جراحی سینوس لیفت چیست و چه افرادی قبل از ایمپلنت به این جراحی نیاز دارند؟ – مجله سلامت دکترتو

جراحی سینوس لیفت، نحوه جراحی و مراقبت های بعد از آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

جراحی سینوس لیفت از مراحل اولیه کاشت دندان است. اگر استخوان فک بالا استحکام کافی نداشته باشد، این جراحی انجام می‌شود. حدود ۴ تا ۶ ماه بعد از این جراحی می‌توان کاشت ایمپلنت را انجام داد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
جراحی سینوس لیفت، نحوه جراحی و مراقبت های بعد از آن

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

اگر قصد کاشت دندان دارید، ممکن است دندانپزشک جراحی سینوس لیفت را به شما توصیه کند. این جراحی برای برخی افراد ضروری بوده و به استحکام استخوان فک کمک می‌کند. در این مطلب توضیح می‌دهیم که چه کسانی باید این جراحی را انجام دهند و این عمل برای چه افرادی مناسب نیست.

درصورتی‌که قصد کاشت ایمپلنت دارید، باید برای تشخیص ضرورت جراحی سینوس لیفت به دندانپزشک مراجعه کنید. برای ارتباط با دندانپزشک می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره غیرحضوری نیز وجود دارد.

جراحی سینوس لیفت چیست؟

ایمپلنت دندان روشی مناسب برای جایگزینی دندان از دست رفته است. اما در برخی افراد دندانپزشک با معاینه و عکسبرداری متوجه می‌شود که استخوان فک نمی‌تواند از ایمپلنت حمایت کند. برای چنین افرادی عمل سینوس دندان ضروری است. با انجام این عمل ایمپلنت راحت‌تر داخل استخون فک قرار گرفته و عوارض بعد از کاشت کاهش پیدا می‌کند.

در این جراحی بین دندان‌های آسیاب و پرمولر استخوان اضافه می‌شود تا مقدار استخوان فک بالا افزایش پیدا کند. برای ایجاد فضای کافی باید غشای سینوس به سمت بالا حرکت کند. به همین دلیل به این جراحی، لیفت سینوس می‌گویند. سینوس‌ها حفره‌های پر از هوا هستند که در قسمت بالا و پشت فک بالا قرار گرفته‌اند. با پیوند استخوان در این حفره‌ها فضای کافی برای قراردادن ایمپلنت ایجاد می‌شود.

خدمات دندانپزشکی

با بهترین کیفیت از پزشکان برتر

۲۰۰۰+ خدمت

انواع جراحی سینوس لیفت کدامند؟

باتوجه‌به محل و مقدار تحلیل بافت استخوان دو نوع عمل سینوس دندان وجود دارد. در هر دو روش غشا سینوس بالا کشیده شده و حفره با مواد استخوانی پر می‌شود. در ادامه تفاوت این دو روش را توضیح می‌دهیم.

۱. جراحی سینوس لیفت باز یا اُپن

بیشتر دندانپزشکان از این روش برای جراحی لیفت سینوس استفاده می‌کنند. در این روش روی لثه برشی ایجاد شده تا استخوان دیده شود. یک ورودی روی استخوان ایجاد شده و مواد پیوند استخوان از این طریق وارد حفره غشای سینوسی می‌شود. بعد از لیفت سینوس باز باید ۴ تا ۶ ماه صبر کرد و سپس کاشت دندان را انجام داد. در این روش میزان آسیب بیشتر بوده و تورم و کبودی حتی تا زیر چشم و گردن هم می‌رسد.

متن انگلیسی:
The greatest risk with a sinus lift involves the sinus membrane becoming pierced or torn.
ترجمه فارسی:
بزرگترین خطر در لیفت سینوس، سوراخ شدن یا پاره شدن غشای سینوس است.

به نقل از سایت pacificoralsurgeon

۲. جراحی سینوس لیفت کلوز یا بسته

در روش سینوس لیفت بسته آسیب بسیار کمتری به بافت لثه وارد می‌شود. دندانپزشک سوراخی برای نصب ایمپلنت ایجاد کرده و از طریق همان سوراخ با ابزارهای جراحی خاص مواد استخوانی را وارد فضای خالی می‌کند. گاهی می‌توان با روش لیفت سینوس بسته ایمپلنت را در همان روز نصب کرد.

تفاوت عمل سینوس دندان باز و بسته در چیست؟

تفاوت آنها در نحوه جراحی است. در لیفت سینوس باز برشی روی لثه ایجاد شده و آسیب و عوارض آن زیاد است. اما در روش لیفت سینوس بسته سوراخی به‌اندازه کاشت ایمپلنت ایجاد شده و با ابزار مخصوص مواد استخوانی وارد حفره می‌شود.

تفاوت عمل سینوس دندان باز و بسته در چیست؟
در لیفت سینوس باز برشی روی لثه ایجاد شده و آسیب و عوارض آن زیاد است.

جراحی سینوس لیفت برای چه افرادی ضروری است؟

اگر برای قراردادن ایمپلنت ارتفاع استخوان فک بالا کافی نباشد، این جراحی ضرورت پیدا می‌کند. تحلیل رفتن استخوان فک بیشتر در افرادی با شرایط زیر مشاهده می‌شود:

  • بیماری لثه پریودنتال
  • ازدست‌دادن دندان در فک بالا
  • بازجذب استخوان بعد از کشیدن دندان
  • نقایص در زمان تولد
  • سرطان.

طبق گفته بنیاد توان‌بخشی دهان اگر دندانپزشک متوجه شود که استخوان فک در قسمت پشتی کمتر از ۴ تا ۶ میلی‌متر ارتفاع دارد، جراحی سینوس لیفت قبل از ایمپلنت دندان ضرورت پیدا می‌کند.

مزایای جراحی سینوس لیفت چیست؟

عمل سینوس دندان برای افرادی که استخوان کافی در فک ندارند و می‌خواهند کاشت دندان انجام دهند، ضروری است. با انجام این جراحی، کاشت ایمپلنت راحت‌تر انجام می‌شود. احتمال شل شدن ایمپلنت و پس زدن آن تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.

مراقبت‌های قبل و بعد از جراحی سینوس لیفت چیه؟

همین حالا از دندانپزشک مشاوره بگیر!

چگونگی جراحی سینوس لیفت (عمل لیفت سینوس چگونه است)

قبل از انجام عمل سینوس دندان، جراح باید تصمیم بگیرد که استخوان را از کجا دریافت کند. معمولا از سه طریق زیر می‌توان استخوان لازم برای جراحی را تهیه کرد:

  • استخوان خودزاد: استخوان از بدن شخص گرفته می‌شود.
  • استخوان آلوژنیک: استخوان از شخص دیگری گرفته می‌شود.
  • زنوگرافت: پودر استخوان از گاو گرفته می‌شود.

لازم است جراح عکس‌برداری با اشعه ایکس را تجویز کند. در این تصاویر مشخص می‌شود وضعیت فک و سینوس‌ها چگونه است و کدام روش جراحی برای شما گزینه بهتری خواهد بود. بعد از تزریق بی‌حسی موضعی جراح برای انجام لیفت سینوس مراحل زیر را طی می‌کند.

۱. مراحل جراحی سینوس لیفت

مراحل عمل سینوس دندان به‌صورت زیر است:

  • بافت لثه برش داده می‌شود.
  • بافت لثه بلند شده و استخوان فک دیده می‌شود.
  • ناحیه کوچکی از استخوان برش داده می‌شود.
  • جراح مواد پیوند استخوان را وارد حفره سینوس کرده و قسمت برش خورده را با این مواد پر می‌کند.
  • برش بخیه زده می‌شود.
  • مراقبت‌های بعد از جراحی شروع می‌شود.

حدود ۴ تا ۶ ماه بعد از این جراحی می‌توان کاشت ایمپلنت را انجام داد. در این مدت استخوان جدید با استخوان فک ادغام می‌شود. هرچه مقدار استخوان پیوند شده بیشتر باشد، زمان بیشتری برای انجام ایمپلنت نیاز است.

عمل لیفت سینوس چگونه است؟
قبل از انجام جراحی سینوس لیفت جراح باید تصمیم بگیرد که استخوان را از کجا دریافت کند.

۲. سن انجام جراحی سینوس لیفت چقدر است؟

سن جراحی لیفت سینوس بسته به هر بیمار و نیازهای خاص او می‌تواند متفاوت باشد. به طور کلی، بیشتر بیمارانی که تحت عمل سینوس دندان قرار می‌گیرند، بین سنین ۲۲ تا ۶۵ هستند.

۳. آزمایش مورد نیاز برای انجام سینوس لیفت چیست؟

قبل از انجام عمل جراحی لیفت سینوس، ممکن است چند آزمایش برای ارزیابی مناسب بودن این عمل مورد نیاز باشد. این آزمایش‌ها عبارتند از:

  • اشعه ایکس از دندان: تا وضعیت فعلی استخوان فک بالا، سینوس و دندان را ارزیابی کند.
  • اسکن توموگرافی کامپیوتری با پرتو مخروطی (CBCT): تکنیک تخصصی تصویربرداری سه بعدی و دقیق از استخوان فک و آناتومی سینوس
  • قالب‌های دندانی
  • تاریخچه پزشکی و معاینه فیزیکی

۴. در چه شرایطی نباید عمل لیفت سینوس و کاشت ایمپلنت را همزمان انجام داد؟

اگر عفونت دندانی وجود داشته باشد نباید تا قبل از درمان آن هردو عمل را انجام دهید.

۵. میزان موفقیت درمان سینوس لیفت چقدر است؟

این روش طول عمر ایمپلنت دندان را بالا می‌برد و میزان موفقیت آن زمانی که توسط متخصص با تجربه انجام شود بین ۸۵ تا ۹۵ درصد است.

میزان موفقیت درمان سینوس لیفت چقدر است؟
قبل از انجام عمل سینوس دندان، ممکن است چند آزمایش برای ارزیابی مناسب بودن این عمل مورد نیاز باشد.

مراقبت های بعد از جراحی سینوس لیفت (بعد از عمل سینوس چه باید کرد؟)

یکی از مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت این است که بعد از جراحی تا جای ممکن نباید بینی خود را باد کرده و عطسه کنید. این کار باعث حرکت مواد پیوند استخوان و باز شدن بخیه‌ها می‌شود. به همین دلیل دندانپزشک برای مرطوب نگه‌داشتن بینی اسپری سالین را تجویز می‌کند. همچنین برای جلوگیری از احتقان و التهاب باید داروهایی مصرف کنید.

مقداری درد بعد از جراحی طبیعی است. دندانپزشک برای کاهش درد داروهای ضد درد و برای کاهش احتمال عفونت آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند. دهان‌شویه ضدمیکروبی نیز به کاهش عفونت کمک می‌کند. برای مدت‌زمان مشخصی نباید دندان‌ها را مسواک بزنید. زیرا احتمال خونریزی بیشتر می‌شود.

اگر دچار عارضه پارگی غشای سینوس شده باشید، مراقبت‌های بیشتری نیاز خواهید داشت. اگر پارگی در حین جراحی اتفاق بیفتد، جراح غشا را ترمیم کرده یا جراحی را متوقف می‌کند.

دوران نقاهت سینوس لیفت چقدر است؟

دوره بهبودی سینوس لیفت می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما به طور معمول حدود ۲ تا ۳ هفته طول می‌کشد. قبل از انجام این عمل، مشاهده فیلم جراحی سینوس لیفت به شما کمک خواهد کرد.

آیا جراحی سینوس دندان عوارض دارد؟ از دندانپزشک بپرس!

عوارض و معایب جراحی سینوس لیفت چیست؟

برخی از عوارض لیفت سینوس شایع بوده و در عرض چند روز بهبود پیدا می‌کنند. این عوارض عبارتند از:

درصورتی‌که غشای سینوس پاره شود، جراح آن را بخیه می‌زند. اما گاهی پارگی پیچیده بوده و باید جراحی متوقف شود. مدتی زمان لازم است تا بهبود پیدا کند. سوراخ شدن غشا خطر سینوزیت مزمن و عفونت سینوس را افزایش می‌دهد.

عوارض و معایب جراحی سینوس لیفتجراحی سینوس لیفت برای چه افرادی ضروری است؟
سوراخ یا پاره شدن غشای سینوسافراد مبتلا به سرطان
خونریزیکسانی که بیماری لثه پریودنتال دارند
تورمازدست‌دادن دندان در فک بالا
بازجذب استخوان بعد از کشیدن دندان
افراد با نقایص در زمان تولد
معایب عمل سینوس دندان و افرادی که کاندید این جراحی هستند

قیمت جراحی سینوس لیفت در دکترِتو کلینیک

هزینه جراحی سینوس دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. هرچه مقدار نیاز به مواد پیوند استخوان بیشتر باشد، قیمت جراحی بالاتر می‌رود. پیچیدگی جراحی، دستمزد دندانپزشک، موقعیت کلینیک و هزینه تجهیزات همگی در قیمت نهایی تاثیر دارند.

هنگام محاسبه قیمت ایمپلنت دندان باید هزینه‌های جانبی را در نظر داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مراقبت‌های بعد از جراحی لیفت سینوس باید با دندانپزشک مشاوره داشته باشید. برای اطلاع از جدیدترین قیمت ایمپلنت دندان به دکترِتو کلینیک مراجعه کنید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

جراحی سینوس لیفت یکی از مراحل کاشت دندان است. برخی افراد قبل از ایمپلنت نیاز به این جراحی دارند. زیرا استخوان فک بالا در این افراد استحکام کافی برای نصب ایمپلنت را نداشته و مقدار استخوان کم است. این جراحی به دو صورت باز و بسته انجام می‌شود. در هر دو روش مواد استخوانی وارد حفره غشای سینوس شده و به استحکام استخوان کمک می‌کند.

بعد از عمل سینوس دندان باید داروهای مسکن و آنتی‎‌بیوتیک را به طور منظم مصرف کنید. عطسه کردن و باد کردن بینی احتمال خونریزی را افزایش می‌دهد. بعد از ۱۰ روز باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت بخیه‌ها بررسی شود. حدود ۴ تا ۶ ماه بعد از جراحی نیز می‌توان کاشت دندان را انجام داد. برای پیداکردن بهترین دکتر دندانپزشک می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره با دکتر دندانپزشک آنلاین نیز وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

لیفت سینوس لیفت یک روش جراحی است که شامل بلند کردن غشای سینوس و قرار دادن مواد پیوند استخوان در زیر آن برای افزایش میزان تراکم استخوانی در فک بالا است. این روش یک پایه محکم برای کاشت ایمپلنت دندان ایجاد می‌کند.

برای انجام ایمپلنت حدود ۴ تا ۶ ماه باید صبر کرد. در این مدت استخوان جدید با استخوان فک ادغام شده و کامل بهبودی پیدا می‌کند. هرچه مقدار مواد پیوند استخوان بیشتر باشد، فاصله بین لیفت سینوس و کاشت دندان بیشتر می‌شود. اگر دندانپزشک از روش لیفت سینوس بسته استفاده کند، می‌توان در همان روز کاشت دندان را انجام داد.

این جراحی معمولا بین یک تا دو ساعت طول می‌کشد. قبل از جراحی بی‌حسی موضعی تزریق شده و حدود ۱۰ تا ۳۰ دقیقه برای بی‌حسی باید صبر کرد.

بله، در موارد نادری، عمل لیفت سینوس می‌تواند باعث مشکلات موقت سینوس مانند سینوزیت یا احتقان سینوس شود.

هر نوع روش جراحی به دلیل ایجاد برش مقداری درد دارد. دندانپزشک برای کاهش درد داروهای مسکن تجویز می‌کند. در چند روز اول باید به طور مرتب داروها را مصرف کنید. پس از چند روز با کاهش تورم و خونریزی درد هم از بین می‌رود.

در روش پیوند استخوان نیازی به بالاکشیدن غشای سینوسی نیست. به طور مستقیم مواد استخوانی وارد استخوان فک می‌شود و به‌مرور با هم ادغام می‌شوند. اما در روش جراحی سینوس لیفت نیاز به بالاکشیدن غشا سینوسی بوده و حفره پشت فک بالا با مواد استخوانی پر می‌شود.

بعد از عمل بهتر است تا چند روز به پشت خوابیده و سر شما کمی بالا قرار بگیرد. در این حالت خونریزی کمتر شده و احتمال تورم و کبودی صورت کمتر می‌شود.

بعد از جراحی تا چند هفته نباید فعالیت شدید داشته باشید. زیرا ممکن است بخیه‌ها باز شده و خونریزی افزایش پیدا کند. حدود ۱۰ روز بعد از جراحی به دندانپزشک مراجعه می‌کنید. دندانپزشک وضعیت بخیه‌ها را بررسی کرده و مراقبت‌های بعدی را به شما می‌گوید.

این علامت می‌تواند نشانه عفونت باشد. اگر احساس سفتی به‌مرور شدید می‌شود یا با درد همراه است، حتما باید به دندانپزشک اطلاع دهید. مصرف منظم آنتی‎بیوتیک‌ها می‌تواند خطر عفونت را تا حد زیادی کاهش دهد.

امتیاز شما به مقاله:
(4.1از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره جراحی سینوس لیفت

  1. ناشناس گفت:

    سلام جراحی لیفت سینوس انجام دادم فین نمیکنم،آیاآب بینی راه بالاکشیدن مشکلی ایجادمیکنه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بعد از جراحی لیفت سینوس، احتیاط در مورد تغییرات در بینی و ناحیه سینوس‌ها اهمیت دارد. کشیدن آب بینی یا استفاده از فشار زیاد ممکن است باعث آسیب به ساختارهای جراحی‌شده یا ایجاد عفونت‌های ثانویه شود. در این مدت بهتر است از فین کردن به شدت خودداری کنید و در صورت نیاز به پاکسازی بینی، از روش‌های ملایم مانند آب نمک یا اسپری‌های مخصوص بینی استفاده کنید تا از آسیب به سینوس‌ها جلوگیری شود. همچنین، به توصیه‌های پزشک خود توجه کنید و در صورت داشتن هرگونه نگرانی یا مشکل، با او مشورت نمایید.
      متخصص گوش و حلق و بینی

  2. امیر گفت:

    سلام من عمل لیفت سینوس انجام دادم ولی سینوس آسیب دیده دکتر بخیه زد گفت شش ماه دیگه باز بیا عوارض پاره شدنش چی هستش

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، پس از عمل لیفت سینوس، احتمال عوارضی مانند عفونت، خونریزی، درد شدید، یا پاره شدن بخیه‌ها وجود دارد. اگر سینوس آسیب دیده باشد، این خطرات بیشتر می‌شود. پاره شدن بخیه‌ها می‌تواند منجر به عفونت و التهاب شود و در برخی موارد نیاز به درمان فوری داشته باشد. برای جلوگیری از این مشکلات، توصیه می‌شود که دستورالعمل‌های پزشک را به دقت رعایت کنید و در صورت بروز علائم غیرعادی مانند تب، درد شدید، خونریزی یا تغییرات در تنفس، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.