فهرست مطالب
- قرص آلپرازولام چیست؟
- نحوه مصرف قرص الپرازولام چیست؟
- قرص آلپرازولام برای چیست؟ (آلپرازولام ۱ و قرص آلپرازولام ۰/۵ برای چیست)
- عوارض قرص آلپرازولام ۰/۵-۱ یا دوزهای دیگر (عوارض قرص آلپرازولام برای بزرگسالان)
- موارد احتیاط مصرف داروی آلپرازولام کدامند؟
- تداخلات دارویی آلپرازولام با داروهای دیگر
- اطلاعات دارویی آلپرازولام و اشکال دارویی
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
اضطراب و ترس میتوانند مشکلات بسیاری را برای شما ایجاد کنند. از اینرو برای درمان و کنترل این اختلالات نیاز به درمان داریم. اگر آرام نیستید و نیاز به آرامبخش دارید، دکتر روانپزشک انتخابهای مختلفی برای درمان و کنترل این اضطراب دارد. یکی از داروهایی که برای کنترل اضطراب برای شما تجویز میشود، داروی آلپرازولام است. اما این دارو چیست و در چه مواقعی تجویز میشود؟ عوارض آلپرازولام چیست؟ نحوه مصرف این دارو چیست؟
در صورتیکه با اضطراب و بیماریهای عصبی مواجه هستید و نیاز به درمان و بررسی دارید، باید از دکتر روانپزشک نوبت دریافت کنید. برای دریافت نوبت از بهترین دکتر روانپزشک در سراسر کشور میتوانید از دکترتو کمک بگیرید. همچنین بهتر است برای آگاهی بیشتر از عوارض آلپرازولام و نحوه مصرف آن از مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.
توجه: مطلبی که مطالعه میکنید صرفا جنبهی افزایش آگاهی دارد و بههیچوجه جایگزین توصیههای پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعهکنید.
قرص آلپرازولام چیست؟
نام رایج دارو: آلپرازولام – Alprazolam
اسامی تجاری داروی آلپرازولام: زاناکس
از داروی آلپرازولام برای درمان اضطراب، افسردگی، استرس و اختلال هراس استفاده میشود. آلپرازولام به خانوادهی بنزودیازیپنها تعلق دارد که برای ایجاد تأثیر آرامبخش بر روی مغز و اعصاب (دستگاه عصبی مرکزی) اثر میکند. اگر به اضطراب مبتلا هستید، احتمال اینکه این دارو برای شما تجویز شود، وجود دارد. همچنین گاهی برای آرام خوابیدن هم این دارو برای بسیاری از بیماران تجویز میشود.
قرص زانیسد الپرازولام برای چیست؟
زانیسد همان آلپرازولام است و برای کنترل اضطراب به کار برده میشود. این دارو به این نام هم خوانده میشود. از زانیسد برای درمان افسردگی هم استفاده میشود.
نحوه عملکرد داروی الپرازولام چگونه است؟
عملکرد آلپرازوالام به شکل تقویت یک مادهی شیمیایی طبیعی در بدن به نام گابا (گاماآمیتونوتریک اسید GABA) است. نیمه عمر این دارو زیاد است و دفع آن ادراری است.
نحوه مصرف قرص الپرازولام چیست؟
هنگام مصرف این دارو موارد زیر را در نظر داشتهباشید:
- پیش از شروع مصرف داروی آلپرازولام یا قبل از هربار مصرف مجدد این دارو، حتماً راهنمای مصرف دارویی را که پزشک داروخانه به شما میدهد، مطالعه کرده و از دستورات درجشده در آن پیروی کنید.
- دوز مصرف داروی آلپرازولام به سن، وضعیت بیماری و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد.
- تا زمانیکه عملکرد و اثربخشی دارو رضایتبخش باشد، ممکن است پزشک شما دوز مصرفی داروی آلپرازولام را بهتدریج افزایش دهد.
- اگر برای مدتی طولانی دوز بالایی از آلپزازولام مصرف شود، احتمال بروز علائم ترک ناگهانی دارو، بالا میرود. در نتیجه قطع ناگهانی دوز مصرفی این دارو، ممکن است به علائمی نظیر تشنج منجر شود.
- برای جلوگیری از پدیدار شدن این علائم و نشانهها، پزشک شما دوز مصرفی آلپرازولام را تدریجی افزایش میدهد. هر کدام از علائم ترک ناگهانی را فوراً با پزشکتان در میان بگذارید.
- هرچند مصرف داروی آلپرازولام به درمان بیماران زیادی کمک کردهاست، اما گاهی منجر به اعتیاد داوریی شدهاست. سابقهی هرگونه سوءمصرف مواد (مصرف بیشازحد الکل یا مواد مخدر)، خطر اعتیاد به داروی آلپرازولام را افزایش خواهدداد.
- پیروی دقیق از دستورات پزشک، موجب کاهش خطر اعتیاد دارویی میشود.
- مصرف طولانیمدت از داروی آلپروازولام ممکن است عملکرد و اثربخشی دارو را کاهش دهد؛ در چنین شرایطی حتماً این مسئله را با پزشکتان در میان بگذارید.
- تجویز و تعیین دوز مصرفی این دارو برای درمان اضطراب یا دیگر اختلالات روانی تنها بر عهده روانپزشک است، ازاینرو از مصرف خودسرانه دارو جدا خودداری کنید.
- این دارو را میتوان همراه یا بدون غذا مصرف کرد. اما بهتر است که برای پیشگیری از عوارض گوارشی آن را با غذای نیمه سنگین دریافت کرد.
- در صورت استفاده از آلپرازولام مایع، حتما از قطرهچکان مخصوص آن برای تعیین دوز مصرفی استفاده کنید.
- در سنین بالای ۶۵ سال، مصرف این دارو را با احتیاط بیشتری در نظر داشتهباشید.
مدت زمان تاثیر قرص خواب آلپرازولام چقدر است؟
این دارو انواع مختلفی در جذب دارد. برخی از آنها از انواع آهسته رهش، برخی پیوسته رهش و برخی دیگر سریعرهش هستند. همین مورد به میزان اثر آنها و مدت زمانی که طول میکشد تا دارو برای خواب اثر کند، موثر است. قرص سریعرهش آن ۱ تا ۲ ساعت طول میکشد تا اثر کند. پیوسته رهش آن به آرامی اثر میگذارد و ۹ ساعتی طول میکشد تا تاثیر آن کامل شود. اما اثربخشی آن از ۱ ساعت بعد از خوردن شروع میشود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره نحوه مصرف این دارو میتوانید از مشاوره دارویی دکترتو کمک بگیرید.
قرص آلپرازولام برای چیست؟ (آلپرازولام ۱ و قرص آلپرازولام ۰/۵ برای چیست)
قرص آلپرازولام برای درمان اختلالات متنوعی به کار میرود که همهی آنها در حیطهی بیماریهای اعصاب و روان قرار میگیرند:
- استرس
- اضطراب
- افسردگی
- اختلال هراس یا حمله پانیک
برای درمان هر یک از این موارد و کنترل عوارض و علائم آنها میتوان از قرص آلپرازولام استفاده کرد. از آنجایی که برای درمان و کنترل علائم بیماریها از دوز پایین دارو شروع میشود تا دوزهای موثر آن در نظر گرفته و پیدا شوند، برای درمان هر کدام از این مشکلات نیز از آلپرازولام ۰.۵ استفاده میشود. در صورت نیاز دوز این دارو افزایش پیدا میکند و به آلپرازولام ۱ میرسد. برای کسانی که به دوزهای بالاتر این دارو نیاز داشتهباشند، ممکن است که از دوزهای بالاتر در یک روز هم استفاده شود و این تنها به نظر دکتر روانپزشک بستگی دارد.
قرص آلپرازولام برای چه مصرف میشود: قرص آلپرازولام برای بی خوابی
حتما شنیدهاید که میگویند: قرص خواب آلپرازولام! بله! یکی از اصلیترین استفادهها و موارد مصرف این دارو در درمان بیخوابی ناشی از اضطراب و بیماریهای اعصاب است. معمولا کسانی که به اضطراب و استرس مبتلا میشوند یا افسردگی دارند، در خواب خود نیز دچار مشکل و اختلال میشوند. یکی از اصلیترین مشکلات در خواب، بیخوابی است. بنابراین برای منظم کردن ساعت خواب، دکتر روانپزشک از این دارو استفاده میکند که در بیشتر موارد موثر است.
عوارض قرص آلپرازولام ۰/۵-۱ یا دوزهای دیگر (عوارض قرص آلپرازولام برای بزرگسالان)
به نقل از WebMD، مصرف آلپرازوالام ممکن است منجر به عوارضی مثل:
- خوابآلودگی
- گیجی
- افزایش تولید بزاق
- و تغییر در میل یا توان جنسی شود.
در صورت تشدید یا تداوم هرکدام از این علائم، با پرشکتان صحبت کنید. برای کاهش خطر سرگیجه و عدم تعادل بهآرامی از جایتان بلند شوید.
دررصورتیکه پزشک داروی آلپرازولام را برای شما تجویز کردهاست، مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بودهاست. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی آلپرازولام را مصرف کردهاند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکردهاند. چنانچه با عوارضی نظیر:
- تغییر خلق (توهم، افکار خودکشی)
- لکنت زبان یا اختلال گفتاری
- عدم تعادل
- اختلال در هنگام راه رفتن
- یا مشکلات حافظه مواجه شدید،
سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید. اگر این نشانههای خیلی نادر اما خطرناک را مشاهده کردید، بلافاصله از فوریتهای پزشکی کمک بگیرید:
- زردی پوست و چشم
- تشنج
لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد داروی آلپرازولام نادر است. با وجود این، اگر واکنش آلرژیکی جدی، مثل:
- علائم پوستی
- خارش
- تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)
- گیجی شدید
- و اختلال تنفسی را تجربه کردید،
سریعاً از فوریتهای پزشکی کمک بگیرید. باتوجهبه اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضهای برخورد کنید که ذکر نشدهباشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.
قرص آلپرازولام باعث چاقي ميشود؟ (از شایع ترین عوارض قرص الپرازولام در زنان)
از عوارض این دارو تغییر در اشتها و افزایش یا کاهش وزن هم هست. بنابراین اگر دچار این عارضهی دارو شوید که وزن شما زیاد شود یا اشتهای شما افزایش پیدا کند، ممکن است دچار چاقی شوید. بنابراین اگر با چاقی در این دارو مواجه شدید، سعی کنید به راه حلهای دیگر برای کنترل وزن خود بیندیشید.
موارد احتیاط مصرف داروی آلپرازولام کدامند؟
قبل از مصرف، اگر به داروی آلپرازولام یا سایر بنزودیازیپینها (مثل دیازپام یا لورازپام) حساسیت دارید، این موضوع و سایر حساسیتهایتان را با پزشک درمیان بگذارید. داروی آلپرازولام ممکن است شامل ترکیبات غیرفعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر بشود.
چنانچه سابقهی بیماریهای زیر را دارید، حتماً این موارد را با پزشکتان در میان بگذارید:
- بیماریهای شدید تنفسی یا ریوی (مثل آپنهی خواب/ وقفهی تنفسی در خواب یا بیماری مزمن انسداد ریه COPD)
- بیماریهای کبد
- بیماریهای کلیوی
- و آب سیاه دارید
- یا در شما یا سابقهی سوءمصرف مواد (الکل یا مواد مخدر) در خانوادهتان وجود دارد،
داروی آلپرازولام ممکن است موجب گیجی و ناهوشیاری شما بشود. الکل و ماریجوآنا این حالات را تشدید میکند، لذا از رانندگی و فعالیتهایی که نیاز به هوشیاری دارند، تا زمانیکه در هوشیاری کامل بهسر ببرید، اجتناب کنید. هنگام مصرف آلپرازولام از خوردن الکل پرهیز کنید و در صورت مصرف ماریجوآنا با پزشک خود صحبتکنید.
ضمناً، قبل از هرگونه جراحی همهی داروهایی را که مصرف میکنید با پزشک یا دندانپزشک خود در میان بگذارید. سالمندان در مقابل عوارض جانبی دارو، خصوصاً خوابآلودگی و عدم تعادل، حساسترند.
مصرف آلپرازولام در بارداری و شیردهی مجاز است؟
استفاده از این دارو در زمان بارداری و شیردهی اصلاً توصیه نمیشود و ممکن است به جنین یا نوزاد آسیب برند. مصرف آلپرازولام بر پرستاری و مراقبت از نوزدان، اثر نامطلوب میگذارد.
برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید. همچنین اگر با عوارض این دارو مواجه شدهاید و نیاز به جایگزین این دارو دارید، میتوانید با دکتر روانپزشک مشورت کنید. برای دریافت نوبت دکتر روانپزشک میتوانید از دکترتو کمک بگیرید.
تداخلات دارویی آلپرازولام با داروهای دیگر
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی آلپرازولام را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن، نیست لذا لیست تمامی داروهای مصرفیتان را با پزشک یا داروساز در میان بگذارید و بدون صلاحدید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی آلپرازولام نفرمایید.
داروهای زیر ممکن است با داروی آلپرازولام تداخل داشتهباشد. در صورت مصرف این داروها، پزشک خود را مطلع سازید.
- کاوا
- سدیم اکسیبات
این داروها میتوانند عملکرد داروی آلپرازولام را تحت تاثیر قرار دهند:
- داروهای ضدقارچ آزول (کتوکونازول ایتراکونازول)
- سایمتیدین
- برخی داروهای ضدافسردگی (فلووکسامین، فلوکستین، نفازودون)
- داروهای درمان HIV (دلاویریدین یا داروهای بازدارندهی پروتئاز ایندیناویر)
- آنتیبیوتیکهای ماکرولید (اریترومایسین)
- ریفامایسینها (ریفابوتین)
- سنت جونر ورت / عصارهی گل راعی
- داروهای درمان تشنج (فنیتوئین)
اگر داروی آلپرازولام را همزمان با داروهایی مصرف کنید که عوارضی همچون خوابآلودگی و بروز مشکلات تنفسی دارند، خطر عوارض جانبی جدی داروی آلپرازولام (خوابآلودگی شدید، تنفس آهسته و تنفس کمعمق) ممکن است افزایش پیدا کند.
اگر از موارد زیر استفاده میکنید، حتماً پیش از مصرف آلپرازولام با پزشکتان مشورت کنید:
- مسکنهای اپیوئیدی
- داروهای ضدسرفه (کدئین، هیدروکودون)
- الکل
- ماریجوانا
- داروهای خوابآور یا ضداضطراب دیگر (لورازپام، دیازپام و زولپیدم)
- داروهای شلکنندهی عضلات (کاریسوپردول، سیکلوبنزاپرین)
- آنتیهیستامینهایی مثل (سیتریزین و دیفنهیدرامین)
برچسب تمام داروهایی را که مصرف میکنید را بررسی کنید. چون داروهای سرماخوردگی، ضدحساسیت و ضدسرفه ممکن است حاوی عناصری باشند که منجر به خوابآلودگی شوند.
اطلاعات دارویی آلپرازولام و اشکال دارویی
در جدول زیر، درباره آلپرازولام توضیحات بیشتری دادهایم:
اشکال دارویی | عوارض دارو | تداخلات دارویی |
---|---|---|
قرص آلپرازولام تهران دارو ۰.۵ میلی گرم | تغییر در میل یا توان جنسی | فنیتوئین |
قرص رازوآلپرازولام ۱ میلی گرم | افزایش تولید بزاق | ریفابوتین |
قرص زانال ۱ میلی گرم | گیجی | اریترومایسین |
قرص آلپرازولام تهران دارو ۱ میلی گرم | خوابآلودگی | نفازودون |
قرص آلپرازولام سبحان دارو ۰.۵ میلی گرم | مشکلات حافظه | فلوکستین |
قرص سدالام ۱ میلی گرم | اختلال در هنگام راه رفتن | فلووکسامین |
قرص زانال ۰.۵ میلی گرم | عدم تعادل | سایمتیدین |
قرص زاناکس ۰.۵ میلی گرم | لکنت زبان | ایتراکونازول |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
اگر اضطراب و استرس دارید و شبها به سختی به خواب میروید، باید برای درمان و کنترل این مشکلات اقدام کنید. برای درمان چنین اختلالهایی باید به دکتر روانپزشک مراجعه کنید. در صورت نیاز، دکتر روانپزشک برای شما دارو تجویز میکند. یکی از داروهایی که دکتر روانپزشک برای کنترل این علائم در نظر میگیرد، آلپرازولام است. از آنجایی که مصرف این دارو عوارض جدی دارد و دارویی است که احتمال اعتیاد به آن وجود دارد، باید نحوه مصرف آن را به خوبی بلد باشید و با عوارض آن آشنایی داشتهباشید. برای آگاهی از این اطلاعات میتوانید از مشاوره دارویی دکترتو کمک بگیرید.
برای درمان اضطراب خود، از دکتر روانپزشک نوبت بگیرید و با مشورت با ایشان به کنترل و درمان علائم اضطراب خود بپردازید. در دکترتو میتوانید با بهترین دکترهای روانپزشک در سراسر ایران آشنا شوید و از بهترین آنها نوبت حضوری دریافت کنید یا از مشاوره تلفنی روانپزشک بهرمند شوید.
دکترتو مراقب سلامت شماست!
سلام .به تجویز دکتر الپرازلام میخورم به همراه اسیتالوپرام و کلومیترامین..دچار تاری دید و گشادی مردمک چشم شدم .ممکنه از عوارض قرص ها باشه؟کدام یکی؟
سلام دوست عزیز
کلومیپرامین ممکنه مشکلات بینایی ایجاد کنه که با تداوم مرف این مشکل میتونه برطرف بشه. از این لینک میتونی با متخصصان روانپزشکی مشورت کنی.
دکتر روانپزشک
سلام اگه یه شب همین جوری مصرف بشه این دارو چی میشه
سلام دوست عزیز
داروهای آرامبخش نباید بدون تجویز متخصص استفاده بشه چون هم باعث مقاومت دارویی میشه هم عوارض جانبی رو به دنبال داره. اگه یک شب رو برا خواب رفتن استفاده کردی موردی نداره ولی توصیه میکنم برا درمان هر مشکلی که این دارو رو مصرف کردی از مشاوره تلفنی متخصص روانپزشک لینک زیر استفاده کنی.
متخصص روانپزشکی
سلام
از همه ی دوستان خواهش می کنم اصلا و ابدا و تحت هیچ شرایطی بدون مشورت با پزشک این دارو رو مصرف نکنید .
سلام وقتتون بخیرمن زیرنظردکتر عصاب بودم یه مدت طولانی الان چند وقتی نمیرم قرص آلپروزولام ۱میخورم البته چن تا
وقتی مصرف میکنم حالم خوبه اما وقتی نخورم احساس پوچی میکتم مدام به خودکشی فکرمیکنم چطوری بایدکنارش بزارم
سلام دوست عزیز
حالتهای شما مربوط به آلپرازولام نیست بلکه به علت مشکل قبلی شما هست که نیازه داروهای موثر در افسردگی جهت شما تجویز بشه و تحت درمان متخصص روانپزشکی باشی. از این لینک میتونی نوبت بگیری.
دکتر روانپزشک
درود برشما
آیا در بیماران دوقطبی استفاده آلپرازولام همراه با لیتیم و لاموتریژین یا سدیم والپروات مشکلی ایجاد نمیکند؟
واینکه دربین داروهای آرامشبخش که در رده آلپرازولام نام بردید کدامیک در درمان بیخوابی موثرتر هستند ؟
ممنون از سایت خوب و توضیحات کامل شما
سلام دوست عزیز
آلپرازولام و لیتیوم با هم تداخل دارویی دارند. بنابراین بهتره قبل از مصرف نظر متخصص روانپزشکی را بپرسید و در خصوص قرص آرام بخش و خواب آور بنا به بیماری فرد و علایم وی دارو تجویز شود. از این لینک می تونید از بهترین متخصصان روانپزشکی مشورت بگیرید.
متخصص روانپزشک
سلام دکتر .برایه بدن درد .و بی خوابی چی توصیه میکنی .براین من خیلی شدیده
سلام همراه گرامی
لازمه برای این مشکلتون به متخصص روانپزشک مراجعه کنین تا درمان مناسب براتون شروع بشه:
لیست متخصصین روانپزشک
سلام ترانکوپین دکتر تجویز کرده برای من واقعن خوب جواب داد زود عصبی نمیشم ارومم کرده قدرت تحمل با لا برده اما عوارضش کم میلی جنسی شدید هیچ احساس ندارم .باید چکار کنم ؟؟
سلام همراه گرامی
این عارضه با قطع مصرف دارو برطرف میشه. اما در صورت لزوم ادامه ی مصرف دارو می تونین از متخصص روانپزشک کمک بگیرین:
لیست متخصصین روانپزشک
در این مورد می تونین در مجله ی سلامت دکترتو اطلاعات لازم رو کسب کنین:
علائم و درمان کاهش میل جنسی چیست؟
سلام.چند وقتی که هست اصلا نمیتونم بخابم تا چهار پنج صب باید بیدار بمونم که بخابم بعد من دچار پنوموتوراکس خود به خودش شدم ریه هام هوا برداشته….به نظرتون میتونم بخورم این قرص رو؟
سلام همراه گرامی
برای درمان اختلالات خواب لازمه به متخصص روانپزشک مراجعه کنین:
لیست متخصصین روانپزشک
سلام ببخشید من ۳ساله مشکل پنیک دارم الان خوبم من تقریبا همه قرصای اعصابو مصرف کردم البته دکتر تجویز کردن الا تقریبا حمله پنیک ندارم من دقیقا الان بیشتر از ۳ سال که الپرازولام مصرف میکنم تحت نظر پزشک اولش تا روزی۶ تا۱میلی گرم میشد چون حملاتم زیاد بود ولی الان شده کلا نصف نیم میلی تو کل روز یعنی ۲تا یک چهارم الان کلا انگار رو هوا راه میرم گیجم همش همه جام سسته واقعا خیلی سخت شده همه چی برام به نظرتون باید کلا قطع بشه این قرص یا نه ممنون میشم جوابمو بدید
سلام همراه گرامی
قطع داروی مصرفی باید با نظر پزشک باشه و نباید خودسرانه داروی مصرفیتون رو قطع کنین.
سلام خسته نباشید،من ۱ ساله اظطراب دارم ک الان تبدیل شده به افسردگی،دکتر ۳ خشاب برام تجویز کرد( روزی یه نصفه قرص) ،تو دوران مصرف خیلی خوب بوود برام .. ولی دیگه به دکتر مراجعه نکردم،به نظرتون مشکلی نداره دوباره مصرف کنم؟راه بهتری برای درمان هست؟
شما چه تجویزی میکنید دکتر
سلام همراه گرامی
برای چکاپ و بررسی سیر بیماری لازمه به پزشکتون مراجعه کنین تا در صورت لزوم دارو رو ادامه بدن یا نوع داروی مصرفی رو تغییر بدن.