کهیر چیست و چرا ایجاد می شود؟ + انواع کهیر و علائم آنها

آنچه در این مقاله می‌خوانید

کهیر ضایعات قرمز رنگ و خارشی پوست است که به دلایل مختلف بروز پیدا می‌کند. دلایل ایجاد آن می‌تواند آلرژی، عفونت یا یک عامل ناشناخته باشد. از خاراندن کهیر روی پوست خودداری کنید تا علائم بدتر نشوند.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
کهیر چیست و چرا ایجاد می شود؟ + انواع کهیر و علائم آنها

خلاصه‌ای از این مطلب را در این پادکست گوش بدهید.

کهیر نوعی واکنش پوستی است که بسیاری از افراد هرچند وقت یک‌بار به آن دچار می‌شوند. اگر شما هم گاهی روی پوست خود جوش‌های قرمز و خارش‌دار مشاهده می‌کنید، در این مطلب همراه ما باشید تا توضیح دهیم، علائم کهیر چیست و چگونه می‌توان این واکنش پوستی را تشخیص داد. برای درمان کهیر و کاهش علائم آن باید به متخصص پوست مراجعه کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو برای تعیین وقت حضوری اقدام کنید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری، امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با متخصصان وجود دارد.

کهیر چیست؟

کهیر یا راش (Rash) ضایعات قرمز، برجسته و خارش‌دار پوستی است که گاهی به علت آلرژی ایجاد می‌شود. آلرژن، محرکی است که باعث واکنش آلرژیک می‌شود. زمانی که یک واکنش آلرژیک رخ می‌دهد، بدن پروتئینی به نام هیستامین آزاد می‌کند و هنگامی که هیستامین آزاد می‌شود، از رگ‌های خونی کوچک معروف به مویرگ‌ها، مایع نشت می‌شود، این مایعات در پوست تجمع می‌یابند و باعث ایجاد این عارضه پوستی می‌شوند. جالب است بدانید حدود ۲۰ درصد از مردم در طول زندگی خود مبتلا به آن می‌شوند. همچنین توجه کنید که این عارضه مسری و واگیردار نیست. به علاوه کهیر انواع حاد یا مزمن دارد.

متن انگلیسی:
«Hives, a skin rash that’s often very itchy, often results from an allergic reaction to food or something you’ve touched.»
ترجمه متن:
«کهیر نوعی راش پوستی است که معمولا همراه با خارش است و نتیجه‌ی یک واکنش حساسیتی به غذا یا آلرژن‌هایی است که لمس کرده‌اید.»

به نقل از clevelandclinic

دنبال متخصص برای درمان کهیر می‌گردی؟

دکترتو کنارته!

انواع کهیر با عکس

کهیر دو نوع حاد و مزمین دارد و هر سرخی کهیر نیست! دقت داشته باشید که هر نوع سرخی روی پوست نشان‌دهنده کهیر نیست. همان‌طور که گفتیم این عارضه پوستی به‌صورت جوش‌های قرمز یا همرنگ پوست ایجاد می‌شود که خارش ایجاد می‌کنند. گاهی ممکن است سرخی روی پوست به علت مشکل پوستی دیگری مانند آنژیوادم یا راش ایجاد شده باشد. در ادامه انواع کهیر را معرفی کرده‌ایم:

کهیر پوستی چیست؟ (حساسیت پوستی کهیر)

کهیر پوستی در واقع واکنش پوستی است که ممکن است حاد یا مزمن باشد. این دو نوع عارضه تفاوت‌هایی با هم دارند. کهیرهای حاد در کوتاه‌مدت به وجود آمده و از بین می‌روند. این نوع کهیرها به طور ناگهانی ظاهر می‌شوند و پس از چند روز خودبه‌خود از بین می‌روند. شایع‌ترین علت ایجاد این نوع عارضه غذاها، دارو و عفونت است. شایع‌ترین نوع کهیر، نوع حاد است که علائم آن کمتر از ۶ هفته طول می‌کشد و معمولا بر روی صورت و گردن، انگشتان دست، انگشتان پا، و ناحیه تناسلی مردان تاثیر می‌گذارد. با این حال نوع حاد، در هر قسمتی از بدن می‌تواند ایجاد شود.

عکس کهیر پوستی در بزرگسالان را در زیر مشاهده می‌کنید.

عکس کهیر پوستی در بزرگسالان
کهیر پوستی در واقع واکنش پوستی است که ممکن است حاد یا مزمن باشد.

تفاوت کهیر با بقیه دانه های پوستی چیست؟

انواع دانه های پوستی که به دلایل مختلف ایجاد می‌شوند، معمولا علائم شبیه به هم دارند. اگر تورم روی پوست به طور ناگهانی ایجاد شد و دارای خارش بود، احتمال دارد کهیر باشد. شکل برآمدگی آن می‌تواند دایره‌ای یا نامنظم باشد. اما به‌عنوان‌مثال آنژیوادم بیشتر در عمق پوست ایجاد شده و حتی ممکن است تنفس را مشکل کند. راش نیز ممکن است شبیه به علائم کهیر باشد. اما معمولا تاول‌هایی را روی پوست ایجاد می‌کند.

کهیر عصبی چیست؟

ممکن است زمانی که شخص در شرایط استرس‌زا قرار می‌گیرد، یکی از واکنش‌های بدن برای دفاع از خود تولید هیستامین و در نتیجه کهیر عصبی باشد. احتمال کهیر عصبی در افرادی که آلرژی دارند، بالاتر است.

استرس، علت یا عامل بدتر کننده علائم کهیر است. در بعضی از تحقیقات چگونگی تأثیر استرس مزمن بر تنظیم واسطه‌های شیمیایی بدن و ایجاد بیماری‌های التهابی مورد بررسی قرار گرفته است. به عبارت دیگر، هنگامی که یک فرد تحت تأثیر استرس قرار می‌گیرد، شدت واکنش‌های التهابی در او افزایش می‌یابد. به این ترتیب ایجاد این عارضه می‌تواند با استرس مرتبط باشد.

عکس کهیر عصبی را در زیر مشاهده می‌کنید.

عکس کهیر عصبی
استرس، علت یا عامل بدتر کننده علائم کهیر است.

کهیر ایدز چیست؟

برخی از بیماران مبتلا به ایدز بثورات پوستی و انواع کهیرهای پوستی را در بدن خود مشاهده می‌کنند. کهیر پوستی معمولا از علائم اولیه‌ی عفونت ایدز است که در اکثر بیماران مبتلا به HIV دیده می‌شود. در بیشتر مواقع کهیر ایدز به صورت دانه‌های قرمز برجسته دیده می‌شود.

کهیر مزمن چیست؟

کهیرهای مزمن برای بیش از ۶ هفته روی پوست باقی می‌مانند. این نوع کهیرها به طور مداوم عود کرده و گاهی ماه‌ها یا سال‌ها این علائم تکرار می‌شوند. پیداکردن علت کهیر مزمن اغلب مشکل است. ممکن است علت آن تیروئید، هپاتیت، عفونت یا سرطان باشد. نوع مزمن بیش از ۶ هفته طول می‌کشد. تقریبا یک نفر از ۱۰۰۰ نفر به نوع مزمن مبتلا می‌شوند.

علت دقیق نوع مزمن کهیر ناشناخته است. اما ممکن است مرتبط با سیستم ایمنی باشد. همچنین ویروس‌ها می‌توانند باعث ایجاد آن شوند. در برخی موارد ممکن است به دلیل بیماری‌های خودایمنی مانند مشکلات تیروئید و لوپوس، نوع مزمن آن ایجاد شود. توجه داشته باشید آنژیوادما شبیه به کهیر است. اما تفاوت آن در این است که لایه‌های عمقی پوست را درگیر می‌کند.

کهیر بدون خارش چیست؟

برخی از انواع کهیر وجود دارند که با خارش همراه نیستند. هر چند بیشتر کهیرها با خارش هستند اما احتمالا بروز کهیر بدون خارش هم وجود دارد. برخی از انواع کهیرهای بدون خارش (که ممکن است در برخی از افراد همراه با خارش دیده شوند) عبارتند از:

  • درماتوگرافیسم (کهیرهایی که در اثر خاراندن و کشیدن روی پوست ایجاد می‌شوند)
  • آنژیوادم‌ها
  • برخی از کهیرهای حرارتی
  • برخی از انواع آکنه

کهیر خفیف چیست؟

انواع کهیر خفیف بی‌خطر هستند و آسیبی به فرد وارد نمی‌کنند. این نوع کهیر با واکنش‌های آلرژیک شدید یا ورم کردن حلق و گلو همراه نیستند. کهیر خفیف می‌تواند به شکل بثورات پوستی اندک با خارش کم یا بدون خارش بروز کند که در مدت زمان کوتاهی خود به خود برطرف می‌شوند.

علائم کهیر چیست؟
بارزترین علامت برای تشخیص کهیرها جوش‌هایی است که روی پوست به وجود می‌آیند.

علائم کهیر چیست؟

بارزترین علامت برای تشخیص کهیرها جوش‌هایی است که روی پوست به وجود می‌آیند. این جوش‌ها ممکن است قرمزرنگ باشند یا دقیقا همرنگ پوست ظاهر شوند. این عارضه خارش ایجاد کرده و اندازه آن می‌تواند کوچک یا بزرگ باشد. معمولا زمانی که دانه‌ها به‌صورت دسته‌ای ایجاد می‌شوند، مدت طولانی‌تری روی پوست باقی می‌مانند. اما جوش‌های تک بعد از نیم ساعت تا یک روز از بین می‌روند.

کهیر ممکن است علایم متفاوتی داشته باشد. تورم که شبیه به ضایعاتی روی پوست ظاهر می‌شود و معمولا صورتی یا قرمز به شکل دایره یا بیضی هستند. همچنین اندازه آنها از چند میلی‌متر تا چند سانتی‌متر متغیر است. این عارضه ممکن است بسیار خارش داشته باشد و حاشیه قرمزی در اطراف آن باشد. به صورت دسته‌هایی در صورت و اندام‌ها مانند بازوها، دست‌ها، انگشتان دست، پاها و انگشتان پا ایجاد می‌شوند.

به طور معمول کهیر در عرض ۲۴ ساعت ناپدید می‌شود، اما ممکن است پس از آن برآمدگی جدیدی ایجاد شود. ضمنا این عارضه ممکن است در یک قسمت یا چند قسمت از بدن ظاهر شوند. در بعضی موارد، این عارضه می‌تواند برای چند روز ادامه یابد. در نظر داشته باشید افراد مبتلا به نوع مزمن، ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها علائم را داشته باشند. همچنین این واکنش پوستی ممکن است به شوک آنافیلاکسی منجر شود.

در توضیح شوک آنافیلاکسی لازم است بدانیم که شوک آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدید است که می‌تواند روی تمام بدن تاثیر بگذارد. همچنین منجر به مشکلات جدی تنفسی و از دست دادن آگاهی و هوشیاری شود. اگر شوک آنافیلاکسی سریعا درمان نشود، می‌تواند مرگبار باشد و یک اورژانس پزشکی است. افراد مبتلا به این عارضه باید نسبت به علائم شوک آنافیلاکسی هوشیار باشند. توجه داشته باشید که در صورت وجود علائم شوک آنافیلاکسی سریعا به اورژانس مراجعه کنید.

علائم کهیر در کودکان

کهیر ممکن است روی پوست کودکان یا بزرگسالان ایجاد شود. انواع حساسیت پوستی کودکان باید جدی گرفته شود تا از آلرژی شدید جلوگیری کرد. اگر کودک شما دچار علائم زیر است، احتمال دارد دچار راش شده باشد.

  • تاول‌های قرمز یا همرنگ پوست که ممکن است در هر ناحیه از بدن به وجود می‌آید.
  • جوش در اندازه‌های مختلف که به وجود آمده و از بین می‌روند.
  • خارش که گاهی شدید است.
  • تورم کنار لب، پلک‌ها و گلو
  • بروز علائم با محرک‌هایی مانند گرما، ورزش و استرس
اینفوگرافی علت ایجاد کهیر
نیش حشرات، گرده گل و برخی از محصولات شیمیایی از علل ایجاد کهیر هستند.

کهیر لکه های قرمز روی پوست با خارش

همانطور که قبل‌تر هم گفتیم، واضح‌ترین علامت کهیر لکه‌های پوستی قرمز یا راش پوستی همراه با خارش است. گاهی ممکن است این دانه‌ها خیلی کوچک باشند. گاهی نیز ممکن است برجسته‌تر و بزرگتر باشند. در افراد کمی کهیر بدون خارش بروز می‌کند.

علت کهیر زدن بدن چیست؟

در بیش از نیمی از موارد، مردم هرگز علت دقیقی پیدا نمی‌کنند. نوع مزمن آن ممکن است به عنوان پاسخ خودایمنی ایجاد شود. اما علت دقیق آن نامشخص است. هنگامی که بدن به آلرژن یا محرک‌ها واکنش نشان می‌دهد و هیستامین و دیگر مواد شیمیایی را در زیر پوست آزاد می‌کند، کهیر ایجاد می‌شود.  لازم است بدانید که هیستامین و مواد شیمیایی باعث التهاب و مایع تجمع یافته در زیر پوست منجر به ایجاد راش می‌شود. نمونه‌هایی از محرک‌های شناخته شده عبارتند از:

  • داروها: از جمله برخی از آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند آسپرین و مهارکننده‌های آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین که در درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود.
  • غذاها: مانند آجیل، صدف، مواد غذایی دارای مواد افزودنی و نگهدارنده، تخم مرغ، توت فرنگی و محصولات حاوی گندم
  • عفونت‌ها: از جمله آنفلوانزا، سرماخوردگی، منونوکلئوز عفونی و هپاتیت B، عفونت‌های باکتریایی، از جمله عفونت‌های دستگاه ادراری و گلودرد ناشی از باکتری استرپتوکوک
  • انگل‌ها: انگل‌های روده‌ای
  • دما: دمای بالا یا تغییرات دما
  • حیوانات: پرورش حیوانات از جمله سگ، گربه، اسب و غیره
  • گرد و غبار
  • حشرات: نیش حشرات و سوسک‌ها و ضایعات بر جای مانده از آنها
  • لاتکس
  • گرده گل
  • برخی از گیاهان، از جمله گزنه، پیچک سمی آمریکایی و بلوط سمی
  • برخی از مواد شیمیایی
  • بیماری‌های مزمن، مانند بیماری‌های تیروئید یا لوپوس
  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • آب بر روی پوست
  • خراش دادن
  • ورزش کردن
  • کهیر و استرس.
علت کهیر زدن بدن چیست؟
هنگامی که بدن به آلرژن یا محرک‌ها واکنش نشان می‌دهد و هیستامین و دیگر مواد شیمیایی را در زیر پوست آزاد می‌کند، کهیر ایجاد می‌شود. 

علت کهیر زدن مکرر چیست؟

در مواقعی که کهیر زدن به صورت مکرر اتفاق می‌افتد، چند احتمال مطرح می‌شود. ممکن است که فرد در تماس طولانی مدت و دائم با آلرژن است. در موارد کمتر ممکن است فرد به عفونتی نهفته (مثلا ایدز با عفونت‌های دیگر) مبتلا باشد. اگر به صورت دائم به کهیر مبتلا می‌شوید باید به دکتر مراجعه کنید.

علت خارش بدن و کهیر

وجود آنتی هیستامین ترشح شده در اثر واکنش آلرژیک در بدن باعث بروز خارش و ایجاد کهیر می‌شود. علت‌های دیگری هم می‌توانند باعث بروز کهیر شوند که درصد بالایی از آنها به واکنش‌های آلرژیک ربط دارند.

تشخیص دلیل کهیر زدن بدن

برای بررسی علائم، تشخیص و درمان کهیر و سایر مشکلات پوستی مشابه باید به متخصص آلرژی مراجعه کنید. پزشک برای پیدا کردن عامل ایجاد آلرژی و کهیر تست آلرژی یا حساسیت را توصیه می‌کند. تست آلرژی انواع مختلفی دارد ممکن است به صورت آزمایش خون انجام شود و یا اینکه پزشک مستقیما مقداری از آلرژن‌های متداول را بر روی پوست امتحان می‌کند تا به جواب برسد.

کهیر چگونه به وجود می‌آید؟

رابطه کهیر و سرطان چیست؟

برخی از انواع کهیر (urticaria) می‌توانند نشان‌دهنده‌ی سرطان‌های بدخیمی چون سرطان خون و کارسینوم تخمدان باشند. اما برای بررسی این ارتباط باید بررسی‌های لازم انجام شود.

درمان سریع کهیر چیست؟

زمانی که برای درمان سریع کهیر به پزشک مراجعه می‌کنید، در ابتدا داروهای آنتی‌هیستامین بدون نسخه که از انواع دارو برای خارش پوست است را به شما پیشنهاد می‌دهد. اما اگر کهیرهای شما با روش‌های خانگی و ساده بهبود پیدا نکرد، لازم است درمان موثرتری تجویز شود.

روش‌های درمان خانگی کهیر بیشتر شامل موارد پیشگیرانه و اجتنابی هستند. برخی از محرک‌ها باعث ایجاد این واکنش پوستی نمی‌شوند. اما آنها می‌توانند علائم را تشدید کنند. بنابراین بیماران باید آنها را شناسایی کنند و از مواجهه با آنها اجتناب کنند. این محرک‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کاهش یا پرهیز از مصرف مشروبات الکلی
  • اجتناب از مصرف بعضی داروهای خاص
  • اجتناب از استرس، در صورت امکان، با تکنیک‌های مراقبه و یوگا
  • انتخاب برخی از صابون‌ها، کرم‌های پوستی و مواد شوینده که حساسیت به آنها خفیف باشد.
  • اجتناب از غذاهای خاص ممکن است کمک‌کننده باشد. غذاهای شناخته شده تولید کننده هیستامین شامل:
    • اسفناج
    • ماهی
    • ماست
    • گوجه فرنگی
    • غذاهای فرآوری شده
    • گوشت
    • شکلات و توت فرنگی.

همین حالا برای درمان خارش پوستی اقدام کن!

عوارض و خطرات کهیر

کهیر می‌تواند عوارض خطراتی به دنبال داشته باشد. از عوارض کهیر می‌توان به آنژیوادم، اضطراب و استرس و آنافیلاکسی اشاره کرد.

آنژیوادم ورم و برجستگی بافت‌های عمقی‌تر است. آنافیلاکسی نیز به شوک و واکنش حساسیتی شدیدی گفته می‌شود که باید بلافاصله تحت درمان پزشکی قرار گیرد، وگرنه باعث مرگ می‌شود.

پیشگیری از بروز کهیر صورت و بدن

کهیر یک واکنش حساسیتی است و می‌توان با دوری کردن از آلرژن و موادی که باعث بروز آن می‌شوند، از ایجاد کهیر جلوگیری کرد. اما اقدامات زیر هم می‌توانند در بهبود کهیر یا پیشگیری از ایجاد آن موثر باشند:

  • از خاراندن یا ناخن کشیدن روی پوست خودداری کنید.
  • بعد از لمس کردن حیوانات و گیاهان دستان خود را بشویید.
  • لباس‌های آزاد و گشاد بپوشید.
  • لباس‌های گرم بپوشید.
  • لباس‌هایی بپوشید که مانع رسیدن نور خورشید به پوست می‌شوند.

پرسش‌های متداول

در بیشتر مواقع کهیر مشکل جدی ایجاد نمی‌کند و می‌توان با داروی آنتی‌هیستامین علائم آن را کاهش داد. اما گاهی ممکن است این واکنش پوستی بخشی از یک واکنش آلرژیک جدی باشد. در این شرایط شخص باید سریعا از مراقبت‌های اورژانسی بهره‌مند شود تا صدمه جدی نبیند. آنافیلاکسی واکنش آلرژیک بسیار جدی است که شامل علائم کهیر، سرگیجه، مشکلات تنفسی و تورم پلک‌ها، لب و زبان می‌شود.

در برخی خانم‌ها کهیر می‌تواند علت هورمونی داشته باشد. این خانم‌ها در زمان سندروم پیش از قاعدگی دچار این واکنش پوستی می‌شوند. به این نوع واکنش، حساسیت هورمونی گفته می‌شود. این حساسیت مربوط به برخی هورمون‌های جنسی است. برخی زنان ممکن است به پروژسترون و استروژن حساس باشند. در طول دوره قاعدگی این دو هورمون افزایش و کاهش پیدا می‌کنند. در نتیجه احتمال کهیر زدن وجود دارد.

از هر ۱۵۰ زن باردار ممکن است یک زن در طول دوره بارداری دچار این عارضه شود. افزایش هورمون‌ها و تغییراتی که در این دوره در بدن ایجاد می‌شود، باعث حساسیت بیشتر نسبت به عوامل خارجی می‌شود. در این دوره ممکن است انواع غذاها، نیش حشرات، مواد شیمیایی، گرده و شوره حیوانات باعث بروز این واکنش پوستی شود.

کهیر ممکن است در هر قسمتی از بدن ایجاد شود. اگر علت ایجاد واکنش، خوردن غذایی خاص یا مصرف دارو باشد، این عارضه پوستی در هر قسمتی از بدن می‌تواند ایجاد شود. برخی از کهیرها درست در قسمتی که پوست تحریک شده است، به وجود می‌آیند. احتمال دارد، ماده‌ای حساسیت‌زا با صورت شما در تماس بوده و باعث ایجاد این نوع واکنش شده است.

این نوع واکنش پوستی با افزایش دمای بدن ارتباط دارد. علت دقیق این نوع آلرژی مشخص نیست. احتمال دارد سیستم عصبی یا پاسخ آلرژیک به عرق این نوع حساسیت را ایجاد کند. در برخی افراد علائم این آلرژی خفیف است، اما برخی دیگر علائم جدی‌تری را تجربه می‌کنند. این نوع کهیرها خارش داشته و گرم هستند. در هرجایی از بدن ممکن است ایجاد شوند. اما بیشتر روی سینه، صورت، قسمت بالایی کمر و زانوها به وجود می‌آید.

کهیر نوعی حساسیت پوستی است که نشان می‌دهد شما به عامل خارجی خاصی آلرژی دارید. زمانی که بدن یک عامل خارجی را به‌عنوان عامل مزاحم شناسایی کند، هیستامین در خون ترشح شده و باعث ظاهرشدن این دانه‌های پوستی می‌شود.

اگر علاوه بر خارش پوست، جوش‌های قرمز یا همرنگ پوست را مشاهده کنید، احتمال دارد نشانه کهیر باشد. این جوش‌ها به‌صورت ناگهانی ایجاد شده و پس از چند ساعت یا چند روز برطرف می‌شوند.

کهیر تنها برآمدگی روی پوست ایجاد می‌کند که پس از چند روز یا چند هفته از بین می‌رود. دررابطه‌با جای این واکنش پوستی نباید نگرانی داشت. بعد از گذشت مدت کوتاهی جای آن به طور کامل از بین می‌رود.

کهیر ضایعات پوستی مانند تاول ایجاد نمی‌کند. به همین دلیل در هیچ نوع آن چه کهیر مزمن و چه نوع حاد آن ضایعات آبداری دیده نمی‌شود.

کهیر به دلیل حساسیت به یک عامل خارجی ایجاد می‌شود و عفونی محسوب نمی‌شود. البته اگر طولانی‌مدت کهیر می‌زنید و هر ماه این اتفاق می‌افتد، می‌تواند نشانه عفونتی خاص در بدن شما باشد. در این مورد باید آزمایش‌های لازم انجام شود تا عفونت در بدن تشخیص داده شود.

کهیر نوعی واکنش پوستی بوده و واگیردار نیست. گاهی ممکن است در اثر خاراندن پوست یا نوازش محکم دچار این عارضه شوید. این نوع کهیرها، در اثر تماس با چیزی که حساسیت ایجاد می‌کند، ظاهر می‌شوند. معمولا عارضه پوستی دقیقا در قسمتی که تحریک شده، به وجود می‌آید و کمتر احتمال دارد در بخش دیگری ظاهر شود.

کهیر در مواقع بسیار کمی می‌تواند نشانه عفونت باشد. اگر مدام دچار این عارضه پوستی می‌شوید و هر ماه عود می‌کند، ممکن است عفونتی در بدن شما وجود داشته باشد. در بیشتر مواقع علت ایجاد این عارضه حساسیت به مواد غذایی خاص یا آلرژی به دارو است.

کهیر ممکن است در هر قسمتی از بدن ایجاد شده و باعث خارش در آن ناحیه شود. اگر علت ایجاد آن تماس با یک عامل حساسیت‌زا باشد، معمولا کهیر در همان نقطه ایجاد می‌شود.

کهیرها انواع مختلفی داشته و شدت آنها نیز متفاوت است. گاهی ممکن است تنها یک برآمدگی پوستی داشته باشید. گاهی هم عامل آلرژی باعث ایجاد این عارضه در قسمت‌های مختلف پوست می‌شود.

برخی از بیماران مبتلا به کرونا مشکلات پوستی را گزارش داده‌اند. البته احتمال ایجاد این مشکلات پایین بوده و حدود ۱% افراد این نوع عارضه را داشته‌اند. برخی افراد دچار لک‌های پوستی شده و برخی واکنش‌های پوستی مانند کهیر داشته‌اند.

امتیاز شما به مقاله:
(4.6از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فاطمه هستم؛ یک مامای 25 ساله که همیشه از به‌روز بودن و آپدیت کردن خودش و دانسته‌هاش در زمینه پزشکی و پیراپزشکی لذت برده. به خاطر همین مسئله، مدتیه که با دکترتو همکاری می‌کنم و درباره موضوعات مختلف بهداشت و درمان مطالعه می‌کنم، می‌نویسم و با شما به اشتراک می‌گذارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره کهیر

  1. مهدی گفت:

    سلام من الان یه چیزی حدود ۳ الی ۴ ماه کهیر میزنم
    وقتی که استرس می گیرم یا وقتی می خوام فعالیت ورزشی کنم حتی دوچرخه سواری یا گرم شدن هوا و … باعث کهیر زدنم می شه من باید چه کار کنم ؟
    البته از اینها پرهیز هم میکنم و وقتی هم که کهیر میزنم بدنم رو سد می کنم و رفع می شه البته تا زمانی که دو با ره با این ها مواجح نشم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      در استرس با ترشح هورمون کورتیزول و افزایش دمای بدن این اتفاق برای شما میوفته. با دوری از استرس و گرما میتوان این مورد را کنترل کرد. بهتره متخصص ایمنی شناسی نیز شما را بررسی دقیق تر کرده تا عوامل موثر دیگر مشخص شود. از این لینک میتونید نوبت بگیرید.
      متخصص ایمنی شناسی

    2. امین گفت:

      سلام من هم همینجوری هستم سه ماه اگه خوب شدین میشه بگین چیکار کردین

    3. امین گفت:

      سلام عزیز اگه خوب شدین میشه بگین چیکار کردین لطفاً جواب بدین ❤️

  2. سارا گفت:

    سلام
    من الان حدود۵تا۶سال بطورمدوام کهیرمیزنم ازقبل داروهای کمبود آهن مثه فرینجکت وقرص مصرف میکردم وکهیرهروزبطورمداوم دارم بطوری دست وپاگاهی ازمردم باخجالت مخفی میکنم اول آنتی هستامین ،بعد ستیریزین حالاهم نوتادین به دستورفوق تخصص آلرژی وایمونولوژی بودودکترتست غذایی ازم گرفت و اغلب غذاهاروتا۴ماه حذف کردم خوب شدم ۲۰روز یهو قطع شدمجددکهیر شروع شد وقرص مصرف می کردم.من دراین مدت آزمایش کلی دادم فقط گلسترولم بالابود اونم بارعایت کم شد واقعیت اینکه دکترم عوض کنم مدام خارش پوستی کلافه ام کرده امکانش هست راهنمایی بفرمایید

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      علت خارش دست شما مشخص شده و آلرژی برای شماتشخیص داده اند که پرهیزات غذایی باید رعایت شود. بهتره پزشک متخصص پوست هم شما رو ویزیت کنه. پمادهای موضعی به کاهش خارش و علایم کمک می کنه. از این لینک میتونی نوبت بهترین متخصصان پوست رو بگیری.
      متخصص پوست و مو

  3. سارا گهری گفت:

    سلام
    من الان حدود۵تا۶سال بطورمدوام کهیرمیزنم ازقبل داروهای کمبود آهن مثه فرینجکت وقرص مصرف میکردم وکهیرهروزبطورمداوم دارم بطوری دست وپاگاهی ازمردم باخجالت مخفی میکنم اول آنتی هستامین ،بعد ستیریزین حالاهم نوتادین به دستورفوق تخصص آلرژی وایمونولوژی بودودکترتست غذایی ازم گرفت و اغلب غذاهاروتا۴ماه حذف کردم خوب شدم ۲۰روز یهو قطع شدمجددکهیر شروع شد وقرص مصرف می کردم.من دراین مدت آزمایش کلی دادم فقط گلسترولم بالابود اونم بارعایت کم شد

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      علت خارش دست شما مشخص شده و آلرژی برای شماتشخیص داده اند که پرهیزات غذایی باید رعایت شود. بهتره پزشک متخصص پوست هم شما رو ویزیت کنه. پمادهای موضعی به کاهش خارش و علایم کمک می کنه. از این لینک میتونی نوبت بهترین متخصصان پوست رو بگیری.
      متخصص پوست و مو

  4. سارا گفت:

    سلام من سه ساله کهیر شدید میزنم و یک سالم هست که روی صورتم میپاشه مرکز تخصصی الرژی رفتم و ازمایشاتم بررسی کردن گفتن همشون خوبه به غیر از تیروئید که باز من نمیدونم ربط داره یا نه . اما گفتن کاری از دست ما بر نمیاد‌. ینی بیماری من آلرژی نیست پس چیه؟😢

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بیماری های آلرژی گاهی نیاز به دوری از مواد و محیط آلرژن و پرهیز غذایی دارد. ممکنه بیماری شما خود ایمنی نیز باشد. در صورت سلامت کبد و نرمال بودن آنزیم های کبدی بهتره متخصص ایمنی شناسی شما را بررسی کنند.
      لیست بهترین دکترهای ایمنی شناسی بالینی( ایمونولوژی)

  5. فاطمه گفت:

    من ۳روزه گلو حلقم ازداخل متورم شده است، وپوستم کهیر ریخته با خارش. با وجود مراجعه به دکتر و تجویز آمپول دگزا وبتامتازون و مصرف سیتریزین و لوراتادین باز مشکلم برطرف نشده. میشه لطفا راهنماییم کنید چکارکنم؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      ممکنه آلرژی شما نیاز به مصرف داروهای کورتونی با دوز بیشتری داشته باشه. بهتره به متخصص آسم و آلرژی مراجعه کنی. از این لینک میتونی نوبت بگیری.
      متخصص آسم،، آلرژی

    2. رقیه گفت:

      سلام منم چنین مشکلی داشتم چندین باردکتررفتم تااینکه مشهدیک متخصص بودگفت ازحساسیت ترشیجاته تا۳ماه ربع یاهرچیزکه ترش هست استفاده نکنین خوب میشین نیازبه دارویی نیست

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سلام
        یکی از دلایل ممکن است واقعا همین باشد

  6. دالیا گفت:

    سلام من بدنم خارش داره حالا نمی‌دونم کهیره یان نه فقط موشکلم صورتمه که پف کرده ورم داره و چشمام کاملا باد کرده چکار کنم یه هفته ست صورتم اینطوریه هر روز بدتر از دیروزم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      شما حساسیت و الرژی به ماده غذایی، آرایشی، مواد شوینده، دارو و غیره ممکنه نشون داده باشی که نیازه به متخصص پوست برا درمان دارویی مناسب و قطع این زنجیره واکنش بدن مراجعه کنی.
      بهترین دکتر پوست

  7. رویا رضایی گفت:

    سلام من تقریبا ۷.۸سالی میشه ک به طور ناگهانی کهیر میزنم یه مدت خوب میشم ولی دوباره برمیگرده بعدکلی دکتر رفتن فقط ی قرص به دادم رسید اونم تلفست۱۲۰ اینو ک میخورم سریع خوب میشم ولی دوباره بعد چندساعت برمیگرده
    ایا این قرص عوارض داره؟؟
    دلیل کهیرزدنم بخاطر داغی کبد میتونه باشه؟؟
    توروخدا راهنماییم کنید

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      داروی تلفست داروی بسیار خوب و موثری هست. مصرفش مشکلی ندارد. علت های کهیر در مقاله ای که مطالعه کردین ذکر شده. برای اختلالات کبدی لازمه آزمایش خون بدین. برای تشخیص علت کهیر لازمه با پزشک داخلی مشورت کنین:
      لیست متخصصین داخلی

    2. اسماعیل گفت:

      من چندین سال درگیر کهیر بودم تنها راه درمانی هم فقط حجامت بوده الان سالی یک یا دو بار حجامت میکنم دیگه اصلا خبری از کهیر نیست

      1. همیارِ دکترِتو گفت:

        سپاس از به اشتراک گذاشتن تجربه تان

      2. امیر گفت:

        کجا حجامت کردی؟

  8. لادن گفت:

    سلام من یهو کل بدنم کهیر شدید میزنه همراه با خارش شدید بعد از چند ساعت خوب میشه حتی موقع خواب هم گاهی کهیر میزنم با اذیت و خارش بیدار میشم خیلی ناراحت کننده اس لطفا راهنمایی کنید

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام
      می تونین از قرص سیتریزین هر ۸ ساعت ۱ عدد کمک بگیرین

  9. ژیلا صادقی گفت:

    من از بچگی کهیر میزنم اونم به طرز وحشتناک بادارشدم دیگه قط شد بعضی وخت خیلی کم یهو کهیر میزدم الان بعد ۹سال دوباره به طرز فجیح کهیر میزنم ازمایش کبد ومعده وروده هم دادم سالم بود

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام همراه گرامی
      برای این مشکلتون باید به متخصص پوست مراجعه کنین:
      لیست متخصصین پوست و مو

  10. ملیسا سهند گفت:

    سلام الان ۳ هفته هست کل بدنم شبها کهیز میزنه.. صبح تا ظهر خوب میشه.. علت رو پیدا نکردیم ۶تا دکتر رفتم.. هم پوست هم عمومی.. آزمایش دادم فقط کلسترول خونم کمی زیاد هست.. موندم چیکار کنم.. کمکم کنید لطفا🙏🙏🙏🙏😔😔😔

    1. همیار دکترتو گفت:

      سلام
      می تونین از داروی لوراتادین یا سیتریزین استفاده کنین.

      1. آذین اینانلو گفت:

        سلام من دوران مجردی کهیر میزدم ولی ناخودآگاه خوب شد سالها خوب بودم که بعد ۱۵ سال ازدواج دوباره کهیر میزنم مشکل معده واسترس دارم آیا دلیل این کهیر زدنم میتونه اینا باشن ؟

        1. همیار دکترتو گفت:

          سلام همراه گرامی
          برای این مشکلتون لازمه به متخصص پوست مراجعه کنین:
          لیست متخصصین پوست

    2. مانی اکبری گفت:

      این حرف شما برای چند ساله پیشه منم الان دچار این مشکل شدم میشه بگی چطوری خوب شدی یا پیش کی رفتی