فهرست مطالب
قرص ورم معده به دستهای از داروها گفته میشود که برای درمان و کاهش علائم بیماریهای معده مانند گاستریت (ورم معده)، زخم معده، رفلاکس معده به مری (GERD) و سایر مشکلات گوارشی تجویز میشوند. این داروها با روشهای مختلفی به کاهش التهاب، تسکین درد و جلوگیری از آسیب بیشتر به دیواره معده کمک میکنند. ورم معده معمولاً به دلیل التهاب در پوشش داخلی معده ایجاد میشود و میتواند به دلایل مختلفی مانند عفونتهای باکتریایی، مصرف داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، استرس یا مصرف بیش از حد الکل ایجاد شود. پس اولین قدم برای بررسی بیشتر بیماری ویزیت توسط یک متخصص داخلی یا گوارش است؛ اگر به یک پزشک متخصص نیاز دارید و میخواهید هرچه زودتر شروع دارو برای بهبود سریعتر را آغاز کنید سری به سایت دکترتو بزنید و پزشک مورد نظرتان را بیابید. دکترتو به شما امکان دریافت نوبت ویزیت از بهترین متخصصان را هم به شکل آنلاین و هم حضوری میدهد.
قرص ورم معده چیست؟
چندین نوع داروی تجویزی مختلف برای درمان ورم معده وجود دارد. برای مثال داروهای کاهنده اسید و آنتیبیوتیکها از انواع اصلی داروهای ورم معده هستند که در درمان این بیماری استفاده میشوند. البته که این داروها محدود به موارد گفته نمیشود؛ داروهای ایرانی و خارجی زیادی برای درمان معده در داروخانهها وجود دارد که برخی از آنها بدون نسخه و برخی دیگر با تجویز پزشک متخصص قابل دسترسی و مصرف هستند. هدف از ارائه این مطلب هم آشنا کردن شما به تمامی انواع قرص موثر در درمان ورم معده است. در ادامه به معرفی و توضیح هر یک پرداختهایم.
۱. قرص دایجستیو برای ورم معده
قرص دایجستیو سبب عملکرد سیستم گوارش و بهبود فرآیند هضم غذا میشود. در صورتی که دچار ورم معده هستید، قرص دایجستیو برای شما مفید خواهد بود. این دارو علائم ورم معده را کاهش میدهد اما باید توجه داشته باشید که به دلیل متفاوت بودن علت ورم معده، اثربخشی این دارو باید توسط پزشک بیشتر بررسی شود.
۲. قرص درگلیس برای ورم معده
قرص درگلیس یک فرآورده گیاهی آنتیرفلاکس و حاوی عصاره خشک شیرینبیان است. این قرص برای درمان زخمهای معده و دوازدهه، گاستریت (التهاب معده)، ترشح بیش از حد اسید معده و نفخ و حتی در درمان ترشحات زیاد اسید معده، زخم معده و اثنی عشر، رفلاکس گاستروازوفاژیل، سندروم زخم معده زولینجر-الیسون و پیشگیری از التهاب معده ناشی از مصرف داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی موثر خواهد بود.
متن انگلیسی:
hopkinsmedicine
Gastritis is a redness and swelling (inflammation) of the stomach lining. It can be caused by drinking too much alcohol, certain medicines, or smoking. Some diseases and other health issues can also cause gastritis.
ترجمه متن:
گاستریت قرمزی و تورم (التهاب) مخاط معده است. این بیماری میتواند ناشی از مصرف زیاد الکل، برخی داروها یا سیگار کشیدن باشد. برخی از بیماریها و سایر مشکلات سلامتی نیز میتوانند باعث ابتلا به گاستریت شوند.
۳. قرص فاموتیدین برای ورم معده
قرص فاموتیدین متعلق به گروهی از داروها است که به عنوان آنتاگونیستهای گیرنده H2 هیستامین یا بلوکرهای H2 شناخته میشوند و برای درمان زخم معده، ازوفاژیت فرسایشی (سوء هاضمه یا سوزش معده) و بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) استفاده میشود. این دارو با کاهش میزان اسید تولید شده توسط معده عمل میکند. این دارو هم با نسخه پزشک و هم بدون نسخه قابل تهیه است. اما توصیه میشود دوز مصرفی برای هر بیمار توسط پزشک تعیین شود.
۴. امپرازول
امپرازول برای درمان سوزش سر دل و برخی بیماریهای دیگر ناشی از اسید زیاد در معده استفاده میشود. این دارو برای درمان یا کمک به پیشگیری از زخم معده، ازوفاژیت فرسایشی (EE) و بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) مؤثر است. همچنین در درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) و دیگر شرایطی که منجر به افزایش ترشح اسید معده میشود، استفاده میگردد. امپرازول توانایی کاهش اسید معده را دارد و میتواند محیط بهتری برای بهبود پوشش معده ایجاد کند و علائم گاستریت را کاهش دهد.
۵. پنتوپرازول
پنتوپرازول برای درمان سوزش سر دل و برخی بیماریهای دیگر ناشی از افزایش اسید معده استفاده میشود. همچنین برای درمان بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)، که در آن اسید معده به مری باز میگردد و حتی درمان ازوفاژیت فرسایشی (EE) کاربرد دارد. در مواردی که معده بیش از حد اسید تولید میکند، مصرف پنتوپرازول بسیار مؤثر است.
۶. اسموپرازول
داروی اسومپرازول میزان اسیدی که معده تولید میکند را کاهش میدهد. این دارو برای درمان سوء هاضمه، سوزش سر دل، رفلاکس اسید و بیماری ریفلاکس معده به مری (GORD) استفاده میشود. همچنین به شکل گستردهای برای پیشگیری از زخم معده و درمان آن به کار میرود. گاهی اوقات، ازومپرازول برای درمان سندرم زولینگر-الیسون (یک بیماری نادر ناشی از تومور در لوزالمعده یا روده) هم تجویز میشود.
۷. لانسوپرازول
لانزوپرازول میزان اسیدی که معده میسازد را کاهش خواهد داد. این دارو برای درمان سوء هاضمه، سوزش سر دل، رفلاکس اسید و بیماری ریفلاکس معده به مری (GORD) به کار میرود. همچنین برای پیشگیری و درمان زخم معده استفاده میشود. گاهی اوقات هم از این دارو برای درمان سندرم زولینگر-الیسون که به دلیل تومورهای لوزالمعده یا روده ایجاد میشود، استفاده میشود.
۸. نیزاتیدین
نیزاتیدین برای درمان و پیشگیری از عود زخمها و همچنین درمان سایر بیماریهایی که اسید معده بیش از حد تولید میکنند، به کار میرود. این دارو همچنین برای درمان سوزش سر دل، سوء هاضمه اسیدی یا ترش معده استفاده میشود و به کاهش میزان اسید معده کمک میکند.
۹. آلومینیوم هیدروکسید
آلومینیوم هیدروکسید یک نمک معدنی است که به عنوان آنتیاسید استفاده میشود. این دارو اسید هیدروکلریک را خنثی و در نتیجه ترشحات معده را کنترا میکند. آلومینیوم هیدروکسید میتواند با افزایش pH محیط معده به کاهش عوارض ناشی از بیماری ورم معده کمک کند.
۱۰. منیزیم هیدروکسید
این دارو در کوتاهمدت برای درمان یبوست استفاده میشود. منیزیم هیدروکساید یک ملین اسمزی است که با کشیدن آب به رودهها عمل میکند و این اثر به حرکت رودهها کمک میکند. این دارو همچنین برای درمان علائم ناشی از اسید معده بیش از حد، مانند سوزش سر دل و ناراحتی معده مؤثر است.
۱۱. کربنات کلسیم
کربنات کلسیم برای درمان سوزش سر دل، سوء هاضمه، ناراحتی معده یا سایر بیماریهای ناشی از اسید زیاد معده استفاده میشود. این دارو به گروه آنتیاسیدها تعلق دارد و با کاهش میزان اسید معده عمل میکند. علاوهبراین، ممکن است برای افزایش سطح کلسیم در بدن و تقویت استخوانها و حفظ سلامت قلب هم مورد استفاده قرار گیرد.
۱۲. آموکسی سیلین
آموکسیسیلین یک آنتیبیوتیک از گروه پنیسیلین است. این دارو برای درمان عفونتهای باکتریایی، مانند عفونت قفسه سینه (از جمله ذات الریه) و آبسههای دندانی استفاده میشود. همچنین میتوان آن را همراه با سایر آنتیبیوتیکها و داروها برای درمان زخم معده به کار برد. آموکسیسیلین فقط با نسخه پزشک در دسترس است.
۱۳. کلاریترومایسین
کلاریترومایسین یک آنتیبیوتیک است که برای درمان عفونتهای قفسه سینه مانند ذات الریه، مشکلات پوستی مانند سلولیت و عفونت گوش مصرف میشود. همچنین این دارو برای درمان عفونت ناشی از باکتری هلیکوباکتر پیلوری که میتواند باعث زخم معده شود نیز استفاده میشود. کلاریترومایسین گاهی اوقات برای افرادی که به پنیسیلین یا آنتیبیوتیکهای مشابه آن مانند آموکسیسیلین حساسیت دارند، تجویز میشود. این دارو تنها با نسخه پزشک در دسترس است و علاوهبر قرص به شکل شربت و آمپول هم موجود است.
۱۴. مترونیدازول
مترونیدازول یک آنتیبیوتیک بر پایه حلقه ایمیدازول است که در برابر باکتریهای بیهوازی و تکیاختههای مختلف فعال است. این دارو به صورت همزمان با سایر داروهای ضد میکروبی استفاده میشود. از آنجایی که فعالیت مترونیدازول مستقل از pH است، از نظر تئوری یک داروی ایدهآل برای محیط معده به حساب میآید.
۱۵. سوکرالفیت
سوکرالفیت که با نام تجاری کارافات هم شناخته میشود، دارویی است که پزشکان معمولاً آن را برای درمان زخمهای اثنیعشر ناشی از گاستریت تجویز میکنند. علاوه بر این، متخصصان ممکن است بسته به علت ورم معده داروهای دیگری مانند آنتیبیوتیکها، مهارکنندههای پمپ پروتون (PPI) یا سایر روشهای درمانی مانند تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی را همراه با مصرف این دارو به بیماران توصیه کنند. این دارو باید زیر نظر پزشک و با تجویز مستقیم او خریداری و مصرف شود.
۱۶. بیسموت ساب سیترات
ترکیب بیسموت سابسیترات، مترونیدازول و تتراسایکلین همراه با امپرازول برای درمان عفونت معده ناشی از باکتری هلیکوباکتر پیلوری و زخم اثنیعشر استفاده میشود. این دارو تنها با تجویز پزشک در دسترس است و معمولاً بهصورت کپسول تولید میشود.
۱۷. متوکلوپرامید
متوکلوپرامید برای درمان علائم تخلیه کند معده (گاستروپارزی) در بیماران دیابتی استفاده میشود. این دارو با افزایش حرکات یا انقباضات معده و روده، علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، سوزش سر دل، احساس سیری بعد از غذا و از دست دادن اشتها را تسکین میدهد. متوکلوپرامید همچنین برای درمان سوزش سر دل در بیماران مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) تجویز میشود. GERD وضعیتی است که در آن اسید معده به مری باز میگردد. این دارو تنها با نسخه پزشک قابل دسترسی است.
۱۸. دومپریدون
دومپریدون میتواند قدرت دستگاه گوارش را بهبود بخشد و باعث تخلیه معده شود. در مقایسه با متوکلوپرامید و سیزاپراید، دومپریدون ایمنتر است. این دارو برای درمان مشکلات معده مانند تهوع، استفراغ و درد معده استفاده میشود و به کاهش ناراحتیهای معده کمک میکند.
۱۹. قرص گیاهی برای ورم معده
قرص گاسترودین یک داروی گیاهی است که برای درمان مشکلات معده از جمله کاهش التهاب و درد ناشی از زخم معده، زخم اثنیعشر و افزایش مقاومت مخاط معده به کار میرود. این قرص حاوی عصاره شیرینبیان، کالاندولا و پودر ریشه ختمی است.
قرص ورم معده عصبی
پزشک شما ممکن است داروهایی مانند امپرازول یا پنتوپرازول را که تولید اسید معده را مهار میکنند، در نظر بگیرد. داروهای ضد افسردگی و ضد اسید نیز ممکن است گزینههای مناسبی برای درمان ورم معده عصبی باشند.
متن انگلیسی:
healthdirect
Antacids work by neutralising stomach acid. They may be used to help improve symptoms, but other medicines will also be needed to treat gastritis.
ترجمه متن:
آنتی اسیدها با خنثی کردن اسید معده اثر میکنند. آنها ممکن است برای کمک به بهبود علائم استفاده شوند، اما داروهای دیگری نیز برای درمان گاستریت مورد نیاز خواهند بود.
قرص برای ورم معده شدید
برای درمان ورم معده شدید، پزشکان ممکن است داروهایی تجویز کنند که به کاهش التهاب معده و تسکین علائم کمک کنند. از جمله این داروها میتوان به آنتیاسیدها، مهارکنندههای پمپ پروتون (PPIs) و مسدودکنندههای گیرنده هیستامین ۲ (H2 blockers) اشاره کرد. این داروها باعث کاهش تولید اسید معده، تسکین درد و جلوگیری از آسیب بیشتر به دیواره معده میشوند. با این حال، مصرف هرگونه دارو باید تحت نظر پزشک باشد تا از بروز عوارض جانبی جلوگیری شود و درمان به درستی انجام گیرد. بهترین داروها برای درمان ورم معده شدید عبارتاند از:
- مهارکنندههای پمپ پروتون
- اسموپرازول
- لانسوپرازول
- امپرازول
- پنتوپرازول
- رابپرازول
نوع قرص | نام تجاری (برخی نمونهها) | نحوه عملکرد | موارد استفاده |
---|---|---|---|
آنتیاسیدها | املاح آلومینیوم و منیزیم، کلسیم کاربونات | کاهش اسید معده و خنثی کردن آن | درمان سوزش سر دل، گاستریت، رفلاکس |
مهارکنندههای پمپ پروتون | امپرازول، لانسوپرازول، پانتوپرازول | کاهش تولید اسید در معده | درمان زخم معده، رفلاکس معده به مری |
آنتاگونیستهای گیرنده H2 | رانیتیدین، فاموتیدین | کاهش ترشح اسید معده | درمان ورم معده و زخم معده |
پروبیوتیکها | لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتریوم | بهبود تعادل فلور میکروبی معده و رودهها | درمان دیسبیوز میکروبی و التهاب معده |
آنتیبیوتیکها | آموکسیسیلین، مترونیدازول | درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری (عامل ورم معده) | درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری |
سایر داروها | بیزموت سابسالیسیلات، سوکرافات | محافظت از دیواره معده و تسکین علائم | درمان التهاب معده و زخم معده |
قرص ورم معده در بارداری
داروهایی مانند سایمتیدین، رانیتیدین و فاموتیدین که جز داروهای کلاس B هستند، میتوانند در دوران بارداری مصرف شوند. اگر چه که در برخی موارد ممکن است از سد جفت عبور کنند. لانزوپرازول که در کلاس B قرار دارد، برای درمان ورم معده در بارداری ترجیح داده میشود و نتایج خوبی برای بیماران باردار مبتلا به GERD به همراه دارد.
آنتیاسیدها، آنتاگونیستهای گیرنده هیستامین-۲ و مهارکنندههای پمپ پروتون هم در دوران بارداری استفاده میشوند، زیرا مطالعات نشان دادهاند که هیچ اثر منفی بر جنین نخواهند داشت.
بهترین قرص برای ورم معده
مهارکنندههای پمپ پروتون مانند امپرازول، اسموپرازول، لانسوپرازول، رابپرازول و پنتوپرازول برخی از موثرترین و بهترین قرصها برای درمان ورم معده هستند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
قرص ورم معده یک روش مؤثر برای درمان علائم گاستریت و مشکلات گوارشی ناشی از اسید معده است. انتخاب داروی مناسب بستگی به نوع مشکل معده، شدت علائم و علت ایجاد آن دارد. حتماً قبل از مصرف هرگونه دارو، به پزشک خود مراجعه کنید تا درمان صحیح و متناسب با شرایط شما انتخاب شود. پزشک برای تعیین داروی مناسب ابتدا باید علت ورم معده را شناسایی کند. در صورتی که علت التهاب معده، عفونت باکتریایی باشد، ممکن است داروهای آنتیبیوتیک همراه با داروهای ضد اسید تجویز شوند. در صورت ابتلا به گاستریت ناشی از استفاده طولانیمدت از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، پزشک ممکن است داروهایی مانند سوکرالفیت را تجویز کند. همچنین، بسته به شدت علائم، ممکن است داروهای مسدودکننده اسید مانند PPI یا آنتاگونیستهای H2 تجویز شوند.
در صورتی که نیاز به مشورت با یک دکتر متخصص داخلی یا دکتر گوارش در زمینه مصرف داروهای ورم معده دارید از سایت دکترتو کمک بگیرید و پزشک ایدهآل خود را پیدا کنید. همچنین میتوانید برای دریافت نوبت ویزیت حضوری یا آنلاین از تمامی پزشکان متخصص در سرتاسر ایران هم از طریق سایت دکترتو اقدام کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!