سلامت روان
آیا درمان افسردگی با دستگاه TDCS ممکن است؟
تحریک الکتریکی مستقیم مغز (tDCS) یک روش غیر تهاجمی برای درمان افسردگی است که با استفاده از جریان الکتریکی ضعیف و کنترل شده، نواحی خاصی از مغز را تحریک میکند. این روش به دلیل اثرات مثبت و ایمنی بالا، در درمان افسردگی، درد مزمن و سایر اختلالات عصبی و روانپزشکی بهکار میرود. برخلاف داروهای ضد افسردگی، tDCS به عنوان یک درمان سریع و بدون نیاز به مصرف دارو، توانسته است محبوبیت زیادی کسب کند و نتایج مثبتی در بهبود علائم افسردگی نشان دهد.
اختلال دو قطبی چیست؟ علت بیماری دوقطبی و راه های درمان آن
بیماری دو قطبی یکی از بیماریهای اعصاب و روان است که برای درمان آن باید به دکتر روانپزشک یا دکتر روانشناس مراجعه کنید. اگر این بیماری را به حال خود رها کنید، ممکن است عوارض آن شما را درگیر کند. همچنین درمان این بیماری میتواند کیفیت زندگی بیمار را چند برابر کند.
عوامل تشدید کننده اختلال دو قطبی کدامند؟
اختلال دوقطبی با دورههای تغییرات شدید خلق از مانیا تا افسردگی مشخص میشود. عوامل مختلفی میتوانند باعث شروع دوره خلقی دوقطبی و تشدید کننده این اختلال باشند مانند استرس، تغییرات هورمونی و مصرف داروها و الکل. برخی افراد ممکن است دورههای خلقی را بدون هیچ دلیل مشخصی تجربه کنند. در مجموع، عوامل متعددی میتوانند در تشدید و تحریک دورههای مانیا و افسردگی در بیماری دوقطبی نقش داشته باشند.
اختلال دو قطبی در کودکان چگونه است؟
آگاهی از اینکه فرزندتان مبتلا به اختلال دو قطبی است، میتواند سخت و طاقت فرسا باشد. البته نگران نباشید، اختلال دو قطبی در کودکان قابل کنترل و مدیریت است. توجه به علایم و تشخیص به موقع و درمان مناسب کمک میکند که کودک به خوبی از پس این عارضه بربیاید. بهتر است از حمایت دوستان و خانواده برای درمان این اختلال در کودکان کمک بگیرید. مراجعه به روانپزشک و روان درمانی و دارودرمانی از اصول اولیه درمان اختلال دو قطبی در کودکان هستند.
درمان اختلال دو قطبی به چه صورت است؟
تا به امروز هیچ درمانی برای اختلال دو قطبی وجود ندارد، صرفا میتوانید با برنامه ریزی روشهای درمانی و تغییرات سبک زندگی، روند پیشروی بیماری را کنترل و مدیریت کنید. در موارد افسردگی شدید، بیمار باید به صورت موقت در بیمارستان بستری شود. بیشتر اوقات، میتوان با ترکیبی از دارو و روان درمانی، علایم اختلال دوقطبی را کنترل کرد.
تست اختلال دو قطبی چگونه عمل می کند؟
تشخیص اختلال دوقطبی نیازمند ارزیابی جامع و چندبُعدی توسط متخصصان بهداشت روان است. این فرایند شامل مصاحبه بالینی تخصصی، بررسی سابقه پزشکی و خانوادگی، ارزیابیهای روانشناختی و مشاهده رفتار فرد در طول جلسات میشود. هیچ تست یا غربالگری سریع و قطعی برای تشخیص اختلال دوقطبی وجود ندارد. این تشخیص باید بر اساس معیارهای تخصصی و تجربه بالینی متخصصان صورت گیرد.
اختلال وسواس فکری عملی (OCD) چیست و چگونه درمان میشود؟
اختلال وسواس (او سی دی) نوعی اختلال روانی است که در آن فرد درگیر افکار، تصاویر ذهنی و تکانههای آزاردهنده و ناخواسته میشود. درمان دارویی با داروهای ضدافسردگی مانند انواع سلکتیو سروتونین بازجذبکننده (SSRI) یا کلومیپرامین انجام میشود.
آر تی ام اس چیست؟ درمان افسردگی با rTMS چطور انجام می شود؟
دستگاه آر تی ام اس نوعی روش درمانی نوین و غیرتهاجمی است که در سالهای اخیر بهعنوان یک گزینه درمانی موثر برای افسردگی مطرح شده است. این روش با استفاده از میدان مغناطیسی تکرارشونده، فعالیت مغز را تحریک میکند و به بهبود عملکرد مناطق درگیر در افسردگی کمک میکند.
چرا ترس از ازدواج اتفاق می افتد؟ درمان گاموفوبیا چیست؟
بیشتر افراد حین ورود به روابط متعهدانه دچار تردید میشوند. اما افراد مبتلا به گاموفوبیا، ترس از رابطه همراه با تعهد میتواند آنها را از زندگی ساقط کند. ترس از ازدواج اجازه نمیدهد که فرد در رابطه پیش برود یا با دیگران صمیمی شود. اگر یک بار قلبتان شکسته باشد، گاموفوبیا راهی است که از شما در مقابل تجربه دوباره این درد محافظت میکند.
کابوس شبانه چیست و چرا تکرار می شود؟
کابوس ها رویاهای ترسناک و نگرانکنندهای هستند که معمولاً در مراحل عمیق خواب رخ میدهند و میتوانند باعث بیدار شدن فرد و احساس ترس و اضطراب شوند. این تجربیات خواب میتوانند بهطور موقت ضربان قلب و تنفس را افزایش دهند و احساس ناامنی ایجاد کنند. کابوسها ممکن است به دلایل مختلفی مانند استرس، اضطراب، تجربههای تروماتیک، مصرف داروهای خاص یا مشکلات روانی رخ دهند و در برخی موارد نیاز به درمان و مشاوره دارند.
کتامین درمانی چیست؟ آیا در درمان افسردگی موثر است؟
کتامین درمانی در بیماران افسرده مقاوم به درمان و با افکار خودکشی ممکن است مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر افسردگی اختلالات اضطرابی نیز از این روش درمانی بهره میبرند.
کنترل امواج مغزی با نوروفیدبک
نوروفیدبک یا نوروفیدبک تراپی یک روش غیرتهاجمی برای درمان و بهبود عملکرد مغز است که با استفاده از فناوری پیشرفته، فعالیتهای مغزی را اندازهگیری و به فرد بازخورد لحظهای ارائه میدهد. در این روش، الکترودهایی به سر متصل میشوند که امواج مغزی را ثبت میکنند و با نمایش اطلاعات به صورت گرافیکی یا صوتی، فرد میتواند یاد بگیرد که چگونه فعالیت مغزی خود را بهبود دهد. نوروفیدبک بهویژه در درمان اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی، بیشفعالی و اختلالات خواب مؤثر است.