آخرین مقاله های بررسی شده توسط دکتر محمدعلی قاسمی
درباره روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) چه میدانید؟
روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید نوعی بیماری التهابی بوده که در مفاصل بدن ایجاد میشود. این بیماری به صورت متقارن اتفاق میافتد، یعنی به عنوان مثال دو زانو یا دو دست را به صورت موازی درگیر میکند. آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است، به این معنی که در اثر حمله سیستم ایمنی به بافتهای سالم بدن ایجاد میشود. اگرچه هیچ درمانی برای آرتریت روماتوئید وجود ندارد، درمان و حمایت زودهنگام (از جمله دارودرمانی، تغییر شیوه زندگی، درمانهای حمایتی و جراحی) خطر آسیب مفاصل را کاهش داده و تأثیر این بیماری را محدود میکند.
علائم روماتیسم دست و نکات مهم در مورد تشخیص آن
آرتریت روماتوئید دست نام دیگر بیماری روماتیسم مفصلی دست است که سبب تورم، گرمی و قرمزی مفاصل دست میشود. روماتیسم دست ها به دلیل از بین رفتن غضروف و التهاب مفاصل، باعث درد و محدودیت حرکتی میشود. اما برای این بیماری گزینههای درمانی شامل مصرف داروهای ضد درد، تمرینات دامنه حرکتی و جراحی هم وجود دارد.
علت سردرد در زنان چیست؟ روش های مقابله با آن
سردرد در زنان معمولا به علت تغییرات هورمونی مرتبط با چرخه قاعدگی، بارداری یا یائسگی بروز میکند. این تغییرات میتواند منجر به میگرن یا سردردهای تنشی شود که در برخی مواقع بسیار شدید و ناتوانکننده هستند. سردرد در زنان ممکن است با علائمی مانند حساسیت به نور، تهوع یا نوسانات خلقی همراه باشد. مدیریت تغییرات هورمونی و استفاده از روشهای تسکین مانند یوگا و تغذیه مناسب میتواند به کاهش این نوع سردردها کمک کند.
علت بیماری ام اس چیست و چه باید کرد؟
بیماری ام اس یکی از پیچیدهترین بیماریهای خودایمنی است که علت دقیق آن هنوز بهطور کامل مشخص نشده است. این بیماری بهطور عمده ناشی از ترکیب چند عامل مختلف است. عوامل ژنتیکی نقش مهمی در ایجاد زمینههای بروز ام اس دارند و وجود سابقه خانوادگی میتواند خطر ابتلا را افزایش دهد.
همه آنچه از فتق دیسک کمر باید بدانید.
داشتن فتق دیسک کمر باعث شده که فرد میلی به حرکت و راه رفتن نداشته باشد. اما نباید مدام در رختخواب بخوابید، عدم تحرک و صرفا درازکشیدن باعث شده که بعد از بلند شدن از رختخواب درد شدیدتر شود، چرا که عضلات سفت و کشیده میشوند. بهتر است بدن تحرک داشته باشد و طبق تجویز پزشک حرکات کششی ملایم و مناسب را انجام دهید. انجام تمرینات ورزشی ملایم همراه مسکن و داروهای تجویزی پزشک باعث بهبود فتق دیسک کمر میشوند.
تورتیکولی (کجی گردن) چیست؟ چه راه درمانی دارد؟
کجی گردن یا تورتیکولی عارضه شایع بدون دردی است که معمولا با تمرینات فیزیوتراپی، کششی و تعیین موقعیت مناسب سر بهبود مییابد. در صورتی که روشهای محافظه کارانه، فیزیوتراپی یا درمان خانگی جواب ندهند، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید، شاید نیاز به درمان پیشرفته و جراحی باشد. تشخیص زودهنگام و درمان به موقع از تشدید بیماری و بروز عوارض جانبی جلوگیری میکند.
بررسی جامع آرنج تنیس بازان از پیشگیری تا درمان های نوین
آرنج تنیس بازان، که به نام اپیکوندیلیت جانبی نیز شناخته میشود، یک وضعیت دردناک که ناشی از التهاب تاندونهای متصل به عضلات ساعد در ناحیه آرنج است. این بیماری عمدتاً در اثر استفاده مکرر و بیش از حد از عضلات و تاندونهای ساعد به وجود میآید و با درد و ضعف در ناحیه آرنج و ساعد همراه است. آرنج تنیس بازان علائمی همچون درد و سوزش در ناحیه خارجی آرنج، کاهش قدرت گرفتن اشیا و درد هنگام انجام فعالیتهای ساده مانند بلند کردن یک فنجان دارد. درمان این عارضه میتواند شامل فیزیوتراپی، تمرینات تقویتی، استفاده از بریسها و در موارد شدیدتر، تزریق استروئید یا جراحی باشد.
داروی گیاهی برای گرفتگی عضله موثر است؟
روشهای طبیعی و گیاهی مختلفی برای شل کردن عضلات و درمان گرفتگی عضله وجود دارند. داروی گیاهی برای گرفتگی عضله، عوارض جانبی داروهای شیمیایی را ندارد و میتواند التهاب عضلات را برطرف کند.
کدام قرص شل کننده عضلات بهتر است؟
قرص شل کننده عضلات، داروهای تجویزی با نسخه پزشک هستند که انقباض و اسپاسم عضلانی را برطرف میکنند. این داروها معمولا خوراکی هستند و به شکل قرص، کپسول یا شربت عرضه میشوند.
آیا برای درمان دیسک گردن روش قطعی وجود دارد؟
اصلاح سبک زندگی، فیزیوتراپی، دارو و جراحی از روشهای درمان دیسک گردن هستند. البته گاهی اوقات اگر بیماران دچار ضعف در دست و پاها یا درد پیشرونده شوند که به سختی قابل کنترل است، درمان با جراحی پیشنهاد میشود.
علائم دیسک گردن چیست؟ کامل ترین راهنما
دیسک بیرون زده اغلب باعث ایجاد درد تیز یا شوک مانند در گردن و بازو میشود که به دلیل التهاب یا فشار روی ریشه عصبهای اطراف است. سایر اندامهای نزدیک نخاع نیز ممکن است دچار التهاب و درد شوند.
همه آنچه که باید در مورد کشیدگی رباط بدانید.
کشیدکی رباط آسیبی است که در کمین ورزشکاران رشتههای مختلف از فوتبال گرفته تا هاکی و بوکس قرار دارد. حتی ورزشکاران ورزشهای غیرتماسی مانند تنیس، گلف یا قایقرانی هم در معرض کشیدگی رباط دست و بازو قرار دارند. احتمال آسیب دیدگی و کشیدگی رباطها حین گرم کردن بدن یا حتی حین انجام کارهای روزمره هم ممکن است اتفاق بیفتد. درد، تورم و کبودی و محدودیت دامنه حرکتی از شایعترین علائم کشیدگی رباط هستند.