فهرست مطالب
- بیماری گال چیست؟ (جرب یا بیماری خارشک)
- علائم بیماری پوستی گال + تصاویر بیماری گال
- علت بیماری گال چیست؟ (گال از چی به وجود میاد)
- روش تشخیص گال چیست؟
- درمان سریع گال چیست؟
- درمان گیاهی بیماری گال
- انواع بیماری گال کدامند؟
- آیا بیماری گال خطرناک است؟ + عوارض خارشک بدن
- راهی برای پیشگیری از انتشار جرب وجود دارد؟ (پیشگیری از بیماری گال پوستی)
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
شاید اسم گال را شنیده باشید، یک بیماری پوستی که با نامهای جرب، خارشَک و خارشتَک هم شناخته میشود. این بیماری توسط کنه گال ایجاد و منتقل میشود که مسری است و با ایجاد بثورات پوستی همراه است. اگر نگران آلودگی به این کنه هستید یا میخواهید روش درمان سریع گال را بدانید، در این مطلب همراه دکترتو باشید. همچنین در صورت نیاز به کمک بیشتر در رابطه با گال، میتوانید از طریق دکترتو با بهترین پزشکان متخصص پوست و مو و پزشک عمومی ارتباط تلفنی یا آنلاین و متنی برقرار کنید و یا اینکه برای معاینه حضوری وقت ویزیت بگیرید.
بیماری گال چیست؟ (جرب یا بیماری خارشک)
گال به انگلیسی scabies disease یک بیماری پوستی است که توسط کنه گال به نام Sarcoptes scabiei ایجاد میشود. این کنه یک گونه میکروسکوپی هشت پا است و اگر از بین نرود، میتواند ماهها روی پوست شما زندگی کند. گال در سطح پوست شما تکثیر میشود و سپس برای تخمگذاری در پوست فرو میرود. این اتفاق باعث ایجاد بثورات قرمز و خارشدار روی پوست شما میشود.
بیماری گال یک بیماری مسری است و میتواند به راحتی از طریق تماس فیزیکی نزدیک، استفاده از لباس مشترک یا رختخواب مشترک منتقل شود. به همین دلیل شیوع بیماری در محیطهای نزدیک، مانند خانواده، مهد کودک و پیش دبستانی، مدرسه یا خانه سالمندان، سرعت بالایی دارد.
اگرچه خارشک میتواند آزاردهنده باشد، اما معمولا به خوبی درمان میشود و میتوان با استفاده از تکنیکهایی، کنهها را از بین برد. درمان این بیماری شامل استفاده از داروهایی است که کنهها و تخمهای آنها را از بین میبرند. از آنجایی که جرب یا گال بسیار مسری است، پزشکان معمولاً درمان آن را برای افرادی که به طور مکرر با فرد مبتلا به گال در تماس هستند توصیه میکنند.
حشره گال (عامل مریضی گال) در کجای بدن زندگی می کند؟
کنهها در چینها و شکافهای باریک پوست شما زندگی میکنند. مکانهای رایج وجود کنه عبارتاند از:
- بین انگشتان دست و پا
- در رانها و ناحیه تناسلی
- در مچ دست و زانو
- ناحیه اطراف کمر
- زیر ناخن
- زیر انگشتر حلقه، بند ساعت و دستبند
- ناحیه اطراف نوک سینه
کنه گال چه شکلی است؟
کنه گال بسیار کوچک است (به اندازه نوک سوزن) و به سختی دیده میشود. این موجود به رنگ سفید تا کرمی مایل به سفید است. دارای هشت پا و بدنی گرد است.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت who
Scabies is a parasitic infestation caused by tiny mites that burrow into the skin and lay eggs, causing intense itching and a rash. Scabies can lead to skin sores and serious complications like septicemia (a bloodstream infection), heart disease and kidney problems.Khordad 10, 1402 AP
ترجمه فارسی:
گال یک بیماری انگلی است که توسط کنههای کوچک ایجاد میشود. کنه به پوست نفوذ میکند، تخم میگذارد و باعث خارش شدید و جوش میشود. گال میتواند منجر به زخمهای پوستی و عوارض جدی مانند سپتیسمی (عفونت جریان خون)، بیماریهای قلبی و مشکلات کلیوی شود.
علائم بیماری پوستی گال + تصاویر بیماری گال
افراد مبتلا به انواع گال، پوسته ریزی و خارش شدید به خصوص در شب را تجربه میکنند. سایر علائم جرب در انسان یا خارِشَک عبارتاند از:
- خارش: این اتفاق در شب بیشتر میشود و میتواند بسیار شدید باشد. خارش پوست بدن یکی از شایعترین علائم گال است.
- زخم: زخمها در نواحی آلودهای که فرد پوست خود را خراش داده است، ایجاد میشوند. زخمهای باز میتوانند منجر به زرد زخم شوند که معمولاً در اثر عفونت ثانویه با استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد میشود.
- پوستههای ضخیم: این علامت معمولا در گال نروژی به وجود میآید، زمانی که صدها تا هزاران کنه و تخم کنه در پوست و زیر پوست وجود دارند. این نوعِ بیماری، باعث ایجاد علائم شدید پوستی میشود.
- بثورات: زمانی که کنه به داخل پوست فرو میرود، خطوطی را ایجاد میکند که بیشتر در چینهای پوستی وجود دارند. این بثورات و دانه های قرمز روی پوست ممکن است شبیه کهیر، نیش، برآمدگی، تاول، جوش یا تکههای پوسته پوسته باشند.
اولین باری که فرد در معرض کنه گال قرار میگیرد، ممکن است ۴ تا ۸ هفته طول بکشد تا علائم مشخص شوند. در دفعات بعدی ممکن است این زمان به ۱ تا ۴ روز برسد زیرا سیستم ایمنی بدن سریعتر واکنش نشان میدهد.
علت بیماری گال چیست؟ (گال از چی به وجود میاد)
علت اصلی بیماری گال، کنههای کوچکی هستند که به زیر پوست نفوذ میکنند. کنه ماده پس از تونل زدن در زیر پوست، تخمهای خود را در تونلی که ایجاد کرده است میگذارد. این اتفاق باعث ایجاد بثورات پوستی و خارش شدید میشود. پس از بیرون آمدن از تخم، لاروها به سطح پوست حرکت میکنند و از طریق تماس فیزیکی نزدیک در سراسر بدن یا میزبان دیگری پخش میشوند.
چه کسانی در معرض خطر خارِشَک قرار دارند؟
افراد زیر در معرض خطر بیشتری برای آلوده شدن هستند:
- کودکانی که به مهدکودک یا مدرسه میروند
- والدین یا مراقبان کودکان خردسال
- بزرگسالانی که نظر جنسی فعال هستند
- افراد با چندین شریک جنسی
- افراد مسن
- افراد با سیستم ایمنی ضعیف، از جمله افراد مبتلا به HIV، گیرندگان پیوند و افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف میکنند
روش تشخیص گال چیست؟
متخصص پوست و مو گال را به سادگی با انجام یک معاینه فیزیکی و بررسی ناحیه آسیب دیده پوست تشخیص میدهد. در برخی موارد، دکتر پوست ممکن است از شما بخواهد با برداشتن کنه از پوست با سوزن، تشخیص خودش را تایید کند.
اگر کنه به راحتی پیدا نشود، پزشک بخش کوچکی از پوست شما را میتراشد تا نمونه بافتی به دست بیاید. سپس این نمونه زیر میکروسکوپ بررسی میشود تا وجود کنه خارِشَک یا تخم آن تایید شود.
آزمایش جوهر گال (یا تست جوهر حفاری) میتواند به شناسایی مسیرهای سوراخ شده در پوست شما که توسط کنهها ایجاد شده کمک کند. برای انجام این آزمایش، پزشک مقداری جوهر را با استفاده از خودکار بر روی ناحیهای از پوست که به نظر میرسد آلوده است، میریزد. پس از پاک کردن جوهر، جوهرهایی که به داخل تونلهای حفر شده ریختهاند، باقی میمانند. یا این کار، با چشم غیرمسلح نیز میتوان وجود گال را تایید کرد.
درمان سریع گال چیست؟
درمان گال شامل کشتن کنهها و تخمها با کرم یا قرص دارویی است. قرص و داروهای درمانی بیماری گال فقط با نسخه پزشک در دسترس هستند و حتما باید توسط پزشک پوست و مو یا دکتر عمومی تجویز شوند. مهمترین داروهای درمان گال پرمترین، کرم گوگرد و ایورمکتین هستند. در برخی موارد نیز پزشک شما ممکن است داروهای اضافی را برای کمک به تسکین علائم آزاردهنده مرتبط با گال تجویز کند. این داروها عبارتاند از:
- کرمهای استروئیدی برای تسکین تورم و خارش
- آنتی هیستامینها مانند دیفن هیدرامین (بنادریل ) یا لوسیون پراموکسین برای کمک به کنترل خارش
- آنتی بیوتیکها برای از بین بردن هرگونه عفونتی که در نتیجه خاراندن مداوم پوست ایجاد میشود
بعد از تجویز دارو، دکتر از شما میخواهد که آن را به کل بدن خود از گردن به پایین بمالید. باید حداقل ۸ تا ۱۴ ساعت دارو را روی بدنتان نگه دارید و گاهی اوقات حتی لازم است که دو دوره پشت سر هم از لوسیونها و کرمها استفاده کنید. در صورت بروز علائم جدید ممکن است به درمانهای بیشتری نیاز داشته باشید.
از آنجایی که جرب یا گال به راحتی گسترش مییابد، دکتر عمومی احتمالاً درمان را برای همه اعضای خانواده و سایر افراد نزدیک توصیه میکند، حتی اگر آنها علائم گال را نداشته باشند.
درمان قطعی گال
برای درمان قطعی (بیش از ۷۰ درصد جوابگویی) بیماری گال ۲ داروی پرکاربرد کرم پرمترین و داروی مالاتیون استفاده میشود. هر دو دارو حاوی حشره کشهایی هستند که کنه گال را میکشند. کرم ۵ درصد پرمترین معمولا به عنوان اولین درمان قطعی توصیه میشود. مالاتیون ۰.۵ درصد نیز زمانی که پرمترین جواب ندهد استفاده میشود.
آمپول برای درمان گال
به دلیل اینکه بیماری گال یک بیماری پوستی است، معمولا اولین روش درمان استفاده از کرم موضعی است. اگر خارش پوستی بیماری گال شدید باشد و بیمار نتواند تحمل کند، آمپول کورتیکواستروئید (مثل هیدروکورتیزون)، آنتی هیستامین یا برای عفونت باکتریایی آن آنتی بیوتیک تزریق میشود.
پماد برای درمان گال
بیماری پوستی گال نیاز به درمانهای موضعی موثر برای کاهش علائم و ریشه کن کردن کنه دارد. انواع پمادهایی که برای درمان آن استفاده میشوند شامل موارد زیر هستند:
- پرمترین: با اختلال در انتقال سدیم در غشای عصبی کنه گال منجر به فلج تنفسی و مرگ آن میشود.
- بنزیل بنزوات: یک داروی موثر برای درمان گال و شپش است و در تسکین خارش، از علائم اصلی گال، موثر است.
- لیندان: به صورت شامپوی لیندان و لوسیون آن برای از بین بردن گال استفاده میشود. البته به دلیل احتمال وجود سموم عصبی و ممنوعیت در چندین کشور، استفاده از آن محدود است.
- کروتامیتون: نوعی پماد پوستی است که خارش و تحریک حاصل از گزش حشرات را کاهش میدهد.
- ایورمکتین: این دارو برای درمان عفونت انگلی و بیماری گال (به خصوص گال پوسته دار) کاربرد دارد.
نحوه مصرف کرم پرمترین برای گال
پرمترین یک کرم پوستی حاوی مواد شیمیایی است که کنههای گال و تخمهای آنها را از بین میبرد. کرم پرمترین بهطورکلی برای بزرگسالان، افرادی که باردار یا شیرده هستند و کودکان بالای ۲ ماه بیخطر در نظر گرفته میشود.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت health.harvard
Topical permethrin cream applied to the skin is the usual first choice for treatment. Permethrin is a scabicide — an insecticide that kills scabies mites and eggs.
ترجمه فارسی:
کرم پرمترین موضعی که روی پوست استفاده میشود اولین انتخاب برای درمان است. پرمترین یک حشره کش است که کنهها و تخمها را میکشد.
پماد یا کرم گوگرد
کرم گوگرد یک داروی موثر در درمان گال است. برای استفاده، آن را شسته و سپس به مدت ۵ شب استفاده کنید. استفاده از گوگرد در بارداری و کودکان زیر ۲ ماه بیخطر است.
ایورمکتین (استرومکتول)
زمانی که لوسیونها و کرمهای تجویزی کارایی ندارند، میتوانید از قرص ایورمکتین یا کرم آن برای درمان جرب استفاده کنید. کرم و لوسیون ایورمکتین برای گال بیشتر برای افراد مبتلا به گال پوسته دار یا افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند تجویز میشود. ایورمکتین برای زنان باردار یا شیرده و کودکانی که وزن کمتر از ۱۵ کیلوگرم دارند، توصیه نمیشود.
درمان گال با نمک
درمان بیماری گال با نمک یا آب نمک ممکن نیست. این روش ممکن است التهاب و خارش پوستی ناشی از بیماری گال را هم بد کند. برای درمان گال فقط از داروهای تجویزی پزشک متخصص استفاده کنید.
طول درمان بیماری گال چقدر است؟
علائم گال روی پوست با درمان به موقع معمولاً در عرض ۱ تا ۲ هفته از بین میروند، اما گاهی اوقات چند ماه طول میکشد تا از بین بروند. اگر خارش پوست شما تا ۴ هفته بهبود نیافته باشد، ممکن است هنوز کنه داشته باشید.
آیا گال خود به خود از بین می رود؟
خیر، گال به خودی خود از بین نمیرود. اگر آن را درمان نکنید، احتمالا به گسترش بیماری به افراد دیگر ادامه میدهید. علاوه بر این، خارش مداوم احتمالا منجر به زخم میشود و ممکن است شما به نوعی عفونت باکتریایی مبتلا شوید.
درمان گیاهی بیماری گال
داروها و ترکیبات گیاهی و طبیعی زیادی وجود دارند که میتوانند این کنه را از بین ببرند یا علائم را تسکین دهند. تحقیقات نشان میدهند که روغن درخت چای و روغن میخک میتوانند در درمان گال موثر باشند و به کنهها آسیب برسانند.
روغن درخت چای برای بیماری پوستی گال
مطالعات نشان میدهند که روغن درخت چای ممکن است گال را درمان کند و در عین حال خارش را کاهش داده و به ازبینبردن بثورات کمک کند. با این حال، روی کنههایی که وارد پوست شما شدهاند تاثیر چندانی ندارد.
کپسایسین برای مریضی گال پوستی
کپسایسین خواص تسکین دهنده درد دارد و مدتها است به عنوان یک درمان خانگی برای کاهش درد و سوزش استفاده میشود. اگرچه این محصول کنهها را از بین نمیبرد، اما کرمهای تهیه شده با کپسایسین ممکن است با حساسیت زدایی پوست شما نسبت به نیشها و حشرات مزاحم، درد و خارش را تسکین دهند.
برخی معتقدند که کپسایسین میتواند کنه گال را بکشد اما شواهد علمی برای این ادعا وجود ندارد.
آلوئه ورا برای درمان خارشک
آلوئهورا خواص ضدباکتری و ضد قارچی دارد و به کاهش خارش پوستی حاصل از بیماری گال کمک میکند. برخی مطالعات نشان میدهند که که آلوئه ورا به اندازه بنزیل بنزوات در درمان گال موفق است. البته حتما برگ گیاه آلوئه ورا را بخرید، نه محصول دم کرده یا کرم آن.
روغن های گیاهی برای درمان گال
براساس تحقیقات پزشکان مشخص شده است که روغنهای زیر در از بین بردن حشرات و کنهها موثر هستند:
- روغن گل میخک
- روغن شمعدانی
- روغن درخت چای
- روغن اسطوخودوس
روغنهای گیاهی مانند روغن درخت چای، شمعدانی، اسطوخودوس و گل میخک، محصولات درخت چریش، آلوئه ورا و کرم کپسایسین میتوانند به درمان گال یا تسکین عوارض پوستی آن کمک کنند.
انواع بیماری گال کدامند؟
از نظر بالینی، بیماری گال ۳ نوع اصلی دارد: کلاسیک، گرهای و پوسته دار به شدت مسری که به آن گال نروژی نیز گفته میشود. بیشتر افرادی که گال میگیرند ۱۵ تا ۲۰ کنه روی پوست خود دارند. انواع گال به دلیل بیماری و ضعف سیستم ایمنی و انتقال سریع و زندگی در مناطق پرجمعیت پخش میشوند.
گال پوسته دار (نروژی)
گال پوستهای شکل شدیدی از جرب است که میتواند در برخی از افراد با سیستم ایمنی ضعیف، افراد سالخورده یا ناتوان رخ دهد. افرادی که به خارِشَک پوسته دار مبتلا میشوند، به تدریج پوستشان ضخیم و حاوی تعداد زیادی کنه گال و تخم میشود. این نوع گال بسیار مسری است و میتواند آلودگی را به راحتی از طریق تماس مستقیم پوست به پوست یا آلودگی وسایلی مانند لباس، ملافه و مبلمان پخش کند.
گال گره ای (ندولار)
این نوع گال بیشتر در کودکان دیده میشود. نشانه اصلی آن نیز لکههای قرمز و قهوهای است که بعد از درمان بیماری نیز همچنان باقی میمانند. خارشک گرهای بیشتر در ناحیه تناسلی و کشاله ران و زیر بغل با علائمی مانند جوش پوستی با خارش شدید بروز میکند.
خارشک معمولی یا کلاسیک
این نوع بیماری، شایعترین نوع بیماری گال است. خارشک معمولی باعث خارش در کف دست، مچ دست و سایر نواحی میشود، اما به هیچ عنوان روی پوست سر و صورت رشد نمیکند.
گال پوست سر
این نوع روی پوست سر شما اتفاق میافتد و ممکن است علائمی نداشته باشد به جز پوستههایی که ممکن است شبیه پسوریازیس باشند.
تفاوت گال و ساس چیست؟
گال و ساس هر دو از بدن انسان تغذیه میکنند. ساس از روی پوست و گال از داخل پوست تغذیه میکند. سایر موارد نیز در جدول زیر قرار دارند:
گال | ساس |
---|---|
کنههای میکروسکوپی هستند که برای زنده ماندن و تخمگذاری در پوست شما سوراخ ایجاد میکنند | کوچک هستند، اما شما میتوانید آنها را بدون تجهیزات ویژه مشاهده کنید |
گال حدود ۲.۵ سانتیمتر در دقیقه روی سطح پوست در طول شیانه روز میخزد | آنها معمولاً در شب زمانی که خواب هستید بیرون میآیند تا از خون شما تغذیه کنند. سپس به سمت تشک، بالشت یا سایر مبلمان نرم نزدیک شما میروند و پنهان میشوند |
جای نیش گال گستردهتر به نظر میرسد و برجستگیهای فلسدار یا تودهای ایجاد میکند | وقتی ساسها شما را نیش میزنند، خوشههایی از گزشها را میبینید. هر خوشه معمولاً شامل ۳ تا ۵ قسمت است که به صورت زیگزاگ ظاهر میشوند. این ناحیه ممکن است قرمز و لکهدار و خونی به نظر برسد |
درمان راحتتری دارد و نیازمند درمان سایر افراد در خانه و همچنین محیط فیزیکی اطراف شما است | ساسها بسیار مقاومتر هستند و از بین بردن آنها دشوار است. |
خارشک بدون تماس انسانی عمر زیادی نمیکند | یک ساس بالغ میتواند تا ۴ ماه در شرایط مطلوب گرما و رطوبت قبل از مرگ از گرسنگی زنده بماند |
تفاوت گال و اگزما چیست؟
گال و اگزما هر دو نوعی بیماری پوستی هستند که باعث ایجاد بثورات قرمز و خارش دار میشوند. مهمترین تفاوت آنها این است که گال توسط کنه یا انگل ایجاد میشود، اما اگزما نوعی حساسیت پوستی با علت ناشناخته است. اگزما میتواند فصلی باشد و فقط در یک فصل خاص ایجاد شود. این عارضه معمولا به صورت لکههای قرمز یا تاولهای دارای پلاسما ظاهر میشود. بر خلاف جرب، اگزما مسری نیست.
درمانهای اگزما برای مدیریت علائم شما طراحی شدهاند. در حالی که درمان خارِشَک بدن شما را از شر کنهها خلاص میکند. اگر جوش قرمز و خارش دار دارید، با پزشک تماس بگیرید. مهم است که در اسرع وقت گال را تشخیص دهید تا بتوانید از شر آن خلاص شوید و افراد دیگر را مبتلا نکنید.
آیا بیماری گال خطرناک است؟ + عوارض خارشک بدن
خاراندن بیش از حد به دلیل وجود بیماری خاشتک میتواند پوست شما را بشکافد و باعث عفونتی مانند زرد زخم شود. بیماری گال یا بیماریهای باکتریایی به دلیل عفونت پوستی حاصل از آن میتواند باعث عوارض جدی مانند موار زیر شود:
- بیماری مزمن کلیه
- سپتی سمی (عفونت باکتریایی جریان خون)
- بیماری قلبی
- بیخوابی به دلیل خارش مداوم ناشی از جرب
برای جلوگیری از انتشار جرب ملحفه، لباس و وسایل شخصیتان را با آب گرم بشویید و هر چه را نمیتوانید بشویید چند روز در پلاستیک سربسته نگه دارید. خانه را هم مرتب جارو کنید و تمیز نگه دارید. کنهها میتوانند سگها و گربهها را هم تحت تاثیر قرار دهند. البته، انسان ممکن است واکنش پوستی خفیف و گذرا را در تماس با کنههای حیوانی تجربه کند در صورتیکه در سایر حیوانات ممکن است اینطور نباشد.
راهی برای پیشگیری از انتشار جرب وجود دارد؟ (پیشگیری از بیماری گال پوستی)
همان طور که گفتیم این کنه بسیار مسری است و به راحتی منتقل میشود. برای جلوگیری از عود گال و جلوگیری از سرایت کنه به افراد دیگر، مراحل زیر را انجام دهید:
- تمام لباسها و ملحفهها را بشویید: گرما کنهها و تخمهای آنها را میکشد. از آب گرم و صابون برای شستن تمام لباسها، حولهها و ملافههای استفادهشده در ۳ روز گذشته قبل از شروع درمان، استفاده کنید. لوازم شستهشده را با حرارت زیاد خشک کنید.
- کنهها را گرسنه نگه دارید: وسایلی را که نمیتوانید بشویید، در کیسههای پلاستیکی دربسته قرار دهید و به مدت یک هفته در مکانی دور از دسترس مانند پارکینگ یا حیاط خود بگذارید. کنهها پس از چند روز بدون غذا میمیرند.
- خانه را مدام تمیز کنید. برای جلوگیری از گسترش گال، بهتر است خانه خود را تمیز کنید. این کار برای افرادی که گال نروژی دارند مهم است. مبلمان، فرشها و کفها را جاروبرقی بکشید تا پوستههایی که ممکن است جرب داشته باشند را جمعآوری کنید و از بین ببرید.
علائم | عوارض | درمان |
---|---|---|
خارش شدید به خصوص در شب | درماتیت پوستی | پرمترین |
بثورات با برجستگیهای کوچک قرمز و تاول | خارش بعد از درمان | ایورمکتین |
عفونتهای ثانویه باکتریایی | ضایعات پوستی مانند خراش | تمیز کردن کامل لباس و ملافه |
ایجاد چینهای پوستی | خطر انتقال به اطرافیان | جارو کشیدن منظم محل زندگی |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
گال یا خارشک نوعی بیماری پوستی است که با ورود نوعی کنهی بسیار ریز ۸ پا به بدن ایجاد میشود. این کنه روی پوست زندگی میکند و برای تخمریزی وارد پوست میشود. بثورات پوستی و خارش از علائم اصلی این بیماری است. در صورت تشخیص به موقع گال، میتوانید در کوتاهترین زمان از شر آن خلاص شوید.
اگر علائم این بیماری را دارید یا کسی از نزدیکان شما گال دارد بهتر است سریعتر به دکتر پوست یا دکتر عمومی در دکترتو مراجعه کنید. در سایت دکترتو علاوه بر دریافت نوبت ویزیت حضوری، امکان مشاوره با دکتر آنلاین پوست و مو و دکتر عمومی آنلاین نیز وجود دارد. از لیست بهترین متخصص و فوق تخصص پوست، مو و زیبایی، یک دکتر پوست خوب را انتخاب کرده و با ثبت نوبت اینترنتی به پزشک مراجعه کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام
پسر من دچار بیماری گال شده
من چطور میتونم وسایل خانه را ضد عفونی کنم آیا وسایلی راکه نمی شود شست میشه با الکل ضدعفنی کرد؟
سلام
برای ضدعفونی کردن وسایل خانه پس از ابتلای به بیماری گال، ابتدا تمام لباسها، ملافهها و حولهها را با آب داغ و صابون بشویید و سپس در دمای بالا خشک کنید. وسایلی که قابل شستشو نیستند، مانند مبلمان و تشکها، میتوانند با اسپریهای حاوی الکل ۷۰% ضدعفونی شوند. همچنین میتوانید از پودر ضد عفونی کننده برای از بین بردن تخمها و کنهها روی این وسایل استفاده کنید. برای جلوگیری از گسترش بیماری، بهتر است تمامی افراد خانه تحت درمان قرار گیرند.
سلام الان حدود ۴ ماه است که کف دستم سوزش شدید و پوسته پوسته شده و در ناحیه کشاله رانم و پشت زانو هام و مچ پاهام و حتی بین انگشتان پاهام خارش شدید دارن حتی پیش دکتر متخصص پوست هم رفتم یه پماد ساختنی و یه پماد مگامورت هم برام تجویز کردن وگرفتم استفاده کردم ولی متاسفانه هنوز خوب نشدم ومدام خارش داره اذیتم میکنه علت چست و راهنمایم کنید که چکار باید کنم
سلام! علائمی که توصیف میکنید، مانند سوزش، پوستهپوسته شدن و خارش شدید میتواند ناشی از چندین مشکل پوستی باشد، از جمله بیماریهای قارچی، اگزما یا برخی بیماریهای خودایمنی. با توجه به اینکه پمادهای تجویز شده نتواستهاند موثر باشند، احتمالاً لازم است که تشخیص دقیقتری داده شود. پیشنهاد میکنم دوباره به پزشک متخصص پوست مراجعه کرده و درخواست انجام آزمایشات اضافی مانند کشت قارچ یا تست آلرژی کنید تا علت دقیق مشکل مشخص شود. همچنین، حفظ رطوبت پوست، استفاده از شویندههای ملایم و پرهیز از خارش ممکن است به بهبود وضعیت کمک کند.
متخصص پوست و مو
سلام.فقط فقط فقط سم ایورپول تو اب حل کنید وتمام نقاط مشکوک وسم پاشی کنید .من ۶ ماه درگیر بودم خدا رو شکر با دو دفعه سم پاشی از بین رفت.از سم فروشی یا داروخانه تهیه کنید.این سم کاملا بی خطره وواسه شپش سره ولی گال رو هم صددرصد نابود میکنه.خانواده ما که نجات پیدا کرد.اگر مشکوکین اول حتما برین تست اگر مثبت بود این کارو انجام بدین.درمان که شدین منو دعا کنید.به امید خدا
سلام، خوشحالم که مشکل شما برطرف شده است! استفاده از سم ایورپول برای درمان گال ممکن است در برخی افراد موثر باشد، اما همیشه توصیه میشود قبل از استفاده از هر نوع درمانی، به ویژه سمها، با پزشک مشورت کنید تا از ایمنی و اثربخشی آن اطمینان حاصل کنید. موفق باشید و امیدوارم همیشه سلامت باشید!
سلام چگونه مصرف کنیم؟
خارش زیادی دارم ایا گال است
سلام
خارش زیاد میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله آلرژیها، عفونتهای پوستی، یا مشکلات دیگر مانند گال (سکابیا). گال معمولاً با خارش شدید همراه است که به ویژه شبها بدتر میشود و ممکن است بثورات پوستی، جوشهای کوچک، و سوراخهایی در پوست ایجاد کند که به دلیل فعالیت حشرهای به نام “کنه گال” است.
خواهش میکنم منو به یه دکتری که بتونه گال پوسته ای را درمان کنه وصل کنید. چند نفر هم ازم گرفتن متاسفانه. انگار خیلی مسریه.
دوست عزیز
میتونید از این لینک نوبت بهترین متخصصان پوست را در نزدیکترین شهر به محل زندگی خود بگیرید و مراجعه کنید.
متخصص پوست
همیار دکتر عزیز، بخدا دکترای ایران گالی که باعث ضخامت و قهوه ای شدن پوست باشه ندیدن و به من میگن اگزما داری. این درحالیه که گال من طی سالها این طوری شد. و تا همین هفته ی پیش هم متاسفانه کسیایب که به منزل ما آمدن رو درگیر کردم. بخاطر اینه که پوسته ریزی دارم وگرنه خداشاهده اصلا نزدیک نشدم. مادرم هم دچار شده و مثل منه. ولی پدرم گال کلاسیک داره و دونه میزنه. دکترا اونو قبول میکنن اما ما که پوستمون دفرمه شده براشون تازگی داره و تشخیص نمیدن. خواهش میکنم من حداقل ده تا دکتر رفتم ولی نه فقط تشخیص نمیدن بلکه میگن روانی هستی و اکر هم تشخیص بدن نمیتونن درمان کنند و منو پاس میدن به بیمارستان رازی. دکترای بیمارستان هم تشخیص پوسته ریزی ناشی از خشکی میدن و نه گال. این درحالیه که من بسیار مسری شده بیماریم. تورو خدا کمکم کنید
سلام! از وضعیت شما متاسفم و کاملاً درک میکنم که در جستجوی راهحل باشید. به نظر میرسد که شما دچار یک نوع گال غیرمعمول یا دیرپا هستید که باعث تغییرات پوستی مانند ضخامت و تغییر رنگ پوست شده است. متأسفانه برخی از انواع گال ممکن است با علائم متفاوتی ظاهر شوند که ممکن است تشخیص را برای پزشکان سخت کند. پیشنهاد میکنم که دوباره به متخصص پوست با تجربه در درمان گال مراجعه کنید و آزمایشهای خاصی مانند نمونهبرداری از پوست برای بررسی دقیقتر انجام دهید.
برای مدیریت وضعیت پوست شما در خانه، ابتدا از مرطوبکنندههای ملایم استفاده کنید تا خشکی پوست کاهش یابد و از صابونها یا شویندههای خشن پرهیز کنید. همچنین، روزانه بدن خود را شستشو دهید و لباسها و ملافهها را به طور منظم تعویض کنید تا از انتقال بیماری جلوگیری کنید. حمامهای گرم با آب نرم و استفاده از ضدعفونیکنندههای مناسب میتواند به کاهش عفونت و تسکین پوست کمک کند. از همه مهمتر، کاهش استرس و استفاده از روشهای آرامشبخش مانند مدیتیشن و تنفس عمیق میتواند به بهبود وضعیت پوست شما کمک کند.
خدمتتون عرض کردم که پوستم ضخیم تیره شده شدیدا و پوسته میریزه. دکترا تشخیص ندادن. مادرم هم همینطور شدن. اوایل جوش و کانال میزد. الان بعد سه سال عرض کردم اینطور شده. ده روز پشت هم ایورمکتین خوردم ولی با قطعش یکهو اینطور شدیم. دکترا تشخیص نمیدن ولی یک مهمان برامون اومد بااینکه بش نزدیک نشدیم ولی ایشون هم گرفت و تمام دستاش کانال و دونه زده. هیچکس حرف مارو باور نمیکنه چه برسه بتونه درمان کنه. اگر دکتری میشناسید که حرف مارو قبول کنه و بتونه درمان کنه لطفا دریغ نکنید. معرفی کنید. من خودمو میکشم
سلام
با توجه به علائم شما مانند ضخیم و تیره شدن پوست، پوستهریزی و مشکل مشابهی که برای مادرتان و مهمانتان پیش آمده، ممکن است مشکل مربوط به بیماریهایی مانند گال یا یک نوع عفونت پوستی باشد که نیاز به تشخیص دقیق و درمان مناسب دارد. گاهی اوقات تشخیص این بیماریها ممکن است پیچیده باشد و نیاز به بررسی دقیقتر و تخصصیتر داشته باشد. پیشنهاد میکنم که برای مشاوره با یک متخصص پوست که تجربه در تشخیص بیماریهای نادر و عفونتهای پوستی داشته باشد، مراجعه کنید. ممکن است لازم باشد تستهای خاصی انجام شود یا درمانهای متفاوتی را امتحان کنید. در این شرایط، داشتن مشاوره از یک پزشک متخصص که به مشکلات شما توجه کند و درمان درست را ارائه دهد، میتواند تاثیرگذار باشد.
متخصص پوست و مو
همیار دکتر ازتون ممنونم. بله دنبال دکتر پوست یا عفونی وارد هستم ولی ناامید شدم از پیدا کردنش. ممنونم از پاسخ هایتان. موید این هست که درد مردم را اهمیت میدهید. خدا خیرتان بده.
سلام و عرض ادب
من به تازگی از این بیماری خلاص شدم و لازم دونستم تجربیات خودم رو در اینجا به اشتراک بزارم.اولا خیلی بیماری ترسناکی نیست و فقط نیاز به رعایت بعضی چیزارو داره .خود من در عرض یک ماه علی رغم اینکه شدید بود ، درمان شدم بدون اینکه به پزشک مراجعه کنم و حتی از اعضای خانوادم هم کسی مبتلا نشد .یه دونه لوسیون ۵ درصد کامترین رو بلافاصله بعد از اینکه شب استحمام کردید به بدنتون بمالید و تا نیم ساعت لباس نپوشید تا کامل جذب بدن بشه و بعدش لباس نخی بپوشید .فردای اون روز ترجیحا اجازه بدید ۲۴ ساعت بگذره استحمام کنید و بدنتون رو با صابون گوگرد بشورید و بهتره از کیسه کنفی استفاده کنید . اجازه بدید کف گوگرد چند دقیقه رو پوستتون بمونه و بعد بشورید .مجددا بعد از استحمام و خشک کردن بدن مثل روز قبل کامترین بزنید و فرداش دوباره استحمام کنید و دیگه لوسیون نزنید تا یک هفته بعد. اما روزانه حتما دوبار استحمام کنید و فقط با صابون گوگرد بدنتون رو بشورید.
هرروز صبح که بیدار شدید لباس هاتون روعوض کنید و با دمای ۶۰ درجه ماشین لباسشویی بشورید و تا ۳ روز اون لباس ها رو نپوشید.هرشب ملاحفه جدید استفاده کنید و لحاف رو عوض کنید.بعد دوهفته از شروع درمان از نوره یا همون واجبی که دارای زرنیخ باشه در حمام استفاده کنید چون باعث میشه تخم های گال که زیر پوست هستن از بین برن.شاید کمی خارش در چند روز اول زیاد بشه ولی بعدا از بین میره.برای خشکی پوست بدن که در اثر استفاده مداوم از صابون گوگرد و کامترین ایجاد میشه از لوسیون بدن وازلین استفاده کنید.هروقت هم احساس خارش داشتید صابون گوگرد رو کمی مرطوب کنید و به اون قسمت بمالید و بزارید خشک بشه. در حمام هم از دوش آب ملایم استفاده کنید چون گرما باعث تحریک گال میشه و خارش تشدید میشه.
امیدوارم تجربیاتم بتونه مفید باشه.
سپاسگزارم 🙏
سلام و عرض ادب!
خیلی خوشحالم که از این بیماری بهبود پیدا کردید و تجربیات مفیدتان را با دیگران به اشتراک گذاشتید. توصیههای شما برای درمان گال بسیار ارزشمند و دقیق است، به ویژه نکات مربوط به استفاده از لوسیون کامترین، صابون گوگرد و مراقبتهای شخصی. امیدوارم این تجربیات برای کسانی که با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند، مفید واقع شود. از شما بابت به اشتراک گذاشتن این اطلاعات سپاسگزارم و برایتان آرزوی سلامتی و موفقیت دارم! 🙏
من بدنم خیلی خارش داره از طرف شب خیلی اذیتم میکنه گال دوکتور هم رفتم پماد بهم داد اما دو روز میشه استفاده کردم تا هنوز نتیجه نگرفتم باید چیکار کنم الان هم ساعت یک شب از از خارش خوابم نمیبره گرم که میشه خارش دو برابر میشه
سلام
خارش شدید شبانه میتواند ناشی از مشکلات مختلفی باشد، از جمله عفونتهای پوستی، آلرژیها یا حتی اضطراب. اگر پماد تجویز شده توسط پزشک نتایج لازم را نداشته باشد، توصیه میشود که مجدداً با پزشک خود مشورت کنید تا از درمانهای مناسبتری استفاده کنید. در این فاصله، از آب سرد برای آرام کردن پوست و کاهش خارش استفاده کنید و از پوشیدن لباسهای تنگ یا گرمازا پرهیز کنید. همچنین، خوابیدن در محیط خنک و خشک میتواند به کاهش خارش کمک کند.
متخصص پوست و مو
تجربه درحال درمان من:استفاده پماد دست ساز گوگرد به مدت یک ماه هر روز روزی دوبار یکبار صبح بعد حمام کل بدن شب بعد حمام کل بدن مالش دهید،مهم ترین چی برای درمان استفاده از ضدعفونی اسپری درمین گیلانارکو با حجم ۴۵۰ میلی لیتر در تعداد بالا برای کل خانه همه جا باید زده بشه بدون در نظر گرفتن هزینه،پلمپ کلیه البسه در پلاستیک زباله و زدن همین اسپری در پلاستیک و بستن محکم ان،دوستان این ضد عفونی رو جدی بگیرید حتما حتما استفاده کنید تاثیر گذار هست،رژیم غذایی:۱فستیگ۲مصرف نکردن این خوراکی ها:گوشت قرمز،ادویه،روغن همه مدل،سوسیس کالباس و امثالهم،حذف کامل شیرینجات.خوراکی های مفید:همه نوع میوه از جمله بلوبری،پرتغال،سیب.گردو و(مهمترین خوراکی برای قوی کردن سیستم ایمنی آب لبو)عالیه،روحیه مهمترین بخش شکست این بیماریه نگران نباشید درمان میشه اما زمان نیاز داره،ترجیحا در زمان مصرف پماد اصلا لباس نپوشید و برهنه باشید حتی شده ساعتی سرپا بایستید یا هنگام نشستن نایلون قرار بدین زیر بدن تا پماد روی بدن ماند هرچقدر بدن چربی پماد را نگهدارد نتیجه درمان بهتر است باتشکر از دکترتو،اگر مطلب خوب است لطفا آن را در کامنت های اول قرار بدین ک دوستان نگران درمان نباشند چرا ک بدانند با رعایت این نکات درمان قطعی است.باتشکر
پوریای عزیز
ممنونم از تجربه خوبتان
تندرست باشید
برای درمان گال، استفاده از پماد گوگرد به مدت یک ماه، روزی دوبار برای کل بدن مؤثر است. همچنین ضدعفونی محیط با اسپریهای مخصوص مانند درمین گیلانارکو، و پلمپ البسه در پلاستیک همراه با استفاده از اسپری ضدعفونی در پلاستیک نیز ضروری است. رژیم غذایی شامل مصرف میوهها، گردو و آب لبو برای تقویت سیستم ایمنی مفید است. مهمترین نکته این است که در زمان استفاده از پماد، بهتر است لباس نپوشید تا اثر بخشی پماد بیشتر شود. این نکات به درمان قطعی کمک میکنند و باید با دقت دنبال شوند.
دوستان علم درمانی این بیماری پیشرفت کرده و با دارو درمان میشه اما نکته بسیار مهم تغذیه هست شما هرچقدر داروی درمانی استفاده کنی اما رژیم غذایی اشتباهی رو استفاده کنی خوب نمیشید سعی کنید با تمام وعده های غذاییتون پیاز بخورید از غذای چرب پرهیز کنید گوشت قرمز استفاده نکنید فلفل استفاده نکنید دارچین استفاده نکنید