فهرست مطالب
- قرص نورتریپتیلین ۱۰ و ۲۵ چیست؟
- نحوه مصرف نورتریپتیلین ۲۵ چگونه است؟
- موارد مصرف داروی نورتریپتیلین (داروی نورتریپتیلین برای چه بیماری هایی استفاده می شود؟)
- عوارض جانبی نورتریپتیلین ۱۰ و ۲۵ چیست؟
- موارد احتیاط مصرف نورتریپتیلین
- تداخلات دارویی نورتریپتیلین با داروهای دیگر
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
نورتریپتیلین برای درمان مشکلات روحی و روانی مثل افسردگی استفاده میشود. این دارو باعث افزایش روحیه و حس خوب، کاهش اضطراب و تنش روانی میشود و سطح انرژی را بالا میبرد. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا به تمام سوالات شما در مورد داروی نورتریپتیلین جواب دهیم. علاوه بر این، برای اطلاعات بیشتر در مورد مصرف هر گونه قرص ضد افسردگی میتوانید از مشاورهی دارویی سایت دکترتو، وبسایت نوبتدهی آنلاین پزشکان، استفاده کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری، مشاوره آنلاین و مشاوره متنی هم برای شما وجود دارد.
قرص نورتریپتیلین ۱۰ و ۲۵ چیست؟
نورتریپتیلین به انگلیسی Nortriptyline، دارویی از گروه ضدافسردگیهای سه حلقهای است که برای درمان اختلال افسردگی و برخی دیگر از بیماریهای اعصاب یا دردهای عصبی به کار میرود. از این دارو در درمان علائم افسردگی مانند بیخوابی و کماشتهایی هم استفاده میشود.
هدف از تجویز و مصرف قرص افسردگی نورتریپتیلین این است که علائم افسردگی برطرف شوند. علائم افسردگی شامل بیانگیزگی، بیخوابی یا خوابآلودگی، افکار خطرناک و آسیبرسان به شخص، انرژی نداشتن برای کار و درس و خلق پایین است. بنابراین مصرف نورتریپتیلین همراه با مشاورهی روانشناس و توصیههای روانپزشک میتواند در درمان افسردگی موثر باشد.
مکانیسم اثر نورتریپتیلین چگونه است؟
شاید از خود بپرسید که نورتریپتیلین ۲۵ در بدن چگونه عمل میکند؟ داروی نورتریپتیلین اجازه نمیدهد که نوراپینفرین و سروتونین در پایانههای عصبی برداشت شوند و مدت اثر آنها طولانیتر میشود.
تفاوت نورتریپتیلین و آمی تریپتیلین چیست؟
نورتریپتیلین و آمی تریپتیلین هر دو داروهای ضد افسردگی سه حلقهای هستند. اما نورتریپتیلین قویتر است. نورتریپتیلین معمولاً برای دردهای عصبی و آمی تریپتیلین برای دردهای مزمن استفاده میشود.
نورتریپتیلین یا دوکسپین؟ کدام بهتر است؟
Doxepin (سیلنور) برای کمک به افرادی که مشکل خواب دارند استفاده میشود و برخلاف سایر داروهای خواب، دوکسپین اعتیادآور نیست. نورتریپتیلین برای درمان علائم افسردگی مانند کاهش خلق و خو کاربرد دارد.
نحوه مصرف نورتریپتیلین ۲۵ چگونه است؟
قبل از شروع به مصرف نورتریپتیلین ۱۰، راهنمای دارویی داخل جعبه را با دقت بخوانید و از پزشک یا دکتر داروخانه راهنمایی بگیرید:
- این دارو به صورت خوراکی، طبق تجویز پزشک و معمولا ۱ الی ۴ بار در روز مصرف میشود.
- اگر قرص نورتریپتیلین ۱۰ به صورت یک نوبت در روز تجویز شود بهترین زمان مصرف آن شبها قبل از خواب است.
- قرص نورتریپتیلیین را دقیقا طبق تجویز پزشک مصرف کنید.
- مصرف این دارو در زمانهای منظم باعث میشود بیشترین بهره از آن را ببرید. برای کمک به یادآوری، این دارو را در ساعت معینی هر روز مصرف کنید و دوز مصرفی خود را افزایش ندهید.
- به مصرف این دارو تا زمانی که پزشک تجویز کرده ادامه دهید.
- این دارو با غذا تداخلی ندارد و میتوانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید.
- تاثیر نورتریپتیلین ۱۰ نیاز به زمان دارد و ممکن است از ۱ تا ۴ هفته تاثیرگذاری کامل آن طول بکشد.
- در صورتی که بعد از ۴ هفته شرایطتان ادامه پیدا کرد یا بدتر شد (به طور مثال احساس ناراحتی بیشتری داشتید یا افکار خودکشی به ذهنتان خطور کرد) سریع به ئزشک مراجعه کنید.
- بيشتر از يک داروی ضد افسردگی در يک زمان نبايد تجويز شود.
- تشخیص تجویز نورتریپتیلین ۲۵ به عهدهی روانپزشک است.
موارد منع مصرف نورتریپتیلین ۱۰ و ۲۵ میلی گرم چیست؟
مواقعی که نمیتوان نورتریپتیلین مصرف کرد شامل موارد زیر هستند؛
- کسانی که حساسیت زیادی به داروهای ضد افسردگی ۳ حلقهای دارند
- کسانی که انفارکتوس میوکارد داشتهاند
- افرادی که فعالیت تنفسی آنها کاهشیافته
- کسانی که MAO مصرف میکنند.
دوز مصرفی قرص اعصاب بی ضرر نورتریپتیلین
قبل از مصرف قرص نورتریپتیلین ۱۰ یا قرص نورتریپتیلین ۲۵، توصیههای مربوط به دوز دارو را که در ادامه آوردهشدهاند، در نظر داشتهباشید؛
- دوز مصرف داروی نورتریپتیلین به وضعیت پزشکی بیمار و پاسخ بدن نسبت به دارو بستگی دارد.
- برای کاهش خطر بروز عوارض جانبی قرص نورتریپتیلین ۱۰، مانند خشکی دهان و گیجی ممکن است پزشکتان درمان را از دوزهای کم این دارو شروع کند و بعد آن را اضافه کند.
- با افزایش دوز مصرفی سرعت بهبودتان افزایش نمییابد و خطر عوارض بیشتر میشود.
علائم اوردوز یا مصرف زیاد نورتریپتیلین
اگر علائم اوردوز این دارو، مانند از هوش رفتن و مشکلات تنفسی را مشاهده کردید، با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید. علائم اوردوز این دارو شامل خوابآلودگی شدید، توهم، تپش قلب سریع یا نامنظم، از هوش رفتن، تنگی نفس و تشنج است.
همچنین آزمایشهای پزشکی، مانند آزمایش کبد، آزمایش سطح نورتریپتیلین و آزمایش EKG در زمان مصرف نورتریپتیلین ۱۰ یا ۲۵، به صورت دورهای برای بررسی پیشرفت و عوارض جانبی دارو، توصیه میشود.
نحوه و عوارض قطع مصرف قرص نورتریپتیلین
در صورتیکه تمایل به قطع مصرف دارو دارید، به هیچ عنوان نباید سرخود این کار را انجام دهید و حتما نکات زیر را در نظر داشتهباشید؛
- حتی اگر بهبود در شرایطتان را احساس کردید به مصرف این دارو ادامه دهید و بدون مشورت با پزشک مصرف نورتریپتیلین ۲۵ یا نورتریپتیلین ۱۰ را قطع نکنید.
- اگر مصرف این دارو را خودسرانه قطع کنید، ممکن است بعضی شرایط بدتر شود. همچنین ممکن است عوارضی مانند تغییرات روانی، سردرد، خستگی و مشکلات خواب را تجربه کنید. برای جلوگیری از این عوارض ممکن است پزشک شما، در طی یک دوره کاهش مصرف، داروی شما را قطع کند. برای اطلاعات بیشتر با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید. اگر دچار عارضهای شدید یا شرایطتان بدتر شد، سریعا با پزشک تماس بگیرید.
بهترین زمان مصرف نورتریپتیلین کی است؟
زمان مصرف قرص نورتریپتیلین ۱۰ به این صورت است که اگر قرص نورتریپتیلین یک عدد در روز باشد، بهتر است آن را قبل از خواب بخورید. معمولا تداخل غذایی ندارد و دوزهای بیشتر از یک عدد را متناسب با دستور پزشک مصرف کنید.
موارد مصرف داروی نورتریپتیلین (داروی نورتریپتیلین برای چه بیماری هایی استفاده می شود؟)
قرص نورتریپتیلین برای چی خوبه؟ نورتریپتیلین دارویی آرامبخش برای درمان انواع افسردگی است. این دارو در درجه اول برای درمان افسردگی و استرس تجویز میشود و سایر خواص قرص نورتریپتیلین عبارتند از:
- درد نوروپاتی: نورتریپتیلین میتواند در مدیریت انواع خاصی از دردهای مزمن مانند درد نوروپاتیک، از جمله نوروپاتی دیابتی موثر باشد.
- پیشگیری از میگرن: در پیشگیری از میگرن و کاهش شدت آن موثر بوده است.
- اختلال هراس: نورتریپتیلین در درمان اختلال هراس و علائم مرتبط با آن مانند حملات پانیک و نورتریپتیلین و فشار خون با موفقیت استفاده شده است و به عنوان قرص برای پانیک و تئش قلب هم در نظر گرفته میشود.
در کنار این موارد، نورتریپتیلین برای درمان برخی از بیماریها کاربرد دارد که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
۱. قرص نورتریپتیلین برای استرس
قرص اعصاب نورتریپتیلین برای افسردگی کاربرد دارد و از دستهی داروهای ضد افسردگی سه حلقهای است. داروی نورتریپتیلین برای درمان مشکلات و اختلالات روانی دیگر هم کاربرد دارد. برخی از این بیماریها و اختلالات شامل حملهی پانیک و دردهای نوروپاتیک هستند.
یکی دیگر از اختلالات روانی شایع که داروی نورتریپتیلین برای درمان آن تجویز میشود، استرس است. استرس میتواند فعالیتهای روزانهی فرد را مختل کند. در صورتیکه این اختلال درمان نشود و یا تحت کنترل قرار نگیرد، میتواند باعث ایجاد مشکل در موقعیتهای اجتماعی و یا شخصی شود. بنابراین باید علائم استرس عصبی را تحت درمان قرار داد.
۲. قرص نورتریپتیلین برای میگرن و سردرد عصبی
میگرن یکی از بیماریهایی است که با سردرد عصبی خود را نشانمیدهد. هنگامی که حملات و سردرد میگرنی رخ میدهند، فرد درد زیادی میکشد و نمیتواند فعالیتهای روزمرهی خود را انجامدهد.قرص میگرن نورتریپتیلین میتواند حملات میگرنی را در ۵۰٪ بیماران بهبود ببخشد.
از قرص نورتریپتیلین ۱۰ برای سردرد هم استفاده میشود، البته نه برای هر سردردی. توجه داشتهباشید که بیشتر از این قرص برای سردرد عصبی استفاده میشود. همچنین این دارو معمولا به جای مسکنهای مورفین دار مثل کدوئین کاربرد دارد. البته برای استفاده از این دارو در تسکین درد سر، باید حتما از پزشک کمک گرفت و نباید سرخود این دارو را تجویز و مصرف نمود.
۳. نورتریپتیلین و درمان انواع افسردگی (قرص ضد افسردگی نورتریپتیلین)
یکی از اصلیترین علتهای تجویز داروی نورتریپتیلین، درمان افسردگی است. افسردگی یک اختلال روانی است که میتواند فعالیتهای روزانهی فرد را مختل کند. بنابراین باید آن را درمان کرد. یکی از راههای درمان افسردگی، تجویز دارو است و نورتریپتیلین ۱۰ یا نورتریپتیلین ۲۵، متناسب با شدت بیماری، میتوانند در درمان آن موثر باشند.
نورتریپتیلین در درمان افسردگی پس از زایمان
برخی از مادران باردار بعد از زایمان خود دچار افسردگی پس از زایمان میشوند. اگر افسردگی پس از زایمان جدی گرفتهنشده و درمان نشود، ممکن است برای مادر و نوزاد حوادث جبرانناپذیری ایجاد کند. یکی از این عوارض، اقدام به کشتن نوزاد توسط مادر است. داروی نورتریپتیلین در درمان افسردگی پس از زایمان کاربرد دارد.
درمان افسردگی فصلی با قرص اعصاب قوی
اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که با تغییر فصل دچار تغییر خلق میشوید، میدانید که بخش اعظمی از سال را از دست میدهید و نمیتوانید بازدهی مناسبی داشتهباشید. به این حالت افسردگی فصلی گفتهمیشود که معمولا با پاییز شروع میشود. برای درمان علائم افسردگی فصلی که شامل پرخوری، اختلالات خواب و بدخلقی در فصل پاییز و زمستان میشود، میتوانید از داروی نورتریپتیلین استفاده کنید.
۴. درمان وسواس فکری از کاربرد نورتریپتیلین
خیلی از ما در اطرافیان خود افرادی را دیدهایم که به وسواس فکری مبتلا هستند. وسواس فکری میتواند فعالیتهای روزانهی فرد را مختل کند و فشار عصبی زیادی به بیمار و اطرافیان او وارد کند. بنابراین، برای افزایش کیفیت زندگی بیمار، باید وسواس فکری را درمان کرد. یکی از راههای درمان وسواس فکری نورتریپتیلین است.
۵. کم اشتهایی و خاصیت نورتریپتیلین (نورتریپتیلین و معده)
کم اشتهایی یا بیاشتهایی عصبی یکی دیگر از مشکلاتی است که میتواند عوارض جسمی جدی برای فرد ایجاد کند. معمولا این افراد نسبت به وزن خود بسیار حساس هستند و به طور غیرطبیعی وزن پایینی دارند. یکی از اختلالات روانی که در ارتباط تنگاتنگ با کم اشتهایی است، افسردگی است. برای درمان این اختلال میتوان از نورتریپتیلین ۱۰ یا دوزهای دیگر آن بهره برد.
۶. درمان تپش قلب از خواص نورتریپتیلین (نورتریپتیلین و تپش قلب)
نورتریپتیلین داروی ضدافسردگی است و معمولا برای اضطراب به کار بردهنمیشود و تپش قلب یکی از علائمی است که همراه با اضطراب دیدهمیشود. در صورتیکه تپش قلب دارید میتوانید از داروی پروپرانولول استفاده کنید. همچنین یکی از عوارض داروی نورتریپتیلین، تپش قلب و تاکی کاردی است.
۷. کمر درد و آرتروز (نورتریپتیلین و دردهای عصبی)
جالب است بدانید که گاهی داروهای ضدافسردگی مثل نورتریپتیلین برای مدیریت کمر درد و آرتروز تجویز میشوند و موثر واقع میشوند. اما خط اول درمان این بیماریها، داروهای ضدافسردگی نیستند. معمولا روانپزشک تشخیص میدهد که قرص نورتریپتیلین میتواند به درد کمر و آرتروز کمک کند یا بیاثر است.
۸. سندرم روده تحریک پذیر و قرص اعصاب نورتریپتیلین
در تحقیقاتی که بر روی مبتلایان به بیماری و علائم سندروم روده تحریک پذیر انجامشدهاست، داروهای ضدافسردگی نیز تجویز شدند. یکی از این داروها، نورتریپتیلین ۲۵ بود. به این بیماران قرص نورتریپتیلین ۲۵ شبانه دادهشد و مشاهده شد که در بهبود دفعات بیرونروی بیماران اسهالی و یا یبوستی، تاثیرگذار بودهاست.
۹. داروی نورتریپتیلین برای نفخ و شکم درد
فواید و خاصیت قرص نورتریپتیلین این است که در بهبود شکم درد و نفخ شکم تاثیر دارد. بنابراین، کسانی که نفخ دارند، میتوانند از نورتریپتیلین استفاده کنند اما بهتر است قبل از مصرف دارو با دکتر داخلی مشورت کنید.
۱۰. تنگی نفس و قرص نورتریپتیلین ۱۰
نورتریپتیلین یکی از داروهایی است که بر تنگی نفس اثر منفی ندارد. این نکته زمانی اهمیت دارد که فردی که افسردگی دارد و نورتریپتیلین میخورد، تنگی نفس یا آسم هم داشتهباشد. در این صورت مصرف این دارو ممکن است بر بیماریهای ریوی تاثیر داشتهباشد.
۱۱. کاربرد قرص نورتریپتیلین ۱۰ برای اختلال دو قطبی
به صورت کلی داروی نورتریپتیلین در درمان دوقطبی هم کاربرد دارد. اختلال دوقطبی یک اختلال روانی است که در آن فرد مبتلا دو دورهی مانیا و افسردگی را تجربه میکند. بنابراین پای افسردگی در میان است و نورتریپتیلین میتواند موثر باشد.
۱۲. قرص نورتریپتیلین ۱۰ برای معده درد استفاده می شود؟ (نورتریپتیلین و معده و روده)
نورتریپتیلین ۱۰ همچنین میتواند در تسکین دردهای عصبی هم موثر باشد. بنابراین میتوان برای برطرف کردن معده درد عصبی از نورتریپتیلین کمک گرفت. قرص نورتریپتیلین برای روده هم کاربرد دارد.
۱۳. نورتریپتیلین و اضطراب (قرص آرامبخش نورتریپتیلین)
بیمارانی که اضطراب دارند، اگر این مشکل را درمان نکنند، ممکن است که با سختیهای بسیاری مواجه شوند. همچنین علایم اضطراب میتواند نمود فیزیکی هم داشتهباشد و به شکل تپش قلب و یا بالا رفتن فشار خون هم خود را نشان دهد.
۱۴. نورتریپتیلین برای وزوز گوش مفید است؟
صدای ناخوشایند وزوز گوش میتواند فعالیتهای روزانه را مختلکند. بنابراین، باید به فکر درمان آن بود. اگر صدای وزوز گوش به علت جرم انباشتهشده در آن نباشد، میتوان با داروی آمیتریپتیلین یا نورتریپتیلین، به درمان صدای باد در گوش پرداخت.
۱۵.نورتریپتیلین برای دندان درد
قرص نوروپنتین ۳۰۰ معمولاً برای دندان درد تجویز نمیشود. دندان درد معمولاً مربوط به پوسیدگی، عفونت یا ضربه به دندان است. در چنین مواردی بهتر است با دندانپزشکی مشورت کنید که بتواند دندان درد را تشخیص داده و درمان مناسبی را ارائه دهد.
عوارض جانبی نورتریپتیلین ۱۰ و ۲۵ چیست؟
در صورتی که پزشک داروی نورتریپتیلین ۲۵ یا ۱۰ را برای شما تجویز کرده است، مطمئن باشید فواید آن بیش از مضراتش بوده است. بیشتر افرادی که داروی نورتریپتیلین را مصرف کردهاند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکردهاند.
عوارض مصرف قرص نورتریپتیلین عبارتند از:
- گیجی از مضرات قرص نورتریپتیلین
- خشکی دهان
- افزایش وزن
- یبوست
- اختلال دید
- مشکلات دفع ادرار
- سوزش دل مداوم
- لرزش
- از بین رفتن حس صورت
- گرفتگی عضلانی
- درد شدید معده
- کاهش توان یا میل جنسی
- تورم و یا درد سینه
آیا قرص نورتریپتیلین ۱۰ خواب آور است؟ (نورتریپتیلین برای خواب)
آیا میدانید قرص نورتریپتیلین برای چیست؟ نورتریپتیلین دارو خوابآور است. از طرفی، کسانی که به افسردگی مبتلا هستند، نمیتوانند به راحتی بخوابند و مبتلا به اختلال خواب هستند. بنابراین مصرف این دارو میتواند به خواب آنها نیز کمک کند.
برای درمان اختلالات خواب چگونه نورتریپتیلین مصرف کنم؟
داروی نورتریپتیلین با دوز تعیین شده توسط پزشک را قبل از خواب بخورید.
قرص نورتریپتیلین اشتها آور است؟
قرص نورتریپتیلین عوارض مختلفی دارد که برخی از آنها بر روی برخی از افراد با شدت کمتر و بیشتر بروز میدهند. یکی از عوارضی که داروی نورتریپتیلین برای مصرف کنندگان دارد، افزایش اشتها است. بلی، درست است؛ قرص نورتریپتیلین اشتها آور است. بنابراین ممکن است که چاق کننده هم باشد. اگر مصرف کننده با اشتهای زیاد مواجه شود و مواد غذایی بیشتری مصرف کند، ممکن است که به اضافه وزن دچار شود.
آیا قرص نورتریپتیلین باعث یبوست میشود؟
اگر نورتریپتیلین را برای درمان درد عصبی مصرف میکنید، معمولاً یک هفته یا بیشتر طول میکشد تا درد شروع به از بین رفتن کند. اگر آن را برای افسردگی مصرف میکنید، ممکن است ۴ تا ۶ هفته طول بکشد تا به اثر کامل برسد. عوارض جانبی رایج آن نیز شامل خشکی دهان و یبوست است که خفیف هستند و پس از چند روز از بین میروند.
آیا قرص نورتریپتیلین باعث عقب افتادن پریود میشود؟
بدون مشورت با پزشک، مصرف نورتریپتیلین را قطع نکنید. اگر به طور ناگهانی مصرف این دارو را متوقف کنید، ممکن است علائمی مانند سردرد، حالت تهوع، عقب افتادن قاعدگی و ضعف را تجربه کنید.
موارد احتیاط مصرف نورتریپتیلین
اگر به داروی نورتریپتیلین یا دیگر داروهای ضد افسردگی سه حلقهای مانند امیتریپتیلین حساسیت دارید، یا هر حساسیت دیگری دارید، قبل از مصرف این دارو با پزشک یا داروساز مشورت کنید. داروی نورتریپتیلین ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود.
نورتریپتیلین ممکن است موجب شرایطی شود که بر روی ریتم قلب تاثیر بگذارد (افزایش سطح نمودار کیو تی QT). افزایش نمودار کیو تی به ندرت باعث تپش قلب و عوارض دیگری مانند گیجی شدید و غش کردن شود که باید سریع با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید.
شربت این دارو ممکن است حاوی الکل باشد. در صورت ابتلا به بیماری دیابتی، وابستگی الکل، بیماری کبدی یا شرایطی که نیاز به محدود کردن یا عدم مصرف الکل دارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.
اگر مبتلا به دیابت هستید، این دارو ممکن است کنترل قند خون را برای شما دشوارتر کند. همواره سطح قند خون خود را بسنجید و نتایج آن را با پزشک در میان بگذارید. ممکن است پزشک شما، داروهای دیابتتان را تغییر دهید یا برنامههای ورزشی و یا رژیم غذایی خاصی برایتان تجویز کند.
۱. نورتریپتیلین برای سالمندان
سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو مانند خشکی دهان، سرگیجه، گیجی، مشکلات دفع ادرار و افزایش سطح نمودار کیوتی حساسیت بیشتری از خود نشان دهند.
۲. مصرف قرص نورتریپتیلین در بارداری و شیردهی (آیا قرص نورتریپتیلین برای بارداری ضرر دارد؟)
اگر باردار هستید، فقط در صورت نیاز ضروری داروی نورتریپتیلین را استفاده کنید. از آنجایی که مشکلات روانی و روحی مانند افسردگی، اضطراب و اختلال استرسی میتوانند شرایط سختی باشند، از قطع دارو پرهیز کنید. مگر اینکه توسط پزشک تجویز شده باشد. اگر قصد بارداری دارید، با پزشک خود در مورد فواید و خطرات استفاده از نورتریپتیلین در زمان حاملگی مشورت کنید. این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشود.
۳. خودکشی با قرص نورتریپتیلین
داروهای ضد افسردگی برای درمان انواع بیماریها از جمله افسردگی و سایر اختلالات روحی و روانی مورد استفاده قرار میگیرند. این داروها مانند نورترپتیلین برای جلوگیری از افکار یا اقدام به خودکشی استفاده میشود و مزایای مهم زیادی دارد. با این حال مطالعات نشان داده تعداد کمی از افراد مصرف کننده داروهای ضد افسردگی (خصوصا افراد زیر ۲۵ سال) ممکن است دچار افسردگی شدید، دیگر اختلالات روانی و افکار یا اقدام به خودکشی شوند.
اگر متوجه شدید شرایط افسردگی بدتر شده یا دیگر شرایط روانی به وجود آمده، با پزشک تماس بگیرید. همچنین در صورت مشاهده تغییرات رفتاری غیر طبیعی (مانند احتمال افکار یا اقدام به خودکشی) یا دیگر تغییرات خلقی (مانند تشدید اضطراب، حملات اضطرابی، مشکلات خواب، خشونت یا احساس عصبانیت، اعمال بدون فکر و هیجانی، بیحوصلگی شدید و حرف زدن سریع) به پزشک مراجعه کنید.
تداخلات دارویی نورتریپتیلین با داروهای دیگر
این دارو به صورت قرص نورتریپتیلین ۱۰، قرص نورتریپتیلین ۲۵ و قرص نورتریپتیلین ۵۰ میلیگرمی تهیه و عرضه میگردد. تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی نورتریپتیلین را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. برخی از داروهایی که با نورتریپتیلین تداخل دارویی دارند عبارتند از:
- رقیق کنندههای خون مانند وارفارین
- دسولفیرام
- مکملهای تیروئید
- داروهای آنتیکولینرژیک مانند بنزتروپین، آلکالیدهای بلادونا
- برخی از داروهای درمان فشار خون بالا مانند مثل کلونیدین و گوانابنز
- تداخل کشنده با داروهای بازدارنده مونوآمین اکسیداز (MAO)
- خطر سندروم مسمومیت سروتونین
- سایمتیدین، تربینافین و داروهای درمان تپش قلب نامنظم، مانند کوینیدین، پروپافنون و فلکاینید
- آمیودارون، سیزاپراید، دوفتیلید، پیموزاید، پروکائین آمید
- کینیدین، سوتالول، آنتیبیوتیکهای ماکرولید (مانند اریترومایسین)
اشکال دارویی نورتریلن | تداخل دارویی نورتریلن | عوارض جانبی نورتریلن |
---|---|---|
قرص نورتریلن ۲۵ میلیگرم | برومپریدول | سکته قلبی حاد |
قرص نورتریپتیلین سبحان دارو ۱۰ میلیگرم | اورفنادرین | گرگرفتگی |
نورتریپتیلین لقمان ۱۰ میلیگرم | تالیدومید | افزایش فشارخون |
قرص نورتریپتیلین مرفین دارد؟
قرص نورتریپتیلین از داروهای حاوی مورفین نیست. این دارو با وجود اینکه خواب آور است اما مورفین ندارد. برای اطلاع بیشتر از عوارض این دارو میتوانید از نظرات کسانی که از قرص نورتریپتیلین استفاده کرده اند استفاده کنید.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
قرص نورتریپتیلین از دسته داروهای ضد افسردگی سه حلقهای است که برای درمان افسردگی، دردهای عصبی و میگرن استفاده میشود. اقدامات احتیاطی مصرف آن شامل پرهیز از مصرف الکل و برخی داروها و همچنین نظارت بر عوارض جانبی مانند خشکی دهان، خواب آلودگی و تغییرات فشار خون است. این دارو تنها با تجویز روانپزشک در دسترس است.
برای دریافت مشاوره دارویی یا مشورت با فوق تخصص روانپزشکی، میتوانید به سایت نوبتدهی آنلاین پزشکان یا دکترتو مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری و مشاوره با دکتر روانپزشک آنلاین (دکتر اعصاب و روان آنلاین) و دکتر مشاوره دارویی آنلاین برای شما قرار گرفته است.
دکترتو مراقب سلامت شماست!
سلام ببخشید من به دلیل استرس و اضطراب بالا به پزشک مراجعه کردم وسواس فکری ناامیدی و خودکشی داشتم با گزگز دست وپا و درد مفاصل که بعد کرونا دچارش شدم..دکتر به من لگزوپرام و پرفنازین و بتامتازون داد..برای بیخوابیم ترازوی ۵۰..متاسفانه مصرف ترازوی منو اذیت میکرد نورتریتیپلین ۲۵داد..برای بی خوابی ..آیا تاثیر داره ؟یا مصرفش عوارض داره..چون واقعا شب وروز بی خوابم
سلام همراه گرامی
تجویز پرشکتون درست بوده. در مورد قرص های خواب می تونین در لینک زیر اطلادانستنیهای لازم در مورد انواع قرص خوابعات لازم رو کسب کنین:
باسلام.مطالب مفیدی بود.
بنده میگیرن دارم و پزشک این قرصو تجویز کرد.متاسفانه بعداز مدت کوتاهی دچار گیجی شدید شدم،بصورتی ک پا میشم جوری چشمام سیاهی میره ک هچ چیزو نمیبینم.خشکی دهان.بی میلی به غذا.کاهش انرژی بدنی،کاملا بدنم سست شده.اگر دوستان نظری دارند پیشنهادی ممنون میشم جواب بدید.واقعا خیلی خیلی اذیت هستم
سلام همراه گرامی
لازمه با پزشکتون مشورت کنین تا در صورت لزوم داروی تجویزی رو تغییر بدن یا دوز دارو رو عوض کنن.
سپاس
پایدار و شاد باشین
سلام خسته نباشید
دکتر بخاطر شرایط روحی و روانی من (ناگهانی کل بدنم بی حس میشد و احساس میکردم بدنم استپ کرده)
حدود یک ماه پیش بخاطر فوت عزیزان و استرس و اضطراب دچار این عارضه شدهام؛
قرصهای کلینیدیومc , پروپرانولول۱۰، نورتریپتیلین۱۰ و مولتی ویتامین مینرال را تجویز کردند…
بنظرتون اینا با همدیگر تداخل ندارند؟ آیا با مصرف اینا به فرد پرانرژی سابق تبدیل میشم؟
ممنون میشم منو از نگرانی دربیارید
کلینیدیومc سه بار در روز قبل از غذا
پروپرانولول ۲بار در روز
نورتریپتیلین ۱ بار در شب
ویتامین همیکبار در روز
سلام همراه گرامی
نگران نباشین و داروهای تجویزی رو مصرف کنین. حدودا ۲ هفته طول می کشه تا تاثیر داروها مشخص بشه.
سلام وقت بخیر من به قرص امیترپتلین حساسیت دارم گردنم کج میشه چشمام بالا میره رفتم دکتر برام این نوع قرص رو نوشت اما به اون دکتر فعلا دسترسی ندارم بنطرتون میشه این قرص رو بخورم ولی فکر کنم از خانواده امیتریپتلین هستش
سلام همراه گرامی
توصیه می شه به صورت خودسرانه داروهای روانپزشکی رو مصرف نکنین. برای این منظور بهتره از متخصص روانپزشک کمک بگیرین:
لیست متخصصین روانپزشک
باعرض سلام و پوزش.آیا قرص نورتریپتیلین با کلردیازپوکساید تداخل داره؟بعد قرص پروپرانول رو هر چند ساعت میتوان مصرف کرد؟با تشکر
سلام همراه گرمی
قرص پروپرانولول رو با توجه به شدت علائم می شه از یک بار تا ۳ بار در روز مصرف کرد.
نورتلیپتیلین و کلردیازپوکساید بهتره با فاصله از یکدیگر مصرف بشن.
سلام خسته نباشید.من الان ۳ شبه از این قرص استفاده میکنم.ولی کل بدنم میلرزه و عرق میکنم.اضطرابم شدید شده.چیکار کنم توروخدا راهنماییم کنید.کلردیازپوکساید با نورتریپتیلین تداخل داره؟ممنون
سلام همراه گرامی
در ابتدای شروع این قرص ممکنه دچار واکنش بشین. برای کنترل عوارض می تونین از قرص پرورپرانولول ۱۰ همراه با نورتیلیپتیلین استفاده کنین. اگر بعد از دو هفته از شروع قرص همچنان عوارضی که گفتین ادامه داشت با پزشکتون مشورت کنین تا در صورت نیاز داروی مصرفی رو تغییر بدن.
ممنون از راهنماییتون.متشکر
پایدار باشید
سلام خیلی خوب بود
من دارو رو مصرف میکنم
ولی ی روز که نمیخورم احساس گیجی میکنم
میخواستم بپرسم دارو کدئین مخدر…. نداره
سلام همراه گرامی
خیر این دارو مخدر نیست. اما مقداری باعث سبکی سر و سرگیجه می شه.
سلام،من به علت شیمی درمانی و نوروپاتی دکتر برام نورتریپتیلین تجویز کردن،من اسنترا و کلردیاز پوکساید و زولپیدوم استفاده میکنم،تداخل دارویی ندارند با هم؟چون هم دچار استرسم هم بی خوابی
سلام همراه گرامی
هرموقع به پزشک مراجعه می کنین باید داروهای مصرفیتون رو به پزشک بگین. نورتلیپتیلین و آسنترا ممکنه باهم تداخل داشته باشین. برای مصرفشون لازمه با پزشکتون مشورت کنین.
ایا قرص نورتریپتیلین با قرص ضد بارداری تری فازیک تداخل داره؟ اثر قرص ضدبارداری رو از بین نمیبره؟
سلام همراه گرامی
خیر تداخلی ندارند