کوکائین (کوک) چیست؟ + عوارض کوکایین و روش ترک آن – مجله سلامت دکترتو

کوکائین چیست و روش ترک مصرف کوکائین چگونه است؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

کوکائین یا کوک یک ماده محرک قوی و اعتیادآور است که از برگ‌های کوکا تولید می‌شود. این ماده به شکل پودر سفید یا کریستالی (کراک) وجود دارد و استفاده تفریحی از آن غیرقانونی است. عوارض جانبی کوکایین شامل اضطراب، مشکلات قلبی و وابستگی شدید است و ترک مصرف آن نیاز به کمک متخصص روانشناس دارد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
کوکائین چیست و روش ترک مصرف کوکائین چگونه است؟

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

کوکائین یک ماده مخدر قدرتمند و غیرقانونی است که از برگ‌های گیاه کوکا (در آمریکای جنوبی) تهیه می‌شود. این ماده یک پودر سفید یا کریستالی است که به شکل اسنیف (بالا کشیدن از بینی)، تزریقی یا خوراکی مصرف می‌شود. کوکائین باعث افزایش انرژی، هوشیاری و احساس اعتمادبه‌نفس موقتی شده در نتیجه فرد را وابسته می‌کند. در ادامه این مطلب از مجله سلامت دکترتو همراه ما باشید تا با ترکیبات، اثرات کوک و عوارض جانبی آن برای سلامت جسمانی و روانی آشنا شویم. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره روش ترک مصرف کوکائین نیز می‌توانید از دکتر روانشناس در سایت دکترتو نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره دریافت کنید.

کوکائین یا کوک چیست؟

کوکائین به انگلیسی cocaine، یک ماده محرک قوی و اعتیادآور و از انواع مواد مخدر است که سطح هوشیاری، توجه و انرژی شخص را بالا می‌برد. این ماده شبیه به پودر ریز سفید و کریستالی از برگ درخت کوکا تهیه می‌شود و با افزایش سطح دوپامین در مغز، ارتباط طبیعی بین سلول‌های عصبی را مختل می‌کند. خواص اعتیاد آور این ماده باعث عوارض قلبی عروقی، بیماری عصبی و اختلالات روانی می‌شود.

شناسنامه داروییتوضیحات
کوکائین چیست؟کوکائین (cocaine) یک ماده مخدر است. در حوزه پزشکی از کوکایین برای بی‌حسی موضعی در برخی جراحی‌ها استفاده می‌کنند. اما مصرف تفریحی آن در بسیاری از کشورها ممنوع است.
نام عمومیکوکائین
نام تجاریكوک (Coke)
دانه (flake)
برف (Snow)
كراک (crack)
دسته بندی بارداریمصرف کوکائین در بارداری ممنوع است.
نیمه عمر۲۰ دقیقه تا ۱ ساعت
مکانیسم اثرکوکائین مونوآمین (دوپامین، نوراپی نفرین، اپی نفرین و سروتونین) را متصل و مسدود می‌کند.
نحوه مصرفبالاکشیدن با بینی (اسنیف)، تزریق، دود کردن
اشکالپودر، کریستال
داروهای هم گروهکراک
اطلاعات دارویی درباره کوکائین

مشاوره روانشناسی

با برترین روانشناسان ایران از دیدگاه کاربران

مشاوره حضوری و آنلاین۵۰۰+ خدمت

تفاوت کوکائین و کراک چیست؟

کوکائین نمک هیدروکلراید پودری است. درحالی‌که مواد مخدر کراک ترکیبی از پودر کوکائین با آب یا جوش‌شیرین (بی‌کربنات سدیم) است. بعد از ترکیب کوکائین با جوش‌شیرین، مخلوط جوشانده شده و ماده جامدی تشکیل می‌شود. بعد از سرد شدن و تبدیل‌شدن به قطعات کوچک‌تر، این ماده به‌عنوان کراک فروخته می‌شود.

نام کراک از صدای ترک خوردن هنگام گرم‌شدن دارو منشأ گرفته است. نحوه استفاده از این دو ماده مخدر نیز متفاوت است. کوکائین معمولا به‌صورت پودر مصرف شده و کراک معمولا دود می‌شود. اثرات کوکایین ۱ تا ۵ دقیقه بعد از مصرف ایجاد می‌شوند و حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بعد به اوج می‌رسد. در نهایت بعد از ۱ تا ۲ ساعت اثرات آن از بین می‌روند. اثرات کراک در کمتر از یک دقیقه ایجاد شده و در ۳۰ تا ۶۰ دقیقه تأثیر آن از بین می‌رود.

عکس کوکائین

کوکائین از برگ‌های گیاه کوکا ساخته شده است و تقریبا در هیچ جای دیگری به جز مناطق شمالی و غربی آمریکای جنوبی رشد نمی‌کند. مردم آنجا هزاران سال است که برگ کوکا را مصرف می‌کنند تا به آنها کمک کند هوشیار بمانند و اشتهای خود را کاهش دهند.

عکس کوکائین
تصویر درخت کوکا را مشاهده می‌کنید.

انواع مواد مخدر کوکائین کدامند؟

در حالیکه بیشتر افراد تصور می‌کنند کوک فقط به‌صورت پودر سفید رنگ یافت می‌شود، طیفی از انواع مواد مخدر کوکایین وجود دارد که در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند:

انواع ماده مخدر کوکایینمشخصات آن‌ها
خمیر کوکاخالص‌ترین شکل کوکائین به رنگ خاکستری روشن است و مقداری رطوبت از روش تولید اولیه را حفظ می‌کند. خمیر کوکا تا ۹۰ درصد کوکائین خالص است.
پودر سفید معمولاً سفید خالص است و بافت ریز و دانه‌ای دارد.
کراک دومین شکل پرمصرف کوکائین، کراک است. کراک با حذف نمک (هیدروکلراید) از کوکائین خالص با پختن آن تولید می‌شود و سنگ‌های زرد متمایل به سختی باقی می‌ماند که قرار است از طریق کراک پیپ یا بونگ دود شوند. کراک در مقایسه با پودر کوکائین نسبتا ارزان‌تر است و استفاده از آن در مناطق کم درآمد محبوبیت بیشتری دارد.
کوکائین مصنوعیمشتق فنیل تروپان است که تقریبا ۵ برابر قوی‌تر از کوکائین است.
مخدر کوکائین صورتیکوکائین صورتی در واقع یک ماده مخدر کاملا متفاوت است و یک ترکیب مصنوعی به نام 2C-B دارد که بخشی از خانواده مواد مخدر 2C است.
کوکائین سیاه
کوکائین سیاه معمولا به عنوان زغال چوب، کود و رنگدانه برای فریب‌دادن آزمایش‌های دارویی پلیس پنهان می‌شود. کربن فعال موجود در زغال چوب نیز در برخی موارد قادر به عبور از سگ‌های مواد یاب هستند. هنگامی که مواد مخدر به مقصد نهایی خود رسید، کوکائین سیاه در فرآیند استخراج قرار می‌گیرد تا جدا شود.
باسوکو (کوکائین زباله)از بقایای فرآیند اولیه تولید کوکائین ساخته می‌شود. همچنین مشخص شده است که حاوی گرد و غبار آجر، خاکستر، اسید سولفوریک و در برخی موارد استخوان‌های انسان است!
کوکائین فلس ماهیکوکائین فلس ماهی شبیه کوکائین پودری معمولی نیست و ساختار پوسته پوسته‌ای براق دارد. این نوع کوک، معمولا از کوکا خالص تشکیل شده است.
کوکائین زردکراک گاهی اوقات به عنوان کوکائین زرد نیز شناخته می‌شود.
مخدر کوک قهوه‌ایترکیبی از کوکائین خالص و باروت بدون دود است. باروت حاوی نیتروگلیسیرین است که مصرف آن باعث اتساع عروق می‌شود و به خون اجازه می‌دهد سریع‌تر در بدن حرکت کند تا اثرات کوکائین شدیدتر و بیشتر شود.
انواع کوکائین

نحوه مصرف کوکائین

توجه کنید این مطلب از دکترتو فقط برای اطلاع بیشتر مخاطب درباره روش‌های مصرف ماده مخدر کوکائین است و جنبه تشویق برای مصرف این ماده را ندارد.

رایج‌ترین طریقه مصرف کوکائین استفاده از آن به شکل پودر سفیدرنگ است. همچنین می‌توان آن را به کریستال سنگی و جامد تبدیل کرد. بیشتر افراد کوک را از طریق بینی بالا کشیده (اسنیف) یا آن را روی لثه خود می‌مالند. گاهی ممکن است پودر کوک را حل کرده و به جریان خون تزریق کنند.

برخی افراد نیز کوکایین را با هروئین ترکیب می‌کنند و موادی به نام اسپیدبال به دست می‌آورند. کشیدن کوکائین با جویز، کوکائین در نوشابه و کوکائین در قهوه نیز از سایر روش‌ها است که افراد در مصرف کوکائین استفاده می‌کنند.

روش مصرف کوکایینطریقه مصرفعوارض آن
بالاکشیدن با بینی یا اسنیف کوکائینریختن پودر کوکائین روی سطح صاف و فرو بردن آن در بینی با یک دم عمیقخون دماغ شدن یا آبریزش بینی، ازدست‌دادن بویایی و مشکلات در بلع
تزریقتزریق کوکایین مایع از طریق سرنگ به بازواحتمال ابتلا به هپاتیت یا HIV و سایر بیماری‌های منتقله از راه خون، عفونت‌های پوستی و ایجاد زخم
مصرف از طریق دهانخوردن قرص کوکائینپوسیدگی شدید روده در اثر کاهش جریان خون
کشیدن کوکاییندود کردن کوکایینسرفه، آسم، ناراحتی تنفسی و خطر ابتلا به عفونت‌هایی مانند ذات‌الریه
روش مصرف مواد کوکایین چیست؟

بهترین روش ترک کوکائین چیه؟

برای جلوگیری از عوارض ترک ناگهانی، مشاوره بگیر!

مصرف کوکائین چه علائمی دارد؟ (اثرات کوکائین روی مغز و بدن)

کوکائین سطح بالایی از دوپامین (یک پیام‌رسان شیمیایی و طبیعی در بدن) را به قسمت‌هایی از مغز ارسال می‌کند. به‌طور معمول بعداز آزادشدن دوپامین، این ماده بازیافت شده و سیگنال بین سلول‌های عصبی خاموش می‌شود. اما کوکائین از بازیافت دوپامین جلوگیری می‌کند. این روند باعث تجمع مقادیر زیادی دوپامین در فضای بین دو سلول عصبی می‌شود و ارتباط عادی بین آن‌ها را متوقف می‌کند.

سیل دوپامین در مدارهای مغز رفتارهای مربوط به مصرف دارو را تقویت می‌کند. با ادامه مصرف مواد مخدر، مدارهای مغزی سازگار شده و حساسیت کمتری نسبت به دارو پیدا می‌کنند. در نتیجه افراد به‌مرور دوز قوی‌تری از کوکایین برای ایجاد احساس قبلی نیاز دارند.

۱. اثرات کوتاه‌ مدت مصرف کوکائین

مصرف کوک در کوتاه‌مدت اثراتی مانند شادی و انرژی فوق‌العاده و هوشیاری ذهنی را نشان می‌دهد. این تأثیرات همچنین ممکن است مخرب بوده و به مرور باعث پارانوئید (بی‌اعتمادی شدید و بی دلیل نسبت به دیگران)، حساسیت به نور یا کاهش اشتها شوند.

برخی افراد پس از مصرف کوکائین احساس می‌کنند، کارهای ساده را سریع‌تر انجام می‌دهند. اگرچه برخی دیگر نتیجه معکوسی را تجربه می‌کنند. معمولا اثرات کوک بلافاصله ظاهر می‌شود و در عرض چند دقیقه تا یک ساعت از بین می‌رود.

آیا می‌دانید کوکائین چه تاثیری روی سلامتی شما دارد؟ در این ویدیو، شما را با مهمترین نکات آشنا می‌کنیم.

۲. تاثیر کوکایین روی پوست

پوست مهم‌ترین اندام بدن ما است و بیماری‌های اندام‌های داخلی بدن هم می‌توانند روی آن تاثیر بگذارند. برخی از بیماری‌های پوستی که با سو مصرف کوک ایجاد می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

  • نکروز یا مرگ سلول‌های پوستی
  • تشکیل بافت فیبری در پوست یا اسکار پوست
  • سیاه‌شدن کف دست (دست‌های ترک خورده)
  • پوسچولوز: بیماری پوستی که باعث ایجاد نواحی بزرگ تاول مانند پر از چرک روی پوست می‌شود
  • پورپورای هنوخ شونلین: یک اختلال پوستی ناشی از التهاب و خونریزی در مویرگ‌های خونی

۳. کوکایین و ضربان قلب

مصرف کوکائین روی ضربان قلب تأثیر می‌گذارد و باعث افزایش یا نامنظم شدن آن می‌شود. به عنوان یک محرک، کوکائین باعث آزاد شدن انتقال دهنده‌های عصبی مانند نوراپی نفرین می‌شود. این اتفاق با انقباض عروق خونی، ضربان قلب را زیاد می‌کند. استفاده طولانی مدت از کوکائین به‌مرور زمان باعث افزایش فشار خون، حمله قلبی یا ایجاد آریتمی در افرادی که سابقه مشکلات قلبی داشتند، می‌شود.

متن انگلیسی:
Cocaine constricts the blood vessels, dilates the pupils, and increases heart rate, blood pressure, and body temperature.
ترجمه فارسی:
کوکائین رگ‌های خونی را منقبض می‌کند، مردمک چشم را گشاد کرده و ضربان قلب، فشار خون و دمای بدن را افزایش می‌دهد.

به نقل از سایت americanaddictioncenters

۴. کوکایین و بی خوابی

کوکائین با افزایش سطح دوپامین، یک انتقال‌دهنده عصبی مرتبط با لذت و پاداش، باعث افزایش احساس سرخوشی و بالا رفتن انرژی می‌شود. این حالت مانع از احساس خستگی شده و فرد به بی‌خوابی شبانه دچار می‌شود.

۵. کوکائین و ریزش مو

مصرف کوکایین در دراز مدت می‌تواند با ریزش مو همراه باشد. این ماده مخدر باعث کاهش وزن سریع می‌شود، به این معنی که بدن شما مواد مغذی کافی برای حفظ سلامت موها را دریافت نمی‌کند. در نتیجه ریشه مو ضعیف می‌شود. مصرف کوکائین همچنین ممکن است باعث تلوژن افلوویوم یا ریزش موی ناشی از استرس شود.

همین الان بهترین دکتر برای ترک اعتیاد را پیدا کن.

بهترین روش ترک اعتیاد کوکایین: چگونه می‌ توان کوکائین را ترک کرد؟

ترک اعتیاد کوکائین نیاز به کمک حرفه‌ای متخصص، تغییر سبک زندگی و سیستم تشویقی دارد. یک برنامه درمانی جامع معمولا شامل درمان شناختی-رفتاری (CBT)، شرکت در گروه‌های حمایتی (مانند گروه NA یا انجمن معتادان گمنام) یا حتی مصرف دارو است. علاوه‌بر این ایجاد عادات سالم مانند ورزش، رژیم غذایی متعادل و مدیتیشن هم می‌تواند به رفع وابستگی سریع‌تر کمک کند.

عوارض کوکایین چیست؟

علاوه بر اثراتی که کوکائین در کوتاه‌مدت ایجاد می‌کند و برای برخی افراد خوشایند است، این ماده عوارض جانبی و مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد می‌کند. برخی از این مشکلات عبارت‌اند از:

  • ابتلا به HIV با مصرف کوکایین تزریقی
  • سوءتغذیه و کاهش وزن
  • اختلالات حرکتی از جمله بیماری پارکینسون
  • سردرد
  • تشنج
  • بیماری‌های قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی
  • مشکلات خلقی و ابتلا به انواع اختلالات روانی
  • آسیب به ریه
  • گرفتگی عروق خونی
  • حالت تهوع
  • افزایش دمای بدن و فشارخون
  • ضربان قبل سریع یا نامنظم
  • مشکلات جنسی و دیر انزالی در مردان
  • لرزش و گرفتگی عضلات
  • بی‌قراری
عوارض کوکایین چیست؟
مصرف کوکایین باعث ابتلا به بیماری قلبی یا مشکلات روانی می‌شود.

عوارض مصرف کوکائین در بارداری

بیشتر زنانی که به کوکائین معتاد هستند، در سن باروری قرار دارند و حدود ۵% از زنان باردار در سراسر جهان از یک یا چند ماده اعتیادآور استفاده می‌کنند. مصرف مواد مخدر در دوران بارداری خطراتی مانند میگرن و تشنج مادر، پارگی زودرس کیسه آب و جداشدن پوشش جفت از رحم قبل از زایمان را به همراه دارد. سایر عوارض کوکائین در بارداری عبارت است از:

  • مشکلات قلبی عروقی
  • فشارخون بالا
  • سقط ناگهانی جنین
  • کاهش وزن ناگهانی
  • زایمان زودرس

خطرات مصرف بیش از حد کوکائین چیست؟

مصرف بیش از حد کوکایین خطر مرگ را به همراه دارد. فرد ممکن است در اولین مصرف کوکائین زیاده‌روی کرده یا پس از مدتی مقدار آن را افزایش دهد. درهرصورت احتمال مرگ در اثر استفاده زیاد وجود دارد. بسیاری از افراد معتاد به کوک، از الکل یا هروئین به صورت همزمان استفاده می‌کنند. این ترکیبات بسیار خطرناک بوده و خطر مرگ را به همراه دارد.

خطرات مصرف بیش از حد کوکائین چیست؟
مصرف بیش‌ازحد کوکائین با خطر مرگ همراه است.

تداخل دارویی کوکائین چیست؟

برخی از مهم‌ترین داروهایی که ممکن است عوارض شدید و خطرناکی با مصرف همزمان کوک در بدن ایجاد کند، شامل موارد زیر هستند:

  • آبماسیکلیب
  • داروی آبامتاپیر
  • ابیراترون
  • داروی آسبوتولول
  • استامینوفن
  • قرص استازولامید

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

کوکائین (برف، کوک یا دانه) یک ماده مخدر بسیار قوی است که باعث ایجاد وابستگی روانی می‌شود. در پزشکی این ماده به‌عنوان بی‌حسی موضعی به دلیل اثرات قوی ضد درد کاربرد دارد. کوک از برگ دانه کوکا به دست می‌آید و به شکل پودر یا کریستال تهیه می‌شود.

افزایش ضربان قلب، کاهش اشتهای شدید و ریزش مو از عوارض مصرف طولانی مدت این ماده محرک هستند. برای ترک اعتیاد به کوکائین، افراد مبتلا لازم است که حتما به متخصص روانشناس مراجعه کنند. پزشک متخصص با ایجاد برنامه درمانی، به ترک سریع‌تر وابستگی کوکائین کمک می‌کند.

با یک جستجوی ساده در وب‌سایت دکترتو می‌توانید لیستی از بهترین روان‌شناسان و روان‌پزشکان کشور را ببیند و با استفاده از سامانه نوبت‌دهی آنلاین به‌راحتی از دکتر روانشناس یا دکتر روانپزشک نوبت بگیرید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

برخی افراد کوکایین را با هروئین ترکیب می‌کنند و موادی به نام اسپیدبال به دست می‌آورند. کشیدن کوکائین با جویز، کوکائین در نوشابه و کوکائین در قهوه نیز از سایر روش‌ها است که افراد در مصرف کوکائین استفاده می‌کنند.

ماده مخدر کوکائین در حالت عادی و بدون ترکیب، از آسیاب برگ‌های خشک‌شده گیاه کوکا به شکل پودری سفید رنگ به دست می‌آید. کوکائین بیس‌، طی فرآیندهای تغییرات شیمیایی فری بیسینگ ایجاد می‌شود که به آن کراک می‌گویند.

علائم ترک کوکایین معمولا در عرض چند ساعت تا چند روز پس از آخرین مصرف شروع می‌شود و می‌تواند از چند روز تا چند هفته طول بکشد. مرحله حاد ترک معمولا در هفته اول شدیدتر است.

کوکائین معمولا به دلیل خواص سرکوب‌کنندگی اشتها و افزایش متابولیسم، با کاهش وزن همراه است.

کوکائین و هروئین هر دو مواد مخدر غیرقانونی هستند. کوکائین یک محرک مشتق‌شده از گیاه کوکا است که باعث باعث افزایش انرژی و هوشیاری می‌شود. اما هروئین یک تریاک سنتز شده از مورفین است و اثرات آرام بخش، تسکین درد و سرخوشی شدید ایجاد می‌کند.

یکی از رایج‌ترین روش‌های مصرف کوکایین اسنیف یا بالاکشیدن پودر آن از بینی است. با این روش، کوکائین به سرعت از طریق غشای بینی جذب جریان خون می‌شود.

کوکائین به طور کلی بوی شیمیایی شیرین و ضعیفی دارد. وقتی کوکائین دود می‌شود بوی آن ممکن است شبیه به سوختن پلاستیک یا سایر دودهای شیمیایی باشد.

کوکائین به شکل پودر سفید یا کریستال (کرم تا قهوه‌ای روشن) است.

جرم مصرف کوکایین در ایران شامل ۵۰ تا ۷۰ ضربه شلاق و پرداخت جریمه نقدی است.

از بین‌بردن اثرات کوکائین با فرآیند سم‌زدایی طبیعی بدن انجام می‌شود و در حال حاضر هیچ پادزهر خاصی برای کوکائین وجود ندارد. برای افرادی که عوارض جانبی شدید مانند اضطراب یا بیماری قلبی عروقی را تجربه می‌کنند ممکن است مصرف دارو لازم باشد.

کوکائین معمولا در مناطق بومی آمریکای جنوبی (کلمبیا، پرو و بولیوی) به دست می‌آید. البته استفاده تفریحی از کوکائین غیرقانونی است به همین دلیل قاچاق می‌شود.

کوکائین از برگ‌های گیاه کوکا در مناطق گرمسیری آمریکای جنوبی، به‌خصوص در کلمبیا، پرو و بولیوی به دست می‌آید. فرآیند تولید شامل برداشت برگ کوکا و حل کردن آن در یک حلال است تا پایه کوکائین خام استخراج شود.

کوکائین نوعی پودر است که از درخت کوکا به دست می‌آید اما شیشه یک اصطلاح برای ماده مخدر متامفتامین یا کریستال مت است.

امتیاز شما به مقاله:
(3.8از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره کوکائین

  1. ناشناس گفت:

    کراک و کوکایین هیچ ربطی بهم ندارن

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      ممنونم از دقت نظرتان
      بله، ولی کراک و کوکائین هر دو مشتقات یکدیگر هستند، اما تفاوت‌هایی دارند. کراک نوعی از کوکائین است که به صورت کریستالی و به روش خاصی تولید می‌شود و اثرات آن سریع‌تر و شدیدتر از کوکائین معمولی است. به طور کلی، هر دو مواد اعتیادآور و خطرناک هستند.

  2. ناشناس گفت:

    با سلام . اون چیزی که از تبدیل کوکایین به کراک نوشتید اشتباه است . کراک کلا فرق داره و ساختارش ربطی به کوکایین نداره و خیلی ارزان تر هست . از مخاوط پودر کوکایین و جوش شیرین یا امونیاک کوکایین بیس شده بدست میاد و بصورت کشیدنی استفاده میشه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      بله، شما درست می‌فرمایید. کراک برخلاف کوکائین، از ترکیب پودر کوکائین با مواد دیگر مانند جوش شیرین یا آمونیاک ساخته می‌شود و ساختار شیمیایی متفاوتی دارد. این ماده به صورت کریستالی به مصرف می‌رسد و نسبت به کوکائین معمولی ارزان‌تر و سریع‌تر اثر می‌کند.

  3. ناشناس گفت:

    سلام سالی یکی دوبار اگه جایی برم که باشه مصرف میکنم در حد یکی دو لاین ولی بعد از دو روز تا چند وقت مدام عطسه میکنم و آبریزش بینی دارم و بینیم خیلی میخاره
    الانم همین حالو دارم و خیلی دارم اذیت میشم
    چیکار کنم این حالتم از بین بره

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! مصرف کوکائین می‌تواند باعث تحریک مخاط بینی، عطسه، آبریزش بینی و خارش شود که به دلیل اثرات تحریک‌کننده این ماده بر روی بینی و دستگاه تنفسی است. برای کاهش علائم، می‌توانید از داروهای ضداحتقان مانند اسپری بینی سالین یا آنتی‌هیستامین‌ها استفاده کنید. اگر علائم شما ادامه پیدا کرد یا شدت یافت، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. همچنین، برای سلامت بلندمدت، توصیه می‌شود که از مصرف کوکائین خودداری کنید، زیرا مصرف مکرر آن می‌تواند به مشکلات تنفسی و آسیب‌های جدی وارد کند.

  4. نازنین گفت:

    سلام متاسفانه همسر من ده ساله مصرف میکنه،من ۳سالی میشه باهاش ازدواج کردم،هرشب باید حتی اگر خیلی کم هم شده مصرف کنه،خیلی رفتار غیر نرمالی داره و روز به روز داره خشن تر و دیونه تر میشه،به هیچ وجه حاظر به ترک نیست و میگه باید راهی پیدا کنم از ایران برم که دسترسی نداشته باشم،به نظر شما راهی وجود داره دارویی چیزی رو از پزشک بگیرم و مخفیانه بهش بدم که کمتر میل به این مواد رو داشته باشه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام و متأسفم که چنین شرایط دشواری دارید. مصرف طولانی‌مدت کوکائین می‌تواند تاثیرات جدی روی رفتار و سلامت روانی فرد بگذارد. در مورد سوال شما، هیچ دارویی وجود ندارد که به طور مخفیانه و بدون اطلاع فرد باعث ترک یا کاهش تمایل به مصرف مواد مخدر شود. بهترین راه‌حل مشاوره با پزشک روان‌پزشک یا متخصص اعتیاد است که می‌تواند برنامه درمانی مناسب شامل داروهای خاص برای کمک به ترک و درمان وابستگی به مواد را تجویز کند. در این شرایط، توصیه می‌شود خودتان نیز از حمایت روان‌شناختی یا مشاوره برخوردار شوید تا بتوانید بهترین تصمیمات را در جهت سلامت خود و همسرانتان بگیرید.

      متخصص روانپزشک

  5. هیچ کس گفت:

    سلام خدمت شما بزرگوار من کوک رو بصورت تفریحی شاید ماهی یک یا دوبار استفاده کنم میخواستم بدونم به سلامتی قلبم خیلی ضرر می رسونه
    چون یکبار من عمل آنژیو قلب انجام دادم
    ممنون میشم من رو آگاه کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! مصرف کوکائین، حتی به‌طور تفریحی و در مقادیر کم، می‌تواند خطرات جدی برای سلامت قلب و عروق شما داشته باشد، به‌ویژه در افرادی که سابقه مشکلات قلبی دارند. کوکائین باعث افزایش فشار خون، ضربان قلب و تحریک سیستم عصبی سمپاتیک می‌شود که می‌تواند موجب آسیب به قلب و عروق شود. برای کسانی که عمل آنژیو انجام داده‌اند یا مشکلات قلبی دارند، مصرف کوکائین می‌تواند ریسک بروز مشکلات جدی‌تری همچون سکته قلبی، اختلالات ریتم قلب، یا سایر مشکلات عروقی را افزایش دهد. به‌طور کلی، بهتر است از مصرف هرگونه مواد مخدر، به‌ویژه کوکائین، خودداری کنید و برای مشاوره و راهنمایی دقیق‌تر به پزشک متخصص قلب خود مراجعه نمایید.

      متخصص قلب و عروق

  6. هیچ گفت:

    سلام خدمت شما بزرگوار من کوک رو بصورت تفریحی شاید ماهی یک یا دوبار استفاده کنم میخواستم بدونم به سلامتی قلبم خیلی ضرر می رسونه
    چون یکبار من عمل آنژیو قلب انجام دادم
    ممنون میشم من رو آگاه کنید

  7. ماز گفت:

    ممنون میشم راهنمایی کنین اگر کسی اطلاع داره از متریال اولیه سازندش

  8. ماز گفت:

    سلام و درود خدمت دوستان
    من سوال داشتم
    میخوام بدونم برای درست کردن کوکایین خام چه مواردی لازم هست ؟؟
    چون قطعا این چیززهایی که موجود هست به اسم کوکایین قطع به یقین اصلا اون کوکایین که از برگ کوکا درست میشه نیستش و در ازمایش گاه درست میشه و به اسم کوک فروخته میشه
    مممنون

  9. ناشناس گفت:

    .