فهرست مطالب
هپارین یک داروی ضد انعقاد خون است که فعالیت آنتی ترومبین (گروهی از پروتئینهای پلاسما که انعقاد خون را مهار میکنند) را افزایش میدهد. این دارو که بیشتر به صورت آمپول هپارین سدیم به شکل وریدی یا زیر پوستی تزریق میشود، برای درمان حملات قلبی و آنژین ناپایدار، بیماری امبولی ریه یا جلوگیری از لخته شدن خون در لولههای آزمایش نمونه خون و دستگاههای دیالیز کاربرد دارد. بیشتر افراد در طول بستریشدن در بیمارستان آمپول هپارین را دریافت میکنند، اما شما میتوانید آن را در خانه هم تزریق کنید. اگر دچار اختلال انعقاد خون هستید، اولین کار مراجعه به متخصص است. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره آنلاین برای شما فراهم شده است.
داروی هپارین چیست؟
هپارین برای درمان لختههای خونی در ریهها و پاها (مانند بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی) و جلوگیری از به وجود آمدن لخته خون بعد از عملهای جراحی، دیالیز در بیماران دیابتی یا در زمان انتقال خون، جمعآوری نمونههای خونی و افرادی که مدت زمان زیادی قادر به حرکت نبودهاند استفاده میشود.
شناسنامه دارویی | توضیحات |
---|---|
داروی هپارین چیست؟ | هپارین نوعی داروی ضد انعقاد خون است که به رگهای خونی تزریق میشود تا از لختهشدن خون جلوگیری کند. این دارو برای پیشگیری و درمان حوادث ترومبوتیک مانند ترومبوز ورید عمیق (DVT) و آمبولی ریه (PE) و همچنین فیبریلاسیون دهلیزی کاربرد دارد. |
نام عمومی دارو | هپارین به انگلیسی Heparin |
نام تجاری | Hep-Lock Lipo-Hepin – نوکساپارین، سلکسان یا کلکزان |
نوع دارو | داروی ضد انعقاد خون |
فرمول شیمیایی | C12H19NO20S3 |
دسته بندی بارداری | دسته C، هیچ مطالعه کافی و کنترلشدهای روی زنان باردار وجود ندارد |
نیمه عمر و مدت اثر هپارین | ۱ تا ۱.۵ ساعت |
دفع دارو | ادرار |
نحوه عملکرد داروی هپارین | هپارین با ایجاد ماده طبیعی در بدن شما (پروتئین ضد لختگی) به جریان مناسب و بهتر خون در بدن کمک میکند و به عنوان داروی ضد انعقاد شناخته میشود. |
بهترین شرایط نگهداری | در دمای اتاق |
نحوه مصرف | آمپول هپارین باید به لایه چربی زیر پوست برود. سوزن را در زاویه ۴۵ درجه قرار داده و به داخل پوست فشار دهید. آمپول هپارین سدیم را بهآرامی و پیوسته تزریق کنید. (آمپول هپارین سدیم در کاتتر IV (به صورت وریدی) تزریق میشود) |
اشکال دارویی | پماد یا ژل موضعی هپارین و آمپول هپارین (محلول تزریقی زیر پوستی و محلول تزریقی وریدی. فقط پزشک شما میتواند محلول وریدی را تجویز کند) |
داروهای هم گروه | دالتپارین، انوکساپارین سدیم، تینزاپارین |
تفاوت هپارین و وارفارین چیست؟
هپارین واکنشهای لختهشدن خون ناشی از فعالیت ترومبین و فیبرین را مهار میکند. قرص وارفارین به عنوان یک ضد ویتامین K عمل میکند. در واقع وارفارین یک آنتاگونیست ویتامین K است که برای جلوگیری از تولید ویتامین K توسط ویتامین K اپوکسید ردوکتاز عمل می کند.
نحوه تزریق آمپول هپارین سدیم
آمپول هپارین به صورت وریدی یا زیر پوستی تزریق میشود و از تزریق آن به داخل عضله خودداری کنید. آمپول هپارین در دوزهای متنوعی تولید میشود. اگر دوز متفاوتی از این آمپول را تزریق کنید ممکن است دچار صدمات (احتمالا کشنده) شوید. قبل از تزریق آمپول دوز تجویزی و دوز روی بطری آمپول را با هم تطبیق بدهید.
۴ ناحیه اصلی وجود دارد که میتوان هپارین را تزریق کرد:
- ناحیه شکم (به جز یک دایره ۵ سانتی در اطراف ناف)
- قسمت نرم کمر (نه در نزدیکی ستون فقرات)
- قسمت بالا و بیرونی ران (نه ران داخلی یا هر جایی نزدیک به زانو)
- قسمت پشت و بیرونی بازو
هپارین نباید به عضله، ناحیه نزدیک به استخوان، رگ، صورت یا پوست سر، ناف یا دست یا پا تزریق شود. فقط باید به شکم، ران بیرونی، باسن یا بازوی فوقانی بیرونی تزریق شود. برای تزریق زیر پوستی معمولا سوزن سرنگ با زاویه ۴۵ درجه قرار میگیرد.
اگر در خانه خودتان این آمپول را تزریق میکنید تمام آموزشهای لازم و موارد مورد نیاز را از متخصصین سلامت تهیه کنید. قبل از تزریق مایع آمپول را بررسی کنید که آیا مواد معلق شدند یا تغییر رنگ در آن حاصل شده یا خیر. اگر هر کدام اتفاق افتاده بود، آمپول را مصرف نکنید.
نحوه تزریق آمپول هپارین به شکم یا کمر
معمولا این روش راحتتر است. برای تزریق هپارین به شکم یا قسمت نرم کمر، ابتدا دستهایتان را با صابون ضدعفونی کنید و محل تزریق را الکل بزنید. سپس یک لایه کوچکی از پوست را چین بدهید و با دستی که سرنگ ندارد نگه دارید. کل سوزن را مستقیما به سمت پوست خود با یک حرکت صاف و سریع در زاویه ۹۰ درجه با پوست فشار دهید. اگر لاغر هستید ممکن است بهتر باشد سوزن را در زاویه ۴۵ درجه قرار دهید.
هنگام تزریق حتما چین پوست را نگه دارید. این کار به شما کمک میکند تا دارو را به عضله تزریق نکنید. با انگشت شست خود به آرامی پیستون سرنگ را به داخل فشار دهید تا تمام دارو تزریق شود. وقتی سرنگ خالی شد آن را از پوست خود بیرون بیاورید و در یک ظرف تمیز دور بریزید.
چین پوست را رها کنید. اگر کمی خونریزی کردید با انگشت یک پنبه یا یک تکه گاز روی ناحیه تزریقی قرار دهید و برای جلوگیری از کبودی بعد از تزریق آمپول هپارین ناحیه را مالش ندهید.
نحوه تزریق آمپول هپارین سدیم به ران
برای تزریق هپارین به ران، دستهای خود را با صابون و آب یا ضدعفونی کننده دست برپایه الکل به خوبی تمیز کنید. هر لباسی که محل تزریق را پوشش میدهد تا کنید.
روی صندلی یا زمین بنشینید و پاهایتان را آرام کنید. با دستی که سوزن را نگه نمیدارد يک قسمت از پوست روی ران خارجی را انتخاب کنید و به سمت بیرون چین بدهید و نگه دارید. سرنگ را مانند یک قلم یا دارت در زاویه ۹۰ درجه یا ۴۵ درجه برای افراد لاغر در پوست وارد کنید. بعد از اتمام تزریق در پوست، روی محل تزریق را با پنبه یا گاز بپوشانید.
نحوه تزریق آمپول هپارین به بازو
تزریق هپارین به بازو میتواند کمی مشکل باشد. اگر پوست شل روی بازوها ندارید برای جلوگیری از تزریق عضلانی بهتر است محل تزریق دیگری مانند شکم، باسن یا ران خود را انتخاب کنید یا از شخص دیگری بخواهید که ناحیهای از پوست چسبیده به بازو را نگه دارد و تزریق شما را انجام دهد.
برای تزریق آمپول هپارین سدیم به بازو، دستها و محل تزریق را ضدعفونی کنید.
روی زمین بنشینید و زانوی خود را خم کنید. اجازه دهید پشت بازو روی زانو قرار بگیرد و یک ناحیه از پوست را به سمت بیرون بکشید و نگه دارید.
کل سوزن را مستقیما به سمت پوست خود با یک حرکت صاف سریع در زاویه ۹۰درجه فشار دهید. اگر لاغر هستید ممکن است بهتر باشد سوزن را در زاویه ۴۵ درجه قرار دهید. هنگام تزریق حتما چین پوست را نگه دارید و وقتی سرنگ خالی شد آن را از پوست خود بیرون بیاورید و در یک ظرف تمیز دور بریزید.
نحوه نگهداری و دور ریختن این دارو را آموزش ببینید یا از دکتر داروخانه بپرسید. این دارو را به صورت منظم مصرف کنید و هر روز سر ساعت مقرری آن را تزریق کنید. ممکن است پزشک شما داروی ضدلخته خون به صورت قرص (مانند وارفارین) تجویز کند. این دارو و داروهای جدید را دقیقا بر اساس تجویز پزشک مصرف کنید.
بهترین زمان تزریق آمپول هپارین سدیم
دوز معمول تزریق هپارین در بزرگسالان ۵۰۰۰ واحد تزریق شده زیر پوست ۲ ساعت قبل از عمل است و پس از آن آمپول هپارین سدیم ۵۰۰۰ هر ۸ تا ۱۲ ساعت برای ۷ تا ۱۰ روز یا تا زمانی که شما به طور کامل قادر به حرکت باشید، تجویز میشود.
موارد مصرف داروی هپارین
داروی هپارین اولین و پرکاربردترین داروی ضد انعقاد و ضد ترومبوتیک است که هنوز با داروهای دیگر جایگزین نشده است. علاوه بر اثرات ضد انعقادی و ضد ترومبوتیک آن، هپارین دارای فعالیتهای ضد توموری، ضد التهابی و ضد ویروسی است.
از این دارو معمولا به شکل آمپول heparin sodium به طور گسترده در بیماریهای قلبی عروقی و مغزی، بیماریهای ریوی، بیماری کلیه و سرطان استفاده میشود. هپارین اولین داروی ضد انعقادی در کووید-۱۹ بود که ، اثرات ضد انعقادی، ضد التهابی و ضد ویروسی اعمال کرد.
هپارین برای آمبولی ریه
بیماری آمبولی ریه نوعی بیماری ریوی است که طی آن لختههای خونی در رگهایی که از قلب به سمت ریه میروند تشکیل میشود. داروی هپارین سدیم ۵۰۰۰ مانع از لخته شدن خون میشود و برای این کار ترومبین (عامل انعقاد خون) و فاکتور Xa را مسدود میکند که از فاکتورهای لخته شدن خون هستند.
آمپول هپارین سدیم در بارداری برای چیست؟
ترومبوآمبولی وریدی یا ایجاد لخته خون در رگها در بارداری یک علت مهم بیماری و مرگ و میر مادران است. آمپول هپارین سدیم ۵۰۰۰ در بارداری با وزن مولکولی پایین، سنگ بنای پیشگیری و درمان حوادث ترومبوتیک در دوران حاملگی است.
به طور کلی، در زمان بارداری این دارو فقط در صورت صلاحدید پزشک و نیاز بیمار مورد استفاده قرار گیرد. در مورد مزایا و خطرات تزریق هپارین در زمان بارداری با پزشک مشورت کنید. همچنین این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل نمیشود. برای اطلاعات بیشتر با پزشک مشورت کنید.
عوارض جانبی هپارین چیست؟
زمان تزریق هپارین ممکن است عوارضی مانند درد متوسط، قرمزی و التهاب، تورم محل تزریق، درد استخوان و شکستگی استخوان به وجود بیاید. اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد به پزشک خود بگویید. اگر تاثیر دارو روی پروتئین لختهشدن خون زیاد باشد، ممکن است تزریق آن همراه با خونریزی باشد.
اگر هرگونه نشانهای از خونریزی جدی، دردهای غیر طبیعی، تورم و ناراحتی، خونریزی بیش از حد زخمها، خون دماغ شدن مداوم، دورههای قاعدگی طولانی و غیر طبیعی، کبودی غیرمعمول، ادرار تیره، مدفوع سیاه، سردرد شدید و سرگیجههای غیر طبیعی در خود دیدید، سریعا با پزشک تماس بگیرید.
در برخی موارد بعضی از بیماران واکنش بدی (ترومبوسیتوپنی-HIT ناشی از مصرف هپارین یا ترومبوسیتوپنی و ترومبوز-HITT) به مصرف هپارین نشان میدهند. این واکنش ممکن است در زمان درمان با هپارین یا هفتهها بعد از اتمام درمان با این دارو بهوجود بیاید.
لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد آمپول هپارین نادر است. با این وجود اگر واکنش آلرژیک جدی مثل علائم پوستی، خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید، از فوریتهای پزشکی کمک بگیرید. با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضه ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.
آزمایشهای پزشکی مانند آزمایش هماتوکریت، آزمایش کامل خون، شمارش پلاکت، آزمایش زمان ترومبوپلاستین و آزمایشهای ادرار و مدفوع باید به صورت دورهای انجام شود تا روند بهبود و تاثیر عوارض جانبی دارو را بررسی کرد. برای جزئیات بیشتر با پزشکتان مشورت کنید.
موارد احتیاط مصرف داروی هپارین
آمپول heparin sodium ممکن است شامل ترکیبات غیر فعالی (مانند الکل بنزیل در برخی از برندها) باشد که باعث بروز حساسیت یا مشکلات دیگر شود. برای اطلاعات بیشتر با دکتر داروخانه مشورت کنید. اگر سابقهی بیماریهایی مثل خونریزی یا مشکلات خونی (مانند پلاکت کم و هموفیلی)، مشکلات قلبی (مانند سابقه حمله قلبی)، فشار خون بالا، بیماریهای کبدی، جراحی، سرطان، زخم معده و یا حلقهگذاری معده دارید حتما قبل از مصرف هپارین با پزشک خود مشورت کنید. سایر مواردی که بهتر است در نظر داشته باشید عبارت است از:
- برای کاهش خطر بریدگی، کبودی یا آسیبدیدگی، با احتیاط از وسایل تیز مانند تیغ و ناخنگیر استفاده کنید و از فعالیتهایی مانند ورزشهای رزمی اجتناب کنید.
- این دارو ممکن است باعث خونریزی معده شود. مصرف الکل هنگام درمان با این دارو خطر خونریزی معده را افزایش میدهد بنابراین در زمان مصرف این دارو الکل مصرف نکنید و برای اطلاعات بیشتر با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.
- قبل از هرگونه عمل جراحی لیست تمام داروهای مصرفیتان را به اطلاع پزشک برسانید.
- این دارو حاوی سدیم است. اگر رژیم غذایی دارید یا شرایطی که نمک باعث بدتر شدن آن میشود (مانند نارسایی احتقانی قلب)، قبل از تزریق این دارو با پزشک مشورت کنید.
- سالمندان مخصوصا بانوان بالای ۶۰ سال نیز ممکن است به عوارضی مثل خونریزی حساسیت بیشتری نشان دهند.
موارد منع مصرف هپارین
آمپول ضد لخته خون هپارین در بیماران مبتلا به هموفیلی، موارد مشکوک به ترومبوتیک ایمنی پروترومبوتیک (گونه کمیاب اختلال انعقاد خون)، اولسرپیتیک، بیماران با خونریزی مغزی و کمبود پلاکت خون، افراد مبتلا به بیماری کبد و کلیه و افراد مشکوک به سقط جنین منع مصرف دارد.
علائم اوردوز آمپول هپارین
علائم اوردوز میتواند شامل کبودی و خونریزی غیر طبیعی مانند خونریزی دماغ، خون در ادرار و مدفوع سیاه باشد که نیازمند خدمات فوریتهای پزشکی است. اگر علائم اوردوز این دارو مانند از هوش رفتن و مشکلات تنفسی را مشاهده کردید، در سریعترین زمان به اورژانس مراجعه کنید. این دارو برای وضعیت فعلی شما تجویز شده است و در موارد دیگری از آن بدون اجازه دکتر استفاده نکنید.
تداخلات دارویی هپارین با داروهای دیگر
بیشتر داروهای کاهنده درد و تب مانند آسپرین و داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی NSAID مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن مشابه با داروی هپارین عمل میکنند بنابراین مصرف همزمان این داروها خطر عوارض جانبی را بالا میبرد. اگر پزشکتان دوز کم آسپرین (۸۱ تا ۳۲۵ میلیگرم در روز) برای جلوگیری از حمله قلبی را تجویز کرده است به مصرف آن ادامه دهید.
مصرف دخانیات باعث کاهش اثر آمپول هپارین سدیم میشود بنابراین اگر دخانیات مصرف میکنید یا به تازگی مصرف دخانیات را ترک کردهاید به پزشک اطلاع دهید. همچنین این دارو روی نتایج برخی از آزمایشهای پزشکی مانند آزمایشهای عملکرد کبد و آزمایش زمان پروترومبین تاثیر میگذارد. قبل از انجام هر آزمایش پزشکی مصرف این دارو را به اطلاع کارکنان آزمایشگاه و پزشکان برسانید.
سایر داروهایی که ممکن است باعث تداخل دارویی با هپارین شوند عبارتاند از:
- آپیکسابان
- کورتیکورلین
- دابیگاتران اتکسیلات
- ادوکسابان
- میفپریستون
- اوماستاکسین
- اوریتاوانسین
- ریواروکسابان
- استرپتوکیناز
- تلاوانسین
- اوروکیناز
- وراپاکسار
اشکال دارویی | تداخل دارویی | عوارض جانبی |
---|---|---|
آمپول هپارودیک ۵۰۰۰واحد/۱میلی لیتر | آپیکسابان | خونریزی بیش از حد زخمها |
آمپول جکتوپارین ۵۰۰۰ واحد/۱میلی لیتر | کورتیکورلین | خون دماغ شدن مداوم |
آمپول هپارین البرزدارو ۵۰۰۰ واحد/۱میلی لیتر | دابیگاتران اتکسیلات | دورههای قاعدگی طولانی و غیر طبیعی |
سرنگ آماده تزریق هپارین البرزدارو ۵۰۰۰واحد/۱میلی لیتر | ادوکسابان | قرمزی و التهاب |
ویال هپارودیک ۲۵۰۰۰ واحد/۵میلی لیتر | میفپریستون | تورم محل تزریق |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
هپارین یک داروی ضد انعقادی است که به صورت زیر پوستی یا وریدی تزریق میشود تا از ایجاد لختههای خونی جلوگیری کند. این دارو برای پیشگیری و درمان حوادث ترومبوتیک مانند ترومبوز ورید عمیق (DVT) و آمبولی ریه (PE) و همچنین فیبریلاسیون دهلیزی کاربرد دارد.
اگر دچار اختلالات خونی هستید، به فوق تخصص قلب در دکترتو مراجعه کنید و اینترنتی نوبت بگیرید. همچنین میتوانید از سیستم مشاوره دارویی یا مشورت با دکتر قلب و عروق آنلاین استفاده کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام وقت بخیر تزریق همزمان آمپول هپارین با سرم نمکی و آپوتل مشکلی نداره تزریق به صورت زیرجلدی انجام بشه؟
سلام . ببخشید من عمل بایپس انجام دادم دکتر برام ۱۰۰ تا آمپول هپارین هر ۸ ساعت نوشتن . این تعداد مشکلی ایجاد نمیکنه ؟
۱۰۰تا خیلی زیاد نیست؟؟منم بای پس شدم ۱۰تابرام نوشته روزی ۲تا یعنی هر ۱۲ساعت ۱۰۰تاتعجب بر انگیزه
با سلام . نحوه شستشوی پورت تعبیه شده شیمی درمانی به چه صورت هست ؟ آیا هپارین در خود آن پورت تزریق میشه یا در رگ؟
دوست عزیز
در ناحیه پورت ۲۰ میلی لیتر سرم نمکی آغشته به مواد ضد انعقاد خون به داخل پورت تزریق می شود تا از لخته خون داخل پورت جلوگیری شود و سپس سوزن پورت کشیده می شود.
سلام خسته نباشین
بنده این آمپول رو به تجویز پزشک به علت عمل دیسک دکتر دادن و دور نافم تزریق کردم(۷تا بوده)آخرین رو که زدم جاش قلمبه شده اندازه بادوم شده خطری که نداره؟
سلام من چاقوخوردم وتو کما بودم دکترم این آمپول هپارینو برام تجویز کرد من فقط نمیدونم این آمپولو تاچندمدت استفاده کنم وقتی دربیمارستان بودن هرروز صبح یکیشوبهم تزریق میکردن
باسلام پدرمن ۳ ماه پیش با خونریزی معده به بیمارستان مراجعه کرد و دکتر آسپرین رو که ۹ سال استفاده می کرد قطع کرد و گفت اگه مصرف کنی ممکنه دوباره دچار خونریزی معده بشی.به خاطر ورم دست و پا و علائم تب بعد از سه ماه دوباره در بیمارستان بستری شد و دکتر آمپول هپارین بهش زد و دو روز بعد مشاهده کردیم که دچار خونریزی معده شده وخون رو از معدش دارن خارج میکنن.آیا ممکنه تزریق آمپول هپارین سبب خونریزی مجدد معده شده باشه؟
لطفا راهنمایی کنید.
سلام پدر من این دارو را برای عفونت پا استفاده میکند و پاش ورم کرده است
سلام دوست عزیز
هپارین برای درمان و جلوگیری از به وجود آمدن لختههای خونی مورد استفاده قرار میگیرد. تورم پاهای پدر شما می تونه به علت مشکلات عروقی باشد و نیازه در اسرع وقت برای انجام سونوگرافی رنگی عروق به متخصص داخلی مراجعه کنید.
بهترین متخصص داخلی
سلام ببخشید اگه هپارین ۲۴ساعت خارج از یخچال مونده باشه قابل استفادس؟
با سلام و وقت بخیر
من در سالهای پیش از هپارین برای شستشوی پورت شیمی درمانی که دارم البته زیر نظر پزشک استفاده کرده ام،ولی در دوسال اخیر مصرف نداشتم تا اینکه به علت نیاز به شیمی درمانی مجدد احتیاج به شستشو ی پورت دارم،با توجه به اینکه امکان دسترسی به پزشک سابقم نیست من چطور می توانم هپارین رو تهیه کنم واقدام به شستشوی پورت کنم؟
و اینکه آیا ماده جایگزین هپارین هم وجود دارد که راحت تر بشود تهیه اش کرد؟
سلام دوست عزیز
داروی هپارین نیاز به نسخه پزشک دارد. متخصص داخلی یا جراحی می تونند این دارو را برای شما نسخه کنند. این دارو راحت تهیه می شود و نیاز به جایگزین ندارد.
سلام من مادر باردار ۳۸هفته هستم از دیشب امپول هپارین برام شروع کردن بخاطر اضافه وزنم یه حالتی درد قفسه سینه دارم .چیکار کنم وتا کی باید این امپول رو ادامه بدم و راحت میشه بعدا این امپول روقطع کرد.مشکلی ایجاد نمیکنه ممنون میشم راهنماییم کنید.
دوست عزیز
این آمپول را تا ۲۴ ساعت بعد زایمان برای جلوگیری از ایجاد لخته خون در شما در بیمارستان ادامه داده و ممکنه تا چند روز بعد زایمان نیز در منزل نیاز به تزریق باشد.
سلام مادر من ۳ هفته به علت برادی کاردی و بلوک قلبی در بیمارستان بستری شد که پزشک cbr اعلام کرد روز قبل از عمل(پیس میکر) هپارین به مادرم تزریق کردن حالا بعد از ۵ روز از عمل دچاری خونریزی ادراری شدن که لخته خون بزرگ هم در ادرارشون هست پزشک مراجعه بعدی رو برای ۱۴ روز بعد عمل گذاشتند ما باید چی کار کنیم تا اون روز مشکلی پیش نمیاد؟
سلام دوست عزیز
خونریزی ادراری مادر مربوط به مشکلات کلیوی و مثانه هست که بهتره با انجام آزمایش ادرار و سونوگرافی کلیه به متخصص کلیه مراجعه کنید.
متخصص کلیه
سلام من این آمپول استفاده میکنم ولی بعد سردرد شدید و حالت تهوع میگیرم نمیدونم چکار کنم ادامه بدم یا نه الان سه روزه که استفاده کردم
دوست عزیز
این موارد از عوارض جانبی دارو هست که نیازه در این خصوص با پزشک معالج مشورت کنید.
سلام خسته نباشین
بنده این آمپول رو به تجویز پزشک به علت عمل دیسک دکتر دادن و دور نافم تزریق کردم(۷تا بوده)آخرین رو که زدم جاش قلمبه شده اندازه بادوم شده خطری که نداره؟
سلام امپول هپارین را داخل سرم کلرایدسدیم هم میشودتزریق کرد
سلام دوست عزیز
این دارو طبق دستور پزشک از طریق تزریق داخل رگ یا زیر پوست تجویز می شود. این دارو را به عضله تزریق نکنید. این دارو رقیق شده هست و نباید در سرم ریخته شود و مستقیما به داخل رگ به آهستگی توسط فرد آموزش دیده تزریق گردد.
سلام دوست عزیز
یک سوال چرا همه نباید دارو IM تزریق بشه چه مشکل و خطراتی داره که به هیچ عنوان نباید تزریق عضلانی باشه ؟
سلام دوست عزیز
تزریق در عضله موجب نداشتن اثر کافی این دارو به علت جذب شدن در عضله دارد. این دارو باید وریدی یا زیر پوستی تزریق شود.
سلام وقت بخیر بنده به صورت ژنتیک لخته خون دارم برای عمل بینی دکتر آنکولوژی دستور دادن قبل عمل و تا ۷ روز بعد از عمل هپارین تزریق کنم آیا خطرناک نیست باعث خون ریزی نخواهد شد