فهرست مطالب
ایمپلنت ضد بارداری یا میله ضد بارداری یکی از روشهای موثر جلوگیری از بارداری است. اگر به دنبال روشی مطمئن برای محافظت هستید، این ایمپلنتها میتوانند گزینه خوبی باشند. در ادامه توضیح میدهیم که ایمپلنت ضدبارداری چیست؟ چگونه در بدن عمل میکند؟ نحوه کاشت و برداشتن آن به چه صورت است؟ بعد از چه مدت عمل میکند؟ مزایا و معایب این روش نسبت به دیگر روشها چیست؟ برای چه افرادی مناسب بوده و چه افرادی نباید از آن استفاده کنند؟ آیا با داروهای خاصی تداخل دارد؟ بعد از زایمان میتوان از آن استفاده کرد؟
درصورتیکه میخواهید بهترین روش پیشگیری از بارداری را انتخاب کنید یا در مورد ایمپلنت ضد بارداری اطلاعات بیشتری داشته باشید، باید با دکتر زنان و زایمان مشورت کنید. برای ارتباط با بهترین پزشکان میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
ایمپلنت ضد بارداری (Birth control implant) چیست؟
ایمپلنت ضد بارداری یا Birth control implant یکی از راه های پیشگیری از بارداری است. در این روش میلهای کوچک و منعطف در اندازه چوب کبریت زیر پوست بازو قرار میگیرد. این میله دوز کم و ثابتی از هورمون پروژسترون را تولید کرده و از این طریق جلوی لقاح اسپرم و تخمک را میگیرد. هورمون پروژسترونی که از این میله ترشح میشود، اتونوژسترل است.
اگر به دنبال گزینهای طولانیمدت هستید و نمیخواهید برای پیشگیری از بارداری روزانه اقدامی کنید، ایمپلنت ضدبارداری میتواند برای شما انتخاب خوبی باشد. متخصص زنان ایمپلنت را در بازوی شما قرار داده و پس از اتمام دوره بهراحتی آن را خارج میکند.
ایمپلنت ضد بارداری یکی از روشهای هورمونی پیشگیری از بارداری است. ایمپلنت زیر پوست بازو کاشته شده و هورمون پروژسترون ترشح میکند.
نحوه عملکرد ایمپلنت ضد بارداری چیست؟
ایمپلنت ضد بارداری یا Birth control implant با ترشح هورمون پروژسترون در دوز کم و ثابت تغییراتی را در رحم به وجود میآورد. این هورمون باعث غلیظ شدن مخاط دهانه رحم و نازک شدن پوشش داخلی رحم میشود. غلیظ شدن مخاط از رسیدن اسپرمها به تخمک جلوگیری میکند. این هورمون همچنین تخمکگذاری را سرکوب کرده و از این طریق هم از بارداری محافظت میکند.
ایمپلنت ضد بارداری از چه زمانی عمل می کند؟
معمولا یک هفته اول بعد از کاشت ایمپلنت نیاز است که روش پیشگیری ثانویه داشته باشید. اما اگر هر یک از شرایط زیر در مورد شما صادق است، نیازی به استفاده از کاندوم در هفته اول نیست.
- قبلا از هیچ روش پیشگیری از بارداری استفاده نکرده و در ۵ روز اول پریود ایمپلنت را قرار دادهاید. حتی اگر خونریزی پریود هنوز ادامه داشته باشد، میتوان ایمپلنت را زیر پوست بازو قرار داد.
- قبلا از روش قرصهای ضدبارداری ترکیبی یا حلقه واژینال استفاده کرده و بعد از ۷ روز استراحت بلافاصله ایمپلنت را کاشتهاید.
- از مینی قرص استفاده کرده و در حین مصرف قرص ایمپلنت را قرار دادهاید.
- از روش آمپول ضد بارداری استفاده کرده و در روز تعیین شده برای تزریق مجدد، ایمپلنت را کاشتهاید.
- از آی یو دی یا ایمپلنت ضد بارداری دیگری استفاده کرده و روزی که دستگاه قبلی را برداشتهاید، ایمپلنت را قرار دادهاید.
نحوه کاشت ایمپلنت ضد بارداری
قبل از کاشت متخصص زنان سلامت کلی شما را بررسی میکند. سپس باتوجهبه چرخه قاعدگی و روش قبلی پیشگیری از بارداری زمان کاشت تعیین میشود. گاهی ممکن است قبل از کاشت ایمپلنت ضد بارداری نیاز به آزمایش بارداری داشته باشید.
قراردادن ایمپلنت در زیر پوست کمتر از یک دقیقه طول میکشد. روی تخت دراز کشیده و آرنج خود را به سمت سر خم کنید. متخصص زنان از بیحسی موضعی استفاده میکند. سپس شیار کوچکی در پشت بازو قسمت عضلات دو سر و سه سر ایجاد میکند. پزشک با اپلیکاتور دستگاه را زیر پوست قرار میدهد. اگر ایمپلنت در لایههای عمیق قرار بگیرد، برداشتن آن سخت میشود.
بعد از عمل متخصص با لمس بازو از وجود ایمپلنت مطمئن میشود. همچنین با استفاده از سونوگرافی یا اشعه ایکس میتوان ایمپلنت را تشخیص داد.
محل کاشت ایمپلنت با یک بانداژ پوشیده میشود. ممکن است پزشک برای کاهش کبودی و تورم از بانداژ فشاری استفاده کند. معمولا در محل کاشت تا چند روز مقداری خونریزی، کبودی و درد وجود خواهد داشت.
نحوه برداشتن ایمپلنت ضد بارداری
ایمپلنت ضدبارداری تا ۳ سال از بارداری پیشگیری میکند. بعد از ۳ سال باید ایمپلنت برداشته شده و یک میله ضدبارداری جدید جایگزین شود. اگر شخص دچار هر یک از مشکلات زیر شود، ایمپلنت زودتر برداشته میشود.
- میگرن
- بیماری قلبی یا سکته مغزی
- فشارخون بالا
- زردی
- افسردگی.
برای برداشتن ایمپلنت متخصص بیحسی موضعی تزریق میکند. برش کوچکی در پوست ایجاد کرده و میله را به سمت برش فشار میدهد. بعد از اینکه نوک میله دیده شد، آن را بهوسیله ابزاری به نام فورسپس بیرون میکشد. برداشتن ایمپلنت حدود ۵ دقیقه طول میکشد. بعد از برداشتن آن، برش بخیه زده شده و بانداژ میشود. اگر بخواهید دوباره این روش را تمدید کنید، در همین زمان متخصص ایمپلنت جدید را جایگزین میکند.
ایمپلنت ضد بارداری به مدت ۳ سال از بارداری جلوگیری میکند. بعد از ۳ سال باید آن را از زیر پوست بازو برداشت.
مزایا ایمپلنت ضد بارداری
میله ضد بارداری روش موثر و طولانیمدت است. به همین دلیل تعداد زیادی از خانمها از این روش جلوگیری استفاده میکنند. از میان مزایای مختلف آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- در هر زمانی میتوان آن را خارج کرده و باروری به حالت طبیعی برمیگردد.
- هیچ اختلالی در رابطه جنسی ایجاد نمیکند.
- فاقد استروژن است.
- استفاده از آن آسان است و نگرانی بابت استفاده درست از آن یا فراموشی مصرف را ندارید.
- جز موثرترین روشهای پیشگیری از بارداری است.
- درد دورههای پریود کاهش پیدا میکند.
- زمان قاعدگی کوتاهتر شده یا به طور کامل متوقف میشود.
معایب و عوارض ایمپلنت ضد بارداری
قبل از کاشت ایمپلنت ضد بارداری باید با عوارض و معایب این روش آشنا شوید. ایمپلنتهای ضدبارداری از بیماریهای مقاربتی جلوگیری نمیکنند. برخی از عوارضی که ممکن است بعد از کاشت ایمپلنت تجربه کنید، شامل موارد زیر میشود.
- درد شکم یا کمر
- افزایش خطر ابتلا به کیستهای غیر سرطانی تخمدان
- تغییرات در الگوی خونریزی واژینال یا توقف دوره پریود
- کاهش میل جنسی
- سرگیجه
- سردرد
- مقاومت به انسولین (مقاومت خفیف)
- افسردگی یا تغییرات خلقی
- ناراحتی معده و حالت تهوع
- تداخل با سایر داروها
- دردناک شدن سینهها
- التهاب یا خشکی واژن
- افزایش وزن
- واژینیت
- آکنه.
برخی از عوارض ایمپلنت ضدبارداری جدی اما بسیار نادر است. این خطرات عبارتند از:
- قرارگیری نامناسب ایمپلنت که ممکن است باعث واردشدن میله به جریان خون شود.
- آسیب به اعصاب و عروق خونی در اثر شکستن ایمپلنت
- افزایش خطر لخته شدن خون
معمولا این عوارض در چند ماه اول ظاهر شده و از بین میروند. درصورتیکه عوارض ایمپلنت از بین نرفت یا دچار مشکلات دیگری شدید حتما به دکتر زنان و زایمان مراجعه کنید. برای ارتباط با بهترین متخصص زنان میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
چه افرادی می توانند از ایمپلنت ضد بارداری استفاده کنند؟
این روش برای بسیاری از خانمها مناسب است. اگر مشکلی با روشهای پیشگیری هورمونی ندارید و دچار بیماری خاصی نیستید، میتوانید از این روش استفاده کنید.
ایمپلنت ضد بارداری برای چه افرادی مناسب نیست؟
ایمپلنت ضد بارداری برای همه افراد مناسب نیست. شما باید تمامی سوابق پزشکی و داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید تا بهترین روش جلوگیری انتخاب شود. اگر هر یک از موارد زیر دررابطهبا شما صادق است، احتمالا پزشک این روش را مناسب نمیداند.
- به هر یک از اجزای ایمپلنت حساسیت دارید.
- سابقه حمله قلبی، سکته یا لخته خون جدی داشتهاید.
- بیماری کبدی یا تومور کبدی دارید.
- سابقه سرطان سینه داشته یا به آن مبتلا هستید.
- خونریزی غیرطبیعی واژینال دارید.
اگر سابقه هر یک از بیماریهای زیر را دارید، حتما به متخصص اطلاع دهید. ممکن است میله ضد بارداری برای شما مشکلساز شود.
- واکنش آلرژیک به داروهای بیهوشی و ضدعفونیکننده
- افسردگی
- دیابت
- بیماری کیسه صفرا
- فشارخون بالا
- کلسترول یا تری گلیسیرید بالا
- تشنج یا صرع
زنان دارای اضافهوزن میتوانند از ایمپلنت ضدبارداری استفاده کنند. اما در افرادی که BMI آنها بالای ۳۰ است، ممکن است ایمپلنت موثر نباشد.
قبل از کاشت ایمپلنت ضدبارداری حتما با متخصص زنان مشاوره داشته باشید. برای مشاوره با دکتر زنان میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
به نقل از mayoclinic در رابطه با عوارض جدی میله ضد بارداری برای برخی افراد:
اگرچه برچسب روی ایمپلنت ضدبارداری نوشته است که نباید زنان با سابقه لخته شدن خون از آن استفاده کنند؛ اما مشخص نیست که آیا ایمپلنت ضد بارداری بر خطر لخته شدن خون تاثیر میگذارد یا خیر. این هشدار مربوط به مطالعات قرصهای ضد بارداری ترکیبی است که حاوی همان پروژستین مورداستفاده در ایمپلنت ضد بارداری هستند.
چه داروهایی با ایمپلنت ضد بارداری تداخل دارند؟
برخی از داروها با ایمپلنت ضدبارداری تداخل داشته و تاثیر آن را کاهش میدهند. برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
- داروهای ایدز، صرع و سل
- داروهای گیاهی مانند خار مریم
- برخی آنتیبیوتیکها مانند ریفابوتین یا ریفامپیسین.
اگر هر یک از این داروها را استفاده میکنید، این روش جلوگیری برای شما مناسب نخواهد بود و باید روش دیگری را جایگزین کنید. برای اطلاع از سایر تداخلات دارویی میله ضد بارداری میتوانید از مشاوره دارویی در دکترتو استفاده کنید. در دکترتو امکان مشاوره آنلاین، حضوری و تلفنی وجود دارد.
در صورت بروز چه علائمی باید به دکتر زنان مراجعه کنیم؟
اگر بعد از کاشت ایمپلنت هر یک از موارد زیر را مشاهده کردید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
- توده در سینه
- خونریزی شدید و طولانی واژینال
- علائم لخته شدن خون در ساق پا مانند درد و تورم مداوم
- علائم زردی
- عفونت در محل کاشت ایمپلنت و بروز علائمی مانند حساسیت، قرمزی، تورم و ترشح
- نشانههای بارداری بعد از قراردادن ایمپلنت
قیمت ایمپلنت ضد بارداری چقدر است؟
ایمپلنتهای ضدبارداری برندهای مختلفی داشته و قیمت آنها متغیر است. در این روش باید هزینه کاشت ایمپلنت توسط متخصص را در نظر داشته باشید. برای اطلاع از قیمت دقیق ایمپلنت ضدبارداری میتوانید از طریق سایت دکترتو با دکتر زنان مشورت کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
برای کاشت ایمپلنت ضد بارداری به کدام دکتر مراجعه کنیم؟
ایمپلنت ضد بارداری یکی از روشهای هورمونی پیشگیری از بارداری است. در این روش میله کوچکی در اندازه چوب کبریت زیر پوست بازو قرار میگیرد. متخصص برای کاشت ایمپلنت برشی روی بازو ایجاد کرده و میله را قرار میدهد. این ایمپلنت ۳ سال از بارداری جلوگیری کرده و بعد از گذشت ۳ سال باید آن را تعویض کرد. برای تعویض هم برشی ایجاد شده و میله ضد بارداری خارج میشود.
در چند ماه اول ممکن است عوارضی مانند درد شکم و کمر، حالت تهوع، آکنه یا کاهش میل جنسی را تجربه کنید. بعد از مدتی این عوارض از بین رفته و مشکلی نخواهید داشت. این روش جلوگیری برای برخی افراد مناسب نیست. به همین دلیل باید قبل از کاشت ایمپلنت ضدبارداری با متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.
برای ارتباط با بهترین دکتر زنان میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
ایا این روش باعث ازدیاد وزن میشود
سلام
روش ایمپلنت ضدبارداری (که به نام ایمپلنت زیرپوستی نیز شناخته میشود) به طور معمول باعث افزایش وزن در برخی از افراد نمیشود. اما برخی زنان ممکن است در نتیجه مصرف این روش ضدبارداری تغییراتی در وزن خود مشاهده کنند. این تغییرات ممکن است به دلایل هورمونی و تأثیر آن بر اشتها یا سوختوساز بدن باشد.
در کل، تغییرات وزن ناشی از ایمپلنت ضدبارداری در افراد مختلف متفاوت است و ممکن است برای برخی افراد این تغییرات قابلتوجه نباشد، در حالی که برای دیگران ممکن است کمی افزایش وزن مشاهده شود.
سلام. آیا مکانیزم عمل ایمپلنت مثل قرص ضد بارداری هست؟ اگر اینطوره آیا میشه به جای ایمپلنت کلا سه سال هرروز قرص ضد بارداری استفاده کرد برای پریود نشدن؟ من هرگز قصد بچهدار شدن ندارم. ۳۹ سالمه و دوست دارم پریودم متوقف بشه چون واقعاً دردناک و آزار دهنده هست و از اونجایی که اصلاً نمیخوام تولید مثل کنم فقط و فقط میخوام پریود نشم و برام مهم نیست که سه سال مصرف قرص بخواد روی باروریم تأثیر منفی بذاره. در این صورت میتونم بدون وقفه استفاده کنم از قرص؟
سلام
مکانیزم عمل ایمپلنت و قرص ضد بارداری مشابه است، هر دو هورمونهایی مانند پروژستین را برای جلوگیری از تخمکگذاری و تغییر در مخاط رحم آزاد میکنند. اما ایمپلنت معمولاً به مدت سه سال مؤثر است، در حالی که مصرف روزانه قرص ضد بارداری برای توقف پریود باید تحت نظر پزشک انجام شود.
اگر هدف شما توقف پریود است و مطمئن هستید که نمیخواهید بچهدار شوید، استفاده از قرصهای ضد بارداری به طور مستمر (بدون وقفه) میتواند این اثر را ایجاد کند. این روش، که به آن “چرخه مداوم” میگویند، میتواند پریود را متوقف کند. با این حال، برای اطمینان از اینکه این روش برای شما مناسب است و عوارض جانبی احتمالی را در نظر میگیرد، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
در نهایت، استفاده طولانیمدت از قرصهای ضد بارداری ممکن است تأثیراتی بر سلامت شما بگذارد (مثلاً بر سطح هورمونها یا سلامت قلب)، بنابراین ضروری است که این تصمیم تحت نظر پزشک متخصص انجام شود.
متخصص زنان و زایمان
سلام من تقریبا یک ماه میشه کاشت داشتم ولی تا هنوز بازوم درد داره و گاهی اوقات کمر و حتی گردنم درد میکنه بنظرتون باید برش دارم
سلام
بله
با شما سازگار نیست
و بهتر است از روش های دیگر پیشگیری استفاده کنید
من بعد از گذاشتن امپلمنت بعداز ۱۲ روز لکه خون دیدم و کمردرد شدیدم دارم باید چیکار کنم؟ لطفا راهنمایی کنید
سلام
احتما تغییرات هورمونی و عفونت باید بررسی شود
در برخی افراد ممکن ایت به ایمپلنت های هورمونی حساسیت داشته باشند
بهتر است به پزشک تان مراجعه کنید
سلام بر شما
خانم من ۱۵روز میشه که ایمپلنت انداخته پا و دستش بسیار ورم یا پوندیده گی پیدا کرده و سیزارین هم ۱۵ روز پیش شده بود بعد از سیزارین انداخته آیا مشکل ایمپلنت است
سلام
بله احتمال حساسیت شدید به ایمپلنت وجود دارد
از نظر عفونت هم باید بررسی شوند
جدی بگیرید
متخصص زنان و زایمان
من امپلنت ضد بارداری تو بازو م گذاشتن الان پسرم یکساله دو ماهه شده بعد یکسال پریود شدم امکان باردار شدن هست
سلام
بعید به نظر می رسد
ولی برای اطمینا از بی بی چک استفاده کنید
سلام وقت بخیر.
آیا در کاشت کپسول سن خانم و قد و وزن و یا خانمی که هیچ طفلی بدنیا نیاورده و یا طفل اوش هست مهم هست؟ ممنون میشم معلومات دهید.
سلام
ایمپلنت ضد بارداری برای همه افراد مناسب نیست. شما باید تمامی سوابق پزشکی و داروهای مصرفی خود را به پزشک اطلاع دهید تا بهترین روش جلوگیری انتخاب شود. اگر هر یک از موارد زیر دررابطهبا شما صادق است، احتمالا پزشک این روش را مناسب نمیداند.
به هر یک از اجزای ایمپلنت حساسیت دارید.
سابقه حمله قلبی، سکته یا لخته خون جدی داشتهاید.
بیماری کبدی یا تومور کبدی دارید.
سابقه سرطان سینه داشته یا به آن مبتلا هستید.
خونریزی غیرطبیعی واژینال دارید.
این ایمپلنت رو از کجا باید بگیرم به کجا باید مراجعه کنیم ممنون
سلام
برای خرید ایمپلنت هورمونی به نسخه پزشک نیاز دارید. بدون نسخه نمی توانید این ایمپلنت را تهیه کنید. شما فقط می توانید ایمپلنت را ازداروخانه خریداری کنید.