فهرست مطالب
- درد قفسه سینه سمت چپ چگونه است؟
- علائم همراه با درد قفسه سینه سمت چپ
- علت درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف چیست؟
- تشخیص علت درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف
- درمان و مدیریت درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف
- خطرات و عوارض درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف
- پیشگیری از درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
درد و ناراحتی قفسه سینه، خصوصا زمانی که این درد در قسمت چپ قفسه سینه است، چیزی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. باید بدانید که دلایل احتمالی زیادی وجود دارد که میتواند علت درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف شود. برخی از این شرایط جدی و تهدیدکننده زندگی بوده و برخی دیگر نیستند. اگر بدون هیچ دلیل خاصی برای مدتی طولانی، درد قفسه سینه سمت چپ را تجربه کردید، باید حتما توسط یک پزشک معاینه شوید. در این مقاله بیشتر با دلایل این نوع درد و کارهایی که باید انجام داد آشنا میشویم. اگر در ناحیه قفسه سینه درد شدیدی را حس میکنید، حتما در سریعترین زمان به متخصص قلب مراجعه کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با پزشکان وجود دارد.
درد قفسه سینه سمت چپ چگونه است؟
درد قفسه سینه سمت چپ یکی از ناراحتیهای شایع و مهمی است که افراد بسیاری در طول زندگی خود آن را تجربه میکنند. شما ممکن است درد قفسه سینه را در هر جایی، از گردن تا بالای شکمتان احساس کنید. همچنین این درد میتواند به سایر نواحی بالای بدن مانند فک، پشت یا پایین بازو گسترش یابد. درد میتواند برای چند دقیقه تا چند ساعت و گاهی حتی برای ماهها یا بیشتر ادامه داشته باشد.
ممکن است وقتی فعالیتی انجام میدهید بدتر شود، اما وقتی به خود استراحت میدهید، شدت درد هم کمتر میشود. گاهی نیز حتی زمانی که در حال استراحت هستید سمت چپ قفسه سینه شما درد میکند. گاهی اوقات این درد تنها در یک نقطه احساس میشود و گاهی هم در قسمتهای بیشتری از قفسه سینه سمت چپ گسترش مییابد. تمامی این حالتها میتوانند تعیینکننده دلیل خاصی برای بروز درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف باشند.
علائم همراه با درد قفسه سینه سمت چپ
علائمی که به همراه درد قفسه سینه سمت چپ ایجاد میشوند، بسته به دلیل بروز درد و الگوی آن ممکن است متفاوت باشد. معمولا درد از پشت استخوان سینه شروع شده و به سمت شانه یا بازوهای سمت چپ ادامه مییابد. بسته به علت، درد قفسه سینه سمت چپ میتواند به صورت شارپ، ناراحتکننده و مزمن، سوزاننده، دردناک، مانند چاقو زدن یا یک احساس سفتی، فشردگی و له شدن باشد. علاوه بر این معمولا در کنار این درد، دیگر علائم هم ممکن است ایجاد شود که شایعترین آنها شامل موارد زیر میشود:
- خستگی
- تنگی نفس
- سبکی سر
- حالت تهوع یا سوءهاضمه
- عرق کردن خصوصا عرق سرد همزمان با حمله قلبی
- ضعف
- غش یا سرگیجه
- احساس سفتی یا فشار در قفسه سینه
- درد قفسه سینه که به گردن، شانهها، یک یا هر دو بازو یا پشت کتف گسترش مییابد.
- اختلالات خواب
- مشکلات هاضمه و معده درد
- اضطراب
- درد فک یا کمر
علت درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف چیست؟
موارد زیادی میتواند عامل درد قفسه سینه سمت چپ باشد. علت درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف شامل مشکلات قلبی، ریوی، گوارشی و سایر موارد است. بسیاری از دلایل درد قفسه سینه سمت چپ به قلب یا ریه شما مربوط میشود. اما تعدادی از شرایط دیگر نیز میتواند باعث آن شود.
علل قلبی | سایر علل |
---|---|
آنژین (پایدار و ناپایدار) | بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) |
انفارکتوس میوکارد (حمله قلبی) | کوستوکندریت |
پریکاردیت | ذاتالریه |
پارگی آئورت | حملات پانیک |
کاردیومیوپاتی | کشیدگی عضله |
۱. مشکلات قلبی و درد سمت چپ قفسه سینه
اصلیترین، مهمترین و خطرناکترین دلیل درد سمت چپ قفسه سینه و پشت کتف، مشکلات قلبی است. آنژین و حمله قلبی از جمله اصلیترین دلایل هستند. آنژین نام درد قفسه سینه است که در اثر گرفتگی و باریک شدن عروق اطراف قلب ایجاد میشود. وقتی این اتفاق میافتد، عضله قلب قادر به دریافت خون غنی از اکسیژن کافی نیست. در بیشتر موارد فعالیتهای ورزشی و بدنی میتوانند موجب ایجاد درد شوند و از علائم ناراحتی قلبی است.
حمله قلبی زمانی اتفاق میافتد که انسداد یک شریان در قلب، جریان خون به عضله قلب را متوقف کرده یا کاهش میدهد. به آن انفارکتوس میوکارد نیز میگویند. یکی از نشانههای اصلی و مهم حمله قلبی، درد شدید در سمت چپ قفسه سینه است که معمولا به کتف میزند. سایر مشکلات قلبی شامل بیماریهای عروق کرونر، پارگی عروق کرونر، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، پارگی آئورت، آئوریسم آئورت و افتادگی دریچه میترال میشود.
۲. مشکلات ریوی و درد قفسه سینه سمت چپ
برخی از بیماریهای ریوی میتوانند باعث درد قفسه سینه و شانه شوند. آمبولی ریه که در لخته خون شریانهای ریوی را مسدود میکند، پنومونی و تومور پانکواست از بیماریهایی هستند که این علائم را به وجود میآورند.
۳. مشکلات گوارشی و ریفلاکس معده
برخی از شرایط پزشکی در سیستم گوارش شما میتواند باعث درد سمت چپ قفسه سینه شود. مشکلات گوارشی گاهش علائمی شبیه به بیماری قلبی ایجاد کرده و تنها راه تشخیص آن مراجعه به پزشک است. برخی از این بیماریهای گوارشی عبارتند از:
- فتق هیاتال
- گاستریت التهاب مخاط معده
- پانکراتیت
- بیماری رفلاکس معده
- اسپاسم مری
۴. مشکلات عضلانی و اسکلتی
گاهی اوقات شرایط عصبی و فشارهای عضلانی اسکلتی میتوانند موجب درد شدید سمت چپ قفسه سینه شوند که به بازوها و شانهها هم کشیده میشود. برای مثال زمانی که یک عصب فشرده میشود، ممکن است منجر به درد قفسه سینه و شانه شود. آسیبهای شانه، تومورها و التهاب همگی میتوانند به اعصاب فشار وارد کنند و در نتیجه درد شدید شانه یا بازو، از دست دادن حس، از دست دادن کنترل عضلانی، یا ضعف عضلانی در بازو، دست یا مچ دست را ایجاد کنند که نتیجه آن میتواند به صورت درد سمت چپ قفسه سینه هم ظاهر شود.
۵. بیماری های ستون فقرات و درد سمت چپ قفسه سینه
در برخی موارد ممکن است مشکلات و بیماریهای ستون فقرات، خصوصا بیماری ستون فقرات گردنی که به قسمت بالایی ستون فقرات اشاره دارد، دلیل درد سمت چپ قفسه سینه باشد. این قسمت از ستون فقرات حاوی اعصابی است که اطلاعات را بین مغز و سر، گردن، شانهها و اندام فوقانی ارسال و دریافت میکنند. این مشکلات میتواند موجب درد و سفتی در بخش شانهها، پشت کتف و قفسه سینه شود.
۶. اضطراب و استرس و درد قفسه سینه سمت چپ
اضطراب و استرسهای زیاد که میتوانند منجر به حملات پانیک شوند هم میتوانند منجر به دردهای شدید سمت چپ قفسه سینه شوند. گاهی اوقات علائم حملات پانیک شبیه حملات قلبی است.
۷. علت درد بالای شکم زیر قفسه سینه سمت چپ
در برخی موارد دردهای سمت چپ قفسه سینه، مربوط به ناراحتیها و مشکلات زیر قفسه سینه و بالای شکم هستند. برای مثال گاهی اوقات آسیبدیدگی طحال یا پارگی آن میتواند موجب درد شدیدی در بالای شکم و سمت چپ قفسه سینه شده که گاهی نیز به سمت شانهها امتداد مییابد. مشکلات گوارشی و معده درد هم ممکن است همین حالت را داشته باشد.
حاملگی خارج از رحم یکی دیگر از مواردی است که میتواند موجب درد بالای شکمی شود که به قفسه سینه و شانهها هم کشیده میشود. این نوع درد قفسه سینه ممکن است شبیه به آنژین صدری یا فشار شدید پشت دیواره قفسه سینه باشد.
۸. درد قفسه سینه سمت چپ هنگام خواب
اکثر دردهای سمت چپ قفسه سینه که در زمان استراحت کردن و خواب ایجاد میشوند، به مشکلات مختلف قلبی مربوط میشوند. این درد خصوصا زمانی که افراد به سمت چپ میخوابند، بدتر میشود. بیشترین دلیل این نوع از درد سمت چپ قفسه سینه، آنژین قلبی است. البته گاهی نیز پریکاردیت میتواند موجب درد سمت چپ قفسه سینه در زمان خواب و استراحت شود.
۹. علت درد خفیف قفسه سینه سمت چپ
گاهی اوقات درد سمت چپ قفسه سینه بسیار خفیف است. در این شرایط باز هم تمامی دلایل از مشکلات قلبی گرفته تا سایر مشکلات زمینهای میتواند علت درد باشد.
۱۰. درد قفسه سینه سمت چپ هنگام تنفس
در مواردی که درد قفسه سینه هنگام تنفس بدتر میشود، علت درد آنژین قلبی، پریکاردیت یا در مواردی آسیب و شکستگی دندههای قفسه سینه است. البته مشکلات ریوی هم میتواند با این حالت مرتبط باشد.
۱۱. علت درد سمت چپ قفسه سینه و دست چپ
در مواردی که درد سمت چپ قفسه سینه با درد دست چپ همراه میشود، اصلیترین عامل را میتوان مشکلات و بیماریهای قلبی در نظر گرفت. البته مشکلات ریوی، کشیدگی عضلانی یا آسیبهای اسکلتی و ستون فقرات هم میتوانند عامل این نوع از درد باشند.
۱۲. علت درد قفسه سینه سمت چپ و تنگی نفس
زمانی که به همراه درد سمت چپ قفسه سینه و پشت کتف، تنگی نفس یا مشکل در تنفس هم وجود دارد، باید حتما آن را سریعا پیگیری کرد، چرا که این حالت میتواند نشانه یک بیماری قلبی، نارسایی تنفسی – قلبی یا یک بیماری حاد ریوی باشد.
۱۳. سایر علل پزشکی
مشکلات پزشکی زمینهای مختلفی میتوانند موجب بروز درد سمت چپ قفسه سینه و پشت کتف شوند. مهمترین آنها شامل موارد زیر است:
- سنگ کیسه صفرا: سنگهای صفراوی زمانی که مجرای صفراوی را مسدود میکنند یا غذاهای چرب میخورید میتوانند باعث درد شدید شوند.
- پریکاردیت یا التهاب پریکارد قلب
- پانکراتیت یا التهاب پانکراس
- بیماریهای کبدی مانند سیروز کبدی یا فشار خون پورتال
تشخیص علت درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف
تشخیص علت درد قفسه سینه سمت چپ بسیار مهم است. پزشک با بررسی سابقه پزشکی بیمار و انجام یک معاینه فیزیکی، میتواند علت را تشخیص داده و آن را درمان کند. پزشک از بیمار در خصوص سابقه بیماری قلبی، حمله قلبی اخیر، عفونتها، آمبولی ریه، سیگار کشیدن، دیابت، بیماری کبدی یا کلیه و اختلالات خودایمنی سوال میپرسد. حتی ممکن است از یک سری آزمایشات خون برای بررسی احتمال حمله قلبی، آزمایشات تصویربرداری و سایر موارد هم کمک بگیرد. از جمله آزمایشاتی که میتواند به پزشک برای تشخیص کمک کند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوار قلب
- اسکن اشعه ایکس یا سیتیاسکن قلبی
- آزمایش CBC
- توموگرافی کامپیوتری آنژیوگرافی ریه (CTPA)
- سونوگرافی
- امآرآی از قلب و رگهای خونی
درمان و مدیریت درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف
درمان درد قفسه سینه در قسمت سمت چپ به علت اصلی آن بستگی دارد. درمان میتواند شامل درمان دارویی، فیزیوتراپی و جراحی باشد. حتی گاهی اوقات بسته به شرایط، پزشک به بیماران توصیه میکند که با تغییر سبک زندگیشان، از بروز خطرات بعدی جلوگیری کنند. درمان میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
۱. دارو برای درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف
درمان دارویی برای رفع و کنترل درد سمت چپ قفسه سینه و پشت کتف به علت آن بستگی دارد. برای مثال اگر علت درد سمت چپ قفسه سینه مشکلات گوارشی باشد، پزشک از مهارکنندههای پمپ پروتون، مسدودکنندههای H2 و عوامل تحریککننده استفاده میکند.
اگر التهاب ناشی از عفونت باکتریایی باشد، درمان پریکاردیت یا پلوریت ممکن است شامل تجویز آنتیبیوتیک باشد. برای درمان مشکلات و بیماریهای قلبی هم پزشک داروهای مختلفی مانند آسپرین، نیتروگلیسیرینها، رقیقکنندههای خون برای جلوگیری از لخته شدن و داروهای ازبینبرنده لخته خون را تجویز کند. به همین ترتیب بسته به این که دلیل درد چیست، درمان دارویی متفاوتی نیاز است.
۲. روش های فیزیوتراپی و ماساژ
در مواردی که فشارهای عصبی عضلانی یا دردها و کشیدگیهای اسکلتی و مشکلات ستون فقرات دلیل درد سمت چپ قفسه سینه باشد، پزشک ممکن است در کنار سایر درمانها از فیزیوتراپی و ماساژهای مخصوص هم کمک بگیرد.
۳. جراحی در موارد خاص برای درمان درد قفسه سینه سمت چپ
در برخی از موارد به جراحی نیاز است. برای مثال اگر علت درد گرفتگی عروق یا سایر بیماریهای حاد قلبی باشد، شاید پزشک گزینه جراحی را انتخاب کند. برای درمان سنگ کیسه صفرا شدید هم از عمل لاپاراسکوپی استفاده میشود. زمانی که تومورها یا بیماریهای خاص دلیل درد باشد، در صورت تشخیص پزشک باید جراحی انجام شود.
۴. تغییرات سبک زندگی و تغذیه
گاهی اوقات برای کنترل درد قفسه سینه سمت چپ به تغییر سبک زندگی هم نیاز است. مواردی مانند ترک سیگار، کاهش یا ترک مصرف الکل، مصرف غذاهای سالم، کاهش وزن و مواردی از این دست همگی میتوانند در مدیریت عامل درد موثر باشند.
۵. مدیریت استرس و بهبود خواب
برای کاهش حملات پانیک و اضطراب به عنوان یک دلیل مهم دردهای سمت چپ قفسه سینه، داشتن یک برنامه خواب منظم و کنترل استرس بسیار مهم است. حتی در مواردی پزشک به برخی از بیماران مصرف داروهای ضدافسردگی یا ضداضطراب را هم توصیه میکند.
خطرات و عوارض درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف
دردهای قفسه سینه میتواند علل مختلفی داشته باشد و بسته به دلیل، خطر و عوارض آنها هم متغیر است. از آن جایی که برخی مواقع این درد میتواند نشاندهنده یک عامل تهدیدکننده زندگی باشد، توجه کردن به آن اهمیت زیادی دارد. عدم درمان میتواند ریسک سکته قلبی یا سایر بیماریهای تهدیدکننده زندگی را افزایش دهد و حتی موجب مرگ برخی از بیماران شود
پیشگیری از درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف
با اینکه همیشه نمیتوان از ایجاد دردهای قفسه سینه در سمت چپ پیشگیری کرد، اما کنترل برخی از موارد میتواند خطر بروز آنها را کاهش دهد. داشتن چکاپهای دورهای، تغییر سبک زندگی و داشتن یک زندگی سالم، ورزش کردن و درمان بیماریهای زمینهای مانند مشکلات گوارشی یا مشکلات ریوی همگی میتوانند در پیشگیری از درد سمت چپ قفسه سینه و پشت کتف موثر باشند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
درد در قفسه سینه و شانه میتواند دلایل زیادی داشته باشد. برخی از شایعترین آنها عبارتند از آنژین صدری یا سایر بیماریهای قلبی، سنگ کیسه صفرا، پریکاردیت، پلوریت یا پانکراتیت. درد غیرقابلتوضیحی که هم در قفسه سینه و هم در شانه رخ میدهد باید همیشه توسط پزشک معاینه شود. یک متخصص عمومی یا متخصص قلب میتواند به تشخیص قطعی علت درد قفسه سینه سمت چپ و پشت کتف کمک کند.
شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین دکتر قلب و عروق در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان ویزیت آنلاین دکتر قلب وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام من ۱۳ سالمه و حدود ۲ ماه پیش به شهربازی رفتم و سوار ترن شدم. روز بعد زیر چشم چپم یکم کبود شد ولی بعد ۲ الی ۳ روز خوب شد. بعدش از همون موقع تا الان احساس درد در پشت کمر هنگام نفس کشیدن می کنم. در ضمن جدیدا هنگام خوردن غذا کمی مشکل دارم یعنی احساط می کنم غذا توی گلوم گیر میکنه😷 خیلی نگران هستم. به نظرتون ممکنه احتمال پارگی آئورت وجود داشته باشه؟
خیلی می ترسم🤕
بهین عزیز
با توجه به علائمی که شما شرح دادهاید، احتمال آسیب به آئورت پس از سوار شدن به ترن یا آسیبهای مشابه به طور مستقیم کم است، اما باید توجه داشته باشید که درد در ناحیه کمر و احساس مشکل در بلع ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که معمولاً نیازی به نگرانی در مورد پارگی آئورت ندارد.
علت درد پشت کمر هنگام نفس کشیدن و مشکل در بلع میتواند از موارد زیر باشد:
تنش عضلانی یا گرفتگی عضلات پشت: گاهی اوقات این نوع دردها بعد از تجربههای فیزیکی یا حرکات ناگهانی بروز میکنند و ممکن است به دلیل فشار عضلانی باشد.
مشکلات گوارشی: احساس گیر کردن غذا در گلو میتواند به علت رفلاکس اسید معده یا مشکلات دیگری در ناحیه گلو یا مری باشد.
استرس یا اضطراب: احساس درد و مشکل در بلع در بعضی مواقع به دلیل استرس یا اضطراب افزایش مییابد.
اگر این علائم ادامه پیدا کرد یا شدت یافت، پیشنهاد میکنم به یک پزشک متخصص مراجعه کنید
متخصص قلب و عروق
سلام۵۲سال سن دارم یک ماه پیش به شدت دست چپ سینه و کتفم در گرفت و سردرد شدیدی داشتم بیمارستان مراجعه کردم نوار قلب گرفتن با ازمایش وهمون شب ده تا قرص بهم دادن که خوردم و همیشه فشارم پایینه ۹ بالا نمیرفت اون شب فشارم رفته بود یازده و نیم حالا از اون روز درد دارم هر سه ناحیه و اسکن هم گرفتم اکو هم گرفتم میگن احتمالا گرفتگی رگ داری حالا چکار کنم با این درد داعمی ممنون جواب بدید
مریم عزیز
درد مداوم در ناحیه سینه، کتف و دست چپ میتواند به دلیل مشکلات قلبی یا گرفتگی رگها باشد. با توجه به اینکه اسکن و اکو انجام دادهاید، اگر پزشک گرفتگی رگ را مطرح کرده، توصیه میشود به یک متخصص قلب مراجعه کنید تا بررسیهای تکمیلی مانند آنژیوگرافی انجام شود.
در این فاصله:
از استراحت کافی برخوردار شوید.
از مصرف غذاهای چرب و نمک زیاد پرهیز کنید.
در صورت شدت درد، به اورژانس مراجعه کنید.
متخصص قلب و عروق
دردسینه سمت چپ حدود ۳ سال است
به دکتر ریه مراجعه کردم سی تی اسکن از سینه وریه انجام شده نتیجه درمان نشد درمان معده انجام شد هیچی همان درد ادامه دارد موقع دود کشیدن دود درد زیاد میشه وقتی که هیچ دودی غیره نیست باز هم درسرما درد زیاده چپ می خوابم خیلی زیاده ووغیره۰۹۱۴۴۰۴۲۱۷۸
۶۳۶۸۹۰۴۴۰۲
دوست عزیز
درد سینه سمت چپ که با دود و سرما تشدید میشود، ممکن است ناشی از مشکلات مختلفی مانند بیماریهای ریوی، قلبی یا معده باشد. از آنجا که بررسیهای قبلی درمانی نداشتهاند، پیشنهاد میشود که به پزشک متخصص قلب و عروق یا گوارش مراجعه کنید تا علت دقیق بررسی شود. در صورتی که مشکل قلبی یا ریوی رد شده باشد، احتمالاً باید مشکلات گوارشی یا عضلانی ارزیابی شوند.
متخصص قلب و عروق