هزینه جراحی تومور مغزی چقدر است؟ آیا بیمه بر کاهش هزینه ها تاثیرگذار است؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

هزینه جراحی تومور مغزی می‌تواند شامل هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم باشد. هزینه‌های مستقیم شامل ویزیت پزشکی، تصویربرداری، داروها و هزینه‌های بیمارستانی است، در حالی که هزینه‌های غیرمستقیم شامل از دست دادن زمان کار و هزینه‌های مربوط به توانبخشی پس از جراحی می‌شود. استفاده از بیمه می‌تواند به کاهش هزینه‌های جراحی کمک کند، اما به طور کلی هزینه‌ها بسته به پیچیدگی جراحی و محل انجام آن متغیر است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
هزینه جراحی تومور مغزی چقدر است؟

یکی از مهم‌ترین جراحی‌هایی که در بیمارستان‌ها انجام می‌شود، جراحی تومور مغزی است. این عمل تحت تاثیر فاکتورهای متعددی است و بر این‌ اساس فرایند و پیچیدگی آن تعیین می‌شود. از طرفی میزان پیچیدگی هر عمل از جمله عمل تومورهای مغزی روی هزینه‌های جراحی تاثیر دارد. در نتیجه هزینه جراحی تومور مغزی ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. این که چه کسی عمل را انجام می‌دهد، در کدام منطقه جغرافیایی هستید و از همه مهم‌تر در چه مرکز درمانی جراحی شما انجام می‌شود، همگی روی هزینه های نهایی عمل تومور مغزی موثر هستند. در این مقاله از دکترتو به بررسی هزینه جراحی تومور مغزی می‌پردازیم. اگر برای شما این روش درمانی توصیه شده و نگران هزینه‌های آن هستید بهتر است با جراح یا متخصص مغز و اعصاب در این باره صحبت کنید. شما می‌توانید از خدمات نوبت‌دهی دکترتو برای دریافت ویزیت حضوری و آنلاین برای مشاوره متنی یا تلفنی با بهترین پزشکان استفاده کنید.

هزینه جراحی تومور مغزی چقدر است؟

جراحی‌های مربوط به بیماری های مغزی معمولا هزینه بالایی دارند. هزینه جراحی تومور مغزی شامل هزینه‌های قبل از عمل، طول عمل و بعد از آن می‌شود. از تست‌ها و بررسی‌هایی که برای آمادگی جهت عمل باید انجام شود تا روز عمل و همچنین فرایندهای مراقبت بعد از عمل تومور مغزی، همگی شامل هزینه جراحی تومور مغزی می‌شود. قبل از عمل هزینه‌ها شامل تصویربرداری سی‌تی‌اسکن و ام آر ای یا پت اسکن می‌شود. هزینه‌های روز جراحی هم شامل هزینه اتاق عمل، تیم بیهوشی، هزینه‌های تیم جراحی و تیم پرستاری می‌شود. هزینه جراحی تومورها بر اساس تکنیک انتخابی و لازم برای خارج کردن تومور متفاوت است.

در نهایت هزینه عمل تومور مغزی به مراقبت‌های بعد از آن می‌رسد. بسته به این که چند روز به بستری در بیمارستان نیاز است و چه مراقبت‌هایی از بیمار صورت می‌گیرد، هزینه‌ها تعیین خواهد شد. داروهایی که به بیمار داده می‌شود، درمان‌های تکمیلی مانند درمان‌های توان‌بخشی و مواردی از این دست همگی شامل هزینه عمل تومور مغزی خواهند شد.

جراحی تومور مغزی داری و نگران هزینه‌هاش هستی؟

همین الان از متخصص اطلاعات بیشتری بگیر.

۱. هزینه جراحی تومور مغزی خوش خیم

تومورهای خوش‌خیم، خصوصاً تومورهایی که بزرگ نیستند یا دسترسی به آنها آسان‌تر است، هزینه جراحی کمتری دارند. معمولا در این عمل‌ها به درمان‌های اضافی کمتری نیاز است و از همه مهم‌تر نیاز به تکرار عمل معمولا کمتر است. به این ترتیب هزینه جراحی تومور مغزی خوش‌خیم به‌مراتب پایین‌تر از سایر گزینه‌هاست. از طرفی نیز بسیاری از موارد غده در سر را می‌توان با روش‌های کمتر تهاجمی خارج کرد که به این ترتیب هزینه‌های بستری و نگهداری یا هزینه‌های جراحی کاهش می‌یابد.

۲. هزینه جراحی تومور مغزی بدخیم

هر چقدر تومور بدخیم‌تر باشد یا در مکان سخت‌تری در مغز قرار داشته باشد، بدون شک فرایند جراحی پیچیده‌تر شده و به این ترتیب هزینه جراحی تومور مغزی هم افزایش می‌یابد. گاهی اوقات برخی از عمل های تومور مغزی بدخیم ساعت‌ها طول می‌کشد یا این که ممکن است عمل در چند مرحله انجام شود. حتی جراحی تومورهای بدخیم گرید بالاتر سخت‌تر و پیچیده‌تر است. تمام این موارد می‌تواند روی قیمت جراحی تومور مغزی تاثیر بگذارد و موجب افزایش هزینه‌ها شود.

هزینه جراحی تومور مغزی در بیمارستان خصوصی چقدر است؟
هزینه جراحی تومور مغزی در بیمارستان خصوصی بیشتر از بیمارستان عمومی است.

عوامل موثر بر هزینه عمل تومور مغزی

موارد مختلفی می‌تواند روی هزینه عمل تومور مغزی تاثیر بگذارد. همان‌طور که پیش‌از این هم گفته شد، در کل هزینه های جراحی تومورهای مغزی شامل هزینه‌های آمادگی برای عمل، خود عمل و مراقبت‌های بعد از جراحی می‌شود.

همین پروسه یکسان در هر عمل می‌تواند متفاوت باشد و هزینه‌های عمل می‌تواند بر اساس فاکتورها و معیارهای مختلفی تعیین شود. نوع تومور، محل قرارگیری آن، اندازه‌ای که دارد و گرید تومور یا سرطان مغز از مهم‌ترین فاکتورهاست. هر چقدر تومور بزرگ‌تر باشد یا در اعماق بافت مغز قرار گرفته باشد که دسترسی به آن سخت است، قطعاً هزینه های جراحی تومور مغزی هم افزایش می‌یابد. از طرفی حتی خوش‌خیم بودن یا بدخیم بودن تومور هم می‌تواند روی هزینه‌های عمل تاثیر بگذارد. تکنیک مورد استفاده برای عمل تومور مغزی تعیین می‌کند که هزینه جراحی چقدر است.

علاوه بر این، دستمزدی که هر پزشک می‌گیرد هم متفاوت است و باید دید تیم جراحی انتخابی، چه هزینه‌ای را برای جراحی تومور مغزی در نظر دارد. فاکتور بعدی، هزینه‌های کلینیک و بیمارستانی است که در آن عمل انجام می‌شود. نوع اتاق انتخابی برای بستری شدن، هزینه‌های درمان و نگهداری، هزینه‌های بستری بعد از عمل و تمامی این موارد روی هزینه جراحی تومور مغزی اثر دارد. در نهایت این که در کدام منطقه جغرافیایی عمل تومور مغزی را انجام می‌دهید، بدون شک هزینه‌هایی که باید برای عمل پرداخت کنید متفاوت است.

فاکتور دیگری که می‌تواند روی هزینه های عمل تومور مغزی تاثیر داشته باشد، نوع پوشش بیمه‌ای است. اگر تنها پوشش بیمه‌ای فرد بیمار، بیمه پایه باشد، هزینه‌های کمی را جبران می‌کند. بیمه‌های تکمیلی بسته به نوع بیمه، بخش‌های زیادی از هزینه جراحی تومور مغزی را پوشش می‌دهند.

فاکتور بعدی که می‌تواند روی هزینه عمل تاثیر داشته باشد، درمان‌هایی است که در کنار جراحی باید انجام شود. شیمی درمانی، ایمونوتراپی، پرتودرمانی، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی و مواردی از این دست همگی می‌توانند به هزینه های جراحی تومور مغزی اضافه کنند.

عاملتوضیحات
نوع تومورتومورهای بدخیم، بزرگ‌تر یا در نواحی حساس مغز، معمولاً نیاز به جراحی پیچیده‌تر و زمان‌برتری دارند و هزینه بیشتری در پی دارند.
اندازه تومورتومورهای بزرگ‌تر به برش‌های جراحی بزرگ‌تر و زمان عمل طولانی‌تر نیاز دارند که هزینه‌ها را افزایش می‌دهد.
محل تومورتومورهایی که در نواحی عمیق یا حساس مغز قرار دارند، جراحی دشوارتری را می‌طلبند و هزینه بیشتری دارند.
نوع جراحیروش‌های جراحی مختلف (مانند جراحی باز، جراحی اندوسکوپی، جراحی با کمک رایانه) هزینه‌های متفاوتی دارند. جراحی‌های پیچیده‌تر معمولاً هزینه بیشتری دارند.
مدت زمان جراحیهرچه مدت زمان جراحی طولانی‌تر باشد، هزینه‌های مربوط به اتاق عمل، بیهوشی و نیروی انسانی افزایش می‌یابد.
بیمارستان و جراحبیمارستان‌های خصوصی و جراحان متخصص معمولاً هزینه‌های بیشتری نسبت به بیمارستان‌های دولتی و جراحان عمومی دارند. شهرت جراح و تجهیزات پزشکی بیمارستان نیز بر هزینه‌ها تأثیرگذار است.
آزمایشات پیش از عملهزینه‌های آزمایش‌های خون، تصویربرداری (MRI، CT اسکن) و سایر آزمایش‌های تشخیصی بر هزینه کلی جراحی افزوده می‌شود.
بیهوشینوع بیهوشی (عمومی یا موضعی) و مدت زمان آن بر هزینه‌ها تأثیرگذار است.
عوارض احتمالیاگر در حین یا بعد از جراحی عوارضی رخ دهد، هزینه‌های درمان و بستری طولانی‌تر، به هزینه‌های کلی اضافه می‌شود.
توانبخشی پس از عملهزینه‌های فیزیوتراپی، کاردرمانی و سایر خدمات توانبخشی پس از جراحی نیز باید در نظر گرفته شود.
داروهاهزینه داروهای مورد نیاز قبل، حین و بعد از عمل نیز به هزینه‌های کلی اضافه می‌شود.
هزینه‌های اقامتهزینه‌های اقامت در بیمارستان یا مرکز درمانی نیز بر هزینه‌های کلی تأثیرگذار است.
بیمهپوشش بیمه‌ای می‌تواند بخشی از هزینه‌های جراحی را پوشش دهد، اما معمولاً سهم قابل توجهی از هزینه‌ها بر عهده بیمار است.
کشورهزینه‌های جراحی در کشورهای مختلف متفاوت است. در برخی کشورها، هزینه‌های درمان بسیار بالاتر از کشورهای دیگر است.
عوامل تاثیرگذار بر هزینه جراحی تومور مغزی

۱. هزینه جراحی تومور مغزی در بیمارستان خصوصی

برخی از بیماران انتخاب می‌کنند که عمل تومور مغزی خود را در یک بیمارستان خصوصی انجام دهند. از طرفی نیز برخی از جراحان تنها با یک سری از بیمارستان‌های خصوصی مشخص کار می‌کنند؛ بنابراین هزینه‌های عمل بر اساس نوع بیمارستان، هزینه‌هایی که دریافت می‌کند و از همه مهم‌تر پوشش‌های بیمه‌ای مورد پذیرش در آن بیمارستان متفاوت است. برخی از بیمارستان‌های خصوصی شامل پوشش بیمه‌ای نمی‌شوند یا این که باید هزینه را پرداخت کرد تا بخشی از آن بعداً توسط بیمه به بیماران بازگردانده شود. در کل هزینه جراحی تومور مغزی در یک بیمارستان خصوصی به‌مراتب بیشتر است، چرا که هزینه‌های بستری و نگهداری در این بیمارستان بسیار بالاتر است.

۲. هزینه جراحی تومور مغزی در بیمارستان عمومی

بیمارانی که به دنبال کاهش هزینه جراحی تومور مغزی هستند، باید در یک بیمارستان دولتی این عمل را انجام دهند. بیمارستان‌های دولتی هزینه‌های بسیار پایین‌تری از بیماران دریافت می‌کنند و حتی جراحی در برخی از بیمارستان‌ها نزدیک به صفر است. باز هم‌بسته به پوشش بیمه‌ای فرد بیمار دارد. برای مثال اگر کسی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی است در بیمارستان‌های تامین اجتماعی عمل تومور مغزی را انجام دهد، هزینه‌های بسیار پایینی برای درمان خواهد داد.

البته قطعاً عمل در چنین بیمارستان‌هایی محدودیت‌هایی هم دارد که از جمله آن می‌توان به نوبت‌های طولانی‌مدت اشاره کرد. برخی از بیماران ممکن است مجبور شوند برای گرفتن نوبت عمل در یک بیمارستان دولتی، مدت زمان زیادی را منتظر بمانند که برای برخی امکان پذیر نیست.

نگران هزینه‌های عمل تومور مغزی هستی؟ همین حالا از متخصص مشاوره بگیر.

۳. هزینه آزمایش ها قبل و بعد از عمل تومور مغزی

همان‌طور که پیش‌ازاین هم گفته شد تمامی هزینه های مربوط به عمل تومور مغزی به خود فرایند جراحی مربوط نمی‌شود. بخشی از هزینه‌ها مربوط به آزمایشات و تست‌هایی است که قبل و بعد از عمل از بیماران گرفته می‌شود. از آزمایشات خون گرفته تا تست‌های تصویربرداری و مواردی از این دست همگی روی هزینه جراحی تومور مغزی موثر است. قبل از عمل تست ام آر آی یا سی‌تی‌اسکن برای بررسی موقعیت و شرایط تومور لازم است. بعد از عمل هم این تست‌ها برای بررسی روند بهبودی بیماران و نتیجه عمل ضروری است.

۴. هزینه داروها بعد از عمل تومور مغزی

داروها بخش دیگری از هزینه های جراحی تومور مغزی را شامل می‌شوند. در عمل های تومور مغزی یک سری از داروها قبل از عمل و برخی نیز بعد از عمل به بیماران داده می‌شود. برخی از این داروها هم به صورت تزریقی در حین عمل تجویز می‌شوند. البته می‌توان گفت که این داروها بخش ناچیزی از هزینه جراحی تومور مغزی را شامل می‌شوند، مگر این که بر اساس شرایط بیمار به شیمی درمانی یا ایمونوتراپی هم نیاز باشد. در درمان‌های تخصصی‌تر دارویی، بدون شک هزینه داروهایی که باید برای درمان تومور مغزی مصرف کرد افزایش می‌یابد. خصوصاً اگر برخی از این داروها تحت پوشش بیمه نباشند.

هزینه آزمایش‌ها قبل و بعد از عمل تومور مغزی چقدر است؟
آزمایشات و تست‌های تصویربرداری قبل و بعد از عمل هم در هزینه نهایی دخیل هستند.

۵. هزینه جراحی تومور مغزی با بیمه تامین اجتماعی

اکثر بیماران در ایران تحت پوشش بیمه پایه تامین اجتماعی هستند. با این حال این پوشش بیمه‌ای قرار نیست بخش‌های زیادی از هزینه‌های عمل و درمان را جبران کند و تنها درصد کمی از هزینه‌ها توسط این بیمه پایه جبران می‌شود. اگر عمل تومور مغزی در بیمارستان‌های دولتی انجام شود، معمولا بیمه تامین اجتماعی بخش‌های زیادی از هزینه‌ها را شامل می‌شود. اما در بیمارستان‌های خصوصی اگر با بیمه تامین اجتماعی قرارداد داشته باشند، هزینه‌ها بین ۱۰ تا ۳۰ درصد توسط بیمه تامین اجتماعی پوشش داده می‌شود.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

جراحی تومور مغزی یک عمل نسبتاً پیچیده و سخت است که تحت تاثیر فاکتورهای بسیار مختلفی قرار دارد. تکنیک‌های متفاوتی برای انجام این عمل وجود دارد که بر اساس شرایط هر بیمار و مهارت جراح انتخاب می‌شود. هزینه جراحی تومور مغزی بر اساس نوع تومور، دستمزد جراح مغز و اعصاب یا نورولوژیست، منطقه جغرافیایی، نوع پوشش بیمه‌ای و خصوصی یا دولتی بودن بیمارستان متفاوت است. با این حال اگر فرد بیمار تحت پوشش بیمه تکمیلی مناسبی باشد، معمولا بخش عمده‌ای از هزینه‌های درمان او توسط بیمه جبران می‌شوند.

در بیمارستان‌های دولتی هم اکثر هزینه‌ها بسیار پایین است و بخش عمده آن توسط بیمه پایه پوشش داده خواهد شد. برای برآورد هزینه‌های نهایی باید موارد متعددی را در نظر گرفت. اما شما می توانید تمامی این موارد را از طریق خدمات غیرحضوری دکترتو و مشاوره با پزشک آنلاین جراح مغز و اعصاب یا دکتر آنلاین مغز و اعصاب دریابید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

این به نوع بیمه تکمیلی و شرایط آن بستگی دارد؛ اما در کل اکثر بیمه‌های تکمیلی هزینه‌های عمل و بستری تومور مغزی را پوشش می‌دهند.

بیمه تامین اجتماعی تنها در بیمارستان‌های تامین اجتماعی بخش‌هایی از هزینه درمان بیماران تومور مغزی را پوشش می‌دهد.

امتیاز شما به مقاله:
(2.5از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فرزانه هستم، 30 ساله و عاشق دنیای سئو و محتوانویسی که با کنجکاوی دنبال آموختن چیزهای جدیدم؛ فارغ از هرگونه قرارداد و قانون و سبک خاصی. دنیای مجازی و اینترنت، فرصتی برای بودن با بهترین تیم‌ها رو برام فراهم کرده که می‌تونم بدون دغدغه و نگرانی هر روز احساس بهتر شدن و ارتقاء‌شغلی را با تمام وجودم لمس کنم. افتخار می‌کنم که با تیم خوب دکترتو، به این احساس ناب دست پیدا می‌کنم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن