پماد و قطره تتراکائین برای چیست؟ نحوه مصرف و عوارض جانبی – مجله سلامت دکترتو

کاربرد و نحوه مصرف قطره چشمی و پماد تتراکائین چیست؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

تتراکائین یک داروی بیهوشی است که در اشکال مختلف پماد، آمپول و قطره چشمی موجود است. این دارو برای استفاده موضعی، روی پوست آسیب‌دیده آغشته می‌شود. آمپول تتراکائین نیز برای تزریق به ناحیه میانی کمر و ستون فقرات و قطره تتراکایین چشم برای تسکین آسیب چشمی قبل از جراحی یا آسیب شدید تجویز می‌شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 5 دقیقه
کاربرد و نحوه مصرف قطره چشمی و پماد تتراکائین چیست؟

تتراکائین یک داروی بیهوشی است که معمولا برای ایجاد بی‌حسی موقت در التهاب چشمی، قبل از عمل جراحی یا موارد شدید مثل آفتاب سوختگی استفاده می‌شود. این دارو نوعی استر است که کانال‌های سدیم را مسدود می‌کند و با جلوگیری از انتقال پالس عصبی به کاهش احساس درد کمک می‌کند. تتراکائین در اشکال مختلف قطره چشمی تتراکائین، پماد تتراکائین و آمپول تتراکائین استفاده دارد. در ادامه همراه این مطلب از مجله پزشکی دکترتو باشید تا بیشتر با نحوه مصرف و عوارض جانبی تتراکائین آشنا شویم. اگر احساس درد شدید چشمی یا مواردی مانند آفتاب سوختگی شدید را دارید، برای دریافت نوبت ویزیت حضوری از بهترین پزشکان سراسر کشور می‌توانید به بخش نوبت‌دهی آنلاین پزشکان در سایت دکترتو مراجعه کنید.

داروی تتراکائین چیست؟

تتراکائین نوعی داروی بی حس کننده است که باعث انسداد سیگنال‌های عصبی در بدن و کاهش احساس درد می‌شود. این دارو معمولا به شکل پماد تتراکائین، قطره چشمی تتراکائین یا پودر برای تزریق (آمپول تتراکائین) در دسترس است. شکل موضعی تتراکائین برای استفاده روی پوست و کاهش درد یا ناراحتی ناشی از تحریکات پوستی خفیف مانند آفتاب سوختگی یا بثورات جزئی استفاده می‌شود. قطره‌ چشمی تتراکائین نیز برای بی‌حس کردن چشم قبل از جراحی و معاینه چشم کاربرد دارد.

شناسنامه داروییتوضیحات
تتراکائین چیست؟داروی تتراکائین (Permethrin) یک نوع داروی بیهوشی موضعی استری است که معمولا برای بی‌حس‌کردن چشم، بینی یا گلو استفاده می‌شود.
نام عمومی داروتتراکائین
نام تجاریآمتوکائین، انستوکائین
نوع داروبی‌حس کننده موضعی پوست، آفتاب سوختگی، بثورات جلدی
فرمول شیمیاییC15H24N2O2
دسته بندی بارداریB (هیچ مطالعه کافی و کنترل شده‌ای بر روی زنان باردار وجود ندارد)
نیمه عمربه دلیل هیدرولیز سریع در پلاسما، هیچ نیمه عمر ثابتی برای تتراکائین وجود ندارد.
مکانیسم اثرتتراکائین با کاهش نفوذپذیری سدیم و افزایش آستانه‌ی پتانسیل عمل، از تولید و هدایت تکانه‌های عصبی جلوگیری می‌کند. هرچه درجه گشادی عروقی تولید‌شده توسط بی‌حس کننده‌ی موضعی بیشتر باشد، سرعت جذب سریع‌تر و مدت زمان تاثیر آن کوتاه‌تر است.
بهترین شرایط نگهداریدر دمای اتاق‌، دور از رطوبت و گرما نگهداری شود.
نحوه مصرف۱ تا ۲ قطره چشمی تتراکائین در هر چشم
قرار دادن تتراکائین موضعی روی محل آسیب‌دیده
تزریق تتراکائین در ناحیه میانی کمر یا پائین ستون فقرات
اشکال داروییمحلول تزریقی ۱ درصد
پودر برای تزریق ۲۰ میلی‌گرم
محلول چشمی ۰.۵ درصد
داروهای هم گروهدیکلونین
اطلاعات دارویی تتراکائین

نحوه‌ مصرف تتراکائین و دوز مصرفی آن

تتراکائین معمولا به‌صورت قطره چشمی تجویز می‌شود. برای افرادی که نیاز به بیهوشی موضعی دارند، دوز معمول یک قطره در هر چشم آسیب‌دیده است. در موارد شدید مانند عمل آب مروارید بیماران ممکن است هر ۵ تا ۱۰ دقیقه یک یا ۲ قطره نیاز داشته باشند.

قبل و بعد از استفاده از کرم تتراکائین دست‌هایتان را بشویید و یک لایه نازک از کرم را روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید. این دارو را به چشم و دهان یا بینی نزنید و اگر این اتفاق افتاد با آب فراوان بشویید.

تتراکائین تزریقی نیز به ناحیه کمر میانی یا نزدیک انتهای ستون فقرات تزریق می‌شود. این تزریق معمولا در بیمارستان انجام می‌شود تا تنفس، فشار خون و سطح اکسیژن شما در زمان تزریق تتراکائین از نزدیک بررسی شود.

دوز مصرف داروی تتراکائین به‌صورت زیر است:

  • دوز تتراکائین چشمی: ۱ تا ۲ قطره در چشم قبل از معاینه هر ۵ تا ۱۰ دقیقه
  • دوز تتراکائین دربی‌حسی نخاعی: ۵ تا ۱۰ میلی‌گرم در هر دوز

قطره تتراکائین هر چند ساعت مصرف میشود؟

برای جراحی جزئی مانند برداشتن بخیه، هر ۵ تا ۱۰ دقیقه یک تا ۲ قطره برای یک تا ۳ دوز تجویز می‌شود. برای بیهوشی طولانی مدت، هر ۵ تا ۱۰ دقیقه برای ۳ تا ۵ دوز، یک یا ۲ قطره در چشم ریخته می‌شود.

نحوه مصرف داروی تتراکائین در کودکان  چجوریه؟

برای جلوگیری از عوارض حتما مشاوره بگیر.

قطره چشم تتراکائین یا آنستوکائین برای چیست؟

قطره‌های چشمی تتراکائین برای بی‌حس‌کردن چشم قبل از جراحی یا آزمایش‌های خاص استفاده می‌شوند. از قطره چشمی می‌توان برای جلوگیری از احساس درد در طول عمل جراحی استفاده کرد. این دارو متعلق به داروهایی به نام بی‌حسی موضعی است که با مسدود کردن سیگنال‌های درد در انتهای عصب چشم کار می‌کند.

متن انگلیسی:
Tetracaine, also known as amethocaine, is an ester local anesthetic used to numb the eyes, nose, or throat.[2] It may also be applied to the skin before starting intravenous therapy to decrease pain from the procedure
ترجمه فارسی:
تتراکائین یا آمتوکائین یک داروی بیهوشی موضعی استری است که برای بی‌حس‌کردن چشم، بینی یا گلو استفاده می‌شود. همچنین ممکن است قبل از تزریق وریدی، برای کاهش درد به پوست اعمال شود.

به نقل از سایت en.wikipedia

قطره تتراکائین برای جوشکاری

قطره تتراکائین ۵ درصد در جوشکاری معمولا به دلیل آسیب چشمی ناشی از قرار گرفتن در معرض نور UV جوشکاری استفاده می‌شود. این دارو می‌تواند به‌طور موقت درد مرتبط با سوختگی ناگهانی چشم را تسکین دهند. با این حال استفاده از قطره تتراکائین نیاز به نظارت پزشک دارد.

قطره تتراکائین برای برق زدگی چشم

قطره انستوکائین یا تتراکائین در مدت زمان معاینه چشم توسط پزشک متخصص برای ارزیابی ناهنجاری چشمی استفاده می‌شود. این قطره‌ معمولا در مطب چشم پزشک تجویز می‌شود و اثر بی‌حسی خود را به مدت ۲۰ دقیقه حفظ می‌کند. مصرف بیش‌ازحد قطره تتراکائین توسط بیماران مانع از بهبود برق زدگی چشم شده و می‌تواند زخم قرنیه ایجاد کند.

داروی تتراکائین چشمی چیست؟
قطره تتراکائین برای آسیب بعد از جوشکاری هم کاربرد دارد.

قطره تتراکائین برای گوش خوب است؟

محلول تتراکائین برای درمان طیف وسیعی از عفونت‌های گوش مانند اوتیت خارجی، اوتیت میانی و گوش شناگر موثر است. علاوه‌بر این از این دارو برای تسکین درد گوش ناشی از آلرژی هم می‌توان استفاده کرد.

پماد تتراکائین برای چیست؟

پماد تتراکائین برای تسکین موقت درد و ناراحتی پوستی استفاده می‌شود. این دارو در تسکین درد ناشی از سوختگی‌های جزئی، نیش حشرات و تحریکات موضعی پوست به دلیل آلرژی موثر است. استفاده موضعی از پماد تتراکائین در منطقه آسیب‌دیده پوست، سیگنال عصبی را مهار کرده و باعث ایجاد بی‌حسی موقت می‌شود. این دارو بیشتر در موارد اورژانسی و در محیط بیمارستان استفاده دارد.

آمپول تتراکائین برای چیست؟

آمپول تتراکائین برای بی‌حسی نخاعی، بی‌حسی اپیدورال، مسدود کردن سیگنال عصبی در اندام‌های پایین بدن استفاده می‌شود. معمولا تزریق آن با سرنگ به ناحیه میانی کمر و پایین ستون فقرات انجام شده و باعث بی‌حسی موضعی موقت اما سریع می‌شود. آمپول تتراکائین را ممکن است قبل از عمل جراحی تزریق کنند.

همین الان بهترین دکتر برای کاهش درد و التهاب عصبی را پیدا کن.

عوارض جانبی داروی تتراکائین

استفاده از تتراکائین ممکن است عوارض جانبی رایجی مثل تحریک موضعی پوست، قرمزی یا تورم در محل استفاده از آن را به همراه داشته‌باشد. عوارض جانبی شدیدتر شامل موارد زیر هستند:

  • كبودی رنگ پوست
  • اختلال بينايی
  • دوبينی
  • تشنج
  • سرگيجه
  • زنگ‌زدن گوش
  • لرزش یا رعشه‌ بدن
  • عصبانيت يا بی‌قراری غير‌عادی
  • تهوع و استفراغ
  • آريتمی
  • مشکل تنفسی
  • ادم و خارش با مصرف موضعی

موارد احتیاط مصرف داروی تتراکائین

فرم موضعی تتراکائین را به شکل خوراکی استفاده نکنید. پماد تتراکائین فقط برای استفاده روی پوست است. بهتر است از برخورد این دارو با چشم، داخل دهان یا دستگاه تناسلی یا بخش‌هایی که جراحت پوستی دارد خودداری کنید. اگر داروی موضعی تتراکائین وارد چشم یا دهان شما شد، آن را با آب فراوان بشویید. برای اطلاع بیشتر از موارد مصرف، نحوه مصرف یا عوارض داروی تتراکائین با متخصص پوست یا پزشک عمومی مشورت کنید.

موارد منع مصرف داروی تتراکائین چیست؟
داروی تتراکائین را به دهان، چشم و پوست آسیب‌دیده نزنید.

موارد منع مصرف داروی تتراکائین

تتراکائین در افرادی که سابقه حساسیت به داروهای بی‌حسی موضعی دارند یا کسانی که دارای شرایط پزشکی خاص مانند اختلال شدید عملکرد کبد هستند، منع مصرف دارد. تتراکائین موضعی نباید روی پوست زخمی یا آلوده استفاده شود زیرا ممکن است خطر مسمومیت داشته‌باشد.

تداخلات دارویی پماد و قطره تتراکائین

استفاده از تتراکائین با هر یک از داروهای زیر معمولا توصیه نمی‌شود. اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، پزشک ممکن است دوز دارو یا تعداد دفعات استفاده از یک یا هر دو دارو را تغییر دهد:

  • بوپیواکائین
  • هیالورونیداز
  • مخمر سنت جان
  • سولفات منيزيم تزريقی
  • داروهای مسدودكننده بتا آدرنرژيک
  • سايمتیدين
اشکال داروییعوارض جانبیتداخل دارویی
قطره چشمی تتراکائین دی پی ۰.۵% ۵ میلی لیتركبودی رنگ پوستسولفات منيزيم تزريقی
قطره چشمی آنستوکائین ۰.۵%اختلال بينايیداروهای مسدودكننده بتا آدرنرژيک
تشنجسايمتیدين
جدول مشخصات دارویی تتراکائین

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

تتراکائین یا آنستوکائین نوعی بی‌حس‌کننده موضعی است که با مسدود کردن سیگنال‌های عصبی درد کار می‌کند. این دارو فقط باید توسط پزشک یا تحت نظارت مستقیم متخصص تجویز شود. اشکال مختلف تتراکائین شامل قطره چشمی، پماد موضعی و آمپول تزریقی هستند که قبل از عمل جراحی یا در زمان التهاب، جراحت یا سوختگی تجویز می‌شوند.

در صورتیکه از این دارو استفاده کردید و دچار عوارض جانبی شدید، حتما با دکتر عمومی، متخصص چشم پزشکی یا دکتر پوست و مو با توجه به نوع دارویی که مصرف می‌کنید (قطره یا کرم) مشورت کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری یا مشورت با بهترین متخصصان برای شما فراهم شده است.

 دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

اشک مصنوعی، دیکلوفناک و قطره چشم تتراکائین گزینه‌های مناسبی برای تسکین درد چشم در جوشکاری هستند.

پماد تتراکائین برای استفاده روی پوست و کاهش درد یا ناراحتی ناشی از تحریکات پوستی خفیف مانند آفتاب سوختگی یا بثورات جزئی استفاده می‌شود. قطره‌ چشمی تتراکائین نیز برای بی‌حس‌کردن چشم قبل از جراحی و معاینه چشم استفاده دارد.

برای جراحی جزئی مانند برداشتن بخیه در بزرگسالان، هر ۵ تا ۱۰ دقیقه یک تا ۲ قطره برای یک تا ۳ دوز تجویز می‌شود. برای بیهوشی طولانی مدت، هر ۵ تا ۱۰ دقیقه برای ۳ تا ۵ دوز، یک یا ۲ قطره در چشم ریخته می‌شود.

امتیاز شما به مقاله:
(2.8از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن