فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
آمبولی پا شرایطی که در آن یک لخته از خون یا چربی در رگهای خونی به دام میافتد، ممکن است در هر یک از بخشهای بدن اتفاق بیفتد. بروز آمبولی در برخی از اندامها میتواند بسیار خطرناک باشد و موجب بروز مشکلات جدی بعدی شود. یکی از این اندامها، پاهاست که ممکن است در آن بروز آمبولی مشکل ساز شود. در این مقاله میخواهیم در خصوص آمبولی در پاها، علائم و نشانههای آن و روشهای رفع این مشکل صحبت کنیم. برای درمان این مشکل میتوانید از طریق سایت دکترتو با متخصص قلب و عروق مشاوره داشته باشید.
آمبولی پا چیست؟
آمبولی پا یک بیماری جدی است که در آن یک لخته خون در ورید عمیق داخل بدن تشکیل میشود. این لخته که حاوی سلولهای خونی است که به حالت جامد درآمده است میتواند جریان خون در رگهای پا را مسدود کرده و مشکلات زیادی را به دنبال داشته باشد. این عارضه باعث ترومبوز سیاهرگی عمقی میشود. لختههای خون ورید عمقی معمولاً در ران یا ساق پا ایجاد میشوند، اما میتوانند در سایر نواحی بدن نیز ایجاد شوند. در منابع مختلف این بیماری را با نامهای دیگری مانند ترومبو آمبولی، سندروم پس از ترومبوتیک یا سندرم پس از فلبیتیک هم میشناسند.
علائم آمبولی پا چیست؟ (نشانه های آمبولی پا)
در برخی از افراد ممکن است آمبولی پا نشانههای مشخص و قابل لمسی را ایجاد نکند. گاهی نیز این بیماری با علائم و نشانههایی مشخص میشود. رایجترین نشانههای آمبولی پا شامل موارد زیر میشود:
- تورم در پا، مچ پا یا ساق پا، معمولاً در یک طرف (ورم پا نشانه چیست؟)
- درد گرفتگی در پای آسیبدیده که معمولاً از ساق پا شروع میشود.
- درد شدید و غیرقابل توضیح در پا و مچ پا
- ناحیهای از پوست که گرمتر از پوست نواحی اطراف آن احساس میشود.
- بسته به رنگ پوست، پوست ناحیه آسیبدیده رنگ پریده، قرمز یا آبی میشود.
بر اساس دادههای معتبر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری CDC ، نشانههای آمبولی پا تنها در نیمی از افراد مبتلا به این بیماری ظاهر میشود.
از طرفی در برخی از افراد با حرکت لخته ایجاد شده در پاها به سمت ریه و مسدود شدن شریانهای ریه، افراد ممکن است علائم و نشانههای آمبولی ریه از جمله تنگی نفس شدید را تجربه کنند. در این شرایط علائم آمبولی پا میتوانند با شدت بیشتری ظاهر شوند و تهدیدکننده زندگی باشند.
عکس آمبولی پا
آمبولی پا معمولاً یک ساق پای متورم و دارای ادم است که پوست آن رنگپریده یا به رنگ آبی و قرمز درآمده است.
علت آمبولی پا
هر چیزی که از جریان یا لخته شدن مناسب خون جلوگیری کند میتواند باعث ایجاد لخته در رگهای خونی شود. علل اصلی آمبولی پا معمولاً آسیب به ورید است. این آسیب میتواند ناشی از جراحی، التهاب، عفونت یا ضربه باشد. علاوه بر این برخی از فاکتورها میتواند موجب افزایش ریسک بروز آمبولی در پاها شود.
برای مثال جراحی پاها، ضربه و تصادف، بیتحرکی، افزایش وزن، سن بالای ۶۰ سال، بارداری و زایمان از جمله فاکتورهایی است که احتمال ایجاد آمبولی در پاها را بیشتر میکند.
مصرف قرصهای ضدبارداری یا درمانهای جایگزین هورمونی هم میتوانند ریسک آمبولی پا را بیشتر کنند. اضافه وزن و چاقی نیز به دلیل افزایش فشاری که به سیاهرگهای لگن و پاها وارد میکنند میتوانند علت بروز آمبولی پا باشد.
سیگار کشیدن یکی دیگر از علل آمبولی پاست که میتواند خطر ابتلا به آمبولی را افزایش دهد. مورد بعدی سرطان است. برخی از سرطانها موجب افزایش موادی در خون میشود که میتوانند خطر ایجاد لخته در پاها را بیشتر کنند. نارسایی قلبی، بیماریهای التهابی روده و سابقه ژنتیکی از دیگر دلایل آن است.
آمبولی پا در بارداری
بارداری یکی از شرایطی است که در آن ریسک آمبولی پا بیشتر است. بارداری باعث افزایش فشار در سیاهرگهای لگن و پاها میشود. خطر لخته شدن خون در دوران بارداری میتواند تا شش هفته پس از تولد نوزاد ادامه یابد. افراد مبتلا به اختلال لخته شدن ارثی بیشتر در معرض خطر هستند.
آمبولی پا بعد از جراحی (آمبولی بعد از عمل پا)
یکی از دلایل اصلی آمبولی در پاها، آمبولی بعد از جراحی است. بعد از عمل پا ریسک ایجاد لخته در وریدهای پا افزایش مییابد و ممکن است افراد دچار آمبولی پا شوند. رگهای خونی ممکن است در طول جراحی آسیب ببینند و منجر به ایجاد لخته خون شوند. استراحت در رختخواب با حرکت کم یا بدون حرکت پس از جراحی نیز ممکن است خطر ایجاد لخته خون را افزایش دهد.
آمبولی پا بعد از سزارین
سزارین یکی دیگر از فاکتورهایی است که میتوان ریسک آمبولی پا را بیشتر کند. بعد از عمل سزارین معمولاً بیماران نمیتوانند بهخوبی راه بروند. بیتحرکی موجب میشود که لختههای خون در پا ایجاد شوند و ریسک آمبولی پا بیشتر میشود. علاوه بر این شرایط قبل از زایمان و افزایش فشار به سیاهرگهای پا هم میتواند ریسک آمبولی در پاها را بعد از سزارین بیشتر کند.
آمبولی عروق پا
جراحت و آسیب به وریدهای پا، خصوصاً آسیب ناشی از شکستگی استخوانهای پا که موجب آسیب رسیدن به رگها میشود یکی دیگر از دلایل مهم آمبولی در پاهاست.
آمبولی کف پا
گاهی اوقات ممکن است آمبولی پا در کف پا ایجاد شود. آمبولی ورید کف پا یک علت ناشایع و کمتر تشخیص داده شده درد کف پاست. معمولاً لخته خون در یکی از وریدهای کف پا ایجاد میشود که موجب درد و آمبولی در کف پا خواهد شد.
راه های تشخیص آمبولی پا
برای تشخیص آمبولی پزشک ابتدا نشانهها و علائم آمبولی پا از جمله درد و ورم شدید را بررسی میکند. در صورتی که احتمال بروز آمبولی در پاها را بدهد، باید در کمتر از ۲۴ ساعت بیمار را برای تشخیص قطعی و انجام سونوگرافی به بیمارستان ارجاع دهد. اسکن نشان میدهد که آیا خون به طور طبیعی در وریدها جریان دارد یا خیر. همچنین ممکن است از ورید اشعه ایکس (ونوگرام) برای تشخیص دقیق لخته در رگها استفاده شود.
راه های درمان آمبولی پا چیست؟
آمبولی پا یک وضعیت پزشکی جدی است. اگر فکر میکنید علائم آن را دارید فوراً به پزشک خود اطلاع دهید یا به نزدیکترین اورژانس مراجعه کنید تا یک پزشک سریعاً علائم شما را بررسی کند. درمان بهموقع میتواند از بروز عوارض جدی و تهدیدکننده زندگی جلوگیری کند.
درمانهای آمبولی پا بر جلوگیری از رشد لخته تمرکز دارد. علاوه بر این، درمان ممکن است به جلوگیری از آمبولی ریه کمک کند و خطر ابتلا به لختههای بیشتر را کاهش دهد. از درمان دارویی گرفته تا استفاده از جورابهای مخصوص واریس و جراحی از گزینههای درمان آمبولی پاهاست.
فیلترها برای کسانی که نمیتوانند از داروهای رقیقکننده خون استفاده کنند تجویز میشوند. در این روش درمانی یک فیلتر در داخل سیاهرگ بزرگ شکمی به نام ورید اجوف قرار میگیرد تا از ورود لختهها به ریه جلوگیری کند. در صورتی که لختهها بیش از حد بزرگ باشند، پزشک از طریق جراحی پا آنها را برمیدارد. این روش برای لختههای خون بسیار بزرگ یا لختههایی که باعث مشکلات جدی مانند آسیب بافتی میشوند توصیه میشود.
درمان دارویی
پزشک ممکن است داروهایی برای رقیق کردن خون تجویز کند. درمان ترجیحی با داروهای ضدانعقاد مستقیم خوراکی (DOACs) مانند ریواروکسابان (Xarelto) یا apixaban (Eliquis) است. سایر داروهایی که ممکن است پزشک استفاده کند عبارتند از:
- هپارین
- وارفارین (کومادین)
- انوکساپارین (Lovenox)
- فونداپارینوکس (آریکسترا)
داروهای رقیقکننده خون لخته شدن خون را سختتر میکنند. آنها همچنین لختههای موجود را تاحدامکان کوچک نگه میدارند و احتمال ایجاد لختههای بیشتری را کاهش میدهند. اگر رقیقکنندههای خون کار نمیکنند یا آمبولی شدید است، ممکن است پزشک از داروهای ترومبولیتیک استفاده کند. افراد مبتلا به آمبولی اندام فوقانی نیز ممکن است به این دارو نیاز داشته باشند. داروهای ترومبولیتیک با شکستن لختهها عمل میکنند. این داروها بهصورت داخل وریدی مصرف میشوند.
درمان خانگی آمبولی پا چیست؟
بعد از تشخیص لخته در پاها، میتوان از درمانهای طبیعی و خانگی نیز در کنار داروها استفاده کرد. معمولاً به بیماران توصیه میشود که در خانه تحرک بیشتری داشته باشند و روی پیادهرویهای کوتاهتر و مکرر تمرکز کنند. همچنین به آنها گفته میشود که بهصورت منظم پاها را کمی بالاتر از سطح زمین نگه دارند تا از خطر لخته شدن خون در پاها جلوگیری کنند.
استفاده از جورابهای مخصوص در خانه میتواند از تورم بیشتر جلوگیری کند. یک رژیم غذایی سرشار از فیبر، میوهها و سبزیجات، مانند رژیم مدیترانهای، ممکن است برای افرادی که در معرض خطر هستند یا کسانی که قبلاً آمبولی پا داشتهاند، بهترین باشد.
درمان آمبولی پا با طب سنتی
در طب سنتی از یک سری درمانها برای از بین بردن لخته خونی در پاها استفاده میشود. زنجبیل، سیر، زردچوبه و سرکه سیب از جمله مواردی است که در طب سنتی برای درمان آمبولی پا توصیه میشود. این ترکیبات میتوانند به از بین بردن لختهها، بهبود گردش خون و جلوگیری از ورم و التهاب کمک زیادی کنند.
علاوه بر این در طب سنتی به بیمارانی که دچار آمبولی پا هستند توصیه میشود تا میتوانند مواد غذایی حاوی ویتامین E بخورند، چرا که این منابع غذایی بهعنوان منابع ضد انعقادی طبیعی در نظر گرفته میشوند و میتوانند از ایجاد لخته در پاها جلوگیری کنند. اسفناج و بروکلی از جمله منابع غنی از ویتامین E هستند.
عوارض آمبولی پا چیست؟
یکی از عوارض عمده این عارضه آمبولی ریه و ایجاد لخته خون در ریه است. اگر لخته خون به ریههای شما حرکت کند و رگ خونی را مسدود کند، ممکن است دچار آمبولی ریه شوید. این عارضه میتواند آسیب جدی به ریهها و سایر قسمتهای بدن وارد کند. اگر علائم آمبولی ریه وجود داشته باشد، باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد. اصلیترین علائم عبارتند از:
عوارض آمبولی پا | توضیحات |
---|---|
آمبولی ریه | یک وضعیت اورژانسی پزشکی که در آن یک یا چند شریان در ریهها توسط لخته خون مسدود شدهاند. میتواند منجر به کاهش اکسیژنرسانی و مرگ شود. |
سرگیجه | ممکن است ناشی از کمبود اکسیژن به دلیل کاهش جریان خون باشد. گاهی اوقات به عنوان یک علامت هشدار دهنده برای شرایط خطرناک تر مانند آمبولی ریه ظاهر میشود. |
تعریق | افزایش تعریق میتواند نشاندهنده استرس بدن در پاسخ به آمبولی و کمبود اکسیژن باشد. |
درد قفسه سینه که با سرفه یا دم عمیق بدتر میشود. | این نوع درد قفسه سینه ممکن است نشاندهنده آمبولی ریه باشد، که در آن لخته خون به شریانهای ریه فشار آورده و باعث درد میشود. |
تنفس سریع و پیدرپی | تلاش بدن برای جبران کمبود اکسیژن در خون، که میتواند ناشی از آمبولی ریه باشد. |
سرفه خونی | میتواند نشاندهنده آسیب به بافت ریه یا شرایط پزشکی جدی دیگر باشد، اغلب مرتبط با آمبولی ریه. |
ضربان قلب سریع | پاسخ بدن به استرس و کمبود اکسیژن، که ممکن است ناشی از آمبولی ریه باشد. |
یکی دیگر از عوارض احتمالی و خطرناک آمبولی پا، سندرم پست فلبیتیک است. در این شرایط آسیبی که به وریدها وارد شده، جریان خون به نواحی آسیبدیده را کاهش میدهد. این حالت میتواند موجب پادرد شدید، تورم در ساق پا یا تغییر رنگ پوست و ایجاد زخمهای پوستی شود.
بخش دیگر عوارض میتواند مربوط به درمان بیماری باشد. رقیقکنندههای خونی که معمولاً در درمان آمبولی پا استفاده میشوند میتوانند یک سری عوارض و مشکلات را برای بیماران ایجاد کنند.
راه های پیشگیری از آمبولی پا
در کل داشتن یک سبک زندگی سالم میتواند به میزان زیادی از آمبولی پا جلوگیری کند. تحرک بیشتر، ترک سیگار، حفظ وزن مناسب، مدیریت فشارخون و داشتن یک رژیم غذایی سالم میتواند ریسک آمبولی پاها را کاهش دهد. افرادی که جراحی دارند یا یک جراحی را انجام دادهاند باید حتماً بهصورت منظم داروهای رقیقکننده تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنند. در طول سفر یا در زمان انجام کار، نشستن طولانیمدت میتواند خطر ایجاد لخته در پاها را بیشتر کند؛ بنابراین حتماً بعد از نشستن طولانیمدت کمی بایستید تا جریان خون در رگها بهبود یابد.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
آمبولی پا یک بیماری جدی است که میتواند زندگی را تهدید کند. تشخیص اغلب ممکن است دشوار باشد، زیرا بسیاری از افراد مبتلا به آمبولی پا علائمی را تجربه نمیکنند. اگر علائمی را تجربه نکنید، حتی ممکن است در معرض خطر بیشتری برای عوارض تهدیدکننده زندگی باشید.
به همین دلیل مهم است که عوامل خطر را بشناسید و علائم را با پزشک خود در میان بگذارید. آنها ممکن است برای کمک به درمان، دارو یا سایر روشهای درمانی را تجویز کنند، اما کارهای زیادی وجود دارد که میتوانید بهتنهایی انجام دهید تا خطر کمتری شما را تهدید کند. حرکت منظم و تغییر موقعیت در زمان نشستنهای طولانیمدت، پوشیدن جورابهای فشاری و اتخاذ یک رژیم غذایی متعادل راههای کلیدی برای مدیریت خطر آمبولی پا هستند.
اگر دچار علائم این بیماری هستید، سریعا با پزشک متخصص قلب و عروق مشورت کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره دکتر قلب و عروق آنلاین وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام
خواهرم تقریبا ۳ماهی هست پاهاش ورم کرده ودچار لخته خون شده پاسمت راستش کمتر ولی چند روزیه روی پا راستش اوفنت دیده میشه البته اینا چیزا بعد عمل اتفاق افتاده دکترش گفته از ریه شه زده به پا هاش الان پای چپش خشک شده بخیه پا چپش باز شده بیمارستان گفته نمیشه بخیه زد تو رو خدا راهنمایی کنید چیکار کنیم زوتر حالش خوب بشه ویتامین E خوبه براش بگیرم برای لخته خون ویا اگه ویتامین دیگه براش خوبه بتونه تسکین دردهاش بشه ممنون میشم البته من فکر میکنم دکتر خوبی نداشت
سلام
با توجه به این توضیحات
استفاده از هر گونه درمان خودسرانه ای خطرناک است
امبولی و یا لخته می تواند منجر به سکته شود
زیر نظر پزشک دارو مصرف کنید
ازمایش cbc هم باید تکرار شود
متخصص قلب و عروق
درود
با توجه به این توضیحات
استفاده از هر گونه درمان خودسرانه ای خطرناک است
امبولی و یا لخته می تواند منجر به سکته شود
زیر نظر پزشک دارو مصرف کنید
ازمایش cbc هم باید تکرار شود
متخصص قلب و عروق
سلام
خواهرم تقریبا ۳ماهی هست پاهاش ورم کرده ودچار لخته خون شده پاسمت راستش کمتر ولی چند روزیه روی پا راستش اوفنت دیده میشه البته اینا چیزا بعد عمل اتفاق افتاده دکترش گفته از ریه شه زده به پا هاش الان پای چپش خشک شده بخیه پا چپش باز شده بیمارستان گفته نمیشه بخیه زد تو رو خدا راهنمایی کنید چیکار کنیم زوتر حالش خوب بشه ویتامین E خوبه براش بگیرم برای لخته خون ویا اگه ویتامین دیگه براش خوبه بتونه تسکین دردهاش بشه ممنون میشم البته من فکر میکنم دکتر خوبی نداشت
سلام وقت بخیر، همسرم بعد از عمل روده بزرگ که برج ۶سال قبل انجام داده دچار لخته شدن خون در ساقه پا شده بعد از مصرف دارو دیشب ی تیکه از لخته خون جدا شده، آیا خطرناک هست
سلام
بله امبولی می تواند بطور بلقوه خطرناک باشد
و در موارد شدید باعث سکته شود
حتمن به پزشک مراجعه کنید
متخصص قلب و عروق
با سلام
ایا در صورت داشتن امبولی پا در ران پا میشود به سفر رفت ؟
سلام
بله
ولی به خودتان فشار نیاورید
سعی کنید پاهای تان را ماساژ دهید
با سلام
ایا در صورت داشتن امبولی پا در ران پا میشود به سفر رفت ؟
منم دوست دادم تجربه م را میان هموطنان به اشتراک بزارم و انشالله استفاده مفیدی شود این مطالب
آمبولی را جدی بگیرید
تاریخ مطلب روز پنجشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۳
در بستر بیمارستان بخش CCU
– حدود یک ماه پیش، از اداره برای ماموریتی، سمت وزارتخانه رفته بودم ، برگشتنی از ماموریت، پام حسابی پیج خورد، مطمئن شدم یه چیزی شد از هر دو طرف چپ پام پایین تر از مچ، باد کرد جوری که از جوراب زد بیرون، رفتیم بیمارستان عکس گرفتیم، دکتر ارتوپد دید و گفت، پات از دو طرف متاسفانه شکسته و باید یه مدت بمونه تو گج، نباید حرکت بدید و سعی کنید ثابت نگه دارید، فقط یه قرص آسپرین بچه نوشت که بخورم، بهم نگفت اسمی از این بزرگوار میبرم بنام دکتر موسوی ،حداقل با کمک عصا ها راه برو خونه هر روز ۷۰ ، ۸۰ متر ، تا لخته خون ایجاد نشه
یک ماه تو گج بوده و سعی میدادم زیاد حرکت ندم تا بخوبی جوش بخوره، چهار شب پیش، دردی شدیدی احساس کردم، پهلوی سمت راست م ،
نفس م برید ، نه میتونستم نفس بکشم و نه میتونستم بخوابم
میزد پشت کمرم ، کتف م و تقریبا نزدیک های شکمم و تو موقعیت خواب هم یه چیزی احساس میکردم جلوی نفس م میگیره و یه چیزی تیزی هم حس میکردم فرو میره پهلوم، تا اینکه زنک زدیم به اوژانس ساعت ۴ صبح، اومد اونم معاینه کرد گفت چیزی نیست، گرفتگی عضلات دارید از این حرف ها، صبح که شد ، همسرم رفت از داروخانه آمپول و قرص برای باز کردن عضلات تهیه کرد، آمپول تزریق کرد تا ظهر دیدم بهتر که نشده هیچ ، دردم هر لحظه داره بیشتر میشه و اون لحظه فهمیدیم این درد قولنج یا گرفتگی عضلات نیست،
دوباره زنگ زدیم اوژانس اومدن
گفتن باید برسونیم بیمارستان،
یه روز و نصفه، با این درد موندم بیمارستان،تا عکس، اسکن ریه ، سی تی اسکن ، سونوگرافی همه جور آزمایش بگیرن و بعد نسخه برام بپیچن که چی بخورم تا یکمی بهتر بشم، و بعد جواب ها که اومد، تشخیص دادن ، متاسفانه خون لخته شده تو پام از بی تحرکی در منزل ، و زده به ریه م و آمبولی ریه شدم همون لخته خون، و بعد فرستادن به بخش مراقبت های ویژه CCU
سلام
ممنونم از شما و به اشتراک گذاشتن تجربه تان
با ارزوی بهترین ها برای شما و عزیزانتان
الان خوبی؟
با سلام
میخوام تجربه ام رو در مورد آمبولی بهتون بگم شاید بدردتون بخوره مادر من اضافه وزن داشت و چاق محسوب میشد پاش پیچ خورد و نازک نیشون شکست پس از پاس دادن های مکرر بیمارستان های دولتی به هم بعد از ۴۸ ساعت داخل اورژانس ماندن بلاخره بستری شدن و بعداز سه روز از بستری شدن جراحی شد ببینید چقدر دیر پاشم سیاه شده بود پر از خون مردگی دکتر گفت به مرور زمان خوب میشه چیزی نیست بعد از جراحی مادر من اصلا نمیتونست به دلیل چاقی راه بره حتی بدون راه رفتن از بیمارستان ترخیص شد آمپول ضد انعقاد دادن به ناف تزریق میشد البته دکتر باید تکرار میکرد که گفت نه کافیه نمیخواد دیگه،ما اون موقع اصلا نمیدونستیم آمبولی چی هست بعد از یکماه از جراحی یک شب مادرم تعریق بسیار زیاد در حدی که صورتش خیس خیس شده بود چند دقیقه بعد از حال رفت و اورژانس اومد و گفت اعزام به بیمارستان و داخل بیمارستان به ما گفتن آمبولی ریه شده و فرداش سکته مغزی و یک هفته تو کما مادرمون رو از دست دادیم در کمال ناباوری و رنج حتما حتما بعد از جراحی راه برید هر جراحی که میکنید احمال کاری نکنید هر جور که میتونید حتی به سختی، ما عزیرمون رو از دست دادیم ایکاش این تجربه به درد شما بخوره مانا باشید
مازیار عزیز
متاسفیم
و ممنونم از به اشتراک گذاشتن تجربه و راهنمایی ارزنده تان
تندرست باشید
تشکر
با سلام
میخوام تجربه ام رو در مورد آمبولی بهتون بگم شاید بدردتون بخوره مادر من اضافه وزن داشت و چاق محسوب میشد پاش پیچ خورد و نازک نیشون شکست پس از پاس دادن های مکرر بیمارستان های دولتی به هم بعد از ۴۸ ساعت داخل اورژانس ماندن بلاخره بستری شدن و بعداز سه روز از بستری شدن جراحی شد ببینید چقدر دیر پاشم سیاه شده بود پر از خون مردگی دکتر گفت به مرور زمان خوب میشه چیزی نیست بعد از جراحی مادر من اصلا نمیتونست به دلیل چاقی راه بره حتی بدون راه رفتن از بیمارستان ترخیص شد آمپول ضد انعقاد دادن به ناف تزریق میشد البته دکتر باید تکرار میکرد که گفت نه کافیه نمیخواد دیگه،ما اون موقع اصلا نمیدونستیم آمبولی چی هست بعد از یکماه از جراحی یک شب مادرم تعریق بسیار زیاد در حدی که صورتش خیس خیس شده بود چند دقیقه بعد از حال رفت و اورژانس اومد و گفت اعزام به بیمارستان و داخل بیمارستان به ما گفتن آمبولی ریه شده و فرداش سکته مغزی و یک هفته تو کما مادرمون رو از دست دادیم در کمال ناباوری و رنج حتما حتما بعد از جراحی راه برید هر جراحی که میکنید احمال کاری نکنید هر جور که میتونید حتی به سختی، مانا باشید
دوست عزیز
متاسفیم
و ممنونم از به اشتراک گذاشتن تجربه و راهنمایی ارزنده تان
تندرست باشید
سلام من پای چپم ورم زیادی کرد بعد از دوهفته رفتم دکتر ازرگهای پاک سنوگرافی گرفت گفت لخته خونی دیده نمیشه اما دیرامدی شاید حرکت کرده باشد من عمل دیسک کمر هم کردم سه سال میشه ۳۰ساله هستم
سلام
علاوه بر مشکلات لخته
باید از نظر کلیوی هم چک شوید
نمک را کامل از غذا حذف کنید
و ازمایش کامل خون انجام دهید
متخصص داخلی
سلام وقت بخیر آیا کسی که دچار آمبولی پا شده حموم میتونه بره یا نه
سلام
حمام ایرادی ندارد
ولی درمان آمبولی را جدی بگیرید