فهرست مطالب
- هپاتیت c چیست؟
- انواع هپاتیت C
- هپاتیت c در کودکان
- هپاتیت c در بارداری
- علائم هپاتیت c
- هپاتیت c و راه های انتقال
- تفاوت هپاتیت C با هپاتیت A و هپاتیت B چیست؟
- عوارض هپاتیت C
- چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت C هستند؟
- تشخیص هپاتیت c
- درمان هپاتیت c
- پیشگیری از هپاتیت c
- دکتر خوب برای هپاتیت c
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
هپاتیت C به نوعی عفونت ویروسی میگویند که باعث التهاب کبد میشود و گاهی آسیب جدی به کبد میرساند. ویروس هپاتیت سی یا HCV (اچ سی وی) از طریق خون آلوده منتقل میشود. تقریباً تا همین اواخر، بیماران مبتلا به هپاتیت c باید به صورت هفتگی آمپول و داروی خوراکی مصرف میکردند که به خاطر سایر بیماریهای زمینهای در این افراد یا عوارض ناخواسته این داروها، بیشتر مبتلایان به اچ سی وی امکان مصرف نداشتند، اما خوشبختانه اوضاع تغییر کرده است. امروزه اچ سی وی مزمن معمولاً با مصرف روزانه داروهای خوراکی به مدت دو تا شش ماه درمان میشود.
با این حال، نزدیک به نیمی از مبتلایان نمیدانند که آلوده هستند، چرا که هیچ علائم و نشانهای ندارند و شاید چند دههای طول بکشد تا ویروس نشانههایش را بروز بدهد. به همین دلیل بهتر است افراد بزرگسال بین ۱۸ تا ۷۹ سال تست غربالگری هپاتیت سی بدهند، حتی آنهایی که نشانهای از بیماری ندارند یا افرادی که از بیماریهای کبدی رنج میبرند. پیشنهاد ما این است که با دریافت مشاوره آنلاین و یا مراجعه حضوری به متخصص گوارش و فوق تخصص کبد در دکترتو، هر چه سریعتر به تشخیص و درمان این بیماری بپردازید.
هپاتیت c چیست؟
به نقل از «healthline» هپاتیت c نوعی بیماری کبد مسری است که میتواند به سیروز کبد، نارسایی کبد و سرطان کبد ختم شود. هر چند که تشخیص زودهنگام از آسیب رسیدن جدی به کبد جلوگیری میکند، اما عدم درمان این بیماری خطر مرگ به دنبال دارد. ویروس هپاتیت سی یا همان HCV (اچ سی وی) علت به وجود آمدن بیماری هپاتیت سی است که به سلولهای کبد حمله کرده و باعث التهاب، درد، اختلال در کارکرد کبد، و نهایت آسیب اندامی میشود.
هپاتیت c با حدود ۲.۴ میلیون نفر مبتلا شایع ترین عفونت ویروسی خونی در ایالات متحده آمریکا است. هر چند که بیشتر افرادی که این عفونت را در بدن دارند خودشان خبر ندارند. این ویروس از طریق تماس خونی منتقل میشود. در حال حاضر، استفاده از سرنگ دست دوم یا سرنگ مشترک در افرادی که سو مصرف مواد دارند علت اصلی بیشتر مبتلایان به هپاتیت سی محسوب میشود. تماس اتفاقی با خون آلوده در محیطهای پزشکی و بیمارستانها هم عامل ابتلا به این ویروس است.
عفونت هپاتیت C میتواند حاد (کوتاه مدت) یا مزمن (بلند مدت) باشد. علائم و نشانهها در فرد مبتلا به هپاتیت حاد تا ۶ ماه باقی میماند. هر چند که در بیش از ۵۰ درصد موارد، عفونت حاد به شکل مزمن تبدیل میشود یعنی بدن از شر این ویروس خلاص نمیشود.
داروهای جدیدی برای درمان هپاتیت c مزمن عرضه شدهاند و محققان معتقدند که این ویروس عفونی دردسرساز تا سال ۲۰۳۶ به تعداد انگشتهای دست خواهد رسید. اگرچه هپاتیت C برخلاف دو نوع هپاتیت B و A واکسنی برای پیشگیری ندارد، اما افراد میتوانند با رعایت اقدامات پیشگیرانه، ریسک ابتلا به عفونت اچ سی وی را به حداقل برسانند.
هپاتیت C چه ارگان هایی را درگیر می کند؟
هپاتیت C عفونت کبدی ناشی از ویروس هپاتیت سی (اچ سی وی) است. نوع مزمن آن برای سلامت بدن و بخصوص کبد مضر است و به تدریج باعث آسیب رسیدن به کبد، سیروز کبدی، سرطان کبد و حتی مرگ میشود.
آیا هپاتیت سی خطرناک است؟
هپاتیت سی ویروسی است که باعث عفونت و آلودگی کبد میشود. درمان نکردن آن طی سالهای زیاد گاهی باعث آسیب جدی به کبد میشود و خطر مرگ به دنبال دارد، اما به لطف روشهای درمان مدرن، معمولاً این عفونت درمان میشود و بیشتر افراد پس از ابتلا طول عمر نرمال خواهند داشت. پیشنهاد ما این است که با دریافت مشاوره آنلاین و یا مراجعه حضوری به متخصصین دکترتو، هر چه سریعتر به تشخیص و درمان این بیماری بپردازید.
انواع هپاتیت C
ویروس هپاتیت C یا HCV انواع مختلفی دارد که شایعترین آن نوع ۱a و ۱b هستند که حدود ۶۰ درصد عفونت ویروسی هپاتیت سی در کل دنیا را شامل میشوند و بیشتر در شمال اروپا، شمال آمریکا، نواحی جنوب و شرق اروپا و ژاپن دیده میشود. ژنوتیپ ۲ به نسبت نوع ۱ کمتر رواج دارد و ژنوتیپ ۳ بومی جنوب شرقی آسیا است. هپاتیت سی به دو شکل هپاتیت حاد و مزمن وجود دارد.
۱. هپاتیت c حاد
عفونتهای حاد طی شش ماه بعد از تماس اولیه با ویروس روی میدهند. علائم هپاتیت سی حاد بین ۲ تا ۱۲ هفته پس از قرار گرفتن در معرض ویروس بروز پیدا میکنند. علائم و نشانههای هپاتیت سی شامل این موارد میشوند:
- تب
- خستگی دراز مدت
- درد مفاصل
- حالت تهوع یا درد معده
- کماشتهایی
- کدر شدن ادرار
- مدفوع کمرنگ
- زرد شدن رنگ پوست و سفیدی چشم.
این نشانهها اغلب ملایم و کمرنگ هستند و نهایتاً چند هفتهای باقی میمانند. گاهی بدنتان میتواند خودش با عفونت مبارزه کند، بنابراین ممکن است هپاتیت C حاد نیازی به درمان پزشکی نداشته باشد. وقتی علائم و نشانهای نباشد احتمالاً حتی متوجه نمیشوید که عفونت دارید، اما با این حال همچنان احتمال انتقال ویروس به دیگران را دارید حتی اگر علائم و نشانهای نباشد.
۲. هپاتیت سی مزمن
اگر بدن از ویروس هپاتیت C پاک نشود، نوع حاد آن به شکل مزمن تبدیل میشود. افراد بین ۵۵ تا ۸۵ سالهای که با ویروس اچ سی وی تماس دارند در نهایت به هپاتیت سی مزمن مبتلا میشوند. شکل مزمن این بیماری به خودی خود برطرف نمیشود و اگر درمان نشود علائم بیماری تشدید خواهد شد و اثرات سو و بلندمدتی روی سلامت بدن میگذارند. به علاوه اینکه نوع مزمن آن ممکن است به آسیب کبدی دائم و سرطان کبد تبدیل شود. نشانههای هپاتیت سی مزمن شامل این موارد میشوند:
- خستگی مداوم
- احساس بیماری
- درد مفاصل و عضلانی
- کاهش وزن بیدلیل
- تغییر مزاج مثل احساس افسردگی یا اضطراب
- مشکل در تمرکز یا اختلال حافظه.
اگر هپاتیت سی حاد درمان نشود به نوع مزمن تبدیل میشود. این نوع میتواند باعث آسیب دائمی به کبد و حتی سرطان کبد شود و نشانههایی مانند خستگی همیشگی و احساس بیماری، درد مفاصل و کاهش وزن بیدلیل دارد.
هپاتیت c در کودکان
از آنجایی که کودکان زیاد درگیر عفونت ویروس اچ سی وی نمیشوند و علائم و نشانه بارزی نشان نمیدهند، اطلاعات زیادی درباره ویروس اچ سی وی در کودکان در دسترس نیست. بیماری کبد بالینی ناشی از ویروس هپاتیت سی در کودکی بسیار نادر است مگر کودکانی که مشکل زمینهای دیگری داشته باشند مثل کودکانی که بیماری ویروسی دیگری دارند، شیمی درمانی میکنند یا نقص سیستم ایمنی دارند.
هپاتیت c در بارداری
معمولاً عفونت HCV تأثیر قابل ملاحظهای روی بارداری نمیگذارد. بیشتر مبتلایان میتوانند بدون هیچ مشکلی دوره بارداری را به پایان برسانند. اچ سی وی هم در دوره بارداری و هم حین زایمان میتواند از مادر مبتلا به جنین یا نوزاد منتقل شود. احتمال انتقال عفونت به نوزاد در مادران باردار مبتلا به این ویروس ۵.۸ درصد است، اگر مادر علاوه بر هپاتیت سی به HIV (اچ آی وی) هم مبتلا باشد ریسک انتقال بیماری چند برابر میشود. هر چند احتمال انتقال ویروس از مادر باردار به جنین وجود دارد، اما چندان شایع نیست.
هپاتیت c و ازدواج
مبتلایان به هپاتیت c با رعایت دستورات بهداشتی مشکلی برای ازدواج نخواهند داشت، چرا که احتمال ابتلا به این ویروس از طریق تماس جنسی با فرد بیمار اندک است. داشتن شریک جنسی مطمئن و استفاده از روشهای پیشگیری مانع ازدواج برای مبتلایان به هپاتیت سی را برطرف میکند.
علائم هپاتیت c
از نشانهها و علائم شایع هپاتیت c میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خونریزی راحت و بیدلیل
- کبودی بیدلیل
- خستگی
- کاهش اشتها
- زرد و کمرنگ شدن رنگ پوست و سفیدی چشمها
- تیره رنگ شدن رنگ ادرار
- زخم شدن پوست
- جمع شدن مایعات در شکم و ورم کردن شکم
- ورم پاها
- کاهش وزن
- گیجی، سرگیجه، و بینظمی در حرف زدن
- عنکبوتی شدن رگهای خونی روی پوست
هپاتیت c و راه های انتقال
ویروس هپاتیت C ویروس منتقله از خون است که معمولاً از طریق روشهای زیر انتقال پیدا میکند:
- استفاده دوباره از تجهیزات پزشکی بدون استریل بخصوص سرنگ و سوزن دست دوم در بیمارستان و کلینیکها
- انتقال خون و فراوردههای خونی غربال نشده
- تزریق مواد از طریق سرنگ مشترک.
اچ سی وی از طریق مادر آلوده به کودک و از طریق ارتباط جنسی که احتمال تماس خونی دارد منتقل میشود مثل داشتن شریک جنسی متعدد و در مردانی که با همجنس خود ارتباط جنسی برقرار میکنند. هر چند که این شیوههای انتقال چندان شایع نیستند.
هپاتیت سی از طریق شیر مادر، غذا، آب یا تماسهای معمول مثل بغل کردن، بوسیدن و غذا یا نوشیدنی مشترک با فرد آلوده سرایت پیدا نمیکند.
تفاوت هپاتیت C با هپاتیت A و هپاتیت B چیست؟
هپاتیت انواع مختلفی دارد. اچ بی وی و ویروس هپاتیت C هر دو به دو شکل حاد و مزمن وجود دارند. تفاوت اصلی بین هپاتیت B با هپاتیت C در نحوه سرایت بیماری از فردی به فرد دیگر است. هرچند هپاتیت C از طریق رابطه جنسی منتقل میشود، اما یکی از راههای انتقال بسیار نادر است و بیشتر از طریق خون آلوده به ویروس در تماس با خون فرد سالم ایجاد میشود.
هپاتیت A هم مثل هپاتیت ب عفونت کبدی مسری است با این تفاوت که اچ بی وی میتواند در برخی افراد به بیماری مزمن بلند مدتی تبدیل شود که مشکلات جدی برای سلامت فرد ایجاد کند مثل سیروز کبد یا سرطان کبد. هپاتیت ب پاتوژنی است که در خون ایجاد میشود و اصلیترین راه انتقال آن هم از طریق تماس مستقیم خون فرد آلوده است در حالی که هپاتیت A از طریق راه تماس دهانی-مدفوع یا با مصرف آب یا غذای آلوده انتقال پیدا میکند.
عوارض هپاتیت C
عفونت HCV مزمن عوارض جدی و خطرناکی به دنبال دارد و باعث ایجاد بیماریهای کبدی میشود:
- زخم کبدی یا سیروز: التهاب ناشی از عفونت هپاتیت c منجر به سیروز کبدی شده که باعث اختلال در کارکرد کبد میشود.
- سرطان کبد: ریسک سرطان کبد در مبتلایان به عفونت هپاتیت c مزمن چند برابر بیشتر است.
- نارسایی کبد: نارسایی کبد حاد حالتی است که کبد نمیتواند وظایف حیاتی و اصلی خود را به خاطر عفونت اچ سی وی انجام بدهد. در صورت ایجاد نارسایی کبد، فرد برای زنده ماندن حتماً باید پیوند کبد انجام دهد.
- بیماریهای کلیوی یا التهاب عروق خونی از دیگر عوارض ابتلا به هپاتیت C مزمن هستند.
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت C هستند؟
ریسک ابتلا به HCV در افراد زیر بالاتر است و بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت نوع C قرار دارند:
- نوزادانی که از مادر مبتلا متولد میشوند.
- شرکای جنسی افراد مبتلا به این ویروس عفونی
- افرادی که بدون پیشگیری از بارداری رابطه جنسی دارند.
- افرادی که شریک جنسی متعدد دارند.
- مردان همجنسگرا
- کسانی که اعتیاد تزریقی دارند.
- کسانی که با فرد مبتلا به عفونت هپاتیت سی مزمن همخانه هستند.
- پزشکان، پرستاران و کادر درمان که به خاطر شغلشان در معرض خون یا مایعات بدنی آلوده قرار دارند.
- بیماران کلیوی که همودیالیز میشوند.
- افرادی که به خاطر سرطان شیمی درمانی میکنند.
- مبتلایان به اچ آی وی (HIV)
- افرادی که در مناطقی زندگی میکنند که میزان بروز اچ سی وی در آنجا بالاست.
- تمام خانمها در طول بارداری.
کسانی که روابط جنسی پرخطر دارند، کسانی که اعتیاد تزریقی دارند یا افرادی که در محیط درمانی کار میکنند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به هپاتیت C هستند.
تشخیص هپاتیت c
به نقل از «medicalnewstoday» افرادی که ریسک ابتلا به عفونت اچ سی وی بالاتری دارند یا به خاطر عفونت تشخیص داده نشده دچار عوارض شدهاند میتوانند غربالگری انجام بدهند. پزشک با بررسی سابقه پزشکی بیمار و علائم و نشانهها و معاینه بالینی تشخیص اولیه میدهد و بعد آزمایش خون تجویز میکند. در بیماران مبتلا به نوع مزمن شاید لازم به نمونهبرداری از کبد هم باشد.
تست هپاتیت c
پزشک با آزمایش خون میتواند نوع مزمن یا حاد بودن عفونت HCV را تشخیص دهد. اگر نتیجه آزمایش خون حاکی از وجود عفونت به این ویروس باشد، پزشک آزمایشهای خون بیشتری را تجویز میکند تا مطمئن شود که عفونت در مرحله حاد است یا مزمن، ریسک آسیب کبدی در فرد را بررسی کند. پزشک بر اساس نتیجه تست هپاتیت سی تصمیم میگیرد که نیاز به درمان هست یا خیر.
چه زمانی باید برای آزمایش هپاتیت اقدام کنیم؟
در صورت مشاهده هر گونه علائم و نشانه هپاتیت سی بلافاصله باید آزمایش بدهید. اگر رابطه جنسی محافظت نشده داشتید یا از سرنگ، تیغ یا مسواک مشترک با فرد مبتلا به هپاتیت سی استفاده کردید (حتی اگر علائمی مشاهده نکردید) حتماً آزمایش هپاتیت بدهید. علائم هپاتیت سی حاد بین ۲ تا ۱۲ هفته پس از قرار گرفتن در معرض ویروس بروز پیدا میکنند و نشانه بیماری خودش را در بدن نشان میدهد.
درمان هپاتیت c
زمانبندی درمان اچ سی وی به سن بیمار، شدت عفونت و امن و بیخطر بودن یا نبودن درمان برای بیمار بستگی دارد. بیشتر خانمهای باردار مبتلا به این عفونت میتوانند بعد از زایمان درمان را شروع کنند. پس از تولد نوزاد، پزشک آزمایش دوبارهای برای مادر مبتلا تجویز میکند تا میزان بار ویروسی بیمار و روشهای مختلف درمان مشخص شود.
هرچند که در بیشتر موارد نیازی به درمان نیست و ویروس HCV پس از زایمان خودبهخود برطرف میشود. علت هپاتیت سی در دوران بارداری میتواند تغییر سیستم ایمنی در این دوره باشد.
درمان در کودکان
در ۴۰ درصد موارد، کودکان مبتلا به HCV وقتی به سن دوسالگی میرسند، ویروس خودبهخود از بدنشان خارج میشود، البته آنهایی هم که بهبود پیدا نکنند، معمولاً درمان را پس از ۳ سالگی شروع میکنند. در موارد خاصی، ممکن است پزشک درمان را در سنین پایینتر شروع کند.
فرقی نمیکند شدت عفونت چقدر باشد در هر صورت کودکان مبتلا به این نوع عفونت باید روش درمان DAA را دنبال کنند تا ریسک شدت یافت بیماری در بزرگسالی کاهش یابد. کودکان مبتلا باید تا زمانی که ویروس در بدنشان هست تحت نظر پزشک باشند.
درمان خانگی هپاتیت C
هپاتیت سی واکسن ندارد و موارد حاد آن خودبهخود برطرف میشود، البته به کمک روشهای درمان خانگی میتوان ریسک مزمن شدن بیماری را به حداقل رساند:
- ورزش منظم
- خواب و استراحت کافی
- رژیم غذایی سالم مملو از سبزیجات و میوه
- پرهیز از خوراکیها و نوشیدنیهای مضر برای بدن مثل نوشیدنیهای الکلی
- پرهیز از مصرف خودسرانه دارو.
پیشگیری از هپاتیت c
هپاتیت C واکسن ندارد، بنابراین پیشگیری از آن به میزان ریسک قرار گرفتن در معرض این ویروس در محیطهای درمانی و پزشکی و گروههای پرخطر بستگی دارد. یعنی افرادی که سرنگ مشترک استفاده میکنند یا مردانی که با همجنس خود ارتباط برقرار میکنند و مبتلایان به اچ آی وی. سازمان بهداشت جهانی اقدامات اولیه زیر را برای پیشگیری توصیه میکند:
- استفاده درست و امن از سرنگها
- مصرف درست تیغها و دفع مناسب زباله و پسماندها
- ارائه خدمات کمخطر به معتادان تزریقی
- تست خون اهدایی از نظر وجود ویروس اچ بی وی و اچ سی وی، سفلیس، و اچ آی وی
- آموزش کادر درمان
- پیشگیری از تماس با خون حین انجام عمل جنسی.
دکتر خوب برای هپاتیت c
بهترین دکتر برای هپاتیت c متخصص کبد است که در واقع متخصص گوارشی است که در زمینه بیماری کبد تخصص دارد. متخصص کبد، دکتر گوارش است که سالها در زمینه بیماریهای کبد به خصوص هپاتیت تحصیل و تحقیق کرده است. متخصص درمان بیماریهای عفونی هم دکتر خوب برای درمان هپاتیت c محسوب میشود. در صورت مشاهده علائم میتوان به دکتر داخلی، دکتر غدد، دکتر گوارش و دکتر کبد مراجعه نمود.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
در برخی افراد، عفونت هپاتیت C به شکل مزمن درمیآید و بیش از شش ماه طول میکشد. ابتلا به هپاتیت ب مزمن، ریسک نارسایی کبدی، سرطان کبد یا سیروز کبدی را بیشتر میکند. بیشتر بزرگسالانی که به هپاتیت C مبتلا میشوند به شکل کامل بهبود پیدا میکنند حتی اگر علائم و نشانههای بیماری شدید باشند. نوزادان و کودکان هم ممکن است به عفونت هپاتیت سی مزمن مبتلا شوند.
هر چند که هنوز راه درمانی برای این بیماری وجود ندارد در صورت ابتلا، اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهید تا از انتقال ویروس به سایرین جلوگیری کنید. رژیم غذایی سالم میوه و سبزیجات، خواب و استراحت کافی، سبک زندگی سالم و ورزش منظم از جمله روشهای خانگی برای درمان این بیماری پنهان هستند. پیشنهاد ما این است که با دریافت مشاوره آنلاین و یا مراجعه حضوری به متخصص گوارش و دکتر فوق تخصص کبد در دکترتو، هر چه سریعتر به تشخیص و درمان این بیماری بپردازید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام برخورد خون آلوده به مخاط چشم وبینی و دهان امکان انتقال داره
سلام
بله احتمال انتقال وجود دارد
مخصوصا وقتی با مخاط مثل چشم و قسمت داخلی دهان همراه باشد
آیا اگه انگشت کسی که هپاتیت c داره زخم باشه و انگشتش رو تو دهن گذاشت ویروس هپاتیت منتقل میشود
سلام
خیر نگران نباشید
تقریباً در همه موارد، این ویروس از طریق تماس با خون آلوده گسترش می یابد. دیگر مایعات بدن مانند ادرار، عرق و یا اسپرم، سطح بالای ویروس را برای انتقال عفونت به میزان قابل توجهی حمل نمی کنند. تماس مداوم با فرد مبتلا بدون تماس خونی، خطرناک نبوده و ویروس را منتقل نمی کند.
سلام..آیا خونی که آلوده هپاتیت cهست مثلا انگشت کسی که هپاتیت داره زخم باشه وکسی انگشت زخمی فرد مبتلا را بزاره تودهن ویروس هپاتیت انتقال پیدا میکنه
محمدعلی عزیز
خیر
نگران نباشید
تقریباً در همه موارد، این ویروس از طریق تماس با خون آلوده گسترش می یابد. دیگر مایعات بدن مانند ادرار، عرق و یا اسپرم، سطح بالای ویروس را برای انتقال عفونت به میزان قابل توجهی حمل نمی کنند. تماس مداوم با فرد مبتلا بدون تماس خونی، خطرناک نبوده و ویروس را منتقل نمی کند.
بسیارخوب عالی.من باتوجه به ازمایشاتم هپاتیت cدارم ولی نگفتن که مزمن یاحاداست سوفوسبوویرولپاتا سویربمدت۱۲هفته مصرف کردم طی آزمایشی میدم نرمالشده ایاخوب شدم
سلام
بله پس از دوره درمان حتمن باید ازمایش تخصصی انجام دهید
Hepatitis C virus antibody (anti-HCV)
این تست جهت غربالگری و تشخیص عفونت ویروس هپاتیت C و درمان عفونت، زمانی که فرد ممکن است در معرض ویروس هپاتیت C قرار گرفته باشد، مانند تماس با خون آلوده، داشتن علائم مرتبط با بیماری کبدی، یا داشتن فاكتورهای خطر برای عفونت هپاتیت C درخواست می گردد.
بسیارخوب عالی
تندرست باشید علیرضای عزیز
ممنونم از توجه شما
سلام من الان ۳۲ساله هستم و سال ۹۵ هپاتیت سی داشتم و با قرص سوداک مدت سه ما مصرف کردم درمان شدم اما آذر ماه ۴۰۲ دوباره مثبت شدم و دوباره دارو مصرف کردم و دکتر گفت ۳ ماه بعد از مصرف دارو باید آزمایش بدم درصد بهبودی این بیماری چقدر است ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
درمان هپاتیت سی با داروهای جدید (مثل سوداک) معمولاً مؤثر است و درصد بهبودی بالا است. در صورت مصرف صحیح دارو و پیگیریهای منظم، بیشتر بیماران بهبودی کامل پیدا میکنند. آزمایش سه ماه بعد از اتمام درمان برای ارزیابی پاسخ به درمان و شناسایی احتمال عود بیماری ضروری است. در بیشتر موارد، در صورت پاسخ خوب به درمان، آزمایشها منفی میشوند و خطر عود بسیار کم است. توصیه میشود پیگیریهای پزشکی را ادامه دهید.
متخصص عفونی
برای من تشخیص هپاتیت سی دادند هیچ دردی ندارم .چکاری اتجام بدم
سلام
در مرکز دیگر ازمایش را تکرار کنید
در صورت تایید باید درمان هپاتیت انجام شود
درمان فقط و فقط زیر نظر فوق تخصص کبد صورت پذیرد
سلام
وقت بخیر
میشه راهنمایی کنید بنده رو؟
ازمایش خون بیلیروبین توتال ۲.۳۲ و دایرکت ۰.۶
و مقدار crp رو ۴۰.۶ نشون داده
افزایش عجیب قندناشتا۱۴۱ و a1c ۶.۴ و کلسترول۳۴۹ هست.
با اینکه alt رو ۱۱ و ast رو ۲۰ نشون داده esr یک و دو ساعته هم نرمال هست و باقی آزمایشات هم کاملا نرمال هستند و حتی سونوگرافی کامل شکمی هم هیییییچ مورد مشکوکی نشون نداده و همه چی کبد و صفرا و کلیه و …
کاملا طبیعی هست ،
آیا امکان ابتلا به هپاتیت وجود داره؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
با توجه به ازمایشات شما
احتمال هپاتیت وجود ندارد
سلام خسته نباشید من قبلا هپاتیت سی داشتم سه ماه درمان شدم ازمایش پی سی ار دادم منفی بود حدود سه هفته بعدش ازمایش انتی بادی هپاتیت سی دادم مثبت بود آیا من هنوز مبتلا هستم؟؟
سلام
اولویت با pcr است
دچار بیماری هپات c هستم فکر میکنم از انزمان به بعد ان انرژی وشادابی و حتی صحبت کردن تفاوت کرده و خیلی افسرده ام