فهرست مطالب
- عمل جراحی دیسک کمر چیست؟
- چه موقع عمل دیسک کمر ضروری است؟
- انواع جراحی دیسک کمر چیست؟
- عمل دیسک کمر برای چه افرادی انجام می شود؟
- مزایای جراحی دیسک کمر (آیا دیسک کمر با عمل خوب میشود؟)
- عمل جراحی دیسک کمر چگونه انجام می شود؟
- نکات مهم قبل از عمل جراحی دیسک کمر
- مراقبت های بعد از جراحی دیسک کمر
- معایب و عوارض جراحی دیسک کمر
- هزینه جراحی دیسک کمر چقدر است؟
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
جراحی دیسک کمر آخرین گزینه برای درمان مشکلات دیسک است. اگر تمامی روشهای بدون جراحی را امتحان کرده و کمردرد بهبود پیدا نکرده است، احتمالا پزشک عمل دیسک کمر را توصیه میکند. اگر پزشک این جراحی را به شما پیشنهاد کرده است یا روشهای بدون جراحی کارساز نبوده است، در این مطب همراه ما باشید. در ادامه توضیح میدهیم که عمل جراحی دیسک چگونه است، برای چه افرادی مناسب بوده و چه افرادی نباید این عمل را انجام دهند؟ درصورتیکه نیاز به عمل دیسک کمر دارید، باید برای تشخیص بهترین درمان به دکتر ارتوپد، متخصص مغز و اعصاب یا جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با این پزشکان بهصورت حضوری، آنلاین یا تلفنی در ارتباط باشید.
عمل جراحی دیسک کمر چیست؟
دیسک بین استخوانهای ستون فقرات قرار داشته بهعنوان ضربهگیر عمل میکند. یکی از بیماریهای ستون فقرات فتق دیسک کمر است. فتق دیسک وضعیتی است که دیسک از کپسول خود بیرون زده و به نخاع فشار وارد میکند. در هر قسمتی از ستون فقرات ممکن است این مشکل رخ دهد. در بیشتر مواقع مهرههای پایین کمر دچار مشکل میشوند. اما گاهی ممکن است فتق دیسک در نزدیکی گردن هم ظاهر شود.
دیسک کمر همیشه باعث درد نمیشود. اگر به عصب کمر فشار وارد شود، علائم دیسک کمر خطرناک درد در ناحیه کمر و پاها را به وجود میآورد. در این شرایط ابتدا پزشک روشهای بدون جراحی را توصیه میکند. درصورتیکه این روشها کارساز نباشند، تنها راه باقیمانده جراحی دیسک کمر است.
جراحی دیسک کمر باز بهتر است یا بسته؟
در روش جراحی دیسک کمر بسته برش بسیار کوچکی ایجاد شده و با ابزار مخصوص جراحی انجام میشود. در این روش نیازی به برشهای بزرگ نیست؛ در نتیجه جراحی کم تهاجمی بوده و عوارض و خطرات آن بسیار کمتر از عمل باز دیسک کمر است.
چه موقع عمل دیسک کمر ضروری است؟
یک سوال مهم این است که در چه صورت دیسک کمر باید عمل شود؟ معمولا مشکلات دیسک کمر با روشهای بدون جراحی بهبود پیدا میکند. اما اگر دیسک کمر مزمن باشد و درد آن با این روشها تسکین پیدا نکند، پزشک جراحی را پیشنهاد میدهد. معمولا عمل دیسک کمر برای موارد زیر توصیه میشود:
- درد شدید بوده و شخص در انجام کارهای روزمره و راهرفتن مشکل دارد
- علائم عصبی پیشرونده بوده و باعث بیحسی یا ضعف در پا میشود
- عملکرد روده و مثانه با مشکل مواجه شده است
- داروها و انواع روش فیزیوتراپی کارساز نبوده است
معمولا حدود ۶ هفته باید از درمانهای بدون جراحی دیسک کمر استفاده شود. اما در برخی موارد، قبل از اینکه بیمار ۶ هفته مراقبتهای غیر جراحی را کامل کند، به جراحی نیاز است.
انواع جراحی دیسک کمر چیست؟
جراحی دیسک کمر انواع مختلفی داشته و هرکدام برای نوعی از مشکلات دیسک مناسب است. پزشک باتوجهبه سن، محل فتق دیسک و شرایط کلی شخص یکی از روشهای عمل دیسک کمر را انتخاب میکند. در ادامه هر یک از این تکنیکها را توضیح میدهیم.
متن انگلیسی:
به نقل از سایت healthline
Discectomy is the most common surgery used for herniated disc in the lumbar region. In this procedure, the portion of the disc that is causing the pressure on your nerve root is removed. In some cases, the entire disc is removed.
ترجمه فارسی:
دیسککتومی رایجترین جراحی است که برای فتق دیسک در ناحیه کمر استفاده میشود. در این روش، بخشی از دیسک که باعث فشار روی ریشه عصبی شما میشود، برداشته میشود. در برخی موارد، کل دیسک حذف میشود.
۱. جراحی لامینوتومی دیسک کمر
در جراحی لامینوتومی سوراخی در قوس مهره (لامینا) ایجاد میشود. جراح با ایجاد این سوراخ فشار را روی ریشه عصبی کمتر میکند. برای انجام این جراحی ممکن است برش کوچکی ایجاد شود یا با میکروسکوپ عمل انجام شود. در برخی مواقع لازم است جراح لامینا را جدا کند. در این حالت به آن جراحی لامینکتومی میگویند.
۲. جراحی دیسککتومی
رایجترین روش جراحی دیسک کمر تکنیک دیسککتومی است. زمانی که دیسک روی ریشه عصبی فشار وارد میکند، این جراحی انجام شده و بخشی از دیسک برداشته میشود. گاهی ممکن است جراح تشخیص دهد که کل دیسک برداشته شود.
برای انجام این تکنیک برش کوچکی در کمر یا گردن ایجاد میشود. در روش جدید جراحی دیسک کمر، برش بسیار کوچکی ایجاد شده و ابزار جراحی از طریق این برش ریز به ستون فقرات میرسند. این روش کم تهاجمیتر بوده و به آن میکرو دیسککتومی میگویند.
۳. جراحی دیسک مصنوعی (عمل دیسک کمر با پروتز یا پلاتین)
این روش جراحی باید تحت بیهوشی انجام شود. اگر مشکل فقط در یک دیسک و در قسمت پایینی کمر باشد، این روش مناسب خواهد بود. زمانی که بیش از یک دیسک دچار مشکل شده باشد یا بیماری زمینهای مانند آرتریت یا پوکیاستخوان داشته باشید، این جراحی پیشنهاد نمیشود.
برای انجام جراحی دیسک مصنوعی برشی در شکم ایجاد میشود. دیسک مصنوعی جایگزین دیسک آسیبدیده میشود. این دیسک از جنس پلاستیک و فلز است. بعد از جراحی باید چند روز در بیمارستان بمانید.
۴. جراحی آندوسکوپی دیسک کمر یا عمل دیسک کمر به روش اندوسکوپی
جراحی آندوسکوپی دیسک کمر یکی از روشهای جدید است که کم تهاجمی بوده و احتمال بروز عوارضی مانند خونریزی و عفونت در آن بسیار کم است. در این روش برش کوچکی ایجاد میشود. با دیلاتور برش باز نگه داشته شده و آندوسکوپ وارد میشود. جراح با دوربین آندوسکوپ فتق دیسک را مشاهده کرده و با ابزارهای میکروسکوپی (عمل دیسک کمر میکروسکوپی) دیسک آسیبدیده را خارج میکند.
۵. جراحی دیسک کمر با لیزر (PLDD)
درمان فتق دیسک کمر با لیزر بیشتر از ۲۰ سال سابقه دارد و به خوبی نتیجه داده است. این روش با تبخیر آب در هسته پالپوسوس، هسته داخلی دیسک مهره عمل میکند. این مایع اضافی به عصب سیاتیک فشار میآورد و باعث درد میشود. با تبخیر مایع، فشار روی عصب سیاتیک کم شده و باعث تسکین درد میشود.
در این روش یا جراحی دیسک کمر بدون پلاتین و ابزارهای دیگر، از فلوروسکوپی برای شناسایی فتق دیسک استفاده میشود. سپس یک سوزن با استفاده از بی حسی موضعی در دیسک بین مهرهای قرار میگیرد. فیبر لیزر از طریق سوزن به دیسک آسیب دیده وارد میشود و مایع اضافی را تبخیر میکند. بعد از عمل، بیمار برای استراحت و گذراندن دوران نقاهت به خانه فرستاده میشود و معمولاً بعد از چند روز کوتاه میتواند روی پاهای خود راه برود.
۶. چه زمانی باید برای جراحی دیسک کمر اقدام کنیم؟
اگر بعد از گذشت ۶ هفته از درمان بدون جراحی دیسک کمردرد شما بهبود پیدا نکرده است یا حتی بیشتر شده است، باید به پزشک مراجعه کنید. معمولا در این شرایط جراحی پیشنهاد میشود. قبل از جراحی باید آزمایشهای تصویربرداری انجام شود تا تکنیک جراحی و ضرورت آن مشخص شود.
برای جراحی دیسک کمر باید به کدام دکتر مراجعه کرد؟
اگر مشکل دیسک کمر دارید، باید برای تشخیص علت آن به متخصص ارتوپد یا دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنید. پزشک ابتدا روشهای بدون جراحی مانند دارو و فیزیوتراپی را تجویز میکند. اگر این روشها کارساز نباشد، شما را به جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات ارجاع میدهد. جراح در مورد نحوه جراحی و ضرورت آن با شما صحبت خواهد کرد.
برای مشاوره با جراح مغز و اعصاب یا جراح ارتوپد میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
عمل دیسک کمر برای چه افرادی انجام می شود؟
اگر بهطورکلی سالم هستید و بیماری زمینهای ندارید که جراحی را برای شما خطرناک کند، میتوانید این عمل را انجام دهید. معمولا در شرایط زیر پزشک عمل دیسک کمر را پیشنهاد میدهد:
- درد کمر بهقدری زیاد است که نمیتوانید حرکت کنید و فعالیتهای روزمره را انجام دهید
- فشار دیسک رو اعصاب باعث بیحسی یا ضعف شده است
- در کنترل مثانه یا روده با مشکل مواجه شدهاید
- در ایستادن یا راهرفتن مشکل دارید
در موارد درد کمر شدید، بیحسی و ضعف در اندامها، مشکل در کنترل ادرار و مدفوع و یا مشکل در ایستادن و راهرفتن عمل جراحی برای درمان دیسک کمر توصیه میشود.
مزایای جراحی دیسک کمر (آیا دیسک کمر با عمل خوب میشود؟)
جراحی دیسک کمر برای برخی افراد ضروری بوده و مزایای زیادی به همراه دارد. از جمله:
- درمان سریعتر بوده و تسکین درد کمر بهتر انجام میشود
- نرخ موفقیت بالای ۸۰٪ است
- امکان انجام فعالیتهای روزمره بعد از گذراندن دوره نقاهت وجود دارد
- احتمال فتق دوباره دیسک کمر بسیار کم است
- جراحی کم خطری بوده و معمولا عوارض جدی ندارد
متن انگلیسی:
به نقل از سایت myhealth
Surgery may relieve your pain faster than non-surgical treatments. with surgery, most people can go back to work or their other activities sooner.
ترجمه فارسی:
جراحی ممکن است درد شما را سریعتر از درمانهای غیرجراحی تسکین دهد. با جراحی، بیشتر افراد میتوانند زودتر به سر کار یا سایر فعالیتهای خود بازگردند.
عمل جراحی دیسک کمر چگونه انجام می شود؟
اما جراحی دیسک کمر چگونه است؟ تکنیکهای مختلفی برای عمل دیسک کمر وجود دارد. این تکنیکها در جزئیات با هم تفاوت دارند. بهطورکلی عمل حدود یک ساعت طول میکشد. مراحل عمل به شرح زیر است:
- ممکن است قبل از عمل از بیحسکننده موضعی استفاده کنید تا درد را احساس نکنید. گاهی هم جراحی تحت بیهوشی انجام میشود
- علائم حیاتی مانند ضربان قلب و فشارخون باید در طول عمل بررسی شود
- جراح در کمر، قسمت دیسک آسیبدیده برش کوچکی ایجاد میکند
- در برخی تکنیکها پزشک برای اطمینان از محل دیسک از نوع خاصی اشعه ایکس استفاده میکند
- قسمت موردنظر با ابزارهای مخصوص برداشته شده یا جایگزین میشود
- برشها بخیه زده شده و باند کوچکی روی زخم قرار میگیرد
نکات مهم قبل از عمل جراحی دیسک کمر
قبل از جراحی باید این موارد را در نظر بگیرید:
- جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات یک جلسه مشاوره داشته باشید
- پزشک قبل از جراحی آزمایشهای تصویربرداری را تجویز میکند تا مشکل به طور دقیق مشخص شود. این آزمایشها شامل عکسبرداری با اشعه ایکس، سیتیاسکن، ام آر آی کمر یا الکترومیوگرافی میشود. با استفاده از این آزمایشها بهترین نوع جراحی برای شما تعیین میشود
- حدود دو هفته قبل از عمل باید از مصرف داروهای رقیقکننده خون و سیگار دوری کنید. این مواد روند بهبودی را کند کرده و احتمال خونریزی را افزایش میدهند
- برای جراحی دیسک کمر باید ناشتا باشید
- از شب قبل چیزی نخورید و ننوشید
مراقبت های بعد از جراحی دیسک کمر
جراحی دیسک کمر سریعتر از روشهای دیگر درمان دیسک عمل کرده و میتوانید سریعتر بهبود پیدا کنید. با گذشت چند هفته از جراحی بهمرور علائمی مانند درد، ضعف و بیحسی کاهش پیدا میکنند.
برای بهبودی سریعتر ممکن است پزشک فیزیوتراپی یا توانبخشی را توصیه کند. باید در خانه طبق نظر فیزیوتراپیست ورزش کنید. پیادهروی هم به بهبودی وضعیت ستون فقرات کمک میکند. در چند هفته اول مراقبت بعد از عمل دیسک کمر با پلاتین یا سایر روشها، از انجام کارهای زیر خودداری کنید:
- بلندکردن اجسام سنگین
- نشستن برای مدتزمان طولانی
- خشم شدن و کشش بیش از حد
اگر شغل شما نیاز به فعالیت سنگین ندارد و پشت میز انجام میشود، ظرف ۲ تا ۴ هفته میتوانید به کار خود بازگردید. اما اگر کار شما سنگین است، اجسام سنگین بلند میکنید یا با ماشینهای سنگین کار میکنید، ممکن است ۶ تا ۸ هفته برای بهبودی زمان لازم باشد.
۱. آیا بعد از جراحی دیسک کمر می توان رابطه زناشویی داشت؟ (نزديكی بعد از عمل ديسک كمر)
اما چه مدت بعد از عمل دیسک کمر میتوان رابطه داشت؟ معمولا حدود ۶ هفته بعد از عمل دیسک کمر، میتوان رابطه زناشویی بعد از عمل دیسک کمر داشت. در این مورد باید با پزشک خود مشورت کنید تا باتوجهبه تکنیک مورداستفاده و میزان تهاجمی بودن عمل این مدتزمان را تعیین کند. با گذشت ۶ هفته التهاب اولیه برطرف شده و رابطه جنسی راحت و بیخطر خواهد بود.
۲. بعد از عمل دیسک کمر چند روز باید در بیمارستان ماند؟ (عمل دیسک کمر چند روز بستری دارد؟)
اگر به تازگی عمل دیسک کمر انجام دادید، احتمالا میخواهید بدانید که ایا بعد از عمل دیسک کمر میتوان کار کرد یا مدت زمان ترمیم پارگی دیسک کمر چقدر است؟ نکته مهم این است که شما به دلیل نیاز به ترمیم دیسک و بخیه جراحی نمیتوانید بلافاصله بعد از عمل حرکت کنید.
پزشک شما بعد از روز جراحی شما را به راه رفتن آرام تشویق میکند و مدت زمانی که بیماران در بیمارستان میمانند معمولا بین ۱ تا ۴ روز است. حدود ۴ تا ۶ هفته نیز طول میکشد تا شما به سطح تحرک و عملکرد مورد انتظار خودتان برسید (خم شدن بعد از عمل دیسک کمر نیز به زمان ترمیم دیسک بستگی دارد).
۳. مدت زمان استراحت بعد از عمل دیسک کمر چقدر است؟ (دوره نقاهت بعد از عمل دیسک کمر)
معمولا یک روز بعد از عمل دیسک کمر میتوانید بهآرامی راه بروید. بعد از ۲ تا ۴ هفته میتوانید بسیاری از فعالیتهای روزمره خود را انجام دهید. اما برای انجام حرکات سنگین مانند ورزش یا بلندکردن اجسام حداقل باید ۴ تا ۶ هفته صبر کنید.
۴. چه زمانی بعد از عمل دیسک کمر میتوان ورزش کرد؟
ممکن است بعد از لامینکتومی کمری و دیسککتومی نیاز به فیزیوتراپی برای کمک به بهبود کامل داشته باشید. بیشتر افراد حدود ۶ هفته پس از جراحی کمر میتوانند ورزشهای سبک را شروع کنند. پیاده روی بعد از عمل جراحی دیسک کمر یکی از مناسبترین ورزش های بعد از جراحی دیسک کمر است. بالا رفتن از پله بعد از عمل دیسک کمر نیز باید با احتیاط انجام شود تا به مهرههای کمر فشار نیاید.
۵. آب درمانی بعد از جراحی دیسک کمر مفید است؟
آب درمانی یک انتخاب فوق العاده برای ریکاوری جراحی ستون فقرات است زیرا میتواند فشار روی عضلات و مفاصل را کاهش دهد. غوطه ور شدن در آب میتواند دامنه حرکتی شما را پس از جراحی بازیابی کند.
۶. بعد از عمل جراحی دیسک کمر چه بخوریم؟
شاید مهمترین مواد مغذی در رژیم غذایی بعد از جراحی شما ویتامینها و مواد معدنی باشند. ویتامین A (موجود در سبزیجات نارنجی و سبز تیره مانند هویج، سیب زمینی شیرین، کلم و اسفناج) و ویتامین C (مرکبات، توتها، سیب زمینی، گوجه فرنگی، خربزه و فلفل دلمهای شیرین) به بهبود زخم کمک میکند. سایر موارد عبارتند از:
- چربیهای سالم
- گوشت یا مرغ و ماهی
- پروبیوتیکها
- غذاهای کم آب یا خشک شده
معایب و عوارض جراحی دیسک کمر
جراحی دیسک کمر جز عملهای کمخطر بوده و عوارض جدی در این جراحی نادر است. ممکن است عوارض شامل موارد زیر شود:
- عفونت از عوارض عمل دیسک کمر در جوانی
- آسیب به اعصاب و عروق خونی
- مشکلات دیسک جدید
- نشت مایع نخاعی
- خونریزی
- احتمال درد سیاتیک بعد از جراحی دیسک کمر
- لخته شدن خون
- واکنش به مواد بیهوشی.
در بیشتر افراد بعد از جراحی درد از بین میرود. در مواقعی ممکن است درد تسکین پیدا کرده و در آینده دوباره بازگردد. ۵٪ احتمال عود مجدد فتق دیسک وجود دارد.
۱. مدت زمان درد بعد از عمل دیسک کمر چقدر است؟
بعد از جراحی دیسک کمر، ممکن است تا ۶ هفته طول بکشد تا درد و خستگی پس از عمل پروتز دیسک کمر یا سایر روشهای جراحی به طور کامل از بین برود. تا سه ماه بعد از عمل دیسک کمر نیز به آرامی شروع به افزایش دامنه حرکتی خودتان بکنید (با آب درمانی، پیاده روی سبک و جابجایی آرام)
۲. آیا بی حس شدن پا بعد از جراحی دیسک کمر طبیعی است؟
بعد از عمل دیسک کمر بی حس شدن پاها طبیعی است. در این جراحی اعصاب و عضلات اطراف ستون فقرات ملتهب و متورم میشوند. این وضعیت باعث بیحسی پاها شده و برای چندین ساعت ادامه دارد. اما آیا بعد از عمل دیسک کمر بی حسی پا خوب میشود؟ اگر بعد از چند ساعت بی حسی ادامه داشت، حتما به پزشک مراجعه کنید.
در این مدت از مسکنهایی مثل سلکوکسیب ۲۰۰ یا پماد پیروکسیکام استفاده کنید. اما برای درد مچ پا بعد از جراحی دیسک کمریا درد شدید لگن بعد از عمل دیسک کمر نیاز به مشورت با متخصص ارتوپدی دارید.
۳. آیا بعد از جراحی دیسک کمر احتمال بروز دوباره آن وجود دارد؟
در دیسککتومی (یک روش جراحی برای برداشتن قسمت آسیب دیده دیسک و کاهش علائم آن)، خطر عود وجود دارد، به این معنی که فتق ممکن است حتی پس از یک عمل جراحی به ظاهر موفقیت آمیز عود کند.
۴. آیا مصرف همیشگی مسکن برای رفع درد دیسک ضرر دارد؟
بله اگر برای مدت طولانی مسکن مصرف کنید و برای درمان دیسک اقدام نکنید، احتمال بروز عوارض کبدی و گوارشی وجود دارد. مدت و میزان مصرف دارو باید بهطور دقیق توسط پزشک تعیین شود.
۵. در صورت بروز عوارض جراحی دیسک کمر به کدام دکتر مراجعه کنیم؟
اگر عوارض خطرناکی بعد از جراحی ظاهر شد یا عوارض رایج آن با گذشت چند روز برطرف نشد، حتما برای بررسی علت آن به دکتر ارتوپد یا متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. برای مشاوره با دکتر ارتوپد یا دکتر مغز و اعصاب میتوانید از طریق سایت دکترتو اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره تلفنی با دکتر مغز و اعصاب وجود دارد.
علائم دیسک کمر | انواع روش جراحی دیسک کمر | عوارض عمل دیسک کمر |
---|---|---|
مشکل در حرکت یا انعطافپذیری | لامینوتومی | عفونت در محل جراحی |
سیاتیک | دیسککتومی | لخته شدن خون |
بی حسی یا گزگز در اندامها | جراحی دیسک مصنوعی | آسیب عصبی |
ضعف عضلانی در پاها | عمل اندوسکوپی دیسک | بیثباتی ستون فقرات یا تغییرات دژنراتیو در دیسکهای مجاور |
هزینه جراحی دیسک کمر چقدر است؟
هزینه عمل دیسک کمر ۱۴۰۳ به عوامل مختلفی بستگی دارد. به همین دلیل نمیتوان قیمت دقیق آن را تعیین کرد. اگر شما عمل جراحی را در بیمارستان دولتی انجام دهید و بیمه داشته باشید، هزینه کاهش پیدا میکند. اما بدون بیمه هزینه این جراحی بالا میرود. در برآورد هزینه باید دستمزد جراح، خدمات بیمارستان، هزینه داروها و آزمایشها و دستمزد دستیاران را در نظر داشته باشید.
برای اطلاع از قیمت عمل دیسک کمر و تعیین قیمت باتوجهبه نوع بیمه بهتر است با جراح مغز و اعصاب مشاوره داشته باشید. جراح بر حسب نوع عمل جراحی قیمت را تعیین میکند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
جراحی دیسک کمر آخرین گزینه برای درمان مشکلات دیسک است. اگر درمانهای بدون جراحی دیسک کارساز نباشند، پزشک جراحی را پیشنهاد میدهد. برای جراحی تکنیکهای مختلفی وجود دارد که باتوجهبه نوع مشکل دیسک و محل آن نوع عمل مشخص میشود. بعد از عمل جراحی مقداری خونریزی طبیعی است. اما اگر علائم عفونت دارید یا به اعصاب و عروق خونی مجاور آسیب وارد شده است، حتما باید به پزشک خود اطلاع دهید.
بعد از جراحی نباید اجسام سنگین را بلند کنید. فشار به کمر، خم شدن یا کشش زیاد میتواند عوارضی به همراه داشته باشد. معمولا ۲ تا ۴ هفته بعد از جراحی میتوانید فعالیتهای روزمره را انجام دهید. برای انجام فعالیتهای سنگین باید حدود ۶ تا ۸ هفته صبر کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عمل دیسک کمر و مزایا و عوارض آن باید با متخصص ارتوپدی یا دکتر جراح مغز و اعصاب مشاوره داشته باشید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو نوبت حضوری بگیرید یا از سیستم مشاوره آنلاین دکترارتوپد و دکتر جراح مغز و اعصاب آنلاین استفاده کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
اگر سن زیر ۱۸ باشد قطعا باید جرای شود من ۱۵ سال سن دارم
دوست عزیز
برای دردها و جراحی دیسک کمر، در صورتی که سن شما زیر ۱۸ سال است، معمولاً جراحی آخرین گزینه به شمار میرود و قبل از آن معمولاً پزشکان روشهای غیرجراحی مانند فیزیوتراپی، داروهای مسکن، گرما یا سرما درمانی و تمرینات ورزشی را توصیه میکنند. در برخی موارد خاص که دردها شدید باشند یا مشکلات عصبی مانند بیحسی یا ضعف عضلات وجود داشته باشد، جراحی ممکن است مورد نیاز باشد.
پزشکان برای تصمیمگیری در مورد جراحی، ابتدا تمام گزینههای درمانی غیرجراحی را بررسی میکنند و در صورت لزوم به جراحی فکر میکنند.
اگر شما ۱۵ ساله هستید و مشکلی در دیسک کمر دارید، توصیه میشود که به متخصص ارتوپد یا نورولوژیست مراجعه کنید تا وضعیت شما به دقت بررسی شود و گزینههای درمانی مناسب برای سن و وضعیت شما مشخص گردد.
متخصص ارتوپدی
سلام من دیسک کمر دارم ولی دکتر گفت نیاز به جراحی نیست. البته خودمم از جراحی میترسم چون تو جراحی میبینیم برخی کاملا خوب میشن و برخی دردهای ریزی دارند و برخی میگن خوب نشدن و برخی میگن بدتر شدن. البته بستگی به جراح و نوع جراحی هم داره قطعا شانس بهبودی در جراحی دیسک ساده مثل میکروسکوپی یا آندوسکوپی بیشتر از جراحی باز یا با پلاتین هست.
سلام
انتخاب نوع جراحی بستگی به پارگی یا میزان بیرون زدگی دیسک بین مهره ای دارد
اگر پزشک توصیه به جراحی نمیکند
درمان را طبق دستور پزشکتان ادامه دهید
سلام من دو ماهه که آوودین و باکلوفن و ملوکسیکام برای کاهش کمردرد مصرف میکنم و شنیدم مصرف بی رویه مسکن برای کبد و کلیه و معده ضرر دارد. آیا مصرف همیشگی مسکن برای رفع درد دیسک مضر هست؟ اگر مضر هست چگونه باید درد دیسک کمر را بدون مسکن مدیریت کنیم؟
سلام
بله عوارض کبدی و گوارشی دارد
مدت و میزان مصرف باید بطور دقیق توسط پزشک تعیین گردد
متخصص ارتوپدی
سلام بزن گوگل دکتر مهدی خانی شیراز شماره مطبش میاد بالا برو پیشش عمل کن من سال ۸۹پیشش عمل کردم
درحالیکه کارم سنگین هست تا حالا هیچ مشکلی نداشتم دکتر خیلی خوبیه بهترین دکتر مغز واعصاب وفوق تخصصی جراحی امریکا را تحصیل کرده
سلام من من یک دیسک پروتروژن L5s1 دارم و نشستن و رانندگی برام سخته و برخی اوقات کمردرد باعث درد در زیر شکم میشه و شب ها نشستن برام سخت میشه و پیش چهارتا جراح رفتم فقط فیزیوتراپی و مسکن و ورزش پیلاتس و آبدرمانی تجویز کردن الان هم ورزش پیلاتس و آبدرمانی میکنم کلی هنوز مشکل نشستن من بعد سه ماه حل نشده و از طرفی این جراحان مخالف جراحی لیزری و تزریق دیسکوژل هستند و میگن فقط مراعات کن و ورزش کن و میگن دیسکت قابلیت جراحی را نداره و فقط دیسک های پاره جراحی میشن و خودمم دوست ندارم کار به جراحی بکشه ولی واقعا نشستن برام سخته و باعث درد میشه و مسکن ها هم جواب نمیدن و خودمم مسکن نمیخورم چون خود جراح میگن مصرف طولانی مدتش برای کبد و کلیه و معده ضرر داره الان راهی برای درمان من وجود داره؟ چه کار باید بکنم؟
سلام
طبق دستور پزشک پیش بروید
ولی احتمالا نیاز به دارو دارید
بهتر است زیر نظر متخصص کایروپراکتیک هم باشید
متخصص کایروپراکتیک
سلام بزن گوگل دکتر مهدی خانی درشیراز ادرس وتلفنش رادربیار برو پیشش عمل کن ازاد کارمیکنه وتوی بیمارستان خصوصی هم عمل میکنه من خودم نمیتونستم تکان بخورم کمرم کلا قفل کرده رفتم پیشش عملم کرد خوب شدم بهترین جراح مغز واعصاب وستون فقرات شیراز هست
سلام هزینه عملتون چقد شد؟
من ۲ ساله دیسک کمر و گردن دارم ۲۲ سالمه و تازه امسال درسم در رشته حقوق تموم شد و با مکافات درس میخوندم نمیدونم کدوم شغل مناسب منه؟ نمایندگی بیمه بزنم یا برای وکالت بخونم یا بتونم استخدامی یک شرکت یا اداره قبول شم! واقعا از آینده شغلی ام میترسم چون شغل سنگین قطعا نمیتونم انجام بدم و بیشتر از ۸ ساعت هم نمیتونم کار کنم اگه شغل اداری باشه مثلا از ساعت ۸ تا ۱۴ و من پشت میز باشم خیلی برای من خوبه اینکه بتونم بیمه و بیمه تکمیلی هم بشم و یک حقوق حداقلی بین ۱۰ تا ۱۵ را داشته باشم. پیشنهاد شما چیه؟
سلام
پیشنهاد ما درمان دیسک کمر است
تا بتوانیدهر شغلی که مناسب باشد انتخاب کنید
به ارتوپد مراجعه کنید
متخصص ارتوپدی
پارگی دیسک ۴ و۵ کمر دارم تعویض دیسک کمر بهتره یا برداشتن قسمت پاره شده
سلام
بسته به نظر جراح و بررسی دقیق mri دارد
زیر نظر پزشکتان باشید
سلام وقت بخیر…پدر من طبق نظر پزشک قراره عمل کنن و پلاتین بزارن…بیرون زدگی دیسک دارن به طوری که پای سمت راستشون مقداری بی حس شده…اضافه وزن و دیابت هم دارن خواستم بدونم این عمل خطرناکه براشون ؟
سلام
عمل جراحی برای بیرون زدگی دیسک (دیستروفی دیسک یا فتق دیسک) معمولاً برای کاهش درد و بهبود عملکرد انجام میشود، اما برای بیمارانی که شرایطی مانند اضافه وزن و دیابت دارند، ریسکهای خاصی ممکن است وجود داشته باشد.
دیابت میتواند بر روند بهبودی تأثیر بگذارد، زیرا ممکن است سرعت بهبود زخمها کاهش یابد و خطر عفونت بیشتر شود. اضافه وزن نیز میتواند فشار بیشتری به ستون فقرات وارد کند و بهبودی را کند کند.
با این حال، اگر پزشک عمل جراحی را توصیه کرده است، احتمالاً این تصمیم پس از ارزیابی دقیق وضعیت پزشکی و بررسی مزایا و معایب عمل بوده است. توصیه میکنم که قبل از جراحی با پزشک در مورد خطرات خاص و نحوه مدیریت شرایط قبل و بعد از عمل مشورت کنید. همچنین، در صورت نیاز، پزشک میتواند راهکارهایی برای کنترل دیابت و وزن پیش از عمل ارائه دهد تا ریسکها کاهش یابد.
سلان خسته نباشید پدر من ۱۵ سال پیش عمل دیسک کمر داشت قبل اون یک بار عمل کرد کار کرد دباره عمل کرد یعنی ۲ بار عمل انجام داده الان ۱۵ سال میگزره .یهو پاهاش بی حس شد کلا نمیتونه زمین بزاره بردیم دگتر ام آر ای گفته تنگی نخاع داره .۳تا از مهره هاش باید عمل بشه مهرهاش هم خم شده .آیا عمل برایی بار سوم خطر نداره راستش خیلی میترسم ….
سلام
خطر عمل یا بی هوشی بستگی به مشکلات قلبی و سن بیمار دارد
در صورت نیاز حتمن جراحی را انجام دهید
با ارزوی سلامتی
سال گذشته دومرتبه دیکس کمر عمل کردم از آخرین عمل چهارماه میگذره ولی همچنان درد میکشم دیگه بریدم ازدرد پا وکمر لطفاً راهنماییم کنید
سلام
نیاز به تزریق و فیزیوتراپی دارید
باید mri را تکرار کنید
چون امکان عمل ناموفق هم وجود دارد
سلام وقت بخیر
بنده قبل از جراحی دیسک موقع خواب. به پهلو درد زیاد داشتم.جراحی مهره ۴و ۵ داشتم.الان بعد ۱۵روز بعد جراحی.موقع خواب به پهلو همون درد رو دارم.راهنمایی بفرمایید
سلام
تا یک ماه این درد ها قابل انتظار است
در صورت عدم بهبود نیاز به معاینه مجدد دارید