فهرست مطالب
خارهای پاشنه یک سری برآمدگیهای استخوانی هستند که از رسوبات کلسیم در قسمت زیرین استخوان پاشنه ایجاد میشوند. شدت خار پاشنه و علائمی که در افراد مختلف ایجاد میکند متفاوت است. در نتیجه گزینههای درمانی برای هر فرد باید بر اساس شرایطی که دارد تعیین شود. در کل هدف اصلی درمان خار پاشنه، همیشه روی کاهش علائم و مدیریت درد و ناراحتی ناشی از خارهای استخوانی متمرکز است. در برخی موارد در صورت نیاز به درمان، یکی از گزینههای درمانی مدرن برای خار پاشنه، لیزرتراپی است. درمان خار پاشنه با لیزر میتواند یک گزینه غیرتهاجمی، ایمن و موثر برای کسانی باشد که خار پاشنه در آنها دردناک شده و به دنبال بهترین و کم عارضهترین روشهای درمان خار پاشنه هستند. اگر به دنبال استفاده از این روش هستید بهتر است با یک فیزیوتراپ یا پزشک ارتوپد در این باره مشورت کنید. شما میتوانید از سامانه دکترتو برای تعیین وقت ویزیت حضوری و یا مشاوره آنلاین با بهترین پزشکان استفاده کنید.
درمان خار پاشنه با لیزر (عمل خار پاشنه با لیزر)
درمان کف پا با لیزر که برخی آن را نوعی روش جراحی با لیزر در نظر میگیرند، یک راه حل نوآورانه و غیرتهاجمی است که میتواند تسکین سریعی را برای کسانی که از بسیاری از بیماریهای مربوط به پا و ساق پا رنج میبرند، ارائه دهد. این درمان پیشرفته به سرعت در حال تبدیل شدن به درمانی هدفمند و موثر برای افراد مبتلا به درد مزمن ناشی از نوروپاتی، فاشیای کف پا و خار پاشنه است. در این روش از نور و گرمای لیزر برای کاهش درد، التهاب و سفتی کف پا استفاده میشود. این روش میتواند به تسکین علائم کمک زیادی کند و در تسریع روند بهبودی به میزان زیادی موثر باشد.
در این روش نور لیزر میتواند با تحریک یک سری فرایندهای طبیعی در داخل بدن موجب افزایش تولید انرژی شود. این انرژی میتواند درد و التهاب را کم کند. گرمای ناشی از نور لیزر هم یک اثر تسکین دهنده دارد. علاوه بر این موارد، نور لیزر به همراه گرمای ناشی از آن میتواند با افزایش گردش خون، موجب افزایش اکسیژنرسانی به بافتها شود. تمام این فرایندها در کنار هم کمک میکند تا درد، التهاب و ناراحتی ناشی از خار پاشنه بهبود یابد.
درمان خار پاشنه با کمک لیزر به یکی از روشهای درمانی بسیار محبوب در سالهای اخیر تبدیل شده است. دادهها نشان میدهد که این روش درمانی میتواند اندازه و قدرت خارهای استخوانی کف پا را کاهش دهد و در عین حال آسیب بافتی را بسیار محدوده کرده و موجب تحریک روند ترمیم و بازسازی در بافتها شود.
درمان خار پاشنه با لیزر برای چه کسانی مناسب است؟
این روش درمانی تقریبا برای اکثر افراد یک گزینه مناسب و بیخطر است. در کل درمان با لیزر عوارض جانبی کمی دارد و به همین دلیل افراد زیادی که از درد پاشنه پا رنج میبرند، میتوانند از این تکنیک درمانی کمک بگیرند.
کسانی که در آنها خار پاشنه هنوز مزمن نشده و اندازه خارها خیلی بزرگ نیست، شاید بتوانند از درمان با لیزر نتیجه بهتری میگیرند. حتی در بیشتر موارد از این روش در افرادی استفاده میشود که سایر تکنیکهای درمانی محافظه کارانه برای خار پاشنه برای آنها موفقیتآمیز نبوده است.
علاوه بر این کسانی که نمیخواهند از روشهای تهاجمی مانند جراحی استفاده کنند، قطعا میتوانند روش درمان خار پاشنه با لیزر را به عنوان یک روش درمانی جایگزین امتحان کنند و از آن نتیجه بگیرند. در نهایت برای افرادی که به دنبال راهی کارآمد و بدون نیاز به دارو هستند و میخواهند علائم خود را مدیریت کرده و درد را تسکین دهند، لیزردرمانی پا یک گزینه بسیار موثر است که ارزش بررسی را دارد.
نوع لیزر | مزایا | معایب | کاربردها |
---|---|---|---|
لیزر کم توان (Low-level laser therapy – LLLT) | کاهش درد و التهاب، بهبود گردش خون، تحریک ترمیم بافت، غیرتهاجمی، بدون درد | تعداد جلسات درمانی بیشتر، اثرگذاری کندتر نسبت به لیزر پرتوان | درمان اولیه خار پاشنه، التهاب مزمن، تسکین درد |
لیزر پرتوان (High-power laser therapy) | اثرگذاری سریعتر، کاهش التهاب شدید، تحریک کلاژنسازی، بهبود ترمیم بافت | هزینه بیشتر، نیاز به تخصص بیشتر، ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد گرما شود. | موارد حاد خار پاشنه، التهاب شدید، تسریع روند بهبودی |
درمان خار پاشنه با لیزر برای چه کسانی مناسب نیست؟
معمولا این روش برای اکثر افراد موثر است، مگر این که پزشک انجام آن را ممنوع کند. با این حال افرادی که سابقه واکنش حساسیتی شدید نسبت به لیزر درمانی را دارند، نباید از این روش استفاده کنند. همچنین درمان خار پاشنه با لیزر برای کسانی که عفونت و زخم پا دارند، تا زمان بهبودی کامل به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود. در نهایت درمان خار پاشنه با استفاده از نور لیزر برای افراد باردار و کسانی که در حال شیردهی هستند، بدون نظر پزشک مجاز نیست.
نحوه انجام لیزر برای خار پاشنه
در طول جلسات لیزر درمانی، انرژی لیزر به صورت هدفمند عمیقاً به لایههای بافت نفوذ میکند و بدون ایجاد آسیب یا ناراحتی برای بیمار، التهاب را کاهش میدهد. این یک تکنیک ایمن و غیرتهاجمی است که میتواند به صورت طولانیمدت موجب تسکین علائم، در بیماران مبتلا به خار پاشنه شود.
نوع لیزر درمانی مورد استفاده برای درمان خار پاشنه برای هر کس متفاوت است و باید بر اساس شدت و اندازه خارهای استخوانی کف پا، توسط پزشک تعیین شود. برخی از افراد ممکن است به روشهای حرفهایتر و درمانهای عمیقتر نیاز داشته باشند. بعد از این که نوع دستگاه لیزر و شیوه درمان مشخص شد، پزشک از نور لیزر روی سطح کف پا برای درمان خار پاشنه استفاده میکند. تعداد و مدت زمان جلسات نیز برای هر فرد متفاوت است. با این حال معمولا لیزر درمانی طی چندین جلسه و در یک دوره چندهفتهای انجام میشود. هر جلسه حدود ۱۵ دقیقه طول خواهد کشید.
پزشک ممکن است در طول درمان خار پاشنه با کمک دستگاه لیزر، از چندین طول موج مختلف برای تسکین علائم متفاوت بیماری استفاده کند. برای مثال در تکنیک لیزر درمانی MLS، از طول موج ۸۰۸ نانومتر برای کاهش تورم و از بین بردن التهاب استفاده میشود، در حالی که طول موج ۹۰۵ نانومتری میتواند درد را تسکین دهد.
مراقبت های قبل و بعد درمان خار پاشنه با لیزر
برای درمان خار پاشنه با لیزر به آمادگی خاصی نیاز نیست و افراد میتوانند به راحتی در روز درمان، با مراجعه به مطب پزشک درمان خود را انجام دهند. تنها ممکن است برخی از دستورالعملها به عنوان مراقبتهای قبل از درمان، توسط پزشک و بر اساس شرایط بیماران توصیه شود. تمیز بودن محل درمان و عدم استفاده از هر نوع روغن یا درمان موضعی خار پاشنه از جمله این نکات است.
بعد از درمان بهتر است به منظور کاهش قرمزی و سوزش کف پا، از قرار گرفتن در برابر نور خورشید یا گرمای زیادی خودداری کرد. همچنین به بیماران توصیه میشود که تاحدامکان پاها را آزاد بگذارند تا عرق نکنند و حساسیت بیشتری در منطقه تحت درمان ایجاد نشود. همچنین بهتر است ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از درمان خار پاشنه با لیزر، از انجام ورزش یا فعالیتهای شدیدی که به پاشنه پا فشار میآورد، خودداری کرد. با این حال در کل درمان خار پاشنه با لیزر یک روش سرپایی است و افراد به سرعت میتوانند فعالیتهای روزمره خود را از سر بگیرند.
عوارض لیزر برای خار پاشنه
کسانی که میخواهند از روش درمان خار پاشنه با لیزر استفاده کنند، باید در نظر بگیرند که با وجود تمام مزیتهای این روش و تایید این که این روش درمانی بیخطر است، احتمال بروز برخی عوارض نیز وجود دارد. رایجترین عوارض درمان با لیزر، مانند سایر روش های درمانی که در آنها از نور لیزر استفاده میشود، در این روش هم احتمال سوزش و حساسیت پوست وجود دارد. همچنین اکثر بیماران ممکن است گرم شدن پوست در ناحیه تحت درمان را تجربه کنند. با این حال قطعا نوع تکنیک لیزردرمانی مورد استفاده در عوارضی که هر فرد تجربه میکند، موثر است. برخی از روشها با کاهش اثر گرمای ناشی از نور لیزر در سطح پوست، میزان سوزش و التهاب کمتری نیز به همراه دارند. قرمزی پوست، واکنشهای حساسیتی و مواردی از این دست همگی ممکن است از عوارض احتمالی استفاده از این روش باشند.
هزینه لیزر خار پاشنه
هزینه درمان خار پاشنه با لیزر به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. در درجه اول باید دید از کدام دستگاه لیزر و چه نوع تکنولوژی برای درمان استفاده میشود. دستگاههای جدیدتر و مدرنتر در کنار اثربخشی بهتری که دارند، هزینه بالاتری نیز خواهند داشت. علاوه بر این باید هزینههای کلینیک و دستمزدی که پزشک میگیرد را در نظر گرفت. در نهایت هزینه لیزر خار پاشنه به تعداد جلسههای مورد نیاز برای هر بیمار بستگی دارد و هر چقدر خار پاشنه عمیقتر و شدیدتر باشد، قطعا با بالا رفتن تعداد جلسههای لیزر، هزینه نیز بیشتر میشود. لیزر درمانی معمولا تحت پوشش بیمه نیست و در نتیجه تمامی هزینهها با تعرفه آزاد محاسبه میشود.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
لیزر درمانی و تکنیکهای مختلف آن، به استانداردی برای کاهش دردهای حاد و مزمن، به ویژه در پاشنه پا تبدیل شده است. این فناوری ثبت شده و مورد تایید FDA دارای نرخ اثربخشی ۸۵ تا ۹۰ درصد برای تسکین درد و التهاب ناشی از خار پاشنه است و نیاز به جراحی و داروهای مسکن تجویزی را از بین میبرد و عوارض جانبی منفی ندارد. در نتیجه میتوان گفت که درمان خار پاشنه با لیزر، یک راه عالی برای رهایی از درد و ادامه زندگی فعال شما است. به این ترتیب کسانی که از درد کف پا به دلیل خار پاشنه رنج میبرند میتوانند با مراجعه به پزشک ارتوپد، بعد از انجام ارزیابیهای تخصصی مورد نیاز، از یک روش درمان با لیزر برای کاهش درد و ناراحتی خار پاشنه استفاده کنند. پزشک تشخیص میدهد که کدام تکنیک لیزردرمانی و با چه تعداد جلساتی میتواند برای هر فرد مناسب باشد. استفاده از سامانه دکترتو میتواند راه حل سریعتری برای رسیدن به پاسخ باشد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!