فهرست مطالب
- قرص اس سیتالوپرام یا سیتالوپرام چیست؟
- نحوه مصرف قرص سیتالوپرام چگونه است؟
- قرص سیتالوپرام برای چی خوبه؟ (قرص سیتالوپرام برای چیست – معجزه سیتالوپرام)
- عوارض سیتالوپرام چیست؟ (عوارض قرص سیتالوپرام و عوارض قرص اس سیتالوپرام)
- موارد احتیاط مصرف سیتالوپرام و منع مصرف
- تداخلات دارویی سیتالوپرام با داروهای دیگر
- اطلاعات دارویی قرص سیتالوپرام
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
افسردگی یکی از بیماریهایی است که میتواند روند زندگی را مختل کند و برای خود بیمار و اطرافیان او مشکلات جدی ایجاد کند. برای درمان این بیماری و کنترل علائم آن داروهای بسیاری تجویز میشود که یکی از این داروها، داروی سیتالوپرام است. این دارو از مهارکنندههای بازجذب سروتونین است. اما نحوه مصرف سیتالوپرام چیست؟ دوز مصرفی سیتالوپرام کدام است؟ عوارض سیتالوپرام کدامند و تداخلات دارویی آن کدامند؟ این دارو چگونه عمل میکند و چه فرقی با داروهای افسردگی دیگر دارد؟
اگر این سوالات ذهن شما را هم درگیر کردهاست، این مطلب دکترتو را تا انتها مطالعه کنید. همچنین میتوانید از دکتر روانپزشک برای تهیهی این دارو نسخه بگیرید و برای کسب اطلاعات دقیقتر درباره دارو، از مشاوره دارویی دکترتو کمک بگیرید.
قرص اس سیتالوپرام یا سیتالوپرام چیست؟
نام رایج دارو: سیتالوپرام – citalopram
اسامی تجاری دارو: سلکسا
سیتالوپرام برای درمان افسردگی استفاده میشود. این دارو ممکن است سطوح انرژی و احساسات شما بهبود ببخشد. سیتالوپرام به عنوان مهارکننده بازجذب هورمون سرتونین (SSRI) شناختهمیشود.
ا سیتالوپرام یا اسیتالوپرام (اس سیتالوپرام) یکی دیگر از انواع داروهای ضدافسردگی از خانواده سیتالوپرام است. escitalopram که به آن Lexapro هم میگویند (در برابر citalopram که به آن Celexa میگویند) شبیه به هم هستند و در ترکیبات خود اندکی تفاوت دارند. تحقیقات نشاندادهاست که اسیتالوپرام بهتر از سیتالوپرام کار میکند و بر روی علائم افسردگی اثر دارد. این دارو به شکل قرص در بازار موجود است. البته که محلول و شربت این دارو هم وجود دارد.
نحوه مصرف قرص سیتالوپرام چگونه است؟
در مصرف این دارو نکات زیر را در نظر داشتهباشید:
- قبل از شروع مصرف سیتالوپرام راهنمای دارو را بخوانید و قبل از خرید دوباره درمورد این دارو با روانپزشک مشورت کنید.
- این دارو را میتوان همراه با غذا و یا بدون غذا مصرفکرد و یکبار در روز، معمولا صبح یا شب، آن را مصرف میکنند.
- تمام داروهایی که مصرف میکنید را حتما به اطلاع پزشک خود برسانید.
- اگر از شربت خوراکی این دارو استفاده میکنید از پیمانهی مخصوص استفاده کنید.
- برای کاهش عوارض جانبی این دارو، ممکن است پزشکتان درمان را از دوزهای کم این دارو شروع کند و بعد آن را اضافه کند. مطابق تجویز دکتر عمل کنید.
- همچنین ممکن است عوارضی مانند تغییر حالت روحی، سردرد، احساس خستگی، تغییر ساعت خواب و لرزشهای شبیه شوک الکتریکی را تجربهکنید.
- برای اطلاعات بیشتر با پزشک خود مشورت کنید و اگر احساس بهبود یا عدم بهبود داشتید سریعا با او تماس بگیرید.
- تاثیر این دارو بر بدن شما ممکن است بین ۱ تا ۴ هفته طول بکشد و اثر کامل خود را در طی چندین هفته نشانمیدهد. اگر بهبودی در شرایط خود احساس نمیکنید با پزشک خود تماس بگیرید.
به نقل از mayoclinic، این دارو را باید طبق دستور پزشک مصرف کنید. معمولا دستور پزشک شامل موارد ذیل است: ۲۰ تا ۳۰ میلیگرم از این دارو روزی یکبار مصرف میشود و سپس بنا بر اثراتی که دارو بر روی فرد دارد و عوارض ایجادکنندهی آن، دوز تنظیم میشود. دارو را باید با آب مصرف کنید و خوراکی است. سعی کنید در ساعت مشخصی دارو را مصرف کنید. مصرف این دارو با یا بدون غذا امکانپذیر است.
مصرف سیتالوپرام در شب مشکلی ندارد؟
میتوانید سیتالوپرام را در شب مصرف کنید. این دارو را میتوانید بعد از شام و یا همراه با آن مصرف کنید. مشکلی ایجاد نخواهد شد. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره نحوه مصرف سیتالوپرام از مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.
قرص سیتالوپرام برای چی خوبه؟ (قرص سیتالوپرام برای چیست – معجزه سیتالوپرام)
این دارو برای درمان و کنترل علائم افسردگی و افسردگی شدید کاربرد دارد. مصرف این دارو از انواع درمان های افسردگی است. نحوه عملکرد سیتالوپرام به این شکل است که این دارو به بازگرداندن ماده طبیعی به نام سرتونین در مغز کمکمیکند.
تاثیر سیتالوپرام بر مغز چگونه است؟ (تاثیر سیتالوپرام بر حافظه)
باعث پیشگیری از بازجذب سروتونین میشود و این ماده در بدن بیشتر باقی میماند. پس کمی خوشحالتر خواهید بود. ممکن است که سیتالوپرام بر روی حافظه هم تاثیراتی داشتهباشد. در صورت بروز مشکل در حافظه کوتاهمدت، با دکتر خود مشورت کنید. میتوانید از مشاوره دارویی کمک بگیرید. از دست رفتن حافظه از عوارض این دارو است.
دوز مصرفی سیتالوپرام (قرص سیتالوپرام ۲۰/سیتالوپرام ۲۰، اس سیتالوپرام ۱۰، قرص لگزاتال ۱۰)
این دارو در دوزهای مختلفی تهیه میشود و با دوزهای متفاوتی نیز تجویز میشود. در ادامه به برخی از دوزهای تجویزی آن پرداختهایم. نکات زیر را در رابطه با مصرف سیتالوپرام به خاطر داشتهباشید.
- دوز مصرف داروی سیتالوپرام به سن، وضعیت بیماری و پاسخگویی بدن شما به درمان، نتایج آزمایشهای پزشکی و سایر داروها بستگی دارد.
- حداکثر میزان دوز مصرفی سیتالوپرام ۴۰ میلیگرم در روز است.
- دوز مصرفی خود را افزایش ندهید و مدت زمان بیشتری نسبت به تجویز پزشک این دارو را استفاده نکنید.
- ممکن است پزشک شما برای جلوگیری از این عوارض بعد از ترک دارو در یک دوره به کاهش میزان دوز مصرفی شما بپردازد.
- تجویز و تعیین دوز مصرفی این دارو برای درمان افسردگی یا دیگر اختلالات روانی تنها بر عهده روانپزشک است، ازاینرو از مصرف خودسرانه دارو جدا خودداری کنید.
به خاطر داشتهباشید که دوز کردن این دارو برای بیماران مختلف متفاوت است. اما برخی از روشهای معمول تجویز این دارو، به شکل زیر هستند:
- ابتدا ۲۰ میلیگرم در روز برای فرد تجویز میشود.
- گفته شدهاست که بهتر است دارو در صبح یا در شب مصرف شود.
- این دوز میتواند افزایش پیدا کند، اما بیشتر از ۴۰ میلی گرم در روز نمیشود.
- مصرف این دارو در کودکان، باید با دکتر اطفال هماهنگیهای لازم انجام شود.
عوارض سیتالوپرام چیست؟ (عوارض قرص سیتالوپرام و عوارض قرص اس سیتالوپرام)
مصرف سیتالوپرام ممکن است منجر به عوارض زیر شود:
- احساس تهوع
- خشکی دهان
- ازدست دادن اشتها
- خستگی
- خوابآلودگی
- تعرق
- اختلال دید
- خمیازه
اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد، به سرعت با پزشک خود تماس حاصل کنید.
درصورتیکه پزشک داروی سیتالوپرام را برای شما تجویز کردهاست، مطمئن باشید فواید آن بیش از مضراتش بودهاست. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی سیتالوپرام را مصرف کردهاند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکردهاند. چنانچه با عوارضی مانند:
- لرزش
- کاهش میل جنسی
- کاهش توانایی جنسی
- کبودی
- خونریزی
مواجه شدید، به پزشک خود اطلاع دهید.
همچنین اگر عوارض جدی مانند:
- غشکردن
- تپش قلب
- مدفوع تیره
- استفراغ قهوهای رنگ
- تشنج
- درد
- تورم و قرمزی چشم
- گشادی مردمک چشم
- اختلال دید مانند دیدن رنگین کمان در شب
را تجربهکردید، سریعا با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید.
این دارو سطح سروتونین را در بدن افزایش میدهد و بهندرت بیماری بسیار جدی، به نام سندروم/ مسمومیت سروتونین، دیده شدهاست. همچنین این خطر با استفاده از دیگر داروها که باعث افزایش سطح سروتونین میشوند، افزایش مییابد. لذا تمام داروهایی که مصرف میکنید را به اطلاع پزشکتان برسانید. اگر عوارضی مانند:
- تپش قلب
- توهم
- ناهماهنگی در حرکات
- سرگیجه شدید
- تهوع
- استفراغ و اسهال شدید
- لرزش ماهیچهای
- تب بیدلیل
- آشفتگی و بیحوصلگی بیدلیل
را تجربه کردید، سریعا با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید.
بهندرت در برخی از مردان، مشکل نعوظ دردناک یا طولانی که ۴ ساعت طول بکشد، دیده شدهاست. اگر دچار این عارضه شدید، مصرف دارو را قطع کنید و سریعا به پزشک مراجعه کنید. چون ممکن است مشکلات جدی دائمی ایجاد شود.
لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی، در مورد داروی سیتالوپرام نادر است. بااینوجود اگر واکنش آلرژیک جدی، مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربهکردید، سریعا از فوریتهای پزشکی کمکبگیرید.
با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضهای برخورد کنید که ذکر نشدهباشد. در این موارد با پزشک یا داروساز مشورت کنید.
عوارض جانبی شایع | عوارض جانبی جدی |
---|---|
احساس تهوع | غشکردن |
خشکی دهان | تپش قلب |
ازدست دادن اشتها | مدفوع تیره |
خستگی | استفراغ قهوهای رنگ |
خوابآلودگی | تشنج |
تعرق | درد |
اختلال دید | تورم و قرمزی چشم |
خمیازه | گشادی مردمک چشم |
موارد احتیاط مصرف سیتالوپرام و منع مصرف
اگر به داروی سیتالوپرام حساسیت دارید یا هر حساسیت دیگری دارید، قبل از مصرف این دارو با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید. داروی سیتالوپرام ممکن است شامل ترکیبات غیرفعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود.
قبل از مصرف سیتالوپرام در مورد سوابق پزشکی خود، مخصوصا سابقه اختلال دوقطبی یا افسردگی شیدایی، سابقه اقدام به خودکشی در خانواده، مشکلات کبدی، تشنج، کمبود سدیم خون، زخم روده، خونریزی معده یا مشکلات خونریزی، سابقه گلوکوم (آب سیاه) در خانواده (نوع زاویه بسته)، با پزشک مشورت کنید.
سالمندان ممکن است نسبت به عوارض این دارو مثل خونریزی، افزایش کیوتی، عدم تعادل، حساسیت بیشتری نشانبدهند. عدم تعادل باعث افزایش خطر سقوط میشود. کودکان ممکن است نسبت به عوارض این دارو، مخصوصا کاهش اشتها و کاهش وزن، حساستر باشند. همواره قد و وزن کودکی که سیتالوپرام مصرف میکند را تحتنظر داشتهباشید.
قرص ضد افسردگی سیتالوپرام بر نواد قلب تاثیر می گذارد (عوارض طولانی مدت سیتالوپرام)
سیتالوپرام ممکن است موجب شرایطی شود که بر روی ریتم قلب تاثیر بگذارد (افزایش QT). افزایش کیوتی بهندرت باعث تپش قلب و عوارض دیگری مانند، گیجی شدید و غشکردن شود که باید سریعا با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید.
اگر شرایط خاصی دارید یا داروهای دیگری مصرف میکنید که خطر افزایش کیوتی را در پی دارند، قبل از مصرف سیالوپرام، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین اگر عوارضی مانند برخی مشکلات قلبی (نارسایی قلبی، ضربان قلب آرام، حمله قلبی و افزایش کیوتی در آزمایش EKG) دارید یا سابقه خانوادگی مشکلات قلبی، مانند افزایش کیوتی در آزمایش EKG و مرگ ناگهانی قلبی دارید، با پزشکتان در مورد مصرف سیتالوپرام صحبتکنید.
سطح پایین پتاسیم یا منیزیم در خون نیز، ممکن است خطر افزایش کیوتی را بیشتر کند. این خطر در صورت استفاده از داروهایی مانند دیوترتیکها یا قرصهای ادارار بالاتر میرود. همچنین شرایطی مانند تعرق شدید، اسهال یا استفراغ، این خطر را افزایش میدهند.
داروی اس سیتالوپرام یا سیتالوپرام در بارداری مجاز است؟
چنانچه باردار هستید، فقط در صورت نیاز ضروری، داروی سیتالوپرام را استفادهکنید. زیرا ممکن است برای جنین مضر باشد. همچنین بچههایی که از مادرانی که تحت درمان سیتالوپرام در ۳ ماه آخر بارداری بودهاند، بهندرت نشانههایی از ترک دارو، مانند مشکلات تغذیهای و تنفسی، تشنج، انقباض عضلانی و یا گریه مداوم از خود نشاندادهاند. اگر متوجه هر کدام از این عوارض در نوزاد شدید، بلافاصه به پزشک اطلاع دهید.
از آنجایی که مشکلات روانی و روحی مانند افسردگی، اختلالات وسواس و اختلال استرسی میتوانند شرایط سختی باشند، از قطع دارو اجتناب کنید. مگر اینکه توسط پزشک تجویز شدهباشد. اگر قصد بارداری دارید، با پزشک خود در مورد فواید و خطرات استفاده از سیتالوپرام در زمان حاملگی مشورتکنید.
آیا قرص سیتالوپرام خواب آور است؟
داروی سیتالوپرام ممکن است موجب خوابآلودگی و تاری دید شما بشود. الکل و ماریجوآنا این حالات را تشدید میکند. لذا از رانندگی و فعالیتهایی که نیاز به هوشیاری دارند، تا زمانیکه در هوشیاری کامل به سر ببرید، اجتناب کنید. هنگام مصرف سیتالوپرام، از خوردن الکل پرهیز کنید. در صورت مصرف ماریجوآنا، با پزشک خود صحبت کنید. ضمنا قبل از هر گونه جراحی همهی داروهایی که مصرف میکنید را با پزشک یا دندانپزشک خود در میان بگذارید.
برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی این دارو، بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.
تداخلات دارویی سیتالوپرام با داروهای دیگر
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی سیتالوپرام را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن نیست. لذا لیست تمامی داروهای مصرفیتان را با پزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. بدون صلاحدید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی سیتالوپرام نفرمایید.
- داروهایی که ممکن است موجب خونریزی یا کبودی شوند (مانند کلوپیدوگرل، ضدالتهابهای استروئیدی مانند ایبوپروفن و رقیقکنندههایی مانند وارفارین)، با سیتالوپرام ممکن است تداخل داشتهباشند.
- آسپرین نیز امکان خونریزی را موقع مصرف این دارو افزایش میهد. بااینوجود اگر پزشکتان برای جلوگیری از سکته یا حمله قلبی برای شما دوز مصرفی کم آسپرین (معمولا دوز ۸۱-۳۲۵ میلیگرم در روز) تجویز کردهاست، به مصرف آن ادامه دهید و در مورد ادامه مصرف آسپرین با دکتر خود مشورت کنید.
- مصرف سیتالوپرام همراه با داروهای بازدارنده مونوآمین اکسیداز (MAO)، ممکن است موجب تداخل کشندهای شود. از مصرف بازدارندههای MAO مانند آیزوکروبوکسازید، لینزولید، متیلن آبی، موکلوبماید، فنلزین، پروکاربازین، رازاگیلین، سافینامید، سلژیلین و ترانیل سیپرومین همراه با سیتالوپرام جدا خوداری فرمائید. همچنین نباید اکثر بازدارندههای MAO را ۲ هفته قبل یا بعد از مصرف این دارو مصرفکرد. برای اطلاعات در این زمینه با پزشکتان مشورت کنید.
- اگر سیتالوپرام را با داروهای دیگری که سطح سرتونین بدن را افزایش میدهند، مصرف کنید، خطر ایجاد سندروم/مسمومیت سروتونین را افزایش میدهید. قرصهای اکستاسی/MDMA، قرصهای ضدافسردگی مانند فلوکستین/پروکستین، دولوکستین/ ونلافاکسین، تیپتوفان، نمونههایی از این افزایشدهندههای سروتونین هستند.
- داروهای زیر ممکن است با داروی سیتالوپرام تداخل داشتهباشد. در صورت مصرف این داروها، پزشک خود را مطلع سازید.
- داروهای دیگری که خوابآلودگی ایجاد میکنند (مخدرهایی که آرامکنندهی سرفه یا درد هستند، مثل: کدئین)
- الکل
- ماریجوانا
- داروهای خواب یا ضداضطراب (آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم)
- شلکنندهی عضلانی (کاریزوپرودول، سیکلوبنزاپرین)
- آنتیهیستامینها (سیترزین، دیفنهیدرامین)
داروهای زیادی به جز سیتالوپرام بر روی ضربان قلب (افزایش QT) تاثیر میگذارند که شامل آمیودارون، پیموزاید، پروکائینآمید، کینیدین، سوتالول میشوند. همچنین، سیتالوپرام عملکردی مشابه اس سیتالوپرام دارد. لذا در زمانیکه سیتالوپرام مصرف میکنید، از مصرف اس سیتالوپرام خودداری فرمایید. این دارو ممکن است بر نتایج برخی از آزمایشهای پزشکی، مانند آزمایش مغز پارکینسون، تاثیر بگذارد. در نتیجه کارکنان آزمایشگاه و پزشکتان را نسبت به مصرف این دارو آگاه سازید.
در صورت فراموشی یک دوز سیتالوپرام چه کنیم؟
اگر دوز مصرفی داروی سیتالوپرام را فراموش کردید، در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی، به یادآوردید که دارو را مصرف نکردهاید، نیازی به مصرف ۲ برابر دارو نیست و فقط دوز مقرر را مصرف کنید.
چگونه از سیتالوپرام نگهداری کنیم؟
برای نگهداری صحیح داروی سیتالوپرام، آن را در دمای اتاق، دور از حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان قرار دهید و در حمام نگهداری نفرمایید. توجه داشتهباشید که داروی منقضیشده را مصرف نکنید.
اطلاعات دارویی قرص سیتالوپرام
در ادامه به نامهای تجاری و اشکال دارویی این دارو در جدول زیر اشاره کردهایم.
CITALOPRAM 20 MG TAB | قرص سیتالوپرام |
CITALOPRAM HBR 10MG FC TAB | قرص سیتالوپرام |
CITALOPRAM HBR 20MG FC TAB | قرص سیتالوپرام |
CITALOPRAM HBR 40MG FC TAB | قرص سیتالوپرام |
CITALOPRAM HBR 40MG/ML ORAL DROP | قطره خوراکی سیتالوپرام |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
سیتالوپرام یا اسیتالوپرام یکی از داروهای ضدافسردگی است که با مهار جذب سروتونین از علائم افسردگی میکاهد. اگر میخواهید که درباره این دارو بیشتر بدانید و با نحوه مصرف و عوارض آن آشنا شوید، میتوانید از مشاوره دارویی دکترتو کمک بگیرید. در صورتیکه افسردگی یا علائم آن را دارید، باید به دکتر روانپزشک یا دکتر روانشناس مراجعه کنید تا شما را بررسی کند. ممکن است که یکی از روشهای درمانی که دکتر برای شما در نظر میگیرد، تجویز سیتالوپرام باشد. این دارو را نمیتوانید سرخود مصرف کنید و حتما باید با نسخه دکتر آن را تهیه کنید. برای دریافت مشاوره از دکتر مشاوره دارویی آنلاین، دکترروانپزشک آنلاین (دکتر اعصاب و روان آنلاین)، دکتر روانشناس آنلاین، دکترتو باشماست.
دکترتو مراقب سلامت شماست!
سلام
ایا مصرف طولانی مدت اس سیتالوپرام باعث ایجاد آلزایمر میشود یا خیر ؟
سلام! مصرف طولانیمدت سیتالوپرام، که یک داروی ضدافسردگی از گروه مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) است، به طور مستقیم باعث ایجاد آلزایمر نمیشود. تحقیقات موجود تاکنون نشان ندادهاند که مصرف سیتالوپرام یا سایر داروهای SSRI به بروز آلزایمر منجر شود. با این حال، برخی از داروهای ضدافسردگی میتوانند اثراتی بر حافظه و شناخت داشته باشند که معمولاً موقتی است و با تغییر دوز یا قطع دارو از بین میرود. اگر نگرانی در مورد مصرف طولانیمدت این دارو دارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا میزان و مدت زمان مصرف دارو به طور دقیق بررسی و تنظیم شود.
درود برشما من رماتیسم عصبی دارم چندماه ازاین دارو دارم استفاده میکنم و تاثیر فوق العاده دیدم ازش با توجه به سنم که ۴۲دارم مصرف این دارو تا چ زمانی باید ادامه بدم یعنی تا آخر عمر باید مصرف کنم؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
درود بر شما! سیتالوپرام یک داروی ضدافسردگی است که معمولاً برای درمان افسردگی، اضطراب و برخی اختلالات روانی دیگر تجویز میشود. مصرف این دارو برای افراد مبتلا به مشکلات روانی و عصبی مانند اضطراب یا افسردگی میتواند تأثیرات مثبتی داشته باشد. با توجه به اینکه شما از آن برای درمان رماتیسم عصبی استفاده میکنید و تأثیر خوبی مشاهده کردهاید، ادامه مصرف این دارو بستگی به نظر پزشک معالج شما دارد.
اگر سیتالوپرام به شما کمک کرده و مشکلاتتان تحت کنترل قرار گرفته است، ممکن است پزشک شما تصمیم بگیرد که دارو را برای مدت طولانی یا حتی برای همیشه تجویز کند. اما در بسیاری از موارد، اگر علائم بهبود پیدا کند، پزشک ممکن است تصمیم به کاهش دوز یا قطع دارو بگیرد. به طور کلی، استفاده از داروهای ضدافسردگی به مدت طولانی نیاز به نظارت دقیق پزشک دارد، زیرا ممکن است عوارضی ایجاد شود یا نیاز به تنظیمات جدید دارویی پیدا کنید.
در نهایت، بهتر است با پزشک خود در مورد مدت زمان مناسب برای ادامه مصرف سیتالوپرام و برنامه درمانی خود مشورت کنید. تغییرات در مصرف دارو باید تحت نظر پزشک و با ارزیابی وضعیت شما انجام شود تا به بهترین نتیجه دست یابید.
سلام من یه سوال نوشتم ولی الان نیستش يعني پاک شده؟
جواب هارو ایمیل میکنید؟
آخه ایمیل ثبت نشده؟
سلام بیتای عزیز
پاسخ تان داده شد
کمی صبور باشید تا پزشک پاسخ شما را بدهد
با ارزوی بهترین ها
سلام ممنون از سایت خوبتون من چهار ساله که قرص سیتالوپرام ۲۰ هرروز نصف قرص استفاده میکنم میخواستم بدونم تا چند سال میشه از این قرص استفاده کرد عوارضی برام نداشته و به خاطر اضطراب استفاده میکنم
سلام
سیتالوپرام یک داروی مؤثر برای مدیریت اضطراب و افسردگی است و میتوان آن را برای مدت طولانی تحت نظر پزشک استفاده کرد. بسیاری از افراد برای چندین سال از این دارو استفاده میکنند بدون اینکه عوارض جدیای را تجربه کنند. نکته مهم این است که مصرف طولانیمدت باید به صورت دورهای توسط پزشک ارزیابی شود تا از تداوم نیاز به دارو اطمینان حاصل شود و هرگونه عارضه احتمالی مانند تغییرات در عملکرد کبد یا کلیه، یا تأثیر بر خواب و خلقوخو بررسی شود. اگر شما عوارضی نداشتهاید و اضطرابتان به خوبی کنترل شده است، میتوانید مصرف را ادامه دهید، اما بهتر است هر ۶ تا ۱۲ ماه یکبار با پزشک مشورت کنید تا درباره ادامه مصرف یا احتمال کاهش تدریجی دوز تصمیمگیری شود.
متخصص روانپزشک
خیلی ممنونم دکتر جان از پاسخگوییتون
پزشک من از ایران رفته و دیگه باهاش ارتباط ندارم
ممکنه توسط خودتون آن لاین ویزیت بشم
اسم شریفتون رو نمیدونم متاسفانه
سلام
بیتای عزیز
از لینک زیر وارد شده و مشورت کنید
مشاوره آنلاین روانپزشک
سلام وققتون بخیر من دوبار سیتو لوپرام ۱۰ مصرف کردم و الان دچار مشکل خواب، بیدار شدن بی دلیل شدم از اونجایی که باید باعث خواب الودگی بشه مشکلی نداره؟
سلام، وقت بخیر. داروی سیتالوپرام معمولاً برای درمان اضطراب و افسردگی تجویز میشود و یکی از عوارض جانبی آن میتواند خوابآلودگی باشد، اما هر فرد به داروها واکنش متفاوتی نشان میدهد. اگر شما دچار مشکلات خواب و بیدار شدن بیدلیل شدهاید، ممکن است این عوارض ناشی از مصرف سیتالوپرام یا تأثیرات آن بر الگوهای خواب شما باشد. این مشکلات خواب معمولاً با گذشت زمان کاهش مییابند، اما اگر همچنان ادامه پیدا کنند یا شدیدتر شوند، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. ممکن است پزشک شما دوز دارو را تنظیم کند یا داروی دیگری برای شما تجویز نماید تا مشکلات خواب شما بهبود یابد.
سلا م دکتر به نظرتون قرص سیتالوپرام برای پانیک از سرترالین عملکرد بهتری داره دراین مورد راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام! قرص سیتالوپرام و سرترالین هر دو داروهایی از گروه SSRI (مهارکنندههای بازجذب سروتونین) هستند که برای درمان اختلالات اضطرابی مانند پانیک مورد استفاده قرار میگیرند. عملکرد این دو دارو مشابه است، اما هر فرد ممکن است به یک دارو پاسخ متفاوتی بدهد. برخی افراد ممکن است سیتالوپرام را بهتر تحمل کنند و برخی دیگر سرترالین را. انتخاب دارو بستگی به نیازهای خاص شما و واکنش بدنتان دارد.
سلام من نزدیک ۱سال عست که قرص سیتالوپرام مصرف میکنم الان حدود ۱ماه هست که بعضا دچار اسهال میشم آیا ازعوارض این قرص هست و چگونه قرص رو قطع کنم
سلام
بله، اسهال میتواند یکی از عوارض جانبی مصرف سیتالوپرام باشد. برای قطع دارو، بهتر است به تدریج و تحت نظر پزشک این کار را انجام دهید تا از بروز علائم ترک یا مشکلات روانی جلوگیری شود. پزشک ممکن است برنامهای برای کاهش دوز دارو به شما بدهد. به هیچ عنوان قرص را بدون مشورت با پزشک به طور ناگهانی قطع نکنید.
متخصص روانپزشک
لبیی
بنده در بعضی از مواقع از سیتالوپرام برای رابطه جنسی مصرف میکنم که واقعا رابطه خوشی داره وارگاسم رو به حداکثر میرسونه ..میخاستم بدونم آیا مشکلی داره یاخیر
سلام
استفاده از سیتالوپرام (یک داروی ضد افسردگی) برای بهبود تجربه جنسی ممکن است در برخی افراد تأثیرات مثبت داشته باشد، اما مصرف این دارو بدون تجویز پزشک و به صورت غیرمنظم میتواند عوارضی مانند تغییرات خلق و خو، خوابآلودگی، یا اختلال در عملکرد جنسی ایجاد کند. بهتر است برای استفاده از هر دارویی در زمینه جنسی، با پزشک مشورت کنید تا از سلامت و ایمنی شما اطمینان حاصل شود.
متخصص روانپزشک
سلام.. مادرم ۷۴ سال شون به دلیل افسردگی ماژور و اضطراب شدید دکتر براشون اسیتالوپرام ۱۰ و نورتریپتیلین ۱۰ تجویز کردن.. ۲۷ روزه ۱/۴ اسیتالوپرام صبح مصرف می کنن ولی عوارض دارو کم نشده.. استرس شون چندین برابر شده بعلاوه تپش قلب و تهوع و حالت سنگینی سر.. درضمن مادرم مشکل قلبی دارند سوستاک و نصف پرانول ۲۰ صبح.. لوزارتان ۲۵ ظهر و نصف پرانول و اسپیرین و سوستاک شب مصرف می کنن
مرضیه عزیز
عوارضی که مادرتان پس از شروع درمان با اسیتالوپرام و نورتریپتیلین تجربه میکنند، از جمله استرس بیشتر، تپش قلب، تهوع، و سنگینی سر، ممکن است به علت ترکیب داروها، واکنشهای فردی به داروها یا تداخل دارویی باشد. همچنین، برخی داروها به خصوص اسیتالوپرام (یک SSRI برای درمان افسردگی) در برخی افراد ممکن است در روزهای اول درمان موجب افزایش اضطراب و سایر عوارض موقتی شوند، که معمولاً با ادامه مصرف دارو بهبود مییابد، ولی در صورت ادامه این عوارض، ممکن است نیاز به تغییر دارو یا تنظیم دوز باشد.
با توجه به اینکه مادرتان دارای مشکل قلبی هستند و داروهایی مانند سوستاک (برای فشار خون) و پرانول (برای کنترل ضربان قلب) مصرف میکنند، تداخل دارویی نیز میتواند به مشکلات اضافه شده کمک کند. برای مثال، اسیتالوپرام و نورتریپتیلین میتوانند بر فشار خون و ضربان قلب تأثیر بگذارند، که ممکن است با داروهای قلبی مادرتان تداخل داشته باشد.
زیر نظر پزشکتان باشید