فئوکروموسیتوم چیست؟ علائم و روش درمان آن – مجله سلامت دکترتو

بیماری فئوکروموسیتوم چیست و چگونه ایجاد میشود؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

فئوکروموسیتوم یک نوع نادر و کمیاب از تومور غدد فوق کلیه است که مقدار زیادی کاتکولامین‌ (هورمون‌هایی که مغز، بافت‌های عصبی و غدد فوق کلیوی را کنترل می‌کنند) را تولید می‌کند. این بیماری علت مشخصی ندارد و باعث فشار خون بالا، تپش قلب و سردرد می‌شود. درمان فئوکروموسیتوما در درجه اول شامل برداشتن تومور با جراحی همراه با مدیریت دارویی فشار خون قبل از عمل و بعد از عمل است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 5 دقیقه
بیماری فئوکروموسیتوم چیست و چگونه ایجاد میشود؟

فئوکروموسیتوم یک تومور نادر است که در سلول‌های کرومافین، در بخش داخلی غدد فوق کلیوی، ایجاد می‌شود.​ این تومورها معمولا هورمون‌های آدرنالین و نور آدرنالین تولید می‌کنند که باعث علائم مختلفی از جمله فشار خون بالا، سردرد و تپش قلب می‌شود. در حالی که بیشتر فئوکروموسیتوم‌ها خوش‌خیم (غیر سرطانی) هستند، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد آن‌ها می‌توانند بدخیم (سرطانی) باشند و متاستاز کنند (به اندام‌های دیگر پخش شوند). برای تشخیص و مدیریت فئوکروموسیتوما به متخصص غدد مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری از بهترین متخصصان غدد و متابولیسم برای شما وجود دارد.

فئوکروموسیتوم چیست؟

فئوکروموسیتوم یک تومور نادر و معمولا خوش‌خیم است که در یک یا هردو غده فوق کلیوی ایجاد می‌شود. غدد فوق کلیه دو غده کوچک درون‌ریز بدن هستند که در بالای کلیه‌ها قرار دارند و وظیفه تولید و توزیع هورمون‌های مهم و استروئیدها از جمله آدرنالین، نور آدرنالین و کورتیزول را برعهده دارند.

هورمون‌های غده فوق کلیه (آدرنال) به تنظیم عملکرد بدن مانند ضربان قلب، فشار خون، متابولیسم، قند خون، پاسخ به استرس و پاسخ سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. در بیماری فئوکروموسیتوم، هورمون‌هایی که باعث فشار خون بالا به‌صورت دوره‌ای یا مداوم می‌شوند، آزاد می‌‌شود. فئوکروموسیتوم درمان‌نشده می‌تواند باعث آسیب شدید یا تهدید زندگی به دلیل عملکرد ضعیف اندام‌های بدن، به‌خصوص سیستم قلبی عروقی، شود.

بیشتر افراد مبتلا به فئوکروموسیتوما بین ۲۰ تا ۵۰ سال سن دارند اما این بیماری ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد. درمان جراحی برای حذف فئوکروموسیتوم معمولا فشار خون را به حالت طبیعی برمی‌گرداند.

فئوکروموسیتوم چیست؟
فئوکروموسیتوم یک تومور نادر در غده فوق کلیه است که باعث افزایش ترشح آدرنالین و نور آدرنالین می‌شود.

انواع فئوکروموسیتوم

۲ نوع اصلی فئوکروموسیتوما وجود دارد که شامل فئوکروموسیتوم خوش خیم و فئوکروموسیتوم بدخیم هستند:

  • فئوکروموسیتوم خوش خیم: بیشتر فئوکروموسیتوم‌ها خوش خیم هستند. به این معنی که به سایر قسمت‌های بدن گسترش نمی‌یابند. این نوع فئوکروموسیتوم معمولا علائمی مانند فشار خون بالا را ایجاد می‌کند.
  • فئوکروموسیتوم بدخیم: حدود ۱۰ درصد از فئوکروموسیتوم‌ها را می‌توان به‌عنوان بدخیم طبقه‌بندی کرد. فئوکروموسیتوم بدخیم می‌تواند به اندام‌های دیگر مانند استخوان، ریه یا غدد لنفاوی متاستاز کند و گسترش یابد.

متن انگلیسی:
Pheochromocytoma is a type of neuroendocrine tumor that grows from cells called chromaffin cells. These cells produce hormones needed for the body and are found in the adrenal glands.
ترجمه فارسی:
فئوکروموسیتوما نوعی تومور عصبی-اندوکرین است که از سلول‌هایی به نام سلول‌های کرومافین رشد می‌کند. این سلول‌ها هورمون‌های مورد نیاز بدن را تولید می‌کنند و در غدد فوق کلیوی یافت می‌شوند.

به نقل از سایت cancer

فئوکروموسیتوم در بارداری

تومور فئوکروموسیتوما خطرات زیادی را در دوران بارداری، هم برای مادر و هم برای جنین ایجاد می‌کند. این بیماری معمولا به اشتباه به‌عنوان فشار خون بارداری تشخیص داده می‌شود. به همین دلیل ممکن است باعث عوارض شدید از جمله فشار خون بالا و افزایش نرخ مرگ و میر مادران و نوزادان شود. انجام عمل جراحی معمولا در ۳ ماهه دوم بارداری توصیه می‌شود تا خطرات عمل جراحی به حداقل برسد.

علائم فئوکروموسیتوم چیست؟

شایع‌ترین علامت فئوکروموسیتوما فشار خون بالا و عرق شدید است. به‌طور کلی علائم و نشانه‌های فئوکروموسیتوم در هر فرد متفاوت هستند. برای مثال برخی افراد فشار خونشان به‌صورت مداوم بالا است در حالی که در برخی دیگر فشار خون به‌صورت تصادفی بالا می‌رود. به صورت کلی علائم فئوکروموسیتوم عبارت‌اند از:

  • فشار خون بالا
  • تعرق شدید
  • سردرد
  • افزایش ضربان قلب (تاکی کاردی) و تپش قلب
  • لرزش
  • رنگ پریدگی صورت
  • تنگی نفس
  • درد شکم
  • درد قفسه سینه
  • تهوع
  • سرگیجه
  • اضطراب، بی قراری و عصبانیت
  • یبوست
  • کاهش وزن

دچار علائم فئوکروموسیتوم هستی و نگرانی؟

همین حالا با متخصص مشورت کن.

علت فئوکروموسیتوم چیست؟

پزشکان هنوز به‌طور دقیق علت ایجاد فئوکروموسیتوم را نمی‌دانند. این تومور در سلول‌های تخصصی کرومافین که در مرکز غده فوق کلیه قراردارد رشد می‌کند. سلول‌های کرومافین هورمون‌های خاصی که معمولا هورمون آدرنالین (اپی نفرین) و نورآدرنالین (نوراپی نفرین) هستند و به کنترل بسیاری از عملکردهای بدن مثل ضربان قلب، فشار خون و قند خون کمک می‌کنند را تولید می‌کنند. فئوکروموسیتوم باعث انتشار نامنظم و بیش‌ازحد این هورمون‌ها می‌شود.

ژنتیک نقش مهمی در توسعه فئوکروموسیتوما دارد. تقریبا ۲۵ تا ۳۰ درصد افراد در کنار این بیماری سندرم‌های ارثی مانند نئوپلازی غدد درون‌ریز را هم تجربه کردند. عواملی مانند قرار گرفتن طولانی مدت در معرض عوامل استرس‌زا، فشار خون بالا و برخی از سموم محیطی هم ممکن است نقش مهمی در ایجاد تومور فئوکروموسیتوما داشته باشند.

علائمعلتدرمان
فشار خون بالاتغییر عملکرد سلول‌های کرومافینعمل جراحی
تعرق شدیدژنتیکدارو درمانی
تپش قلبعوامل استرس‌زا
جدول بیماری فئوکروموسیتوما

عوامل خطر تومورهای فئوکروموسیتوما

افراد مبتلا به اختلالات ارثی نادر، در خطر ابتلا به فئوکروموسیتوم یا پاراگانگلیوم هستند و تومورهای مرتبط با این اختلالات بیشتر احتمال دارد سرطانی باشند. این شرایط ژنتیکی و عوامل خطر تومورهای فئوکروموسیتوما عبارت‌اند از:

  • مولتیپل اندوکرین نئوپلاسم نوع II MEN )II) : این اختلال با ایجاد تومور در تیروئید، پاراتیروئید، لب، زبان و دستگاه گوارش ظاهر می‌شود.
  • بیماری فون هیپل لیندو: می‌تواند باعث ایجاد تومورهایی در سیستم عصبی مرکزی، سیستم غدد درون‌ریز، پانکراس و کلیه شود.
  • نوروفیبروماتوز ۱: باعث به‌وجود آمدن تومورهای متعدد در پوست (نوروفیبروما)، نقاط پوستی رنگدانه‌دار و عصب بینایی می‌شود.
علت فئوکروموسیتوم چیست؟
هنوز علت دقیق فئوکروموسیتوم مشخص نیست.

تشخیص فئوکروموسیتوما

علائمی که در بیماری فئوکروموسیتوم می‌بینیم ممکن است با علائمی که به دنبال بیماری‌های دیگر ایجاد می‌شوند مشابه باشد. برخی از این بیماری‌ها شامل افت فشار خون وضعیتی، مسمومیت با سرب و اختلالات اضطرابی هستند. چند مورد از تست‌های دقیقی که پزشکان برای بررسی تومور فئوکروموسیتوم انجام می‌دهند عبارت است از:

  • تست‌های آزمایشگاهی: آزمایش ادرار ۲۴ ساعته و آزمایش خون
  • تست‌های تصویربرداری: سی تی اسکن، MRI، تصویربرداری MBG و تصویربرداری PET
  • آزمایش ژنتیک: برای برای تعیین اینکه آیا فئوکروموسیتوم مربوط به یک بیماری ارثی است یا خیر.

درمان فئوکروموسیتوما

درمان اولیه فئوکروموسیتوم، جراحی برای برداشتن تومور است. قبل از عمل جراحی پزشک شما داروهای فشار خون خاصی را که فعالیت هورمون‌های بالا آدرنالین را متوقف می‌کند، برای کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا در طول عمل جراحی تجویز می‌کند.

دارو درمانی نیز از دیگر روش‌های درمان فئوکروموسیتوم فوق کلیوی است. داروهای این بیماری که قبل از عمل جراحی مصرف می‌شوند، معمولا شامل آلفا بلاکرها و بتا بلاکرها برای کاهش فشارخون هستند که متخصص غدد آنها را تجویز می‌‌کند. در پاسخ به اینکه دکتر غدد برای چه بیماری هایی است باید گفت متخصص غدد به تشخیص و درمان بیماری‌های غدد درون‌ریز و برون‌ریز بدن مانند تیروئید، فوق کلیه و اختلالات هیپوفیز می‌پردازد.

ابتلا به سرطان در نوع بدخیم فئوکروموسیتوما نادر است، با این وجود درمان‌های مربوط به افرادی که دچار بیماری سرطان شدند ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درمان رادیونوکلئید یا پرتودرمانی ترکیبی از MIBG، ترکیبی است که با ید رادیواکتیو به تومورهای آدرنال متصل می‌شود.
  • شیمی درمانی: این روش شامل استفاده از داروهای قدرتمند است که سلول‌های سرطانی با رشد سریع را می‌کشد.
  • درمان هدفمند سرطان: این داروها عملکرد مولکول‌های طبیعی را که باعث رشد و گسترش سلول‌های سرطانی می‌شوند، مهار می‌کند.

همین الان بهترین دکتر برای درمان تومور فئوکروموسیتوم را پیدا کن.

دارو درمانی تومور فئوکروموسیتوما

دارو درمانی در مدیریت فئوکروموسیتوما معمولا قبل از برداشتن تومور در عمل جراحی استفاده دارد. داروهایی مانند مسدود کننده‌های آلفا (مثل فنوکسی بنزامین)، مسدود کننده‌های بتا یا مسدود کننده‌های کانال کلسیم، ۱۰ تا ۱۴ روز قبل از عمل جراحی برای کنترل فشار خون بالا تجویز می‌شوند.

عمل جراحی فئوکروموسیتوم

در بیشتر موارد، در بیماری فئوکروموسیتوم تمام غده آدرنال با عمل جراحی لاپاراسکوپی یا جراحی‌های کم تهاجمی برداشته می‌شود. در عمل لاپاراسکوپی جراح چندین حفره کوچک را در غده فوق کلیه ایجاد می‌کند و از طریق آن، دستگاه‌های مجهز به دوربین‌های ویدئویی و ابزارهای کوچک را وارد می‌کند. بعد از برداشتن تومور، باقی‌مانده غده آدرنال که سالم است عملکرد نرمال خود را ادامه می‌دهد و معمولا فشار خون به حالت عادی برمی‌گردد.

اگر تومور سرطانی (بدخیم) باشد، جراحی ممکن است شامل برداشتن تومور و تمام بافت‌های سرطانی باشد. با این حال، حتی اگر تمام بافت سرطانی برداشته نشود، جراحی ممکن است تولید هورمون را محدود کند.

درمان فئوکروموسیتوما چیست؟
درمان فئوکروموسیتوما معمولا عمل جراحی برداشتن تومور است.

عوارض بیماری فئوکروموستروم

فشار خون بالا در بیماری فئوکروموسیتوم‌ می‌تواند به اندام‌های متعدد، به‌ویژه بافت‌های سیستم قلبی عروقی، مغز و کلیه آسیب برساند. همچنین فشار خون بالای درمان‌نشده در فئوکروموسیتوم‌ها باعث عوارض جدی مانند موارد زیر خواهد شد:

  • بیماری قلبی
  • سکته مغزی
  • نارسایی کلیه
  • نارسایی حاد تنفسی
  • آسیب به اعصاب چشم
  • ایجاد تومورهای سرطانی (بدخیم)
پزشکان پیشنهادی

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

فئوکروموسیتوما یک تومور نادر بافت غده فوق کلیه است که باعث آزاد شدن بیش‌ازحد هورمون اپی‌نفرین و نور اپی نفرین می‌شود. این هورمون‌ها ضربان قلب، متابولیسم و فشار خون را کنترل می‌کنند و ممکن است باعث افزایش آنها شوند. در موارد نادر، تومور فئوکروموسیتوما ممکن است در خارج از غده فوق کلیوی، اندام‌های شکمی، ایجاد شود.

برای درمان و تشخیص این بیماری بهتر است به متخصص غدد مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری از بهترین متخصصان سراسر کشور و مشاوره با پزشکان برای شما قرار گرفته است.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

آزمایش‌های تشخیصی فئوکروموسیتوما در درجه اول روی اندازه‌گیری سطح کاتکولامین در خون و ادرار تمرکز دارند. تست‌های رایج فئوکروموسیتوم معمولا شامل آزمایش ادرار ۲۴ ساعته و آزمایش خون هستند.

حملات فئوکروموسیتوم ممکن است به‌صورت خودبه‌خود رخ دهند یا به دنبال عوامل زیر ایجاد شوند:

    • تمرینات فیزیکی

    • اضطراب یا استرس

    • تغییر در وضعیت بدن

    • زایمان

    • جراحی و بی‌هوشی

    • مصرف غذاهایی که حاوی تیرامین بالا هستند. تیرامین در غذاهای تخمیر شده، مانده، ترش، بیش از حد رسیده یا خراب هستند، وجود دارد. مثل بعضی از پنیرها، شکلات، گوشت خشک یا دودی.

  • برخی از داروها مانند مهار کننده‌های مونوآمین اکسیداز (MAOIs) و تحریک کننده‌ها، مانند آمفتامین یا کوکائین.

بیهوشی در بیماران مبتلا به فئوکروموسیتوما به دلیل فشار خون بالا یا عوارض قلبی عروقی ایجاد می‌شود.

امتیاز شما به مقاله:
(4.2از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره فئوکروموسیتوم

  1. در انتظارخورشید گفت:

    سلام ببخشید من ازمایش دادم متانفرین من ۵۰۹ بود بعد سیتی اسکن دادم چیزی نشون نداد الان دکتر عکس MIBGنوشته بنظر شما تومور وجود داره ایا این تومور باعث ریزش مو هم میشه من ریزش شدید دادم نصف موهام ریخته و اینکه علائم من فشارخون بالا تپش قلب لرزش دست ها درد چشم درد سر و یکطرفه پهلو و بدن هست نظر شما چیه دکترم احتمال فئوکروموسیتوما داده

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به سطح متانفرین بالا، علائمی مانند فشارخون بالا، تپش قلب، لرزش دست و درد، پزشک شما احتمال فئوکروموسیتوما را مطرح کرده است. فئوکروموسیتوما یک تومور نادر غده فوق کلیوی است که هورمون‌های استرس‌زا ترشح می‌کند و می‌تواند این علائم را ایجاد کند. اسکن MIBG به تشخیص دقیق‌تر کمک می‌کند. این تومور مستقیماً باعث ریزش مو نمی‌شود، اما استرس و عدم تعادل هورمونی ناشی از آن ممکن است در ریزش مو تأثیر داشته باشد. بهتر است پیگیری دقیق پزشکی داشته باشید تا تشخیص قطعی مشخص شود.

      1. حسن گفت:

        سلام

  2. رها گفت:

    سلام منم این بیماری رو‌دارم و فشارم خیلی بالاست اصلا کنترل نمیشه دکتر فقط میگه این عکسو بگیر اون عکسو بگیر و من روزی ده تا قرص فشار میخورم چه قرصی بخورم فشارم خوب بشه چشمم داره کور میشه از درد

    1. همیار.دکترتو گفت:

      سلام و وقت بخیر،
      فئوکروموسیتوم می‌تواند باعث افزایش شدید و کنترل‌نشده فشار خون شود. درمان این بیماری معمولاً شامل داروهای آلفا بلاکر (مثل فنوکسی‌بنزآمین) و بتا بلاکر (مثل پروپرانولول) است، اما نوع دارو و دوز آن باید دقیقاً تحت نظر پزشک تنظیم شود. اگر فشار خون شما با مصرف چندین دارو همچنان کنترل نمی‌شود و علائمی مثل درد شدید چشم، سردرد یا تپش قلب دارید، این وضعیت اورژانسی است. لطفاً بدون تأخیر از دکتر متخصص غدد یا پزشک متخصص قلب و عروق در دکترتو نوبت مشاوره یا ویزیت حضوری بگیرید.

  3. شایسته گفت:

    سلام من دچارتومورادرنال هستم عمل من به خاطرفوت پسرپزشکم عقب افتاد نگرانم که رشد نکنه چه کاری میتونم انجام بدم واینکه آیاامکان داره خانواده ام مبتلا باشن یامبتلابشن چکاربایدکرد که مبتلانشن اصلا ازکی به وجوداومده وچرا

  4. موسوی گفت:

    کیت آزمایشگاهیش نایابه اون رو‌کدوم آزمایشگاه داره ؟!

  5. موسوی گفت:

    کیت آزمایشگاهیش رو‌کدوم آزمایشگاه داره ؟!

  6. ناهید عادلی گفت:

    سلام. من ازمایش خون دادم و مقدار متانفرین و نور متانفرین خیلی بیشتر از حد نرمال است دلیلش چیه

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      در جمعیت های سالم، سطح متانفرین و نورمتانفرین پلاسما کم است، اما در بیماران مبتلا به فئوکروموسیتوم یا پاراگانگلیوما، غلظت این ترکیبات ممکن است به طور قابل توجهی افزایش یابد. نیمه عمر نسبتاً طولانی این ترکیبات موجب ماندگاری بالای آنها در خون می گردد. ترشح مداوم تومور های ترشح کننده کاتکول آمین ها و تبدیل محیطی آن به متانفرین و نورمتانفرین منجر به افزایش سطح این ترکیبات در خون می گردد. با استفاده از روش‏های موجود، غلظت طبیعی متانفرین‏ها و نورمتانفرین پلاسما شاهد قوی به علیه فئوکروموسیتوما خواهد بود.

  7. ناشناس گفت:

    من مدتی ضربان قلب بالا دارم ک بصورت لحظه ایه این تستو برام نوشتن ک متاسفانه میگن کیت آزمایشگاهیش نیست باید چیکار کنم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      تنظیم ضربان قلب به عهده غدد فوق کلیوی نیز هست . تومور فئوکروموسیتوم تومور خوش خیم نادری هست که غده فوق کلیه را درگیر کرده و قابل درمان است. این تست در آزمایشگاه های تهران یا کلان شهرها قابل دستیابی است.

      1. مریم گفت:

        سلام وقتتون بخیر
        من فئوکروموسیتوم در قسمت سمت چپ ائورت شکمی دارم و دکتر غدد تاکید کردند که باید حتما جراحی کنم میخواستم بپرسم آیا امکانش پزشک حاذقی که تجربه جراحی این تومور رو دارند در تهران به من پیشنهاد کنید
        با تشکر

        1. ناشناس گفت:

          من هیجده سال پیش تومور فئو کرومو سیتومو را عمل. کردم در بیمارستان شریعتی تهران اسم. دکتر. غدد من دکتر سلطانی ودکتر جراحی که منو عمل کردند دکتر هدایتی بودند خدا را شکر معجزه خدا رو تو زندگیم دیدم بعد عمل نه دارویی استفاده کردم حالم خیلی خوبه عمل من یه عمل. سختی بود تومور خیلی. بزرگ شده بود حتی استخوان دیافراگم را کج کرده بود رسیده بود به طحال که خدا رو شکر عمل شدم تمام علائمی که قبل از جراحی داشتم. همه. خوب. شدند واسه شما آرزوی سلامتی وطول عمر را از خدای مهربان خواستارم

        2. افسر امیری گفت:

          من هیجده سال پیش تومور فئو کرومو سیتومو را عمل. کردم در بیمارستان شریعتی تهران اسم. دکتر. غدد من دکتر سلطانی ودکتر جراحی که منو عمل کردند دکتر هدایتی بودند خدا را شکر معجزه خدا رو تو زندگیم دیدم بعد عمل نه دارویی استفاده کردم حالم خیلی خوبه عمل من یه عمل. سختی بود تومور خیلی. بزرگ شده بود حتی استخوان دیافراگم را کج کرده بود رسیده بود به طحال که خدا رو شکر عمل شدم تمام علائمی که قبل از جراحی داشتم. همه. خوب. شدند واسه شما آرزوی سلامتی وطول عمر را از خدای مهربان خواستارم

        3. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          بسیار عالی است که روند بهبودی را به خوبی طی کرده اید
          با ارزوی بهترین ها برای شما

        4. ناشناس گفت:

          دکتر سیم فروش چندسال پیش منو جراحی کردن

      2. ناشناس گفت:

        کجا پیدا می‌شود این تست ها

  8. س گفت:

    من این توده رو داشتم احتمال برگشتش هست یا نه

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      در اغلب موارد، در فئوکروموسیتوم تمام غده آدرنال با عمل جراحی لاپاراسکوپی یا جراحی‌هایی با حداقل تهاجم برداشته می‌شوند. اگر توده خوش خیم باشد احتمال عود اندک است.

  9. حسن اکبری گفت:

    سلام بنده با همین علائم به بیمارستان امام مراجعه کردم و با انواع دارو ستی اسکن و ام ای بی جی تومور رو پیدا نکردن به بیمارستان شریعتی رفتم گفتن در بعضی اشخاص با همین علائم فئو نشون میده اما کاری جز تحت نظر بودن نمیشه کرد بنده از سال ۷۴ تشخیص فئو شدم و هنوز درگیر فشار خون بالا هستم.آیا از نظر شما راهکار دیگه ای داره.متشکرم از شما

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      درمان اولیه فئوکروموسیتوم، جراحی برای برداشتن تومور هست. قبل از عمل جراحی، پزشک شما داروهای فشار خون خاصی را که فعالیت هورمون‌های بالا آدرنالین را متوقف می‌کند، برای کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا در طول عمل جراحی تجویز می‌کند. برای پیگیری درمان به متخصص داخلی مراجعه کنید.
      بهترین متخصص داخلی

      1. حسین گفت:

        شش سال پیش تومور ادرنال چپم را درآورد فعو بود نصف فشار خونم درست شدولی افت قند و سر گیجه دارم و ضعف شدید صد متر راه ممنونم برم بارها سیتی آمار ای ام ای بی جی ازمایش همه مثبت نمیدونم چکار کنم

        1. نیلوفرهستم گفت:

          باسلام من فعوکروموسیتوم به اندازه۱۰۸/۸۳/۷۳هستم آیا بدخیم هست

        2. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام نیلوفر عزیز
          فئوکروموسیتوم یک تومور نادر و معمولا خوش‌خیم است که در غده فوق کلیوی ایجاد می‌شود. در فئوکروموسیتوم تومور هورمون‌هایی را که باعث فشار خون بالا به صورت دوره ای یا مداوم می‌شوند را آزاد می‌کند. فئوکروموسیتوم درمان نشده می‌تواند باعث آسیب شدید یا تهدید کننده زندگی به دیگر سیستم‌های بدن، به خصوص سیستم قلبی عروقی، شود
          بهتر است بطور مداوم زیر نظر متخصص داخلی و یا غدد باشید

          https://doctoreto.com/doctors/speciality/internist

        3. شیدا گفت:

          ایا فعو کروموسیتوم به اندازه ۱۰۸ بدخیم هست

        4. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          فئوکروموسیتوم یک تومور نادر و معمولا خوش‌خیم است که در غده فوق کلیوی ایجاد می‌شود. در فئوکروموسیتوم تومور هورمون‌هایی را که باعث فشار خون بالا به صورت دوره ای یا مداوم می‌شوند را آزاد می‌کند. فئوکروموسیتوم درمان نشده می‌تواند باعث آسیب شدید یا تهدید کننده زندگی به دیگر سیستم‌های بدن، به خصوص سیستم قلبی عروقی، شود
          بهتر است بطور مداوم زیر نظر متخصص داخلی و یا غدد باشید

          https://doctoreto.com/doctors/speciality/internist

    2. م .محمدی گفت:

      منم الان ۱۰ساله درگیر این بیماریم. من چندین بار جراحی کردم درمان هسته ای شدم و الانم شیمی دارمانی دارم میشم و هنوز جوابی نگرفتم

      1. همیار دکترِتو گفت:

        سلام دوست عزیز
        درمان تومورها اگر متاستاز داده باشد کمی مشکلتر و طولانی تر خواهد بود. نیاز به جلسات شیمی درمانی و پیگیری بیشتری دارد.

      2. ناشناس گفت:

        منم دقیقا مثل شمام اگر ممکنه راه جذیدی پیدا کردید به منم بگید و لطف کنید بگیپ فعلا در چه شرایطی هستید چون اوضاع من اصلا تعریفی نداره و واقعا خسته شذم 😔😔

    3. امید رضایی گفت:

      سلام .به بیمارستان فیروز گر تشریف ببرید پیش دکتر بهنام شکیبا .بسیار دکتر لایقی هستن .من با همین علایم با فشار خون ۲۰ به ایشون مراجعه کردم و منو با لاپراسکوپی عمل کردن و شکر خدد حالم خوبه .توده ادرنال رو برام در اوردن

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سپاس از راهنمایی تان
        تندرست باشید

  10. فاروق داودپور گفت:

    عالی بود درود بر شما

    1. همیار دکترتو گفت:

      پايدار باشين🌸