فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
لوزهها بافت نرمی هستند که در پشت حلق شما قرار دارند. گاهی ممکن است که این توپهای گردی که در انتهای گلوی شما قرار دارند، با مشکلات و بیماریهایی مواجه شوند که درمان آنها نیازمند مداخلات متخصص گوش و حلق و بینی باشد.
حتما نام لوزه سوم به گوش شما رسیدهاست. سنگ لوزه و سرطان لوزه چطور؟ آیا به یاد میآورید که در مدارس و در سالهای کودکی، برخی از دوستان شما لوزههای خود را عمل میکردند و آنها را از گلوی خود بر میداشتند؟ آیا به یاد میآورید که کسی از اطرافیان به سنگ لوزه و یا سرطان لوزه مبتلا شدهباشد؟
اگر به التهاب لوزه ها مبتلا شدهاید و یا فرزند شما اختلالی مرتبط با لوزههایش دارد، بهتر است که این مطلب را با دقت بخوانید و در صورت لزوم از متخصص گوش و حلق و بینی نوبت دریافت کنید. برای دریافت نوبت از متخصص گوش و حلق و بینی میتوانید وارد سایت نوبتدهی آنلاین دکترتو شوید و با وارد کردن تخصص گوش و حلق و بینی در شهر مورد نظر به لیستی از این دکترها دسترسی داشتهباشید و از مورد مناسب، نوبت دریافت کنید.
لوزه چیست؟
لوزهها یک جفت توده بافتی نرم هستند که در بخش پشتی گلو درون حلق قرار دارند. هر لوزه از بافتی مشابه غدد لنفاوی با پوششی از مخاط صورتی (مشابه پوشش کنارههای دهان) تشکیل شدهاست. در میان مخاط آنها حفرههایی وجود دارد که به آنها ریزغده (غدد کوچک لولهای) گفتهمیشود.
انواع متفاوتی از لوزهها داریم:
- لوزه کامی (سقف دهان)
- لوزه زبانی
- آدنوئید.
دو لوزه کامی در دو طرف قسمت پشتی گلو قراردارند که با بازشدن دهان قابل مشاهدهاند. لوزه زبانی در سطح پشتی زبان در قسمت انتهایی آن قرار دارد. آدنوئیدها در حفره بینی پشتِ سقف دهان قرارگرفتهاند و تنها با معاینه بینی با لوازم پزشکی قابل مشاهدهاند. تمام این ساختارها گاهی با نام حلقه والدِیِر شناختهمیشوند چون مانند یک حلقه در اطراف حفره بین بینی و دهان جای دارند.
در دکترتو میتوانید با بهترین پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدامکنید. لوزه کامی ممکن است ملتهب شود که به آن التهاب لوزه میگویند. آدنوئید و لوزه کامی هر دو ممکن است بزرگتر از حالت طبیعی شوند و مشکلاتی از قبیل تنفس بد یا بدخوابی را بهوجود بیاورند.
عملکرد لوزه ها چگونه است؟
لوزهها و آدنوئید به عنوان بافت لنفاویِ همراه با مخاط حاوی سلولهای B و T و ماکروفاژ ها هستند. اینها در مبارزه با عفونتها نقش محدودی دارند، اولین بخش دفاعی بدن در مقابل موارد آسیبزایی که از طریق مجاری بینی یا دهان وارد حلق میشوند، است. با اینحال به نظر نمیرسد حذف و برداشتن آنها باعث افزایش حساسیت به عفونت شود. در ادامه به بیماریهای لوزهها پرداختهایم و هر کدام را به طور جداگانه بررسی کردهایم.
لوزه سوم چیست؟
آدنوئید یا به اصطلاح عامیانه لوزه سوم در حفره بینی پشتِ سقف دهان قرار گرفتهاست. بدون تجهیزات خاص از درون دهان یا بینی قابل مشاهده مستقیم نیست. لوزه سوم نیز از نظر ساختار، عملکرد، آسیبهای احتمالی و درمان مشابه دیگر لوزهها است. تنها نکته قابلتوجه این است که تورم لوزه سوم بیشتر در کودکان شایع است و در بزرگسالان به ندرت رخ میدهد. در ادامه عکس لوزه سالم و ناسالم را مشاهده خواهید کرد.
۱. التهاب لوزه ها و انواع آن کدامند؟
التهاب لوزهها نوعی عفونت رایج لوزه است. سه نوع متفاوت از التهاب لوزه داریم: حاد، مزمن، عودکننده.
التهاب لوزه حاد
در التهاب لوزه حاد، علائم التهاب لوزه به مدت ۱۰ روز و یا کمتر در فرد باقی میمانند. معمولا این علائم پر سر و صدا هستند و باعث آزار زیاد فرد میشوند. التهاب حاد لوزه سریع و ناگهانی ایجاد میشود و سریع و بعد از مدت کوتاهی برطرف میشود. معمولا در صورت چرکی بودن این التهاب، دارودرمانی برای فرد انجام میشود و آنتیبیوتیک تراپی برای او در نظر گرفته میشود.
التهاب لوزه مزمن
التهاب مزمن لوزهها یکی از انواع التهاب لوزه است که برای مدت طولانیتری در فرد باقی میماند و در ۱۰ روز یا کمتر برطرف نمیشود. معمولا التهاب مزمن لوزهها با علائم خفیفتری نسبت به التهاب حاد لوزهها خود را نشان میدهد اما به درمان به خوبی التهاب حاد پاسخ نمیدهد.
التهاب لوزه عودکننده
التهاب لوزهای که به دفعات در فرد تکرار شود و در یک سال چندین بار دیدهشود، التهاب لوزه عودکننده و یا التهاب لوزه تکرارشونده نامیده میشود. برای درمان این مشکل باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید و به دنبال درمان جدی باشید.
علت التهاب لوزه چیست؟
از اصلیترین علتهای ایجاد التهاب لوزهها، میتوان به التهاب و عفونتهای باکتریال و ویروسی اشاره کرد. البته که التهاب لوزهی ویروسی از موارد شایعتری است و بسیار بیشتر در افراد دیدهمیشود. همچنین احتمال اینکه به سرعت در میان یک جمعیت پخش شود وجود دارد. به طور کلی علتهای ویروسی و باکتریال ایجاد التهاب لوزهها شامل موارد زیر هستند؛
- راینوویروس: این ویروسها باعث ایجاد سرماخوردگی میشوند و شایعترین علت ایجاد عفونت و التهاب لوزهها هستند.
- ویروسی که ایجاد آنفولانزا میکند. این ویروس هم از علتهای شایع ایجاد التهاب لوزه است و بسیار زیاد در افراد دیدهمیشود.
- ویروس پارا آنفولانزا که باعث التهاب گلو میشود هم میتواند ایجاد التهاب لوزه کند.
- انتروویروس: این ویروس بیماریای پا و دست و دهان ایجاد میکند.
- آدنوویروس: علت شایع ایجاد اسهال است.
- ویروس روبلا که ایجاد سرخجه میکند.
- باکتری استرپتوکوک که ایجاد عفونت باکتریال و التهاب لوزه میکند.
آیا التهاب لوزه واگیردار است؟
در حالت عادی این عفونت بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از ظهور هر گونه علائمی قابل انتقال (واگیردار) است. همچنین در حین بروز و تا زمان رفع نشدن بیماری هنوز قابلیت واگیردار بودن دارد. موارد زیر را به خاطر داشتهباشید:
- اگر به دلیل ابتلا به عفونت باکتریاییِ لوزه، آنتیبیوتیک مصرف شود؛ واگیردار بودن طی ۲۴ ساعت متوقف میشود.
- این بیماری از طریق تنفس در محیطی که فرد مبتلا عطسه یا سرفه کردهباشد قابل انتقال است. همچنین با برخورد دست به جسمی آلوده و تماس دست با دهان یا بینی میتواند منتقلشود.
۲. همه چیز درباره سنگ لوزه
به ذرات سفید یا زرد چرکیِ موجود روی لوزهها سنگ لوزه گفتهمیشود. البته سنگهای کوچک بسیار عادی هستند بخصوص در افرادی که مبتلا به التهاب آن میشوند. اما موارد بزرگتر به ندرت دیدهمیشوند و نیاز به مراقبت پزشکی دارند.
به طور عادی بقایایی مثل غذا، سلولهای مرده و مخاط را میبلعید. این بقایا در حفرات ریز لوزهها گیر میکنند. به مرور زمان، باکتری با آهکیکردن آنها را از حالت ژلهای و نرم به حالت سخت و سفت تبدیل میکند و سنگ را ایجادمیکند.
علائم بسته به اندازه سنگ میتواند مشابه موارد گفتهشدهباشد.
برای درمان سنگ لوزه بزرگ نیز بسته به علائم روشهای مختلفی وجود دارد؛
- غرغره کردن آب نمک میتواند منجر به خارجشدن سنگ شود.
- با استفاده از مسواک یا وسایل مشابه به صورت دستی میتوان سنگ را خارج کرد.
- توسط برخی پزشکان مصرف آنتیبیوتیکها برای درمان سنگ لوزه پیشنهاد میشود.
- در موارد حادتر پزشک با جراحی سنگها را خارج میکند.
- اگر تبدیل به بیماری عودکننده یا مزمن شود، یعنی فرد در سال چندین بار سنگ لوزه بگیرد، پزشک پیشنهاد برداشتن لوزه را میدهد.
۳. عفونت لوزه و مشکل بلع غذا
عفونت لوزهها به عنوان علتی برای مشکل بلع غذا گزارش شدهاست. علائم این امر نیز لوزههای قرمز و ملتهب است. رفع مشکل بلع غذا اگر در ارتباط با عفونت لوزه باشد از طریق مصرف آنتیبیوتیک یا ضدالتهاب باشد. اگر عفونت به داروها پاسخ ندهد باید لوزه را برداشت.
علل شایع عفونت لوزه چیست؟
التهاب لوزه عموما به دلیل عفونت ویروسی است (در سنین جوانی). ویروسهایی که عموماً باعث سرماخوردگی میشوند میتوانند منجر به التهاب آنها شوند. ویروسهایی مثل هپاتیت آ و HIV که عامل ایدز هست نیز میتوانند لوزهها را ملتهب کنند. همچنین عفونتهای باکتریایی مثل گلودرد استرپتوکوک نیز منجر به التهاب لوزه میشوند. در کودکان (سنین ۵ تا ۱۵ سال) عفونت باکتریایی شایعتر است.
در دکترتو میتوانید با بهترین پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی در شهر خود آشنا شوید، با آنها به صورت تلفنی یا آنلاین مشورت کنید و همچنین برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
متن انگلیسی:
به نقل از mayoclinic
Tonsillitis is most often caused by common viruses, but bacterial infections also can be the cause.
ترجمه متن:
التهاب لوزه معمولا به علت ویروسها ایجاد میشود. اما گاهی عفونتهای باکتریایی این مشکل را ایجاد میکنند.
علائم عفونت لوزه چیست؟ (علائم لوزه در بزرگسالان)
بسته به میزان آلودگی علائم و شدت آنها متفاوت است ولی به طور کلی علائمِ شایع به شرح زیر است:
- گلودرد هنگام بلعیدن (مشکل در بلع غذا)
- لوزههای قرمز، ورمکرده و همراه با نقاط چرکی و تورم گلو
- تب
- سردرد
- درد در گوش یا گردن (عفونت لوزه میتواند دلیل گوش درد باشد)
- خستگی
- آشفتگی خواب
- سرفه
- لرز
- تورم گرههای لنفاوی.
علائم دیگری که شیوع کمتری دارند به شرح زیر است:
- کوفتگی
- درد شکمی و استفراغ
- حالت تهوع
- تغییر در حالت صدا
- مشکل تنفسی
- سخت بازشدن دهان
- گاهی سنگ لوزه
علائم لوزه سوم در کودکان چیست؟ (متفاوت از علائم لوزه سوم در بزرگسالان است؟)
به طور کلی علائم لوزههای بزرگشده و یا ملتهب در کودکان شامل موارد زیر است؛
- کودک احساس گلودرد میکند. (لوزه سوم میتواند علت گلو درد باشد)
- هنگامی که چیزی را قورت میدهد و میبلعد احساس درد در گلو میکند.
- کودکی که لوزه سوم داشتهباشد اشتهای خود را از دست میدهد.
- معمولا رنگ لوزهها یه قرمز روشن تغییر میکند.
- بر روی لوزهها چرک و لایهی نازک زرد یا سفید رنگ دیدهمیشود.
- معمولا در بیمارانی که به لوزه سوم مبتلا میشوند تب یکی از علائم بارز است.
- احتمال بوی بد دهان و تنفس بدبو هم در بیمارنی که لوزه سوم دارند وجود دارد.
اما علائم لوزه سوم شامل موارد زیر هستند:
- مشکل تنفس از طریق بینی
- تنفس همراه با صدا
- اختلالات خواب مانند خر و پف (از دلایل خروپف میتواند لوزه باشد)
- دردهای عودکننده و زیاد گوش
- احساس درد در گلو و گاهی لارنژیت گلو
- تب
- تنفس دهانی بیشتر
- سینوزیت
- کاهش شنوایی
- گرفتگی بینی
- احساس خستگی مفرط ناشی از تنفس
- سردرد
روش های درمان عفونت لوزه و علایم لوزه چیست؟
عفونت خفیف به ویژه در موارد ویروسی نیاز ضروری به درمان ندارند. در مواردِ شدیدتر عفونت لوزهها، درمان شامل مصرف آنتیبیوتیکها (در عفونت باکتریایی)، برداشتن لوزه و روشهای درمانی خانگی است. در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم.
درمان دارویی (قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت لوزه)
اگر یک عامل باکتریایی باعث عفونت شدهباشد، متخصص گوش و حلق و بینی میتواند برای مبارزه با آلودگی آنتیبیوتیک تجویز کند. آنتیبیوتیکها کمک میکنند که علائم به سرعت از بین بروند. با این حال مصرف آنها خطر مقاومت به آنتیبیوتیکها و سایر عوارض جانبی مثل ناراحتیِ معده را افزایش میدهد. تجویز و مصرف آنتیبیوتیکها برای افرادی که در معرض عوارض التهاب هستند ضروریتر است.
نکته مهمی که باید رعایت شود این است که باید تا انتهای دوره و مصرف کامل میزان دارویی که پزشک تجویز میکند درمان را ادامهداد. حتی اگر تمامی علائم به طور کامل از بین بروند، در صورتی که مصرف دارو را برخلاف دستور پزشک قطع کنید، عفونت لوزه میتواند بدتر شود. پزشک ممکن است به شما برنامهای برای مراجعه مجدد بدهد تا از تاثیر دارو اطمینان حاصل شود. متخصصین معمولا به درمان عفونت ویروسی یا بزرگشدن لوزهها و آدنوئید با تجویز داروهای مسکن بدون نسخه کمکمیکنند.
درمان خانگی
با تشخیص عفونت لوزهها توسط پزشک گوش، حلق و بینی، برخی درمانهای خانگی میتوانند علائم عفونت مثل گلو درد را کاهش دهند. و اما برای گلو درد چی خوبه:
- استراحتکردن که با ذخیره انرژی بدن در جهت مبارزه با عفونت به روند بهبودی کمکمیکند.
- نوشیدن مایعاتِ زیاد از خشکشدن گلو و ناراحتی و درد بیشتر جلوگیری میکند. هنگام پاسخ به یک عفونت یا بیماری بدن به آب بیشتری نیاز دارد. نوشیدنیهای گرم و ترجیحا بدون کافئین درد را تسکین میدهند.
- هوای خشک در این شرایط گلو را اذیت میکند. استفاده از دستگاههای مرطوبکننده هوا یا نشستن در حمام با بخار آب میتواند از این امر پیشگیری کند.
- غرغره کردن آب نمک که به پاکسازی گلو از خلط و مخاط کمکمیکند.
- دوری از محرکها مثل تنباکو و محیطهای پر دود میتواند به کاهش علائم کمککند.
- مسکنهای بدون نسخه مثل ایبوپروفن یا استامینوفن میتوانند به کاهش درد یا تب کمککنند.
از آنجایی که عفونت لوزهها اغلب با گلودرد همراه است برخی از روشهای درمان خانگی گلو درد در مورد عفونت لوزهها هم میتواند کارساز باشد.
برداشتن لوزه
برداشتن لوزه از طریق عمل جراحی صورت میگیرد. این عمل در گذشته بهعنوان درمان رایج این عفونت استفاده میشد. امروزه برداشتن لوزه معمولا در موارد خاص صورت میگیرد. مثلا هنگامی که عفونت مکرر رخ میدهد یا به دیگر روشهای درمانی پاسخ نمیدهد. موارد دیگری چون ایجاد بافت سرطانی در لوزه و خونریزی مکرر رگهای سطح آن میتوانند دلیل برداشتن باشند. آدنوئید نیز در شرایط خاص مثل لوزه (تکرار عفونت، عفونت مزمن، عدم پاسخ به دیگر داروها) با عمل جراحی برداشتهمیشود.
عوارض برداشتن لوزه
برداشت لوزه نیز مانند دیگر جراحیها میتواند خطراتی به همراه داشتهباشد:
- واکنش به داروهای بیهوشی. اثرات کوتاه مدت این داروها میتواند شامل سردرد، حالت تهوع و استفراغ و یا درد عضلانی باشد.
- تورم، بزرگ و متورم شدن زبان و یا سقف دهان در ساعات اولیه میتواند باعث مشکلاتی از جمله اشکال در تنفس شود.
بهترین فصل برای عمل لوزه سوم
بهترین زمان برای برداشتن لوزهی درجه سوم زمانی است که در فصل سرما نباشیم که لوزهها تحریک نشوند و احتمال عفونت و سرماخوردگی وجود نداشتهباشد.
شربت برای لوزه سوم
در صورتیکه التهاب لوزهها در فرد ایجاد ناراحتی بکند، میتوان از شربت زیر برای بهبود این حالت استفاده کرد؛
- شربت آموکسی سیلین
- شربت آزیترومایسین
- شربت سفکسیم
- شربت دیفن هیدرامین.
آنتی بیوتیک برای لوزه سوم
در صورتیکه التهاب لوزهها چرکی باشد، باید درمان دارویی در نظر گرفتهشود. برای درمان دارویی نباید سرخود از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنید و حتما باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. درمان آنتی بیوتیکی و ضد چرکی در التهاب لوزهها به شکل زیر انجام میشود؛
معمولا برای درمان این بیماری از پنی سیلین برای خوراکی به مدت ۱۰ روز استفاده میشود. در صورت وجود آلرژی به این دارو معمولا از داروهای جایگزین استفاده میشود. نکتهای که از اهمیت بالایی برخوردار است این است که باید دورهی درمانی آنتیبیوتیک تراپی انجام شود. اگر دورهی درمانی کامل نشود، ممکن است که عفونت به بخشهای دیگر بدن هم گسترش پیدا کند و ایجاد مشکل کند.
درمان گیاهی لوزه سوم در کودکان
درمانهای گیاهی به تنهایی برای درمان التهاب لوزهها مناسب نیستند، مخصوصا لوزه سوم. اما میتوانند در تسکین علائم التهاب لوزهها بسیار موثر باشند.
- آبلیمو و عسل: عسل و لیمو هر دو خاصیت ضد میکروبی دارند و این حالت باعث بهبود عفونت و التهاب لوزهها میشود. درست کردن شربت آبلیمو و عسل میتواند در بهتر کردن درد گلو و چرکها موثر باشد.
- سیر: سیر نقش ضد الهابی و ضد میکروبی دارد. بنابراین در بهبود التهاب لوزهها مخصوصا از نوع چرکی موثر است.
- زردچوبه: استفاده از زردچوبه که هم آنتی اکسیدان، ضد باکتریال و هم ضد التهاب است میتواند بسیار مفید باشد.
- شنبلیله: این گیاه یک داروی ضد التهاب است و میتواند در درمان لوزه سوم موثر باشد.
۴. سرطان لوزه چیست؟
به رشد غیرطبیعی سلولهایی که در لوزه شکل میگیرند، سرطان لوزه میگویند. این سرطان میتواند منجر به مشکل بلع غذا و احساس گیرکردن چیزی در گلو را به همراه داشتهباشد.
سرطان لوزهها معمولا دیر تشخیص دادهمیشوند، یعنی زمانی که دیگر سرطان به مناطق مجاور مانند غدد لنفاوی گردن گسترش پیداکردهاست. این بیماری به نامهای دیگر مانند سرطان گردن و سرطان گلو نیز شناختهمیشود.
علت این بیماری تغییر در ژنهای سلولهای لوزه است. مصرف تنباکو، نوشیدن الکل و آلودگی با ویروس پاپیلیوم انسانی به عنوان محرکهای این بیماری شناساییشدهاند.
۵. کرونا و التهاب لوزه گلو مرتبط هستند؟
برخی علائم کرونا و عفونت لوزهها، مانند تب و گلودرد مشابه هستند. عفونت وقتی رخ میدهد که لوزهها عفونی یا ملتهب شدهباشند که معمولا توسط ویروس یا باکتری است. بیماری کرونا با ویروس جدید کووید ۱۹ که ایجاد بیماری تنفسی میکند رخ میدهد و علائمی مانند مشکل تنفسی، تب و سرفه به همراه دارد.
برای تشخیص این دو بیماری از هم باید توجه داشت که بیماری کرونا برخلاف التهاب لوزه همراه با درد قفسه سینه، گرفتگی بینی، کاهش حس چشایی و بویایی یا تلخ شدن دهان است. همچنین عفونت لوزه علائمی نظیر مشکل بلع غذا، لوزههای ورم کرده و قرمز، ورم غدد لنفاوی گردن را به همراه دارد که در بیماری کرونا مشاهده نمیشوند.
انواع مشکلات لوزه | علائم | درمان |
---|---|---|
التهاب لوزه | گلو درد | درمانهای گیاهی و طب سنتی |
عفونت لوزه | ورم گلو | استفاده از آنتی بیوتیک |
لوزه سوم | سوزش هنگام بلع | داروهای ضد التهاب |
سرطان لوزه | درد هنگام بلع | درمانهای سرطان مثل شیمی درمانی و پرتودرمانی |
سنگ لوزه | بوی بد دهان | برداشتن لوزهها و جراحی |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
به طور کلی لوزهها وقتی بدون علائم باشند، نیاز به درمان ندارند. خیلی از علائم با درمان های خانگی درمان می شوند. حتما از خود میپرسید که برای گلو درد به چه دکتری مراجعه کنیم! اگر لوزهها به قدری متورم شدند که تنفس را مشکل کنند، البته بهندرت رخ میدهد، باید فورا مراقبتهای لازم انجام شود و به پزشک گوش، حلق و بینی مراجعه شود. همچنین اگر فردی علائم زیر را مشاهده کرد باید به پزشک مراجعه کند:
- تب بالا
- سفت شدن گردن
- ضعف ماهیچه
- گلودردی که بیشتر از دو روز طول ادامه پیدا کند.
برای دریافت نوبت فوق تخصص گوش و حلق و بینی میتوانید از سایت نوبتدهی آنلاین دکترتو کمک بگیرید. همچنین اگر میخواهید از مشاوره تلفنی و مشاوره آنلاین این دکتر کمک بگیرید، میتوانید از لینک زیر وارد شوید:
مشاوره آنلاین متخصص گوش و حلق و بینی
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
اگر التهاب ب خاطر hiv باشه با تست رپید مشخص میشه این ویروس
سلام
تستهای رپید (تستهای سریع HIV) میتوانند به طور مؤثر عفونت HIV را در صورت وجود آنتیبادیهای مربوط به ویروس در خون شناسایی کنند. با این حال، التهاب لوزه به خودی خود نمیتواند به طور خاص نشاندهنده HIV باشد، چرا که این بیماری میتواند علائم مشابه بسیاری از عفونتهای ویروسی دیگر را ایجاد کند، مانند عفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی.
اگر به تازگی دچار التهاب لوزه شدهاید و نگران هستید که ممکن است به HIV مبتلا شده باشید، تست رپید HIV میتواند راهی سریع برای بررسی وضعیت شما باشد. با این حال، در صورتی که نتیجه تست منفی باشد، ممکن است به دلیل دوره پنجره (زمانی که هنوز آنتیبادیها به اندازه کافی در خون تولید نشدهاند) نیاز به انجام تستهای بیشتر یا پیگیری با پزشک باشد.
سلام
من حدود چند سالیه دهنم خیلی بوی بدی میده طعمش هم تغییر کرده
هرچند وقت یک بار بخصوص تو فصل سرما گوشام درد میگیره و بعد اون یکی گوشم خلط گلو هم دارم و تو فصل سرد گلودردی میگیرم که خیلی خیلی دردش زیاده دیواره های لوزم کلا سفید میشه اما بعد از چند هفته که گلودرد تموم میشه اون سفیدی ها هم تموم میشن خشکی لب هم دارم هروقت مسواک میزنم لبام ودهنم کلا خشک میشه میخواستم بدونم علتش چیه؟؟؟
سلام من دقیقا پشت زبان کوچک یه خورده سمت چپ سوزش شدید و توده در گلو ودردی که به گوش میزنه دارم الان ۴ ماهه صبح تا شب میسوزم انگار اتشیه بعضی وقتا انقدره که اون طرف بینی هم میسوزه ولی دکتر دید میگه لوزه نداری کورتون داد سی تی اسکن هم چیزی نشون نداد الان کورتون میخورم ترش میکنم غذا نمیخورم نمیتونم از درد و سوزش چیه به نظرتون من دارم میمیرم
سلام
متأسفانه، من نمیتوانم از طریق توصیف علائم دقیقاً تشخیص دهم، اما به نظر میرسد که شما دچار مشکلی جدی در ناحیه گلو و زبان هستید که به گوش و بینی هم سرایت کرده است. علائمی مانند سوزش، توده و درد ممکن است ناشی از مشکلات مختلف گلو، مثل التهاب مزمن یا بیماریهای گوارشی، باشد. اگر پزشک شما لوزهها را بررسی کرده و سیتیاسکن هم مشکلی نشان نداده، ممکن است علت مشکل شما چیزی غیر از آنچه که تا کنون تشخیص داده شده باشد. در این شرایط، پیشنهاد میشود که برای ارزیابی دقیقتر به یک متخصص گوش، حلق و بینی یا گوارش مراجعه کنید تا درمان مناسب و دقیقتر را دریافت کنید. در صورتی که با مصرف کورتون ترش کردن معده دارید، باید با پزشک خود مشورت کنید، زیرا این دارو میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد.
متخصص گوش و حلق و بینی
سلام وقت بخیر
دکتر من حدود سه ساله دهانم خیلی بوی بدی میده از اون موقعی که این بوی بد رو داره به محض سرد شدن هوا گلو درد میگیرم و خیلی خیلی دردش زیاده حدود دو هفته طول میکشه و اینکه گوش هام بدون هیچ دلیلی با سرد شدن هوا درد میگیره نمی تونم خوب غذا بخورم یا حتی خمیازه بکشم یه مدت یه گوشم و بعد مدتی خوب میشه وگوش دیگم درد میگیره حتی تو فصل تابستان هم این گوش درد رو دارم اما دردش فقط موقع بلع وصحبت کردنمه و اینکه من دهنم خیلی خیلی خشک میشه وخلط گلوهم دارم میخوام بدونم علت بوی بد دهانم چیه؟؟؟
سلام وقت بخیر
دکتر من حدود سه ساله دهانم خیلی بوی بدی میده از اون موقعی که این بوی بد رو داره به محض سرد شدن هوا گلو درد میگیرم و خیلی خیلی دردش زیاده حدود دو هفته طول میکشه و اینکه گوش هام بدون هیچ دلیلی با سرد شدن هوا درد میگیره نمی تونم خوب غذا بخورم یا حتی خمیازه بکشم یه مدت یه گوشم و بعد مدتی خوب میشه وگوش دیگم درد میگیره حتی تو فصل تابستان هم این گوش درد رو دارم اما دردش فقط موقع بلع وصحبت کردنمه و اینکه من دهنم خیلی خیلی خشک میشه وخلط گلوهم دارم میخوام بدونم علت بوی بد دهانم چیه
سلام! بوی بد دهان میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، مانند مشکلات دهان و دندان (عفونت لثه یا پوسیدگی دندان)، مشکلات سینوسی، بیماریهای گوارشی (مثل رفلاکس معده)، یا خشکی دهان (که ممکن است ناشی از کمبود آب بدن، داروها، یا مشکلات مربوط به غدد بزاقی باشد). گلو درد و گوش دردهای مداوم هم میتواند نشاندهنده مشکلات سینوسی، عفونتهای مزمن گوش یا حتی آلرژیها باشد.
پیشنهاد میکنم که برای تشخیص دقیقتر به متخصص گوش و حلق و بینی یا دندانپزشک مراجعه کنید. درمان میتواند شامل آنتیبیوتیکها، داروهای ضدالتهاب، درمانهای سینوسی یا حتی تغییرات در رژیم غذایی باشد.
متخصص گوش و حلق و بینی
سلام اقای دکتر من ۱۲ سالمه و سنگ گلو بیش از ۳ سال دارم و پیش ۱۰الهی۲۰دکتر رفتم یکی از انها نگفت این لوزه مال جراحی است وفقط قرص ب من میدن و اگه شما راه حلی دارین لطفا بگین با تشکر
سلام
سنگ گلو یا همان سنگ لوزه (که به آن ساینو لیت هم گفته میشود) معمولاً زمانی به وجود میآید که مواد زائد، باکتریها و سلولهای مرده در داخل لوزهها جمع میشوند و به شکل تودههایی به اندازههای مختلف در میآیند. این سنگها میتوانند علائمی چون درد یا حس وجود چیزی در گلو ایجاد کنند و گاهی بوی بد دهان هم به همراه داشته باشند.
اگر از مدتها پیش سنگ گلو دارید و درمانهای دارویی مفیدی دریافت نکردید، شاید جراحی به عنوان گزینه آخر پیشنهاد شده باشد، خصوصاً اگر سنگها به طور مکرر و دردناک ایجاد شوند. در عین حال، جراحی همیشه آخرین راهکار است و معمولاً پزشکان ترجیح میدهند که ابتدا با دارو و درمانهای دیگر مانند آنتیبیوتیکها یا آب نمک شستشو دهند.
برای کاهش درد و ناراحتی و جلوگیری از تشکیل سنگهای جدید در لوزهها، میتوانید:
شستشو با آب نمک: این کار به تمیز کردن گلو و از بین بردن باکتریها کمک میکند.
آب کافی بنوشید: آب زیاد به شستشوی طبیعی گلو کمک میکند.
استفاده از بخور: بخار آب گرم میتواند گلو را نرم کند و به تخلیه سنگها کمک کند.
مشورت با پزشک متخصص: اگر مشکل ادامه پیدا کرد، ممکن است نیاز به جراحی لوزهها یا لوزهبرداری باشد که یک راه درمانی موثر است.
پیشنهاد میکنم دوباره به پزشک خود مراجعه کنید و در صورتی که مشکل شما با درمانهای دیگر بهبود نیافت، از او در مورد جراحی مشورت کنید. اگر سنگها زیاد و دردناک شدهاند، لوزهبرداری ممکن است بهترین راهکار باشد.
متخصص گوش و حلق و بینی
سلام و عرض ادب بنده چند ماه یه بار یه چیزای سفید از لوزم در میاد ریز و چند عدد که بعد ی مدت از بین میرن ولی وقتی به وجود میان درد داره و باعث تب و لرز و سرفه میشه سنگ لوزه نیست نمیدونم چیه اگه میدونید لطفا کمکم کنید پ
امیر عزیز
علائمی که توصیف میکنید میتواند به عفونتهای لوزه یا شرایط مشابهی مانند عفونتهای ویروسی یا باکتریایی اشاره داشته باشد. در برخی از موارد، در لوزهها ممکن است ضایعات سفید یا چرکی به وجود آید که معمولاً در نتیجه عفونت باکتریایی یا ویروسی مانند تب سخت، گلو درد یا آبسههای لوزه ایجاد میشود.
برخی از دلایل ممکن برای علائم شما عبارتند از:
عفونت باکتریایی لوزه (مثل استرپتوکوک) که میتواند به تشکیل ضایعات سفید در لوزهها منجر شود.
آبسه لوزه که باعث تجمع چرک و ایجاد فشار در ناحیه لوزهها میشود.
تودههای کوچک در لوزهها (که معمولاً به آنها کاسیها میگویند) که گاهی به دلیل التهاب مزمن لوزهها ایجاد میشوند.
این علائم همچنین میتوانند ناشی از التهابهای غیرعفونی نیز باشند. توصیه میکنم که حتماً به یک پزشک مراجعه کنید
متخصص گوش و حلق و بینی
من بد ترین لوزه دارم تازه سنگ برون آمد ه
سلام
در این صورت ابتدا نیاز به درمان دارویی
و در صورت عدم درمان
نیاز به جراحی دارید
متخصص گوش و حلق و بینی
سلام من تقریبا۴۰روزپیش سرفه های خشک اوایل داشتم بعدش سرفه باخلت داشتم ک اوایل مجبوربودم فقط قورت بدم چندبارهم پزشک مراجعه کردم مریض هم شدم ودکترهاگفتن ویروس ویاسرماخوردگی چیزخاصی نیس اماداخل دهانم ک نگاه میکردن میگفتن التهاب داره سمت راست گلوم اماحالاتقریبا۳هفتس ک خودم تواینه دیدم ومتوجه شدم ک سمت راستم التهاب داره وهمش احساس میکنم گلوم تاخرخره پره وتوقورت دادن غذامشکل دارم توخوردن مایعات هم همینطور
حالانمیدونم ایناعلائم کدوم یکی از لوزه هامیتونه باشه
سلام
بله هم بعلت التهاب لوزه، هم سیوزیت و هم برونشیت می تواند باعث این عارضه شود
با توجه به علایم خلط پشت حلقی که دارید
بهتر است زیر نظر متخصص گوش و حلق و بینی باشید
متخصص گوش و حلق و بینی
سلام وقت شما بخیر دو هفته میشه سرفه میکنم یه چیزسیاه از گلوم میاد شبیه سنگ ولی مثل برنج پخته شده لح میشه
سلام
علایم سنگ لوزه دارید
ممکن است خطرناک باشد
حتمن به پزشک مراجعه کنید
متخصص گوش و حلق و بینی
سلام
من رفتم دکتر گف لوزت خیلی بزرگه
بعد سرگیجه هم دارم بهشون گفتم
اکسیژن خونمو گرفت گفت اکسیژنت اوکیه ولی اکسیژن مفید بهت نمیرسه
ممکنه سرگیجم بخاطر این باشه
ام آر ای هم دادم دکتر بهم گفت سرگیجت ممکنه بخاطر لوزت باشه
نظر شما چیخ
سلام
بله
بطور غییر مستقیم می تواند باشد
ولی مهمترین دلیل سرگیجه با توجه به شرایط شما احتمالا عفونت گوش میانی یا داخلی است
متخصص گوش و حلق و بینی
من نوار گوش دادم مشکلی وجود نداشت
ولی قبل از اینکه لوزه بخاد اذیتم کنه سرگیجه داشتم احتمال میدم چون قبلا یه شوک خیلی بدی بهم وارد شد
ولی دکتر گفت بخاطر لوزته احتمالا
تورم بیش از حد لوزه می تواند روی سرگیجه تاثیر بگذارد
از طرفی مایعات گوش داخلی هم روی این علایم موثر است