درمان خانگی ورم معده چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

آشنایی با انواع روش درمان خانگی ورم معده سبب می‌شود تا خیلی زود این بیماری را بدون مصرف دارو یا سایر روش‌های درمانی تخصصی‌تر بهبود ببخشید. با این روش‌ها سلامتی در چند قدیمی شماست. برای بسیاری از افراد مبتلا به گاستریت، تغذیه نقش مهمی ایفا می‌کند. برخی از غذاها احساس بهتری در مبتلایان ایجاد می‌کنند، در حالی که برخی دیگر علائم آن‌ها را تشدید خواهد کرد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 10 دقیقه
درمان خانگی ورم معده چگونه است؟

درمان خانگی ورم معده کمک می‌کند تا این بیماری را بدون مراجعه به پزشک و اکثرا در موارد خفیف کنترل و درمان کنید. برای اکثر افراد، ورم معده جزئی است و پس از شروع درمان به سرعت برطرف می‌شود. غذاهای تند و سرخ شده ممکن است علائم را بدتر کنند، در حالی که غذاهای پرفیبر و کم چربی این بیماری را تا حد زیادی تسکین می‌دهند. آگاهی از روش‌های درمان خانگی ورم معده به بیماران کمک زیادی می‌کند. شما می‌توانید در صورت نیاز و تمایل به دریافت مشاوره از یک پزشک متخصص گوارش یا داخلی، از سایت نوبت‌دهی آنلاین دکترتو کمک بگیرید. دکترتو به شما کمک می‌کند که در تمامی شهرهای ایران، به سرعت و بی‌دغدغه نوبت ویزیت آنلاین و حضوری دریافت کنید.

درمان خانگی ورم معده چیست؟

درمان ورم معده در مرحله اول شامل درمان علت زمینه‌ای این بیماری است. اگر بخواهیم درباره انواع روش درمان خانگی ورم معده صحبت کنیم، باید گفت که تغییر در سبک زندگی مانند مصرف وعده‌های غذایی کوچک و مکرر و پرهیز از مصرف غذاهای تند و چرب، الکل و مسکن‌های OTC به مدیریت و درمان ورم معده کمک می‌کنند. رعایت بهداشت شخصی (مانند شست‌وشوی منظم دست‌ها) هم منجر به پیشگیری از تشدید ورم معده می‌شود.

متن انگلیسی:
Gastritis develops when something irritates the stomach lining and causes it to become red and swollen. The immune system detects a threat and triggers an inflammatory response to fight it and heal the mucosa.
ترجمه متن:
گاستریت زمانی ایجاد می‌شود که چیزی مخاط معده را تحریک کرده و باعث قرمزی و تورم آن شود. سیستم ایمنی یک تهدید را تشخیص می‌دهد و پاسخی التهابی برای مبارزه با آن و التیام مخاط ایجاد می‌کند.

buzzrx
روش درمان خانگیتوضیحاتتاثیرات و فوایدنکات احتیاطی
زنجبیلزنجبیل را می‌توان به صورت چای یا همراه با غذا مصرف کرد.ضد التهاب و ضد تهوع است و به هضم غذا کمک می‌کند.مصرف زیاد ممکن است باعث سوزش معده شود.
عسلعسل طبیعی را می‌توان با آب گرم مصرف کرد.خواص ضد التهابی و ضد میکروبی دارد و به التیام زخم‌های معده کمک می‌کند.افرادی که به عسل حساسیت دارند باید از آن پرهیز کنند.
آب نارگیلآب نارگیل طبیعی برای نوشیدن مناسب است.خاصیت آرام‌بخش بر معده دارد و به هیدراته نگه داشتن بدن کمک می‌کند.در صورت داشتن مشکل در جذب کربوهیدرات‌ها، باید با احتیاط مصرف شود.
چای نعناعمصرف چای نعناع یا جوشانده برگ‌های نعناع.کمک به کاهش اسپاسم‌های معده و تسکین درد معده.در صورت ابتلا به رفلاکس معده، ممکن است بدتر شود.
سیبمصرف سیب تازه یا آب سیب طبیعی.دارای فیبر بالا است و به هضم غذا و تسکین التهاب کمک می‌کند.ممکن است در افراد با مشکل روده تحریک‌پذیر موجب نفخ شود.
آب لیمومصرف آب لیمو با آب گرم (در صورت عدم حساسیت).کمک به تسکین سوزش معده و تقویت سیستم گوارشی.در صورت وجود زخم معده، باید با احتیاط مصرف شود.
دانه‌های شنبلیلهدانه‌های شنبلیله را می‌توان با آب گرم یا در غذا مصرف کرد.ضد التهابی است و به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند.مصرف زیاد آن ممکن است باعث بروز حساسیت یا مشکل در هضم شود.
آب هویجآب هویج تازه به صورت روزانه مصرف شود.به تسکین ورم معده و بهبود هضم غذا کمک می‌کند.ممکن است باعث افزایش تولید اسید در برخی افراد شود.
کمپرس گرماستفاده از کمپرس گرم در ناحیه معده.کمک به کاهش درد و اسپاسم‌های معده.باید از حرارت زیاد خودداری کرد تا پوست آسیب نبیند.
جو دو سرمصرف جو دو سر یا جو دو سر پخته به عنوان صبحانه.حاوی فیبر بالا است و به بهبود هضم و کاهش التهاب کمک می‌کند.باید از میزان زیاد مصرف آن اجتناب کرد، زیرا ممکن است باعث نفخ شود.
روش‌های درمان خانگی برای ورم معده

۱. درمان خانگی ورم معده در بزرگسالان

برخی از بهترین درمان‌های خانگی برای درمان و کاهش ورم معده در بزرگسالان عبارت‌اند از نوشیدن دمنوش‌های مختلف و نوشیدنی‌هایی مانند مانند آب کلم. همچنین رعایت برخی عادات مرتبط با سبک زندگی مانند نوشیدن آب کافی در طول شبانه‌روز، مصرف وعده‌های غذایی کوچک و پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های الکلی، قهوه، چاشنی‌های تند و غذاهای اسیدی (مثلاً لیمو، پرتقال و آناناس) هم در درمان ورم معده بسیار اثربخش هستند. علاوه‌براین باید از مصرف غذاهای سرخ‌شده، غذاهای شیرین، لبنیات و همچنین هر نوع ماده غذایی فرآوری‌شده هم خودداری کنید.

درمان خانگی ورم معده در بزرگسالان چیست؟
یکی از روش‌های درمان خانگی ورم معده در بزرگسالان طب سنتی است.

۲. درمان خانگی ورم معده کودکان

ورم معده در کودکان، که معمولاً به نام گاستریت شناخته می‌شود، به التهاب دیواره معده اطلاق می‌شود و می‌تواند به دلایل مختلفی مانند عفونت‌های ویروسی، باکتریایی، تغذیه نامناسب یا استرس ایجاد شود. این بیماری می‌تواند باعث ناراحتی و درد در ناحیه معده کودک شود و معمولاً با علائمی مانند درد معده، تهوع، استفراغ یا کاهش اشتها همراه است. درمان خانگی ورم معده در کودکان به تسکین علائم و کاهش التهاب کمک می‌کند. با این حال، باید توجه داشت که درمان‌های خانگی تنها برای تسکین علائم سبک مفید هستند و در صورت ادامه‌دار شدن علائم یا شدت یافتن آن‌ها، مشاوره با پزشک کودک الزامی است. توصیه می‌شود که برای درمان ورم معده کودکان، موارد زیر را رعایت کنید:

  • کودکان را به استراحت تشویق کنید.
  • جرعه‌های کوچک مایعات به کودک بدهید.
  • نوسیدنی‌هایی مانند آب سیب رقیق‌شده و محلول آبرسانی خوراکی برای کودک مفید است.
  • فقط در زمان گرسنگی، به کودک غذا بدهید.

۳. درمان خانگی ورم معده عصبی

ورم معده عصبی، که به نام گاستریت استرسی نیز شناخته می‌شود، نوعی التهاب معده است که معمولاً به دلیل استرس‌های روانی و عاطفی ایجاد می‌شود. در این حالت، اضطراب و استرس‌های مداوم می‌توانند به تحریک تولید اسید در معده و آسیب به دیواره‌های معده منجر شوند. درمان خانگی این نوع ورم معده شامل روش‌هایی است که می‌توانند به کاهش استرس و التهاب کمک کنند. اگر در نتیجه بررسی‌های پزشک، ابتلا به ورم معده تشخیص داده شد موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • مصرف غذاهای حاوی لاکتوز یا گلوتن را کاهش دهید.
  • وعده‌های غذایی کوچک و مکرر را جایگزین وعده‌های غذایی بزرگ‌تر کنید.
  • برای کاهش وزن خود برنامه‌ریزی کنید.
  • استرس خود را مدیریت کنید.
  • می‌توانید داروهای بدون نسخه مانند آنتی‌اسیدها را مصرف کنید. (توجه داشته باشید که این داروها ممکن است علائم معده و مشکلات گوارشی را کاهش دهند، اما مشکل اساسی را درمان نمی‌کنند.)

انواع درمان‌ خانگی ورم معده

روش‌های مختلفی برای درمان ورم معده در خانه وجود دارد که شما را از روش‌های درمان دارویی و پزشکی مختلف راحت می‌کند. در ادامه به معرفی مهم‌ترین این روش‌ها پرداخته‌‎ایم.

۱. درمان خانگی ورم معده با عسل

عسل دارای خواص ضدباکتریایی است که به‌طور مؤثری هلیکوباکتر پیلوری را کنترل می‌کند. نتیجه یک مطالعه، تفاوت قابل‌توجهی را در افراد مبتلا به ورم معده که فقط یک بار در هفته چای با عسل می‌نوشیدند، نشان داد. عسل ممکن است به سرعت‌بخشی حذف هلیکوباکتر پیلوری از بیماران مبتلا به گاستریت و زخم اثنی‌عشر کمک کند. افزودن کمی عسل به سرکه ممکن است پوشش آسیب‌دیده معده را تسکین دهد.

دنبال درمان خانگی ورم معده هستی؟

از متخصص راهنمایی بگیر.

۲. چای سبز برای ورم معده

مصرف چای سبز زمانی که قبل از عفونت مصرف شود از التهاب مخاط معده جلوگیری می‌کند و زمانی که بعد از ایجاد عفونت مصرف شود، از شدت گاستریت می‌کاهد. براساس نتیجه تحقیقات، نوشیدن چای سبز با عسل حداقل یک بار در هفته، با کاهش خطر گاستریت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری همراه است.

۳. برگ سنا برای ورم معده

افراد مبتلا به درد و ورم معده، انسداد روده، بیماری التهابی روده، اسهال، آپاندیسیت، التهاب معده یا بواسیر نباید از سنا استفاده کنند. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که مصرف برگ سنا بدین منظور باید با تشخیص پزشک طب سنتی صورت گیرد.

۴. دارچین برای ورم معده

پودر دارچین تأثیر قابل‌توجهی در درمان ورم معده دارد. این ‌پودر می‌تواند به‌طور مؤثر برای پیشگیری و درمان انواع ورم معده، زخم معده و سایر بیماری‌های مرتبط استفاده شود. مصرف آن ایمن بوده و بدون عوارض خطرناک است. دارچین همچنین ممکن است در صورت ابتلا به گاستریت ناشی از انواع خاصی از میکروارگانیسم‌ها مانند قارچ میز مفید باشد، زیرا تصور می‌شود دارای خواص ضد قارچی هم هست.

۵. خواص سیر برای ورم معده

سیر به‌دلیل خواص ضدقارچی و ضد میکروبی خود شناخته‌شده است. ممکن است با هدف قرار دادن هلیکوباکتر پیلوری و کاهش تشکیل گاز در معده به درمام ورم معده کمک کند. مطالعه‌های انجام شده جدید نشان می‌دهد که مصرف عصاره سیر یک راه مؤثر برای از بین بردن باکتری هلیکوباکتر پیلوری است.

۶. بادام برای ورم معده

اگر ورم معده دارید، مواد غذایی سرشار از ویتامین B و کلسیم مانند بادام که خاصیت ضدالتهابی دارند، مصرف کنید. بادام می‌تواند به خنثی‌کردن اسید معده کمک کند و یک میان‌وعده سالم برای افرادی باشد که رفلاکس اسید معده دارند.

۷. گردو برای ورم معده

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف گردو از ایجاد ضایعات مخاطی معده مانند ورم معده، زخم معده و کارسینوم معده محافظت می‌کند. گفته شده که ترکیبات گردو دارای خواص محافظتی گوارشی و خاصیت پیشگیری از سرطان در برابر التهاب ناشی از الکل هستند.

۸. سرکه سیب برای ورم معده

سرکه سیب تولید اسید اضافی در شکم را کاهش می‌دهد. حتی ممکن است باکتری‌هایی را که به مخاط معده آسیب می‌رسانند از بین ببرد. افزودن کمی عسل به سرکه ممکن است پوشش آسیب‌دیده معده را تسکین دهد.

۹. روغن زیتون برای ورم معده

اگرچه شواهد پزشکی قوی وجود ندارد، اما گفته شده که مصرف برخی از روغن‌های ضروری به رهایی از بیماری ورم معده کمک می‌کند. اگر چه که غذاهای چرب گزینه مناسبب برای درمان ورم معده نیستند، اما با این حال اسیدهای چرب سالم برای این بیماری معجزه می‌کنند. آجیل، دانه‌ها، روغن‌هایی مانند روغن زیتون، روغن نارگیل و ماهی‌های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ را به وعده غذایی خود اضافه کنید تا شاهد کاهش التهاب معده خود باشید.

۱۰. کاهو برای ورم معده

سبزی‌های برگ‌دار اسیدهای معده را خنثی می‌کنند و علائم مکرر رفلاکس اسید را کاهش می‌دهند. همچنین فیبرهایی را فراهم می‌کند که به هضم درست کمک می‌کنند. همچنین میکروارگانیسم‌های دوستدار روده که سلامت روده را بهبود می‌بخشند ایجاد می‌کنند.

۱۱. سیاه دانه برای ورم معده

سیاه دانه به‌دلیل خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی که دارد، فواید بالقوه‌ای برای رفلاکس اسید معده دارد و می‌تواند به کاهش التهاب معده کمک کند. همچنین ممکن است به متعادل‌کردن هضم غذا و کاهش علائمی مانند سوزش سر دل هم کمک کند.

۱۲. خرما برای ورم معده

خرما سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرهای غذایی است و به‌طور مؤثری از زخم معده جلوگیری می‌کند. نتایج نشان داد که عصاره‌های آبی و اتانولی میوه خرما و تا حدی هسته خرما در بهبود شدت زخم معده و کاهش افزایش غلظت هیستامین و گاسترین ناشی از اتانول و کاهش موسین مؤثر است. 

۱۳. بادام زمینی برای ورم معده

بادام زمینی اگر به اندازه مصرف شود به دلیل فیبرهای محلول یا چسبناکی که دارد به درمان التهاب ناشی از زخم معده کمک خواهد کرد.

۱۴. میوه برای ورم معده

توصیه می‌شود که برای مبارزه با التهاب، مقدار زیادی میوه، سبزیجات و سایر غذاهای گیاهی تازه که سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند، مصرف کنید.

آناناس برای ورم معده

آناناس یک میوه اسیدی است که به‌دلیل خاصیت اسیدی خود باعث اذیت شدن بیماران مبتلا به رفلاکس اسید معده در زمان مصرف می‌شود. با این حال، تغییرات مختلف رژیم غذایی می‌تواند برای افراد مبتلا به رفلاکس اسید یا GERD مؤثر باشد. به شکلی که ممکن است برخی از افراد بدون مشاهده عوارض جانبی خاصی به خوردن آناناس ادامه دهند.

موز برای ورم معده

معمولاً افراد مبتلا به التهاب معده به‌خوبی خوردن موز را تحمل می‌کنند. چرا که موز می‌تواند اثر تسکین‌دهنده‌ای روی پوشش معده داشته باشد. موز غیر اسیدی و حاوی ترکیبات طبیعی بوده که به کاهش ناراحتی معده کمک می‌کند. علاوه‌براین، این میوه به تعادل اسید معده هم کمک می‌کند.

کیوی برای ورم معده

نشان داده شده است که کیوی خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی را در داخل بدن بهبود می‌بخشد و از مخاط معده با تاثیر روی کاهش التهاب محافظت می‌کند.

هندوانه برای ورم معده

خربزه، هندوانه، طالبی و عسلک همگی میوه‌های کم اسیدی هستند که بهترین گزبنه‌ها برای درمان رفلاکس اسید وعده به حساب می‌آیند. هندوانه اسیدی ملایم با pH 6.1 است که برای کاهش رفلاکس اسید مناسب است.

۱۵. دمنوش برای نفخ و ورم معده

دمنوش‌های گیاهی مختلف از جمله بابونه، رازیانه، زنجبیل و… برای دستگاه گوارش مفید هستند و به طور اثربخشی نفخ معده را تسکین داده و درمان می‌کنند. این دمنوش‌ها دارای خواص مختلفی از جمله  خاصیت ضد التهابی، آرامش‌بخشی و ضد باکتریایی هستند.

عرق زنیان برای ورم معده

عرق زنیان به‌عنوان آنتی‌اسید طبیعی (ماده‌ای که اسیدیته معده را خنثی می‌کند.) عمل می‌کند و یک داروی مؤثر در برابر تجمع معده و درد در شکم است.

عرق نعنا برای ورم معده

این گیاه دارویی به‌دلیل خواص ضدالتهابی، ضد اسپاسم و ضدباکتری خود برای درمان ورم معده نیز مؤثر است. خواص تسکین‌دهنده عرق نعنا التهاب را کاهش می‌دهد و به درمان سوزش سر دل، سوءهاضمه و حالت تهوع کمک می‌کند.

دنبال راه درمان ورم معده ناشی از سوءهاضمه هستی؟ مشاوره بگیر.

بابونه برای ورم معده

بابونه به‌دلیل خواص ضدالتهابی و تسکین‌دهنده خود روی مخاط معده، شناخته‌شده است. مطالعات نشان می‌دهند که بابونه هلیکوباکتر پیلوری ( نوعیباکتری که می‌تواند در ایجاد زخم معده نقش داشته باشد.) را مهار می‌کند. اعتقاد بر این است که بابونه در کاهش اسپاسم عضلات صاف مرتبط با انواع اختلالات التهابی دستگاه گوارش مفید است.

عرق کاسنی برای ورم معده

عرق کاسنی به هضم خوب، تنظیم اشتها و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی کمک می‌کند. چای ریشه کاسنی یک جایگزین کم اسید برای قهوه است و همچنین حاوی کافئین نیست. علاوه‌براین، برای سلامت روده نیز فواید زیادی به همراه دارد. کاسنی حاوی اینولین است که یک پری‌بیوتیک بوده و به نوبه خود می‌تواند به کاهش رفلاکس اسید معده کمک کند.

خواص عرق بومادران برای ورم معده

در میان سایر روش‌های درمانی، مصرف بومادران به‌طور گسترده‌ای به‌عنوان بخشی از طب سنتی برای کاهش علائم مربوط به ناراحتی‌های گوارشی استفاده می‌شود. البته اگر آلرژی دارید، قبل از مصرف بومادران حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

چه غذاهایی برای ورم معده خوب است؟

تمرکز خود را بر پختن و خوردن غذاهای خانگی بیشتر، غذاهای کم‌فرآوری شده و کامل مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل و دانه‌ها، لوبیا، عدس، روغن زیتون، گیاهان و ادویه‌جات، تخم‌مرغ، مرغ و مقادیر کم از گوشت بگذارید تا خیلی زود از بیماری ورم معده و عوارض آن نجات پیدا کنید.

۱. ماست برای ورم معده

هضم شیر، پنیر و بستنی برای بدن سخت است، زیرا چربی بالایی دارند. بنابراین در هنگام ناراحتی معده باید از مصرف این مواد اجتناب کرد. با این حال، ماست کم‌چرب ساده می‌تواند برای سلامت معده شما مفید باشد. ماست سرشار از پروبیوتیک‌ به حفظ سلامت روده کمک می‌کند

۲. تخم مرغ برای ورم معده

تخم‌مرغ را می‌توان به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی بیماران مبتلا به ورم معده دانست. تخم‌مرغ سرشار از پروتئین است و می‌تواند باعث ایجاد احساس سیری شود و از پرخوری جلوگیری کند. این ماده غذایی به ترمیم و التیام روده آسیب‌دیده کمک زیادی می‌کنند.


متن انگلیسی:
Medications, bacterial infections like H. pylori, fatty foods, physical and mental stress, alcohol consumption, or eating foods you’re sensitive to may cause gastritis symptoms to develop.
ترجمه متن:
داروها، عفونت‌های باکتریایی مانند هلیکوباکتر پیلوری، غذاهای چرب، استرس جسمی و روحی، مصرف الکل یا خوردن غذاهایی که به آن‌ها حساس هستید، ممکن است باعث ایجاد علائم گاستریت شوند.

healthline

۳. صبحانه مناسب برای ورم معده

اگر مبتلا به ورم معده هستید برای وعده صبحانه خود غذاهای ملایم غیر اسیدی و کم‌قند را انتخاب کنید. این مواد غذایی شامل غلات کامل، سبزیجات ریشه‌دار، ماهی، مرغ بدون پوست و انواع توت‌ها می‌شود. چای نعناع، زنجبیل و زردچوبه هم به کاهش علائم این بیماری کمک زیادی می‌کنند. رژیم گاستریت شامل پرهیز از غذاهای تند، اسیدی، سرخ‌شده، چرب و فرآوری‌شده از جمله فست‌فودها، لبنیات پرچرب، گوجه‌فرنگی و مرکبات است. الکل، نوشیدنی‌های شیرین و کافئین نیز در لیست مواردی هستند که باید از آن‌ها صرف‌نظر کرد. سایر مواد غذایی مناسب برای صبحانه بیماران مبتلا به ورم معده عبارتند از؛

  • بلغور جو دوسر
  • مافین سبوس‌دار
  • غلات صبحانه
  • تخم‌مرغ آب‌پز
  • اسموتی‌های صبحانه
  • ماست و میوه
صبحانه مناسب برای ورم معده چیست؟
مصرف یک وعده صبحانه مناسب برای ورم معده به بهبود سریع این بیماری کمک زیادی می‌کند.

چه غذاهایی برای ورم معده خوب نیست؟

برای افرادی که از ورم معده رنج می‌برند، مصرف برخی غذاها می‌تواند علائم را تشدید کند و التهاب معده را بدتر کند. غذاهای تند، چرب، سرخ‌شده، و اسیدی مانند مرکبات، گوجه‌فرنگی و سرکه، می‌توانند به تحریک معده و افزایش ترشح اسید معده منجر شوند. همچنین، نوشیدنی‌های کافئین‌دار، الکلی و گازدار نیز ممکن است باعث ناراحتی و تشدید علائم شوند. در این شرایط، بهتر است از غذاهای ملایم‌تر و کم‌چرب مانند برنج سفید، سیب‌زمینی پخته، و سبزیجات بخارپز استفاده شود. مصرف این موادغذایی به افرادی که از بیماری ورم معده رنج می‌برند توصیه نمی‌شود:

  • الکل
  • غذاهای سرخ‌شده
  • کافئین
  • محصولات لبنی
  • شکلات
  • گوشت‌های فرآوری‌شده
  • گوشت قرمز
  • غذاهای شور
  • گوجه‌فرنگی و فراورده‌های آن
  • پنیر
  • مرکبات
  • فست‌فود
  • انواع آب‌میوه‌
  • جوز هندی
  • تنقلات بسته‌بندی‌شده
  • آب‌نبات
  • نوشابه‌های گازدار
  • غذاهای تند
  • غذاهای چرب
  • غذاهای اسیدی

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

برای بسیاری از افراد مبتلا به گاستریت، تغذیه نقش مهمی ایفا می‌کند. برخی از غذاها احساس بهتری در مبتلایان ایجاد می‌کنند، در حالی که برخی دیگر علائم آن‌ها را تشدید خواهد کرد. غذاهای تند، الکل، قهوه و… می‌توانند ورم معده را تشدید کنند، در حالی که غذاهای پر فیبر و کم چربی این بیماری را تسکین می‌دهد. برای آگاهی از روش درمان خانگی ورم معده با دکتر متخصص داخلی یا دکتر گوارش خود صحبت کنید. پزشک بهترین راهکارها را به شما ارائه می‌دهد تا خیلی زود تسکین پیدا کنید.

در صورتی که پزشکی را نمی‌شناسید و به دنبال پزشک می‌گردید سری به سایت دکترتو بزنید. دکترتو به عنوان یک سایت نوبت‌دهی آنلاین پزشکان، به شما کمک می‌کند تا خیلی زود پزشک مناسب خود را پیدا کنید. همچنین می‌توانید از طریق دکترتو نوبت ویزیت آنلاین یا حضوری مدنظر خود را در سریع‌ترین زمان ممکن ثبت و دریافت کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

هندوانه به طور کلی میوه‌ای بی‌خطر برای مصرف بیماران مبتلا به زخم و ورم معده است. این میوه آب زیادی دارد که سبب هیدراته نگه داشتن بدن می‌شود. علاوه‌براین، هندوانه منبع خوبی از ویتامین‌های A و C و همچنین فیبر غذایی است که می‌تواند به سلامت کلی دستگاه گوارش کمک کند.

 

در نتیجه انجام آزمایشات مختلف گفته شده که بادمجان اثرات درمانی بسیار خوبی بر بیماری‌های التهابی مانند گاستریت داشته. بادمجان‌هایی را انتخاب کنید که نسبت به اندازه‌شان سنگین و بدون ترک و تغییر رنگ باشند.

به طور کلی، خطر استفاده از سرکه سیب برای رفلاکس اسید معده کم است. حتی گفته می‌شود که سرکه سیب تولید اسید اضافی شکم را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

به کسانی که گاستریت دارند توصیه می‌شود قهوه ننوشند زیرا قهوه حاوی کافئین و اسید است. در واقع افراد مبتلا به ورم معده باید از خوردن انواع قهوه خودداری کنند و منتظر بمانند تا دستگاه گوارش آن‌ها به طور طبیعی کار کند.

گفته شده که نوشیدن چای همراه با عسل به تعداد یک بار در هفته باعث بهبود ورم معده می‌شود.

برای تسکین سریع ورم معده، احتمالاً نیاز به استفاده از داروهای بدون نسخه که اسید معده را مسدود یا کاهش می‌دهند، باشد. به عنوان مثال می‌توان به کربنات کلسیم (Tums) یا امپرازول (Prilosec) اشاره کرد.

امتیاز شما به مقاله:
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن