معرفی ۱۳ روش درمان افسردگی بدون دارو | آیا این روش ها تاثیر دارند؟

درمان افسردگی بدون دارو چگونه ممکن است؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

درمان افسردگی بدون دارو هم ممکن است. البته برای افسردگی خفیف می‌توان این روش‌ها را انجام داد. مواردی مانند ماساژ، موسیقی و تغذیه سالم در سلامت روان تاثیر دارند. برای آگاهی از روش‌های درمانی مناسب برای افسردگی باید با پزشک مشورت کنید.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
درمان افسردگی بدون دارو

آیا درمان افسردگی بدون دارو ممکن است؟ افسردگی نوعی بیماری است که مثل هر بیماری دیگری درمان لازم دارد. اما متاسفانه خیلی‌ها افسردگی را جدی نمی‌گیرند و فکر می‌کنند درمان افسردگی به‌راحتی و تنها با خواست و اراده خود فرد امکان‌پذیر است. باوری غلط که آسیب جدی به‌ دنبال دارد. از نظر روانپزشک‌ها، افسردگی سرماخوردگی روح است و عدم درمان به ‌موقع آن باعث تشدید بیماری شده و درمان را سخت‌تر می‌کند. با این حال درمان افسردگی بدون دارو نیز غیرممکن نیست. احساسات منفی، فرد افسرده را به سمت پرخاشگری، انزوا و یا حتی خودکشی (در موارد حاد) سوق می‌دهد. در این مطلب با ما باشید تا درمان افسردگی بدون دارو و روش‌های جدید آن بیشتر آشنا شوید.

درمان افسردگی بدون دارو امکان پذیر است؟

افسردگی درحال‌حاضر یکی از بیماری‌های جدی قرن اخیر است که شمار مبتلایان زیادی دارد. در کنار درمان دارویی گاهی می‌توان برخی افسردگی‌ها را بدون دارو درمان کرد. تغییر سبک زندگی و تفکر مثبت از جمله راهکارهای درمان افسردگی بدون دارو هستند که کمک می‌کنند فرد مبتلا به بیماری‌های روانی بتواند بر حس و حال بد ناشی از این بیماری غلبه کند. راهکارهای مفید برای درمان افسردگی بدون دارو عبارتند از: 

  • روتین روزانه داشته باشید تا به ‌کمک نظم از پس افسردگی بربیایید.
  • برای خودتان هدف تعیین کنید تا احساس بی‌ارزشی و بی‌هدفی در زندگی نداشته باشید.
  • ورزش‌کردن را در برنامه روزانه قرار دهید. یک پیاده‌روی ساده می‌تواند راهکار مناسبی برای درمان افسردگی بدون دارو باشد.
  • هر چند هنوز رژیم غذایی خاصی برای درمان افسردگی بدون دارو ارائه نشده است، اما داشتن رژیم غذایی سالم کمک می‌کند حس بهتری به دست بیاورید.
  • خواب کافی را دست کم نگیرید. افسردگی باعث اختلال در خواب می‌شود. افسرده‌ها شب‌ها نمی‌خوابند و روزها خواب‌آلوده و خسته هستند. برای درمان افسردگی بدون دارو سعی کنید هر شب ساعت مشخصی بخوابید و ساعت معینی بیدار شوید.
  • یکی دیگر از روش‌های درمان افسردگی بدون دارو مسئولیت‌پذیری است. افراد افسرده همیشه از بار مسئولیت فرار می‌کنند. با پذیرش مسئولیت احساس ارزشمندبودن ایجاد می‌شود.
  • فکرهای منفی، بدبینی و هر تفکری که تاثیر بدی روی ذهن می‌گذارد را دور کنید.
  • کارهای جدید را امتحان کنید و از روتین و روزمرگی فاصله بگیرید.
  • تفریح و کارهای لذت‌بخش را در برنامه روزانه بگذارید.
  • از مواد مخدر و الکل دوری کنید.
  • سعی کنید وارد روابط عاطفی، دوستانه، کاری و خانوادگی شوید و از غار تنهایی بیرون بیایید.
  • مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌ها راهی برای درمان افسردگی بدون دارو هستند.
  • مدیتیشن و خواص یوگا باعث مدیریت افکار و شناخت احساسات می‌شوند.
  • با ارتباط با طبیعت احساسات و افکار منفی را از خود دور کنید.
  • موسیقی شاد گوش کنید.

متن انگلیسی:
«Regular exercise increases the body’s natural endorphins, which can make you feel better.»
ترجمه متن:
«ورزش منظم اندورفین طبیعی بدن را افزایش می‌دهد که باعث احساس بهتر در فرد می‌شود.»

piedmont

مشاوره روانشناسی

با برترین روانشناسان ایران از دیدگاه کاربران

مشاوره حضوری و آنلاین۵۰۰+ خدمت

انواع روش های درمان افسردگی بدون نیاز به دارو

در ادامه به برخی از روش‌های درمانی موثر که در آنها از دارو استفاده نمی‌شود اشاره کرده‌ایم. با ما همراه باشید:

۱. درمان افسردگی با دستگاه TDCS

درمان افسردگی با دستگاه TDCS (تی دی سی اس) یکی از روش‌های درمان افسردگی بدون دارو است که جریان الکتریکی خفیف و متناوب وارد مغز شده و به سلول‌های مغزی شوک وارد می‌کند تا مغز به حالت عادی و طبیعی خود برگردد. ترکیب درمان دارویی و غیردارویی بهترین نتیجه برای درمان افسردگی را به‌دنبال دارد.

۲. درمان افسردگی با rTMS

rTMS جدیدترین درمان افسردگی بدون دارو است که جایگزین خوبی برای درمان دارویی محسوب می‌شود. مزیت درمان افسردگی با rTMS نسبت به روش دارویی این است که عوارض جانبی برای کبد، طحال و کلیه ندارد و صرفا تاثیرگذاری آن روی مغز است. به‌علاوه اینکه، درمان افسردگی با rTMS طولانی نیست و نهایت با یک دوره درمانی ۱۵ تا ۲۰ جلسه‌ای تمام می‌شود.

۳. درمان افسردگی با ماساژ درمانی

علت تاثیرگذاری ماساژ درمانی در رفع افسردگی این است که ماساژدرمانی میزان ترشح هورمون استرس یا کورتیزول در بدن را پایین می‌آورد و روحیه بیمار را تقویت می‌کند. به‌علاوه اینکه به کمک ماساژ میزان ترشح هورمون‌های سروتونین و دوپامین در بدن بیشتر شده و حس آرامش و شادی به فرد منتقل می‌شود. در نتیجه، خشم، پوچی و استرس و نگرانی از فرد مبتلا دور خواهد شد.

همین الان بهترین دکتر روانشناس را برای درمان افسردگی پیدا کن!

۴. درمان افسردگی با هیپنوتیزم

هیپنوتیزم درمانی با ایجاد تغییرات در ذهن ناخودآگاه می‌تواند فرد را وادار به انجام کاری کند، یا فشار فکری را از روی بیمار کاهش دهد، افکار بدبینانه و منفی را دور کند و ترس و هیجانش از جمع را پایین بیاورد. درمان افسردگی با هیپنوتیزم زمانی موثر خواهد بود که با مشاوره روانشناس و روان‌درمانی باشد.

ترکیب هیپنوتیزم با روان‌درمانی و دارودرمانی از روش‌های کارآمد درمان افسردگی به ‌شمار می‌آید. در درمان افسردگی با هیپنوتیزم، حالات افسردگی مثل بی خوابی، بدخوابی، بی‌حالی، کابوس شبانه، بی‌حوصلگی، افکار خودکشی، ناامیدی، کم‌خوری و پرخوری، خشم، ناامیدی، گوشه‌گیری و کاهش میل جنسی در بیمار کاهش یافته یا از بین می‌روند.

۵. درمان افسردگی با موسیقی

موسیقی اگر با درمان‌های رایج افسردگی یعنی روان‌درمانی و داروهای ضدافسردگی ترکیب شود به ‌خوبی می‌تواند از پس درمان افسردگی بربیاید. درمان افسردگی با موسیقی در کنار سایر روش‌های درمانی اضطراب و افکار وسواسی را در بیماران مبتلا به وسواس فکری-عملی کاهش می‌دهد.

درمان افسردگی با موسیقی
از موسیقی می‌توان به عنوان کمک درمان افسردگی استفاده کرد

۶. درمان افسردگی در طب سنتی

افسردگی بیماری مزمن اعصاب و روان است که طب سنتی راهکارهای زیادی برای درمانش دارد. معمولا طب سنتی برای درمان افسردگی، مصرف گیاهان دارویی مثل زرشک، بهارنارنج، ریحان و چای را برای کنترل افسردگی و اضطراب تجویز می‌کند. یکی دیگر از راهکارهای درمان افسردگی در طب سنتی مصرف زعفران و چای است که بیشتر برای افسردگی‌های خفیف در کنار اسطوخودوس و گل گاو زبان تجویز می‌شود.

طب سنتی ایرانی بر روغن گل مغربی، گل سرخ یا همان گلاب، گل راعی و سنبل‌الطیب هم به‌ عنوان داروهای درمان افسردگی در طب سنتی تاکید می‌کند. دمنوش علف چای هم گزینه مناسبی برای درمان افسردگی خفیف است.

۷. درمان افسردگی با داروهای گیاهی

برای درمان افسردگی می‌توان از داروهای گیاهی کمک گرفت. رایج‌ترین داروهای گیاهی برای درمان افسردگی عبارتند از:

  • جنسینگ
  • گل راعی یا علف چای
  • اسطوخودوس
  • زالزالک
  • بابونه
  • زعفران
  • جنسینگ
  • آویشن
  • رزماری

یک بار برای همیشه از افسردگی خلاص شو، همین حالا مشاوره بگیر

۸. درمان افسردگی با اسپند

اسپند گیاهی است با خاصیت ضدالتهابی که برای درمان افسردگی در طب سنتی توصیه می‌شود. برای درمان افسردگی با اسپند روزی یک قاشق چای‌خوری دانه اسفند را بیست دقیقه در یک لیوان آب جوش دم کرده و بعد صبحانه میل کنید.

۹. درمان افسردگی با دوش آب گرم

یکی از روش‌های مفید برای درمان افسردگی، دوش آب گرم است که تاثیرش دست کمی از اثر ورزش روزانه برای افراد افسرده ندارد. دوش آب گرم دمای بدن را بالا برده و فعالیت و هماهنگی ساعت زیستی بدن را بهتر می‌کند. دوش آب گرم با ایجاد شرایط خواب خوب به درمان افسردگی کمک می‌کند. میزان سروتونین مغز در افراد افسرده پایین می‌آید و افزایش دمای بدن با حمام آب گرم اجازه می‌دهد انتقال‌دهنده‌های عصبی عملکرد بهتری داشته باشند.

درمان افسردگی بدون دارو
یکی از روش‌های مفید برای درمان افسردگی، دوش آب گرم است که تاثیرش دست کمی از اثر ورزش روزانه برای افراد افسرده ندارد.

۱۰. میوه برای درمان افسردگی

افسردگی جزء اختلالات روانی قابل درمان است که با روان درمانی، دارو درمانی، بدون دارو و مصرف سبزیجات و میوه‌ها درمان می‌شود. مصرف سبزیجات و میوه برای درمان افسردگی و حتی پیشگیری از افسردگی مفید است و روند پیشروی افسردگی را کاهش می‌دهد. در کنار خوراکی‌هایی مثل ماست، پنیر، موز، آناناس، ماهی و بوقلمون مصرف میوه‌هایی مثل سیب، توت، گوجه‌فرنگی، موز، آووکادو، پیاز، قارچ و اسفناج برای درمان افسردگی مفید است.

۱۱. درمان سریع افسردگی با زعفران

مصرف زعفران در بیماران مبتلا به افسردگی اثری شبیه مصرف سیتالوپرام، ایمی‌پرامین و فلوکستین دارد. طب سنتی برای درمان سریع افسردگی مصرف روزانه ۳ میلی‌گرم زعفران را توصیه می‌کند. برای اثرگذاری بهتر و درمان سریع‌تر می‌توانید ۱۵ میلی‌گرم زعفران را روز و ۱۵ میلی‌گرم زعفران را شب میل کنید.

۱۲. سریع ترین درمان افسردگی

درمان شناختی رفتاری (CBT) در ترکیب با مدیتیشن ذهنی به‌ عنوان سریع‌ترین روش درمان افسردگی شناخته شده است. دارودرمانی علیرغم عوارض جانبی منفی احتمالی به‌ عنوان سریع‌ترین درمان افسردگی پذیرفته شده است که علائم افسردگی را کاهش می‌دهد و به درمان افسردگی‌های بلندمدت هم کمک می‌کند.

درست است که دارودرمانی و روان‌درمانی به‌‌عنوان سریع‌ترین درمان افسردگی شناخته شده‌اند اما پس از بهبودی و توقف دارودرمانی، افسردگی معمولا بازمی‌گردد. به‌ همین دلیل توصیه می‌شود که درمان دارویی با روان‌درمانی مثل درمان شناختی رفتاری ترکیب شود.

درمان افسردگی با یوگا و مدیتیشن
یوگا به عنوان ورزش می‌تواند در بهبود میزان سروتونین بدن کمک کند و مدیتیشن با آرام کردن ذهن از اضطراب و افسردگی می‌کاهد.

۱۳. درمان افسردگی با یوگا و مدیتیشن

یکی از روش‌های درمان افسردگی (نمی‌توان آن را درمان قطعی در نظر گرفت یا برای افسردگی‌های ماژور آن را تنها راه حل درمانی دانست) استفاده از تکنیک‌های مدیتیشن و یوگا است. یوگا به عنوان ورزش می‌تواند در بهبود میزان سروتونین بدن کمک کند و مدیتیشن با آرام کردن ذهن از اضطراب و افسردگی می‌کاهد. حتما از خود می‌پرسید ورزش یوگا برای چه بیماری هایی مفید است! برای پاسخ این سوال باید بیشتر در مورد این ورزش و معجزات درمانی آن بدانید.

توصیه تغذیه‌ایتوضیح
کاهش مصرف کربوهیدرات و قندافزایش و کاهش ناگهانی قند خون می‌تواند در ایجاد علائم افسردگی موثر باشد.
مصرف ماهی، آجیل و مغزهاامگا۳ موجود در این مواد غذایی به بهبود علائم افسردگی کمک می‌کند.
مصرف بیشتر سبزیجات یا مکمل‌های ویتامینبرای بهبود عملکرد نوروترنسمیترها، ویتامین‌های ب۶، ب۱۲ و فولیک اسید و آهن باید در بدن به مقدار کافی وجود داشته باشند.
مکمل‌های گیاهیبرخی از مکمل‌های گیاهی می‌توانند در برقراری تعادل سروتونین در بدن موثر باشند.
کاهش مصرف الکل و کافئینالکل عامل ایجاد افسردگی است. از طرفی مصرف کافئین با شکر هم به عنوان محرک ایجاد افسردگی در نظر گرفته می‌شود.
ورزش ورزش برای افزایش اندورفین و سروتونین در بدن موثر است.
نور خورشیداجازه بدهید نور خورشید از پنجره‌ها به داخل خانه نفوذ کند. در ساعات روشنایی روز در معرض آفتاب قرار بگیرید.
موسیقیموسیقی شاد و طرب انگیز گوش کنید.
معاشرت با افراد خوش مشرببا افرادی که خلق و خوی مثبتی دارند یا خوش مشرب هستند بیشتر معاشرت کنید.
پت تراپیگاهی اوقات، با مشورت پزشک و توصیه مشاوره، به سرپرستی گرفتن یک حیوان خانگی می‌تواند به شما کمک کند.
توصیه‌های تغذیه‌ای و سبک زندگی برای درمان افسردگی بدون دارو

درمان افسردگی با تلقین ممکن است؟

روانپزشکان معتقدند که این بیماری «سرماخوردگی روانی» نه با تلقین ایجاد شده و نه با تلقین درمان شدنی است. از نظر جامعه علمی، افسردگی به‌خاطر اختلال تعادل شیمیایی مغز ایجاد می‌شود و تلقین تاثیری روی ایجاد افسردگی ندارد و حتی نمی‌توان به درمان افسردگی با تلقین دل بست.

این دارودرمانی و راهکارهای درمان افسردگی بدون دارو است که باعث شده فعالیت شیمیایی مغز به حالت طبیعی برگردد و فرد سلامت روحی خود را بازیابد. ژنتیک و داشتن افراد مبتلا به افسردگی در فامیل درجه یک در کنار عوامل محیطی مثل بیکاری، طلاق، مرگ عزیز یا شرایط اقتصادی نامناسب و استرس‌زا از دیگر علل ایجاد افسردگی هستند.

هزینه مشاوره درمان افسردگی در دکترِتو کلینیک چقدر است؟

هزینه درمان افسردگی بسیار بازه‌ی متفاوتی دارد. چرا که این قیمت بسته به مشکل مراجع، سابقه تراپیست و هم‌چنین مکان مطب می‌تواند متفاوت باشد. شما می‌توانید برخی خدمات ویژه مربوط به درمان افسردگی را در دکترتو کلینیک ببینید و هزینه مشاوره درمان افسردگی را دقیق‌تر بدانید.

درمان افسردگی بدون دارو امکان دارد؟

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

افسردگی بیماری پیش‌رونده‌ای است که هر چه زودتر تشخیص داده شود، راحت‌تر قابل درمان خواهد بود. علائم افسردگی در مراحل اولیه خفیف و قابل‌‌درمان‌تر است. درصورتی‌که احساس استرس و اضطراب بی‌مورد، بی‌خوابی و نگرانی دارید بهتر است به روانشناس مراجعه کنید. می‌توانید از مشاوره تلفنی با روانشناس یا روانپزشک برای درمان افسردگی کمک بگیرید.

نادیده گرفتن علائم افسردگی کمکی به درمان افسردگی نمی‌کند. برای افسردگی‌های خفیف می‌توانید از روش درمان افسردگی بدون دارو استفاده کنید. راهکارهای مختلفی برای درمان افسردگی بدون دارو وجود دارند از جمله تغییر سبک زندگی، مدیتیشن، رژیم غذایی، ورزش و زندگی هدفمند که در کنار جلسات مشاوره روان‌درمانی کمک می‌کنند تا سایه سنگین افسردگی را از سر خود کم کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش‌های درمان افسردگی بدون دارو باید با روانشناس یا دکتر روانپزشک مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین روانشناس در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه‌بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان دکتر روانشناس آنلاین یا دکتر روانپزشک آنلاین (دکتر اعصاب و روان آنلاین) وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

درمان افسردگی در خانه صرفا برای افسردگی ملایم است و برای افسردگی‌های شدید جواب نمی‌دهد؛ ممکن است تاثیر کوتاه‌مدت داشته باشد یا بلافاصله بعد بهبودی عود کند. بنابراین برای درمان افسردگی قطعی شدید باید به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کنید. روش‌های درمان خانگی برای افسردگی‌های سبک و خفیف مناسب است.

دوش آب گرم با ایجاد شرایط خواب خوب به درمان افسردگی کمک می‌کند. میزان سروتونین مغز در افراد افسرده پایین می‌آید و افزایش دمای بدن با حمام آب گرم اجازه می‌دهد انتقال‌دهنده‌های عصبی عملکرد بهتری داشته باشند.

بله، درمان افسردگی در خانه در نوع افسردگی شدید برگشت‌پذیر است.

امتیاز شما به مقاله:
(3.6از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره درمان افسردگی بدون دارو

  1. ناشناس گفت:

    درمان افسردگی با میوه؟!
    اینارو از کجاتون درمیارید همینه ملت همه روانی شدن

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      متوجه دغدغه شما هستیم دوست عزیز
      بله
      درمان افسردگی به طور کلی نیاز به درمان‌های پزشکی و روانشناختی دارد، و استفاده از میوه‌ها به عنوان یک روش درمانی اصلی برای افسردگی کافی نیست. با این حال، برخی از میوه‌ها مانند موز، انار، و توت فرنگی به دلیل داشتن ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند به بهبود وضعیت روحی و افزایش سطح انرژی کمک کنند. ولی برای درمان افسردگی شدید یا مزمن، بهتر است با یک روانشناس یا روانپزشک مشورت کنید. درمان‌های دارویی و روان‌درمانی، به همراه تغییرات در سبک زندگی و تغذیه، می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند.

  2. باران گفت:

    سلام من ۱۷سالمه و اقدام هستم برای بارداری خیلی استرسی ام نمیدونم باید چیکار کنم کمکی از دست شما بر میاد 😔

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، درک می‌کنم که این زمان می‌تواند برای شما استرس‌زا باشد. ابتدا مهم است که به خودتان کمی زمان بدهید و از تصمیمات شتاب‌زده بپرهیزید. اگر شما و شریک زندگی‌تان آماده به داشتن فرزند هستید، بهترین کار مشورت با یک پزشک متخصص زنان و زایمان است تا به شما اطلاعات دقیق و راهنمایی‌های لازم در زمینه بارداری و سلامت عمومی‌تان بدهد. همچنین، لازم است که از نظر جسمی و روحی آمادگی داشته باشید و استرس‌های خود را مدیریت کنید. می‌توانید در این مسیر از مشاوره‌های روان‌شناسی یا حمایت‌های اجتماعی استفاده کنید تا احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
      متخصص زنان و زایمان

  3. نبات مجیدی فرد گفت:

    سلام خسته نباشید من چند سال است که با یک فرد مریض که اعتیاد داره زندگی میکنم پاک میشه ولی برای چند ماهی و یا یک سالی این مشکل مرا خیلی خسته کرده وهیران در مورد زندگی و بچه هام که اصلا نه کتاب میخوانندچون من خودم دیگر کششم تمام شده نمیدانم فکر کار بیرون باشم یا پس دادن بدهکاری باشم خدای خیلی فکر دارم نمیدانم کدامش بنویسم فقط از شما خواهش میکنن کمکم کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، درک می‌کنم که شرایطی که با آن مواجه هستید بسیار دشوار و خسته‌کننده است. زندگی با فردی که اعتیاد دارد می‌تواند به شدت تاثیر منفی روی سلامت روانی و جسمی شما داشته باشد و احساس ناامیدی و سردرگمی را به همراه آورد. علاوه بر این، نگرانی‌ها برای آینده فرزندانتان و بدهی‌ها هم فشار مضاعفی ایجاد می‌کند. شاید بهترین قدم این باشد که به خودتان زمان بدهید و از کمک‌های حرفه‌ای بهره‌مند شوید. مشاوره فردی یا خانواده می‌تواند به شما کمک کند تا افکار و احساسات خود را بهتر مدیریت کنید. به‌علاوه، در صورت امکان، می‌توانید به مراکز حمایتی برای افراد درگیر با اعتیاد مراجعه کنید تا هم به فرد مورد نظر کمک شود و هم شما در مدیریت وضعیت فعلی خود حمایت شوید. سلامت روانی شما برای رفع هرگونه مشکل و پیشرفت ضروری است.

  4. های گفت:

    بسیار ممنون از مطالب خوبتون

  5. های گفت:

    بسیار ممنون از مطالب خوبتون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      درود و مهر
      ممنونم از لطف شما
      شاد باشید

  6. ناصر گفت:

    عالی بود مخصوصا روشها.اما صادقانه به به سوال من جواب بدین ممنون میشم .همه اینها که گفتین بی نظیرن راستش و فکر نمیکردم تو نت همچیز مطلب مفیدی باشه.به عنوان مثال هدفمند بودن که به حرکت وادارت میکنه ووقت برایه افسرده بون رو حتی ازت میگیره .ولی مشکلی که بی جواب مونده زرایه من اینه که چطور هدفهمند بشیم وخواستن رو الکی ایجاد کنیم که وافعی بشه.فقط لطفا جوابگو باشه نظرتون اونم برایه کسی که هیچ چیز راضیش نمیکنه مگه رهایی از جسم.چرا اینطور شد واینا بماند بدترین اتفاقا رو‌در نظر بگیرین در ضمن متاصفانه نمیتونم حظوری وانلاین جلو برم وهزینه کنم..متاصفانه ممنون میشم اگر جواب بدین.اجر بپیچونید وجواب ندین هم درک میکنم.اما تنها اینجا میتونم به جوابی که نمیتونم بزسم ودنبالش باشم بلزم ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      ناصر غزیز
      سلام و ممنون از اعتماد شما. هدفمند شدن و خواستن واقعی چیزی است که معمولاً نیاز به زمان، تفکر و پذیرش دارد. وقتی احساس می‌کنید هیچ چیز شما را راضی نمی‌کند و با مشکلات بزرگ روبرو هستید، اولین قدم این است که خودتان را به‌طور کامل بشناسید و بپذیرید که به چه چیزی نیاز دارید، نه فقط به آنچه که باید انجام دهید. به‌جای تمرکز بر مشکلات، به آنچه که می‌تواند به شما کمک کند فکر کنید، حتی اگر به نظر نرسد در آن لحظه راهی باشد. برای شروع، هر روز زمان کوتاهی برای خودتان در نظر بگیرید، مثلاً با نوشتن یا انجام فعالیت‌های آرامش‌بخش که باعث شود احساس خوبی پیدا کنید. هدف‌ها را کوچک و واقع‌گرایانه تعیین کنید، به تدریج آنها را بزرگ‌تر کنید و با شجاعت به سمت آنها بروید. به خودتان فرصت دهید تا تغییرات را تجربه کنید و به‌طور تدریجی به آنها عادت کنید. هدف واقعی، به دست آوردن حس آرامش و خوشبختی در زندگی است که ممکن است در ابتدا از آن غافل شوید.
      برای هدفمند شدن و ایجاد تغییرات مثبت در زندگی، می‌توانید چندین قدم عملی بردارید که به تدریج احساس رضایت و معنا به شما می‌دهد. در اینجا چند پیشنهاد برای شروع:

      نوشتن اهداف کوچک و دست‌یافتنی: به جای تمرکز بر اهداف بزرگ و دشوار، سعی کنید اهداف کوچکی را که می‌توانید به راحتی به آنها دست یابید، تعیین کنید. برای مثال، روزانه ۱۰ دقیقه کتاب خواندن یا یک کار کوچک برای خود انجام دادن.

      مدیتیشن و تمرین‌های ذهن‌آگاهی: تمرین‌های مدیتیشن می‌تواند به شما کمک کند تا ذهن خود را آرام کنید و به خودتان و احساساتتان بیشتر توجه کنید. این کار می‌تواند باعث شود که بهتر با استرس و احساسات منفی مقابله کنید.

      ورزش و تحرک بدنی: ورزش نه تنها به سلامتی جسمی کمک می‌کند بلکه تأثیرات مثبت زیادی بر روان دارد. حتی یک پیاده‌روی ساده یا انجام حرکات کششی می‌تواند باعث افزایش انرژی و بهبود خلق و خو شود.

      یادگیری مهارت‌های جدید: تلاش برای یادگیری چیزی جدید (مثل یادگیری یک زبان جدید، موسیقی، یا هنر) می‌تواند انگیزه و حس پیشرفت ایجاد کند. این کار به شما کمک می‌کند تا از روزمرگی خارج شوید و احساس کنید که در حال رشد هستید.

      کمک به دیگران: کمک به دیگران می‌تواند باعث احساس مفید بودن و رضایت در شما شود. می‌توانید به دوستان یا خانواده خود کمک کنید یا حتی به صورت داوطلبانه در فعالیت‌های اجتماعی یا خیریه شرکت کنید.

      توجه به تغذیه و خواب: مراقبت از بدن به معنای تغذیه سالم و خواب کافی است. تغذیه مناسب و خواب خوب می‌تواند به بهبود خلق و خو و انرژی شما کمک کند.

      گفتگو با یک مشاور یا درمانگر: اگر احساس می‌کنید مشکلات روحی و روانی شما پیچیده‌تر از آن است که به تنهایی از پس آن برآیید، صحبت با یک مشاور یا روانشناس می‌تواند به شما کمک کند تا به عمق مسائل خود پی ببرید و راهکارهایی برای مقابله با آنها پیدا کنید.

  7. خانم فرازمند گفت:

    سلام یه وقتایی خیلی انرژی و خیلی کار دارم ولی یه وقتای حال وحوصله هیچی رو ندارم ازین حالتم بدم میاد موندم شغلی که به گیرم بیاد همه رو از کارای خودم خسته کنم یا برای ازدواجم فامیل همسرم یا خود همسرم بدش بیاد ممنون میشم از تون که بیشتر راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! تغییرات در سطح انرژی و انگیزه کاملاً طبیعی است و می‌تواند به عوامل مختلفی مانند استرس، خواب ناکافی، یا شرایط روحی و جسمی بستگی داشته باشد. احساس خستگی و بی‌حوصلگی در بعضی مواقع می‌تواند ناشی از فشارهای روزمره یا انتظارات زیاد از خودتان باشد. برای مدیریت این حالت‌ها، بهتر است به خودتان زمان بدهید، فعالیت‌های روزانه‌تان را متعادل کنید و در صورت نیاز از حمایت‌های روانشناسی یا مشاوره بهره ببرید. در مورد روابط، همیشه مهم است که با شریک زندگی‌تان ارتباط شفاف و صادقانه برقرار کنید تا مشکلات یا نگرانی‌ها را به بهترین شکل حل کنید. هیچ‌کس کامل نیست، اما تلاش برای فهمیدن یکدیگر و برقراری ارتباط مثبت می‌تواند به رشد فردی و رابطه‌ای کمک کند.

      متخصص روانپزشک

  8. ASAL گفت:

    من عسل هستم۱۲سالمه و یک ساله دچار افسر دگیم و زود سر هرچی عصبی میشم میشه کمکم کنین

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به سن
      گاهی تغییرات خلقی طبیعی است
      ولی اگر بعد از حادثه این اتفاق ها افتاده است
      حتمن نیاز به مشاوره و درمان دارید

      متخصص روانپزشک