فواید و عوارض قرص ترامادول؛ آیا این دارو برای شما مناسب است؟ – مجله سلامت دکترتو

فواید و عوارض قرص ترامادول؛ آیا این دارو برای شما مناسب است؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

ترامادول یک داروی مسکن شبه‌افیونی است که برای کاهش دردهای متوسط تا شدید تجویز می‌شود. این دارو با تأثیر بر گیرنده‌های مغزی و مهار بازجذب سروتونین و نوراپی‌نفرین، درد را تسکین می‌دهد اما خطراتی مانند وابستگی، تشنج و افسردگی تنفسی دارد. داروی ترامادول برای کودکان زیر ۱۲ سال ممنوع است و در سالمندان یا افراد با بیماری زمینه‌ای باید با احتیاط مصرف شود. استفاده از این دارو فقط باید با تجویز پزشک باشد زیرا مصرف نادرست یا ترکیب با داروهای دیگر می‌تواند خطرناک یا حتی کشنده باشد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 11 دقیقه
فواید و عوارض قرص ترامادول؛ آیا این دارو برای شما مناسب است؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

قرص ترامادول (Tramadol) یک مسکن قوی از دسته داروهای شبه مخدر (اپیوئیدها) است که برای درمان دردهای متوسط تا شدید، مانند درد پس از عمل جراحی، آسیب‌های جدی یا دردهای مزمن مقاوم به درمان‌، به کار می‌رود. ترامادول با تأثیر روی سیستم عصبی مرکزی، پیام‌های درد را کاهش می‌دهد و به تسکین درد کمک می‌کند. این دارو معمولا زمانی تجویز می‌شود که مسکن‌های ضعیف‌تر مانند استامینوفن یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) پاسخگو نباشند. با توجه به پتانسیل وابستگی و عوارض جانبی آن، مصرف ترامادول باید تحت نظر دقیق پزشک باشد. برای دریافت قرص با نسخه ترامادول، ابتدا باید به پزشک عمومی مراجعه کنید. در صورت بروز وابستگی یا سوء مصرف، پزشک ممکن است شما را به روانپزشک یا متخصص ترک اعتیاد ارجاع دهد. در سامانه دکترتو می‌توانید با بهترین پزشکان عمومی و روانپزشکان در شهر خود آشنا شوید، با آنها مشورت کنید و نوبت ویزیت حضوری دریافت کنید.

ترامادول چیست؟

ترامادول یک داروی مسکن قوی است که برای تسکین دردهای متوسط تا شدید تجویز می‌شود. این دارو روی سیستم عصبی مرکزی تأثیر می‌گذارد و با تغییر احساس درد، باعث کاهش آن می‌شود. ترامادول در دسته داروهای شبه‌افیونی قرار دارد و به شکل قرص، کپسول یا آمپول در دسترس است. استفاده‌ی نادرست از ترامادول می‌تواند باعث وابستگی و اعتیاد شود. به همین دلیل مصرف آن باید طبق تجویز پزشک انجام شود و از مصرف خودسرانه پرهیز کرد.

ترامادول یک داروی مصنوعی شبیه مخدر است که خودش به گیرنده‌های درد در مغز وصل می‌شود اما وقتی وارد بدن می‌شود، بخشی از آن در کبد به ماده‌ای تبدیل می‌شود که عملکردی شبیه به مورفین دارد. این ماده فعال خیلی بهتر و قوی‌تر به گیرنده‌های درد وصل می‌شود و اثر مسکن بیشتری ایجاد می‌کند.

شناسنامه داروییتوضیحات
ترامادول چیست؟مسکن قوی برای درد متوسط تا شدید
نام عمومی داروترامادول (Tramadol)
نام تجاریUltram، ConZip، Ryzolt
نوع دارومسکن شبه‌افیونی
فرمول شیمیاییC16H25NO2
دسته‌بندی بارداریگروه C (هیچ مطالعه کافی و کنترل‌شده‌ای روی زنان باردار وجود ندارد)
نیمه‌عمرحدود ۶ تا ۸ ساعت
دفع داروکلیه و کبد
مکانیسم اثرتحریک گیرنده‌های اپیوئیدی و مهار بازجذب سروتونین و نوراپی‌نفرین
نحوه مصرفطبق تجویز پزشک، به صورت خوراکی یا تزریقی
اشکال داروییقرص، کپسول، شربت، آمپول
داروهای هم‌گروهمورفین، کدئین، فنتانیل
اطلاعات دارویی متادون

انواع ترامادول

در ایران، ترامادول بیشتر به شکل قرص و آمپول در دسترس قرار دارد. شکل‌های قطره‌ای یا کپسول آن در ایران رایج نیستند یا به‌ندرت تجویز می‌شوند. قرص ترامادول معمولا در دوزهای زیر در داروخانه‌های ایران موجود است:

  • ۵۰ میلی‌گرم (نوع فوری‌رهش)
  • ۱۰۰ میلی‌گرم
  • ۲۰۰ میلی‌گرم
  • ۲۲۵ میلی‌گرم

آمپول ترامادول هم در دوز ۱۰۰ میلی‌گرم در هر آمپول ۲ میلی‌لیتری تولید شده است و بیشتر در اورژانس یا موارد حاد و بستری تجویز می‌شود.

قرص ۲۲۵ سفید چیست؟

قرص سفید رنگ ترامادول با دوز ۲۲۵ میلی‌گرم معمولا یکی از قوی‌ترین دوزهای موجود در بازار است. این قرص برای دردهای شدید تجویز می‌شود و در بسیاری از موارد با نام‌هایی مثل «TAMOL-X» یا «ترامادول ۲۲۵» شناخته می‌شود. مصرف آن باید با احتیاط بالا انجام شود زیرا احتمال وابستگی و عوارض جانبی بیشتر در این دوز وجود دارد.

قرص 225 سفید ترامادول
قرص ۲۲۵ سفید ترامادول یک مسکن قوی است که مصرف خودسرانه آن می‌تواند باعث اعتیاد، تشنج و مشکلات جدی تنفسی شود.

قرص ۲۲۵ قرمز چیست؟

قرص قرمز رنگ ۲۲۵ یکی دیگر از اشکال قوی ترامادول است که در برخی برندها تولید شده است. این رنگ در برخی موارد صرفا مربوط به برند خاص و پوشش ظاهری قرص است و تأثیر دارویی خاصی ندارد. توجه داشته‌باشید که مصرف این دوز بدون تجویز پزشک می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

قرص tamol x 225 چیست؟

قرص TAMOL-X 225 یکی از برندهای رایج ترامادول در دوز بالا است که معمولا به‌صورت آهسته‌رهش تولید شده است. این نوع قرص برای افرادی که دردهای مزمن و شدید دارند تجویز می‌شود و معمولا فقط در شرایط خاص و تحت نظر پزشک مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف این دارو بدون نسخه ممکن است خطرناک باشد و باید از آن پرهیز شود.

عکس قرص ترامادول

قرص ترامادول در دوزهای مختلف ۵۰، ۱۰۰ و ۲۲۵ میلی‌گرمی و به شکل‌ها و رنگ‌های متنوعی مانند سفید، شیری یا قرمز تولید می‌شود. قرص ۵۰ معمولا کوچک و سفید است، ۱۰۰ کمی بزرگ‌تر و گاهی با کد حک‌شده و قرص ۲۲۵ (مانند TAMOL X) بیضی، بزرگ و معمولا قرمز یا سفید با پوشش براق است. نوع آهسته‌رهش نیز معمولا روکش‌دار و صیقلی است. رنگ، اندازه و علائم روی قرص‌ها به تشخیص نوع و دوز دارو کمک می‌کنند.

قرص ترامادول ۵۰
قرص ترامادول ۵۰ برای تسکین درد متوسط تجویز می‌شود.

نحوه‌ مصرف قرص ترامادول ۲۲۵ و ۱۰۰ چگونه است؟

ترامادول ۱۰۰ یا ۲۲۵ را باید طبق تجویز پزشک، در دوز مشخص و در فواصل منظم (معمولا هر ۶ تا ۸ ساعت) مصرف کرد. قرص باید کامل بلعیده شود و از شکستن یا جویدن آن باید خودداری کرد. به طور کلی، نکات مهم درباره مصرف ترامادول عبارت است از:

  • قرص را باید کامل بلعید و از جویدن یا نصف کردن آن خودداری کرد.
  • معمولا با مقدار کم (۵۰ یا ۱۰۰ میلی‌گرم) شروع می‌شود و در صورت نیاز، دوز افزایش می‌یابد.
  • ترامادول ۲۲۵ فقط در موارد درد شدید و مزمن مصرف می‌شود.
  • مصرف هم‌زمان با الکل یا داروهای خواب‌آور می‌تواند خطرناک باشد.
  • فاصله بین دو دوز باید حداقل ۴ تا ۶ ساعت باشد.
  • در صورت فراموش کردن یک دوز، نباید دوز بعدی را دو برابر کرد.

متن انگلیسی:
Misusing tramadol can lead to serious side effects like coma or death. Misuse means taking a medicine in a way other than how it was prescribed. Take tramadol exactly as prescribed. Tell your healthcare provider if you feel that tramadol is not working.
ترجمه فارسی:
سوءمصرف ترامادول می‌تواند عوارض جدی مانند کما یا حتی مرگ را به دنبال داشته‌باشد. سوءمصرف یعنی مصرف دارو به روشی غیر از آنچه پزشک گفته است. پس حتما ترامادول را دقیق و منظم طبق دستور پزشک مصرف کنید. اگر احساس کردید دارو تأثیر ندارد، حتما به پزشک‌تان اطلاع دهید.

به نقل از سایت webmd

نگران عوارض مصرف قرص ترامادول هستی؟

همین حالا از پزشک مشورت بگیر!

بهترین زمان مصرف ترامادول کی است؟

بهترین زمان مصرف ترامادول، زمانی است که درد شروع شده یا به اوج خود رسیده باشد و پزشک مصرف آن را تجویز کرده باشد. ترامادول را معمولا هر ۶ تا ۸ ساعت یک‌بار و طبق نسخه مصرف می‌کنند. اگر معده حساسی دارید، بهتر است دارو را بعد از غذا مصرف کنید تا از حالت تهوع و دل‌درد جلوگیری شود. اگر این دارو باعث خواب‌آلودگی می‌شود، باید در زمانی مصرف شود که به تمرکز یا رانندگی نیاز نداشته‌باشید.

فواید قرص ترامادول: قرص ترامادول برای چیست؟

قرص ترامادول برای کاهش دردهای متوسط تا شدید تجویز می‌شود و معمولا در مواردی مثل درد پس از جراحی، آسیب‌دیدگی یا درد مزمن کاربرد دارد. فواید اصلی ترامادول عبارت است از:

  • کاهش مؤثر درد بدون نیاز فوری به مواد افیونی قوی‌تر
  • مناسب برای بیماران با درد مزمن مانند آرتروز و دیسک کمر
  • کمک به کنترل دردهای بعد از عمل جراحی
  • کاهش درد بیماران سرطانی در مراحل پیشرفته
  • اثر تاخیری روی انزال در برخی بیماران (با تجویز پزشک)

قرص ترامادول ۱۰۰ برای چیست؟

قرص ترامادول ۱۰۰ برای تسکین درد متوسط تا شدید تجویز می‌شود و معمولا زمانی استفاده می‌شود که دوزهای پایین‌تر کافی نبوده‌اند. این دوز، یکی از فرم‌های رایج دارو است که در دردهای مزمن یا دردهای بعد از عمل جراحی استفاده می‌شود. پزشک معمولا مصرف آن را در فواصل منظم توصیه می‌کند تا سطح دارو در بدن ثابت بماند و درد به‌خوبی کنترل شود.

قرص ترامادول۲۲۵ برای چیست؟
قرص ترامادول۲۲۵ برای درمان دردهای مزمن و شدید استفاده می‌شود و تنها با تجویز پزشک مجاز به مصرف آن هستید.

قرص ترامادول۲۲۵ برای چیست؟

ترامادول ۲۲۵ یا tamol x 225 دوز بالایی از این دارو است و فقط در موارد درد شدید و مزمن، آن‌ هم زمانی که داروهای ضعیف‌تر بی‌اثر بوده‌اند، تجویز می‌شود. قرص ترامادول۲۲۵ نباید بدون نظارت پزشک مصرف شود زیرا خطر وابستگی، خواب‌آلودگی شدید یا افت فشار خون وجود دارد. معمولا در بیمارانی تجویز می‌شود که به درمان طولانی‌مدت نیاز دارند و بدن آن‌ها به دوزهای پایین‌تر پاسخ نداده است.

قرص ترامادول برای تاخیری – آیا قرص ترامادول تاخیری است؟

استفاده از ترامادول برای درمان زودانزالی و به عنوان قرص تاخیری به‌طور رسمی تأیید نشده است و باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام شود.

این دارو با اثر روی گیرنده‌های مغزی و افزایش سطح سروتونین، زمان انزال را در برخی مردان افزایش می‌دهد. با این حال، مصرف خودسرانه آن به‌خاطر عوارضی مثل خواب‌آلودگی، تهوع یا وابستگی توصیه نمی‌شود.

آیا قرص ترامادول۱۰۰ برای زود انزالی توصیه می‌ شود؟

استفاده از قرص ترامادول ۱۰۰ برای زود انزالی فقط زمانی مجاز است که پزشک آن را تجویز کرده باشد زیرا مصرف آن بدون نسخه می‌تواند خطرناک باشد.

مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) با افزایش سطح سروتونین در سیستم عصبی مرکزی، می‌توانند زمان انزال را افزایش داده و در درمان انزال زودرس مؤثر باشند. ترامادول نیز با مهار بازجذب سروتونین و نوراپی‌نفرین و همچنین اثرات ضعیف آگونیستی بر گیرنده‌های μ-اپیوئیدی، می‌تواند به تأخیر در انزال کمک کند.

برای درمان زود انزالی، همین الان نوبت دکترتو رزرو کن.

آیا ترامادول ضد التهاب است؟

ترامادول عمدتا به‌عنوان مسکن عمل می‌کند اما ممکن است در برخی موارد خاص تأثیرات ضدالتهابی نیز داشته‌باشد. قرص ترامادول با اثر بر گیرنده‌های عصبی مغز، احساس درد را کاهش می‌دهد.

قرص ترامادول برای سرماخوردگی خوب است؟

ترامادول برای درمان سرماخوردگی یا عفونت‌های ویروسی تنفسی تجویز نمی‌شود زیرا هیچ اثر ضدویروسی ندارد و علائم معمول سرماخوردگی مانند سرفه، احتقان یا عطسه را تسکین نمی‌دهد. این دارو فقط برای تسکین دردهای متوسط تا شدید در شرایط مشخص پزشکی کاربرد دارد و استفاده نابجا از آن ممکن است خطراتی مانند وابستگی یا عوارض جانبی ایجاد کند.

دوز مصرف ترامادول

دوز مصرف ترامادول بستگی به شدت درد، وضعیت سلامتی بیمار و پاسخ بدن به دارو دارد و باید فقط توسط پزشک تنظیم شود.

شدت درددوز شروعدوز معمولحداکثر دوز روزانه
درد خفیف تا متوسط۵۰ mgهر ۶ تا ۸ ساعت۴۰۰ mg
درد متوسط تا شدید۱۰۰ mgهر ۶ ساعت۴۰۰ mg
درد مزمن و مقاوم۱۵۰ تا ۲۲۵ mgبراساس به نظر پزشک۴۰۰ mg
دوز مصرفی ترامادول

برای ترک ترامادول چه بخوریم درد نکشیم؟

برای کاهش درد هنگام ترک اعتیاد ترامادول باید تغذیه مناسبی داشت و بعضی خوراکی‌ها را در رژیم روزانه قرار داد. موادغذایی مانند موز، مایعات گرم و موادغذایی سالم می‌توانند دوران ترک را قابل‌تحمل‌تر کنند:

  • موز و ماست به کاهش اضطراب و گرفتگی عضلات کمک می‌کنند.
  • زنجبیل و لیمو می‌توانند تهوع را کمتر کنند.
  • آب زیاد و مایعات گرم، سم‌زدایی بدن را سرعت می‌دهند.
  • سوپ سبزیجات و غذاهای سبک، هضم را آسان‌تر می‌کنند.
  • آجیل و مواد غذایی سرشار از منیزیم، سطح انرژی را بالا نگه می‌دارند.

برای ترک ترامادول چه قرصی بخوریم؟

برای ترک ترامادول، مصرف بعضی داروها با تجویز پزشک می‌تواند علائم ترک را کمتر کند و تحمل دوره ترک را آسان‌تر کند:

  • کلونیدین برای کنترل اضطراب و فشار خون بالا تجویز می‌شود.
  • بوپرنورفین می‌تواند شدت خماری را کاهش دهد.
  • متادون گاهی برای جایگزینی تدریجی استفاده می‌شود.
  • لورازپام یا دیازپام برای کنترل بی‌خوابی و بی‌قراری مفید هستند.

توجه داشته باشید که هیچ‌یک از این داروها نباید بدون نظارت پزشک مصرف شوند.

چه چیزی اثر ترامادول را از بین میبرد؟

برخی داروها مانند کاربامازپین و فلوکونازول می‌توانند با کاهش جذب یا افزایش متابولیسم، اثر ترامادول را کاهش دهند. برای منفی شدن آزمایش اعتیاد، تنها راه ایمن، قطع مصرف و گذشت زمان کافی برای دفع کامل دارو از بدن است. مصرف آب فراوان و ورزش می‌تواند به تسریع این روند کمک کند اما تأثیر قطعی ندارد.

ترک ترامادول چند روز است؟

مدت ترک ترامادول معمولا بین ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشد اما شدت علائم در افراد مختلف فرق دارد. علائم اولیه مانند بی‌قراری، تعریق و دل‌درد ممکن است از روز اول شروع شوند و تا روز پنجم ادامه داشته‌باشند. از بین بردن نعشگی ترامادول، یعنی همان احساس لذت و وابستگی، معمولا زمان بیشتری نیاز دارد و ممکن است چند هفته تا چند ماه طول بکشد. ورزش، رژیم غذایی سالم و حمایت روانی می‌توانند روند بهبود را سریع‌تر کنند.

چه کسانی می‌توانند قرص ترامادول مصرف کنند؟ نکات مهم در این ویدئو.

نظرات ترک کنندگان ترامادول

بیشتر کسانی که ترامادول را ترک کرده‌اند از دوران ترک به‌عنوان یکی از سخت‌ترین تجربه‌های زندگی خود یاد کرده‌اند. خیلی‌ها گفته‌اند که بدن‌شان می‌لرزید، شب‌ها عرق می‌کردند و خواب راحت نداشتند. بعضی نوشته‌اند که در روزهای اول احساس افسردگی شدید و پوچی داشتند اما بعد از گذشت چند هفته حس سبکی و شادابی دوباره برگشته است. حمایت خانواده، مصرف آب زیاد و مشاوره روان‌درمانی در عبور از این مرحله بسیار کمک کرده است.

عوارض ترامادول – قرص ترامادول چه عوارضی دارد؟

ترامادول می‌تواند باعث بروز عوارض مختلفی شود که برخی از آن‌ها در کوتاه‌مدت ظاهر می‌شوند و برخی دیگر در مصرف طولانی‌مدت بروز می‌کنند. عوارض شایع ترامادول ۲۲۵ و سایر دوزهای آن شامل موارد زیر است:

  • حالت تهوع و استفراغ
  • یبوست
  • سرگیجه و سبکی سر
  • خواب‌آلودگی
  • سردرد
  • خشکی دهان
  • خستگی غیرمعمول
  • کاهش اشتها
  • تاری دید

این عوارض معمولا در ابتدای مصرف دارو ظاهر می‌شوند و ممکن است با گذشت زمان کاهش یابند. برخی عوارض کمتر شایع یا جدی‌تر که نیاز به توجه پزشکی دارند عبارت‌اند از:

  • تغییرات خلقی مانند اضطراب، پریشانی یا توهم
  • مشکلات گوارشی شدید مانند درد شدید معده یا شکم
  • مشکل در ادرار کردن
  • کاهش وزن غیرعادی
  • اختلالات بینایی
  • تشنج (به خصوص در دوزهای بالا یا در افراد با سابقه صرع)
  • علائم سندرم سروتونین در صورت مصرف همزمان با داروهای دیگر

در صورت بروز هر یک از این علائم، باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

عوارض وحشتناک عوارض قرص ترامادول١٠٠ و ۲۲۵

دوزهای بالای ترامادول (مثل ترامادول ۱۰۰ و ۲۲۵) می‌توانند عوارض شدید و گاهی خطرناک به‌دنبال داشته‌باشند.تشنج ناگهانی حتی در افرادی که سابقه آن را ندارند، خواب‌آلودگی مفرط و کندی تنفس و گیجی شدید و کاهش تمرکز برخی از عوارض شدید این دارو هستند. در بعضی افراد ممکن است تار شدن دید و خشکی چشم، افت ناگهانی فشار خون و وابستگی شدید جسمی و روانی هم رخ دهد.

عوارض وحشتناک عوارض قرص ترامادول١٠٠ و ۲۲۵
عوارض وحشتناک قرص ترامادول۱۰۰ و ۲۲۵ شامل تشنج، افسردگی تنفسی، وابستگی شدید و اختلال در هوشیاری است.

عوارض ترامادول بر استخوان

ترامادول به‌طور مستقیم روی استخوان تأثیر نمی‌گذارد،اما در مصرف طولانی‌مدت می‌تواند باعث ضعف عمومی عضلات و استخوان‌ها شود. افرادی که برای مدت طولانی از ترامادول استفاده می‌کنند، ممکن است تحرک‌شان کم شود و به مرور دچار کاهش تراکم استخوان یا درد مفاصل شوند. بی‌تحرکی، سوءتغذیه و کمبود ویتامین D از عواملی هستند که در کنار مصرف ترامادول، سلامت استخوان‌ها را تهدید می‌کنند.

عوارض ترامادول بر مغز

ترامادول روی مغز تأثیر مستقیم دارد و عملکرد سیستم عصبی مرکزی را تغییر می‌دهد. در کوتاه‌مدت، باعث احساس سرخوشی، خواب‌آلودگی یا گیجی می‌شود. اما در بلندمدت ممکن است باعث کاهش تمرکز، کندی ذهن، اضطراب، افسردگی و حتی توهم یا هذیان شود. در برخی افراد مصرف مزمن باعث بروز اختلالات شناختی و کاهش حافظه شده است. وابستگی روانی از عوارض شایع دیگر آن است.

عوارض ترامادول بر کلیه

اگرچه ترامادول به‌طور مستقیم به کلیه آسیب نمی‌زند،اما در مصرف طولانی یا در دوزهای بالا می‌تواند باعث اختلال در عملکرد کلیه شود. افرادی که کلیه ضعیفی دارند یا دچار بیماری زمینه‌ای هستند، باید با دقت بیشتری از این دارو استفاده کنند. کم‌آبی بدن، افت فشار خون و تجمع مواد سمی ناشی از متابولیسم دارو در کلیه‌ها، می‌توانند به این اندام حیاتی آسیب بزنند.

آیا ترامادول باعث فراموشی میشود؟

مصرف طولانی‌مدت ترامادول ممکن است باعث اختلال در حافظه و فراموشی شود. این دارو روی انتقال‌دهنده‌های عصبی تأثیر می‌گذارد و در برخی افراد باعث کاهش تمرکز، افت عملکرد شناختی و حتی فراموشی می‌شود. همچنین افرادی که به این دارو وابسته می‌شوند، ممکن است دچار اختلالات ذهنی مانند گیجی یا ضعف در یادگیری شوند.

آیا ترامادول باعث تشنج میشود؟
ترامادول در دوزهای بالا می‌تواند باعث تشنج شود، حتی در افرادی که سابقه بیماری عصبی ندارند.

آیا ترامادول باعث لاغری میشود؟

کاهش وزن می‌تواند یکی از علائم ترک ترامادول باشد اما این کاهش وزن معمولا موقتی است و به‌دلیل علائمی مانند تهوع، استفراغ و کاهش اشتها رخ می‌دهد. قطع ناگهانی ترامادول بدون نظارت پزشکی توصیه نمی‌شود.

آیا ترامادول باعث تشنج میشود؟

ترامادول می‌تواند باعث تشنج شود حتی در افرادی که سابقه صرع نداشته‌اند. این خطر در دوزهای بالا یا در ترکیب با داروهای دیگر بیشتر می‌شود. ترامادول روی سیستم عصبی مرکزی تأثیر می‌گذارد و احتمال اختلال در فعالیت‌های الکتریکی مغز را افزایش می‌دهد. افرادی که داروهای ضدافسردگی، خواب‌آور یا محرک مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض این عارضه قرار می‌گیرند. اگرچه تشنج با دوز پایین نادر است اما همچنان امکان آن وجود دارد.

موارد احتیاط مصرف ترامادول

قبل از شروع مصرف قرص ترامادول ۱۰۰ یا ۲۲۵، حتما پزشک را در جریان حساسیت دارویی، بیماری‌ زمینه‌ای یا داروهای مصرفی خودتان قرار دهید. ترامادول ممکن است با بعضی از بیماری‌ها یا داروها تداخل داشته‌باشد و خطر تشنج، مشکلات تنفسی یا اختلال در عملکرد کلیه، کبد و قلب را افزایش دهد.

در صورت ابتلا به بیماری‌هایی مانند آسم، صرع، افسردگی، مشکلات قلبی یا سابقه سوءمصرف مواد، پزشک باید با دقت بیشتری دارو را تجویز کند. همچنین ترامادول می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و کاهش هوشیاری شود؛ بنابراین تا زمانی که مطمئن نشده‌اید که بدنتان چگونه به دارو واکنش نشان می‌دهد، از رانندگی و کار با ماشین‌آلات خودداری کنید.

مصرف ترامادول برای کودکان زیر ۱۲ سال به‌طور کامل ممنوع است. همچنین، برای افراد زیر ۱۸ سالی که به‌تازگی عمل لوزه‌برداری یا آدنوئیدبرداری داشته‌اند هم ممنوع است زیرا خطر بروز افسردگی تنفسی کشنده در این گروه وجود دارد.

سالمندان نیز به دلیل حساسیت بیشتر به عوارض دارو، باید با دوز پایین‌تری درمان را شروع کنند و به‌طور منظم تحت نظر پزشک باشند. همچنین ترامادول ممکن است در برخی افراد باعث تغییر در ریتم قلب شود. اگر علائمی مانند تپش قلب نامنظم، سرگیجه یا غش داشتید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

مصرف ترامادول در بارداری و شیردهی 

مصرف ترامادول در دوران بارداری و شیردهی بدون تجویز و نظر پزشک متخصص، توصیه نمی‌شود. در دوران بارداری، ترامادول ممکن است باعث مشکلات تنفسی در جنین شود یا خطر زایمان زودرس را افزایش دهد. نوزادی که مادرش در بارداری ترامادول مصرف کرده باشد، ممکن است بعد از تولد علائم ترک را تجربه کند. در دوران شیردهی، ترامادول می‌تواند از طریق شیر وارد بدن نوزاد شود و خواب‌آلودگی یا مشکلات تنفسی برایش ایجاد کند.

مصرف ترامادول در بارداری و شیردهی
مصرف ترامادول در بارداری و شیردهی خطرناک است و ممکن است باعث اعتیاد نوزاد و مشکلات تنفسی شود.

موارد منع مصرف داروی ترامادول

ترامادول برای همه مناسب نیست و در برخی شرایط باید از مصرف آن خودداری کرد. اگر سابقه تشنج، افسردگی شدید یا مصرف داروهای ضدافسردگی دارید، نباید ترامادول مصرف کنید. افرادی که مشکلات کبدی یا کلیوی دارند نیز باید با احتیاط این دارو را استفاده کنند.

ترامادول برای کودکان زیر ۱۲ سال و افرادی که الکل یا داروهای آرام‌بخش مصرف کرده‌اند نیز مناسب نیست. مصرف همزمان ترامادول با داروهای خواب‌آور یا مخدر، خطر مرگ را افزایش می‌دهد.

تداخلات دارویی ترامادول چیست؟

برخی داروها ممکن است بر کار ترامادول اثر بگذارند حتما به پزشک درباره همه داروهایی که مصرف می‌کنید اطلاع دهید. مهمترین موارد از تداخل دارویی ترامادول عبارت‌اند از:

  • آزلاستین (نازال)
  • برومپریدول
  • کاربامازپین
  • داپوکستین
  • الوکسادولین
  • فرآورده‌های رادیوداروی آیوبِنگوان
  • مهارکننده‌های مونوآمین‌اکسیداز (ضدافسردگی)
  • مهارکننده‌های مونوآمین‌اکسیداز (نوع B)
  • اوپیوئیدها (میکس آگونیست‌ها / آنتاگونیست‌ها)
  • اورفنادرین
  • اوکسوممازین
  • پارالدهید
  • تالیدومید
اشکال داروییتداخل داروییعوارض جانبی
آمپول ترامادول ابوریحان ۵۰ میلی گرمآزلاستین (نازال)حالت تهوع و استفراغ
قرص بایومادول ۵۰ میلی گرمبرومپریدولسردرد
قرص تدامول ۵۰ میلی گرمکاربامازپینخشکی دهان
کپسول ترامادول دی پی ۵۰ میلی گرمداپوکستینخستگی غیرمعمول
قرص ترامادول راموفارمین ۱۰۰ میلی گرمالوکسادولینکاهش اشتها
کپسول ترامادول-الحاوی ۵۰ میلی گرمفرآورده‌های رادیوداروی آیوبِنگوانتاری دید
مشخصات دارویی قرص ترامادول

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

ترامادول دارویی قوی و مؤثر برای کاهش درد است اما مصرف آن بدون نظر پزشک می‌تواند عوارض جدی و گاهی خطرناک داشته‌باشد. تشنج، وابستگی، آسیب به کلیه و تأثیر منفی بر مغز از جمله خطرات آن هستند. در دوران بارداری یا شیردهی، مصرف ترامادول نیاز به نظارت پزشکی دقیق دارد. اگر قصد دارید این دارو را مصرف کنید یا در حال ترک آن هستید، حتما با یک پزشک عمومی یا متخصص روانپزشکی مشورت کنید.

برای دریافت مشاوره تخصصی در مورد قرص ترامادول یا شروع ترک اصولی آن، همین حالا به دکترتو مراجعه کنید و از تجربه بهترین پزشکان استفاده کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

هر دو ماده ترامادول و تریاک می‌توانند باعث افسردگی تنفسی شوند که یک عارضهٔ جدی و بالقوه کشنده است. با این حال، تریاک (و سایر مواد افیونی قوی‌تر) معمولا خطر بیشتری در این زمینه دارند. مطالعات نشان داده‌اند که ترامادول نیز می‌تواند در شرایط خاصی مانند مصرف همزمان با داروهای دیگر یا در بیماران خاص، خطر افسردگی تنفسی را افزایش دهد.

ترامادول معمولا در آزمایش‌های ادرار بین ۲ تا ۴ روز پس از آخرین مصرف قابل شناسایی است. با این حال برخی آزمایش‌های استاندارد ممکن است ترامادول را به‌طور خاص بررسی نکنند، مگر اینکه درخواست خاصی برای آن داده شود.

علائم ترک ترامادول معمولا بین ۴ تا ۱۰ روز طول می‌کشند. در برخی موارد، علائم خفیف‌تری ممکن است برای چند هفته ادامه یابند.

بله، مصرف بیش‌ازحد ترامادول می‌تواند منجر به عوارض جدی مانند تشنج، افسردگی تنفسی و حتی مرگ شود. همچنین سوءمصرف عمدی این دارو برای خودکشی گزارش شده است.

مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که مصرف طولانی‌مدت ترامادول می‌تواند بر کیفیت اسپرم تأثیر منفی بگذارد. با این حال شواهد کافی در انسان‌ها برای تأیید این عارضه وجود ندارد.

متادون به طور کلی در مقایسه با ترامادول به عنوان یک داروی مخدر قوی‌تری در نظر گرفته می‌شود. هر دو دارو برای تسکین درد استفاده می‌شوند اما مکانیسم های اثر و قدرت متفاوتی دارند.

علائم اوردوز ترامادول شامل تشنج، تنفس سطحی یا نامنظم، میوز (تنگی مردمک)، لب‌ها یا پوست آبی‌رنگ و در موارد شدید، کما یا مرگ است.

ترامادول برای تسکین دردهای متوسط تا شدید مانند درد پس از جراحی یا دردهای مزمن، استفاده می‌شود. این دارو باید تحت نظر پزشک و برای مدت کوتاه مصرف شود.

مصرف ترامادول می‌تواند باعث مثبت شدن تست اعتیاد شود. این دارو به گروه اپیوئیدها تعلق دارد و در برخی تست‌های ادراری به‌عنوان مخدر شناسایی می‌شود. مدت زمان ماندگاری ترامادول در بدن بسته به دوز مصرفی و شرایط بدنی فرد متغیر است.

خودکشی یکی از عوارض نادر اما جدی مصرف ترامادول است، به‌ خصوص در افرادی با سابقه افسردگی یا اختلالات روانی. ترامادول اگر در دوزهای بالا و برای مدت طولانی مصرف شود می‌تواند افکار خودکشی را تشدید کند. در صورت بروز افکار خودکشی باید فورا به پزشک مراجعه کرد.

ماندگاری ترامادول در آزمایش ادرار معمولا ۱ تا ۴ روز پس از مصرف است و قابل شناسایی است؛ این مدت به نوع تست و ویژگی‌های فردی بستگی دارد.

مصرف همزمان ترامادول و استامینوفن در دوزهای تجویز شده معمولا ایمن است و می‌تواند تسکین درد بهتری فراهم کند؛ با این حال، نباید از دوز مجاز استامینوفن (۴۰۰۰ میلی‌گرم در روز) بیشتر استفاده کرد زیرا خطراتی مانند نارسایی کبدی در صورت مصرف بیش‌ازحد استامینوفن وجود دارد.

مصرف طولانی‌مدت ترامادول می‌تواند باعث وابستگی، اختلالات هورمونی مانند کاهش سطح تستوسترون، کاهش میل جنسی و در برخی موارد، تشنج شود. این عوارض ممکن است به‌طور دائمی باقی بمانند.

برای کاهش خطر تشنج ناشی از ترامادول، باید از مصرف دوزهای بالا خودداری کرد و دارو را طبق تجویز پزشک مصرف کرد. در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهای ضدتشنج تجویز کند.

هیچ مدرک علمی معتبری نشان نمی‌دهد که آب‌لیمو بتواند اثر ترامادول را کاهش دهد یا از بین ببرد. برای کاهش اثر دارو باید با پزشک مشورت کرد.

بله، ترامادول می‌تواند باعث وابستگی جسمی و روانی شود، به‌ خصوص در صورت مصرف طولانی‌مدت یا دوزهای بالا. قطع ناگهانی آن ممکن است علائم ترک ایجاد کند.

Tamol 225 نام تجاری برای ترامادول با دوز بالا است. عوارض آن شامل تهوع، سرگیجه، خواب‌آلودگی، یبوست و در دوزهای بالا، خطر تشنج و وابستگی است.

ترامادول یک داروی شبه مخدر (اپیوئید) است که برای تسکین درد استفاده می‌شود. برخلاف محرک‌ها، ترامادول با مهار سیگنال‌های درد در مغز عمل می‌کند.

در حال حاضر هیچ روش مطمئن و ایمنی برای حذف سریع اثر ترامادول از بدن وجود ندارد. تنها راه، زمان دادن به بدن برای متابولیزه کردن دارو است.

مصرف طولانی‌مدت ترامادول می‌تواند باعث کاهش سطح تستوسترون، افزایش پرولاکتین و در نتیجه، کاهش کیفیت و تعداد اسپرم شود. این موضوع ممکن است بر باروری تأثیر بگذارد.

امتیاز شما به مقاله:
(4.2از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره ترامادول

  1. م گفت:

    سلام من تقریبا۱سال بودکه ترامادول مصرف میکردم الان۴روزکه قطع کردم یایک چهارم قرص کردم اونم بعضی وقتابجاش انداختم به موادسنتی یاجایگزین ولی بازم حس میکنم کم خواب بیقرارهستم ممنون میشم راهنمایی کنیدچی مصرف کنم تا سم زدای بدن زودترانجام بشه دسترسی به کلینیک این حرفاهم ندارم مسیردورهست

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام و درود همراه عزیز
      بهتر است داروهای جایگزین طبق نظر پزشک استفاده بشود.
      توصیه می‌شود جهت مشاوره و راهنمایی بیشتر به پزشک متخصص اعصاب و روان مراجعه کنید.روانپزشک

    2. دكتر احسان بني هاشم گفت:

      كلونوزپام يا زولپيدم براي بي خوابي مصرف كنيد

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        ممنونم
        ولی مصرف و تعیین دز دارو باید با تجویز مستقیم پزشک خودشان صورت گیرد
        تندرست باشید

  2. Majid گفت:

    دوستان من در حال حاضر چند سال هستش مصرف میکنم،حالا کارم به جایی رسیده که تا ۸تا ترامادول ۲۲۵بدنم جواب میده اما یک چهارم قرص بهش اضافه بشه دچار تشنج میشم.تو رو خدا راهنماییم کنید چیکار کنم دارم نابود میشم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      برای ترک متادون و عدم ابتلا به عارضه های بعد از ترک این قرص بهتره با متخصص روانپزشکی مشورت کنید و تحت نظر باشید.
      روانپزشک

    2. احمد گفت:

      سلام.منم مثل شما بودم.روزی ۲ ورق میخوردم.اونم ۱۰۰.دچار تشنج میشدم.به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کردم و با یک دوره مصرف دارو گذاشتم کنار.الان دو ساله حتی ندیدمش.

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        بسیار عالی
        تندرست باشید همیشه

      2. یاور همیشه مومن گفت:

        دمت گرم مرد 🌹❤

    3. ناشناس گفت:

      سلام قرص ترامادول یک نوع موادمخدرهست اگربزاریدکناربایدیک مشاورداشته باشیدماراهنمایی ارشادنمیکنیم ولی بارفتن به جلسات انجمن بهترین راهکاربرای هردوست مصرف کننده می باشدباکمک شمادوستان شدم۹سال و۱۶روز

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سپاس از نظر خوبتان
        تندرست باشید دوست عزیز

    4. hhh گفت:

      عامو شمام مصرفت عین منه ، باروزی یک عدد متادون ۱۰ میل ترک میشه بدون درد و خماری ،تازه نشگیشم ده برابره ترامادله،
      ترامادل رو بزار کنار که به خدا از ترامادل کثیف تر هیچ موادی تو جهان هستی وجود نداره ، برو کلنیک ثبت نام کن تحت نظر پزشک بهت متادن پاک و استاندارد میدن ۱۰ برابر هم بیشتر نشگی داره ، متادون هم نمیگم خوبه اما به خدا سگش میارزه به ترامادل

    5. مهران گفت:

      دوست عزیز دوز را به آرامی کم کن
      مثال..روزی ۸عدد می‌خورید بکنید هفت عدد ونیم تا یک هفته هفته بعد ۷عدد
      هرهفته نیم کم کن تا با توکل برخدا ازش خلاص شوی

    6. ناشناس گفت:

      سلام من ۱۲سال ترمادل مصرف می کردم ازکپسول ۵۰شروشدتابه ۶تا۲۲۵ کلی خراب شدم پیش دوست اشنا یادم میرفت انداختم بازمصرف می کردم اماالان متادون۴۰میندازم روزی یکی حدقل خیالم راحت پشت فرمان تشنج نمی کنم

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام. خوشحالیم که توانسته‌اید مصرف ترامادول را کاهش دهید و با متادون وضعیت بهتری را تجربه کنید. تغییر در مصرف دارو می‌تواند در بهبود وضعیت شما مؤثر باشد، اما همچنان توصیه می‌شود که تحت نظر پزشک متخصص باشید تا از بروز عوارض جانبی احتمالی جلوگیری کنید و به وضعیت بهتری دست یابید. همراهی با مشاورین و پزشکان در این مسیر برای حفظ سلامت شما بسیار اهمیت دارد.
        متخصص روانپزشک

    7. ناشناس گفت:

      کم کم ترکش کن که منم تا۶ تارفتم تشنج کردم مرگ وجلوچشام دیدم تجربه ای خوبی نیست …ترک نکنی بعدپشیمون میشی ادمومیکشه

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        ممنون که تجربه‌ات رو به اشتراک گذاشتید. ترک داروهایی مثل ترامادول می‌تواند به دلیل وابستگی جسمی و روانی مشکلات زیادی ایجاد کند. برای ترک این نوع داروها، بهتر است تحت نظر پزشک و با برنامه‌ای منظم انجام بشه تا از عوارض ناخواسته مثل تشنج و مشکلات دیگر جلوگیری بشه. همیشه توصیه می‌شود که برای ترک دارو، به خصوص داروهای اعتیادآور، از کمک حرفه‌ای استفاده کنی تا روند ترک به درستی و با کمترین خطر طی بشه.

  3. ناشناس گفت:

    اصلا مصرف نکنید حتی با تجویز پزشک🙂

    1. ناشناس گفت:

      عالییییییییییییی

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سپاس

  4. قلی بیگ گفت:

    با سلام خدمت دوستان عزیزی که برای زود انزالی قرص مصرف میکنن و بدن رو به فنا میدن. به جای مصرف قرص ترامادول ومتادون که ترکش طاقت فرسا هست برید دکتر تا با داروهایی که برای این مشکل هست درمان بشید. ریشه بیشتر اعتیادها همین زودانزالی هست.بهترین درمان کمک گرفتن از دکتر هست نه ساقی..

  5. قلی گفت:

    با سلام خدمت دوستان عزیزی که برای زود انزالی قرص مصرف میکنن و بدن رو به فنا میدن. به جای مصرف قرص ترامادول ومتادون که ترکش طاقت فرسا هست برید دکتر تا با داروهایی که برای این مشکل هست درمان بشید. ریشه بیشتر اعتیادها همین زودانزالی هست.بهترین درمان کمک گرفتن از دکتر هست نه ساقی..

  6. محسن گفت:

    سلام خسته نباشید من حدودا یک ماه قرص ترامادول مصرف کردم.برای ترک چندروزبیخوالی باید بکشم.وآیاکلیه وکبد من چقدر درگیرشده است.ودرضمن روزی نصف قرص ۲۲۵مصرف میکردم.ممنون میشم جواب بوهید

    1. محمد گفت:

      سلام. دوست عزیز برای یک ماه مصرف زیاد عارضه ای نداره فقطذیه خورده دستا مور مور میشه. بزارش کنار خدا هم کمکت میکنه

  7. raha گفت:

    سلام یه سوال دارم کسی راجب قرص
    tramapain _xx چیزی میدونه هرچی تو گوگل میزنم چیزی دربارش نمیاره توروخدا اگه کسی اطلاعاتی دربارش داره بهم بگه

    1. ناشناس گفت:

      ترامادول هست

    2. قلی بیگ گفت:

      همون ترامادول هست

    3. سالی گفت:

      سلام رها اینی ک شما میگی tramapain_xx همون ترامادول هستش فقط شرکتش فرق میکنه.ترامادول چندتا شرکت داره یکیشم tamol_x هستش ی نوعشم اسمه شرکتش یادم نیس فقط میدونم پشتش عکسه برجه ایفل هست ک دوزش کمتر از بقیه شرکتاس

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        بله دقیقا

  8. مرتضی گفت:

    سلام،من ابتدا ترامادول رو برای درمان زود انزالیم استفاده میکردم،ولی بعدا شدیدا وابسته شدم،به هییییچ عنوان حتی امتحانشم نکنید،حتی یک بار،الان بعد از ۴ سال،معده و قلبم رو ریخته به هم،با اینکه ۱ ماهه ترک کردم،ولی تپش قلب دارم،معدمم خیلی ضعیف شده،

  9. حمید از یزد گفت:

    من مصرف کننده هروین بودم همراه با داروهای اعصاب و آرام بخش و چند مورد قرص خواب دکترم برایم ترامادول پنجاه تجویز کرد نصف صبح و شب بسیار موثر واقع شد در بیقراری و همچنین خوابم ولی در کل اعتیاد به ترامادول خودش موعضل بزرگیه
    ممنون که نظرم را میخوانید امیدوارم موثر باشد

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      ترامادول و ترک اعتیاد بهتره تحت نظر متخصص روانپزشکی صورت گیر تا عوارض جانبی دارو متوجه شما نشود.

      1. عرشیا گفت:

        وقتی دیگه نخورده خودتون از تغیر رفتار و کردارش میتوانید بفهمید حالا از صحبت کردن و صورت و درد های ناگهانی گرفته تا تغیر هنگامه رابطه و بدخلقی تا چند مدت .اگه دیدی باز خوش اخلاق شد و توانمند بدون باز مصرف میکنه. فقط با صحبت کردن درست بودن فشار میتوانید خودتون کمکش کنید وگرنه زندگیتون به یه تار مو بنده.وسلام

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سپاس از شما
          تندرست باشید عرشیا ی عزیز

    2. آیسان گفت:

      سلام.شوهرم چند ماه قبل یکدفعه تشنج کرد.تا اون موقع اصلا ندونستم ترامادول مصرف میکنه…دیگه بعد اون یک دو هفته اذیت شد دیگه چیزی ندیدم.ولی تو دلم یه حسی بهم میگه ترک نکرده.همش دلهره دارم.راهنمایی میخوام لطفا

      1. خردادیان گفت:

        دمت گرم .همینکه جواب خیلیا رو دادی یعنی کارت درسته.
        مشتی هستی دکتر

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سالم باشید

      2. خودم گفت:

        سلام،همیشه جیباشو چک کن!اگه استفاده میکنه آخرش سوتی میده.جاسازشو پیدا کن بعدش ببین وقتی کنارت خوابیده یهو یه لرزشی نمیکنه!رفتارو خوابشو در نظر بگیر،یا خودتو راحت کن بگو بیام بریم آزمایش بدیم کیت مخصوص ترامادول از داروخانه بگیر بگو جلو خودت تست بده،اما امیدوارم ترک کرده باشه،واسه اینکه هر چقدر بیشتر بگذره،ترکش سخت تر میشه

        1. Meshki_posh_15 گفت:

          سلام دوستان امیدوارم حاله همتون خوب باشه از خدا میخوام هر کسی که گرفتار این قرص هست زودتر رها بشه همه یه جوری از نا آگاهی این قرص رو مصرف کردن مصرف کنندگان دو دسته هستن یک دسته بدونه آگاهی فکر میکرد یه قرص سرماخوردگی هست هر وقت خواستم میزارم کنار دسته دوم دیده دورو بریاشون مصرف میکنن در چه حالی هستن گفتن بابا این شورشو در اورده من هر وقت بخوام میخورم هر وقت نخوام نمیخورم اون یک ماه اول اونجوری هست بعد نمیتوانی ول کنی دیگه اون قرص دستور بهت میده چیکار بکن کجا برو چی بخور اول تو دستور میدادی بعد که وارد بدنت شد شهر درونی بدنتو ویران کرد دیگه همه کاره اون هست ۱۲ سال با ناآگاهی مصرف کردم اول گفت عجب چیزیه میبینین دکترهایه بیشرف به همه معرفی نمیکنن همه حالش خوب توپ باشه بعد یک سال دیگه آدم دو شخصیت بود اولش خوب بود مهربان به کارم میرسیدم بعد همه چیمو از دستم گرفت همه راه هارو رفتم تا کنار بزارم ۱۲ بارم ترک خرکی کردم یه دفعه گذاشتم زمین ۱۰ روز اعضاب کشیدم یک دو ماه هم حالم خوب نبود باز مجبور به مصرف شدم به خاطر شرایط بی پولی الان یک راه پیدا کردم دیگه آخرش هایه این اعتیاده امیدوارم سه ماهه از درمانم مونده امیدوارم دعام کنید دیگه این آخرین راهه فکر کنم ازش رها بشم جز این یعنی جایی فکر کنم نباشه منم دعا میکنم شما هم هر چی زودتر ازش رها بشین یه عده میاد میگن اینا غیرت ندارن اراده ندارن اصلا هم اونجوری نیست اینا غیرتم دارن اراده هم دارن اعتیاد رو نمیتوانی مثل بیماری هایه دیگه تعریف کنید باید درک کنی کمک کنی کنار بزاره شما میتونید بوی عطر رو تعریف کنید نه نمیتونی فقط میتونید بگین فلان اسانس هست همین اعتیاد خیلی فراتر از بیماریها هست دارن درمان سرطان رو پیدا میکنن کشورها ولی هنوز درمان اعتیاد رو هیچ کشوری نتونسته پیدا کنه خدارو شاکرم پایه منو جایی باز کرده فکر کنم حقم هست ۱۲ سال تلاش برایی رهایی دیگه رها بشم اینم بگم نه کمپی دیدم نه اورقانی مواضبه دورو بریات عزیزانتون باشین اموزش بهشون بدین آگاهی بدین تا نرن سراغ همچین دارویی که به راحتی همه جا پیدا میشه مخلص همتون

        2. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام، خیلی متاسفم که شما چنین تجربه‌ای داشته‌اید و خوشحالم که در حال بهبودی هستید. اعتیاد به هر چیزی، چه دارو، چه ماده‌ای دیگر، قطعاً به مرور زمان می‌تواند بسیار پیچیده و آسیب‌زننده شود. مهم‌ترین نکته در تجربه شما این است که از آگاهی نداشتن و عدم مشاوره درست رنج بردید، که این مشکل بسیاری از افرادی است که به طور ناخواسته وارد این چرخه می‌شوند. شما نشان دادید که برای رهایی از این مشکل نیاز به اراده و حمایت‌های لازم دارید، و این که از آن رها شوید به معنای این است که نه تنها برای خودتان بلکه برای دیگران نیز الگوی مثبتی خواهید بود. متاسفانه بسیاری از افراد زمانی به سمت این داروها می‌روند که نمی‌دانند چه عواقب جدی‌ای می‌تواند داشته باشد، ولی همان‌طور که شما هم اشاره کردید، حمایت و آگاهی دادن به اطرافیان می‌تواند باعث جلوگیری از چنین مشکلاتی شود. امیدوارم که درمان شما به خوبی پیش برود و از این مرحله به سلامت عبور کنید. هر کسی که در مسیر بهبودی است، قطعاً شایسته بهترین‌هاست.

      3. ناشناس گفت:

        خدا کمکت کنه

  10. ارسلان شکیبا گفت:

    ترمادول استفاده میکردم ترک قرص

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      برای ترک مواد مخدر مانند ترامادول بهتره با متخصص روانپزشکی مشورت کنید. از این لینک می تونید نوبت مشاوره تلفنی و حضوری بگیرید.
      متخصص روانپزشکی

      1. Emrah گفت:

        من چند سال مصرف میکردم با دوزهای ۲۲۵ روزی ۷یا۸ عدد الان اولین روز ترکمه که خودم خسته شدم ولی عذاب عضلانیه شدیدی داره که هیچ مسکنی جواب نمیده.
        بیهوده مصرف نکنین

        1. همیار دکترِتو گفت:

          ممنون که تجربه خودتون با دوستانتون به اشتراک گذاشتید. این دارو نباید خودسرانه مصرف شود زیرا وابستگی در فرد ایجاد می کند.

      2. م گفت:

        سلام من تقریبا۱سال بودکه ترامادول مصرف میکردم الان۴روزکه قطع کردم یایک چهارم قرص کردم اونم بعضی وقتابجاش انداختم به موادسنتی یاجایگزین ولی بازم حس میکنم کم خواب بیقرارهستم ممنون میشم راهنمایی کنیدچی مصرف کنم تا سم زدای بشه دسترسی به کلینیک این حرفاهم ندارم مسیردورهست

        1. همیار دکترِتو گفت:

          دوست عزیز
          بی خوابی و بیقراری از عوارض ترک مواد است که میتونید از داروهای گیاهی آرامبخش برای از بین بردن اضطراب و بی قراری استفاده کنید.

    2. آرمین گفت:

      سلام من تقریبأ سه هفته مصرف کردم دوزشو هردو روز یه بار بالاتر میبردم بعد متوجه شدم با این اوضاع نابود میشم سه روزه ترکش کردم بشدت بیقرارم بدنم درد میکنه شبا توخواب زیاد سرفه میکنم توروخدا مصرف نکنین به خطرش نمیارزه

      1. دنیا گفت:

        انشالله ک هر چ سریعتر حالتون خوب شه وسلامتیتونو بدست بیارید همین ک همت کردین و قدم برداشتین واسه ترکش خودش یه موفقیت بزرگه 🥰

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سپاس از شما
          تندرست باشید