طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت چقدر است؟ – مجله سلامت دکترتو

طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت چقدر است؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت به نوع ویروس، زمان تشخیص، کیفیت درمان و سبک زندگی فرد بستگی دارد. در بسیاری از موارد، به‌ویژه در هپاتیت A و E که معمولا حاد و خودمحدودشونده هستند، بیمار پس از بهبودی کامل می‌تواند طول عمر طبیعی داشته باشد. اما در انواع مزمن مانند هپاتیت B و C، اگر بیماری زود تشخیص داده نشود یا درمان مناسب انجام نگیرد، ممکن است به آسیب‌های جدی کبدی مانند سیروز یا سرطان منجر شود و در نتیجه بر طول عمر بیمار تأثیر منفی بگذارد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 9 دقیقه
طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت چقدر است؟

هپاتیت یک بیماری التهابی کبدی است و افراد ممکن است به دلایل مختلفی به این بیماری مبتلا شوند. عمدتا این بیماری قابل درمان است یا این که می‌توان آن را مدیریت کرد. گاهی هم موارد مزمن که باعث آسیب به کبد می‌شوند، ممکن است به مرگ بیماران منجر شود؛ بنابراین طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر نیاز به دریافت راهنمایی دقیق‌تری در این باره دارید بهتر است با یک متخصص کبد در این باره مشورت کنید. شما می‌توانید از سامانه نوبت دهی و مشاوره آنلاین دکترتو برای ارتباط با بهترین پزشکان کمک بگیرید.

طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت چقدر است؟

آمار متعددی از میانگین طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت وجود دارد که در آن فاکتورهای مختلفی در نظر گرفته می‌شود. در درجه اول، علت بیماری تعیین می‌کند که افراد چقدر شانس بقا دارند یا این که میزان خطر مرگ‌ومیر برای آنها چقدر است. در مواردی که بیماری در اثر مصرف داروها و الکل ایجاد شده، تخمین طول عمر بیماران باید بر اساس سبک زندگی، سن و مواردی از این دست صورت بگیرد.

با این حال، رایج‌ترین علت ابتلا به هپاتیت، عفونت ویروسی است. در عفونت‌های ویروسی اکثر بیماران می‌توانند با تشخیص به موقع و دریافت درمان‌های لازم، به خوبی بهبود یابند یا این که برای مدت زمانی طولانی زنده بمانند. در موارد نادر، آسیب کبدی می‌تواند علت مرگ بیماران مبتلا به هپاتیت باشد. این موضوع در مواردی که فرد سیستم ایمنی ضعیفی دارد یا همزمان به سایر بیماری‌های نقص ایمنی مانند HIV مبتلاست، بیشتر دیده می‌شود؛ بنابراین طول عمر افراد مبتلا به بیماری هپاتیت تحت تاثیر فاکتورهای متعددی است و شانس بقا از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت A چقدر است؟
افراد مبتلا به هپاتیت A معمولا پس از بهبودی کامل، طول عمر طبیعی دارند.

۱. طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت A

یکی از رایج‌ترین اشکال عفونت ویروسی هپاتیت، ابتلا به هپاتیت a است. این نوع از بیماری در بیشتر مواقع به‌خودی‌خود درمان می‌شود و نیازی به اقدامات پزشکی خاصی ندارد. اکثر افراد مبتلا به این بیماری در عرض دو ماه بهبود می‌یابند و معمولا هیچ عارضه طولانی‌مدتی وجود ندارد. از طرفی کسانی که از این بیماری بهبود می‌یابند، تا پایان عمر نسبت به ابتلای مجدد مصون هستند.

در برخی موارد نادر، برخی از افراد حدود شش ماه مداوم با این بیماری درگیرند و علائم دائما از بین می‌رود و مجددا ظاهر می‌شود. کسانی که به هپاتیت نوع A مبتلا هستند به ندرت ممکن است دچار نارسایی کبد شوند و به پیوند کبد نیاز داشته باشند. تنها مواردی که فرد قبلا سابقه بیماری و نارسایی کبدی دارد و در افراد مسن، ریسک تبدیل شدن این عفونت به یک بیماری مزمن بالاست؛ بنابراین در کل طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت A و شانس بقا برای این بیماران بالای ۹۰ درصد است.

۲. طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت ب

اکثر افراد مبتلا به هپاتیت، فرم شدیدتر آن یعنی هپاتیت ب را تجربه می‌کنند. طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت نوع B در درجه اول به حاد یا مزمن بودن عفونت بستگی دارد. عفونت هپاتیت ب می‌تواند منجر به عفونت حاد یا عفونت مزمن شود. هنگامی که فردی برای اولین‌بار با ویروس هپاتیت B آلوده می‌شود، به آن “عفونت حاد” (یا عفونت جدید) می‌گویند. اکثر بزرگسالان سالمی که آلوده می‌شوند هیچ علامتی ندارند و می‌توانند بدون هیچ مشکلی از شر ویروس خلاص شوند. در برخی از افراد، عفونت بعد از شش ماه هم از بین نمی‌رود و به یک بیماری مزمن تبدیل می‌شود. بیش از ۹۰ درصد از نوزادانی که با این ویروس متولد شده‌اند، به عفونت مزمن هپاتیت B مبتلا می‌شوند.

در مواردی که عفونت حاد است، اکثر افراد بدون نیاز به درمان خاصی یا تنها با دریافت داروهای ضد ویروس بهبود می‌یابند. برای بیشتر بیماران، HBV یک بیماری کوتاه مدت است که هیچ آسیب دائمی ایجاد نمی‌کند. در موارد مزمن، امید به زندگی و شانس بقا تحت تاثیر عوامل مختلفی، متغیر است. عفونت مزمن با هپاتیت B (HBV) یک عامل خطر شناخته شده برای افزایش مرگ‌ومیر ناشی از کارسینوم کبدی و بیماری مزمن کبدی است. با این حال هنوز تاثیر عفونت مزمن هپاتیت ب بر امید به زندگی بیماران به صورت دقیق مورد مطالعه قرار نگرفته و به داده‌های بیشتری در این زمینه نیاز است. علاوه بر این داده‌های معتبر سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که ابتلا به عفونت مزمن هپاتیت ب، اصلی‌ترین علت مرگ و میرهای ناشی از سرطان اولیه کبد یا سیروز کبدی است. بر اساس گزارش WHO، در سال ۲۰۱۹، HBV منجر به مرگ ۸۲۰۰۰۰ نفر در سراسر جهان شد.

متن انگلیسی:
Additionally, a 2020 study also suggests that HBV infection accounts for over 30% of cirrhosis and 50%Trusted Source of liver cancer cases worldwide.
ترجمه متن:
یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ نشان داد که عفونت HBV بیش از ۳۰ درصد سیروز و ۵۰ درصد از موارد سرطان کبد در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد.

medicalnewstoday

هپاتیت ب داری و دنبال بهترین سبک زندگی هستی؟

از متخصص راهنمایی بگیر.

۳. طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت C

طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت C هم مانند هپاتیت ب، در درجه اول به حاد یا مزمن بودن بیماری بستگی دارد. هپاتیت C حاد ممکن است خود به خود برطرف شود، درحالی‌که موارد مزمن بسته به میزان آسیب کبدی، نتایج متفاوتی دارند. برخی از افراد ممکن است با ویروس هپاتیت C (HCV) زندگی کنند بدون اینکه بدانند به آن مبتلا هستند. هپاتیت سی، ممکن است به کبد آسیب برساند و عوارض جدی ایجاد کند. امید به زندگی و چشم‌انداز هپاتیت C مزمن می‌تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. اصلی‌ترین عارضه‌های هپاتیت C مزمن، سرطان کبد و سیروز کبدی است. این بیماری‌ها روی طول عمر افراد مبتلا به بیماری هپاتیت و شانس زنده ماندن آنها تاثیر می‌گذارد. نرخ بقای ۵ ساله برای بیماران مبتلا به سرطان کبد ناشی از هپاتیت حدود ۲۲ درصد است، درحالی‌که امید به زندگی در افرادی که سیروز کبدی در مراحل اولیه دارند حدود ۹ تا ۱۲ سال است.

متن انگلیسی:
HCV is rarely fatal itself. The outlook and life expectancy for people with chronic hepatitis C depend on the existence and severity of complications. It also depends on how well a person responds to early treatment.
ترجمه متن:
خود بیماری هپاتیت سی به ندرت کشنده است. چشم‌انداز و امید به زندگی برای افراد مبتلا به هپاتیت C مزمن به وجود و شدت عوارض بستگی دارد. همچنین بستگی به این دارد که فرد چقدر به درمان اولیه پاسخ می‌دهد.

healthline

۴. طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت D

این عفونت همزمان با عفونت هپاتیت B ایجاد می‌شود. به همین دلیل هم طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت D به این بستگی دارد که آیا عفونت همزمان با عفونت هپاتیت B ایجاد شده یا این که فرد ابتدا از قبل به عفونت هپاتیت B مبتلا بوده و سپس به هپاتیت d هم مبتلا شده یا خیر. به حالت دوم، سوپر عفونت گفته می‌شود که در آن بیماری به یک فرم مزمن تبدیل خواهد شد. هپاتیت مزمن D، به ویژه در موارد سوپر عفونت، در درصد قابل توجهی از افراد می‌تواند به سیروز (اسکار کبد) تبدیل شود و همین می‌تواند ریسک نارسایی کبدی و حتی مرگ‌ومیر را افزایش دهد. میزان مرگ‌ومیر در موارد سوپر عفونت می‌تواند تا ۲۰ درصد باشد.

طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت C چقدر است؟
در صورت تشخیص و درمان به‌موقع، افراد مبتلا به هپاتیت C می‌توانند طول عمر نزدیک به حالت طبیعی داشته باشند.

۵. طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت E

هپاتیت E که هپاتیت روده‌ای نیز نامیده می‌شود (به معنای روده‌ای مربوط به روده) شبیه هپاتیت A است و در آسیا و آفریقا شیوع بیشتری دارد. هپاتیت E ممکن است بدون علامت یا بدون علائم اختصاصی باشد. این بیماری دارای سه مرحله است و علائمی که هر فرد تجربه می‌کند، بسته به مرحله بیماری متفاوت است. براین‌اساس هم طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت E و عوارضی که تجربه می‌کنند، هم متفاوت است. موضوع مهم دیگر این که در مورد این بیماری و میزان مرگ‌ومیر ناشی از آن هنوز اطلاعات زیادی وجود ندارد و مشخص نیست که چقدر احتمال دارد ابتلا به این عفونت، باعث آسیب کبدی و مرگ‌ومیر بیماران شود. یک مطالعه در اسکاتلند نشان داد که HEV باعث بار قابل توجهی از پذیرش بستری، نارسایی اندام‌ها و مرگ‌ومیر بیماران می‌شود. سیروز و بدخیمی‌های هماتولوژیک از اصلی‌ترین دلایل مرگ‌ومیر بیماران مبتلا به این بیماری بودند. عوارض عصبی و کلیوی در برخی از بیماران دیده شده و می‌تواند ریسک مرگ‌ومیر را افزایش دهد. با این حال در بیشتر موارد در صورت تشخیص و درمان به موقع بیماری، شانس بقای بیماران افزایش می‌یابد.

عوامل مؤثر بر طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت

عوامل متعددی می‌توانند بر طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت و شانس بقای آنها تاثیر بگذارد که مهم‌ترین آنها نوع هپاتیت و سن بیمار در زمان تشخیص بیماری است. علاوه بر این، بسته به سایر شرایط سلامتی و نوع بیماری‌های زمینه ای احتمالی که فرد به آن مبتلاست، طول عمر بیماران مبتلا به هپاتیت متفاوت است. گاهی اوقات اگر برخی از انواع هپاتیت مانند هپاتیت سی و ب درمان نشوند، می‌توانند به دلیل آسیب شدید کبدی و ریسک بالای سرطان کبد، خطر مرگ‌ومیر بسیار بالایی داشته باشند. اما در بیشتر مواقع درمان به موقع و مدیریت مناسب بیماری کمک می‌کند تا افراد مبتلا مانند سایر افراد سالم، امید به زندگی طبیعی را تجربه کنند.

۱. نوع هپاتیت

مهم‌ترین فاکتور تاثیر گذار روی طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت، نوع آن است. هپاتیت B و C در مقایسه با هپاتیت A، D یا E احتمال بیشتری برای ایجاد بیماری شدیدتر و عوارض مزمن کبدی دارند. به این ترتیب قطعا شانس بقا در این گروه کمتر است و افراد مبتلا به هپاتیت نوع ب یا سی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد و مرگ ناشی از این بیماری هستند. افرادی که هپاتیت آنها از نوع A است، نسبت به سایر موارد شانس بهبودی و بقای بالاتری دارند.

میزان پیشرفت بیماری بر عمر بیمار چقدر تاثیرگذار است؟
هرچه هپاتیت بیشتر پیشرفت کند و درمان به تأخیر بیفتد، احتمال آسیب کبدی و کاهش طول عمر بیمار افزایش می‌یابد؛ خارش پوست نیز می‌تواند یکی از علائم پیشرفت بیماری باشد.

۲. تأثیر میزان پیشرفت بیماری بر عمر بیمار

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند روی طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت تاثیر بگذارد، میزان پیشرفت بیماری و تاثیری است که روی سلامت عمومی فرد می‌گذارد. هر چقدر بیماری در مرحله پیشرفته‌تری تشخیص داده شود و روند پیشرفت عفونت سریع‌تر باشد، قطعا ریسک عوارض جدی‌تر و مرگ‌ومیر ناشی از این عوارض هم بیشتر است. میزان آسیب کبدی در زمان تشخیص و در طول پیشرفت بیماری، به طور قابل توجهی بر بقا تأثیر می‌گذارد.

۳. تشخیص و درمان به موقع

هر چقدر عفونت در مراحل اولیه تشخیص داده شود و هر چه سریع‌تر اقدامات درمانی مناسب برای بیمار شروع شود، بدون شک شانس بقا نیز افزایش می‌یابد. طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت به زمان تشخیص و نوع درمان ارائه شده برای بیماران بستگی دارد. تشخیص به موقع، دسترسی به مراقبت‌های پزشکی مناسب و پیگیری منظم، برای مدیریت بیماری هپاتیت و بهبود نتایج حاصل از درمان، ضروری است.

نوع هپاتیتتوضیحاتطول عمر (در صورت عدم درمان یا درمان ناکافی)طول عمر (در صورت درمان مناسب)
هپاتیت Aهپاتیت ویروسی که معمولاً از طریق مصرف مواد غذایی آلوده منتقل می‌شود و به طور معمول خود محدودکننده است.معمولاً پس از چند هفته تا چند ماه بهبود می‌یابد و تهدیدی برای طول عمر ندارد.درمان خاصی مورد نیاز نیست و بیمار به طور کامل بهبود می‌یابد.
هپاتیت Bهپاتیت ویروسی که می‌تواند به بیماری مزمن تبدیل شود و در موارد نادر به سیروز یا سرطان کبد منجر شود.اگر درمان نشود و به مرحله مزمن برسد، ممکن است باعث سیروز یا سرطان کبد شود که می‌تواند طول عمر را کاهش دهد.با درمان دارویی صحیح (مانند داروهای ضد ویروس)، بسیاری از افراد به زندگی طبیعی ادامه می‌دهند.
هپاتیت Cمعمولاً بدون علامت است و در صورت عدم درمان می‌تواند به سیروز، نارسایی کبد یا سرطان کبد منجر شود.در صورت عدم درمان، خطر بروز سیروز و سرطان کبد وجود دارد که می‌تواند طول عمر را به طور قابل توجهی کاهش دهد.با درمان‌های جدید ضد ویروسی (داروهای مستقیم ضد ویروس)، بسیاری از افراد بهبودی کامل پیدا می‌کنند و طول عمر طبیعی خواهند داشت.
هپاتیت Dتنها در افرادی که به هپاتیت B مبتلا هستند، رخ می‌دهد و می‌تواند شدت بیماری را افزایش دهد.به علت ترکیب با هپاتیت B، احتمال سیروز و نارسایی کبد بیشتر است.درمان مناسب هپاتیت B و مدیریت علائم می‌تواند طول عمر را بهبود بخشد.
هپاتیت Eمشابه هپاتیت A است، اما در برخی افراد می‌تواند در دوران بارداری منجر به مشکلات جدی شود.در افراد سالم، به طور معمول خود به خود بهبود می‌یابد. در دوران بارداری می‌تواند تهدیدی جدی باشد.در افراد غیر باردار، بهبودی کامل معمول است.
طول عمر بیماران مبتلا به هپاتیت

۴. وجود یا عدم وجود عوارض ثانویه

گاهی اوقات برخی از افراد علاوه بر هپاتیت با سایر شرایط سلامتی و برخی از بیماری‌های زمینه ای هم درگیرند که قطعا این موارد می‌تواند روی طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت تاثیر بگذارد. شرایطی مانند ابتلا به دیابت، سوءمصرف الکل، ابتلا به بیماری‌های نقص سیستم ایمنی مانند ایدز و حتی ابتلا به سایر سویه‌های هپاتیت، همگی می‌توانند روی شانس بقای بیماران و شدت عوارضی که تجربه می‌کنند، تاثیر داشته باشد.

۵. سبک زندگی و رژیم غذایی

سن بیماران و سبک زندگی آنها از دیگر فاکتورهایی است که می‌تواند روی روند پیشرفت بیماری، میزان بهبودی و شانس بقا تاثیر داشته باشد. کسانی که الکل مصرف می‌کنند یا سیگار می‌کشند، ریسک بالاتری برای ابتلا به انواع شدیدتر عفونت دارند و بیشتر ممکن است عوارض کبدی را تجربه کنند. رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن به میزان قابل توجهی می‌تواند روی کاهش سرعت پیشرفت بیماری کبدی و بهبود سلامت کلی بیماران تاثیر داشته باشد. حتی به عنوان برخی از روند مراقبت و درمان، پزشک به برخی از بیماران یک سری دستورالعمل‌های غذایی را توصیه می‌کند تا با رعایت آنها ریسک بروز عوارض جدی‌تر را کاهش دهند.

دنبال رژیم غذایی مناسب برای هپاتیت هستی؟ مشاوره بگیر.

پیشگیری از عوارض هپاتیت و افزایش طول عمر

برای افزایش طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت می‌توان با پیشگیری از بروز عوارض جدی‌تر، ریسک بروز مشکلات بعدی را کاهش داد. ترک الکل و سیگار، ورزش کردن و پیروی از رژیم غذایی سالم و متعادل از جمله مواردی هستند که می‌توانند احتمال بروز عوارض خطر را کاهش دهند. یکی دیگر از توصیه‌ها، مصرف منظم داروهای تجویز شده توسط پزشک و بررسی مداوم روند بیماری است. پایبندی به مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک برای بهبود نتایج درمان و افزایش طول عمر بیماران بسیار مهم است.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

هیچ پزشکی دقیقا نمی‌تواند به شما بگوید که طول عمر افراد مبتلا به هپاتیت چقدر است، چرا که این موضوع به عوامل بسیار متعددی بستگی دارد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. با این حال نظارت مداوم پزشکی و دسترسی به خدمات درمانی مورد نیاز کمک می‌کند تا ریسک عوارض جدی تهدید کننده سلامتی به میزان قابل توجهی کاهش یابد. در سال‌های اخیر، با پیشرفت تکنیک‌های درمانی و وجود گزینه‌های متعدد برای درمان و پیگیری بیماری، شانس بقای بیماران مبتلا به هپاتیت نسبت به دهه‌های قبل بیشتر شده است. اما متخصص کبد می‌تواند راهنمایی دقیق‌تری در این باره به شما ارائه دهد. حتی اگر به پزشک دسترسی ندارید نگران نباشید چرا که می‌توانید از سامانه مشاوره آنلاین دکترتو بدین منظور کمک بگیرید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

هپاتیت B و C هر دو مهم‌ترین علت ابتلا به سرطان کبد و سیروز کبدی مزمن هستند. به همین دلیل ابتلا به این بیماری‌ها و عدم درمان به موقع می‌تواند منجر به کاهش طول عمر بیماران شود.

در بیشتر مواقع با تشخیص مناسب، مداخله زودهنگام و درمان موثر، امید به زندگی برای مبتلایان به هپاتیت C افزایش می‌یابد و اکثر بیماران می‌توانند بهبود یابند یا برای مدت زمان طولانی‌تری زنده بمانند.

کسانی که به عفونت ویروسی هپاتیت مبتلا هستند، خصوصا کسانی که عفونت مزمن دارند، باید مدام تحت نظر باشند و پیگیری‌های لازم را برای تشخیص میزان پیشرفت بیماری انجام دهند. پیگیری منظم ریسک بروز عوارض جدی کبدی را کاهش می‌دهد.

امتیاز شما به مقاله:
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فرزانه هستم، 30 ساله و عاشق دنیای سئو و محتوانویسی که با کنجکاوی دنبال آموختن چیزهای جدیدم؛ فارغ از هرگونه قرارداد و قانون و سبک خاصی. دنیای مجازی و اینترنت، فرصتی برای بودن با بهترین تیم‌ها رو برام فراهم کرده که می‌تونم بدون دغدغه و نگرانی هر روز احساس بهتر شدن و ارتقاء‌شغلی را با تمام وجودم لمس کنم. افتخار می‌کنم که با تیم خوب دکترتو، به این احساس ناب دست پیدا می‌کنم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن