درد سیاتیک چقدر طول میکشد؟

درد سیاتیک چقدر طول میکشد؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

درد سیاتیک چقدر طول میکشد؟ آیا این سوالیست که ذهن شما را هم به خود درگیر کرده؟ برای یافتن پاسخ آن این مطلب را بخوانید؛ ما برای شما درباره مدت زمان درمان این بیماری در شرایط مختلف صحبت کرده‌‍ایم.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
درد سیاتیک چقدر طول میکشد؟

درد سیاتیک یکی از مشکلات شایع کمری است که می‌تواند از یک درد خفیف و موقتی تا یک درد شدید و مزمن در ناحیه کمر، باسن، ران و پاها متغیر باشد. هرچند بیشتر افراد بعد از درمان‌های خانگی مانند استراحت، گرما و یخ درمانی بهبود می‌یابند، اما در برخی موارد نیاز به درمان‌های پزشکی پیشرفته‌تر وجود دارد. در پاسخ به این که درد سیاتیک چقدر طول میکشد، باید گفت که بیشتر افراد در طی ۴ تا ۶ هفته بهبود می‌یابند، ولی در برخی موارد درد ممکن است طولانی‌تر شود و در صورت عدم درمان مناسب، تبدیل به درد مزمن می‌شود. عوامل متعددی می‌توانند بر مدت زمان درد سیاتیک تأثیرگذار باشند. شدت درد، نوع آسیب و وضعیت بدنی فرد همگی می‌توانند مدت زمان بهبودی را تحت تأثیر قرار دهند. از آنجایی که هیچ پاسخ قطعی برای مدت درد سیاتیک وجود ندارد، همیشه توصیه می‌شود که برای مشاوره دقیق و درمان مؤثر، به پزشک مراجعه شود. شما می‌توانید نوبت ویزیت پزشک ارتوپدی و نورولوژی مد نظر خود را از سایت دکترتو دریافت کنید.

درد سیاتیک چقدر طول میکشد؟

در حالی که هیچ اتفاق‌نظر دقیقی میان محققان در خصوص مدت زمان دقیق درد سیاتیک وجود ندارد، اما اکثر آن‌ها بر این باور هستند که یک دوره حاد نباید بیشتر از ۶ تا ۸ هفته طول بکشد. اگر علائم برای بیش از سه ماه ادامه یابد، به این وضعیت سیاتیک مزمن گفته می‌شود. در این صورت، درد ممکن است برای چندین ماه یا حتی بیش از یک سال ادامه پیدا کند. به طور کلی، برای اکثر افراد، درد سیاتیک پس از گذشت چند هفته بهبود می‌یابد، اما در مواردی که درد مزمن می‌شود، نیاز به درمان‌های تخصصی و پیگیری طولانی‌تر دارد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که مدت زمان درد به عوامل مختلفی مانند شدت آسیب، نوع درمان و وضعیت کلی فرد بستگی دارد.

مدت زمان درمان درد سیاتیک چقدر است؟
اینکه درمان درد سیاتیک چقدر طول میکشد در هر بیماری متفاوت است و بسته به شدت بیماری و نوع آن دارد.

سیاتیک در بارداری چقدر طول میکشد؟

گاهی اوقات، وضعیت قرارگیری جنین می‌تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند و موجب درد سیاتیک در بارداری شود. بسته به تغییر وضعیت کودک، درد ممکن است تا پایان بارداری ادامه داشته باشد، به‌طور متناوب بیاید و برود یا کاملاً ناپدید شود. خبر خوب اینکه پس از تولد کودک، معمولاً این درد به‌طور کامل برطرف می‌شود.

سیاتیک در بارداری معمولاً هیچ مشکلی غیر از درد و ناراحتی برای مادر ایجاد نمی‌کند. ماساژ قبل از تولد یا یوگای پیش از تولد می‌تواند به کاهش برخی از ناراحتی‌ها کمک کند. همچنین می‌توانید سایر درمان‌های غیر دارویی را برای کاهش درد سیاتیک در دوران بارداری امتحان کنید. خبر خوب این است که بیشتر افراد متوجه می‌شوند که درد عصب سیاتیک در عرض چند ماه پس از زایمان به‌طور خود به خود از بین می‌رود.

عوامل مؤثر بر زمان بهبود درد سیاتیک

زمان بهبودی سیاتیک به عوامل زیادی بستگی دارد که برخی از آن‌ها شامل نوع درمان، شدت علائم و علت بیماری می‌شود. در ادامه درباره عوامل مؤثر بر زمان بهبود درد سیاتیک بیشتر صحبت کرده‌ایم.

وضعیت یا فاکتورمدت زمانتوضیحات
درد حاد (کمتر از ۴۸ ساعت)چند روز تا یک هفتهدرد در این مرحله شدید است، اما معمولاً با استراحت، درمان‌های خانگی، و داروهای ضد التهابی کاهش می‌یابد.
درد مزمن (بیش از ۳ ماه)چند ماه یا بیشتراگر درمان‌های اولیه مؤثر نباشند، درد سیاتیک می‌تواند مزمن شود و ممکن است نیاز به درمان‌های تخصصی‌تر مانند فیزیوتراپی یا داروهای قوی‌تر باشد.
درمان با دارو و فیزیوتراپی۴ تا ۶ هفتهدرمان‌های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی و داروهای ضد التهاب معمولاً در مدت ۴ تا ۶ هفته نتایج خوبی به همراه دارند.
عمل جراحی (در موارد شدید)چند ماهدر صورتی که درمان‌های غیرجراحی مؤثر نباشند و علائم بدتر شوند، جراحی ممکن است نیاز باشد و زمان بهبود به میزان عمل جراحی بستگی دارد.
استراحت و تغییر سبک زندگی۱ تا ۳ هفتهدر صورت استراحت مناسب و تغییر در سبک زندگی (فعالیت‌های کم‌خطر)، درد معمولاً پس از چند هفته بهبود می‌یابد.
مدت زمان درد سیاتیک

۱. شدت آسیب عصب سیاتیک

مدت زمان درد سیاتیک می‌تواند از فردی به فرد دیگر بسته به شدت آسیب به عصب سیاتیک، بسیار متفاوت باشد. در بیشتر موارد، درد ظرف چند هفته یا چند ماه برطرف می‌شود. با این حال، در برخی موارد، درد ممکن است سال‌ها یا حتی به شکل مادام‌العمر ادامه یابد. در نهایت، هر چه زودتر تحت درمان قرار بگیرید، احتمال بیشتری برای بهبودی و کاهش درد خواهید داشت.

۲. روش های درمانی مورد استفاده

نوع روش‌های درمانی انتخابی برای درمان سیاتیک تأثیر زیادی بر مدت زمان بهبودی دارد. برای مثال، بیمارانی که سیاتیک آن‌ها به‌دلیل نشستن طولانی‌مدت تحریک شده‌ و درمان طولانی‌مدت دریافت کرده‌اند، ممکن است بهبودی آهسته‌تری را تجربه کنند. در حالی که جراحی ممکن است سرعت بهبودی را سریع‌تر کند. در بسیاری از موارد سیاتیک خفیف، با گذشت زمان و به کمک روش‌های درمانی خانگی بهبودخواهد یافت. یا مثلا بیشتر افراد (چیزی حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد افراد) مبتلا به سیاتیک بدون نیاز به جراحی بهبود خواهند یافت.

متن انگلیسی:
Sciatica most often happens when a herniated disk or an overgrowth of bone puts pressure on the lumbar spine nerve roots.
ترجمه متن:
سیاتیک اغلب زمانی اتفاق می‌افتد که فتق دیسک یا رشد بیش از حد استخوان به ریشه‌های عصبی ستون فقرات کمری فشار وارد کند.

mayoclinic

۳. سطح فعالیت و ورزش فرد

فعالیت بدنی و ورزش می‌تواند بر مدت زمان بهبود بیماری تأثیر بگذارد؛ هرچند که تضمینی برای برطرف شدن کامل درد وجود ندارد. البته که گاهی اوقات هم فعالیت بدنی و ورزش زیاد هم مشکلات سیاتیک را بدتر کند. در حالی که ورزش و کشش معمولاً به عنوان بخشی از برنامه درمان سیاتیک تجویز می‌شوند، همیشه درمان قطعی برای درد نیستند.

۴. وجود بیماری زمینه ای

وجود هرگونه بیماری زمینه‌ای که فشار بیشتری به عصب سیاتیک وارد کند، می‌تواند باعث تشدید علائم سیاتیک شود. با آگاهی از بیماری‌های زمینه‌ای خود و مشورت با یک پزشک متخصص می‌توانید خیلی زودتر بیماری خود را درمان کنید.

سیاتیک داری و می‌خوای بدونی بهبودی چقدر زمان می‌بره؟

برای ارزیابی نوبت بگیر.

۵. سن و وضعیت بدنی بیمار

سیاتیک ناشی از فتق دیسک کمر معمولاً با افزایش سن کاهش می‌یابد. تنگی فورامن (مقعر شدن فضای اعصاب در ستون فقرات) باعث می‌شود که سیاتیک در افراد مسن بیش از دو برابر بیشتر دیده شود. با افزایش سن، فاصله بین دیسک‌ها کم شده و فشار بیشتری به نخاع وارد می‌شود که باعث فشرده شدن اعصاب و تشدید علائم سیاتیک می‌شود.

انواع درد سیاتیک و مدت زمان بهبودی آنها

انواع درد سیاتیک شامل سیاتیک حاد، سیاتیک مزمن، سیاتیک دو طرفه (یک نوع نادر سیاتیک که هر دو پا را درگیر می‌کن و. ممکن است به دلیل فتق دیسک‌های متعدد یا دژنراسیون دیسک ایجاد شود.) و سیاتیک جایگزین (یک نوع نادر دیگر از سیاتیک که می‌تواند به طور متناوب باعث درد در هر دو پا شود و ناشی از مشکلات دژنراتیو در مفصل ساکروایلیاک یا آرتریت ساکروایلیاک است) می‌شود.

۱. سیاتیک حاد

این نوع سیاتیک ناشی از تحریک ناگهانی اعصاب به دلیل نیشگون گرفتن یا فشردگی است. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • احساس سوزش یا تیر کشیدن در قسمت تحتانی کمر، باسن و پایین ساق پا
  • درد در ناحیه لگن
  • مشکل در نشستن (که باعث تشدید علائم می‌شود.)
  • درد به مدت ۱ تا ۲ هفته

۲. سیاتیک مزمن

این نوع سیاتیک ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد و به‌طور متناوب عود کند. در واقع ممکن است به‌طور موقت برطرف شود، اما بدون درمان یا تنظیم سبک زندگی و فعالیت دوباره عود می‌کند. برخی از شرایطی که می‌توانند درد را بدتر کنند عبارتند از:

  • شرایط التهابی مانند آرتریت روماتوئید
  • جراحات
  • عفونت‌ها
  • مشکلات ناهنجاری در ستون فقرات

روش های درمانی و تأثیر آنها بر زمان بهبودی

روش‌های درمانی مختلفی برای بهبود سیاتیک وجود دارد. در ادامه درباره هر یک از این روش‌ها و تاثیر هر یک در روند و زمان بهبود بیماران صحبت کرده‌ایم.

نمی‌دونی کدوم درمان سیاتیک موثرتره؟ همین حالا مشاوره بگیر.

۱. درمان خانگی و روش های غیرتهاجمی

گرما و سرما درمانی برخی از روش‌های درمان سیاتیک در خانه هستند که منجر به تسکین فوری بیماری می‌شود. یخ به کاهش التهاب کمک می‌کند، در حالی که گرما جریان خون را در ناحیه دردناک افزایش و درد را کاهش می‌دهد. ابتدا یک کیسه یخ یا یک کیسه سبزیجات یخ‌زده را روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید تا درد و تورم کاهش یابد. هنگام استفاده از یخ، همیشه از یک کاور مانند حوله یا پارچه برای محافظت از پوست خود استفاده کنید، زیرا قرار گرفتن در معرض مستقیم آن می‌تواند منجر به سرمازدگی شود. بسته یخ را حدود ۲۰ دقیقه و چندین بار در روز روی نقطه درد قرار دهید.

پس از چند روز هم به سراغ پد گرمایی بروید. حتی می‌توانید یک ساعت پس از استفاده از کیسه یخ از آن استفاده کنید. هر ۲ تا ۳ ساعت یک‌بار، حدود ۲۰ دقیقه حرارت را روی نقطه درد اعمال کنید. گرما و یخ همچنین به کاهش اسپاسم عضلانی دردناک همراه با سیاتیک کمک می‌کنند و آن را برای شما راحت‌تر کنند.

متن انگلیسی:
Once the pain becomes manageable, it’s important to get up and start walking short distances. Since sitting increases pressure on the discs in the lower back, avoid prolonged sitting or driving.
ترجمه متن:
هنگامی که درد قابل کنترل شد، مهم است که بلند شوید و شروع به راه رفتن در فواصل کوتاه کنید. از آنجایی که نشستن فشار روی دیسک‌های کمر را افزایش می‌دهد، از نشستن و رانندگی طولانی‌مدت خودداری کنید.

mayoclinic

۲. مصرف داروهای مسکن و شل کننده عضلات

برخی از افراد به کمک مصرف قرص برای درد سیاتیک چنین شرایطی را درمان می‌کنند. چندین نوع دارو ممکن است برای درد سیاتیک استفاده شوند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • مسکن‌های بدون نسخه مانند استامینوفن، آسپرین یا NSAID ها (مانند ایبوپروفن، کتوپروفن یا ناپروکسن)
  • قرص شل کننده رگ سیاتیک به منظور کاهش اسپاسم عضلانی
  • داروهای ضد افسردگی برای کمردرد مزمن
  • تجویز داروهای مسکن برای دردهای شدیدتر

۳. فیزیوتراپی

سیاتیک یک بیماری قابل درمان است که می‌تواند با فیزیوتراپی تسکین یابد. در واقع فیزیوتراپی و ورزش معمولاً درمان‌های خط اول برای تسکین، درمان و پیشگیری از علائم سیاتیک هستند.

فیزیوتراپی یک راه حل برای درمان سیاتیک است.
فیزیوتراپی می‌توان یک راه حل موثر برای درمان درد سیاتیک باشد.

۴. تزریق کورتیکواستروئیدها

در برخی موارد، یک داروی استروئیدی به فضای اطراف عصب نخاعی تزریق می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند که این تزریق‌ها در زمانی که تحریک ناشی از فشار فتق یا پارگی دیسک وجود داشته باشد، اثر متوسطی دارند. تزریق کورتیکواستروئیدها ممکن است به تسکین درد سیاتیک ناشی از شرایطی مانند دیسک‌های تحلیل رفته هم کمک کند.

۵. جراحی

تصمیم‌گیری در مورد جراحی سیاتیک زمانی که درد زیادی دارید، می‌تواند سخت باشد. حتماً با جراح خود در مورد این روش درمانی، مزایا و معایب آن صحبت کنید. اگرچه بیشتر افراد پس از جراحی سیاتیک تا ۹۰ درصد بهبود می‌یابند، اما هیچ پزشکی نمی‌تواند این موضوع را تضمین کند. ممکن است بعد از جراحی همچنان بی‌حسی وجود داشته باشد و همیشه احتمال بازگشت سیاتیک در مهره دیگری وجود دارد. بسته به نوع جراحی سیاتیک، بیشتر افراد روز بعد پیاده‌روی می‌کنند و بهبودی کامل معمولاً دو تا چهار هفته طول می‌کشد. جراحی کم‌تهاجمی معمولاً به معنای بهبود سریع‌تر است، اما اگر جراحی روی بیش از یک مهره یا دیسک باشد، ممکن است روند بهبود کمر کمی بیشتر طول بکشد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اینکه درد سیاتیک چقدر طول میکشد باید بگوییم که درد سیاتیک به طور معمول به درمان‌های غیرتهاجمی و خانگی به خوبی پاسخ می‌دهد، اما در صورت ادامه یافتن یا تشدید درد، باید سریعاً به دکتر متخصص ارتوپد یا دکتر نورولوژی مراجعه کرد. بسیاری از درمان‌ها می‌توانند به کاهش علائم و تسریع بهبودی کمک کنند، اما در برخی موارد، اقدامات بیشتری مانند فیزیوتراپی یا جراحی نیاز است. اگر مدت زمان درد سیاتیک طولانی‌تر از حد معمول شد، توصیه می‌شود که فرد تحت نظر پزشک قرار گیرد تا از بروز عوارض جدی‌تر جلوگیری شود.

برای دریافت مشاوره پزشکی دقیق‌تر و تعیین روش درمانی مناسب، پیشنهاد می‌شود که از سایت دکترتو نوبت ویزیت حضوری یا آنلاین از یک پزشک متخصص بگیرید. این اقدام می‌تواند به شما کمک کند تا روند درمانی خود را تسریع و از عواقب احتمالی درد سیاتیک جلوگیری کنید. 

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

مدت زمان بهبودی درد سیاتیک به عوامل مختلفی از جمله نوع درمان، شدت علائم و علت ایجاد درد بستگی دارد. معمولاً درد سیاتیک در عرض ۴ تا ۶ هفته بهبود می‌یابد، اما در برخی موارد می‌تواند بیشتر طول بکشد. اگر درد شدید باشد یا بیش از ۶ هفته ادامه یابد، توصیه می‌شود که در مورد گزینه‌های درمانی با پزشک مشورت کنید.

بله، برخی درمان‌های خانگی می‌توانند به طور مؤثری علائم درد سیاتیک را کاهش دهند و زمان بهبودی را تسریع کنند. ورزش‌های کم‌اثر مانند ایروبیک در آب، دوچرخه‌سواری ثابت و یوگا می‌توانند شدت درد را کاهش دهند و از بروز مشکلات کمر در آینده جلوگیری کنند. تقویت عضلات پشت نیز به حمایت بهتر از ستون فقرات کمک کرده و فشار روی اعصاب نخاعی را کاهش می‌دهد که دفعات و شدت حملات سیاتیک را کاهش خواهد داد.

عواملی مانند آسیب کمر، اضافه وزن، ضعف عضلانی، وضعیت نامناسب بدن در حین کار، بیماری‌هایی مانند دیابت و سبک زندگی بی‌تحرک می‌توانند باعث طولانی شدن درد سیاتیک شوند.

در بیشتر موارد، افراد به طور کامل از درد سیاتیک بهبود می‌یابند. با این حال، در موارد نادر ممکن است سیاتیک به درد مزمن تبدیل شود. اگر آسیب شدیدی به عصب وارد شود، ممکن است عوارضی مانند ضعف عضلانی مزمن هم رخ دهد.

برای تسکین فوری درد سیاتیک، استفاده از کیسه یخ، پد گرم‌کننده یا انجام ورزش‌های سبک مانند یوگا می‌تواند کمک‌کننده باشد. یکی از درمان‌های خانگی مؤثر، استفاده از کیسه یخ یا پد گرم‌کننده است. برای کاهش التهاب، ابتدا از یخ برای ۱۵ دقیقه چند بار در روز استفاده کنید و پس از چند روز از یک پد گرم‌کننده کمک بگیرد.

اگر سیاتیک خفیف با خودمراقبتی بهبود نیافت یا درد بیش از یک هفته طول کشید و شدت آن افزایش یافت، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورت بروز علائم جدی مانند درد شدید در کمر، ساق یا شکم، ضعف یا بی‌حسی در پاها، تورم، تغییر رنگ پوست، تب، لرز، کاهش کنترل مثانه یا روده، مشکلات جنسی یا کاهش وزن ناگهانی، مراجعه فوری به پزشک ضروری است.

امتیاز شما به مقاله:
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن