کلاریترومایسین (کلاریسین) چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

کلاریترومایسین یک داروی آنتی‌بیوتیک است که برای درمان یا جلوگیری از انواع خاصی از عفونت‌های باکتریایی مانند هلیکوباکتر پیلوری، گلودرد استرپتوکوکی، برونشیت، سینوزیت و برخی انواع ذات‌الریه (پنومونی) استفاده می‌شود. این دارو به صورت قرص و سوسپانسیون یا شربت خوراکی برای کودکان و بزرگسالان قابل استفاده است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
کلاریترومایسین (کلاریسین) چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

کلاریترومایسین یک آنتی‌بیوتیک است که برای درمان عفونت‌های باکتریایی مانند هلیکوباکتر پیلوری و ذات‌الریه استفاده می‌شود. این دارو با کشتن یا متوقف‌کردن رشد باکتری‌ها عفونت را سرکوب می‌کند و مانند همه آنتی‌بیوتیک‌ها در برابر عفونت‌های ویروسی مثل آنفولانزا و سرماخوردگی موثر نیست. اگر پزشک کلاریترومایسین را برای شما تجویز کرده است و می‌خواهید با نحوه مصرف و کاربرد آن بیشتر آشنا شوید، در ادامه همراه ما باشید. همچنین می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از سیستم مشاوره دارویی یا ویزیت آنلاین و تلفنی با بهترین پزشکان عفونی یا داخلی در سایت دکترتو استفاده کنید.

قرص کلاریترومایسین چیست؟

کلاریترومایسین یا کلاریسین یک آنتی‌بیوتیک ماکرولید است که از رشد و تکثیر باکتری‌هایی که عامل انواع مختلفی از عفونت‌های پوستی و تنفسی هستند جلوگیری می‌کند. کلاریسین همچنین ممکن است با داروهای دیگر مثل اتامبوتول، ریفامپین، آموکسی سیلین، لانزوپرازول، امپرازول یا بیسموت برای درمان زخم معده یا سل استفاده شود.

شناسنامه داروییتوضیحات
کلاریترومایسین چیست؟داروی کلاریترومایسین برای درمان انواع مختلف عفونت‌های باکتریایی که روی پوست و سیستم تنفسی تأثیر می‌گذارند، استفاده می‌شود. همچنین همراه با داروهای دیگر برای درمان زخم معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری کاربرد دارد.
نام عمومی داروکلاریترومایسین (به انگلیسی: Clarithromycin)
نام تجاریBiaxin
دسته دارویی کلاریترومایسینآنتی‌بیوتیک ماکرولید
فرمول شیمیاییC38H69NO13
دسته بندی بارداریدسته C، هیچ مطالعه کافی و کنترل‌شده‌ای روی زنان باردار وجود ندارد
نیمه عمر۳ تا ۴ ساعت
مکانیسم اثر کلاریترومایسینمانند سایر ماکرولیدها، کلاریترومایسین به دیواره سلولی باکتری‌ها نفوذ می‌کند و به صورت برگشت‌پذیر به زیر واحد ۵۰S ریبوزوم باکتریایی متصل می‌شود تا از سنتز پلی‌پپتید جلوگیری کند.
بهترین شرایط نگهداریدر دمای اتاق‌، دور از رطوبت و گرما نگهداری شود
نحوه مصرفمصرف قرص یا شربت آن هر ۸ یا ۱۲ ساعت (۲ تا ۳ بار در روز) با یا بدون غذا
اشکال داروییقرص، کپسول با انتشار طولانی و شربت
داروهای هم گروهآزیترومایسین
اطلاعات دارویی درباره کلاریترومایسین

اشکال دارویی کلاریترومایسین

کلاریترومایسین به شکل قرص و سوسپانسیون در ایران موجود است. برخی از شایع‌ترین فرم‌ها و نام‌های تجاری کلاریترومایسین در ایران عبارت‌اند از:

سوسپانسیون یا شربت کلاریترومایسین (Suspension):

  • کلاریترومایسین ۱۲۵ میلی‌گرم/ ۵ سی سی و ۲۵۰ میلی‌گرم/ ۵ سی سی (Clarithromycin 125mg/ 5ml & 250mg/ 5ml)
  • کلارکسیر ۱۲۵ میلی‌گرم/ ۵ سی سی (Klarexir 125mg/ 5ml)
  • کلاریسین ۱۲۵ میلی‌گرم/ ۵ سی سی و ۲۵۰ میلی‌گرم/ ۵ سی سی (Claricin (125mg/ 5ml & 250mg/ 5ml
  • کلاری کم ۱۲۵ میلی‌گرم/ ۵ سی سی (Clarichem 125mg/ 5ml)
  • کلاسید ۱۲۵ میلی‌گرم/ ۵ سی سی و ۲۵۰ میلی‌گرم/ ۵ سی سی (Klacid 125mg/ (5ml & 250mg/ 5ml 

قرص و کپسول کلاریترومایسین ( Tablet):

  • کلاریترومایسین ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی‌گرم (Clarithromycin 250 & 500 mg)
  • فرومیلید ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی‌گرم (Fromilid 250 & 500 mg)
  • کلارکسیر ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی‌گرم (Klarexir 250 & 500 mg)
  • کلاریسین ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی‌گرم (Claricin 250 & 500 mg)
  • کلاسید ۲۵۰ و ۵۰۰ میلی‌گرم (Klacid 250 & 500 mg)
کلاریترومایسین برای چیست؟
کلاریترومایسین به شکل قرص یا شربت برای درمان عفونت باکتریایی مصرف می‌شود.

نحوه مصرف کلاریترومایسین ۵۰۰ و سایر دوزهای آن

داروی کلاریترومایسین ۵۰۰ یا سایر دوزهای آن را دقیقاً طبق دستور پزشک استفاده کنید. قرص و سوسپانسیون خوراکی (مایع) را می‌توانید همراه غذا یا بدون غذا مصرف کنید. قرص را خرد نکنید، نجوید یا نشکنید بلکه آن را باید کامل قورت دهید و سوسپانسیون خوراکی را در یخچال نگهداری نکنید.

قبل از مصرف سوسپانسیون خوراکی کلاریترومایسین آن را به‌خوبی تکان دهید و با قاشق مخصوص اندازه‌گیری دوز یا سرنگ استفاده کنید. قرص کلاریترومایسین معمولاً به مدت ۷ تا ۱۴ روز تجویز می‌شود و بهتر است دوز باقی‌مانده را بعد از اتمام دوره دور بریزید.

قرص یا شربت کلاریترومایسین هر ۸ یا ۱۲ ساعت (۲ تا ۳ بار در روز) با یا بدون غذا به مدت ۷ تا ۱۴ روز مصرف می‌شود.

دوز مصرفی کلاریترومایسین

دوز درمان کپسول کلاریترومایسین برای بیماران مختلف باتوجه به نوع بیماری، پاسخ به درمان و صلاحدید پزشک معالج متفاوت است. اطلاعات زیر فقط دوز معمول دارو را شامل می‌شود. اگر دوز مصرفی شما متفاوت است حتما با پزشک مشورت کنید.

توجه داشته باشید دوزهای ذکر شده‌ برای بزرگسالان است. دوز معمول کلاریترومایسین در اطفال بر اساس وزن کودک توسط پزشک محاسبه می‌شود.

انواع بیماریمقدار مصرف دارو
تونسیلیت و فارنژیت۲۵۰ میلی‌گرم هر ۱۲ ساعت برای ۱۰ روز
سینوزیت۵۰۰ میلی‌گرم هر ۱۲ ساعت برای ۱۴ روز
برونشیت۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی‌گرم هر ۱۲ ساعت برای ۷ تا ۱۴ روز
پنومونیمصرف ۲۵۰ میلی‌گرم هر ۱۲ ساعت برای ۷ روز
عفونت‌های پوستی۲۵۰ میلی‌گرم هر ۱۲ ساعت برای ۷ تا ۱۴ روز
زخم‌های گوارشی ناشی از عفونت هلیکوباکترپیلوریدرمان سه گانه در ترکیب با امپرازول و آموکسی سیلین: کلاریترومایسین ۵۰۰ میلی‌گرم خوراکی هر ۱۲ ساعت به مدت ۱۴ روز
دوز داروی کلاریترومایسین

نحوه مصرف قرص کلاریسین برای کودکان چجوریه؟

برای جلوگیری از عوارض حتما مشاوره دارویی بگیر.

موارد مصرف کلاریترومایسین: قرص کلاریترومایسین برای چیست؟

قرص و کپسول کلاریترومایسین برای درمان طیف وسیعی از عفونت‌های باکتریایی که روی پوست، سیستم تنفسی و گوارشی تاثیر می‌گذارند مانند ذات‌الریه و التهاب سینوسی استفاده می‌شود و نوعی انتی بیوتیک برای گلو درد هم هست. کلاریترومایسین می‌تواند برای موارد زیر هم کاربرد داشته‌باشد:

  • عفونت‌های مایکوباکتریایی مثل سل
  • زخم‌های گوارشی
  • عفونت‌های حلق و لوزه (فارنژیت و تونسیلیت)
  • برونشیت
  • اوتیت یا عفونت گوش میانی
  • عفونت MAC که مبتلایان به ایدز را هدف قرار می‌دهد
  • عفونت هلیکوباکتر پیلوری

متن انگلیسی:
Clarithromycin is an antibiotic. It’s used to treat chest infections such as pneumonia, skin problems such as cellulitis, and ear infections.
ترجمه فارسی:
کلاریترومایسین یک آنتی‌بیوتیک است که برای درمان عفونت‌های قفسه سینه مانند ذات‌الریه، مشکلات پوستی مانند سلولیت و عفونت گوش استفاده می‌شود.

به نقل از سایت nhs

قرص کلاریترومایسین ۵۰۰ برای چیست؟

کلاریترومایسین ۵۰۰ برای درمان عفونت‌های مختلف باکتریایی از جمله درمان ذات‌ الریه و برونشیت، سینوزیت، اوتیت میانی گوش، عفونت‌های پوستی و بخشی از درمان ترکیبی برای ریشه‌کن کردن هلیکوباکتر پیلوری استفاده می‌شود. کلاریترومایسین ۵۰۰ میلی‌گرمی امکان مدیریت موثر عفونت‌های متوسط تا شدید باکتریایی را فراهم می‌کند و معمولا برای بزرگسالان تجویز می‌شود.

شربت کلاریترومایسین برای کودکان

شربت کلاریترومایسین به طور خاص برای کودکان فرموله شده است. دوز معمول توصیه شده برای کودکان حدود ۷.۵ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن (معمولا شربت کلاریترومایسین ۲۵۰ برای کودکان) است که ۲ بار در روز تجویز می‌شود. کلاریترومایسین ۲۵۰ در برابر عفونت‌های مختلف باکتریایی رایج در کودکان از جمله عفونت‌های دستگاه تنفسی و اوتیت میانی موثر است.

شربت کلاریترومایسین برای کودکان خوبه؟
معمولا کودکان از شربت کلاریترومایسین استفاده می‌کنند.

قرص کلاریترومایسین برای عفونت معده (هلیکوباکتر)

کلاریسین ۵۰۰ معمولا به‌عنوان بخشی از درمان ترکیبی با هدف ریشه‌کن کردن عفونت هلیکوباکتر پیلوری تجویز می‌شود. این باکتری باعث زخم معده می‌شود و کلاریترومایسین به‌ویژه زمانی که با آموکسی سیلین یا مترونیدازول استفاده شود، تاثیر زیادی در درمان این بیماری دارد. دوز معمول قرص کلاریترومایسین برای عفونت معده ۵۰۰ میلی‌گرم است که دو بار در روز مصرف می‌شود.

کلاریترومایسین برای سینوزیت

کلاریترومایسین برای درمان سینوزیت به‌ویژه سینوزیت باکتریایی حاد استفاده می‌شود. این دارو علائم التهاب سینوسی و التهاب در مجاری بینی را کاهش می‌دهد. دوز معمول مصرف این دارو شامل کلاریسین ۵۰۰ میلی‌گرم است که ۲ بار در روز مصرف می‌شود.

عوارض قرص کلاریترومایسین چیست؟

مانند همه داروها کلاریترومایسین نیز می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند. با این وجود بسیاری از افراد هیچ عارضه جانبی نخواهند داشت. مهمترین عوارض کلاریترومایسین معمولا شامل دل‌درد، اسهال،‌ حالت تهوع و استفراغ و طعم غیر عادی دهان یا تلخی دهان هستند. سایر عوارض قرص کلاریسین ۵۰۰ و سایر دوزهای آن عبارت‌اند از:

  • خارش پوست
  • راش پوستی 
  • التهاب و قرمزی ملتحمه چشم
  • خستگی یا ضعف
  • از دست‌دادن اشتها
  • درد معده
  • ادرار تیره رنگ
  • زردی پوست یا سفیدی چشم
  • مشکلات ضربان قلب مثل ضربان قلب سریع یا نامنظم.
  • مشکلات ادراری مانند درد و سختی در هنگام دفع
  • تب و لرز، سرفه و گرفتگی صدا
  • تاول و کهیر
  • مشکل تنفس
  • تورم صورت، لب، زبان یا گلو

برای اطلاعات بیشتر در مورد این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.

برای درمان عفونت معده دکترت رو انتخاب کردی؟ همین حالا از دکترتو نوبت بگیر.

موارد احتیاط مصرف قرص کلاریسین

قبل از مصرف کلاریترومایسین اگر به این دارو یا سایر داروهای دسته ماکرولیدها (مانند آزیترومایسین و اریترومایسین) حساسیت دارید، یا سابقه بیماری‌هایی مانند مشکلات کبدی، مشکلات قلبی، سندرم QT طولانی (در خود بیمار یا اعضای خانواده)، بیماری عروق کرونر، بی‌نظمی و آریتمی قلبی، میاستنی گراویس، دیابت و عدم تعادل الکترولیت‌ها (مانند سطح پایین پتاسیم یا منیزیم در خون) را دارید به پزشک خود اطلاع دهید.

  • کلاریترومایسین در بارداری: این دارو نباید در دوران بارداری استفاده شود مگر اینکه هیچ گزینه دیگری وجود نداشته باشد (در مطالعات حیوانی، کلاریترومایسین باعث نقایص مادرزادی در جنین شده است).
  • قرص کلاریترومایسین در شیردهی: کلاریترومایسین می‌تواند به شیر مادر منتقل شود و ممکن است عوارض جانبی جدی در نوزاد شیرخوار ایجاد کند.
  • کپسول کلاریترومایسین برای کودکان: این دارو برای استفاده در کودکان زیر ۶ ماه تایید نشده است.

همچنین بهتر است قبل از استفاده از قرص کلاریترومایسین هشدارهای زیر را جدی بگیرید:

  • هشدار طولانی‌شدن QT: کلاریترومایسین ممکن است باعث مشکل ریتمیک قلب و طولانی‌شدن QT شود.
  • هشدار اسهال: تقریباً تمام آنتی‌بیوتیک‌ها از جمله کلاریترومایسین، می‌توانند باعث اسهال مرتبط با کلستریدیوم دیفیسیل شوند. این بیماری ممکن است اسهال خفیف تا التهاب شدید روده بزرگ را شامل شود که حتی می‌تواند کشنده باشد. اگر در حین مصرف یا بعد از درمان با این دارو اسهال داشتید با پزشک خود تماس بگیرید.
  • هشدار مرگ و میر با مصرف طولانی مدت: در مطالعات پزشکی بررسی شده است که به مدت ۱ تا ۱۰ سال پس از مصرف این دارو، افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر به هر دلیلی ممکن است در معرض خطر مرگ باشند.

تداخل دارویی کلاریترومایسین

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای مصرفی شما را تغییر دهد. در این لیست همه تداخلات دارویی احتمالی نوشته نشده است. پس قبل از مصرف کلاریترومایسین ۵۰۰ و سایر دوزهای آن لیستی از تمام داروهایی را که استفاده می‌کنید در اختیار پزشک خود قرار دهید. نمونه‌ایی از داروهایی که نباید با کلاریترومایسین مصرف شوند و مصرف آن‌ها با کلاریترومایسین می‌تواند خطرناک باشد عبارت‌اند از:

  • کلشی سین
  • داروهای درمان کلسترول (استاتین) مانند لوواستاتین
  • سیلدنافیل و تادالافیل
  • ارگوتامین
  • پیموزید
  • داروهای HIV مانند لوپیناویر، ریتوناویر، ایندیناویر 
  • درمان دارویی عفونت ویروسی هپاتیت C مانند ombitasvir ،telaprevir و paritaprevir
  • داروهای قارچی گروه آزول‌ها مانند ایتراکونازول، کتوکونازول و وریکونازول 
  • دیازپام و میدازولام
  • انسولین و برخی از داروهای خوراکی دیابت مانند پیوگلیتازون، رپاگلیناید و روزیگلیتازون 
  • وارفارین 
  • داروهای فشار خون (مسدود کننده کانال کلسیم) مانند وراپامیل، آملودیپین، دیلتیازم و نیفدیپین
  • تئوفیلین 
  • کاربامازپین
  • دیگوکسین
اشکال داروییتداخل داروییعوارض جانبی
سوسپانسیون کلاریکم ۱۲۵ میلی‌گرم/۵میلی لیترکلشی سینخارش پوست
قرص کلاسید ۲۵۰ میلی‌گرملوواستاتینالتهاب و قرمزی ملتحمه چشم
سوسپانسیون کلاسید ۱۲۵ میلی‌گرم/۵ میلی لیترسیلدنافیلاز دست‌دادن اشتها
قرص کلارکسیر ۲۵۰ میلی‌گرمارگوتامیندرد معده
قرص فرومیلید ۲۵۰ میلی‌گرمپیموزیدخستگی یا ضعف
مشخصات داروی کلاریترومایسین

مصرف همزمان کلاریترومایسین و آموکسی سیلین خطرناک است؟

ترکیب آموکسی سیلین، کلاریترومایسین و اومپرازول (یا مترونیدازول) برای جلوگیری از زخم معده ناشی از عفونت با هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) استفاده می‌شود. این ترکیب تاکنون عوارض جانبی جدی یا تداخل دارویی نداشته است.

عوارض قرص کلاریترومایسین چیست؟
کلاریترومایسین ممکن است باعث علائم آلرژیک مانند خارش پوستی شود.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

کلاریترومایسین برای درمان انواع عفونت باکتریایی سطح پوست یا سیستم تنفسی استفاده می‌شود. این دارو همچنین می‌تواند در ترکیب با داروهای دیگر مانند مترونیدازول و آموکسی سیلین برای درمان انواع خاصی از زخم معده (عفونت هلیکوباکتر) هم کاربرد داشته باشد. باتوجه به اینکه قرص کلاریترومایسین یک آنتی‌بیوتیک است، مصرف زیاد آن برای باکتری‌ها موثر نیست و برای بیماری‌های قارچی و ویروسی هم کاربرد ندارد.

اگر شما هم از داروی کلاریترومایسین استفاده می‌کنید و به دنبال دریافت اطلاعات بیشتر یا ویزیت حضوری دکتر عفونی یا دکتر داخلی هستید، می‌توانید به سایت دکترتو مراجعه کنید. در سایت نوبت‌دهی پزشکی دکترتو، علاوه‌بر دریافت نوبت ویزیت حضوری از بهترین پزشکان، امکان استفاده از سیستم مشاوره دارویی یا دکتر آنلاین عفونی و دکتر داخلی آنلاین نیز برای شما وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

کلاریترومایسین ۲۵۰ یا ۵۰۰ در درجه اول برای درمان عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود و یک درمان قطعی برای عفونت‌ واژن نیست.

فرومیلید 500 نام دیگر کلاریترومایسین است که برای درمان عفونت‌های باکتریایی مانند هلیکوباکتر پیلوری و ذات الریه استفاده می‌شود.

معمولا بوی بد و تلخی دهان بعد از مصرف آنتی‌بیوتیکی مانند کلاریترومایسین به عنوان یک عارضه جانبی، رایج است.

دوز شربت کلاریترومایسین برای کودکان معمولا ۷.۵ میلی‌گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن، ۲بار در روز است.

قرص کلاریسین ۵۰۰ یا کلاریترومایسین برای درمان انواع مختلف عفونت‌های باکتریایی که روی پوست و سیستم تنفسی تأثیر می‌گذارند، استفاده می‌شود.

قرص کلاریسین را هر ۸ تا ۱۲ ساعت یکبار استفاده کنید.

خیر، از ترکیب این دو دارو برای درمان عفونت معده مرتبط با هلیکوباکتر پیلوری استفاده می‌شود.

امتیاز شما به مقاله:
(3.4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره کلاریترومایسین

  1. NIMA گفت:

    سلام.من برای هلیکوباکتر پیلوری باید مصرف کنم.منتها روی اخطار دارو نوشته کسی که بیماری کلیوی داره باید احتیاط کنه.من جفت کلیه هام پلی کیستیک هستش خواستم ببینم احتمال مشکلات مضمن وجود داره برام یا باخیال راحت مصرف کنم.۳۸ سالمه و آخرین آزمایشی که دادم کراتینین خونم از حد معمول بالا تر بود.ممنون و خسته نباشید.

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      به علت داشتن کراتین بالا قبل از استفاده از دارو و شروع درمان هلیکوباکتر بهتره با متخصص گوارش در این خصوص مشورت کنید. از این لینک میتونید مشاوره تلفنی داشته باشید.
      نوبت دکتر گوارش و کبد

  2. ش. گفت:

    من دوروزه دارم دارو واسه زخم معده و میکروب استفاده میکنم چهارتا قرص و هم زمان باید بخورم بیسموت اموکسی سیلین کلاتریمایسین ۵۰۰ ولواندا خیلی اذیت میشم دل دردشدید وتلخی دهان با مصرف کلاتریمایسین واسم ایجادمیشه باید چه کارکنم همش احساس ضعف میکنم ولی چیزی میخورم دلم درد میگیره

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      این داروها به مدت ۱۴ روز برای بهبود میکروب هلیکوباکتر معده ضروری هست. داروها بهتره سر ساعت با آب فراوان مصرف شود و طبق بروشور داروها از خوردن یک سری مواد غذایی و داروها حین مصرف خودداری شود. تلخی دهان با جویدن آدامس میتونه کمتر بشه. از این لینک هم میتونید با دیگر متخصصان گوارش مشاوره تلفنی داشته باشید.
      نوبت دکتر گوارش و کبد

      1. ناشناس گفت:

        سلام
        من چند روزه همین دستور عمل را انجام می‌دهم تلخی دهان هم دارم
        آیا امکان دارد در مشکل تنفس و ضربان قلب مشکلی ایجاد کند؟؟

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          بله هم بیماری و هم عوارض برخی داروها
          مهمترین واکنش ان ریفلاکس معده است
          رفلاکس می تواند مستقیم و غیر مستقیم روی قلب و تنفس تاثیر بگذارد
          زیر نظر پزشکتان باشید

    2. ناشناس گفت:

      سلام دکتر برای من به خاطرسفه هایی که داشتمقرص کلاریترومایسینتجویز کرده دوتاخوردم افطاروسحری معدهم سنگین ودرد میکنه وتلخی دهانم خیلی اذیت میکنه من چه کارکنم ادامه بدم خوردن این دارو را؟

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        خیر دارو را قطع کنید

  3. یعقوب علی پور گفت:

    به علت عفونت سینوس ها ۳۰ عدد کلتروماسین ۵۰۰ بژشک متخصص برایم تجویز کرد. دقیقا از روزی که این دارو را مصرف کردم مچ پای راستم ورم کرده میخام بدانم ایا ربطی به این قرص دارد یا نه؟؟؟
    درضمن الان ۱۵ عدد مصرف کردم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      تورم پاهای شما ارتباطی با مصرف این قرص ندارد. برای بررسی این تورم به متخصص داخلی مراجعه کنید.
      متخصص داخلی

  4. علیرضا گفت:

    با سلام
    من چند روزی هست که صدای باد توی گوشم احساس میکردم و بعد از ویزیت دکتر گفت که یک سوراخ کوچک روی پرده گوشم هست که قدیمیه و الان هم التهاب داره هم عفونت کرده و برام کلاریترومایسین ۵۰۰ تجویز کردن میخواستم بدونم این تجویز درستی هست وبه عوارض جانبی اش می ارزد ؟
    ‌ممنون از توجه شما

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      عوارض جانبی دارو در همه افراد بروز نمی کند و درمان عفونت برای جلوگیری از مشکلات دیگر گوش ضروری هست.

  5. مجید گفت:

    سلام چند روزه که این قرص رو مصرف میکنم سوزش ادرار دارم دلیلش چیه با تشکر

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      مایعات رو بیشتر مصرف کنید و در صورتا ادامه این عارضه با پزشک خود مشورت کنید.

  6. سها بانو گفت:

    سلام در صورت مصرف دارو برای رفع مشکل بوی دهان آیا بعد اتمام دوره مصرف دارو باز مشکل برمیگرده؟مثل داروی مترونیدازول

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      اگه مشکل بوی بد دهان شما عفونت بوده باشه و با مصرف انتی بیوتیک علت اصلی رو درمان کرده باشی دیگه بوی بد رو حس نمیکنی ولی تا زمان از بین نرفتن عامل بوی بد دهان این مشکل ادامه داره. متخصص گوش ، حلق و بینی میتونند درمان مناسب برای شما تجویز کنند.
      بهترین دکتر گوش و حلق و بینی

  7. مریم سلطانی گفت:

    سلام کلازیترومایسین ۵۰۰ برای درمان عفونت معده میخورم دهانم ۲۴ ساعت تلخه و امروز که روز هشتم بود دیگه انگار آفت زده، کبد چرب و همانژیدم دارم آیا ادامه بدم؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      دوره درمان شما برای عفونت معده باید تکمیل بشه. آفت دهان شما بخاطر این دارو نیست. با نظر متخصص گوارش میتونی دارو رو ادامه بدی. از این لینک میتونی از مشاوره تلفنی هم استفاده کنی.
      متخصص گوارش

  8. فرهاد گفت:

    سلام باتشکرآیااین دارو برای افرادی که کولیت روده بزرگ دارن میشه تجویزکرد

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      این دارو در حیطه گوارش، بیشتر برا زخم های گوارشی استفاده میشه. برا درمان کولیت بیشتر داروهای دسته آمینوسالسیلات ها و کورتیکواستروئیدها تجویز میشه. توصیه میکنم به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنی و بعد از انجام کولونوسکوپی داروی مناسب شما تجویز بشه.
      متخصص گوارش

  9. آقا مَـهدی گفت:

    با سلام. دکتر بعلت خونی شدن خلط و وجود عفونت ثانویه به من کلاریسین ۵۰۰ و تعدادی داروی دیگه تجویز کرده. پس از مصرف اولین قرص کلاریسین، ریه، کبد و کلیه ام بشدت درد گرفته. به حدی که با مشقت نفس می کشم. درد به پشت کمر هم سراعت می کنه. آیا این از عوارض دارو هست؟ راهنمایی بفرمایید لطفا

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      این دارو با معده پر مصرف شود و تا دو ساعت بعد از مصرف دارو دراز نکشید. ممکنه معده شما کمی اذیت شود که با رعایت این اصول کمتر می شود.

  10. حسن ناطقی گفت:

    سلام،من این قرص را همراه با دوتا قرص دیگه اموکسلین و ایمپرازول باید مصرف کنم در چهارده روز ،این سه قرص را در چه زمانهایی در روز باید مصرف کنم؟

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      امپرازول ناشتا.آموکسی سیلین هر ۸ ساعت. کلاریترومایسین هر ۸ ساعت