آلبینیسم یا زالی چیست و دلایل ابتلا به آن چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

آلبینیسم یا زالی نوعی بیماری ژنتیکی است که با عدم وجود رنگدانه‌های ملانین در بدن است. زالی ناشی ازجهش در یکی از ژن‌هاست علائم زالی درگیری پوست، مو و چشم است

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
آلبینیسم یا زالی چیست و دلایل ابتلا به آن چیست؟

آلبینیسم، که با نام زالی نیز شناخته می‌شود، یک اختلال ژنتیکی نادر است که در آن تولید ملانین، رنگدانه‌ای که به پوست، مو، و چشم‌های انسان رنگ می‌بخشد، به شدت کاهش می‌یابد یا به طور کامل وجود ندارد. این کاهش در تولید ملانین منجر به داشتن پوست و موی بسیار روشن و گاهی چشمانی با رنگ غیرعادی می‌شود. افراد مبتلا به آلبینیسم ممکن است در معرض خطر بالاتری برای برخی مشکلات پزشکی و بینایی قرار گیرند، از جمله حساسیت بیشتر به نور خورشید و احتمال بیشتر برای توسعه سرطان پوست. برای تشخیص این بیماری می‌توانید به دکتر عمومی مراجعه کنید.

آلبینیسم یا بیماری زالی چیست؟

آلبینیسم یا زالی نوعی بیماری ژنتیکی است که به واسطه آن در بدن رنگدانه ملانین تولید نمی‌شود و یا تولید آن کاهش می‌یابد. نوع و میزان ملانین بدن باعث تعیین رنگ پوست، مو و چشم می‌شود. ملانین همچنین نقش مهمی در ایجاد اعصاب بینایی دارد، بنابراین افراد مبتلا به آلبینیسم یا زالی دارای مشکلات بینایی نیز هستند.

علائم آلبینیسم یا زالی معمولا در پوست، مو و رنگ چشم انسان ظاهر می‌شود، اما گاهی اختلاف اندکی در ایجاد علائم وجود دارد. افراد مبتلا به آلبینیسم یا زالی نیز به اثرات نور خورشید حساس هستند، بنابراین این افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست قرار دارند. از آنجایی که برای آلبینیسم یا زالی هیچ درمانی وجود ندارد، افراد مبتلا به این اختلال می‌توانند اقداماتی را برای محافظت از پوست و چشم و حفظ حداکثر بینایی انجام دهند. 

متن انگلیسی:
«Albinism is an inherited condition that leads to someone having very light skin, hair, and eyes.»
ترجمه متن:
«آلبینیسم یک اختلال ارثی است که باعث بروز پوست، مو یا چشم‌های خیلی روشن می‌شود.»

kidshealth

علائم زالی چیست؟

قرار گرفتن در معرض نور خورشید، در برخی افراد ممکن است موجب موارد زیر شود:

  • کک مک
  • خال، با یا بدون رنگدانه (خال بدون رنگدانه به طور کلی صورتی رنگ است)
  • لکه‌های بزرگ مانند کک مک
  • آفتاب سوختگی

مشکلات چشمی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • حرکت غیرارادی و سریع چشم به جلو و عقب (نیستاگموس)
  • ناتوانی هر دو چشم برای تمرکز در یک نقطه جهت‌گیری می‌شود یا ناتوانی در حرکات هماهنگ هردو چشم(استرابیسم یا لوچی)
  • دوربینی یا نزدیک بینی شدید.
  • حساسیت به نور(فتوفوبیا)
  • انحنای غیر طبیعی سطح جلویی چشم یا لنز داخل چشم (آستیگماتیسم)، که موجب بروز تاری دید می‌شود.
  • رشد غیرطبیعی شبکیه، که نتیجه آن کاهش بینایی است.
  • سیگنال‌های عصبی از شبکیه به مغز که مسیرهای عصبی معمول را دنبال نمی‌کنند.
  • ضعف ادراک عمقی
  • کاهش بینایی (بینایی کمتر از ۲۰/۲۰۰) یا نابینایی کامل

علائم آلبینیسم یا زالی شامل درگیری پوست، مو و چشم و بینایی است. در جدول زیر این موارد را توضیح داده‌ایم:

علائمتوضیح
پوستقابل تشخیص‌ترین شکل آلبینیسم یا زالی منجر به سفیدی موها و پوست بسیار روشن در مقایسه با خواهر و برادرهای آن فرد می‌شود. رنگ پوست و رنگ مو می‌تواند از سفید تا قهوه ای باشد و ممکن است تقریبا همانند والدین یا خواهر و برادر بدون آلبینیسم یا زالی باشد.
مورنگ مو می‌تواند از بسیار سفید تا قهوه‌ای باشد. افراد آفریقایی یا آسیایی که آلبینیسم یا زالی دارند ممکن است رنگ موهایشان زرد، قرمز یا قهوه ای باشد.
رنگ چشممژه و ابرو اغلب کم رنگ است. رنگ چشم می‌تواند از آبی کم رنگ تا قهوه ای متفاوت باشد و ممکن است با افزایش سن تغییر کند. کمبود رنگدانه در قسمت رنگی چشم‌ها (عنبیه) موجب می‌شود تا حدودی شفاف شود.
بیناییاختلال بینایی یک ویژگی کلیدی در همه انواع آلبینیسم یا زالی است.
علائم بیماری زالی

می‌خواهید جنین شما به زالی مبتلا نشود؟

همین حالا از متخصص مشاوره بگیرید.

علت ابتلا به آلبینیسم یا بیماری زالی چیست؟

چندین ژن دستور ساخت پروتئین‌هایی را که در تولید ملانین نقش دارند را می‌دهند. ملانین توسط سلول‌هایی به نام ملانوسیت‌ها تولید می‌شود که در پوست، مو و چشم شما یافت می‌شود.

آلبینیسم یا زالی ناشی از جهش در یکی از این ژن‌هاست. انواع مختلف آلبینیسم یا زالی می‌تواند رخ دهد، که عمدتا بر اساس آن جهش ژن باعث اختلال می‌شود. این جهش‌ها ممکن است منجر به تولید نشدن ملانین یا کاهش مقدار قابل توجهی ملانین شود.

اینفوگرافی زالی
انواع مختلف آلبینیسم یا زالی می‌تواند رخ دهد، که عمدتا بر اساس آن جهش ژن باعث اختلال می‌شود.

تشخیص زالی در بارداری و مواقع دیگر چگونه انجام می شود؟

برای تشخیص زالی در دوران بارداری برای جنین باید تست‌های ژنتیکی انجام شود. تشخیص آلبینیسم یا زالی در افراد مشکوک بر اساس هر کدام از موارد زیر صورت می‌گیرد:

  • معاینه فیزیکی که شامل بررسی رنگ پوست و مو است
  • معاینه کامل چشم
  • مقایسه رنگ پوست و موی کودک با سایر اعضای خانواده
  • مرور سابقه پزشکی فرزندتان، از جمله این است که آیا خونریزی رخ داده است که متوقف نشده باشد، کبودی بیش از حد یا عفونت‌های غیر منتظره
  • چشم پزشک باید چشم کودک را معاینه کند، که شامل ارزیابی نیستاگموس، استرابیسم (لوچی) و ​​فتوفوبیا (نور هراسی) می‌باشد. روش دیگری که دقت کمتری نیز برای تشخیص آلبینیسم یا زالی دارد شامل تست الکترورتینوگرام است. در این تست پاسخ سلول‌های حساس به نور را در چشم‌ها می‌سنجد تا مشکلات چشم را در ارتباط با آلبینیسم یا زالی نشان دهد. روش دقیق تر برای تشخیص آلبینیسم یا زالی از طریق آزمایش ژنتیکی برای تشخیص ژن‌های معیوب مربوط به آلبینیسم یا زالی است.
زالی چیست؟
زالی یک بیماری ژنتیکی است که در آن رنگدانه‌ها در پوست و چشم دچار اختلال هستند.

آیا زالی قابل درمان است؟

از آنجا که آلبینیسم یا زالی یک اختلال ژنتیکی است، درمانی ندارد. در واقع درمان بر مراقبت از چشم و نظارت بر پوست برای کاهش علائم بیماری تمرکز دارد. تیم مراقبت شما ممکن است شامل متخصص مراقبت‌ای اولیه ، چشم پزشک، متخصص پوست و ژنتیک باشد. درمان معمولا شامل موارد زیر است:

۱. مراقبت از چشم: شامل معاینه سالانه چشم توسط چشم پزشک و احتمالا استفاده از لنزهای اصلاح کننده چشم و عینک است. اگرچه جراحی به ندرت بخشی از درمان مشکلات چشم در ارتباط با آلبینیسم یا زالی است، پزشک شما ممکن است عمل جراحی بر روی عضلات چشمی را انجام دهد تا حرکات غیر طبیعی چشم مانند نیستاگموس را به حداقل برساند. جراحی برای اصلاح استرابیسم ممکن است شرایط را کمتر قابل توجه کند.

۲. مراقبت از پوست و جلوگیری از سرطان پوست: که شامل ارزیابی سالانه پوست برای غربالگری سرطان پوست یا ضایعات پوستی که می‌تواند منجر به سرطان شود می‌باشد. یک نوع سرطان مهاجم پوست به نام ملانوما وجود دارد که می‌تواند به صورت ضایعات صورتی رنگ بر روی پوست ظاهر شود.

۳. مراقبت ویژه: افراد مبتلا به سندرم‌های هرمانسکی-پودلاک یا سیدیاک-هیگاشی اغلب نیاز به پیگیری و منظم توسط متخصصین مربوطه دارند تا نیازهای پزشکی رد را برطرف کرده و از عوارض پیشگیری کنند.

تغییر شیوه زندگی و درمان خانگی بیماری زالی

موارد زیر در بهبود عوارض بیماری زالی موثر است:

  • کمک به فرزند مبتلا: شما می‌توانید فرزندتان را به شیوه‌های مراقبت از خود که باید تا بزرگسالی ادامه یابد کمک کنید.
  • ابزارهای هوشمند: از ابزارهای دید کم، مانند یک ذره بینی دستی، ذره‌بینی که به عینک متصل می‌شود، و یک تبلت همگام سازی شده با یک صفحه هوشمند (صفحه الکترونیکی تعاملی با صفحه لمسی) در کلاس درس، کمک بگیرید.
  • ضدآفتاب: همیشه از کرم ضد آفتاب با فاکتور محافظت از خورشید (SPF30) یا بیشتر استفاده کنید که پوست شما را در برابر نور UVA و UVB محافظت می‌کند.
  • اجتناب از آفتاب: به طور جدی از قرار گرفتن طولانی مدت در برابر نور خورشید اجتناب کنید.
  • پوشیدن لباس‌های محافظ: از جمله لباس‌های رنگی، آستین بلند، پیراهن‌های یقه‌دار، شلوار‌های بلند و جوراب، بپوشید. همچنین لباس‌های مخصوص محافظ UV را می‌توانید بپوشید.
  • محافظت از چشم‌ها: از عینک آفتابی تیره که مسدود کننده اشعه UV است یا لنزهای فتوکرومیک که در نور روشن تیره می‌شوند، استفاده کنید.

آیا در اثر ابتلا به زالی به تاری دید دچار شده‌اید؟ کلیک کنید!

انواع آلبینیسم کدامند؟

انواع آلبینیسم یا زالی بر اساس نحوه وراثت آن و بر روی ژن که تحت تأثیر قرار می‌گیرند طبقه‌بندی می‌شوند.

  • آلبینیسم یا زالی چشمی مخاطی (OCA): شایع‌ترین نوع آلبینیسم یا زالی بوده که فرد دو نسخه از یک ژن جهش‌یافته را از هر کدام از والدین خود به ارث می‌برد (اتوزوم مغلوب). این نوع آلبینیسم یا زالی سبب کاهش رنگدانه در پوست، مو و چشم و همچنین مشکلات بینایی می‌شود. مقدار رنگدانه‌ای که تولید می‌شود بر اساس نوع آن متفاوت است وبه دنبال آن نیز رنگ پوست، مو و چشم نیز در انواع مختلف متفاوت است.
  • آلبینیسم یا زالی چشم: به طور عمده به چشم‌ها محدود می‌شود و باعث مشکلات بینایی می‌شود و توسط جهش ژنی در کروموزوم X به ارث می‌رسد. آلبینیسم یا زالی چشمی وابسته به X تنها توسط مادر منتقل می‌شود که یک ژن جهش یافته X را به پسر خود انتقال می‌دهد (وراثت وابسته به X). آلبینیسم یا زالی چشمی تقریبا به طور انحصاری در مردان رخ می‌دهد و نسبت به نوع چشمی مخاطی کمتر دیده می‌شود.
  • آلبینیسم یا زالی مرتبط با سندرم‌های ارثی نادر: برای مثال، سندرم Hermansky-Pudlak شامل فرم OCA و همچنین مشکلات خونریزی و کبودی و بیماری‌های ریه و روده است. سندرم Chediak-Higashi شامل یک نوع از OCA و همچنین مشکلات ایمنی مرتبط با عفونت‌های مکرر، اختلالات عصبی و سایر مسائل جدی است.

عوارض جانبی زالی چیست؟

آلبینیسم یا زالی می‌تواند عوارض پوستی و چشم و نیز مشکلات اجتماعی و عاطفی را به دنبال داشته‌باشد.

  • عوارض چشمی: مشکلات بینایی می‌تواند بر یادگیری، اشتغال و توانایی رانندگی تأثیر بگذارد.
  • عوارض پوستی: افراد مبتلا به آلبینیسم یا زالی دارای پوستی بسیار حساس به نور و اشعه خورشید هستند. آفتاب سوختگی یکی از جدی‌ترین عوارض مرتبط با آلبینیسم یا زالی است زیرا می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست و ضخیم شدن پوست به دنبال آسیب نور خورشید را افزایش دهد.
  • چالش‌های اجتماعی و عاطفی: علاوه بر این، برخی افراد با مسائل اجتماعی قابل توجهی مواجه هستند. واکنش افراد دیگر به افراد مبتلا به آلبینیسم یا زالی اغلب می‌تواند تاثیر منفی بر زندگی این افراد داشته باشد. آن‌ها معمولا از اعضای خانواده‌های خود و یا گروه‌های قومی متفاوت هستند، بنابراین ممکن است مانند افراد بیگانه احساس کنند یا رفتار کنند. این تجربیات ممکن است به انزوای اجتماعی، اعتماد به نفس پایین و استرس منجر شود.
افراد مبتلا به آلبینیسم یا زالی دارای پوستی بسیار حساس به نور و اشعه خورشید هستند.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اگر فرزند شما مبتلا به آلبینیسم یا زالی بوده و مکررا دچار خونریزی بینی، خونریزی‌های زیر پوستی و کبودی یا عفونت مزمن شود، با پزشک خود مشورت کنید. این نشانه‌ها و علائم ممکن است نشان‌دهنده وجود سندرم هرمانسکی-پودلاک یا سندرم چدیاک-هیگاشی باشد که اختلالات نادر اما جدی است که شامل آلبینیسم یا زالی هستند.

در هنگام تولد فرزندتان، اگر پزشک کودکان متوجه کمبود رنگدانه در مو یا پوست وتاثیر آن روی مژه‌ها و ابروهای کودکتان را متوجه شود، احتمالا معاینه چشم و دنبال کردن هرگونه تغییراتی در رنگ و بینایی کودک را توصیه می‌کند. اگر علائم آلبینیسم یا زال یرا در کودک خود مشاهده کردید، با بهترین پزشکان عمومی در دکترتو یا دکتر عمومی آنلاین صحبت کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

اگر یک عضو خانواده دارای آلبینیسم یا زالی باشد، یک مشاور ژنتیک می‌تواند به شما در درک نوع آلبینیسم یا زالی و شانس ابتلای فرزندان بعدی به این بیماری کمک‌کننده باشد.

امتیاز شما به مقاله:
(3.2از5)
دسته بندی:
منبع:
فاطمه هستم؛ یک مامای 25 ساله که همیشه از به‌روز بودن و آپدیت کردن خودش و دانسته‌هاش در زمینه پزشکی و پیراپزشکی لذت برده. به خاطر همین مسئله، مدتیه که با دکترتو همکاری می‌کنم و درباره موضوعات مختلف بهداشت و درمان مطالعه می‌کنم، می‌نویسم و با شما به اشتراک می‌گذارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره زالی

  1. زینب گفت:

    دارویی هست که بتونیم افکار یه سری ادمارو تغییر بدیم که اقا افراد زال نجس یا… نیسن؟میشه؟
    من خودم زال نیسم ولی یه سری افرادو ک میبینم اینطوری رفتار میکنن از انسان بودن پشیمون میشم

    بنظرم رو تهیه ی این دارویی که گفتم کار کنین خیلیا باید بهشون تزریق شه!

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      باید اگاهی افراد بالا رود
      متاسفانه نسبت به خیلی از افراد چنین دیدی وجود دارد
      الته زالی بیماری نیست
      که تفاوت ژنتیکی است

      1. هاشم گفت:

        اینطور هم فکر نکنید
        دنیا داره به سمتی می‌ره که کم کم مشکلات زالی ها هم حل میشه انشالله
        نمونش همین سریال house of the dragon که اینایی که مو سفید هستند از نژادی برتر اند و صاحب اژدها میشند
        کم کم جا میفتن مسائل

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سپاس از نظر شما
          هاشم عزیز
          تندرست باشید

  2. melissa گفت:

    ی سوال زالی واگیر داره

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      به هیچ وجه
      این یک اختلال مادرزادی است
      و حتی بیماری هم محسوب نمی شود

  3. بیتا گفت:

    درسته که میگن با ژن درمانی و دستکاری ژنتیک زال شد؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در حال حاضر برای این بیماری درمانی وجود ندارد. اما روش های درمانی ژنتیکی برای این بیماری در حال توسعه هستند. تاکنون دانشمندان توانسته اند با اصلاحات ژنی در پوست و مو های موش های آزمایشگاهی تغییراتی را ایجاد کنند اما تا کاربرد این آزمایش ها برای انسان زمان لازم است.

  4. ارتا گفت:

    ای کاش زال بودم نمیدونم باید چیکار کرد؟؟
    هرررررررررررر راهی باشه امتحان میکنم…..
    هر نوع عمل پزشکی یا هرچی

    ایا راهی هست ژنتیکی پوست سفید تر و بور تر شه
    برای این کار تغییر ژنتیک(ژن درمانی) امکان پذیره و انجام میشه؟؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      ارتای عزیز
      از آنجا که آلبینیسم یا زالی یک اختلال ژنتیکی است، درمانی ندارد. در واقع درمان بر مراقبت از چشم و نظارت بر پوست برای کاهش علائم بیماری تمرکز دارد. تیم مراقبت شما ممکن است شامل متخصص مراقبت‌ای اولیه ، چشم پزشک، متخصص پوست و ژنتیک باشد

  5. سینا گفت:

    سلام خوبین؟
    اگه میشه در مورد دلایل توضیح بدید مثلا منظور از کمبود انزیمی و ارثی و جهش و…… مرسیییییی!!

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بطور ساده می توان گفت زالی یک عارضه ژنتیکی و مادر زادی است
      و بعلت تغییر انزیمی و برخی رنگدانه ها بوجود می اید

      1. سینا گفت:

        یعنی کسی نیست که در نوجوانی یا جوانی زال شه؟
        یعنی کسی بر اثر محیط نمیتونه زال شه؟
        اگه میشه بر چه اثری؟؟

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          خیر
          مگر اینکه بعلت برخی مشکلات ویتامینیی، مینرال یا هورمونی بخشی یا کل موها سفید شود
          که این به معنای زالی نیست

  6. ‌M.... گفت:

    زال بودن خیلی خوبههههه🥲❤

  7. هلن گفت:

    ببخشید تاحالا شده که کسی در جوانی متوجه زالی بشه یا همچین چیزی؟یا میشه کاری کرد که سندروم زال بگیریم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      زالی یک عارضه ژنتیکی است
      آلبینیسم، که با نام زالی نیز شناخته می‌شود، یک اختلال ژنتیکی نادر است که در آن تولید ملانین، رنگدانه‌ای که به پوست، مو، و چشم‌های انسان رنگ می‌بخشد، به شدت کاهش می‌یابد یا به طور کامل وجود ندارد. این کاهش در تولید ملانین منجر به داشتن پوست و موی بسیار روشن و گاهی چشمانی با رنگ غیرعادی می‌شود

  8. Unknown گفت:

    سلام ببخشیدمن چند وقتی هست که خیلی بیشتر دارم به پیدا کردن۱ دوست صمیمی که حتمازال باشه فکرمیکنم، یعنی فکرکنم آخرین باری که۱نفر زال را دیدم لااقل۶ماه پیش بود در۱محیط شلوغ اجتماعی. کلا درطول عمرم لااقل۴کیس زال چه دخترخانم وچه آقا پسر را در جامعه دیدم!ولی نمیدونم ازکجا میتوانم بایکی از این کیس ها بیشتر آشنا بشم وباهم دوست بشیم مثلا گهگاهی باهم بیرون بریم یا بیشتر وقت بگذرانیم چون حس میکنم اونهاخیلی بیشتر در دوستی هاشون صادق ترند یاخوش قلب هستند. من خودم ۱آدم عادی هستم ولی خیلی دلم میخواهد۱دوست صمیمی متفاوت داشته باشم یعنی به عبارتی دوست دارم اکثر کارهایی که تو زندگیم انجام میدهم متفاوت ترباشه مثلابا۱آدم متفاوت تری دوست صمیمی باشم و درجامعه به چشم بیایم! والا نمیدونم به جز استان تهران در شهرهای دیگه ایران هم سازمان اداره کل حمایت از آلبینیسم هم وجود داره که من از این طریق اقدام کنم؟؟؟؟؟ مثلا در استان فارس هم هست؟؟؟معمولا افراد زال خیلی به ندرت در جامعه دیده میشوند ولی من وقتی یکی شون را میبینم خیلی خوشم میاد!اونها ۱از اعجاب انگیزترین چیزهادر نظام خلقت هستند!خیلی جالب.من خودم چون شخصیت آرمان گرا دارم خودم را لایق هرچیزی نمیبینم و معمولا چیزهای متفاوت تر را انتخاب میکنم در زندگیم.

    1. ناشناس گفت:

      سلام وقتتون بخیر. من دخترم ۳سالشه زال هست اینقدرزیباست ک نمیتونم بیرون ببرمش عین فرشته هامیمونند

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        بسیار زیبا و دوست داشتنی
        با ارزوی سلامتی و بهترین ها برای شما و عزیزان تان

      2. shery گفت:

        خدا حفظ کنه دخترتون رو
        من و برادرم زال هستیم
        پدرم میگه وقای بچه بودی بقلت میکردم همه میگفتن این جزد گنده چرا عروسک دستشه ، وقتی تکون میخوردی همه تعجب میکردن که موجوده زندس
        الان که بزرگ شدم چون دختر هستم و موهلم بلنده کسی نمیفهمه زال هستم ولی عکس بچگیامو‌هرکی میبینه از بس زیبا بوده باور نمیکنن منم ❤️ خیلی دوس داشتم عکس دختر زیبای شمارو ببینم ❤️

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          بسیار عالی
          همیشه تندرست و زیبا باشید

    2. shery گفت:

      سلام
      من و برادرم زال هستیم ، برادرم‌ مجرده ☺️

    3. ناشناس گفت:

      ای کاش همه مثل شما بودن عزیزم منم البنیسم هستم همیشه خدارو شکر میکنم که تنم سالمه و دوتا دختر دارم یکیش طلایی و یکی مشگی

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        چه خوب و زیبا
        تندرست و شاد باشید

  9. محمد بابایی گفت:

    سلام وقت بخیر ایا سندروم چدیاک هیگاشی درمان هم دارد و کودک مبتلا به چدیاک تا چه زمانی در ادامه حیات میباشد

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله
      نیاز به درمان دقیق و حساب شده بر مبنای دارو های زیر دارد:
      اینترفرون گاما
      انتی بیوتیک های پروفیلاکتیک
      و
      کورتیکواسترویید ها

  10. غفوری گفت:

    سلام ممکنه این بیماری واگیر دار باشه یا چیزی به دوستان منتقل کنه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      خیر

      1. shery گفت:

        سلام من یک سوال داشتم من زال هستم و شوهرم معمولی ، الان میخایم بچه دعر بشیم ، ممکنه بچمون هم زال بشه ؟ یا خیر ، همسرم این ژن رو‌ندارن

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          اگر همسرتان سابقه خانوادگی زال نداشته باشد
          فرزندتان به احتمال بسیار بالا زال نمی شود (تقریبا ۱۰۰ درصد)