فهرست مطالب
سرد مزاجی زنان به کاهش میل جنسی یا بیعلاقگی به روابط جنسی گفته میشود که میتواند ناشی از عوامل روانی، فیزیکی یا هورمونی باشد. در واقع سرد مزاجی به معنای لذت نبردن از رابطه جنسی و عدم تمایل به رابطه است که از شایعترین اختلالات جنسی در زنان محسوب میشود. البته این اختلال با اختلالات ارگاسمیک تفاوت دارد زیرا ممکن است یک زن همچنان به رابطه جنسی علاقه داشته باشد ولی نتواند به ارگاسم برسد. این وضعیت ممکن است بهطور موقت یا مزمن رخ دهد اما تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی رابطه زناشویی میگذارد. در ادامه با علل و روش درمان سردمزاجی بیشتر آشنا خواهیم شد. همچنین اگر نیاز به مشورت با دکتر متخصص دارید، در دکترتو میتوانید با بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان در شهر خود آشنا شوید و برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
سرد مزاجی زنان چیست؟
سرد مزاجی زنان که به آن سردی جنسی زنان هم میگویند، در دسته انواع اختلالات جنسی قرار میگیرد و عدم پاسخگویی جنسی را توصیف میکند. علائم این اختلال معمولا با ناتوانی در به ارگاسم رسیدن و علاقه نداشتن به برقراری رابطه جنسی مشخص میشود.
علت سردمزاجی میتواند از عدم تعادل هورمونی بدن، عوامل روانشناختی مانند اضطراب یا افسردگی تا مسائل عاطفی حلنشده بین زوجین متفاوت باشد. تشخیص سرد مزاجی زنان با ارزیابی سابقه پزشکی و ارزیابی سلامت جنسی توسط پزشک متخصص انجام میشود. اگرچه سردمزاجی روی رابطه عاطفی و جنسی به میزان زیادی تاثیر میگذارد، اما با درمان مناسب مانند روان درمانی، دارو درمانی یا حتی هورمون درمانی میتوان اشتیاق به برقراری رابطه جنسی در زنان را دوباره برگرداند.
انواع سرد مزاجی زنان
سردمزاجی زنان معمولا به ۲ دسته تقسیم میشود: سردمزاجی سرد و سردمزاجی گرم. هر کدام از این موارد علائم مخصوص خودشان را دارند. سرد مزاجی نوع سرد معمولا شامل موارد زیر است:
- خستگی مزمن و احساس کمبود انرژی
- احساس سرما در ناحیه پایینی شکم یا واژن
- کاهش شدید میل جنسی و بیمیلی به رابطه جنسی
- رنگپریدگی زبان و احساس خشکی در دهان
نشانههای سرد مزاجی گرم در زنان عبارت است از:
- درد در حین رابطه جنسی (واژینیسموس یا دیسپارونیا)
- احساس گرما یا خارش در ناحیه واژن
- بیقراری یا تحریکپذیری با حس خشم یا اضطراب
- زبان قرمز یا بنفش و احساس التهاب در دهان یا گلو
البته ممکن است در برخی خانمها سرد مزاجی پس از زایمان هم مشاهده شود. در بسیاری از زنان، پس از زایمان تغییرات هورمونی میتواند باعث کاهش میل جنسی یا احساس سردمزاجی شود. این تغییرات ممکن است شامل اختلالات هورمونی ناشی از تولد کودک، شیردهی یا استرسهای فیزیکی و روانی به دلیل مراقبت از نوزاد باشد. این وضعیت موقتی است و با گذشت زمان، درمانهای مناسب مانند مشاوره و روان درمانی و در صورت لزوم هورمون درمانی میتواند به بهبود آن کمک کند.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت britannica
frigidity, in psychology, the inability of a woman to attain orgasm during sexual intercourse.
ترجمه فارسی:
سردی جنسی در روانشناسی به معنای ناتوانی یک زن در رسیدن به ارگاسم در طول مقاربت جنسی است.
علائم سرد مزاجی زنان
علائم سردمزاجی شامل کاهش میل جنسی، عدم لذت از روابط جنسی و خشکی واژن است. این علائم ممکن است بهصورت فیزیکی یا روانی بروز کند:
- پیش قدم نشدن برای رابطه جنسی
- احساس افسردگی یا اضطراب
- تغییر در سطح انرژی
- نداشتن رابطه زناشویی
- درد در زمان رابطه
- لذت نبردن از رابطه جنسی
- نرسیدن به ارگاسم
- نداشتن خیال پردازی و تصورات جنسی
علت سرد مزاجی زنان در رابطه زناشویی
علت سردی زن در رابطه زناشویی و سرد مزاجی در زنان میتواند ناشی از عوامل هورمونی (مثل تغییر در سطح استروژن)، استرس، اضطراب، افسردگی و مشکلات ارتباطی با شریک زندگی باشد. مشکلات پزشکی مانند دیابت، اختلالات تیروئیدی یا عوارض داروهای ضد افسردگیهای SSRI هم روی ایجاد سردمزاجی زنانه نقش دارند.
به طور کلی، دلایل عاطفی یا روانی سرد مزاجی زنان عبارت است از:
- تجربه تلخ و آسیبزای رابطه جنسی در گذشته مثل تجاوز، رابطه با محارم و آزار جنسی
- احساس دوری عاطفی از شریک زندگی یا شریک جنسی
- مشکلات ارتباطی در رابطه مثل بحث یا اختلاف نظری که حل نشده باشد
- جلوگیری از صمیمیت و نزدیکی مربوط به باورهای مذهبی و فرهنگی
- احساساتی نظیر خجالت، احساس گناه، اضطراب، استرس یا خستگی در رابطه
- ترس از بارداری یا بیماریهای مقاربتی
- باورهای غلط در مورد سکس
- نداشتن علاقه به همسر
- کیفیت بد رابطه جنسی
دلایل فیزیکی یا جسمی سرد مزاجی زنان نیز شامل موارد زیر است:
- درد یا ناراحتی در زمان رابطه جنسی مانند ابتلا به واژینیسموس
- خشکی واژن
- نبودن پیشنوازی مناسب یا کافی
- بیخوابی
- تغییرات مربوط به یائسگی یا تغییرات هورمونی
- عفونتهای ناحیه تناسلی
- اثرات مصرف زیاد الکل یا مواد مخدر
- خستگی مفرط
- ناتوانی جنسی مرد مثل زود انزالی
تشخیص سرد مزاجی زنان
تشخیص سردمزاجی زنان و مردان بهطور معمول از طریق مصاحبه پزشکی و ارزیابی علائم بالینی انجام میشود. پزشک متخصص زنان یا روانشناس ممکن است سوالاتی درباره سابقه آخرین رابطه جنسی، وضعیت روانی و ابتلا به بیماریهای زمینهای مطرح کند. همچنین ممکن است در صورت لزوم انجام آزمایشات هورمونی برای پیدا کردن اثرات و نشانههایی از بیماری، عفونت یا آسیبهایی که میتوانند روی سردمزاجی زنان تاثیر داشتهباشند را توصیه کند.
درمان سرد مزاجی زنان
درمان سرد مزاجی زنان معمولا شامل مشاوره روانشناختی، درمانهای هورمونی (مثل استروژن درمانی) و تغییر سبک زندگی با شروع ورزش و رژیم غذایی سالم است. معمولا استفاده از درمانهای جسمی و روانی در کنار هم موثرتر از درمان تک بعدی است.
علائم سرد مزاجی | علل سرد مزاجی | درمان سرد مزاجی |
---|---|---|
نداشتن رابطه زناشویی | باورهای غلط در مورد رابطه جنسی | روان درمانی |
پیش قدم نشدن برای رابطه جنسی | احساس گناه | داروهای هورمونی |
احساس افسردگی یا اضطراب | سابقه تجاوز | داروهای ضد اضطراب |
تغییر در سطح انرژی | مشکلات ارتباطی حل نشده در رابطه | تغییر سبک زندگی |
راه های تحریک زنان سرد مزاج
برای رفع سرد مزاجی زنان و تحریک زنان سردمزاج، میتوانید از روشهای درمانی روانشناسی مانند مشاوره زوجین، ایجاد ارتباط عاطفی قویتر و کاهش سطح استرس روزمره استفاده کنید. همچنین یادگیری روشهای افزایش لذت جنسی در زنان مانند ماساژ، پیشنوازی مناسب و ایجاد تغییرات دلنشین برای برقراری رابطه (مثل نورپردازی و پخش موسیقی) میتواند به افزایش شور و شوق خانمها برای برقراری رابطه جنسی کمک کند.
بهترین دارو برای درمان سرد مزاجی زنان (قرص درمان سرد مزاجی زنان)
معمولا داروی رابطه جنسی برای بهبود رابطه و درمان سرد مزاجی، داروهای حاوی هورمونهای استروژن و پروژسترون، آگونیستهای دوپامین و داروهای ضد افسردگی از گروه SSRI (برای درمان افسردگی و اضطراب) هستند که میتوانند کمککننده باشند. البته داروهای ضد افسردگی بهطور غیرمستقیم میتوانند میل جنسی را تحت تأثیر قرار دهند. سایر داروهای موثر در بهبود سرد مزاجی زنان عبارت است از:
- اسپمیفن (Ospemifene): بهبود عملکرد گیرندههای انتخابی هورمون استروژن و کاهش درد در زمان رابطه جنسی
- قرص فلیبانسرین (Flibanserin): درمانی برای زنان مبتلا به کاهش میل جنسی قبل از یائسگی
- برملانوتید (Bremelanotide): از داروهای موثر در درمان کمبود میل جنسی در زنان قبل از یائسگی
هورمون درمانی برای سرد مزاجی زنان
یکی از دلایل سرد مزاجی در زنان، تغییرات در میزان هورمونها و تغییرات دوران یائسگی و قبل از آن است. برای درمان این وضعیت و افزایش میل جنسی در زنان، با تجویز هورمونهای استروژن و پروژسترون سرد مزاجی را درمان میکنند. البته دقت داشتهباشید که درمانهای هورمونی ممکن است عوارض داشتهباشند.
درمان خانگی سرد مزاجی زنان
داشتن فعالیت فیزیکی مانند ورزش منظم یا تمرینات یوگا در خانه یکی از روشهای موثر برای درمان بی میلی جنسی و سرد مزاجی است. همچنین مواردی مانند وقت گذاشتن برای کارهایی که باعث دفع استرس میشوند مانند حل پازل را امتحان کنید. کاهش مصرف الکل و ترک دخانیات هم موثر هستند.
درمان سرد مزاجی زنان با داروهای گیاهی: برای سرد مزاجی چه بخوریم؟
داروهای گیاهی افزایش میل جنسی زنان در طب سنتی شامل مصرف مواد غذایی تند برای افزایش میل جنسی است. مواد غذایی مانند فلفل، رازیانه، گل مریمی (از خانواده نعناها) و گیاه جعفری بهترین موارد برای افزودن به رژیم غذایی هستند. سایر داروهای گیاهی و موادغذایی موثر در تغییر سرد مزاجی در زنان عبارتاند از:
- افزایش مصرف میوه و آبمیوههای تازه، پسته، کشمش و انجیر
- مصرف غذاهایی مانند تخمه کدو، شکلات، آووکادو، تخم مرغ و روغن زیتون
- دارچین، شنبلیله و جوز هندی که از گیاهان گرم هستند و به افزایش گردش خون شکم و ناحیه تناسلی کمک میکنند.
- مصرف زنجبیل (یکی از مهمترین تقویتکنندههای قوای جنسی)
البته دقت داشتهباشید که این درمانها نباید جایگزین مشاوره پزشکی یا درمانهای اثباتشده باشند، بلکه میتوانند بهعنوان مکمل دارویی استفاده شوند.
عوارض سرد مزاجی زنان
سردمزاجی زنان میتواند در دراز مدت مشکلات روانی مختلفی مانند اضطراب، افسردگی و کاهش اعتمادبهنفس را ایجاد کند. این موارد روی ارتباطات عاطفی تاثیر میگذارند و صمیمیت زوجین را از بین میبرند. علاوهبر این، ممکن است باعث کاهش کیفیت زندگی جنسی و احساس ناکامی شوند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
سرد مزاجی زنان یا سردی جنسی در روانشناسی به معنای ناتوانی در رسیدن به ارگاسم در طول رابطه جنسی است. این اتفاق میتواند ریشه روانی (سابقه تجاوز و ترس از رابطه جنسی) یا دلیل فیزیکی (ابتلا به بیماری زمینهای) داشتهباشد. برای درمان سردی جنسی در زنان، پزشک متخصص بعد از معاینه بالینی، ممکن است دارو درمانی یا روان درمانی را توصیه کند.
اگر نیاز به دریافت نوبت از متخصص دارید، میتوانید به سایت دکترتو مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت از دکتر روانشناس و دکتر روانپزشک و برای بررسی بیماریهای زنانه، امکان دریافت نوبت از دکتر زنان و متخصص مامایی وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامت شماست!
سلام مردی ۴۴ ساله ام ۱۷ ساله ازدواج کردم و همیشه اتاق خوابم از همسرم جدا بوده یعنی اون کنارم احساس تنگی نفس میکنه و برای رابطه یه ساعتی از بعضی روزها میاد و تمام الان ۶ ماهه که کلا به میل شده و این موضوع گرمی و میل من رو نقطه ضعف کرده من هم به اون بی محلی میکنم ناگفته نماند دو بچه داریم و همسرم ۱۰ سالی است تحت نظر دکتر اعصاب است و مشکل خواب دارد و شبها هم اصلا برای این موضوع بیدار نمی ماند در ضمن من قبلا او را تهدید به گرفتن زن دیگر میکردم و تکونی به خود میداد لذا این اواخر کاملا بی میل شده و قهر کرده و درخواست طلاق داده تکلیف من چیه و مشکل کجاست ممنون میشم
سلام! به نظر میرسد که مشکلات شما به عوامل مختلفی مرتبط باشد، از جمله فاصله عاطفی و جسمی ایجاد شده در رابطه، مشکلات خواب همسر شما، و نیز تهدیدهای گذشته که ممکن است به کاهش اعتماد و میل همسر شما منجر شده باشد. در چنین شرایطی، ارتباط موثر و صادقانه میتواند کمککننده باشد. پیشنهاد میکنم به جای بیتوجهی یا تهدید، به نیازهای عاطفی و جسمی یکدیگر توجه کنید و در صورت نیاز، به یک مشاور خانواده مراجعه کنید تا به شما در حل مشکلات رابطه کمک کند. حفظ احترام و توجه به احساسات یکدیگر میتواند راهگشای حل مشکلات باشد.
روانشناس خوب-سکس تراپیست
سلام
با احترام به تمامی عزیزان
بنده نزدیک به ۱۰ سال هست که ازدواج کردم و همسر بنده مدتی هست که به هیپوجینیسموس
دچار شده ولی با تلاش های خود ایشون و حمایتهای خودم توانستیم خیلی خوب از زندگی در کنار هم لذت ببریم دوستان عزیز من بسیار انسان داغی هستم و حاضر هستم روزی دو الی سه بار سکس کنم ولی با توجه به شرایط شریک عاطفیم یعنی همسرم ؛ خودم تصمیم گرفتم که به ایشون کمک کنم ، شما باید توجه داشته باشید سرزنش کردن و اسرار اصلا کار ساز نیست شما میتوانید با رفتار های مناسب همسر خود را از این بحران خارج کنید و از زندگی خود لذت ببرید .
در نهایت زن ها وسیله ای برای مردا نیستند بلکه شریکی برای زندگی عاطفی هستند هر چقدر به انها اهمیت و ارزش قائل بشیم انها هم مردها را سوپرایز میکنند.
به امید زندگی بهتر برای همه زوج ها
سلام، نگرش شما به رابطه و حمایت از همسر بسیار قابل تحسین است. درک و احترام متقابل در زندگی زناشویی برای پیشبرد روابط عاطفی و جنسی بسیار اهمیت دارد. توجه به نیازهای همسر و ایجاد فضای اعتماد و محبت میتواند به بهبود شرایط کمک کند. امیدوارم که این رویکرد مثبت شما ادامه یابد و باعث بهبود کیفیت زندگی مشترکتان شود.
من و همسرم رابطه داریم هفته ای چند بار ولی من رویا پردازی جنسی به هیچ وجه ندارم تمایلی هم ندارم ولی چون خیلی خیلی خیلی زیاد شوهرم رو دوس دارم هفته ای چند بار رابطه داریم و رضایت بخش هم هست ولی خوب جاذبه ای برام نداره فقط ازین جهت که مبادا همسرم فک کنه دارم ازش فاصله میگیرم این کار رو میکنم و البته چون خیلی باهوشه خیلی وقتا بهم غر میزنه که تو اصلا هیجانی نداری و پیش قدم نمیشی و تنوع نمیدی و ازین حرفا خیلی ناراحتم میشه یه دکتر خوب معرفی کنید
سلام. به نظر میرسد که شما در رابطهتان احساس رضایت دارید، اما از نظر هیجانی یا جنسی، ممکن است دچار کمبود انگیزه یا تمایل باشید. این موضوع میتواند به دلایل مختلفی مانند استرس، اضطراب، خستگی، یا حتی عدم برقراری ارتباط صحیح با همسر در مورد نیازها و خواستههای جنسی ایجاد شده باشد. در چنین شرایطی، مهم است که به احساسات خود توجه کنید و از یک متخصص روانشناسی یا مشاوره جنسی کمک بگیرید. این متخصصها میتوانند به شما کمک کنند تا علل عاطفی یا روانی که باعث بیتمایلی یا رویاپردازی جنسی کمتر میشود را شناسایی کرده و راهحلهای مناسبی ارائه دهند.
همچنین مهم است که در مورد احساسات و نیازهای خود با همسر صحبت کنید تا هر دو از وضعیت یکدیگر آگاه شوید و بتوانید راههایی برای بهبود رابطهتان پیدا کنید. شاید نیاز به ایجاد تنوع در روابط یا حتی زمانهای بیشتری برای استراحت و ارتباط عاطفی نیاز باشد. با مشاوره از یک روانشناس یا مشاور جنسی میتوانید این مسائل را با دقت بیشتری بررسی کرده و راهحلهایی برای تقویت رابطه خود پیدا کنید.
روانشناس خوب-سکس تراپیست
اختلال در عملکرد جنسی ضعیف هستم
سلام
اختلال در عملکرد جنسی در مردان میتواند به دلایل مختلفی از جمله مشکلات جسمی، روانی، یا ترکیبی از هر دو ایجاد شود. این مشکلات معمولاً شامل ناتوانی در نعوظ، کاهش میل جنسی، یا انزال زودرس میشود و ممکن است تحت تأثیر عواملی مانند استرس، اضطراب، افسردگی، مشکلات هورمونی، بیماریهای مزمن مانند دیابت یا فشار خون بالا، و یا مصرف برخی داروها قرار گیرد. مهم است که به دلیل اینکه این اختلالات ممکن است تأثیرات قابل توجهی بر سلامت روان و روابط فردی داشته باشند، بهموقع درمان شوند. درمان میتواند شامل تغییرات در سبک زندگی، درمانهای دارویی، مشاوره روانشناختی یا حتی درمانهای فیزیکی مانند استفاده از دستگاههای وکیوم یا جراحی باشد. اگر شما نیز با این مشکل مواجه هستید، بهترین راه مشاوره با پزشک متخصص اورولوژی یا مشاور جنسی است تا دلایل اصلی شناسایی شده و برنامه درمانی مناسب برای شما تعیین شود.
متخصص اورولوژیست
سلام من ۱۰ ماهه زایمان کردم .پریود هم نمیشم .۳ساله عروسی کردیم خیلی کم تو رابطه ارضا میشم .اونم دیر .آقا هم خیلی تلاش میکنه واس ارضا شدنم .رابطه جنسی خیلی خوبی داریم بیشتر اوقات من پبش قدمش هستم .فقط دوس دارم تو رابطه ارضا بشم دکتر زنان هم رفتم میگن طبیعیه .شماچه نظری دارین؟آقا هم الان میل جنسی اومد پایین کلا سرد مزاج شد
سلام
کاهش میل جنسی یا سختی در ارضا شدن پس از زایمان به دلیل تغییرات هورمونی، خستگی، یا استرس شایع است. پیشنهاد میشود:
ارتباط عاطفی: صحبت درباره نیازها و انتظارات در رابطه.
زمان برای خودتان: استراحت و کاهش استرس میتواند تأثیر مثبت داشته باشد.
تقویت جنسی: ورزشهای کگل، تغذیه سالم، و استفاده از مکملهای تقویتی (با مشورت پزشک).
بررسی میل آقا: شاید خستگی، استرس، یا مشکلات دیگر نقش داشته باشند. پیشنهاد یک مشاوره یا چکاپ هم برای شما و هم برای ایشان میتواند مفید باشد.
متخصص روانپزشک
باسلام خانمی هستم ۵۷ساله ۴سال هست یائسه شدم تواین چهارسال اصلا میل جنسی ندارم میخواستم آیاعلتش میتونه برای یائسگی باشه وراه درمانی چیه
سلام
بله یائسگی بسیار تاثیر گذار است
نیاز به دارو های هورمونی دارید
زیر نظر پزشک دارو مصرف کنید
متخصص زنان و زایمان
سلام خوب هستید من ۳۱ سالمه خانم هستم ۳ ساله زایمان کردم خیلی به رابطه جنسی بی میل شدم اصلا حوصله رابطه ندارم، همسرم شاکیه و میگه به پزشک مراجعه کنم ولی اصلا نمیدونم چیکارکنم و پیش چه پزشکی برم
سلام
در این شرایط هم از نظر هورمونی و هم اختلالات اضطرابی باید بررسی شوید
ابتدا به متخصص زنان مراجعه کنید
از لینک زیر نوبت بگیرید
متخصص زنان و زایمان
سلام منم بشدت سرد مزاج شدم حدود ۴ سالی هست و متاسفانه در سن۳۸ سالگی یائسه شدم دکتر زنان مراجعه کردم فایده نداشت بنظر شما چه دکتری باید برای سرد مزاجی رفت….واینکه دخترم ۲۳ سالشه ایشان هم که ۲ ساله ازدواج کرده بشدت سرد مزاجه طوری که ازهمسرش با اینکه پسر خوبیه متنفره لطفا راهنمایی کنید که ایشان به چه دکتری مراجعه کنه ممنون
سلام
علایم کیست تخمدانی یا pcos دارید
در اولین فرصت به متخصص زنان مراجعه کنید
قابل درمان است
متخصص زنان و زایمان
سلام من مجرد هستم و بر اثر خودارضایی میل جنسیم کمتر شده .ایا درمان میشه سنمم کمه
سلام
مهمترین کار کنترل خودارضایی است
ورزش و تغذیه را جدی بگیرید
در صورت ادامه علایم از نظر هورمونی نیاز به بررسی دارید
متخصص زنان و زایمان
سلام من خانمی ۳۳ساله هستم من نزدیک به یک ساله تمایل به رابطه ندارم بااین که همسرم همیشه تو رابطه خوب بوده ومنو ارضاع کرده ولی وقتی خودم به رابطه نیاز ندارم اگه همسرم به بدنم دست بزنه عصبی وکلافه میشم .میدونم مشکل ازمنه ولی که بخوام با دکتر باروان شناس و مشاوره صحبت کنم خجالت میکشم کلا سختمه در مورد این مسائل باکسی صحبت کنم توضیح بدم
سلام
اگر واقعا می خواهید مشکل تان حل شود
نیاز به معاینه دارید
صرفا روانشناسی شاید نباشد
و از نظر هورمونی هم باید بررسی شود
با توجه به نوع رفتارتان
ابتدا می توانید انلاین با روانشناس های مان صحبت کنید
مشاوره آنلاین روانشناس