قرص دی سولفیرام چیست؟ نحوه مصرف و عوارض آن – مجله سلامت دکترتو

قرص ضد الکل دی سولفیرام چیست و چگونه مصرف میشود؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

قرص دی سولفیرام برای درمان وابستگی به الکل در بزرگسالان با نسخه و نظارت پزشک متخصص تجویز می‌شود. این دارو باعث واکنش شدید بدن مانند تپش قلب یا سردرد ضربان‌دار به مصرف حتی مقدار کمی از نوشیدنی الکلی می‌شود. استفاده از دی سولفیرام در کودکان و زنان باردار به دلیل وجود خطرات احتمالی، توصیه نشده است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 4 دقیقه
قرص ضد الکل دی سولفیرام چیست و چگونه مصرف میشود؟

دی سولفیرام (با نام تجاری آنتابوس) دارویی است که برای درمان اعتیاد به الکل استفاده می‌شود. این دارو که به شکل قرص خوراکی مصرف دارد، با مهار آلدهید دی هیدروژناز، آنزیمی که در متابولیسم الکل دخیل است، باعث می‌شود زمانی که فرد بعد از مصرف این دارو الکل مصرف می‌کند، دچار عوارض ناخوشایند شود. این عوارض معمولا شامل گرگرفتگی شدید، حالت تهوع یا سرگیجه هستند. در نتیجه فرد از نوشیدن مجدد الکل دلسرد می‌شود. معمولا قرص دی سولفیرام برای افرادی که به شدت به مصرف نوشیدنی الکلی وابسته شدند توسط پزشک متخصص تجویز می‌شود. در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر با این دارو آشنا شویم. همچنین اگر نیاز به درمان تخصصی یا مشورت با متخصص دارید، می‌توانید به سایت نوبت‌دهی پزشکان دکترتو مراجعه کنید.

قرص دی سولفیرام ( آنتابوس) چیست؟

دی سولفیرام یا آنتابوس یک داروی بازدارنده الکل است که برای درمان اعتیاد به الکل استفاده می‌شود. این دارو با نظارت پزشک مصرف شده و برای جلوگیری از پردازش الکل در بدن به کار می‌رود. به همین دلیل باعث می‌شود هنگام نوشیدن الکل بدن واکنش بدی داشته‌باشد.

شناسنامه داروییتوضیحات
دی سولفیرام چیست؟دی سولفیرام (disulfiram) نوعی داروی ضد الکل است که با ایجاد عوارض جانبی بعد از مصرف نوشیدنی الکلی، فرد را نسبت به نوشیدن الکل دلسرد می‌کند. این دارو فقط با نسخه پزشک قابل تهیه است.
نام عمومی دارودی سولفیرام
نام تجاریآنتابوس (Antabuse)
نوع دارومشتق کربامات و بازدارنده الکل
فرمول شیمیاییC10H20N2S4
دسته بندی بارداریممنوعیت مصرف دارد.
نیمه عمر۷ ساعت
مکانیسم اثردی سولفیرام باعث حساسیت بدنی نسبت به الکل می‌شود. زمانی که فرد به مقدار کم الکل مصرف کند دچار واکنش ناخوشایند مانند گرگرفتگی یا افزایش ضربان قلب خواهد شد. این دارو اکسیداسیون الکل را در مرحله استالدئید در طی متابولیسم الکل مسدود می‌کند که به‌عنوان واکنش دی سولفیرام-الکل نامیده می‌شود. این واکنش تا زمانی که الکل متابولیزه شود، ادامه خواهد داشت.
بهترین شرایط نگهداریدر دمای اتاق‌، دور از رطوبت و گرما نگهداری شود.
نحوه مصرفمعمولا یک یا ۲ عدد قرص خوراکی در روز
اشکال داروییقرص خوراکی
داروهای هم گروهپیرفنیدون، امیسیزومب، آیوبنگوان ۱۳۱، نینتدانیب
اطلاعات دارویی دی سولفیرام

نحوه مصرف قرص دی سولفیرام و دوز مصرف آن

قرص دی سولفیرام ۲۵۰ میلی‌گرمی معمولا ۲ بار در روز (صبح‌ها و شب‌ها) با غذا یا بدون غذا طبق دستور پزشک مصرف می‌شود. اگر این دارو باعث خواب‌آلودگی شما می‌شود، بهتر است آن را قبل از خواب بخورید. بیشترین دوز توصیه شده روزانه دی سولفیرام ۵۰۰ میلی‌گرم است که براساس شرایط پزشکی و پاسخ به درمان تجویز می‌شود. در افراد مبتلا به سندروم ترک الکل فقط پس از آنکه بیمار حداقل ۱۲ ساعت از مصرف اتانول پرهیز کرد، استفاده می‌شود.

نمی‌دونی چطور الکل و مواد مخدر رو ترک کنی؟

قبل از مصرف دارو، مشاوره بگیر!

قرص دی سولفیرام برای چیست؟

دی سولفیرام یا قرص آنتابوس دارویی برای ترک وابستگی به الکل است. معمولا در افراد مبتلا به اعتیاد شدید نوشیدنی الکلی که حداقل تا ۱۲ ساعت الکل مصرف نکردند، استفاده دارد. این دارو باعث ایجاد واکنش نامطلوب در بدن زمان مصرف الکل می‌شود که شامل علائمی مانند سرخ شدن صورت و بدن، تهوع، استفراغ و تپش قلب است. در نتیجه فرد از نوشیدن الکل بیشتر، پشیمان می‌شود. دی سولفیرام برای درمان سایر بیماری‌ها از جمله برخی سرطان‌ها و عفونت‌های انگلی هم مورد بررسی قرار گرفته است اما هنوز اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.

متن انگلیسی:
Disulfiram is used to help you reduce the desire to drink alcohol, by giving you an unpleasant reaction every time you consume alcohol, even with very small amounts of it.
ترجمه فارسی:
دی سولفیرام برای کاهش تمایل به نوشیدن الکل با ایجاد عوارض جانبی ناخوشایند در بدن بعد از هر بار مصرف الکل، حتی مقدار بسیار کمی از آن، استفاده می‌شود.

به نقل از سایت healthhub
قرص دی سولفیرام برای چیست؟
قرص دی سولفیرام باعث عوارض جانبی شدید در بدن بعد از مصرف الکل می‌شود.

عوارض قرص دی سولفیرام

عوارض استفاده از قرص آنتابوس یا دی سولفیرام ایجاد بثورات پوستی، سردرد خفیف و خواب‌آلودگی است. با این وجود بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند دچار عوارض جانبی نمی‌شوند. موارد زیر، از شایع‌ترین عوارض دی سولفیرام هستند:

  • آکنه پوست
  • خستگی
  • ناتوانی جنسی
  • طعم فلز یا طعم سیر مانند در دهان
  • ضعف
  • کمبود انرژی
  • نارسایی کبدی
  • التهاب عصب بینایی

همین الان بهترین دکتر برای درمان اعتیاد به الکل را پیدا کن.

موارد احتیاط و هشدار مصرف دیسولفیرام

قبل از مصرف دی سولفیرام، اگر به این دارو حساسیت دارید، به پزشک بگویید. افراد با بیماری حاد قلبی عروقی و شرایط روحی خلقی خاص (روان پریشی) نباید از این دارو استفاده کنند:

  • هنگام مصرف دی سولفیرام و به مدت ۲ هفته پس از قطع دارو از مصرف نوشیدنی‌های الکلی یا محصولات و غذاهای حاوی الکل خودداری کنید.
  • استفاده از الکل، حتی در مقادیر کم، می‌تواند باعث گرگرفتگی، سردرد ضربانی یا مشکلات تنفسی شود.
  • دی سولفیرام یا قرص آنتابوس نباید در دوران بارداری یا شیردهی استفاده شود.
  • مصرف قرص دی سولفیرام در کودکان ممنوع است.
عوارض قرص دی سولفیرام چیست؟
خواب‌آلودگی و احساس طعم فلز در دهان از عوارض قرص دی سولفیرام است.

تداخلات دارویی آنتابوس

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر آنتابوس را تغییر دهد یا باعث افزایش بروز عوارض جانبی آن شود. برخی از داروهایی که عوارض جانبی دی سولفیرام را افزایش می‌دهند عبارت‌اند از:

  • الکل (اتیل)
  • باکامپیسیلین
  • بنزنیدازول
  • کوکائین
  • درونابینول
  • فکسینیدازول
  • مترونیدازول
  • پارالدهید
  • فراورده‌های حاوی اتانول
  • تینیدازول
  • تیپراناویر
اشکال داروییتداخل داروییعوارض جانبی
قرص آنتابوس ۲۵۰ میلی‌گرمالکل (اتیل)آکنه پوست
قرص دی سولفیرام ۲۵۰ میلی‌گرمکوکائینخستگی
درونابینولناتوانی جنسی
فکسینیدازولطعم فلز یا طعم سیر مانند در دهان
مشخصات داروی دی سولفیرام
پزشکان پیشنهادی

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

داروی دی سولفیرام برای درمان اعتیاد شدید مصرف الکل با تجویز پزشک متخصص، استفاده می‌شود. این دارو با تداخل در کار آنزیمی که وظیفه تجزیه الکل در بدن را دارد، باعث واکنش شدید مانند سرگیجه، ناراحتی قفسه سینه و شکم و علائمی شبیه به خماری می‌شود تا فرد را نسبت به نوشیدن بیشتر، دلسرد کند.

البته ممکن است مصرف دی سولفیرام به‌تنهایی به درمان اختلال مصرف الکل یا الکلیسم کمک نکند و نیاز به سایر درمان‌های غیر دارویی مانند رفتار درمانی یا روان درمانی توسط متخصص روانپزشک یا دکتر متخصص روانشناسی باشد. برای اطلاعات بیشتر یا تعیین نوبت ویزیت حضوری و مشاوره با بهترین پزشکان، می‌توانید به دکترتو مراجعه کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند مترونیدازول، تینیدازول، سفاماندول، لاتاموکسف و فورازولیدون، با مهار تجزیه الکل در بدن، ممکن است باعث ایجاد علائمی مانند استفراغ، تهوع و تنگی نفس شوند که به آن واکنش شیمیایی شبیه دی سولفیرام می‌گویند.

معمولا قرص آنتابوس یا دی‌ سولفیرام برای درمان اعتیاد به الکل کاربرد دارد. برای ترک مواد مخدر بهتر است از روش‌های تخصصی‌تر استفاده کرد.

حدود ۸۰ تا ۹۵ درصد از دی سولفیرام به‌آرامی در دستگاه گوارش جذب می‌شود. تجزیه و دفع کامل دی سولفیرام بسیار آرام صورت می‌گیرد و می‌تواند تا دو هفته در بدن باقی بماند.

امتیاز شما به مقاله:
(3.2از5)
دسته بندی:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن