معرفی بهترین انواع فشارسنج و کاربرد آن ها

آنچه در این مقاله می‌خوانید

بهترین فشارسنج باتوجه‌به نوع نیاز و بودجه شما و دقت دستگاه مشخص می‌شود. اگر بیماری فشارخون دارید، باید این دستگاه را در خانه داشته باشید.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

معرفی بهترین انواع فشارسنج و کاربرد آن ها

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

سبک زندگی امروزی باعث شده‌است که انواع مختلفی از بیماری‌ها مانند فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های مربوط به قلب و عروق افزایش پیدا کند. فشارسنج وسیله‌ای است که برای کنترل فشارخون در هر خانه‌ای لازم است. انتخاب بهترین فشارسنج می‌تواند به سلامت شما و کنترل وضعیت بدن کمک کند.

اگر قصد خرید فشار سنج را دارید، باید بدانید بهترین فشارسنج چه ویژگی‌هایی دارد؟ چند نوع دستگاه فشارسنج وجود دارد؟ قیمت خرید انواع دستگاه فشارسنج چقدر است؟ تفاوت فشارسنج‌های عقربه‌ای و جیوه‌ای چیست؟ با دکترتو همراه باشید تا اطلاعات کاملی در مورد انواع دستگاه فشار سنج و نحوه استفاده از آن‌ها بیاموزید.

اگر دستگاه فشارسنج هم دارید، برای اینکه مطمئن باشید درست کار می‌کند،‌ یکبار همراه با فشارسنج خود به دکتر عمومی یا دکتر داخلی مراجعه کنید. پزشک عمومی یا دکتر داخلی نحوه اندازه‌گیری فشار خون را در خانه به شما آموزش می‌دهد و دستگاه اندازه‌گیری فشارخون شما را هم تست می‌کند.

انواع فشار سنج بر اساس عملکرد بهتر کدامند؟

پیشرفت فشارسنج‌ها در سال‌های اخیر بسیار زیاد بوده‌است و تجهیزات پزشکی خانگی پیشرفت زیادی داشته‌اند. در این میان نیز انواع فشارسنج به بازار عرضه شده‌است. در ادامه انواع دستگاه فشار خون جیوه‌ای، عقربه‌ای و دیجیتالی را معرفی می‌کنیم.

متن انگلیسی:
Digital calibration is done using software, so it’s much more precise.
ترجمه فارسی:
کالیبراسیون دیجیتال با استفاده از نرم‌افزار انجام می‌شود، بنابراین بسیار دقیق‌تر است.

به نقل از سایت ralstoninst

۱. فشارسنج جیوه‌ ای

متداول‌ترین نوع دستگاه فشار سنج، دستگاه‌های جیوه‌ای است. این نوع دستگاه‌ها در صنعت سلامت تحول عظیمی ایجاد کردند. فشارسنج جیوه‌ای یک کاف بادی دستی دارد که از طریق لوله جیوه‌ای به واحدهای اندازه‌گیری متصل است. زمانی که می‌خواهید از این دستگاه استفاده کنید، باید به‌طور عمودی و کاملا صاف قرار بگیرد. در این شرایط اعداد کاملا دقیق خواهند بود.

این نوع دستگاه‌ها بسیار حساس هستند. باید مراقب باشید، ضربه‌ای نخورد. زیرا مخزن جیوه پاره شده و دستگاه بی‌مصرف می‌شود. مهمترین مزیت این دستگاه‌های جیوه‌ای این است که استفاده از آنها آسان است. اگر در نگهداری از آن دقت لازم را داشته باشید تا مادام‌العمر می‌توان آن را استفاده کرد. ازآنجایی‌که جیوه سمی است، در برخی کشورها استفاده از این دستگاه‌ها ممنوع شده‌است و باید از دستگاه‌های دیگر استفاده کرد.

انواع فشار سنج بر اساس عملکرد بهتر کدامند؟
فشارسنج جیوه‌ای یک کاف بادی دستی دارد که از طریق لوله جیوه‌ای به واحدهای اندازه‌گیری متصل است.

۲. فشارسنج عقربه‌ ای

در این نوع دستگاه‌های فشارسنج از جیوه استفاده نمی‌شود و بدون مایع کار می‌کند. ایمن‌ترین دستگاه که می‌تواند جایگزین دستگاه جیوه‌ای شود، فشارسنج عقربه‌ای است. روش اندازه‌گیری فشار خون با این دستگاه مشابه فشارسنج جیوه‌ای است. در این نوع فشار سنج گوشی پزشکی باید به کاف وصل شود. کاف در ادامه به یک عددسنج متصل است تا اندازه فشار مشخص شود.

فشارسنج‌های عقربه‌ای انواع مختلفی دارند که نحوه استفاده از آنها کمی متفاوت است. این دستگاه‌ها شامل فشارسنج جیبی عقربه‌ای، کف‌دستی و عقربه‌ای می‌شود.

اگر به دنبال دستگاه مقرون‌به‌صرفه و کوچک هستید، این نوع دستگاه بهترین فشارسنج برای شما است. این نوع دستگاه‌ها مکانیزم بسیار دقیق و ظریفی دارند و باید در نگهداری از آنها دقت کافی داشت. در این فشار سنج‌ها برای جلوگیری از اشتباه خواندن فشارخون باید توسط پزشک یا پرستار خوانده شود.

۳. فشارسنج دیجیتالی

پیشرفته‌ترین دستگاه از نظر تکنولوژی تا به امروز فشارسنج دیجیتالی است. این دستگاه‌ها سنسور فشار الکتریکی دارند و به‌راحتی می‌توان اندازه فشارخون را روی صفحه‌نمایش مشاهده کرد. همانند فشارسنج‌های جیوه‌ای و عقربه‌ای این نوع دستگاه هم یک کاف بادی دارد.

برای اندازه‌گیری فشار خون در خانه شاید بهترین فشار سنج دستگاه‌های دیجیتالی باشد. اندازه‌گیری فشار خون در دستگاه دیجیتال متفاوت است. در این دستگاه نوسانات شریان‌ها به‌صورت خودکار ارزیابی و اندازه‌گیری می‌شود. کار با این دستگاه‌ها بسیار آسان است. به همین دلیل می‌توان به‌راحتی در خانه از آن استفاده کرد. برای جلوگیری از خطا هنگام خواندن فشارخون بهتر است به‌طور دوره‌ای گاهی فشار خون خود را با دستگاه جیوه‌ای اندازه بگیرید تا از دقیق بودن اندازه‌گیری فشارسنج دیجیتالی مطمئن شوید.

بهترین فشارسنج دیجیتالی کدام است؟
پیشرفته‌ترین دستگاه از نظر تکنولوژی تا به امروز فشارسنج دیجیتالی است.

۴. فشار سنج انگشتی

فشارسنج انگشتی یک دستگاه قابل حمل برای اندازه‌گیری فشار خون از طریق انگشت است. این دستگاه فشار سنج خانگی معمولاً شامل یک کاف کوچک است که دور انگشت پیچیده شده و به یک صفحه نمایش دیجیتال که فشار خون را نشان می‌دهد متصل است. گفته شده این دستگاه دقت خوبی در نمایش عدد فشارخون سیستولی و دیاستولی دارد.

فشارسنج مچی بهتر است یا فشارسنج دیجیتالی بازویی؟

فشارسنج‌های دیجیتال به دو دسته‌ی مچی و بازویی تقسیم‌بندی می‌شوند. نکته مهم این است که فشارسنج های بازویی دقت بالاتری از فشارسنج‌های مچی دارند اما استفاده از فشارسنج های مچی راحت‌تر است. فشارسنج مچی روی مچ دست بسته می‌شود و دیگر نیازی نیست شما آستینتان را بالا بزنید یا چاقی و لاغری دیگر مانع بستن کاف به دور بازو نمی‌شود.

درست است که فشارسنج های مچی نسبت به موقعیت بدنی حساس هستند و برای اندازه گیری صحیح، باید دست و مچ در سطح قلب قرار گیرد. اما به طور معمول کار با آنها برای مردم راحت‌تر از مدل بازویی است. فشارسنج های بازویی باید بالاتر از آرنج قرار گرفته و دستها صاف و مچ ها بسته نباشد.

کاف باید از جهت صحیح روی بازو قرار بگیرد. کاف نباید خیلی سفت یا شل باشد. بنابراین بستن کاف فشارسنج بازویی ممکن است کمی مشکل به نظر برسد. اما فشارسنج مچی را می‌توانید به‌سرعت روی مچ بسته و در هر شرایطی فشار خود را اندازه‌گیری کنید. اما به‌طورکلی برای کسانی که استفاده‌ی صحیح از فشارسنج دیجیتال را بلد باشند، فرق چندانی بین دقت این دو فشارسنج وجود ندارد.

فشار خون داری و مطمئن نیستی کدوم فشارسنج برات بهتره؟

همین حالا با متخصص قلب و عروق مشورت کن.

مقایسه بهترین برندهای فشارسنج

امروزه شرکت‌های زیادی فشارسنج تولید می‌کنند. از فشارسنج‌های ساده جیوه‌ای تا فشار سنج‌های دیجیتالی در بازار موجود است. در ادامه چند مورد از بهترین فشارسنج‌ها را معرفی می‌کنیم که می‌توان در خانه یا حتی بیمارستان از آنها استفاده کرد.

۱. فشارسنج حرفه‌ ای عقربه‌ ای PARAMED

قیمت این دستگاه در مقایسه با عملکرد آن بسیار مناسب است. اندازه‌گیری این دستگاه کاملا دقیق است و کاف آن کیفیت بالایی دارد. برای افرادی که واکنش آلرژیک نسبت به لاتکس دارند، این نوع دستگاه بهترین فشارسنج است، زیرا خاصیت ضدحساسیت دارد. این دستگاه برای مصارف خانگی، یادگیری نحوه اندازه‌گیری فشار خون استفاده حرفه‌ای ایده‌آل است.

۲. فشارسنج دیجیتالی OMRON

یکی از بهترین فشارسنج دیجیتالی موجود در بازار دستگاه‌های امرون است. دستگاه فشارخون امرون دیجیتالی است و برای افرادی که می‌خواهند به تنهایی در منزل فشارخون خود را اندازه بگیرند، مناسب است. فشارسنج‌های دیجیتالی امرون دو نوع فشارسنج مچی و بازویی است. کار با نوع مچی بسیار ساده‌تر است و می‌توان با بستن آن دور مچ فشار را اندازه گرفت. فشارسنج امرون از بهترین دستگاه های فشارسنج است.

۳. فشارسنج دیجیتالی Beurer (پرفروش ترین دستگاه فشار خون)

دستگاه فشارسنج بیورر از پرفروشترین دستگاه های فشارسنج است. این دستگاه برای سالمندان گزینه بسیار مناسبی است. دستگاه فشارسنج بیورر دیجیتالی بوده و روی بازو بسته می‌شود. این دستگاه فشارخون و ضربان قلب را روی صفحه نمایش نشان می‌دهد و سخنگو هم است.

برای راحتی افراد سالمند میزان فشارخون با رنگ‌های خاص نیز نمایش داده می‌شود تا تعیین آن آسان‌تر شود. بیورر انواع مختلفی دارد که به صورت فشارسنج های مچی و بازویی در بازار موجود است.

دستگاه فشارسنج بیورر مناسب است؟
دستگاه فشارسنج بیورر دیجیتالی بوده و روی بازو بسته می‌شود.

۴. فشارسنج دیجیتالی GLAMOR

فشارسنج دیجیتالی گلامور علاوه بر فشارخون، ضربان قلب را نیز نشان می‌دهد. این دستگاه از نوع بازویی بوده و با باتری کار می‌کند. برای استفاده در منزل گزینه بسیار خوبی است و نحوه کار آن آسان است.

۵. فشارسنج دستی Greater Goods

این دستگاه صفحه‌خوان آسانی دارد که وضوح و دقت آن بالا است. همچنین یک کیف نگهدارنده دارد که می‌توانید به‌راحتی آن را حمل کنید. قسمت پمپ این دستگاه یک نوار فلزی دارد که باعث کنترل بهتر اندازه‌گیری و جلوگیری از لرزش آن می‌شود.

۶. فشارسنج عقربه‌ ای Santamedical

برای استفاده حرفه‌ای و مداوم می‌توان گفت این دستگاه بهترین فشار سنج است. کاف آن به‌گونه‌ای طراحی شده‌است که در برابر سایش، مواد شیمیایی و رطوبت مقاومت دارد. این نوع دستگاه هم برای مصارف حرفه‌ای و هم برای استفاده در خانه گزینه خوبی است.

کدام نوع فشارسنج بهتر است؟

انتخاب بهترین نوع فشارسنج باتوجه‌به نیاز شما و استفاده آن در خانه یا استفاده حرفه‌ای تعیین می‌شود. اگر مشکل فشارخون دارید، باید یک دستگاه فشارسنج خریداری کنید. زیرا افزایش و افت فشارخون می‌تواند نشانه‌ی یک بیماری جدی باشد. بررسی این ناهنجاری‌ها برای پیشگیری از فشار خون بالا، سکته مغزی یا حمله قلبی ضروری است. قبل از انتخاب و خرید دستگاه فشار سنج باید به عوامل زیر دقت کنید تا بهترین فشارسنج را انتخاب کنید.

۱. نیاز شما و قیمت بهترین دستگاه فشار خون خانگی

فشارسنج مناسب باتوجه‌به نیاز شما تعیین می‌شود. فشار سنج‌های عقربه‌ای دقت بسیار بالایی در اندازه‌گیری دارند. اما برای استفاده از آنها باید دانش و مهارت استفاده از آن را داشته باشید. پرستاران، پزشکان و متخصصان از این نوع دستگاه استفاده می‌کنند. زیرا دوام آن بسیار خوب است و از انعطاف‌پذیری و دقت بالایی برخوردارند.

اما معمولا افرادی که به دنبال فشارسنجی برای مصارف خانگی هستند، می‌خواهند دستگاه به‌آسانی کار کند و در اندازه‌گیری فشارخون با مشکل مواجه نشوند. فشارسنج‌های دیجیتالی طوری طراحی شده‌اند که بسیار کاربرپسند هستند. افرادی که سابقه پزشکی ندارند، می‌توانند بدون گوشی پزشکی با این دستگاه فشارخون را اندازه‌گیری کنند.

یکی از مهمترین عوامل تعیین‌کننده برای انتخاب بهترین فشار سنج، قیمت آن است. دستگاه‌هایی که برای مصارف خانگی کاربرد دارند، قیمت مناسبی داشته و مقرون‌به‌صرفه هستند. بسیاری از فشارسنج‌های گران‌قیمت در بازار برای متخصصان طراحی شده‌اند و در خانه کاربرد زیادی ندارند.

کدام نوع فشارسنج بهتر است؟
انتخاب بهترین نوع فشارسنج باتوجه‌به نیاز شما و استفاده آن در خانه یا استفاده حرفه‌ای تعیین می‌شود.

۲. دقت دستگاه فشارسنج

هر نوع ابزار پزشکی باید دقت بسیار بالایی داشته باشد. در انواع فشارسنج دقت اندازه‌گیری تفاوت دارد. بالاترین دقت اندازه‌گیری مربوط به فشارسنج‌های جیوه‌ای است. این دستگاه‌ها در حد استاندارد هستند. فشار سنج‌های عقربه‌ای هم دقت بسیار بالایی دارند. اما در این نوع فشارسنج مهارت و تخصص شخص هم مهم است، زیرا برای خواندن آن باید از گوشی پزشکی استفاده کرد و به‌دقت به صدا گوش داد.

فشارسنج‌های دیجیتال نسبت به دو فشارسنج دیگر دقت پایین‌تری دارند. اما چون استفاده از آنها بسیار ساده و راحت است، طرفداران زیادی دارد.

۳. کیفیت و نوع طراحی دستگاه فشارسنج

کیفیت، جنس و نوع طراحی دستگاه فشارخون در عملکرد آن تاثیر زیادی دارد. تمامی قطعات از کاف تا سوپاپ و پمپ فشار همگی باید کیفیت قابل قبولی داشته‌باشند. قسمتی که با پوست در ارتباط است، باید ضدحساسیت و نچسب باشد تا آلرژی ایجاد نکند. اندازه کاف هم باید استاندارد باشد. اگر بازوبند خیلی گشاد یا خیلی تنگ باشد، در اندازه‌گیری مشکل ایجاد می‌کند.

۴. راحتی و قابلیت حمل دستگاه فشارخون

فرقی ندارد فشارسنج را برای مصارف خانگی خریداری کنید یا مصارف حرفه‌ای. درهرصورت باید راحتی و سهولت جابه‌جایی آن را در نظر داشت. البته دستگاه‌های سبک و قابل‌حمل کمی گران‌تر هستند. پزشکان حتما باید این نوع فشار سنج را خریداری کنند تا حین کار راحت باشند. اما برای مصارف خانگی می‌توان به دنبال دستگاه‌های فشار خون کمی سنگین‌تر اما مقرون‌به‌صرفه بود.

در خرید دستگاه فشارخون باید به نیاز خود و قیمت، دقت دستگاه، کیفیت قطعات و قابلیت حمل دقت کنید. فشارسنج جیوه‌ای بالاترین و دیجیتالی پایین‌ترین دقت را دارد.

مقرون به‌صرفه‌ترین روش درمان فشار خون بالا رو پیدا کن.

۵. تفاوت فشارسنج دیجیتالی، عقربه‌ ای و جیوه‌ ای چیست؟

اساس کار این فشار سنج‌ها با هم یکسان است. اگر می‌خواهید در خانه به‌راحتی فشار خود را اندازه بگیرید، بهترین فشارسنج برای شما فشارسنج دیجیتال است. این نوع دستگاه نیازی به گوشی پزشکی ندارد و به‌صورت خودکار صدا را ثبت می‌کند. هر فردی با خواندن برگه‌ی راهنمای استفاده از فشارسنج دیجیتالی می‌تواند از آن استفاده کند.

فشارسنج جیوه‌ای و سپس فشارسنج عقربه‌ای بیشترین دقت را دارند، اما با گوشی پزشکی کار می‌کنند. برای استفاده از این دستگاه‌ها باید آموزش دیده‌ باشید. ازاین‌رو این دو نوع فشارسنج با وجود دقت بسیار بالا، مصرف خانگی ندارند و بیشتر توسط پزشکان و در مراکز درمانی استفاده می‌شوند.

۶. بهترین دستگاه فشار خون دیجیتالی سخنگو چیست؟

براساس نظر مشتریان و کسانی که این دستگاه را تهیه کردند، دستگاه فشارسنج Omron Platinum، GreaterGoods و دستگاه فشار خون خودکار Care Touch توصیه شده‌اند.

متن انگلیسی:
All OMRON blood pressure monitors are clinically proven accurate.
ترجمه فارسی:
تمام مانیتورهای فشار خون OMRON از نظر بالینی دقیق هستند.

به نقل از سایت omronhealthcare

از کجا بفهمیم فشارخون داریم؟

معمولا فشارخون بالا با برخی علائم و نشانه‌ها خود را نشان می‌دهد. زمانی که دچار چنین علائمی شدید، باید با استفاده از دستگاه فشارسنج از وضعیت فشارخون خود اطلاع پیدا کنید. این علائم عبارت‌اند از:

  • سردردهای شدید
  • خونریزی بینی
  • خستگی یا سردرگمی
  • مشکلات بینایی
  • درد قفسه‌سینه
  • دشواری در تنفس
  • ضربان قلب نامنظم
  • خون در ادرار
  • احساس کوبیدن در قفسه سینه، گردن یا گوش.

گاهی هم ممکن است فشار خون بالا خود را با علائم دیگری مانند سرگیجه، عصبی‌بودن، تعریق، مشکل خواب و گرگرفتگی نشان می‌دهد.

در این ویدئو دکتر سوده رودباری متخصص قلب و عروق در مورد فشارخون با شما صبحت می‌کنند.

دلایل فشارخون بالا و پایین چیست؟

فشارخون فشاری است خون به دیواره‌های رگ‌ها وارد می‌کند. علل فشار خون بالا مشخص نیست، اما عوامل زیادی می‌توانند باعث بروز این مشکل شوند. معمولا عوامل زیر می‌توانند باعث فشارخون شوند:

  • سیگارکشیدن
  • اضافه‌وزن
  • عدم فعالیت بدنی
  • نمک زیاد در رژیم غذایی
  • مصرف بیش‌ازحد الکل
  • بالارفتن سن
  • ژنتیک
  • سابقه خانوادگی فشارخون بالا
  • بیماری مزمن کلیوی
  • اختلالات آدرنال و تیروئید
  • آپنه خواب.

فشار خون تا حد زیادی به سبک زندگی و رژیم غذایی بستگی دارد. به‌خصوص ارتباط نمک و فشارخون در تحقیقات زیادی اثبات شده‌است. اگر مبتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت هستید یا پتاسیم و کلسیم بدن شما کم است، حتما باید برای چکاپ فشارخون به پزشک مراجعه کنید.

دررابطه‌با فشار خون پایین یا افت فشار ناگهانی هم برخی عوامل و بیماری‌ها می‌توانند تأثیرگذار باشند. عوامل زیر معمولا باعث افت فشارخون می‌شوند:

  • بارداری
  • مشکلات هورمونی مانند کم‌کاری تیروئید، دیابت یا قند خون پایین
  • برخی داروهای بدون نسخه
  • برخی داروهای تجویزی برای فشارخون بالا، افسردگی و بیماری پارکینسون
  • نارسایی قلبی
  • آریتمی‌های قلبی
  • گشاد شدن رگ‌های خونی
  • گرمازدگی
  • بیماری کبد.

در این ویدئو دکتر کامبیز پرآذران فوق تخصص قلب و عروق در مورد فشارخون با شما صحبت می‌کند.

طریقه استفاده صحیح از فشارسنج و مراحل اندازه‌ گیری فشارخون چگونه است؟

برای استفاده درست از فشار سنج باید به نوع دستگاه توجه کنید. هرچند به‌طورکلی همه‌ی دستگاه‌ها بر اساس یک اصل عمل می‌کنند. یک کاف دستی در قسمت بازوبند فشار وارد می‌کند و با یک سوپاپ فشار آزاد می‌شود. در این حین باید با گوشی پزشکی صداهای جریان خون شریانی را گوش بدهید.

در زمان تپیدن قلب، فشارخون در شریان‌ها افزایش پیدا می‌کند. زمانی که بطن‌ها برای ضربان بعدی آماده می‌شوند، این فشار کاهش پیدا می‌کند. این افزایش و کاهش فشارخون به ترتیب فشار سیستولیک و دیاستولیک نامیده می‌شود. باتوجه‌به این فرایندها در شریان‌ها اندازه‌گیری فشارخون انجام می‌شود.

مراحل اندازه‌گیری دقیق فشار خون به‌صورت زیر است:

  • باید شما دانش اولیه‌ای برای خواندن فشار خون داشته باشید. عددی که در این اندازه‌گیری اعلام می‌شود، فشار سیستولیک بر فشار دیاستولیک است. فشار خون نرمال چند است؟ فشارخون طبیعی یک فرد بالغ و سالم باید در حدود ۱۲۰ روی ۸۰ باشد.
  • هنگام خرید فشار سنج به‌اندازه کاف دقت داشته باشید. بازوبند باید در اندازه‌ای باشد که خیلی شل یا خیلی تنگ نشود. اندازه کاف می‌تواند روی عدد به‌دست‌آمده تاثیر بگذارد. زمان اندازه‌گیری فشار خون کاف را روی لباس قرار ندهید. بازوبند دقیقا باید با بازو تماس داشته باشد.
  • کاف را به‌درستی دور بازو بپیچید. باید کاف طوری قرار بگیرد که لبه پایینی آن حدود ۲ سانتی‌متر بالاتر از ناحیه اتصال بازو و ساعد باشد.
  • گوشی پزشکی را زیر کاف قرار دهید. باید گوشی دقیقا در قسمتی باشد که شریان بازو رد می‌شود. بهترین قسمت برای قراردادن گوشی زیر لبه پایینی کاف است.
  • به‌آرامی کاف را باد کنید. کاف باید تا ۱۸۰ میلی‌متر جیوه باد شود. به‌آرامی سوپاپ را باز کنید تا فشار حدود ۳ میلی‌متر در ثانیه خالی شود.
  • در حین خالی‌شدن باد فشارسنج صدا را به‌دقت گوش دهید. اولین صدایی که می‌شنوید، صدای سیستولیک است. پس از آن باید به آخرین صدا هم توجه کنید. آخرین صدایی که می‌شنوید، فشار دیاستولیک است.
  • همین کار را روی بازوی دیگر نیز انجام دهید تا اندازه‌گیری دقیق باشد. باید به تفاوت اندازه‌گیری هر دو بازو، موقعیت و اندازه کاف توجه کنید. این موارد می‌توانند اعداد متفاوتی را ثبت کنند.
طریقه استفاده صحیح از فشارسنج و مراحل اندازه‌ گیری فشارخون چگونه است؟
فشارخون طبیعی یک فرد بالغ و سالم باید در حدود ۱۲۰ روی ۸۰ باشد.

برای کنترل فشار خون چکار کنیم؟

یکی از مهم‌ترین اقدامات در کنترل و مدیریت فشارخون، تغییر سبک زندگی است. سبک زندگی سالم می‌تواند به کنترل فشارخون کمک کند. برای مدیریت این عارضه نکات زیر را رعایت کنید:

عوامل کنترل‌کننده فشار خونتوضیحات
کاهش وزندر صورت اضافه‌وزن یا چاقی
ترک سیگارتنباکو به دیواره رگ‌های خونی آسیب وارد می‌کند و باعث سخت‌شدن رگ‌ها می‌شود. وقتی رگ‌ها خاصیت ارتجاعی خود را از دست بدهند، دچار اختلالات فشارخون خواهید شد.
رژیم غذایی سالمدر برنامه غذایی خود مواد غذایی مانند سبزیجات، میوه‌ها، ماهی، غلات کامل، مرغ، آجیل و لوبیا را قرار دهید.
کاهش میزان نمکیکی از مهم‌ترین اقدامات کاهش سدیم در غذا است. اگر فشار خون بالا دارید، باید میزان نمک را به کمتر از ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز برسانید.
انجام تمرینات هوازیحداقل ۳۰ دقیقه در روز پیاده‌روی سریع داشته باشید. کلاس یوگا و ورزش‌هایی که تپش قلب را افزایش می‌دهند هم مناسب است.
تناسب‌اندامسعی کنید وزن خود را در حد ثابت نگه دارید. اگر دچار اضافه‌وزن هستید، حتی به مقدار کم، وزن خود را کاهش دهید.
کاهش مصرف الکلتا جای ممکن مصرف الکل را به حداقل برسانید. الکل باعث افزایش فشار خون می‌شود.
کاهش استرسبه دنبال تغییر سبک زندگی خود باشید. اگر استرس در زندگی شما زیاد است، با یک روان‌شناس صحبت کنید تا روش‌های کنترل خشم و تکنیک‌های کاهش استرس را یاد بگیرید.
برای کنترل فشار خون چکار کنیم؟

علاوه بر موارد ذکرشده پزشک برای کنترل فشار خون داروهایی تجویز می‌کند که باید در ساعات دقیق مصرف شوند. داروهایی که برای کنترل فشارخون استفاده می‌شوند، شامل موارد زیر است:

  • دیورتیک‌ها
  • مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین
  • مسدودکننده‌های گیرنده آنژیوتانسین
  • مسدودکننده‌های بتا
  • آلفابلوکرها
  • آلفاآگونیست‌ها
  • داروهای ترکیبی.
اینفوگرافی انواع فشارسنج
انواع فشارسنج کدامند؟

نتیجه‌ گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

مسائلی وجود دارد که در خرید فشار سنج باید مدنظر بگیرید. اول اینکه از این دستگاه برای چه مقصدی می‌خواهید استفاده کنید و البته قیمت دستگاه باید برای شما مقرون‌به‌صرفه باشد. دومین مسئله‌ی مهم دقت دستگاه است. فشار سنج‌های جیوه‌ای بالاترین دقت و فشارسنج دیجیتال کمترین دقت را دارند. نوع عقربه‌ای هم دقت بسیار بالایی دارد. اما نوع جیوه‌ای و عقربه‌ای برای خواندن فشار خون نیاز به گوشی پزشکی و کمی تخصص دارند. ازاین‌رو برای مصرف خانگی و بدون پیش‌زمینه‌ی پزشکی، فشارسنج‌های دیجیتال گزینه‌های منطقی‌تری هستند، اما نوع دیجیتال کمی گران‌تر است.

بهترین فشارسنج دستگاهی است که هم قیمت مناسبی داشته باشد و هم اندازه‌گیری فشار خون را بادقت بالایی انجام دهد. علاوه‌بر این مسائل به کیفیت ساخت قطعات، کاف و بسته‌بندی و قابلیت حمل دستگاه هم دقت کنید. برای انتخاب بهترین دستگاه فشار سنج بهتر است از دکتر قلب و عروق یا دکتر جراح قلب در دکترتو مشورت بگیرید. همچنین امکان مشاوره با دکتر قلب و عروق آنلاین نیز برای شما وجود دارد.

انواع مختلف فشارسنج عقربه ای،‌ جیوه ای و دیجیتالی در مدل های بازویی و مچی و همچنین با برند و مارک‌های متنوعی در بازار موجود است. اما کدام یک بهترین است؟ در بخش دیدگاه‌ها از برند فشارسنج خود به ما بگویید. ایرادات و پیشنهادات خود را در مورد بهترین دستگاه فشارسنج با ما در میان بگذارید تا همراهان دکترتو بتوانند واقعا بهترین دستگاه اندازه گیری فشار خون را تهیه نمایند.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

دقیق‌ترین و بهترین فشارسنج را فشارسنج جیوه‌ای می‌دانند که به آن فشارسنج دستی یا آنروئیدی نیز می‌گویند. این دستگاه‌ها از ستون جیوه برای اندازه‌گیری فشار خون استفاده می‌کنند و معمولا در کلینیک‌ها یافت می‌شوند.

مطالعات نشان‌داده است که برخی از برنامه‌های فشار سنج همراه از دقت بالایی برخوردار هستند، در حالی که برخی دیگر ممکن است چندان قابل اعتماد نباشند.

به عنوان دستگاه فشار خوب یا فشارسنج مناسب منزل، دستگاه Omron و Beurer درصد رضایت بالاتری داشته است.

بهترین فشارسنج برای استفاده در منزل فشارسنج دیجیتال است. چون فشارسنج دیجیتالی نیازی به گوشی پزشکی ندارد و به‌صورت خودکار صدا را ثبت می‌کند در نتیجه همه می‌توانند از این دستگاه استفاده کنند و عدد آن را بخوانند.

۱. فشارسنج حرفه‌ای عقربه‌ای PARAMED
۲. فشارسنج دیجیتالی OMRON
۳. فشارسنج دیجیتالی Beurer
۴. فشارسنج دیجیتالی GLAMOR
۵. فشارسنج دستی GreaterGoods
۶. فشارسنج عقربه‌ای Santamedical

فشارسنج عقربه ای دقت بالاتری دارد اما فشارسنج دیجیتالی طریقه مصرف راحت‌تری.

امتیاز شما به مقاله:
(3.5از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره فشارسنج

  1. حسین گفت:

    سلام دکتر جان جالب بود لذت بردم
    بفرمائید برند امرون سخنگو هم دارد؟ اگه دارد کدام مدل است

  2. غلامی گفت:

    سلام ممنون از راهنمایی خوب شما خدا قوت عالی بود

  3. ناشناس گفت:

    ممنون که خوب توضیح دادید

  4. کیانی گفت:

    ازتوضیح خوبتون سپاس

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سپاس از همراهی شما.

  5. حجت الله رحمانی گفت:

    ممنون از مطالبتون خدا خیرتون بده

  6. زهرا شادلو گفت:

    سلام از توضیحات کامل و جامع شما بی نهایت سپاسگزارم .روزگارتان پر بدکت

    1. همیار دکترِتو گفت:

      ممنون از همراهی شما. موفق باشید

  7. محمد کمالی گفت:

    ممنون از مطلب مفیدتون و سایت خوبتون ان شا الله همیشه بی گزند بمانید

    1. همیار دکترِتو گفت:

      ممنون از همراهی شما.

      1. دیوان پور گفت:

        ممنون از اطلاعات مفید شما

  8. فریبرز مددی گفت:

    از تو ضیحات کامل و لازمتون در مورد راهنمایی و توضیح برای انواع دستگاه فشار خون بهره مند شدیم ،سپاس بیگران

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      ممنون از لطف شما.

  9. پرویز آزموده گفت:

    سپاس از اطلاعات خوبی که در باره فشارسنج ها ارائه کردید.

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      ممنون از همراهی شما. امیدواریم مطالب مفید واقع شده باشد.

  10. مهدی ناظری گفت:

    سلام خدا قوت
    ممنون از تیم دکتر تو بابت مقاله ی کامل و جامع فشار خون

    1. همیار دکترِتو گفت:

      ممنون از همراهی شما.

      1. محمدرضا زاهدی گفت:

        سلام؛ ممنون بابت توضیحات کامل و مطالب مفید تون .
        شاد و سلامت و سربلند باشید.

      2. محمدرضا زاهدی گفت:

        سلام؛ ممنون بابت توضیحات کامل و مطالب مفید تون .
        شاد و سلامت و موفق باشید.