بتاهیستین چیست؟ نحوه مصرف، کاربرد و عوارض آن – مجله سلامت دکترتو

داروی بتاهیستین چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

بتاهیستین برای درمان سرگیجه، وزوز و سوت زدن گوش استفاده می‌شود. متخصصان معمولا برای درمان علائم بیماری منیر که با سرگیجه و کاهش شنوایی همراه است از آن استفاده می‌کنند. این دارو در دوزهای ۸ و ۱۶ میلی‌گرم، ۲ تا ۳ بار در روز مصرف می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
داروی بتاهیستین چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف آن

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

اکتوسرک بتاهیستین برای درمان سرگیجه و وزوز گوش در افرادی که بیماری منیر دارند استفاده می‌شود. این دارو برای زنان باردار و کودکان (افراد زیر ۱۸سال) منع مصرف دارد. دوز مصرفی اکتوسرک معمولا ۲ تا ۳ بار در روز است که توسط پزشک متخصص تجویز می‌شود. اگر بتاهیستین مصرف می‌کنید، با مشاهده علائمی مانند ناراحتی معده و سردرد حتما به دکتر عمومی یا گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. می‌توانید از طریق مشاوره تلفنی دکترتو با مجرب‌ترین پزشکان ارتباط بگیرید. اگر نیاز به مراجعه حضوری داشته باشید نیز می‌توانید از طریق سامانه نوبت‌دهی دکترتو اقدام به گرفتن نوبت ویزیت حضوری کنید.

قرص بتاهیستین چیست؟

بتاهیستین به انگلیسی Betahistine برای درمان سرگیجه، زنگ زدن در گوش، از دست دادن شنوایی و تهوع در کسانی که بیماری مینیر دارند، استفاده می‌شود. این دارو باعث بهتر شدن جریان در گوش داخلی می‌شود و برای افراد بالای ۱۸ سال کاربرد دارد.
بیماری مینیر، یک بیماری پیشرونده در گوش داخلی است که علائمی مثل سرگیجه، از دست دادن شنوایی و وزوز گوش دارد. این علائم به علت قطع شدن یا اختلال در هموستاز مایع آندولنف در گوش داخلی ایجاد می‌شوند.

اطلاعات شناسنامه ای قرص اکتوسرک بتاهیستین

داروی ضد سرگیجه بتاهیستین (شبیه به هیستامین) برای درمان علائم مرتبط با بیماری منیر استفاده می‌شود. در جدول زیر اطلاعات فارماکولوژیک این دارو را مشاهده می‌کنید.

شناسنامه داروییتوضیحات
نام عمومی داروبتاهیستین به انگلیسی Betahistine
نام تجاریSerc
نام‌های رایجبتووین، آفاسرک، ویاسرک، بتاسرک، بتووین، اکتوسرک
نوع داروبتاهیستین دی هیدروکلراید، یک آنالوگ هیستامین
فرمول شیمیاییC8H12N2
دسته بندی بارداریc، مصرف آن در بارداری ممنوع است
نیمه عمرکمتر از ۱ ساعت
متابولیسم دارودر کبد متابولیزه می‌شود
نحوه دفع دارواز طریق ادرار
بهترین شرایط نگهداریدر مکانی خنک و خشک و دور از رطوبت
دوز مصرف۸، ۱۶ و ۲۴ میلی‌گرمی
نحوه مصرفمعمولا به صورت خوراکی با دوز ۸ یا ۱۶ میلی‌گرمی ۲ تا ۳ بار در روز
اشکال داروییقرص خوراکی
نحوه عملکرد داروی بتاهیستین اکتوسرکبا اثر بر گیرنده H1 هیستامین عمل می‌کند و باعث گشاد شدن و افزایش نفوذپذیری عروق خونی می‌شود
داروهای هم گروهسیناریزین و فلوناریزین
جدول اطلاعات دارویی قرص بتاهیستین

نحوه مصرف قرص بتاهیستین ۸ و دوز مصرفی آن

قدم اول در اطلاع از طریقه مصرف بتاهیستین اکتوسرک، مطالعه مواردی است که روی جعبه دارو نوشته شده است. موارد زیر نیز اطلاعات مفیدی به شما می‌دهند:

  • دوز مصرفی معمول قرص بتاهیستین ۳ بار در روز است
  • معمولا دوز شروع یک قرص یا نصف یک قرص در روز است
  • قرص بتاهیستین ۸ میلی‌گرم و ۱۶ میلی‌گرم را همراه با یک وعده غذایی سبک میل کنید
  • ممکن است چند هفته طول بکشد تا اثر قرص بتاهیستین را حس کنید
  • در صورت فراموش کردن یک دوز از قرص بتاهیستین به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اما اگر زمان مصرف دوز بعدی رسیده است دو دوز را با هم مصرف نکنید و فقط یک دوز بخورید و ادامه مصرف دارو را طبق برنامه روتین ادامه دهید
  • قرص‌ها باید در دمای اتاق و در بسته بندی خود محصول و به دور از دسترس بچه‌ها و حیوانات قرار داده شوند
نحوه مصرف قرص بتاهیستین 8 و دوز مصرفی آن
بهترین زمان مصرف بتاهیستین هر ۶ تا ۸ ساعت یکبار، ۳ بار در روز است.

نحوه قطع قرص بتاهیستین

معمولا مصرف دارو تا زمانی که دوره مصرف آن کامل شود ادامه دارد. حتی اگر بعد از مدتی احساس کردید نیازی به مصرف دارو ندارید (اگر دچار عوارض جانبی نشدید)، همچنان برای قطع مصرف بتاهیستین ۸ یا سایر دوزهای آن با پزشک در ارتباط باشید. پزشک شما ممکن است به مدت ۶ تا ۱۲ ماه مصرف بتاهیستین را توصیه کند تا ببیند آیا به کاهش علائم شما کمک می‌کند یا خیر.

قرص بتاهیستین ۸ برای چیست؟ (موارد مصرف قرص بتاهیستین)

بتاهیستین برای سرگیجه، وزوز گوش و از دست دادن شنوایی مرتبط با علائم بیماری منییر مفید است. علائم این بیماری می‌تواند روی تسلط به رانندگی و استفاده از ماشین آلات سنگین تاثیر منفی بگذارد. کاهش سرگیجه به بهبود توانایی و انجام وظایف روزانه کمک می‌کند.

بتاهیستین بهترین قرص درمان جابجایی مایع گوش میانی هست؟

برای اطلاع دقیق، مشاوره دارویی بگیر.

۱. قرص بتووین برای چیست؟

نام دیگر قرص آمیبت بتاهیستین، قرص بتووین است. این دارو با تاثیر روی علائم بیماری منیر، به بهبود اختلالات شنوایی و اختلال تعادل کمک می‌کند.

۲. قرص سرگیجه بتاهیستین، بهترین قرص برای درمان سرگیجه گوش میانی

بتاهیستین با نام تجاری Serc، یک داروی ضد سرگیجه است. سرگیجه یک حس ناخوشایند است که به دلیل عدم عملکرد قسمتی از گوش داخلی، عصب‌های وستیبولار یا مخچه، ساقه مغز و سیستم عصبی مرکزی ایجاد می‌شود. نوع وستیبولار آن معمولا با وزوز گوش و از دست دادن شنوایی همراه است.

این دارو معمولا برای اختلالات تعادل و سرگیجه ناگهانی تجویز می‌شود. فواید استفاده از قرص آمیبت بتاهیستین برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ برای درمان بیماری منیر در اروپا ثبت شد اما همچنان درمورد تاثیرات آن اختلاف نظر وجود دارد.

کاربرد بتاهیستین چیست؟

۳. قرص بتاهیستین برای وزوز گوش

قرص آمی بت بتاهیستین با افزایش گردش خون در گوش داخلی، وزوز یا سوت کشیدن گوش را کاهش داده و از بین می‌برد. این دارو به جلوگیری از کاهش شنوایی یا از دست دادن شنوایی هم کمک می‌کند.

متن انگلیسی:
Betahistine is a type of medicine called a histamine analogue. It works by increasing the effect of a natural substance called histamine in your inner ear.
ترجمه فارسی:
بتاهیستین نوعی دارو به نام آنالوگ هیستامین است. این دارو با افزایش اثر یک ماده طبیعی به نام هیستامین در گوش داخلی شما کار می‌کند.

به نقل از سایت nhs

۴. دوز مصرفی قرص بتاهیستین

قرص بتا هیستین در دوزهای ۸ و ۱۶ میلی‌گرمی عرضه می‌شود. دوز شروع معمول ۱۶ میلی‌گرم است که ۳ بار در روز (هر ۶ یا ۸ ساعت یکبار) مصرف می‌شود. اگر علائم بیماری شما شدید نباشد،‌ پزشک ممکن است دوز شما را به ۸ میلی‌گرم ۳ بار در روز کاهش دهد. مصرف قرص بتاهیستین در زنان باردار و افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمی‌شود.

قرص بتاهیستین برای وزوز گوش خوبه؟
بتاهیستین با افزایش گردش خون در گوش داخلی، وزوز یا سوت کشیدن گوش را کاهش داده و از بین می‌برد.

عوارض جانبی داروی بتاهیستین (عوارض قرص بتاهیستین ۸ چیست؟)

در حالت کلی، بتاهیستین در ۷۰ درصد بیماران حتی با مصرف طولانی مدت بدون آسیب و عوارض گزارش شده است. اما ممکن است برخی بیماران با عوارض زیر مواجه شوند:

  • درد معده
  • سردرد
  • واکنش آلرژیک مثل ورم صورت و لب
  • تنگی تنفس
  • راش و خارش پوستی
  • تهوع
  • نفخ
  • آریتمی قلبی

شواهدی مبنی بر آسیب‌های کلیوی و کبدی دیده نشده است.

آیا قرص بتاهیستین خواب آور است؟

بله، قرص آمی بت بتاهیستین می‌تواند باعث خواب آلودگی شود. آنتی هیستامین‌های خواب آور می‌توانند به رفع تهوع خفیف، بیماری یا سرگیجه کمک کنند.

اینفوگرافی عوارض جانبی داروی بتاهیستین
تنگی نفس و سردرد از عوارض قرص بتاهیستین هستند.

آیا قرص بتاهیستین چاق کننده است؟

خیر، بتاهیستین ۸ یا سایر دوزهای آن باعث افزایش وزن نمی‌شود بلکه برعکس با کاهش وزن همراه است. در یک مطالعه کنترل شده از زنان، گزارش شد که بعد از ۱۲ هفته درمان با این دارو بیماران کاهش وزن داشتند.

آیا شما هم علائم سرگیجه و سبکی سر دارید؟ همین حالا از دکتر نوبت بگیرید.

موارد هشدار و احتیاط مصرف آمیبت بتاهیستین

در صورتی که سابقه حساسیت به بتاهيستين یا مواد تشکیل دهنده آن را دارید به پزشک اطلاع دهید. اگر به بیماری آسم، فئوکروموسیتوما یا تومورهای آدرنال و راش‌های پوستی مبتلا هستید حتما در سابقه بیماریتان اعلام کنید. بتاهیستین دارای آلفا لاکتوز مونوهیدرات (lactose monohydrate) است و کسانی که عدم تحمل گالاکتوز دارند نباید از آن استفاده کنند.

مصرف اکتوسرک بتاهیستین در بارداری و شیردهی

بتاهيستين معمولا در دوران بارداری توصیه نمی‌شود زیرا اطلاعات دقیقی در مورد تأثیر آن بر مادر و جنین وجود ندارد. اگر باردار هستید با پزشک خود صحبت کنید تا داروی جایگزین برای شما تجویز کند.

قرص آمیبت بتاهیستین ۸ برای کودکان خوبه؟

استفاده از بتاهیستین برای کودکان (بیماران کمتر از ۱۸ سال) توصیه نمی‌شود. زیرا همچنان شواهد کافی برای ایمنی و سلامت بعد از مصرف این دارو در سنین زیر ۱۸ سال وجود ندارد.

مصرف همزمان سیناریزین و بتاهیستین خطرناک است؟

درمان ترکیبی سیناریزین (۷۵ میلی‌گرم) و بتاهیستین (۲۴ میلی‌گرم) اثربخشی و تحمل پذیری بیشتری داشتند. در واقع برای مصرف ترکیبی این دو دارو در حال حاضر تداخل دارویی یا عوارض جانبی ثبت نشده است.

تداخلات دارویی قرص اکتوسرک بتاهیستین با داروهای دیگر چیست؟
قرص آمی بت بتاهیستین در دوزهای ۸ و ۱۶ میلی‌گرمی تجویز می‌شود.

تداخلات دارویی قرص اکتوسرک بتاهیستین با داروهای دیگر

حتما تمامی داروهایی که مصرف می‌کنید را به پزشک اطلاع دهید. به خصوص داروهای زیر که با قرص بتا هیستین تداخل دارویی دارند:

  • آنتی هیستامین
  • سایمتیدین
  • آریپیپرازول
  • آمفتامین
  • آموکساپین
  • آزاتادین
  • سیتریزین
  • کلرپرومازین
  • کلوزاپین
  • دوبوتامین
  • اپی نفرین
  • دوکسپین
  • فاموتیدین
اشکال داروییعوارض جانبیتداخل دارویی
قرص بتاهیستین شهردارو ۸ میلی‌گرمدرد معدهآنتی هیستامین
قرص بتاهیستین امین ۸ میلی‌گرم-آمی بتتهوع و استفراغآمفتامین
ویاسرک ۱۶ میلی‌گرمسردردآموکساپین
قرص اکتوسرک ۸ و ۱۶ میلی‌گرمواکنش آلرژیک مثل ورم صورت و لبآزاتادین
قرص آفاسرک ۸ و ۱۶ میلی‌گرمتنگی تنفسسیتریزین
بتووین ۸ و ۱۶ میلی‌گرمراش و خارش پوستیکلرپرومازین
قرص ورتیکات ۸ میلی‌گرمدرد شکمیکلوزاپین
قرص بتاسرک ۸ میلی‌گرمنفخدوبوتامین
داروی ویاسرک ۸ میلی‌گرمآریتمی قلبیاپی نفرین
اطلاعات دارویی قرص بتا هیستین

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

بتاهیستین برای درمان علائم مرتبط با بیماری منیر مانند سرگیجه و سوت کشیدن گوش استفاده می‌شود. قرص آمیبت بتاهیستین ۸ اولین بار توسط FDA در دهه ۱۹۷۰ تأیید شد اما حدود ۵ سال به دلیل نبود شواهد کافی از اثربخشی آن، استفاده نشد. در حال حاضر دوزهای ۸ و ۱۶ میلی‌گرمی آن در دسترس است و پزشکان برای کاهش علائم سبکی سر و اختلال تعادل در بیماری منیر این دارو را تجویز می‌کنند.

اگر به علائم بیماری منیر دچار هستید و دنبال درمان مناسب می‌گردید، به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری از بهترین پزشکان سراسر کشور، استفاده از سیستم مشاوره دارویی و مشاوره با دکتر گوش و حلق و بینی آنلاین برای شما فراهم شده است.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

قرص آمیبت بتاهیستین 8 به انگلیسی Betahistine برای درمان سرگیجه، زنگ زدن در گوش، از دست دادن شنوایی و تهوع در کسانی که بیماری مینیر دارند، استفاده می‌شود.

یکی از سوالات مهم این است که قرص بتاهیستین برای چیست؟ قرص بتاهیستین خارجی نوعی داروی کاهنده علائم سرگیجه و سبکی سر و اختلالات گوش داخلی است.

خیر، این دارو فشار خون را بالا نمی‌برد.

دیمن هیدرینات برای درمان سرگیجه حاد استفاده می‌شود.

مکلیزین رایج‌ترین داروی تجویز شده برای کنترل سرگیجه و عدم تعادل است.

بهترین زمان مصرف بتاهیستین هر ۶ تا ۸ ساعت یکبار، ۳ بار در روز است.

اگر سرگیجه شما با حالت تهوع همراه است، یک آنتی هیستامین بدون نسخه مانند مکلیزین (برای بیماری حرکتی)‌ یا دیمن هیدراینات را امتحان کنید. قرص آمیبت نیز برای سرگیجه حاصل از بیماری منیر مفید است.

قرص آمی بت بتاهیستین خارجی و سیناریزین هردو نوعی آنتی هیستامین هستند که برای درمان اختلال گوش داخلی استفاده می‌شوند. درمان ترکیبی آنها موثرتر از تک درمانی بوده است.

امتیاز شما به مقاله:
(4از5)
دسته بندی:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره بتاهیستین

  1. ارش محمدی گفت:

    سلام من ۱۶ سالمه دکتر رفتم نوار گوش ازم گرفت گفتش مایه گوشت تکون خورده مانو کرد قرص بتاهستین داد گفتش ۲۷ روز دیگه بیا رفتم گفتش قرص ادامه بده ۳۰ روز دیگه باز بیا ایا مشکلی هست که دکتر این حرفو میزنه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به سن شما و توضیحاتی که ارائه دادید، به‌نظر می‌رسد پزشک با مشاهده تغییراتی در نوار گوش (مانند حرکت غیرطبیعی مایع گوش میانی یا داخلی)، احتمال مشکل تعادلی یا اختلالات مرتبط با گوش داخلی مانند سرگیجه یا وزوز گوش را مطرح کرده‌اند. تجویز داروی بتاهستین نیز معمولاً برای بهبود گردش خون در گوش داخلی و کاهش علائم سرگیجه انجام می‌شود. توصیه به ادامه دارو و پیگیری در فواصل منظم، نشانه دقت پزشک در بررسی روند درمان و پاسخ بدن شما به داروست، و به‌خودی‌خود جای نگرانی ندارد. حتماً مراجعات بعدی را جدی بگیرید و در صورت بروز علائم جدید، سریعاً پزشک را مطلع سازید.
      متخصص گوش و حلق و بینی

  2. امیرعلی ممدی گفت:

    سلام من ۱۴ سالمع دکتر نوار گوش ازم گرفت گفت مایه گوشت تکان خورده مانو کرد به من قرص بتاهستین با جینکورا گفتش ۲۰ روز دیگه بیا ۲۰ روز دیگه رفتم گفتش قرص ادامه بدش ۳۰ روز دیگه بیا ایا مشکلی هست دکتر این حرفو میزنه

  3. روشا گفت:

    سلام دکتر اگه سرگیجه رفع شد اما همچنان حس کنی تعادل نداری باید سینازن ادامه داد
    سوالم اینه در صورت بهبود تا کی باید قرص سینازن و ادامه داد

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، اگر سرگیجه رفع شده اما هنوز احساس عدم تعادل دارید، معمولاً ادامه دادن سیناریزین به بهبود تعادل کمک می‌کند، اما مدت زمان دقیق مصرف باید توسط پزشک تعیین شود و معمولاً چند هفته تا چند ماه ممکن است لازم باشد. بهتر است وضعیت خود را به پزشک اطلاع دهید تا بر اساس پیشرفت علائم دوز و مدت درمان را تنظیم کند و در صورت نیاز روش‌های تکمیلی مثل فیزیوتراپی تعادلی را پیشنهاد دهد. هیچ‌وقت دارو را بدون مشورت پزشک قطع نکنید.

  4. گندم گفت:

    سلام دکتر خواهش میکنم جواب بدین
    من از اسفند دچار سرگیجه و خواب رفتگی دست و پا و صورت شدم به اورژانس مراجعه کردم سرم تراپی و یه سری امپول سرگیجه زدن بهتر شدم بعدش گفتن به متخصص مراجعه کن از اسفند تا حالا هر دکتری که گفتن مراجعه کردم مغز و اعصاب ام ار ای نوشت و نوار عضله جواب هر دو تا گفتش خوبه به دکتر روان و اعصاب مراجعه کردم قزص اعقاب با دوز پایین نوشتن اما خوردن اولین قرص تا دو روز نمیتونستم رو پام بایستم چون بچه کوچیک دارم دیگه نخوردم نزد پزشک متخصص گوشی و حلق و بینی رفتن گفتن مشکل تعادل گوش دارم سینازین ۲۵ با یه سری مکمل نوشتن خوردم یکم بهتر شدم چند روز گذشت دیروز حالم بد شد سرگیجه گرفتم اورژانس بستری شدم امپول سرگیجه و قرص بتاهستین ۱۲ دادن از دیروز که این قرص و میخورم حالم بده تعادل ندارم سرم گیجه لرزش دست و پا سردی دست و پا دارم چیکار کنم این بتاهسین و بخورم یا قرص سینازین ۲۵ که دکتر تجویز کردن الان عوض کردن قرص مشکلی پیش نمیاد کدوم قرص برای بیماری من لازمه خواهش میکنم جواب بدین
    چقدر بعد قرص سرگیجه میشه قرص تپش قلب خورد

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، شرایط شما پیچیده به نظر می‌رسد و تغییر داروها و علائم جدید مثل سرگیجه و عدم تعادل نیازمند پیگیری دقیق پزشکی است. قرص‌های سینازین و بتاهستین هر دو برای مشکلات تعادلی و سرگیجه تجویز می‌شوند، اما ممکن است بدن شما به تغییر داروها حساس باشد و عوارضی مانند سرگیجه و لرزش دست و پا ایجاد شود. توصیه می‌کنم بدون مشورت پزشک داروها را تغییر ندهید و حتماً به متخصص گوش و حلق و بینی یا نورولوژیست مراجعه کنید تا داروها و دوز مناسب با توجه به شرایط شما تنظیم شود. در مورد قرص تپش قلب نیز باید با پزشک مشورت کنید چون ممکن است با داروهای دیگر تداخل داشته باشد. سلامت شما اهمیت زیادی دارد و پیگیری دقیق و منظم بهترین راهکار است.
      متخصص مغزواعصاب

      1. گندم گفت:

        دکتر ممنونم از پاسخگویتون بله قرص تپش قلب دلکور و دکتر متخصص تجویز کردن گفتن ضربانت ۱۰۰ الان ساعت ۹ قرص بتاهستین خوردم دو ساعت و نیم گذشته میتونم دلکور مصرف کنم چون هر شب قبل خواب مصرف میکردم
        و اینکه دکتر متخصص گوش و حلق و بینی سینازین تجویز کرده و دیشب پزشک عمومی بتاهستین تجویز کرده میتونم همون سینازین قرص دکترم تجویز کرده بخورم چون شدید حالم با بتاهستین بد شده

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          اگر پزشک متخصص برای شما دلکور تجویز کرده و معمولاً شب‌ها مصرف می‌کنید، می‌توانید با گذشت بیش از دو ساعت از مصرف بتاهستین، دلکور را طبق همان برنامه قبلی استفاده کنید، مگر اینکه پزشک محدودیتی ذکر کرده باشد. در مورد بتاهستین و سیناریزین (که عملکرد مشابهی دارند ولی از نظر ترکیب متفاوت‌اند)، بهتر است فقط یکی را مصرف کنید و چون سیناریزین را پزشک متخصص تجویز کرده، بهتر است همان را ادامه دهید و مصرف بتاهستین را قطع کنید، به‌خصوص اگر با آن احساس ناخوشی داشتید. حتماً با پزشک معالج‌تان هماهنگ بمانید.

  5. حسین دیناروند گفت:

    سلام دکتر ببخشید من ی روز ع خاب بیدار شدم و ی سرگیجه شدیدی گرفتم بردنم بیمارستان عکس گرفتم گفتن مایع گوشت تکون خورده الان اصلا نمیتونم دراز بکشم سر گیجه شدید دارم این قرص خوبه استفاده کنم بهتر میشم لطفا راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، سرگیجه شدید و مشکلات مربوط به تعادل معمولاً ناشی از مسائل گوش داخلی یا مایع گوش است. داروی بتاهیستین می‌تواند به بهبود جریان خون در گوش داخلی و کاهش سرگیجه کمک کند، اما بهتر است مصرف آن تحت نظر پزشک متخصص باشد. حتماً به دکترتان مراجعه کنید تا علت دقیق سرگیجه مشخص و درمان مناسب شروع شود. در این مدت از حرکات ناگهانی و تغییر سریع وضعیت خودداری کنید و استراحت کافی داشته باشید.
      متخصص گوش و حلق و بینی

  6. اکبر گفت:

    خوب بود
    اما دکتر این قرص برای سردرد سینوزیت برای من تجویز کرد

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بتاهیستین معمولاً برای مشکلات گردش خون گوش و سرگیجه استفاده می‌شود و برای سردرد یا سینوزیت معمول نیست، ولی ممکنه دکتر شما به دلیل شرایط خاصی این دارو رو تجویز کرده باشه. بهتره دقیق با دکترتون مشورت کنید و درباره تاثیر و کاربرد دارو سوال بپرسید تا مطمئن بشید درمان درستی دریافت می‌کنید.

  7. ناشناس گفت:

    سلام من به علت سر گیجه و عدم تعادل به اورژانس رفتم نوار قلب گرفتند وقرص بتاهیستین ۸ روز سه عدد برایم نوشتن ولی من چون تهد نظر دکتر چند سالی متادون مصرف میکنم روز ۲عدد از قرص بتاهیستین میخورم چون گفتم نکه بهم نخورن ولی الان دهانم خشک میشود و سرم از توق سر تا پیشانی درد میکند بعضی موقعها نه همیشه و بعضی وقتها سرم گزگز میکند و ناگفته نماند دکتر گفتن نوار قلبت هم سالم است و سه ورق ده تایی برایم بتاهیستین نوشتند وبعضی موقعها هم پوست بدنم بیشتر فقط زیر کشاله رانم احساس سوختگی میکنم بنظر شما پتاهیستین را ادامه بدهم یا نه ممنون از برنامه خوبتان سپاس گذارم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، با توجه به اینکه نوار قلب شما طبیعی بوده و پزشک بتاهیستین را برای سرگیجه تجویز کرده، مصرف دارو به‌طور کلی مشکلی ندارد، اما خشک شدن دهان، گزگز سر و احساس سوزش پوستی ممکن است از عوارض دارو یا تداخل آن با متادون باشد. بهتر است مصرف دارو را با همان دوز فعلی (۲ عدد در روز) ادامه ندهید تا زمانی که مجدداً با پزشک مشورت کنید. حتماً به پزشک خود اطلاع دهید که متادون مصرف می‌کنید، چون برخی داروها می‌توانند با آن تداخل داشته باشند. اگر علائم تشدید شد، مصرف دارو را قطع کرده و فوراً مراجعه کنید.