فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید
لب
سندروم پیش از قاعدگی یا پی ام اس (pms) حالتی است که بسیاری از خانمها قبل از پریود تجربه میکنند. اگر علائم سندروم پیش از قاعدگی شما بسیار شدید است و روی زندگی روزمره شما تاثیر منفی گذاشته است، باید به متخصص زنان مراجعه کنید. برای پیداکردن بهترین متخصص زنان میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در ادامه به شما توضیح میدهیم که علائم اصلی پی ام اس چیست؟ چگونه میتوان این علائم را کاهش داد؟ آیا درمانی برای سندرم پیش از قاعدگی وجود دارد؟ این سندروم چند روز ادامه دارد؟
دوران pms چیست؟ (سندروم پیش از قاعدگی یعنی چی)
سندروم پیش از قاعدگی (PMS) دارای طیف گستردهای از علائم و نشانهها، از جمله نوسانات خلقی، حساس شدن سینهها، میل شدید به غذا، خستگی، تحریکپذیری و افسردگی است. به طور تخمینی از هر ۴ زن قاعده ۳ نفر برخی از علائم پریودی شدید را تجربه میکنند.
علائم در یک الگوی قابل پیشبینی ظاهر و تکرار میشوند. اما کمیت تغییرات جسمی و احساسی که با سندروم پیش از قاعدگی تجربه میکنید، ممکن است از کمی قابل توجه تا شدید متفاوت باشد. با این حال، شما نباید اجازه دهید این مشکلات کنترل زندگی شما را به دست بگیرند. درمان و تغییر شیوه زندگی میتواند به کاهش علائم و نشانههای pms کمک کند.
pms مخفف چیست؟ (معنی pms)
حتما از خود میپرسید، پی ام اس مخفف چیست! این عبارت مخفف Premenstrual syndrome (PMS) است. مجموعهای از علائم که در دوران پریود یا قبل از آن بروز میکند.
اختلال بی قراری قبل از قاعدگی یا pmdd چیست؟
پی ام دی دی یا اختلال ملال پیش از قاعدگی نوعی اختلال است که به دلیل نوسانات در سطح استروژن، پروژسترون و سروتونین ایجاد میشود. علائم آن بسیار شبیه به علائم سندرم پیش از قاعدگی بوده اما گاهی میتواند خطرناکتر شود. علائم اختلال ملال پیش از قاعدگی میتواند شامل موارد زیر باشد.
- افسردگی، غم و اندوه شدید و گریه
- افکار خودکشی وحشتزدگی
- اضطراب و عصبانیت
- عدم علاقه به فعالیتهای روزانه
- بیخوابی
- پرخوری
- گرفتگی دردناک عضلات
- نفخ
اگر پزشک تشخیص دهد که شما علائم مربوط به پی ام دی دی را دارید، احتمال دارد شما را به یک روانپزشک ارجاع دهد.
علائم pms چیست؟ (علائم پی ام اس شدید و علائم سندروم پیش از قاعدگی شایع)
توجه داشته باشید که علائم سندروم پیش از قاعدگی چند نوع است. لیست علائم و نشانههای سندروم پیش از قاعدگی طولانی است، اما اکثر خانمها چند مورد از مشکلات زیر را تجربه میکنند. علائم و نشانههای عاطفی و رفتاری عبارتند از:
- تنش یا اضطراب
- حالت افسردگی
- گریه
- نوسانات خلقی و تحریکپذیری یا خشم
- تغییرات اشتها و هوسهای غذایی
- مشکل در به خواب رفتن (بیخوابی)
- دوری از اجتماع و گوشه گیری
- مشکل در تمرکز
- تغییر در میل جنسی
نشانه های فیزیکی مانند یبوست قبل از پریود یا اسهال
علائم پی ام اس بدنی و نشانههای فیزیکی عبارتند از:
- درد مفاصل و عضلات
- سردرد
- خستگی
- افزایش وزن مربوط به احتباس مایعات
- نفخ شکم
- حساسیت پستان
- افزایش آکنه
- یبوست قبل از پریود یا اسهال قبل پریود
- عدم تحمل الکل
برای برخی زنان، درد جسمی و استرس عاطفی به اندازهای شدید است که بر زندگی روزانه آنها تاثیر میگذارد. صرف نظر از شدت علائم، علائم و نشانهها به طور کلی در طی چهار روز پس از آغاز دوره قاعدگی برای بسیاری از زنان ناپدید میشوند.
علت سندروم پیش از قاعدگی یا علت دوران pms چیست؟
علت دقیق سندروم پیش از قاعدگی ناشناخته است، اما عوامل متعددی میتوانند این وضعیت را تشدید کنند:
- تغییرات دورهای در هورمونها: نشانهها و علائم سندروم پیش از قاعدگی با تغییرات هورمونی تغییر میکنند و با حاملگی و یائسگی ناپدید میشوند.
- تغییرات شیمیایی در مغز: نوسانات سروتونین، یک ماده شیمیایی مغزی (انتقالدهنده عصبی) که به نظر میرسد نقش مهمی را در حالتهای خلقی ایفا میکند، میتواند علائم PMS را ایجاد کند. مقدار ناکافی از سروتونین ممکن است باعث افسردگی قبل از قاعدگی، خستگی، افزایش اشتها به غذا و مشکلات خواب شود.
- افسردگی: برخی از زنان مبتلا به سندرم شدید قبل از قاعدگی مبتلا به افسردگی تشخیص داده نشده هستند، گرچه افسردگی به تنهایی باعث ایجاد تمام نشانهها نمیشود.
پی ام اس چند روز قبل از پریود شروع می شود؟
علائم این سندروم میتواند در هر زمانی پس از تخمکگذاری شروع شود. تخمکگذاری تقریبا در روز ۱۴ دوره پریود (اگر چرخه قاعدگی ۲۸ روزه باشد.) یا اواسط دوره شروع میشود. برخی افراد در همین زمان دچار علائم پی ام اس میشوند. اما بیشتر خانمها معمولا در هفته قبل از پریود علائم سندروم پیش از قاعدگی را تجربه میکنند. شروع و شدت علائم به اشخاص و ویژگیهای پریود در آنها بستگی دارد. توجه داشته باشید که احتمال بارداری در دوره pms وجود دارد.
تشخیص سندروم pms یا دوره پی ام اس چیه؟
هیچ یافته فیزیکی یا آزمایشات خاصی برای تشخیص سندروم پیش از قاعدگی وجود ندارد. پزشک شما ممکن است علامت خاصی را (اگر بخشی از الگوی پیش قاعدگی پیش بینی شده شما باشد) به PMS نسبت دهد. برای کمک به ایجاد الگوی سندرم پیش از قاعدگی، دکتر شما ممکن است از شما بخواهد علائم و نشانههای خود را حداقل برای دو سیکل قاعدگی بر روی یک تقویم یا یک دفتر خاطرات ثبت کنید. روزی که اولین بار متوجه علائم PMS میشوید و همچنین روزی که علائم ناپدید میشوند را یادداشت کنید. همچنین مطمئن شوید که روزهای شروع و پایان دوره عادت ماهیانه را علامت بزنید.
شرایط خاص دیگری وجود دارد که ممکن است علائم PMS را تقلید کنند، از جمله: سندرم خستگی مزمن، اختلالات تیروئید و اختلالات خلقی مثل افسردگی و اضطراب. پزشک شما ممکن است تستهایی مانند تست عملکرد تیروئید یا تستهای غربالگری روانشناسی را برای کمک به تشخیص بهتر درخواست دهد.
درمان pms چیست؟ (درمان قطعی پی ام اس)
توجه داشته باشید که برای درمان دارویی فقط با صلاحدید پزشک اقدام کنید. برای بسیاری از زنان، تغییرات شیوه زندگی میتواند به کاهش علائم PMS کمک کند. اما بسته به شدت علائم، پزشک ممکن است یک یا چند دارو برای سندرم پیش از قاعدگی تجویز کند. تاثیرگذاری داروها در کاهش علائم در میان زنان متفاوت است. معمولا داروهای تجویز شده برای سندرم پیش از قاعدگی عبارتند از:
- داروهای ضد افسردگی مهار کننده باز جذب سروتونین (SSRI): شامل فلوکستین، پاروکستین، سرترالین و غیره هستند که در کاهش علائم خلقی موفق بودهاند. SSRI درمان خط اول برای PMS شدید و یا PMDD هستند و روزانه مصرف میشوند. اما برای بعضی از زنان مبتلا به PMS، مصرف داروهای ضد افسردگی ممکن است فقط به دو هفته قبل از شروع قاعدگی محدود شود.
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID): مصرف NSAIDها مانند ibuprofen، یا ناپروکسن سدیم میتواند باعث کاهش درد و ناراحتی در پستان شود.
- دیورتیکها: وقتی ورزش و محدود کردن مصرف نمک برای کاهش وزن، تورم و بادکردن و نفخ PMS کافی نیست، مصرف قرصهای ادرارآور (دیورتیکها) میتواند به بدن کمک کند که مایع اضافی را از طریق کلیهها دفع کند. Spironolactone یک دیورتیک است که میتواند به کاهش برخی علائم PMS کمک کند.
- قرصهای هورمونی پیشگیری از بارداری: این داروهای تجویزی مانع تخمک گذاری میشوند که ممکن است سبب تسکین علائم PMS شود و خونریزی شدید پریود را کاهش دهد.
درمان سندروم پیش از قاعدگی در طب سنتی یا طب اسلامی
در طب سنتی برای تسکین درد ناشی از سندرم پیشاقاعدگی درمانهایی ارائه شده است. دمنوشهایی مانند چای بابونه و دمنوش زنجبیل در تسکین درد بسیار موثر هستند. دانه رازیانه نیز نوعی آرامبخش محسوب شده و علائم فیزیکی و روحی سندروم پیش از قاعدگی را کاهش میدهد. از روز شروع پریود به مدت سه روز دانه رازیانه را مصرف کنید.
شوید نیز در کاهش دردهای قاعدگی بسیار موثر است. در طب سنتی پیشنهاد میشود بهجای خوردن داروهای درد قاعدگی مانند مفنامیک اسید از شوید استفاده کنید. دو روز قبل از پریود مصرف شوید را شروع کرده و در وعدههای غذایی خود از آن استفاده کنید. تا ۵ روز این کار را ادامه دهید.
قرص سندروم پیش از قاعدگی (قرص pms)
برخی از داروهای بدون نسخه میتوانند علائم خفیف تا متوسط اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی را کنترل کنند. گزینههایی که میتواند برای شما مفید باشد، عبارتند از:
- مسکنهایی مانند ایبوپروفن، ژلوفن، آسپرین یا استامینوفن به کاهش درد کمک میکنند.
- برای تسکین نفخ و درد شکم و کاهش حساسیت سینهها میتوان دیورتیک استفاده کرد.
- برای تسکین گرفتگی عضلات شکم در کنار استفاده از قرص مسکن استفاده از پد گرمکننده مفید است.
کپسول پی ام اس پوز
این نوع دارو برای درمان یا کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی تجویز میشود. معمولا استفاده یکبار در روز از این کپسول کافی است. این دارو حاوی عصاره گیاه پنج انگشت است. ازآنجاییکه این دارو کاملا گیاهی است، عوارض بسیار کمی داشته و میتوان برای کاهش علائم سندرم پیشاقاعدگی از آن استفاده کرد.
درمان پی ام اس در خانه (برای سندروم پیش از قاعدگی چی بخوریم یا نخوریم)
گاهی اوقات می توانید با تغییر در نحوهی غذا خوردن، ورزش کردن و کنترل زندگی روزمره خود علائم سندروم پیش از قاعدگی را کنترل کنید یا آنها را کاهش دهید. این نکات را امتحان کنید:
- خوردن وعدههای غذایی کوچکتر به تعداد بیشتر برای کاهش نفخ و احساس سیری.
- مصرف غذاهای غنی از کلسیم. اگر به علت عدم تحمل لبنیات قادر به مصرف محصولات لبنی نیستید یا کلسیم کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمیکنید، یک مکمل کلسیم روزانه ممکن است کمک کند.
- ورزش را در برنامه معمول و روزانه خود بگنجانید.
- خود را متعهد سازید که در بیشتر روزهای هفته، حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی سریع، دوچرخه سواری، شنا یا فعالیتهای هوازی دیگر را انجام دهید. ورزش منظم روزانه میتواند به بهبود کلی سلامت شما و کاهش علائمی مانند خستگی و خلقوخوی افسرده کمک کند.
- برای کاهش نفخ شکم مصرف مایعات را افزایش دهید. چایهای گیاهی مانند برگ تمشک و بابونه گرفتگی عضلات را کاهش میدهند.
- رژیم غذایی سالمی داشته باشید که در آن انواع میوهها، سبزیجات و غلات کامل گنجانده شده باشد.
- مصرف شکر، نمک، کافئین و الکل را به حداقل برسانید.
- مصرف مکملهایی مانند اسیدفولیک، ویتامین B6، کلسیم و منیزیم باعث بهبود گرفتگی عضلات میشود.
- سعی کنید ویتامین D بیشتری را از مکملها و غذاها دریافت کنید.
راهکارهای کاهش استرس و کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی
استرس میتواند تاثیر زیادی در چرخه پریود داشته باشد. علاوه بر اینکه ممکن است در چرخه اختلال ایجاد کند، میتواند علائم مرتبط با سندرم پیش از قاعدگی را شدیدتر کند. به همین دلیل افرادی که معمولا دچار علائم شدید این سندرم میشوند، باید راههای مدیریت استرس را یاد بگیرند. موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- به اندازه کافی بخوابید.
- تمرین آرامش و ریلکس کردن عضلانی و یا تنفس عمیق برای کمک به کاهش سردرد، اضطراب یا مشکلات خواب (بیخوابی).
- یوگا یا ماساژ برای استراحت و تسکین استرس را امتحان کنید.
- علائم PMS را برای چند ماه ثبت کنید: ثبت پیشینه و یادداشتبرداری از علائمتان برای شناسایی محرکها و زمانبندی نشانهها و علائمتان، به شما این امکان را میدهد که راهکارهایی که به کاهش علائم کمک میکند، پیدا کرده و به کار ببرید.
سایر درمان ها و مکمل های سندروم پیش از قاعدگی
در این قسمت در مورد اثربخشی داروهای مکمل استفاده شده برای تسکین علائم سندرم قبل از قاعدگی برایتان توضیح داده خواهد شد:
- مکملهای ویتامین: گزارش شده است که کلسیم، منیزیم، ویتامین E و ویتامین B-6 علائم را تسکین میدهند، اما شواهد برای اثبات این موضوع کافی نیست.
- داروهای گیاهی: برخی از زنان با استفاده از گیاهانی مانند زنجبیل، مخمر و روغن گل پامچال از علائم PMS رهایی مییابند. با این حال، تعداد کمی از مطالعات علمی نشان دادهاند که گیاهان دارویی برای تسکین علائم PMS مؤثر هستند.
همچنین داروهای گیاهی توسط اداره غذا و داروی تایید نشده است، بنابراین هیچ مدرکی از ایمنی و اثربخشی این محصولات وجود ندارد. قبل از مصرف هر نوع محصول گیاهی، با پزشک خود صحبت کنید. زیرا ممکن است عوارض جانبی داشته باشند یا با سایر داروهایی که مصرف میکنید تداخل داشته باشند. - طب سوزنی: طب سوزنی، فرو کردن سوزنهای فولادی ضد زنگ به پوست در نقاط خاصی از بدن است. بعضی از زنان پس از درمان طب سوزنی، شاهد کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی بودهاند.
دمنوش برای سندروم پیش از قاعدگی
برخی از دمنوشها ترکیبات ضدالتهابی و ضد اسپاسمی داشته و میتوانند علائم فیزیکی اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی را کاهش دهند. بهترین دمنوشها در دوران پریود عبارتند از:
- چای بابونه: سطح گلیسین در ادرار را افزایش داده و باعث رفع اسپاسم عضلانی میشود. یک هفته قبل از شروع پریود مصرف آن را شروع کرده و روزی ۲ فنجان بنوشید.
- چای دارچین: دارچین خونریزی، درد، استفراغ و تهوع را کاهش میدهد. در سه روز اول پریود سعی کنید روزی سه فنجان چای دارچین بنوشید.
- دمنوش زنجبیل: زنجبیل به تسکین درد کمک میکند. برخی تحقیقات نشان داده است بهاندازه ایبوپروفن موثر است. مقداری زنجبیل را در آب داغ رنده کرده و چهار بار در روز بنوشید.
تفاوت علائم سندروم پیش از قاعدگی و بارداری
بسیاری از علائم اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی با علائم بارداری یکسان است. به همین دلیل ممکن است گاهی خانمها این دو شرایط را با هم اشتباه بگیرند. علائم رایجی که در هر دو حالت ایجاد میشوند، عبارتند از:
- حساسیت سینهها
- افزایش ادرار
- خستگی
- سردرد
- یبوست
- نفخ
- تغییرات خلقوخو.
برخی از علائم پی ام اس و بارداری بسیار به هم شبیه هستند. علائمی مانند حساسیت سینه، افزایش ادرار، خستگی، سردرد و تغییرات خلقوخو در هر دو شرایط ممکن است ایجاد شوند. اما اختلال ناخوشی پیش از قاعدگی تفاوتهایی با علائم بارداری دارد. مهمترین تفاوت این دو شرایط حالت تهوع و استفراغ است. معمولا در پی ام اس این حالت را شخص تجربه نمیکند. همچنین در سندرم پیش از قاعدگی چند روز پس از بروز علائم شخص باید پریود شود. اما در بارداری علائم بدون پریود ادامه خواهد داشت. پریود نشدن علامت اصلی در بارداری است.
آیا سندروم پیش از قاعدگی خطرناک است؟
در بیشتر موارد پی ام اس خطرناک نبوده و هر ماه در سیکل قاعدگی اتفاق میفتد. اما گاهی ممکن است شخص دچار علائم شدیدی شود. در این شرایط درد بسیار شدید بوده و نوسانات خلقی، شخص و اطرافیان را اذیت میکند. اگر دچار چنین علائمی هستید، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید تا برای کنترل درد و علائم روحی داروهای مناسبی تجویز شود.
پی ام اس در مردان (دوران pms در مردان)
مردان نیز مانند زنان دچار اختلالات هورمونی میشوند. علائم افزایش و کاهش تستوسترون میتواند شبیه به علائم سندرم پیش از قاعدگی باشد. مردان نیز ممکن است علائمی مانند افسردگی، خستگی یا نوسانات خلقی را تجربه کنند. در اصطلاح به این حالت در مردان آی ام اس گفته میشود. عواملی مانند سن، فشار و استرس، تغییرات در رژیم غذایی، بیماری و کمبود خواب میتوانند روی سطح تستوسترون تاثیر داشته باشند.
علائم | درمان دارویی | درمان خانگی | درمان گیاهی |
---|---|---|---|
تغییرات خلقی | داروهای ضد افسردگی مهار کننده باز جذب سروتونین (SSRI) مانند فلوکستین، پاروکستین، سرترالین | تمرینات آرامش، خواب کافی، یوگا، ماساژ | دمنوش بابونه، دمنوش زنجبیل |
حساس شدن سینهها | داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم | استفاده از پد گرمکننده، کاهش مصرف نمک | مصرف دانه رازیانه |
میل شدید به غذا | قرصهای هورمونی پیشگیری از بارداری | مصرف وعدههای غذایی کوچکتر به تعداد بیشتر، مصرف غذاهای غنی از کلسیم، کاهش مصرف شکر و کافئین | مصرف مکمل کلسیم، دمنوش برگ تمشک |
خستگی | مکملهای ویتامین D، ویتامین B6 و منیزیم | ورزش منظم، پیادهروی، دوچرخهسواری، شنا | چای دارچین، مصرف شوید |
تحریکپذیری و افسردگی | داروهای ضد افسردگی مهار کننده باز جذب سروتونین (SSRI)، دیورتیکها مانند اسپیرونولاکتون | کاهش مصرف کافئین و الکل، تمرین آرامش و ریلکسیشن، ثبت علائم برای شناسایی محرکها | مصرف روغن گل پامچال، زنجبیل |
سردرد | داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) | ماساژ، یوگا، مصرف مایعات زیاد | دمنوش بابونه، چای زنجبیل |
گرفتگی عضلات | داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID)، داروهای دیورتیک | استفاده از پد گرمکننده، مصرف مکمل منیزیم، ورزش منظم | چای دارچین، دمنوش زنجبیل |
نفخ شکم | دیورتیکها مانند اسپیرونولاکتون | مصرف وعدههای غذایی کوچکتر، مصرف مایعات زیاد، کاهش مصرف نمک | دمنوش برگ تمشک، دمنوش بابونه |
یبوست یا اسهال | دیورتیکها مانند اسپیرونولاکتون | رژیم غذایی با فیبر بالا، مصرف مایعات زیاد | مصرف دانه رازیانه، چای زنجبیل |
افزایش وزن مربوط به احتباس مایعات | – | کاهش مصرف نمک، ورزش منظم، مصرف مایعات زیاد | دمنوش برگ تمشک، مصرف دانه رازیانه |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
در بیشتر مواقع علائم مربوط به پی ام اس تاثیر زیادی در زندگی روزمره ایجاد نمیکند و در همه چرخههای پریود ایجاد نمیشود. در این شرایط نیازی به مراجعه به پزشک نیست و میتوان با اقدامات سادهای در خانه مانند محدودکردن مصرف کافئین و ورزش شرایط را بهتر کرد. اما اگر علائم سندروم پیش از قاعدگی بهقدری شدید است که در فعالیتهای روزمره شما اختلال ایجاد کرده است، باید به پزشک مراجعه کنید. متخصص باتوجهبه علائم داروهای لازم را تجویز میکند.
برای پیداکردن نوبت دکتر زنان یا نوبت دکتر مامایی میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با دکتر زنان آنلاین و دکتر مامایی آنلاین وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام خسته نباشید. من یک خانم مجرد۳۰ساله هستم الان لااقل چندسالی میشه که چند روز قبل از پریودی, احساس خارش میکنم خداروشکر اونقدری شدید نیست که زندگی روزمره را مختل کنه ولی خب طی این چند روز این احساس وجود داره و گاهی باعث عدم تمرکز یا حواس پرتی میشه و خب از علایم
PMS هست! راهی نیست که بدنمون را آرام کنیم؟؟؟
سلام
هر خارشی شاید بخاطر دوره pms نباشد
از نظر عفونت های مجاری ادراری تناسلی باید معاینه شوید
و نگذارید این علایم مزمن شود
متخصص زنان و زایمان
سلام کم کاری تیروئید در پی ام اس و مشکلاتی مثل گریه و افسردگی قبل و حین قاعدگی تاثیر داره؟
سلام
بله تغییرات تیروییدی بسیار در خلقیات و علایم اضطرابی دخیل است
حتمن کنترل تیرویید را در اولویت بگذارید
متخصص غدد
سلام.من چند روز قبل پریود درد خیلی شدیدی دارم به طوری که کارهای روزمره ام رو نمیتونم و این درد تا هنگام پریودم هم ادامه داره سونوگرافی رفتم گفتن چند تا فیبرون به اندازه ۲ سانت داری که مسئله مهمی نیست و چسبندگی تخمدان هم دارم. هنگام درد و قبل از آن نفخ شدید دارم .بعضی از دکترها پیشنهاد خارج کردن رحم و دادن و بعضی ها گفتن مشکلی نداره میخواستم یه راهنمایی بکنید
سلام
یا نیاز به درمان دارویی دارید و یا جراحی
پیشنهاد می شود ابتدا درمان دارویی را ادامه دهید
در صورت عدم بهبود توصیه به جراحی می شود
https://doctoreto.com/doctors/speciality/ob-gyn
متاسفانه من اینقدر علائم زیاد میشه که کار به دکتر وبیمارستان میکشه بیحالی شدید ضعف استرس وگریه ناگهانی زیاد داروهم میخورم بعضی مواقع خفیف تره فقط
سلام
PMS (پریودی پیش از قاعدگی) میتواند علائم شدیدی مانند بیحالی، ضعف، استرس، گریه ناگهانی و تغییرات خلقی ایجاد کند که در برخی افراد به حدی میرسد که بر کیفیت زندگی تأثیر میگذارد. در چنین مواردی، علاوه بر داروهای مصرفی، مشاوره با پزشک ضروری است تا درمانهای مؤثری مانند داروهای هورمونی یا ضدافسردگیهای خاص برای کاهش علائم تجویز شود. همچنین، رعایت یک سبک زندگی سالم شامل خواب کافی، ورزش منظم و تغذیه مناسب میتواند به مدیریت علائم کمک کند. تکنیکهای مدیریت استرس مانند تنفس عمیق، یوگا یا مدیتیشن نیز میتوانند نقش موثری در کاهش استرس و بهبود وضعیت روحی ایفا کنند. اگر علائم به طور مکرر شدید هستند، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا راهکارهای درمانی مؤثرتر دریافت کنید.
متاسفانه من اینقدر علائم زیاد میشه که کار به دکتر وبیمارستان میکشه بیحالی شدید ضعف استرس وگریه ناگهانی زیاد داروهم میخورم بعضی مواقع خفیف تره فقط