فهرست مطالب
- کوتریموکسازول چیست؟
- نحوه مصرف کوتریموکسازول چگونه است؟
- موارد مصرف داروی کوتریموکسازول (قرص یا شربت کوتریموکسازول برای چیست؟)
- عوارض قرص کوتریموکسازول ۴۰۰/۸۰ چیست؟
- موارد احتیاط و منع مصرف قرص کوتریموکسازول
- تداخلات دارویی قرص کوتریکسول یا شربت کوتریکسول
- اطلاعات دارویی کوتریموکسازول ۴۰۰/۸۰ میلی گرم
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
داروی کوتریموکسازول به انگلیسی Co-trimoxazole یک آنتیبیوتیک پرکاربرد برای درمان و پیشگیری از انواع عفونتهای باکتریایی مانند ذات الریه (عفونت ریه)، برونشیت (عفونت لولههای ریوی)، عفونت دستگاه ادراری، عفونت گوش و روده و درمان اسهال مسافرتی است. این دارو حداقل برای ۵ روز، هر ۱۲ ساعت یکبار به شکل قرص، شربت یا محلول برای تزریق وریدی تجویز میشود. برای تهیه کوتریموکسازول بهتر است با متخصص عفونی یا دکتر عمومی مشورت کنید. در سایت دکترتو امکان مشاوره دارویی و دریافت نوبت آنلاین و حضوری برای شما قرار دارد. در ادامه، به بررسی نکات مهم قبل از مصرف و عوارض جانبی آن نیز میپردازیم.
کوتریموکسازول چیست؟
کوتریموکسازول یک داروی آنتی بیوتیک با دوز ۴۰۰/۸۰ برای کودکان، بزرگسالان و سالمندان است که از دو داروی ضد باکتری سولفامتوکسازول و تری متوپریم تشکیل شده است. از این دارو برای درمان عفونتهای دستگاه ادراری مانند UTI و التهاب پروستات، عفونت گوش و حفره دهانی، اسهال و دل درد مسافرتی استفاده میشود. کوتریموکسازول بهصورت خوراکی و تزریقی و تنها با تجویز پزشک، قابل تهیه است.
اطلاعات شناسنامه ای داروی کوتریموکسازول
شربت و قرص کوتریموکسازول نوعی آنتیبیوتیک قوی برای بهبود علائم عفونت ادراری، بیماری برونشیت، اسهال مسافرتی و عفونت گوش میانی (اوتیت میانی) هستند. در جدول زیر شناسنامه دارویی این آنتیبیوتیک را مشاهده میکنید.
شناسنامه دارویی | توضیحات |
---|---|
داروی کوتریموکسازول چیست؟ | نوعی آنتیبیوتیک ترکیبی که از ۵ واحد سولفامتوکسازول و ۱ واحد تری متوپریم تشکیل شده است و برای درمان بیماریهای عفونی – باکتریایی بدن مانند عفونت روده استفاده میشود. |
نام عمومی دارو | کوتریموکسازول (به انگلیسی Cotrimoxazole) |
نامهای تجاری | Bactrim, Bactrimel, Biseptol, Co-trimoxazole, Cotrim, Septrin, Septra, Sulfatrim, Trisul |
نوع دارو | آنتیبیوتیک ترکیبی طبقه بندی شده در گروه سولفونامیدها و trimethoprim |
دسته بندی بارداری | دسته D، مصرف آن در بارداری مجاز نیست |
نیمه عمر | حدود ۱۰ ساعت |
متابولیسم دارو | متابولیز در کبد |
نحوه دفع دارو | کلیه و مجاری ادراری |
مکانیسم اثر | مسدودکردن اسیدهای نوکلئیک و پروتئینهایی که برای رشد و تقسیم باکتریها ضروری هستند |
بهترین شرایط نگهداری | در دمای اتاق، دور از رطوبت و نور |
نحوه مصرف | شکل قرص و شربت آن همراه با آب فراوان، ۲ بار در روز |
اشکال دارویی | قرص بزرگسالان ۴۰۰ میلیگرم سولفامتوکسازول + ۸۰ میلیگرم تری متوپریم قرص کودکان ۱۰۰ میلیگرم سولفامتوکسازول + ۲۰ میلیگرم تری متوپریم سوسپانسیون ۲۰۰ میلیگرم/ ۵ میلی لیتر سولفامتوکسازول + ۴۰ میلیگرم/ ۵ میلی لیتر تری متوپریم محلول برای تزریق وریدی ۴۰۰ میلیگرم/ ۵ میلی لیتر سولفامتوکسازول + ۸۰ میلیگرم/ ۵ میلی لیتر تری متوپریم شربت با ۱ واحد تری متوپریم و ۵ واحد سولفامتوکسازول |
داروهای هم گروه | سولفامتوکسازول، تریمتوپریم و سایر مشتقات سولفونامید |
نحوه مصرف کوتریموکسازول چگونه است؟
داروی Co-trimoxazole معمولا ۲ بار در روز یکبار صبح و یکبار شب مصرف میشود. در حالت ایده آل این زمانها باید ۱۲ ساعت از هم فاصله داشته باشند. قرص کوتریموکسازول بهتر است با غذا مصرف شود اما مصرف آن با معده خالی هم ممکن است. سعی کنید زمانی که قرص کوتریموکسازول مصرف میکنید، چندین لیوان آب بنوشید تا دچار کمآبی (کم آبی بعد از اسهال) یا احساس تهوع نشوید. بیشتر افراد چند روز بعد از شروع درمان بهبود پیدا میکنند.
مقدار مصرف قرص کوتریموکسازول ۴۰۰/۸۰
قرص کوتریموکسازول ۴۰۰/۸۰ برای بزرگسالان تجویز میشود. این دارو را هر روز ۲ مرتبه (هر ۱۲ ساعت) همراه با آب فراوان و ترجیحا با غذا مصرف کنید.
مقدار مصرف شربت کوتریموکسازول برای کودکان
در جدول زیر، دوز مصرفی شربت کوتریموکسازول برای کودکان در سنین مختلف قرار دارد:
سن کودک | دوز استاندارد |
---|---|
۶ هفته تا ۵ ماه | ۲.۵ میلیلیتر هر ۱۲ ساعت |
۶ ماه تا ۵ سال | ۵ میلیلیتر هر ۱۲ ساعت |
۶ تا ۱۲ سال | ۱۰ میلیلیتر هر ۱۲ ساعت |
نحوه تزریق آمپول کوتریموکسازول
آمپول کوتریموکسازول قبل از تزریق باید رقیق شود. هر تزریق ۵ میلی لیتری آن را میتوان با حداقل ۷۵ میلی لیتر گلوکز ۵٪ رقیق کرد. کوتریموکسازول تزریقی به صورت وریدی (انفوزیون آهسته) در مدت زمان ۶۰ تا ۹۰ دقیقه تزریق میشود.
قرص و شربت کوتریموکسازول را چه زمانی مصرف کنیم؟
قرص کوتریموکسازول معمولاً برای مصرف ۲ بار در روز هر ۱۲ ساعت (صبح و شب) تجویز میشود. پزشک شما زمان و روزهای مصرف دارو (در بیشتر موارد ۵ تا ۷ روز و برای عفونتهای دستگاه ادراری ۱ تا ۳ روز) را مشخص خواهد کرد.
فراموشی مصرف کوتریموکسازول ۴۰۰/۸۰ میلی گرم
اگر مصرف داروی کوتریموکسازول را در یک نوبت فراموش کردید، دوز فراموششده را بهمحض یادآوری مصرف کنید. درصورتیکه تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده است، دوز فراموششده را رها کنید. برای جبران دوز فراموششده ۲ دارو در یک زمان مصرف نکنید.
نحوه قطع مصرف داروی کوتریموکسازول
کوتریموکسازول را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید و زمانی که علائم بهبود پیدا کرد (حداقل ۲ روز بدون نشانههای بیماری) با مشورت پزشک مصرف دارو را قطع کنید. میتوانید قبل از مصرف نیز نحوه قطع مصرف را از پزشک عمومی جویا شوید.
مصرف بیش از حد کوتریموکسازول
علائم مصرف بیشازحد کوتریموکسازول ۴۰۰ و سایر دوزهای آن عبارتاند از:
- حالت تهوع
- استفراغ
- سرگیجه
- سردرد
- افسردگی
- ترومبوسیتوپنی
- ازدستدادن اشتها
- قولنج کردن
- خوابآلودگی
- بیهوشی
درمان توصیهشده برای مصرف بیشازحد شامل موارد زیر است:
- تجویز زغال فعال
- پمپاژ معده
- درمان فولیناتکلسیم در موارد دیسکرازی خون
- همودیالیز که در پاکسازی کوتریموکسازول از پلاسمای خون نسبتاً مؤثر است.
موارد مصرف داروی کوتریموکسازول (قرص یا شربت کوتریموکسازول برای چیست؟)
کوتریموکسازول برای درمان عفونتهای دستگاه ادراری، عفونتهای پوستی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین، اسهال مسافران ناشی از E. coli انتروتوکسیژنیک و عفونتهای دستگاه تنفسی استفاده میشود. این دارو میتواند برای درمان عفونتهای زیر هم مفید باشد:
- اوتیت میانی حاد در کودکان
- برونشیت مزمن در بزرگسالان
- عفونتهای دستگاه تنفسی و وبا
- آنتریت ناشی از شیگلای حساس
- پیشگیری و درمان پنومونی پنوموسیستیس جیرووسی
متن انگلیسی:
به نقل از سایت medlineplus
Co-trimoxazole should not be used in children younger than 2 months of age.
ترجمه فارسی:
کوتریموکسازول نباید در کودکان با سن کمتر از ۲ ماه استفاده شود.
۱. شربت کوتریموکسازول برای سرماخوردگی کودکان و بزرگسالان
قرص کوتریموکسازول برای سرماخوردگی بزرگسالان با توقف رشد باکتریها کار میکند و در سرماخوردگیهای باکتریایی مؤثر است. اما ویروسهایی را که میتوانند باعث سرماخوردگی، آنفولانزا یا سایر عفونتهای ویروسی شوند را از بین نمیبرد.
قرص کوتریموکسازول برای سرماخوردگی کودکان زیر ۱۲ سال و نوزادان بالای ۶ هفته، اگر به دلیل بیماری باکتریایی باشد حدود ۸ میلیگرم تریمتوپریم و ۴۰ میلیگرم سولفامتوکسازول به ازای هر کیلوگرم وزن بدن ۲ بار در روز است.
۲. شربت کوتریموکسازول برای عفونت گلو و گلو درد
یکی از سوالات مهمی که قبل از مصرف این دارو پیش میآید این است که آیا کوتریموکسازول قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت گلو است؟ باید گفت گلو درد و عفونت گلو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. اگر ورود و تکثیر باکتری علت بیماری باشد، آنتیبیوتیک کوتریموکسازول میتواند در درمان آن مؤثر باشد.
به صورت کلی، اگر گلودرد دارید و میخواهید بدانید برای خلط گلو و برای گلو درد چی خوبه، بهتر است بگوییم بهترین آنتی بیوتیک برای خلط گلو و گلودرد در درجه اول داروهایی مانند آموکسی سیلین و پنی سیلین هستند. اگر به پنی سیلین حساسیت دارویی ندارید، میتوانید شربت کوتریموکسازول یا شربت کوتریکسول هم مصرف کنید.
۳. شربت کوتریکسول یا شربت کوتریموکسازول برای دل درد کودکان
کوتریموکسازول نوعی انتیبیوتیک است، بنابراین میتواند در بهبود دل درد کودکان که مناش باکتریایی داشته باشد کمک کند. موارد مصرف شربت کوتریموکسازول در کودکان بهبود اسهال (اسهال مسافرتی) و درد حاصل از عفونت در روده است. شربت کوتریموکسازول در کودکان زیر ۶ هفته یا دو ماه تجویز نمیشود.
۴. آیا شربت کوتریموکسازول برای اسهال خوب است؟
برای درمان اسهال شدید باید از آنتیبیوتیک استفاده کرد. آزیترومایسین و کوتریموکسازول شربت برای درمان اسهال شدید مسافران ترجیح داده میشوند. دوز شربت کوتریموکسازول برای اسهال کودکان ۶ میلیگرم تریمتوپریم و ۳۰ میلیگرم سولفامتوکسازول به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است. در بزگسالان نیز ۱۵۰ میلیگرم تریمتوپریم و ۷۵۰ میلیگرم سولفامتوکسازول است.
اگر به جای شربت از قرص کوتریموکسازول استفاده میکنید، نحوه مصرف قرص کوتریموکسازول برای اسهال یک قرص هر ۱۲ ساعت است.
۵. قرص کوتریموکسازول برای شپش
مصرف کوتریموکسازول ۴۰۰/۸۰ ۲ بار در روز برای درمان شپش سر مفید است. در یک مطالعه که در شهر گرگان با دو داروی کوتریموکسازول و پرمترین انجام شد، مشخص شد قرص کوتریموکسازول ۵۹ درصد و شامپوی پرمترین ۶۹ درصد بود. به همین دلیل از این دو دارو به عنوان داروی شپش مو هم استفاده میشود.
۶. قرص کوتریموکسازول عفونت ادراری
زمانی که مثانه و مجاری ادراری به باکتری آلوده شده باشند، پزشک ممکن است قرص کوتریموکسازول را برای از بین بردن علائم عفونت ادراری مانند سوزش در زمان ادرار استفاده کند.
دوز کوتریموکسازول در عفونت ادراری معمولا ۴ قرص ۱ بار در روز است. مصرف ۲ بار در روز آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری معمولا با عوارض جانبی همراه است. به همین دلیل با تجویز ۱ بار در روز اثربخشی بیشتری دارد.
۷. قرص کوتریموکسازول برای عفونت روده
کوتریموکسازول ۴۰۰/۸۰ برای بیمارانی که به عفونت باکتریایی روده مبتلا شدند هم تجویز میشود. قدم اول این است که علت بیماری مشخص شود. بعد از آن پزشک ممکن است از داروهایی مانند زیتروماکس (آزیترومایسین)، سیپرو (سیپروفلوکساسین)، تتراسایکلین یا کوتریموکسازول استفاده کند.
۸. قرص کوتریموکسازول برای سینوزیت
کوتریموکسازول ۴۰۰/۸۰ یا کوتریموکسازول شربت برای عفونتهای دستگاه ادراری یا دستگاه تنفسی کاربرد بیشتری دارد اما در درمان سینوزیت هم اثربخشی زیادی نشان داده است. از این دارو بهتر است زمانی استفاده شود که آموکسی سیلین یا آزیترومایسین شکست خورده باشند یا بیمار به آنها حساسیت دارد.
۹. قرص کوتریموکسازول برای عفونت واژن و رحم
کوتریموکسازول ممکن است در درمان عفونت واژن و رحم به خصوص زمانی که عفونت منشا قارچی داشته باشد، اثربخشی زیادی ندارد. آنتیبیوتیکهای مورد استفاده برای عفونتهای واژن در درجه اول شامل مترونیدازول، کلیندامایسین و کلوتریمازول هستند.
۱۰. کوتریموکسازول برای عفونت کلیه و مجاری ادراری کودکان و بزرگسالان
آنتیبیوتیکها معمولاً اولین روش درمانی عفونتهای دستگاه ادراری هستند. کوتریموکسازول از شناختهشدهترین آنتیبیوتیکها برای درمان عفونت ادراری است. دوز کوتریموکسازول در عفونت ادراری نیز باتوجه به سن افراد در نظر گرفته میشود.
۱۱. آنتی بیوتیک کوتریموکسازول برای عفونت گوش
کوتریموکسازول برای درمان عفونت گوش در کودکان و بزرگسالان استفاده میشود. این دارو برای مبارزه موثر با عفونت و تسکین علائم آن کاربرد دارد. داروی کوتریموکسازول برای نوزادان باید تحت نظارت پزشک مصرف شود.
۱۲. کپسول کوتریموکسازول آنتی بیوتیک برای عفونت پروستات
کوتریموکسازول قرص را میتوان برای درمان التهاب و عفونت پروستات هم استفاده کرد، زیرا در برابر باکتریهای ایجادکننده درد و التهاب مقاومت خوبی نشان میدهند.
۱۳. سوسپانسیون کوتریموکسازول برای عفونت دندان
از قرص کوتریموکسازول در دندانپزشکی بیشتر در زمانی که علائم و نشانههای واضح عفونت باکتریایی وجود دارد استفاده میشود.
عوارض قرص کوتریموکسازول ۴۰۰/۸۰ چیست؟
موارد زیر، رایجترین عوارض جانبی مرتبط با سولفاکوتریموکسازول قرص و شربت هستند:
- حالات تهوع
- استفراغ
- زائدههای پوستی
- واکنشهای آلرژیک شدید
- عفونت کلستریدیوم دیفیسیل (ممکن است گاهی رخ دهد)
- احساس بیماری
- کمآبی
- سردرد (اگر سردرد ادامه داشت، به پزشک خود اطلاع دهید و تا زمانی که با پزشک صحبت نکردهاید، دیگر دوز مصرف نکنید).
موارد احتیاط و منع مصرف قرص کوتریموکسازول
قبل از شروع مصرف کوتریموکسازول، مهم است که پزشکتان موارد زیر را بداند:
- باردار هستید یا در دوران شیردهی قرار دارید
- عملکرد کبد یا کلیههایتان مشکل دارد
- آسم دارید
- اختلال خونی دارید. بهخصوص اگر اختلال خونی ارثی نادری به نام پورفیری دارید، به پزشک خود اطلاع دهید
- کمبود آنزیمی به نام G6PD دارید (بیماری باقلایی)
- مقادیر کمی ویتامین اسیدفولیک دارید
- داروی دیگری مصرف میکنید. شامل هر داروی بدون نسخه، گیاهی و مکمل میشود
- تابهحال به یک دارو واکنش آلرژیک داشتهاید. بسیار مهم است که اگر تابهحال واکنش بدی به آنتیبیوتیک سولفونامید داشتهاید به پزشک خود اطلاع دهید
در موارد زیر باید داروی کوتریموکسازول یا قرص sultrix 480 با احتیاط مصرف شود:
- ایجاد حساسیت شدید بعد از مصرف دارو: در این مورد باید مصرف دارو با مشورت پزشک قطع شود زیرا ادامه آن میتواند واکنشهای شدیدتری را در بدن به دنبال داشته باشد
- کمبود فولات: در بیمارانی که به کمبود فولات مبتلا هستند، باید بااحتیاط مصرف شود
- برفک: برخی افراد پس از مصرف یک دوره آنتیبیوتیک دچار برفک (عفونت مخمری که باعث قرمزی و خارش در دهان یا واژن میشود) میشوند. اگر برفک دهان دارید، برای درمان آن با پزشک مشورت کنید
- واکسن زدن: این دارو ممکن است کارکرد واکسن حصبه را متوقف کند. اگر قرار است واکسن بزنید،.به پزشک خود اطلاع دهید
منع مصرف کوتریموکسازول یا قرص کوتریکسول
موارد منع مصرف کوتریموکسازول شامل موارد زیر است:
- حساسیت مفرط شناختهشده به تری متوپریم، سولفونامیدها یا هر ترکیب دیگر موجود در فرمولاسیون دارو
- بارداری
- نارسایی شدید کبد، آسیب جدی پارانشیم کبد یا یرقان
- اختلالات جدی هماتولوژیک و پورفیری
- بیماری مزمن کلیوی شدید که در آن نمیتوان اندازهگیری مکرر غلظت پلاسما انجام داد
- منع مصرف برای نوزادان در ۶ هفته اول (بهجز برای درمان یا پیشگیری از پنوموسیستیس جیرووسی (P. carinii)
مصرف کوتریموکسازول در نوزادان
کوتریموکسازول یا قرص کوتریکسول بهطورکلی نباید به نوزادان زیر ۶ هفته داده شود، زیرا خطر کرن ایکتروس (نوعی اختلال نادر مغزی) از ترکیب سولفونامید وجود دارد. اگرچه ممکن است در نوزادان از سن ۴ هفتگی برای درمان یا پیشگیری از پنومونی پنوموسیستیس استفاده شود.
قرص کوتریموکسازول در بارداری و شیردهی
استفاده از قرص کوتریموکسازول ۴۰۰ در دوران بارداری (به خصوص در ۳ ماه اول بارداری) منع مصرف دارد و توصیه نمیشود. مصرف این دارو در دوران بارداری ممکن است با عوارض زیر همراه باشد:
- نقایص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا
- ناهنجاریهای قلبی عروقی (مانند ناهنجاری ابشتاین)
- نقایص دستگاه ادراری
- شکافهای دهانی
- خطر زایمان زودرس
- وزن کم هنگام تولد
در ۶ هفته اول پس از تولد که احتمال کمبود G6PD وجود دارد یا نوزاد هنوز زردی دارد، کوتریموکسازول نباید برای مادر شیرده تجویز شود.
مصرف کوتریموکسازول در افراد مسن
استفاده از کوتریموکسازول یا قرص sultrix 480 در بیماران مسن خطر بروز عوارض جانبی شدید را افزایش میدهد. در صورت استفاده طولانیمدت با دوز بالا، مصرف مکملهای فولات را در نظر بگیرید.
تأثیر قرص کوتریموکسازول بر قاعدگی
قرص sultrix 480 یا کوتریموکسازول و به طور کلی آنتیبیوتیکها باعث تاخیر و تغییر در زمان قادگی با شدت آن نمیشوند. اگر این اتفاق بیفتد، به دلیل تاثیر عفونتی است که برای آن آنتیبیوتیک مصرف میکنید.
تداخلات دارویی قرص کوتریکسول یا شربت کوتریکسول
برخی از محصولاتی که ممکن است با کوتریموکسازول تداخل داشته باشند عبارتاند از:
- رقیقکنندههای خون (مانند وارفارین)
- دوفتیلید
- متنامین
- متوترکسات
- دیورتیکها
- پیریمتامین
برای اطلاع از تداخلات دارویی قرص کوتریموکسازول با داروهای مصرفی خود باید مشاوره دارویی داشته باشید.
اطلاعات دارویی کوتریموکسازول ۴۰۰/۸۰ میلی گرم
آنتیبیوتیک کوتریموکسازول به شکل قرص، شربت یا محلول تزریقی موجود است. اطلاعات دارویی کوتریموکسازول را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید.
اشکال دارویی | عوارض جانبی | تداخلات دارویی |
---|---|---|
قرص کوتیمت سیدال ۴۰۰/۸۰ میلیگرم | زائدههای پوستی | رقیقکنندههای خون (مانند وارفارین) |
قرص کوتریموکسازول سجاد دارو ۴۰۰/۸۰ میلیگرم | واکنشهای آلرژیک شدید | دوفتیلید |
کوتریموکسازول کیمیدارو ۱۰۰/۲۰ میلیگرم | عفونت کلستریدیوم دیفیسیل (ممکن است گاهی رخ دهد) | متنامین |
کوتریموکسازول امین ۸۰۰/۱۶۰ میلیگرم | احساس بیماری | متوترکسات |
اشکال دارویی کوتریموکسازول
اسامی زیر، نامهای رایج کوتریموکسازول در ایران هستند:
- قرص کوتریموکسازول کیمیدارو ۱۰۰/۲۰ میلی گرم
- قرص کوتریموکسازول روزدارو ۲۰/۱۰۰ میلیگرم
- قرص دوکوتری ۱۶۰/۸۰۰ میلیگرم
- آمپول کوتریموکسازول سی دی ۸۰/۴۰۰ میلیگرم بر ۵ میلی لیتر
- آمپول کوتریم ۸۰/۴۰۰ میلیگرم بر ۵ میلی لیتر
- سوسپانسیون کوتریکسول ۱۲۰ میلی لیتر
- قرص کوتریکسول فورت ۱۶۰/۸۰۰ میلیگرم
- قرص کوتریکسول ۲۰/۱۰۰ میلیگرم
- کوتریموکسازول کیمیدارو ۸۰/۴۰۰ میلیگرم
- قرص کوتریکسول ۸۰/۴۰۰ میلیگرم
- سوسپانسیون کوتریموکسازول البرز دارو ۱۰۰ میلی لیتر
- آمپول سپترین ۴۸۰ میلیگرم/۵ میلی لیتر
- کوتریموکسازول سی دی ۱۶۰/۸۰۰ میلیگرم
- قرص کوتریموکسازول سبحان دارو ۸۰/۴۰۰ میلیگرم
- قرص کوتریموکسازول روزدارو ۸۰/۴۰۰
- سوسپانسیون کوتریموکسازول-پاک دارو
- سوسپانسیون موکساتریم ۲۰۰/۴۰ میلیگرم/۵ میلی لیتر ۱۰۰ میلی لیتر
- قرص کوتریموکسازول داروپخش ۴۸۰ میلیگرم
تفاوت کوتریموکسازول و مترونیدازول چیست؟
مصرف مترونیدازول ۴۰۰ میلیگرم، ۳ بار در روز همراه با کوتریموکسازول ۴۰۰، جایگزین آموکسی سیلین کلاولانات برای درمان عفونت پا در بیماران دیابتی که به پنی سیلین حساسیت دارند، تجویز میشود.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
داروی کوتریموکسازول یک آنتی بیوتیک ترکیبی است که برای درمان بیماریهای باکتریایی استفاده میشود. افرادی که به پنی سیلین حساسیت دارند میتوانند داروی کوتریموکسازول مصرف کنند، اما برای افرادی که به سولفونامیدها (از ترکیبات این دارو) حساسیت دارند، مناسب نیست.
شایعترین عوارض جانبی کوتریموکسازول احساس بیماری، اسهال و سردرد است و اگر بعد از مصرف داروی خوراکی یا تزریقی کورتیموکسازول با دوز ۴۰۰/۸۰ میلیگرم دچار هرگونه بیماری پوستی یا حساسیت شدید، حتماً به متخصص عفونی یا پزشک عمومی اطلاع دهید. در وبسایت دکترتو امکان تعیین وقت حضوری و مشاوره با دکتر عفونی آنلاین یا دکتر عمومی آنلاین وجود دارد. همچنین میتوانید با مشاوره دارویی تمامی سوالات خود را از داروساز بپرسید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام شربت کوتریموکسازول باید در یخچال نگهداری سود یا نه؟
سلام
در دمای مناسب زیر ۲۰
درمورد شپش سر برای کودکان شربت مناسب هست یا قرص کوتریموکسازول متشکرم
سلام
شپش ربطی به انتی بیوتیک ندارد
تو همین مطلب نوشته کوتریموکسازول برای درمان شپش استفاده شده! نخوندین؟؟
بله، درست است که کوتریموکسازول (یک ترکیب آنتیبیوتیکی) برای درمان برخی عفونتها استفاده میشود، اما باید توجه داشت که درمان شپش معمولاً با داروهای خاص مانند پرمترین یا لینودائین انجام میشود. کوتریموکسازول بهطور معمول برای درمان عفونتهای باکتریایی تجویز میشود و برای درمان شپش بهطور معمول استفاده نمیشود مگر در موارد خاص که عفونت ثانویه یا مشکلی مانند گلودرد باکتریایی همزمان وجود داشته باشد.
پماد کوتریموکسازول نداریم بلکه کلوتریمازول داروی دیگری است و ربطی به کوتریموکسازول ندارد
دوست عزیز
پماد کوتریموکسازول واژینال (قرص کوتریموکسازول برای عفونت واژن) با نام ژنریک کلوتریمازول و نام تجاری Canesten – کانستن، یک داروی ضد قارچ است که برای درمان عفونتهای پوستی مخمری استفاده میشود
شربت کوتریموکسازول برای عفونت روده نوزاد مناسب است
سلام
بله
ولی دوز و میزان ان به نظر پزشک بستگی دارد
درودآیامیتوان کوتریموکسازول ومترونیدازول رامصرف کرد?
سلام
نه تنها تداخل ندارد
که توصیه می شود باهم استفاده شود
سلام آیا برای بیماری گال این دارو مناسب است؟
سلام
ممکن است مانع عفونت ثانویه پوستی گردد ولی درمان اصلی گال نمی باشد
قرص کریموکسازول دوره ای درمان چند روزه دارد؟
سلام! دوره ایی قرص کوتری چندروزه ممنون
بخاطر عفونت کلیه جز این سه تا هیچ داروی دیگری اثر نداره جنتامایسین، کوتریموکسازول و نیتروفورانتوئین. نیترو رو که خوردم مردم و زنده شدم جنتا هم ۲۸ تا زدم هر روز البته در طول یک سال، که خیلی اذیتم کرد تاری دید داشتم حس میکردم شنواییم کم شده و بی حالی. الانم کوتریموکسازول میخورم حالت تهوع، سرگیجه،مورمور شدن سر و صورت دارم. حس میکنم چشمام ورم کرده و تار میبینم. خیلی حال بدیه. موندم چیکار کنم بااین درد، زندگیم مختل شده.
درودفراوان
من بخاطرعفونت باکتریایی دکترقرص ریفامپین۳۰۰واکساتنت۶۰۰ یاهمون لینزولید۶۰۰تجویزکردن
دوره ی ریفامپین تموم نشده بودکه قرص کوتیمت سیدال۳۰۰یلکوترینوکسازول تجویزکردن،باخوردن قرصاپوست ناحیه تناسلیم چندباربصورت یه لایه نازک بلندشدوحالت سوختگی وقرمزی،خارش شدیدوخونریزی پوست ناحیه تناسلی پیداکردم،آیاعوارض این قرصاص،یامشکل بیماریم وخیم شده،ممنون میشم راهنماییم کنید،باتشکر
دوست عزیز
این عارضه به خاطر کوتریموکسازول است و بهتره دارو قطع شده و با پزشک معالج مشورت کنید.