مضرات پاد؛ درباره عوارض پاد بیشتر بدانید – مجله سلامت دکترتو

مضرات پاد؛ درباره عوارض پاد بیشتر بدانید

آنچه در این مقاله می‌خوانید

پادها به‌طور فریبنده‌ای بی‌ضرر به نظر می‌رسند، اما بخار آن‌ها حاوی نیکوتین بالا و مواد شیمیایی سمی است. از جمله مضرات پاد می‌توان التهاب ریه، سرفه مزمن، کاهش عملکرد تنفسی و حتی افزایش ریسک بیماری‌های قلبی را نام برد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
مضرات پاد

در سال‌های اخیر سیگارهای سنتی که در قرن گذشته بخش عمده‌ای از بازار محصولات دخانی را در اختیار داشتند، به‌تدریج جای خود را به سیگارهای الکترونیکی داده‌اند. این دستگاه‌های جدید به‌ویژه در میان نوجوانان و جوانان محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند و به یکی از رایج‌ترین روش‌های مصرف نیکوتین در این گروه سنی تبدیل شده‌اند. یکی از انواع این سیگارها، پادها هستند. هرچند پادها اغلب به‌عنوان جایگزینی «کم‌ضررتر» برای سیگار تبلیغ می‌شوند، اما شواهد علمی مبنی بر آسیب‌ها بودن آن‌ها وجود دارد. از جمله مضرات پاد می‌توان به آسیب‌های ریوی، مشکلات مزمن تنفسی، وابستگی شدید به نیکوتین، اختلال در عملکرد قلب و عروق و حتی تأثیرات منفی بر سلامت دهان و دندان اشاره کرد. هدف این مقاله، بررسی دقیق‌تر این عوارض و افزایش آگاهی عمومی نسبت به مضرات پاد است، به‌ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر مانند نوجوانان و زنان باردار که بیشترین تأثیر را از این محصولات می‌گیرند. در ادامه این مقاله دکترتو به بررسی علمی مضرات پاد می‌پردازیم. اگر در رابطه با عوارض پاد نیاز به دریافت مشاوره از پزشکان متخصص دارید، می‌توانید از طریق سایت دکترتو اقدام به دریافت نوبت ویزیت حضوری یا آنلاین کنید.

عوارض پاد (مضرات پاد) چیست؟

پادها (Pods) به عنوان نوعی سیگار الکترونیکی، دستگاه‌هایی هستند که با گرم کردن مایعی حاوی نیکوتین، طعم‌دهنده‌ها و مواد شیمیایی دیگر، بخاری تولید می‌کنند که استنشاق می‌شود. برخلاف تصور بیشتر افراد، این بخار بی‌ضرر نیست. بسیاری از مایعات موجود در پادها حاوی نیکوتین خالص، پروپیلن گلیکول، گلیسیرین و طعم‌دهنده‌های شیمیایی هستند که برخی از آن‌ها، هنگام حرارت دیدن به ترکیباتی مانند فرمالدئید و آکرولئین تبدیل می‌شوند که برای ریه، قلب و سیستم عصبی مضر هستند. تحقیقات نشان می‌دهند که نیکوتین موجود در پادها باعث اعتیاد شدید شده و بر رشد مغز نوجوانان، عملکرد حافظه و تمرکز تأثیر منفی می‌گذارند.

عوارض مصرف پاد به مرور زمان می‌تواند شامل تنگی نفس، سرفه‌های مزمن، افزایش ضربان قلب، خشکی دهان، تحریک لثه‌ها، سردرد و در مواردی آسیب به بافت ریه باشد. همچنین گزارش‌هایی از بروز بیماری‌های ریوی شدید هم وجود دارد که برخی از آن‌ها بیمار را نیازمند به بستری فوری در مراکز درمانی می‌کند. اگرچه در مقایسه با سیگارهای سنتی، میزان ترکیبات سرطان‌زا در پاد کمتر است، اما این به‌معنای ایمنی آن نیست. بسیاری از کارشناسان بهداشت عمومی هشدار داده‌اند که مصرف منظم پاد در درازمدت آسیب‌های جدی برای سلامت فرد به‌ویژه نوجوانان، زنان باردار و افراد با سابقه بیماری‌های قلبی و تنفسی به همراه خواهد داشت.

عوارض جانبی پاد
مصرف پاد برخلاف تصور بسیاری افراد با عوارض جانبی زیادی همراه است.

۱. وابستگی به نیکوتین

پاد حاوی نیکوتین (ماده‌ای به شدت اعتیادآور) است. مصرف نیکوتین منجر به وابستگی زیاد می‌شود و ترک آن مانند ترک سیگار سخت است. مطالعات نشان داده‌اند که نوجوانانی که پاد مصرف می‌کنند، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به اختلالات خلقی، اضطراب و مشکلات خواب هستند. علاوه بر این، نیکوتین می‌تواند بر رشد مغز نوجوانان تأثیر منفی می‌گذارذ و منجر به مشکل‌ در یادگیری، حافظه و توجه می‌شود. این تأثیرات می‌توانند به صورت بلندمدت بر عملکرد شناختی و سلامت روانی فرد تأثیر بگذارند.

متن انگلیسی:
Neither smoking nor vaping is beneficial to human health. Based on the available evidence, smoking appears more harmful than vaping, but this does not mean that vaping is safe.
ترجمه متن:
نه سیگار کشیدن و نه مصرف ویپ هیچ‌کدام برای سلامتی مفید نیستند. بر اساس شواهد موجود، سیگار کشیدن مضرتر از ویپ به نظر می‌رسد، اما این به‌ معنی بی خطر بودن ویپ نیست.

medicalnewstoday

۲. آسیب به ریه‌ و دستگاه تنفسی

استنشاق بخار پاد می‌تواند باعث التهاب و تحریک ریه‌ها شود. مطالعات نشان داده‌اند که استفاده از پاد با افزایش مقاومت راه‌های هوایی و کاهش عملکرد ریه مرتبط است. همچنین، مصرف آن ممکن است با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن ریوی مانند آسم، برونشیت و COPD مرتبط باشد.

بخاطر مصرف زیاد پاد دچار تنگی نفس شدی؟

مشاوره بگیر.

۳. خشکی دهان و افزایش خطر پوسیدگی دندان

مصرف پاد باعث کاهش ترشح بزاق و در نتیجه خشکی دهان می‌شود؛ این اتفاق خطر پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، طعم‌دهنده‌های شیرین موجود در مایع پاد هم محیط دهان را اسیدی کرده و به مینای دندان آسیب می‌رساند.

در مقابل خشکی دهان می‌تواند منجر به افزایش رشد باکتری‌های مضر در دهان هم شود؛ که این موضوع خطر ابتلا به بیماری‌های لثه و پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد. همچنین، کاهش بزاق می‌تواند باعث بوی بد دهان و بسیاری مشکلات مرتبط با سلامت دهان و دندان شود.

۳. تحریک لثه‌ ها و التهاب دهان

مواد شیمیایی موجود در بخار پاد می‌توانند باعث التهاب لثه‌ها و افزایش خطر بیماری‌های پریودنتال شوند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف پاد با تغییر در میکروبیوم دهان و افزایش سطوح سیتوکین‌ها مرتبط است؛ که منجر به بروز بیماری‌های لثه می‌شود.

تغییرات در میکروبیوم دهان هم باعث افزایش رشد باکتری‌های مضر و کاهش باکتری‌های مفید می‌شوند، که این اتفاق سبب التهاب مزمن و آسیب به بافت‌های دهانی می‌شود. این تغییرات می‌توانند به صورت بلندمدت بر سلامت دهان و دندان تأثیر منفی بگذارند.

۴. تأثیر بر سلامت قلب

اژ جمله دیگر عوارض مصرف پاد می‌توان به افزایش ضربان قلب، فشار خون و سفتی عروق اشاره کرد؛ این عوامل خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند. مطالعات نشان داده‌اند که افراد مصرف‌کننده پاد بیشتر در معرض حمله قلبی و سکته مغزی هستند. همچنین، نیکوتین موجود در پاد هم ممکن است بر سیستم قلبی‌عروقی تأثیر بگذارد، اما تأثیر مستقیم آن بر سطوح LDL و HDL نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

عوارضنوع آسیب
وابستگی به نیکوتینایجاد اختلالات خلقی، اضطراب و مشکلات خواب به‌ویژه در نوجوانان
آسیب به ریه‌ها و دستگاه تنفسی التهاب و تحریک ریه‌ها، کاهش عملکرد ریه و افزایش خطر بیماری‌های مزمن ریوی مانند آسم، برونشیت و COPD
خشکی دهان و پوسیدگی دندانکاهش ترشح بزاق و خشکی دهان و آسیب به مینای دندان و افزایش باکتری‌های مضر به علت وجود طعم‌دهنده‌های شیرین
تحریک لثه‌ها و التهاب دهانتغییر در میکروبیوم دهان و افزایش باکتری‌های مضر و آسیب به بافت دهان
تأثیر بر سلامت قلب افزایش ضربان قلب، فشار خون و سفتی عروق
عوارض مصرف پاد

خطرات طولانی ‌مدت پاد

گرچه پادها در مقایسه با سیگارهای سنتی ممکن است برخی مواد شیمیایی کمتری تولید کنند، اما همچنان شامل ترکیباتی هستند که در استفاده مداوم و بلندمدت می‌توانند باعث آسیب‌های جدی به بدن شوند. مواد شیمیایی مانند فرمالدئید، آکرولئین و نیکوتین می‌توانند باعث التهاب مزمن، آسیب به سلول‌های بدن، تغییرات ژنتیکی و استرس اکسیداتیو شوند که همه این‌ها از عوامل مستعدکننده برای ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی و ریوی هستند.

مطالعات اولیه نشان داده‌اند که استفاده بلندمدت از پاد می‌تواند عملکرد ریه را کاهش دهد، خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن تنفسی را افزایش دهد و سلامت عمومی بدن را به خطر بیندازد. با توجه به نوظهور بودن این فناوری، تحقیقات بلندمدت هنوز در حال انجام است، اما شواهد موجود هشداردهنده‌اند و نشان می‌دهند که پاد نه‌تنها اعتیادآور است، بلکه ممکن است در آینده نزدیک به‌عنوان یکی از عوامل زمینه‌ساز بیماری‌های مزمن شناخته شود.

متن انگلیسی:
Some people also report sustaining burns when recharging e-cigarettes due to defective batteries leading to explosions.
ترجمه متن:
برخی افراد گزارش داده‌اند که هنگام شارژ مجدد سیگارهای الکترونیکی  به دلیل ایراد باتری دستگاه، انفجار رخ‌ داده و مصرف کننده دچار سوختگی شده‌ است.

medicalnewstoday

۱. خطر ابتلا به سرطان

اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما برخی مطالعات نشان داده‌اند که بخار تولید شده توسط پاد حاوی مواد سرطان‌زا است. این موضوع ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. مواد شیمیایی موجود در بخار پاد می‌توانند باعث التهاب مزمن و آسیب به سلول‌ها شوند.

همچنین، مصرف آن می‌تواند منجر به تغییرات در DNA و افزایش استرس اکسیداتیو شود، که این عوامل سبب ابتلا به سرطان‌های مختلف می‌شود.

۲. اختلال در عملکرد ریه

استفاده طولانی‌مدت از پاد با ابتلا به بیماری‌های مزمن ریوی مانند آسم، برونشیت و COPD همراه خواهد بود. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف این نوع مخدر به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن ریوی را افزایش می‌دهد.

همچنین پاد افزایش التهاب در ریه‌ها و کاهش ظرفیت تنفسی را که بر کیفیت زندگی فرد تأثیر منفی دارد به همراه خواهد داشت.

اختلال در عملکرد ریه با مصرف پاد
اختلال در عملکرد ریه یکی از عوارض شایع مصرف پاد است.

ضرر ناشی از تنفس بخار پاد

بخار پاد حاوی ذرات ریز و مواد شیمیایی مضر است که به ریه‌ها آسیب رسانده و منجر به بیماری‌های تنفسی می‌شود. استنشاق این ذرات همچنین باعث التهاب و تحریک ریه‌ها هم می‌شود. بخار پاد می‌تواند حاوی فلزات سنگین مانند نیکل، قلع و سرب بوده که این فلزات به بافت‌های ریه آسیب می‌رسانند و منجر به بیماری‌های مزمن تنفسی می‌شوند.

خطرات پاد برای زنان باردار

مصرف پاد در دوران بارداری می‌تواند بر رشد مغز جنین تأثیر منفی بگذارد؛ نیکوتین موجود در پاد می‌تواند به طور دائمی به مغز در حال رشد نوزاد آسیب برساند. همچنین، مواد شیمیایی موجود در مایع آن هم می‌توانند از طریق جفت به جنین منتقل شوند. تأثیر آن بر سایر اندام‌ها نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

خطر پاد برای نوجوانان

نوجوانانی که پاد مصرف می‌کنند، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به اختلالات روانی، اعتیاد به نیکوتین و سایر مواد مخدر هستند. نیکوتین بر مغز نوجوانان تأثیر منفی می‌گذارد و منجر به مشکلات یادگیری، حافظه و توجه می‌شود. همچنین، مصرف پاد در نوجوانان ممکن است با افزایش خطر ابتلا به برخی بیماری‌های تنفسی و قلبی مرتبط باشد؛ اما نیاز به تحقیقات بیشتری برای اثبات این رابطه وجود دارد.

پاد مصرف میکنی و نگران عوارضش هستی؟ از پزشک راهنمایی بگیر.

مضرات پاد نسبت به سیگار و قلیان چقدر است؟

پلد ضرر کمتری نسبت به سیگار کشیدن دارد، اما به طور کلی بی‌خطر نیست. سیگارهای الکترونیکی نیکوتین (استخراج شده از تنباکو)، طعم‌دهنده‌ها و سایر مواد شیمیایی را گرم می‌کنند تا آئروسل ایجاد کنند؛ ماده‌ای که مصرف کننده استنشاق می‌کند. سیگارهای تنباکویی معمولی حاوی ۷۰۰۰ ماده شیمیایی هستند که بسیاری از آن‌ها سمی هستند. اگرچه پادها حاوی مواد شیمیایی کمتری نسبت به سیگارهای سنتی هستند و به عنوان ابزاری برای ترک سیگار معرفی می‌شوند اما برای غیرسیگاری‌ها توصیه نخواهند شد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

پادها ممکن است به عنوان جایگزینی برای سیگار در نظر گرفته شوند، اما شاید ندانید که آن‌ها هم خطرات جدی برای سلامتی دارند. اگر شما یا یکی از عزیزانتان از پاد استفاده می‌کنید و نگران تأثیرات آن بر سلامتی هستید، با یک پزشک یا متخصص ترک اعتیاد مشورت کنید. با این کار از عوارض پاد که در کمین شما نشسته دور می‌مانید.

آگاهی زودهنگام از مضرات پاد می‌تواند از پیشرفت آسیب و بروز عوارض جدی‌تر جلوگیری کند. برای دریافت نوبت ویزیت آنلاین یا حضوری از پزشکان متخصص، وبسایت دکترتو بهترین گزینه است. این سایت به شما این امکان را می‌دهد که در کمترین زمان و به راحتی، نوبت ویزیت مورد نظر خود را از متخصصان مختلف دریافت و درمان خود را پیش از آنکه دیر شود آغاز کنید. 

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

بله، پادهای یکبار مصرف نیز حاوی نیکوتین و سایر مواد شیمیایی مضر هستند. این مواد می‌توانند به سلامت بدن آسیب برسانند.

هر دو محصول خطراتی برای سلامتی دارند. اگرچه شاید پادها حاوی مواد شیمیایی کمتری باشند، اما می‌توانند منجر به اعتیاد و بروز برخی مشکلات مرتبط با سلامتی شوند.

امتیاز شما به مقاله:
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن