آشنایی با قرص ریتالین؛ فواید و عوارض این دارو برای کودکان و بزرگسالان – مجله سلامت دکترتو

ریتالین چیست؟ موارد مصرف و عوارض قرص ریتالین

آنچه در این مقاله می‌خوانید

ریتالین که با اسم متیل فنیدات هم شناخته می‌شود، دارویی برای درمان اختلال کمبود توجه-بیش فعالی (ADHD) در کودکان و بزرگسالان، بهبود تمرکز و کاهش تکانشگری است. استفاده از ریتالین تحت نظارت روانپزشک یا روانشناس و با پیروی از دوزهای تجویز شده مجاز است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
ریتالین چیست؟ موارد مصرف و عوارض قرص ریتالین
کاور پادکست دکترتو

خلاصه این مطلب درباره ریتالین را در این پادکست گوش دهید:

لب

قرص ریتالین دارویی است که برای درمان اختلال کمبود توجه-بیش فعالی (ADHD) در کودکان و بزرگسالان استفاده می‌شود. این قرص که در دوزهای مختلفی از جمله ریتالین ۱۰ و ۴۰ وجود دارد، به بهبود تمرکز و کاهش تکانشگری کمک می‌کند. با این حال، می‌تواند عوارض جانبی مانند کاهش اشتها، مشکل در خواب و تحریک‌پذیری را به همراه داشته باشد به همین دلیل مصرف آن بدون نظارت پزشک توصیه نمی‌شود. برای تجویز متیل فنیدات به نسخه روانپزشک یا روانشناس احتیاج دارید. در سایت دکترتو یا وبسایت نوبت‌دهی آنلاین از بهترین پزشکان و امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری برای شما فراهم شده است.

قرص ریتالین چیست؟

ریتالین به انگلیسی Ritalin یا متیل فنیدات Methylphenidate یکی از داروهای کاربردی برای کودکان و بزرگسالان است. متیل فنیدات در لیست داروهای آمفتامین قرار دارد. سوءمصرف آمفتامین‌ها ممکن است باعث مشکلات جدی فشار خون و قلب (احتمالا کشنده) شود. مصرف این دارو اعتیادآور است بنابراین کسانی که دچار اختلالات روحی و روانی یا اختلال سوء مصرف مواد (اعتیاد به مواد مخدر یا الکل) هستند باید با احتیاط این دارو را مصرف کنند.

کاربرد قرص ریتالین در کاهش بیش فعالی و درمان اختلال خواب نارکولپسی (اختلال حمله خواب) است اما توجه کنید برخی از داروهایی که برای درمان اختلال کم‌توجهی- بیش‌فعالی (ADHD) مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌توانند باعث نعوظ طولانی‌مدت و در برخی اوقات دردناک برای مردان شوند.

متن انگلیسی:
The stimulant, methylphenidate, and methylphenidate-based medications can make you feel sleepy, excited, alert, and energized. They can also make you irritable and aggressive.
ترجمه فارسی:
محرک، متیل فنیدیت و داروهای مبتنی بر متیل فنیدات می‌توانند باعث شوند که شما بی‌خوابی، هیجان‌زدگی، هوشیار و انرژی زیادی را احساس کنید. همچنین می‌توانند باعث تحریک و پرخاشگری شما شوند.

به نقل از سایت talktofrank

نحوه مصرف ریتالین و دوز مصرفی آن

پیش از مصرف ریتالین، راهنمای دارویی را با دقت مطالعه کرده و با پزشک یا داروساز مشورت کنید. این دارو معمولاً طبق دستور پزشک، ۲ یا ۳ بار در روز و ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از غذا مصرف می‌شود. در صورت ایجاد ناراحتی معده، می‌توان آن را همراه یا بعد از غذا مصرف کرد. مصرف دیرهنگام ریتالین ممکن است باعث اختلالات خواب شود، بنابراین بهتر است از مصرف آن در ساعات پایانی روز خودداری شود.

برای افزایش اثر دارو، آن را طبق یک برنامه منظم و در ساعت معینی از روز مصرف کنید. دوز مصرفی بر اساس وضعیت پزشکی و واکنش بدن بیمار به دارو تعیین می‌شود. از تغییر دوز، مصرف بیش‌ازحد یا طولانی‌تر از مدت توصیه‌شده خودداری کنید، زیرا می‌تواند منجر به وابستگی، عوارض جانبی و تغییرات رفتاری شود. اگر سابقه اعتیاد به مواد مخدر یا الکل دارید، حتماً پزشک را مطلع کنید.

پس از قطع مصرف، به‌ویژه در صورت استفاده از دوز بالا یا مصرف طولانی‌مدت، ممکن است به بررسی‌های روان‌پزشکی نیاز باشد. عوارض ناشی از ترک ناگهانی شامل افسردگی و تغییرات خلقی است. در صورت بروز علائم غیرعادی یا کاهش اثر دارو، باید به پزشک مراجعه کنید. مصرف منظم و پایش مداوم توسط پزشک، نقش مهمی در اثربخشی و ایمنی این دارو دارد.

فواید قرص ریتالین برای کودکان و بزرگسالان چیست؟

از پزشک متخصص مشورت بگیر!

قرص ریتالین برای کودکان

قرص ریتالین معمولاً برای درمان اختلال کم‌توجهی و بیش‌فعالی (ADHD) در کودکان تجویز می‌شود. این دارو به بهبود تمرکز، کاهش رفتارهای تکانشی و افزایش توانایی کودک در پیگیری وظایف کمک می‌کند. پزشکان معمولاً زمانی ریتالین را برای کودکان تجویز می‌کنند که علائم ADHD به‌طور قابل‌توجهی بر عملکرد تحصیلی و اجتماعی آن‌ها تأثیر منفی گذاشته باشد. دوز و مدت‌زمان مصرف این دارو باید کاملاً تحت نظارت پزشک باشد، زیرا مصرف خودسرانه یا نادرست می‌تواند عوارض جانبی مانند بی‌خوابی، کاهش اشتها و تحریک‌پذیری را به دنبال داشته باشد.

مهم‌ترین نکته در مورد مصرف ریتالین برای کودکان، ارزیابی دقیق فواید و عوارض آن توسط پزشک متخصص است. هر کودک واکنش متفاوتی به این دارو نشان می‌دهد و ممکن است نیاز به تغییر دوز یا حتی تغییر دارو داشته باشد. والدین باید به‌طور منظم با پزشک کودک خود در ارتباط باشند و هرگونه تغییر رفتاری یا جسمی را گزارش دهند. همچنین، درمان‌های غیردارویی مانند مشاوره روان‌شناختی و آموزش مهارت‌های رفتاری می‌توانند در کنار مصرف ریتالین به بهبود علائم کودک کمک کنند.

قرص ریتالین برای کودکان
قرص ریتالین برای کودکان مبتلا به اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) تجویز می‌شود.

بهترین زمان مصرف قرص ریتالین در کودکان و بزرگسالان کی است؟

قرص افزایش تمرکز ریتالین را طبق دستور پزشک، معمولاً ۲ یا ۳ بار در روز از طریق خوراکی مصرف کنید. این دارو بهتر است ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از غذا مصرف شود. اگر ناراحتی معده دارید، با مشورت پزشک این دارو را همراه یا بعد از غذا و میان وعده مصرف کنید

عوارض جانبی داروی ریتالین چیست؟ (مضرات قرص ریتالین)

در صورتی که پزشک داروی ریتالین را برای شما تجویز کرده است مطمئن باشید فوائد آن بیش از مضراتش بوده است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی ریتالین را مصرف کرده‌اند، عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده‌اند. عوارض قرص ریتالین برای کودکان و بزرگسالان عبارت است از:

۱. بی‌خوابی

یکی از شایع‌ترین عوارض ریتالین، مشکل در به خواب رفتن یا خواب ناآرام است که معمولاً به دلیل تأثیر دارو بر سیستم عصبی مرکزی ایجاد می‌شود.

۲. کاهش اشتها

ریتالین می‌تواند باعث کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن در برخی کودکان و بزرگسالان شود. این عارضه در طولانی‌مدت ممکن است بر رشد کودک تأثیر بگذارد.

۳. تحریک‌ پذیری و عصبانیت

برخی افراد پس از مصرف این دارو دچار تحریک‌پذیری یا نوسانات خلقی می‌شوند که می‌تواند بر روابط اجتماعی و عملکرد روزانه آن‌ها اثر بگذارد.

۴. تپش قلب

ریتالین ممکن است باعث افزایش ضربان قلب و تپش قلب شود. افرادی که مشکلات قلبی دارند باید حتماً پیش از مصرف این دارو با پزشک مشورت کنند.

۵. سردرد

سردرد یکی دیگر از عوارض شایع این دارو است که ممکن است به‌صورت موقت یا مداوم ظاهر شود.

۶. مشکلات گوارشی

برخی افراد ممکن است پس از مصرف ریتالین دچار درد معده، تهوع یا یبوست شوند.

۷. وابستگی به دارو

مصرف طولانی‌مدت و بدون نظارت پزشک می‌تواند منجر به وابستگی جسمی و روانی به دارو شود.

همواره توصیه می‌شود مصرف دارو تحت نظر پزشک متخصص باشد و در صورت مشاهده هرگونه عارضه جدی، مصرف دارو متوقف و به پزشک اطلاع داده شود.

داروی ریتالین ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی باشد که موجب بروز حساسیت یا مشکلات دیگر شود.

موارد مصرف ریتالین چیست؟ (فواید قرص ریتالین برای کودکان و بزرگسالان)

قرص ریتالین برای چی خوبه؟ ریتالین (متیل فنیدات) در درجه اول برای درمان اختلال کمبود توجه بیش فعالی یا اختلال adhd استفاده می‌شود و و به بهبود تمرکز، کاهش تکانشگری و کنترل بیش‌فعالی کمک می‌کند. همچنین، گاهی برای درمان نارکولپسی (اختلال خواب همراه با خواب‌آلودگی شدید و حملات ناگهانی خواب) تجویز می‌شود. استفاده طولانی‌مدت یا مصرف دوزهای بالا می‌تواند منجر به وابستگی دارویی شود و قطع ناگهانی آن ممکن است علائمی مانند افسردگی، افکار خودکشی و تغییرات خلقی ایجاد کند. پزشک معمولاً برای جلوگیری از این عوارض، دوز دارو را به‌تدریج کاهش می‌دهد.

با گذر زمان، ممکن است اثرات درمانی ریتالین کاهش یابد و بیمار احساس کند دارو کارایی لازم را ندارد؛ در این شرایط باید با پزشک مشورت شود. همچنین، احتمال وابستگی و سوءمصرف دارو در افرادی که سابقه اعتیاد به مواد مخدر یا الکل دارند، بیشتر است. نظارت دقیق پزشک در طول مصرف این دارو ضروری است و هرگونه عوارض یا تغییر در وضعیت بیمار باید فوراً گزارش شود. مصرف ریتالین باید طبق تجویز پزشک انجام شود و هرگونه تغییر دوز یا قطع مصرف ناگهانی بدون مشورت پزشک می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد.

قرص ریتالین برای درس خواندن خوب است؟

قرص ritalin یک داروی کمک‌کننده برای مطالعه یا افزایش دهنده عملکرد نیست و نباید با هدف مطالعه یا بهبود عملکرد تحصیلی استفاده شود. در حالی که اثرات قرص ریتالین ممکن است به افراد مبتلا به ADHD برای بهبود تمرکز و تمرکز کمک کند، استفاده از آن بدون نیاز و تجویز پزشکی می‌تواند خطرات و عوارض جانبی جدی داشته باشد.

به دنبال راحت‌ترین روش برای درمان اختلال خواب هستی؟ از دکتر مشاوره بگیر‍

موارد احتیاط مصرف ریتالین

پیش از مصرف ریتالین، در صورت داشتن حساسیت به متیل‌فنیدات یا هرگونه حساسیت دیگر، حتماً با پزشک یا داروساز مشورت کنید، زیرا ممکن است حاوی ترکیبات غیرفعال حساسیت‌زا باشد. سوابق پزشکی و خانوادگی خود، از جمله مشکلات قلبی، فشار خون بالا، اختلالات روانی، تشنج، پرکاری تیروئید و سندروم تورت را به پزشک اطلاع دهید.

این دارو می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و تاری دید شود؛ بنابراین از رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به تمرکز دارند خودداری کنید. مصرف طولانی‌مدت در کودکان ممکن است بر رشد و وزن آن‌ها تأثیر بگذارد و نیاز به نظارت منظم قد و وزن باشد. سالمندان نیز ممکن است به عوارض جانبی مانند درد قفسه سینه و مشکلات خواب حساس‌تر باشند. همچنین، این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود و درباره شیردهی باید با پزشک مشورت شود.

اینفوگرافی داروی ریتالین
مصرف ریتالین با تجویز پزشک، نظارت منظم و آگاهی از فواید، عوارض و موارد احتیاط آن ضروری است.

ریتالین با چه دارو هایی تداخل دارد؟

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی ریتالین را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. بدون صلاحدید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی ریتالین نکنید. برخی از مهمترین تداخل دارویی ریتالین عبارت است از:

  • داروهای منوآمین اکسیداز (مهارکننده‌های MAO): تداخل جدی (احتمالا کشنده)
  • ایزوکربوکسازید، لینزولید، متیلن بلو
  • موکلوبماید، فنلزین، پروکاربازین، راساگلین
  • سافینامید، سلژیلین و ترانیل سیپرومین
  • متیل فنیدات به داروی دکس متیل فنیدات شباهت دارد، از مصرف داروها با یکدیگر خودداری فرمایید.
  • این دارو ممکن است در برخی آزمایش‌های پزشکی مانند اسکن مغز برای بررسی بیماری پارکینسون اختلال ایجاد کند و موجب نتایج اشتباه شود. به پرسنل آزمایشگاه و پزشکان را در مورد داروهای مصرفی خود اطلاع دهید.
اشکال دارویی ریتالینتداخل دارویی متیل فنیداتعوارض جانبی
ریتالین ۱۰ و ۴۰موکلوبمایدافزایش فشار خون
میتالینفنلزینمشکل اشتها
قرص ریتالیپروکاربازینزخم‌های پوستی
قرص ویتالینراساگلینسرگیجه و سردرد
داروی ویتالین و قرص ضد خوابدکس متیل فنیداتتاری دید
اطلاعات دارویی متیل فنیدات

تفاوت ریتالین ایرانی با خارجی چیست؟

شربت ریتالین یا قرص ريتالين ایرانی و قرص مشابه ریتالین خارجی تفاوت خاصی ندارند زیرا مواد تشکیل‌دهنده آنها یکسان است. اگرچه برخی افراد، بهترین برند ریتالین را قرص ریتالین سوئیسی می‌دانند. برای اطلاع از قیمت ریتالین ایرانی و خارجی می‌توانید به داروخانه‌های آنلاین مراجعه کنید.

تفاوت ریتالین ایرانی با خارجی چیست؟
شربت ریتالین یا قرص ريتالين ایرانی و قرص مشابه ریتالین خارجی تفاوت خاصی ندارند.

نحوه عملکرد داروی ریتالین چگونه است؟

داروی ریتالین از طریق تغییر میزان مواد طبیعی در بدن کار می‌کند و به دسته محرک‌ها تعلق دارد. این دارو به شما کمک می‌کند تا بتوانید تمرکز داشته باشید و آن را حفظ کنید. همچنین ریتالین برای کنترل مشکلات رفتاری و کمک به سازماندهی کارهای خود و بهبود مهارت گوش دادن نیز به کار می‌رود.

ترکیبات قرص ریتالین چیست؟

قرص ریتالین حاوی ماده فعال متیل فنیدات هیدروکلراید است. مواد غیر فعال ممکن است بسته به فرمول خاص و سازنده متفاوت باشد. متامفتامین در چه داروهایی وجود دارد؟

ریتالین حاوی متامفتامین نیست و این ماده بیشتر در مواد مخدر یافت می‌شود. متیل فنیدات و مت آمفتامین دو مواد مختلف با ساختار و اثرات شیمیایی متمایز هستند.

پزشکان پیشنهادی

علائم اوردوز ریتالین چیست؟

برندهای و انواع مختلفی از داروی ریتالین در بازار عرضه می‌شود و همه آن‌ها دارای یک اثر نیستند. از این رو برند داروی خود را بدون مشورت با پزشک یا دکتر داروساز عوض نکنید. مهمترین علائم اوردوز این دارو عبارتند از:

  • از هوش رفتن و مشکلات تنفسی
  • استفراغ
  • آشفتگی و گیجی
  • تعرق زیاد و سرخی صورت
  • لرزش عضلات
  • بی‌اختیاری ادرار
  • افزایش فشار خون

اگر دوز مصرفی داروی ریتالین را فراموش کردید، در اولین زمان ممکن آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی، به یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده‌اید، نیازی به مصرف دو برابر دارو نیست و فقط دوز مقرر را مصرف کنید.

برندهای مختلف این دارو شرایط نگهداری متفاوتی دارند. راهنمای و دستورالعمل‌های نگهداری دارو را بخوانید یا از پزشک یا دکتر داروساز سوال کنید. از نگهداری دارو در حمام خودداری کنید و دارو را دور از دسترس اطفال قرار دهید.

پرسش‌های متداول

قرص ریتالین برای درمان ای دی اچ دی و اختلالات خواب کاربرد دارد.

متیل فنیدیت بعد از ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پس از مصرف شروع به کار می‌کند.

امتیاز شما به مقاله:
(4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره ریتالین

  1. الی گفت:

    میشه دوزش استالین و ریسپدون رو برای پسرم ۱۰سالشه
    که دچار اختلال تمرکز و بیش فعالی بگید رفتم متخصص بهم داده ولی فراموش کردم انکار یکیش ۱/۲ بود
    یکی دیگه ۱/۴ درست خاطرم نیست
    چکار کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بستگی به میزان و شدت اختلال دارد
      فقط هم از خود پزشک می توانید بپرسید

  2. الی گفت:

    میشه دوزش استالین و ریسپدون رو برای پسر که دچار اختلال تمرکز و بیش فعالی بگید رفتم متخصص بهم داده ولی فراموش کردم انکار یکیش ۱/۲ بود
    یکی دیگه ۱/۴ درست خاطرم نیست
    چکار کنم

  3. ذاکر نظری گفت:

    سلام ما در المان زنده گی میکونیم بچه من ۱۱سالش هست به درسش توجه نمیکونه پیش دکتر بوردیم گفت باید ریتالین مصرف کنه
    لطفا راهنمای کنید مصرف کنه یانه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله احتمالا تشخیص اختلال نقص توجه داده اند
      و این دارو انتخاب مناسبی است

  4. امیر گفت:

    سلام ببخشید پسر من ۱۰سالشه از این قرص مصرف می‌کنه جدیدا شبا خیلی استرس میگیره و همش می‌ترسه و گریه می‌کنه به نظر شما چیکار کنم ؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با این علایم
      هم در دارو و هم دز دارو باید تجدید نظر دارید
      فعلا دارو را قطع نکنید
      و به پزشک مراجعه کنید

      متخصص روانپزشک

  5. یه دوست گفت:

    سلام من از ۷سالگی مصرف میکردم تا الان که ۲۰سالمه. گذاشتم کنار الان مشکل بی خابی دارم باید الپرازولام بخورم تا بخابم بخاطر اونم چون عوارض داره سیتاپرام میخورم برا ضد استرس که اونم خیلی ضرر داره خاستم بگم اگه مشکلی ندارین اصلا سمت ریتالین نرین

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      ممنون که تجربه‌ات رو به اشتراک گذاشتید. مصرف ریتالین به‌ویژه در سنین پایین، می‌تواند عوارض جدی به‌همراه داشته باشد، مانند مشکلات روانی و جسمی که شامل بی‌خوابی، اضطراب، اختلالات خلقی و افزایش فشار خون است. همچنین، قطع ناگهانی مصرف داروهایی مانند ریتالین و وابستگی به آن می‌تواند منجر به علائمی همچون بی‌خوابی و مشکلات دیگر شود.

      در مورد جایگزین‌ها مثل سیتالوپرام یا آلپرازولام، باید مراقب عوارض جانبی آن‌ها نیز بود. سیتالوپرام برای اضطراب و افسردگی تجویز می‌شود و می‌تواند اثرات مثبت داشته باشد اما باید تحت نظر پزشک مصرف شود.

      متخصص روانپزشک

  6. ناشناس گفت:

    سلام دخترم نه سالش هست وقتی ریتالین مصرف میکنه بیشتر تحرک پیدا میکنه دکتر بخاطر بیش فعالی براش تجویز کرده

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      کمی زمان می برد
      علاوه بر دارو نیاز به مشاوره دارید
      بطور همزمان درمان را پیش ببرید
      روانشناس خوب

  7. abdollahi گفت:

    با سلام دختر من نه سالش هست الان دوساله پزشک بع علت بیش فعالی تجویز کرده ولی اصلا تاثیری نداشته

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      کمی زمان می برد
      علاوه بر دارو نیاز به مشاوره دارید
      بطور همزمان درمان را پیش ببرید
      روانشناس خوب

  8. ناشناس گفت:

    ایا قرص ریتالین برای استرس بیش از حد هم خوب است ،?

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      بله
      ولی تشخیص اضطراب و تعیین دز و طول درمان
      باید بوسیله متخصص انجام شود
      متخصص روانپزشک

  9. ر گفت:

    مصرف همزمان ريتالين ومارى جوآناچه اثرى داردممكنه بفرماييد؟؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      خیر
      به هیچ وجه همزمان مصرف نکنید
      تندرست باشید

  10. ناشناس گفت:

    سلام من ۱۳ سالمه رفتم دکتر گفت باید قرص ریتالین مصرف کنی من مصرف کردم ولی سرم درد میکنه وقتی قرصارو میخورم سرم سنگین میشه نمیتونم خوب نفس بکشم حالت تهوع

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در صورت تکرار علایم
      دارو را قطع کنید
      و
      به پزشکتان برای داروی جایگزین یا تغییر دز مراجعه نمایید
      سالم باشید

    2. دکتر دارآلابی گفت:

      سلام دختر گلم
      دارو به تنهایی موثر نیست.
      شما لازم است که رژیم غذایی مناسب و یک سلسله عادات را به زندگی روزمره خود افزوده نمایید.
      الف) لطفاً مصرف موارد زیر را حذف و یا حدالمقدور کم نمایید:
      هر چیزی که دارای کافئین یا شکر است. نظیر: انواع نوشابه به رنگ تیره – قهوه – نسکافه – شکلات و…
      ب) لطفاً تحرک بدنی منظم مانند موارد زیر را به صورت روزانه در برنامه زندگی داشته باشید:
      ۱- ورزش های گروهی و تیمی ۲- دوچرخه سواری ۳- پیاده روی ۴- طناب زنی
      پ) ورزش یوگا را به عنوان یک داروی موثر تجربه کنید.
      ت) غذاهای پر چرب، فست فود، سوسیس و کالباس و… را حذف و یا حدالمقدور کم میل نمایید.
      با رعایت همین چند موارد فوق، من تضمین میکنم که سردرد و تهوع و بی حالی برای همیشه از زندگی شما خارج شده و یک زندگی نشاط آور را به خود هدیه می دهید.
      ارادتمند شما – دکتر دارآلابی

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام و سپاس از لطف و توصیه های دلسوزانه و علمی تان
        تندرست باشید دکتر عزیز