دکتر ابوالفضل کشاورزی (پزشک ناظر کیفی محتوای مجله سلامت دکترِتو)
تخصص پزشکی :

دکتر روانشناس

کد نظام پزشکی: ۴۰۱۷۰
فعالیت در مراکز پزشکی :

آخرین مقاله های بررسی شده توسط دکتر ابوالفضل کشاورزی

ایشان تاکنون 98 مقاله پزشکی را در مجله سلامت دکترتو بررسی کرده‌اند

آیا فیتیش منوفیلیا قابل درمان است یا باید با این اختلال زندگی کرد؟

فتیش منوفیلیا نوعی کشش جنسی غیرعادی است که در آن فرد با علاقه به خون قاعدگی تحریک می‌شود و به اوج لذت جنسی می‌رسد. افراد مبتلا به منوفیلیا از طریق دیدن، بوییدن، لمس کردن، چشیدن یا حتی فکر کردن به خون قاعدگی تحریک می‌شوند. این علاقه می‌تواند مشکلات روانی و اجتماعی ایجاد کند، زیرا افراد مبتلا ممکن است در روابط خود احساس شرمندگی کنند و از تعاملات اجتماعی کناره‌گیری کنند. تمایل شدید به خون قاعدگی به عنوان یک فتیش می‌تواند نیاز به مداخله درمانی داشته باشد تا اثرات منفی آن کاهش یابد.

2 ماه پیش

اختلال یادگیری در بزرگسالان چیست و چند نوع است؟

اختلال یادگیری در بزرگسالان یک اختلال عصبی است که باعث مشکلاتی در یادگیری مهارت‌های جدید، پردازش اطلاعات و برقراری ارتباط با دیگران می‌شود. این افراد ممکن است در خواندن، نوشتن، محاسبات ریاضی و حتی درک و استفاده از زبان مشکلاتی داشته باشند. تشخیص به موقع و استفاده از روش‌های آموزشی مناسب می‌تواند بهبود قابل توجهی در توانایی‌های یادگیری این افراد ایجاد کند و به آن‌ها کمک کند تا زندگی پربارتر و مستقل‌تری داشته باشند.

3 ماه پیش

اختلال دو قطبی چیست؟ علت بیماری دوقطبی و راه های درمان آن

بیماری دو قطبی یکی از بیماری‌های اعصاب و روان است که برای درمان آن باید به دکتر روانپزشک یا دکتر روانشناس مراجعه کنید. اگر این بیماری را به حال خود رها کنید، ممکن است عوارض آن شما را درگیر کند. همچنین درمان این بیماری می‌تواند کیفیت زندگی بیمار را چند برابر کند.

3 ماه پیش

اختلال وسواس فکری عملی (OCD) چیست و چگونه درمان میشود؟

اختلال وسواس (او سی دی) نوعی اختلال روانی است که در آن فرد درگیر افکار، تصاویر ذهنی و تکانه‌های آزاردهنده و ناخواسته می‌شود. درمان دارویی با داروهای ضد‌افسردگی مانند انواع سلکتیو سروتونین بازجذب‌کننده (SSRI) یا کلومیپرامین انجام می‌شود.

4 ماه پیش

اختلالات شبه جسمی چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلالات شبه جسمی (somatic symptom disorder (SSD)) نوعی بیماری سلامت روان هستند که فرد نشانه‌های بیماری جسمی را در خود دارد، اما در واقعیت بیمار نیست. همانند تمام بیماری‌های مربوط به سلامت روان، در اختلالات شبه جسمی هم بلافاصله بعد از پیدا شدن علایم باید به‌دنبال کمک و راهکارهای درمانی مناسب باشید تا روند زندگی‌تان از حالت نرمال خارج نشود.

4 ماه پیش

انواع اختلالات شخصیت چیست؟ بررسی ۱۵ مورد مهم

اختلالات شخصیتی گروهی از اختلالات روانی هستند که ویژگی آن‌ها الگوهای پایدار و ناپایدار رفتاری به دور از شخصیت و فرهنگ آن فرد است. این اختلالات می‌توانند عملکرد اجتماعی، شغلی و فردی را مختل کنند و معمولا در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی پدیدار می‌شوند. از جمله این اختلالات می‌توان به اختلال شخصیت مرزی، اختلال شخصیت خودشیفته و اختلال شخصیت ضداجتماعی اشاره کرد. درمان این اختلالات شامل روان‌درمانی و در برخی موارد دارودرمانی است.

4 ماه پیش

اختلالات شناختی چیست؟ علائم و راهکارهای درمانی

اختلالات شناختی، که اختلالات عصبی- شناختی نیز نامیده می‌شوند، به مجموعه‌ای از اختلالات و بیماری‌های عصبی اشاره دارند که موجب آشفتگی در آگاهی فرد نسبت به خود و محیط اطرافش شوند.

4 ماه پیش

اختلال کنترل تکانه چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلال کنترل تکانه (Impulse control disorders (ICDs)) گروهی از حالات رفتاری است که فرد قادر به کنترل رفتارها و تکانه‌ها نیست، مانند طغیان خشم و تخریب اموال. تراپی و اتخاذ راهبردهای فرزندپروری می‌توانند به مدیریت اختلال کنترل تکانه کمک کنند.

4 ماه پیش

اختلالات ناشی از مصرف مواد مخدر چیست؟ بررسی ۸ بیماری خطرناک

مصرف مواد مخدر می‌تواند منجر به اختلالات جدی جسمی و روانی شود که زندگی فرد را به‌طور کامل تحت تأثیر قرار دهد. این اختلالات ممکن است شامل افسردگی، اضطراب، حملات پانیک و حتی اختلالات روان‌پریشی شوند. از نظر جسمی، مصرف مواد مخدر می‌تواند به آسیب‌های جبران‌ناپذیری مانند نارسایی کبد، مشکلات قلبی و ریوی و اختلال در عملکرد مغز منجر شود. علاوه بر این، وابستگی به مواد مخدر باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود، که می‌تواند فرد را در معرض بیماری‌های مختلف قرار دهد.

4 ماه پیش

روان درمانی تحلیلی کشف ریشه های ناخودآگاه

رفتار درمانی تحلیلی یا تحلیل رفتار، یک روش روان‌درمانی است که بر تحلیل تعاملات و الگوهای رفتاری فردی و میان‌فردی تمرکز دارد. این نوع درمان به بررسی ریشه‌های رفتاری و تأثیرات آن‌ها بر رفتارهای فعلی می‌پردازد و هدف اصلی آن شناسایی و تغییر رفتارهای نادرست یا ناسالم است. رفتار درمانی تحلیلی اغلب برای کمک به افراد در بهبود روابط شخصی و حرفه‌ای و حل مسائل رفتاری طولانی‌مدت استفاده می‌شود.

4 ماه پیش

رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) روشی موثر برای افرادی با احساسات شدید

رفتار درمانی دیالکتیکی بهترین و موثرترین روش برای بهبود شرایط بیماران مبتلا به اختلالات شخصیت مرزی است. به نوعی می‌توان گفت که این روش درمانی در آغاز برای درمان افراد مبتلا به این بیماری ایجاد و معرفی شد.

4 ماه پیش

موسیقی درمانی چیست و چه تاثیری بر بهبود سلامت روان دارد؟

موسیقی درمانی آواز خواندن، آهنگسازی، رقصیدن، گوش دادن به موسیقی، نواختن موسیقی و بسیاری کارهای این چنینی در جهت بهبود شرایط روحی و حتی جسمی است.

5 ماه پیش