فهرست مطالب
خلاصهای از این مطلب را در این پادکست گوش بدهید.
کهیر نوعی واکنش پوستی است که بسیاری از افراد هرچند وقت یکبار به آن دچار میشوند. اگر شما هم گاهی روی پوست خود جوشهای قرمز و خارشدار مشاهده میکنید، در این مطلب همراه ما باشید تا توضیح دهیم، علائم کهیر چیست و چگونه میتوان این واکنش پوستی را تشخیص داد. برای درمان کهیر و کاهش علائم آن باید به متخصص پوست مراجعه کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو برای تعیین وقت حضوری اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری، امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با متخصصان وجود دارد.
کهیر چیست؟
کهیر یا راش (Rash) ضایعات قرمز، برجسته و خارشدار پوستی است که گاهی به علت آلرژی ایجاد میشود. آلرژن، محرکی است که باعث واکنش آلرژیک میشود. زمانی که یک واکنش آلرژیک رخ میدهد، بدن پروتئینی به نام هیستامین آزاد میکند و هنگامی که هیستامین آزاد میشود، از رگهای خونی کوچک معروف به مویرگها، مایع نشت میشود، این مایعات در پوست تجمع مییابند و باعث ایجاد این عارضه پوستی میشوند. جالب است بدانید حدود ۲۰ درصد از مردم در طول زندگی خود مبتلا به آن میشوند. همچنین توجه کنید که این عارضه مسری و واگیردار نیست. به علاوه کهیر انواع حاد یا مزمن دارد.
متن انگلیسی:
به نقل از clevelandclinic
«Hives, a skin rash that’s often very itchy, often results from an allergic reaction to food or something you’ve touched.»
ترجمه متن:
«کهیر نوعی راش پوستی است که معمولا همراه با خارش است و نتیجهی یک واکنش حساسیتی به غذا یا آلرژنهایی است که لمس کردهاید.»
انواع کهیر با عکس
کهیر دو نوع حاد و مزمین دارد و هر سرخی کهیر نیست! دقت داشته باشید که هر نوع سرخی روی پوست نشاندهنده کهیر نیست. همانطور که گفتیم این عارضه پوستی بهصورت جوشهای قرمز یا همرنگ پوست ایجاد میشود که خارش ایجاد میکنند. گاهی ممکن است سرخی روی پوست به علت مشکل پوستی دیگری مانند آنژیوادم یا راش ایجاد شده باشد. در ادامه انواع کهیر را معرفی کردهایم:
کهیر پوستی چیست؟ (حساسیت پوستی کهیر)
کهیر پوستی در واقع واکنش پوستی است که ممکن است حاد یا مزمن باشد. این دو نوع عارضه تفاوتهایی با هم دارند. کهیرهای حاد در کوتاهمدت به وجود آمده و از بین میروند. این نوع کهیرها به طور ناگهانی ظاهر میشوند و پس از چند روز خودبهخود از بین میروند. شایعترین علت ایجاد این نوع عارضه غذاها، دارو و عفونت است. شایعترین نوع کهیر، نوع حاد است که علائم آن کمتر از ۶ هفته طول میکشد و معمولا بر روی صورت و گردن، انگشتان دست، انگشتان پا، و ناحیه تناسلی مردان تاثیر میگذارد. با این حال نوع حاد، در هر قسمتی از بدن میتواند ایجاد شود.
عکس کهیر پوستی در بزرگسالان را در زیر مشاهده میکنید.
تفاوت کهیر با بقیه دانه های پوستی چیست؟
انواع دانه های پوستی که به دلایل مختلف ایجاد میشوند، معمولا علائم شبیه به هم دارند. اگر تورم روی پوست به طور ناگهانی ایجاد شد و دارای خارش بود، احتمال دارد کهیر باشد. شکل برآمدگی آن میتواند دایرهای یا نامنظم باشد. اما بهعنوانمثال آنژیوادم بیشتر در عمق پوست ایجاد شده و حتی ممکن است تنفس را مشکل کند. راش نیز ممکن است شبیه به علائم کهیر باشد. اما معمولا تاولهایی را روی پوست ایجاد میکند.
کهیر عصبی چیست؟
ممکن است زمانی که شخص در شرایط استرسزا قرار میگیرد، یکی از واکنشهای بدن برای دفاع از خود تولید هیستامین و در نتیجه کهیر عصبی باشد. احتمال کهیر عصبی در افرادی که آلرژی دارند، بالاتر است.
استرس، علت یا عامل بدتر کننده علائم کهیر است. در بعضی از تحقیقات چگونگی تأثیر استرس مزمن بر تنظیم واسطههای شیمیایی بدن و ایجاد بیماریهای التهابی مورد بررسی قرار گرفته است. به عبارت دیگر، هنگامی که یک فرد تحت تأثیر استرس قرار میگیرد، شدت واکنشهای التهابی در او افزایش مییابد. به این ترتیب ایجاد این عارضه میتواند با استرس مرتبط باشد.
عکس کهیر عصبی را در زیر مشاهده میکنید.
کهیر ایدز چیست؟
برخی از بیماران مبتلا به ایدز بثورات پوستی و انواع کهیرهای پوستی را در بدن خود مشاهده میکنند. کهیر پوستی معمولا از علائم اولیهی عفونت ایدز است که در اکثر بیماران مبتلا به HIV دیده میشود. در بیشتر مواقع کهیر ایدز به صورت دانههای قرمز برجسته دیده میشود.
کهیر مزمن چیست؟
کهیرهای مزمن برای بیش از ۶ هفته روی پوست باقی میمانند. این نوع کهیرها به طور مداوم عود کرده و گاهی ماهها یا سالها این علائم تکرار میشوند. پیداکردن علت کهیر مزمن اغلب مشکل است. ممکن است علت آن تیروئید، هپاتیت، عفونت یا سرطان باشد. نوع مزمن بیش از ۶ هفته طول میکشد. تقریبا یک نفر از ۱۰۰۰ نفر به نوع مزمن مبتلا میشوند.
علت دقیق نوع مزمن کهیر ناشناخته است. اما ممکن است مرتبط با سیستم ایمنی باشد. همچنین ویروسها میتوانند باعث ایجاد آن شوند. در برخی موارد ممکن است به دلیل بیماریهای خودایمنی مانند مشکلات تیروئید و لوپوس، نوع مزمن آن ایجاد شود. توجه داشته باشید آنژیوادما شبیه به کهیر است. اما تفاوت آن در این است که لایههای عمقی پوست را درگیر میکند.
کهیر بدون خارش چیست؟
برخی از انواع کهیر وجود دارند که با خارش همراه نیستند. هر چند بیشتر کهیرها با خارش هستند اما احتمالا بروز کهیر بدون خارش هم وجود دارد. برخی از انواع کهیرهای بدون خارش (که ممکن است در برخی از افراد همراه با خارش دیده شوند) عبارتند از:
- درماتوگرافیسم (کهیرهایی که در اثر خاراندن و کشیدن روی پوست ایجاد میشوند)
- آنژیوادمها
- برخی از انواع کهیر گرمایی یا حرارتی
- برخی از انواع آکنه
کهیر خفیف چیست؟
انواع کهیر خفیف بیخطر هستند و آسیبی به فرد وارد نمیکنند. این نوع کهیر با واکنشهای آلرژیک شدید یا ورم کردن حلق و گلو همراه نیستند. کهیر خفیف میتواند به شکل بثورات پوستی اندک با خارش کم یا بدون خارش بروز کند که در مدت زمان کوتاهی خود به خود برطرف میشوند.
علائم کهیر چیست؟
بارزترین علامت برای تشخیص کهیرها جوشهایی است که روی پوست به وجود میآیند. این جوشها ممکن است قرمزرنگ باشند یا دقیقا همرنگ پوست ظاهر شوند. این عارضه خارش ایجاد کرده و اندازه آن میتواند کوچک یا بزرگ باشد. معمولا زمانی که دانهها بهصورت دستهای ایجاد میشوند، مدت طولانیتری روی پوست باقی میمانند. اما جوشهای تک بعد از نیم ساعت تا یک روز از بین میروند.
کهیر ممکن است علایم متفاوتی داشته باشد. تورم که شبیه به ضایعاتی روی پوست ظاهر میشود و معمولا صورتی یا قرمز به شکل دایره یا بیضی هستند. همچنین اندازه آنها از چند میلیمتر تا چند سانتیمتر متغیر است. این عارضه ممکن است بسیار خارش داشته باشد و حاشیه قرمزی در اطراف آن باشد. به صورت دستههایی در صورت و اندامها مانند بازوها، دستها، انگشتان دست، پاها و انگشتان پا ایجاد میشوند.
به طور معمول کهیر در عرض ۲۴ ساعت ناپدید میشود، اما ممکن است پس از آن برآمدگی جدیدی ایجاد شود. ضمنا این عارضه ممکن است در یک قسمت یا چند قسمت از بدن ظاهر شوند. در بعضی موارد، این عارضه میتواند برای چند روز ادامه یابد. در نظر داشته باشید افراد مبتلا به نوع مزمن، ممکن است ماهها یا سالها علائم را داشته باشند. همچنین این واکنش پوستی ممکن است به شوک آنافیلاکسی منجر شود.
در توضیح شوک آنافیلاکسی لازم است بدانیم که شوک آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدید است که میتواند روی تمام بدن تاثیر بگذارد. همچنین منجر به مشکلات جدی تنفسی و از دست دادن آگاهی و هوشیاری شود. اگر شوک آنافیلاکسی سریعا درمان نشود، میتواند مرگبار باشد و یک اورژانس پزشکی است. افراد مبتلا به این عارضه باید نسبت به علائم شوک آنافیلاکسی هوشیار باشند. توجه داشته باشید که در صورت وجود علائم شوک آنافیلاکسی سریعا به اورژانس مراجعه کنید.
علائم کهیر در کودکان
کهیر ممکن است روی پوست کودکان یا بزرگسالان ایجاد شود. انواع حساسیت پوستی کودکان باید جدی گرفته شود تا از آلرژی شدید جلوگیری کرد. اگر کودک شما دچار علائم زیر است، احتمال دارد دچار راش شده باشد.
- تاولهای قرمز یا همرنگ پوست که ممکن است در هر ناحیه از بدن به وجود میآید.
- جوش در اندازههای مختلف که به وجود آمده و از بین میروند.
- خارش که گاهی شدید است.
- تورم کنار لب، پلکها و گلو
- بروز علائم با محرکهایی مانند گرما، ورزش و استرس
کهیر لکه های قرمز روی پوست با خارش
همانطور که قبلتر هم گفتیم، واضحترین علامت کهیر لکههای پوستی قرمز یا راش پوستی همراه با خارش است. گاهی ممکن است این دانهها خیلی کوچک باشند. گاهی نیز ممکن است برجستهتر و بزرگتر باشند. در افراد کمی کهیر بدون خارش بروز میکند.
علت کهیر زدن بدن چیست؟
در بیش از نیمی از موارد، مردم هرگز علت دقیقی پیدا نمیکنند. نوع مزمن آن ممکن است به عنوان پاسخ خودایمنی ایجاد شود. اما علت دقیق آن نامشخص است. هنگامی که بدن به آلرژن یا محرکها واکنش نشان میدهد و هیستامین و دیگر مواد شیمیایی را در زیر پوست آزاد میکند، کهیر ایجاد میشود. لازم است بدانید که هیستامین و مواد شیمیایی باعث التهاب و مایع تجمع یافته در زیر پوست منجر به ایجاد راش میشود. نمونههایی از محرکهای شناخته شده عبارتند از:
- داروها: از جمله برخی از آنتیبیوتیکها و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند آسپرین و مهارکنندههای آنزیم تبدیلکننده آنژیوتانسین که در درمان فشار خون بالا استفاده میشود.
- غذاها: مانند آجیل، صدف، مواد غذایی دارای مواد افزودنی و نگهدارنده، تخم مرغ، توت فرنگی و محصولات حاوی گندم
- عفونتها: از جمله آنفلوانزا، سرماخوردگی، منونوکلئوز عفونی و هپاتیت B، عفونتهای باکتریایی، از جمله عفونتهای دستگاه ادراری و گلودرد ناشی از باکتری استرپتوکوک
- انگلها: انگلهای رودهای
- دما: دمای بالا یا تغییرات دما
- حیوانات: پرورش حیوانات از جمله سگ، گربه، اسب و غیره
- گرد و غبار
- حشرات: نیش حشرات و سوسکها و ضایعات بر جای مانده از آنها
- لاتکس
- گرده گل
- برخی از گیاهان، از جمله گزنه، پیچک سمی آمریکایی و بلوط سمی
- برخی از مواد شیمیایی
- بیماریهای مزمن، مانند بیماریهای تیروئید یا لوپوس
- قرار گرفتن در معرض نور خورشید
- آب بر روی پوست
- خراش دادن
- ورزش کردن
- کهیر و استرس.
علت کهیر زدن مکرر چیست؟
در مواقعی که کهیر زدن به صورت مکرر اتفاق میافتد، چند احتمال مطرح میشود. ممکن است که فرد در تماس طولانی مدت و دائم با آلرژن است. در موارد کمتر ممکن است فرد به عفونتی نهفته (مثلا ایدز با عفونتهای دیگر) مبتلا باشد. اگر به صورت دائم به کهیر مبتلا میشوید باید به دکتر مراجعه کنید.
علت خارش بدن و کهیر
وجود آنتی هیستامین ترشح شده در اثر واکنش آلرژیک در بدن باعث بروز خارش و ایجاد کهیر میشود. علتهای دیگری هم میتوانند باعث بروز کهیر شوند که درصد بالایی از آنها به واکنشهای آلرژیک ربط دارند.
تشخیص دلیل کهیر زدن بدن
برای بررسی علائم، تشخیص و درمان کهیر و سایر مشکلات پوستی مشابه باید به متخصص آلرژی مراجعه کنید. پزشک برای پیدا کردن عامل ایجاد آلرژی و کهیر تست آلرژی یا حساسیت را توصیه میکند. تست آلرژی انواع مختلفی دارد ممکن است به صورت آزمایش خون انجام شود و یا اینکه پزشک مستقیما مقداری از آلرژنهای متداول را بر روی پوست امتحان میکند تا به جواب برسد.
رابطه کهیر و سرطان چیست؟
برخی از انواع کهیر (urticaria) میتوانند نشاندهندهی سرطانهای بدخیمی چون سرطان خون و کارسینوم تخمدان باشند. اما برای بررسی این ارتباط باید بررسیهای لازم انجام شود.
درمان سریع کهیر چیست؟
زمانی که برای درمان سریع کهیر به پزشک مراجعه میکنید، در ابتدا داروهای آنتیهیستامین بدون نسخه که از انواع دارو برای خارش پوست است را به شما پیشنهاد میدهد. اما اگر کهیرهای شما با روشهای خانگی و ساده بهبود پیدا نکرد، لازم است درمان موثرتری تجویز شود.
روشهای درمان خانگی کهیر بیشتر شامل موارد پیشگیرانه و اجتنابی هستند. برخی از محرکها باعث ایجاد این واکنش پوستی نمیشوند. اما آنها میتوانند علائم را تشدید کنند. بنابراین بیماران باید آنها را شناسایی کنند و از مواجهه با آنها اجتناب کنند. این محرکها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- کاهش یا پرهیز از مصرف مشروبات الکلی
- اجتناب از مصرف بعضی داروهای خاص
- اجتناب از استرس، در صورت امکان، با تکنیکهای مراقبه و یوگا
- انتخاب برخی از صابونها، کرمهای پوستی و مواد شوینده که حساسیت به آنها خفیف باشد.
- اجتناب از غذاهای خاص ممکن است کمککننده باشد. غذاهای شناخته شده تولید کننده هیستامین شامل:
- اسفناج
- ماهی
- ماست
- گوجه فرنگی
- غذاهای فرآوری شده
- گوشت
- شکلات و توت فرنگی.
عوارض و خطرات کهیر
کهیر میتواند عوارض خطراتی به دنبال داشته باشد. از عوارض کهیر میتوان به آنژیوادم، اضطراب و استرس و آنافیلاکسی اشاره کرد.
آنژیوادم ورم و برجستگی بافتهای عمقیتر است. آنافیلاکسی نیز به شوک و واکنش حساسیتی شدیدی گفته میشود که باید بلافاصله تحت درمان پزشکی قرار گیرد، وگرنه باعث مرگ میشود.
پیشگیری از بروز کهیر صورت و بدن
کهیر یک واکنش حساسیتی است و میتوان با دوری کردن از آلرژن و موادی که باعث بروز آن میشوند، از ایجاد کهیر جلوگیری کرد. اما اقدامات زیر هم میتوانند در بهبود کهیر یا پیشگیری از ایجاد آن موثر باشند:
- از خاراندن یا ناخن کشیدن روی پوست خودداری کنید.
- بعد از لمس کردن حیوانات و گیاهان دستان خود را بشویید.
- لباسهای آزاد و گشاد بپوشید.
- لباسهای گرم بپوشید.
- لباسهایی بپوشید که مانع رسیدن نور خورشید به پوست میشوند.
سلام وقت بخیر
پسر من ۱۰ سالشه از دو روز پس بدنش شروع به دون قرمز زدن کرد و البته خارش دکتر بردمش و تشخیص دادن کهیره و دارو دادن بهتر شد اما فردا صبح همراه تب و بدن درد دوباره برگشت و شدیدتر هم شد دوباره به دکتر مراجعه کردیم و ایندفعه آمول تجویز کردن تا شب بهتر بود اما نه اینکه همه دونه های بدنش بره فقط کمتر شده بود دوباره شب زیاد شد همراه با خارش و تب شدید جوری که صورتش در ناحیه چشم و دور دهان شدیدا قرمزو ورم و خارش داره میشه لطفا راهنماییم کنید چی کار کنم خیلی استرس دارم
سلام! علائم شدید و عود کنندهای که پسر شما تجربه میکند ممکن است نشانه یک واکنش آلرژیک یا عفونت پوستی باشد. چون درمانهای اولیه مؤثر نبودهاند و علائم به شدت بازگشتهاند، بهترین کار مراجعه مجدد به پزشک است. ممکن است نیاز به تغییر دارو یا بررسی بیشتر برای تشخیص دقیقتر وجود داشته باشد. در صورت ادامه تب و ورم شدید، توصیه میشود فوراً به پزشک متخصص پوست یا یک متخصص آلرژی مراجعه کنید تا درمان مناسب آغاز شود.
متخصص پوست و مو
سلام عرض ادب
من یک سالی هست موقعی که استرس میگیرم مثل حالا در مواقع احوال پرسی و یا مثلا کسی بترسونه و مواردی از از قبیل کل برنم گز گز میکنه میخواره شدید انگاری درونم داغ میشه کل پوست بدنم میسوزه و میخواره و به شدت خیلی اذیت کننده هست و بدنم میریزه بیرون بعد ۱۰ دقیقه الی یک ربع دیگه قرمزی و… برطرف میشه یعنی پوستم به حالت عادی بر میگرده حتی زمانی که خواب هستم و درواقع خواب بد میبینم بدنم به خارش در میاد و از خواب کلا بلند میشم
سلام و وقت بخیر.
علائمی که توصیف میکنید احتمالاً مرتبط با کهیر عصبی یا کولینرژیک (Cholinergic Urticaria) است. این وضعیت به دلیل استرس، اضطراب، هیجان یا گرمای ناگهانی ایجاد میشود و معمولاً موقت است.
از عوامل محرک استرس و گرما دوری کنید.
میتوانید از آنتیهیستامینها مانند لوراتادین یا ستیریزین تحت نظر پزشک استفاده کنید.
برای بررسی دقیقتر و اطمینان از درمان مناسب، نوبت ویزیت از دکتر آسم و آلرژی یا پوست در دکترتو دریافت کنید.
سلام وقت بخیر🌹
من حدودا دوماهی میشه درگیر کهیر پوستی هستم تو ناحیه بازو،ران،گردن و کمرم تنها دارویی که مصرف میکنم مکمل خارجی برای کنترل ریزش مو هستش به اسم (پریورین) و به غیر اون هروقت که کهیر میزنم فقط سیتریزین مصرف میکنم
حدودا دو هفته ای میشه متوجه شدم که وقتی تخم مرغ مصرف میکنم یا شکلات کهیر زدنم شدیدتر میشه و وقتی یه چن روز مصرف نمیکنم وضعیتم بهتره نسبت بهقبلش
میخواستم بدونم باید چیکار کنم چه ازمایشی بدم راهکار چیه؟
سلام، وقت شما هم بخیر. با توجه به توضیحاتی که دادید، به نظر میرسد شما به تخم مرغ و شکلات حساسیت دارید و این مواد غذایی باعث تشدید کهیر شما میشوند. بهترین کار این است که به یک متخصص آلرژی مراجعه کنید. پزشک متخصص با انجام تستهای آلرژی (مانند تست پوستی یا تست خون) میتواند به طور دقیق مشخص کند که آیا شما واقعاً به این مواد غذایی آلرژی دارید یا خیر و در صورت لزوم، راهکارهای درمانی مناسب را به شما ارائه دهد. همچنین، در مورد مصرف مکمل پریورین نیز با پزشک خود مشورت کنید، زیرا در موارد نادر، مکملها نیز میتوانند باعث بروز واکنشهای آلرژیک شوند.
متخصص آسم و آلرژی
سلام من تقریبا یک سال بدنم کهیر میزنه برای درمانش چکار باید کرد
سلام
کهیر مزمن، که معمولاً بهصورت ضایعات قرمز یا سفید، برجسته و خارشدار روی پوست ظاهر میشود، میتواند به دلایل مختلفی مانند آلرژی، استرس، تغییرات هورمونی، عفونتها، داروها یا مشکلات ایمنی بدن ایجاد شود. برای درمان کهیر مزمن، ابتدا باید علت آن شناسایی شود. در صورتی که عامل خاصی مانند آلرژی غذایی، دارویی یا محیطی وجود داشته باشد، پرهیز از آن میتواند به بهبود وضعیت کمک کند. در بسیاری از موارد، درمان کهیر مزمن با استفاده از آنتیهیستامینها (داروهایی که به کاهش خارش و التهاب کمک میکنند) انجام میشود. در موارد شدیدتر، پزشک ممکن است داروهای دیگری مانند کورتیکواستروئیدها، آنتیهیستامینهای دوگانه یا داروهای ایمونولوژیک تجویز کند.
همچنین، برای مدیریت کهیر، مهم است که از محیطهای گرم و مرطوب اجتناب کنید، زیرا این شرایط میتواند شدت علائم را افزایش دهد. استفاده از محصولات مراقبت از پوست که برای پوست حساس طراحی شدهاند و کاهش استرس و اضطراب میتواند کمککننده باشد. اگر کهیر شما طولانی شده و به درمانهای معمول پاسخ نمیدهد، توصیه میشود که به یک متخصص پوست یا آلرژی مراجعه کنید تا علت دقیق آن تشخیص داده شود و درمانهای ویژهای برای شما تجویز گردد.
سلام خدمت همه من حدود یک سالی کهیر میزدم و چن تا پزشک مراجع میکردم بعد از تمام شدن قرص دوباره کهیر میزدم و هر چی هم میخوردم دوباره کهیر میزدم . و هر چی فکر میکردم نفهمیدم مال چیه لباسها رو عوض کردم انواع خوراکی ها رو ترک کردم ولی بازم کهیر میزدم .حتی روزه هم میگرفتم کهیر میزدم. تا بلاخره با یه بنده خدا آشنا شدم که برام رمل انداخت و گفت علت کهیر از گرمی بدن و قی خون است بعد از صحبت این بنده خدا فکر کردم دیدم تو دو سال گذشته گرمی زیاد مصرف میکردم کبدم گرم شده بود یه مدتی هست دارم دم نوش شاه تر میخورم و از خوراک گرمی پرهیز میکنم خوب شدم .به نظر من کهیر که هیچ عامل غذای نداره از کبد گرم باید کبد رو معتدل کنی و بدن اگر گرم یا سرد معتدل کنی حتمان کهیر درست میشه
فردین عزیز
بله کبد نقش مهمی در این علایم دارد
ممنونم از راهنمایی و نظر خوبتان
تندرست باشید
سلام خدمت همه من حدود یک سالی کهیر میزدم و چن تا پزشک مراجع میکردم بعد از تمام شدن قرص دوباره کهیر میزدم و هر چی هم میخوردم دوباره کهیر میزدم . و هر چی فکر میکردم نفهمیدم مال چیه لباسها رو عوض کردم انواع خوراکی ها رو ترک کردم ولی بازم کهیر میزدم .حتی روزه هم میگرفتم کهیر میزدم. تا بلاخره با یه بنده خدا آشنا شدم که برام رمل انداخت و گفت علت کهیر از گرمی بدن و قی خون است بعد از صحبت این بنده خدا فکر کردم دیدم تو دو سال گذشته گرمی زیاد مصرف میکردم کبدم گرم شده بود یه مدتی هست دارم دم نوش شاه تر میخورم و از خوراک گرمی پرهیز میکنم خوب شدم .به نظر من کهیر که هیچ عامل غذای نداره از کبد گرم باید کبد رو معتدل کنی و بدن اگر گرم یا سرد معتدل کنی حتمان کهیر درست میشه
سلام من ۱۰ روزه ک کهیر زدم روی شکمم سمت چپم اندازه دایره کوچیک خیلی خیلی کوچیک و دور گردنم هم اندازه عدس کهیر زدم وخارشم داره کم من پماد کلو بتازول میزنم خوب میشه خداروشکر ولی میخواهم بدونم ک این کهیر علتش چی هست ؟ و ممکنه چ احساسیتی باشه ؟
ممنون میشم اگ راهنمایی کنید با تشکر
مهسای عزیز
کهیر میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود و یکی از علل شایع آن حساسیت به مواد مختلف است. برخی از دلایل رایج ایجاد کهیر شامل موارد زیر میباشد:
حساسیت به غذا یا دارو: ممکن است به مواد غذایی خاص یا داروهایی که مصرف میکنید حساسیت داشته باشید.
آلرژی به مواد شیمیایی یا عطرها: ممکن است پوست شما به محصولات مراقبتی پوست یا عطرهای خاص حساس شده باشد.
عفونتهای ویروسی یا باکتریایی: گاهی اوقات کهیر میتواند نتیجه یک عفونت باشد.
استرس و اضطراب: استرس و فشارهای روانی میتوانند باعث بروز کهیر شوند.
تغییرات دمایی یا فشار فیزیکی: تغییرات ناگهانی دما یا فشار فیزیکی (مثل اصطکاک با لباس یا فشار از طرف وسیلهای مثل کمربند) ممکن است باعث بروز کهیر شود.
استفاده از پماد کلوبتازول ممکن است به کاهش علائم کمک کند، اما اگر کهیر همچنان ادامه یابد یا تکرار شود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق آن شناسایی شود.
متخصص پوست و مو
سلام من ۱۰ روزه ک کهیر زدم روی شکمم سمت چپم اندازه دایره کوچیک خیلی خیلی کوچیک و دور گردنم هم اندازه عدس کهیر زدم وخازشم داره کم من پماد کلو بتازول میزنم خوب میشه خداروشکر ولی میخواهم بدونم ک این کهیر علتش چی هست ؟ و ممکنه چ احساسیتی باشه ؟
ممنون میشم اگ راهنمایی کنید با تشکر
سلام منم الان دو ساله درگیر کهیر شدم خیلی شدید همه ی بدنم هس ولی صورتم بیشتر دهانم زبانم دچاره تورم شدید میشه که مشکله تنفسی پیدا میکنم خیلی آزارم میده وقتی میزنه نمیتونم از خونه برم بیرون لطفا راهنمایی کنید ممنون
اسیه عزیز
به نظر میرسد که شما به کهیر مزمن و شدید مبتلا هستید، که در برخی موارد میتواند همراه با تورم شدید در نواحی مختلف بدن، به ویژه صورت و دهان باشد. این نوع کهیر ممکن است به دلیل حساسیت به مواد خاص، استرس، یا عوامل محیطی به وجود آید.
پیشنهاد میکنم که:
به پزشک مراجعه کنید تا داروهای ضد حساسیت یا آنتیهیستامینهای قویتر تجویز کنند.
از محرکها مانند استرس، غذاهای حساسیتزا، یا دمای شدید پرهیز کنید.
مراجعه به متخصص آلرژی نیز میتواند برای شناسایی علل و درمان بهتر مؤثر باشد.
متخصص آلرژی
از گرمی کبد است مطمئن باشید
سلام من دوروز پیش صب ک از خواب پاشدم روی گونه هام یه حالتی مثل کهیر زده قرمزه و کمی متورمه اما خارش ندارم الان دو روز گذشته و نرفته
سلام
احتمال حساسیت وجود دارد
تا دو روز از پماد بتامتازون استفاده کنید
در صورت عدم بهبود حتمن به پزشک مراجعه کنید
متخصص پوست و مو