فهرست مطالب
لوپوس یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافتها و اندامهای خود حمله میکند. التهاب ناشی از لوپوس میتواند روی بسیاری از سیستمهای مختلف بدن مانند مفاصل، پوست، کلیهها، سلولهای خونی، مغز، قلب و ریه تاثیر بگذارد. تشخیص بیماری لوپوس میتواند دشوار باشد اما علامتی که لوپوس را از دیگر بیماریها متمایز میکند لکهای شبیه بال پروانه در صورت است که روی هر دو گونه ایجاد میشود. برخی افراد از زمان تولد مستعد ابتلا به لوپوس هستند که به دلیل عفونت، مصرف برخی داروها یا حتی نور خورشید ایجاد میشود. اگرچه در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای لوپوس وجود ندارد اما خوشبختانه میتوان علائم آن را کنترل کرد. برای مدیریت این بیماری میتوانید از باتجربهترین متخصص داخلی در سایت دکترتو نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره آنلاین بگیرید.
بیماری لوپوس چیست؟
لوپوس یک بیماری خود ایمنی مزمن است که با حمله اشتباه سیستم ایمنی به بافتهای بدن مشخص میشود. این بیماری میتواند باعث التهاب و آسیب گسترده در اندامهای مختلف مانند پوست، مفاصل، کلیه، قلب و مغز شود. انواع مختلفی از لوپوس وجود دارد که لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) شایعترین آنها است و با طیف وسیعی از علائم مشخص میشود.
آیا لوپوس همان روماتیسم است؟
لوپوس یک بیماری مزمن خودایمنی است که میتواند باعث التهاب، درد و آسیب در بافتهای مختلف شود. اگر این بیماری مفاصل را تحت تاثیر قرار دهد، فرد دچار بیماری روماتیسم لوپوس با نشانههایی از درد و التهاب مفاصل میشود. اما روماتیسم به طور خاص روی مفاصل و بافت همبند تاثیر میگذارد.
آیا لوپوس همان سرطان خون است؟
لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافتهای خود حمله میکند. در حالی که سرطان خون مانند لوسمی یا لنفوم شامل تکثیر کنترل نشده سلولهای خونی غیر طبیعی هستند که از مغز استخوان سرچشمه میگیرد.
انواع لوپوس + عکس بیماری لوپوس
وقتی درباره لوپوس صحبت میکنیم ممکن است فقط به رایجترین شکل آن یعنی لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) فکر کنیم. اما در واقع ۴ نوع مختلف لوپوس وجود دارد که عبارتاند از:
- لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE)
- لوپوس پوستی
- لوپوس نوزادان
- لوپوس ناشی از دارو
بیشترین شیوع لوپوس متعلق به لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) است و کمترین میزان آن در لوپوس نوزادان و لوپوس ناشی از دارو دیده میشود.
لوپوس اریتماتوز سیستمیک
رایجترین نوع لوپوس که به صورت سیستمیک است یعنی روی بافتهای گوناگون بدن تاثیر میگذارد، لوپوس اریتماتوز سیستمیک نام دارد. دامنهی علائم این بیماری میتواند خفیف تا شدید باشد و باعث التهاب در پوست، مفاصل، ریه، کلیهها، خون، قلب یا ترکیبی از این موارد شود. علائم بیماری لوپوس اریتماتوی سیستمیک بهطور ناگهانی تغییر میکند و در دورهی بهبود فرد هیچ علائمی ندارد اما در زمان عود بیماری فعال است و علائم آن ظاهر میشوند.
لوپوس دیسکوئید یا لوپوس پوستی
در لوپوس اریتماتوز دیسکوئیدی یا لوپوس پوستی، علائم بیماری فقط روی پوست تاثیر میگذارند و ضایعات پوستی روی صورت، گردن و پوست سر ظاهر میشوند. پوست ناحیهی درگیر ممکن است ضخیم و زبر شود یا جای زخم روی آن باقی بماند. این ضایعات ممکن است از چند روز تا چند سال باقی بمانند یا عود کنند.
این نوع لوپوس روی اعضای داخلی بدن تاثیر نمیگذارد اما حدود ۱۰ درصد از افراد مبتلا به لوپوس دیسکوئید به لوپوس سیستمیک مبتلا میشوند. با این حال مشخص نیست که این افراد از قبل لوپوس سیستمیک داشتند یا لوپوس دیسکوئید پیشرفت کرده است.
لوپوس ناشی از دارو یا لوپوس دارویی
علائم لوپوس سیستمیک در حدود ۱۰ درصد از افراد به دلیل واکنش به برخی از داروها ایجاد میشود. حدود ۸۰ دارو باعث ایجاد این بیماری میشوند که برخی از آنها شامل داروهای ضد تشنج، ضد فشار خون، داروهای تیروئیدی، آنتیبیوتیکها، ضد قارچها و قرصهای ضد بارداری خوراکی هستند. لوپوس ناشی از دارو معمولا بعد از قطع مصرف دارو بهبود پیدا میکند.
لوپوس نوزادی
بیشتر نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به لوپوس سیستمیک سالم هستند، با این حال حدود ۱ درصد از نوزادانی که مادران آنها مبتلا به یکی از انواع لوپوس بودند، به لوپوس نوزادی مبتلا میشوند. این زنان ممکن است علائم لوپوس سیستمیک یا سندرم شوگرن داشته باشند اما هیچگونه علائمی را نشان ندهند.
بیماری سندرم شوگرن یکی دیگر از بیماریهای خودایمنی است که معمولا همراه با لوپوس اتفاق میافتد و علائم اصلی آن خشکی چشمها و دهان است. نوزادان مبتلا به لوپوس نوزادی در زمان تولد علائمی مثل ضایعات پوستی (لکه، دانه قرمز یا هر ضایه دیگر)، مشکلات کبدی و حدود ۱۰ درصد آنها کمخونی دارند.
ضایعات پوستی معمولا بعد از چند هفته از بین میروند. برخی از نوزادان دچار نقص مادرزادی قلبی میشوند که در آن قلب نمیتواند عمل پمپاژ طبیعی و ریتمیک را تنظیم کند و به یک ضربانساز نیاز دارند. این اتفاق میتواند یک وضعیت تهدید کنندهی زندگی برای نوزادان مبتلا به لوپوس باشد.
زنان مبتلا به لوپوس یا سایر اختلالات خودایمنی باید در زمان بارداری تحت مراقبت پزشک قرار بگیرند.
علائم و نشانه های لوپوس چیست؟
علائم لوپوس در دو فرد مبتلا به لوپوس کاملا مشابه نیست و ممکن است به طور ناگهانی یا بهآرامی ظاهر شود و خفیف یا شدید، موقت یا دائمی باشد. بیشتر افراد مبتلا به لوپوس علائم خفیف دارند که برای مدت زمان کوتاهی بدتر یا حتی ناپدید میشوند. علائم و نشانههای لوپوس که هر فرد تجربه میکند به این که کدام سیستمهای بدن درگیر است، بستگی دارد. به طور کلی شایعترین علائم و نشانههای بیماری خودایمنی لوپوس عبارت است از:
- خستگی و درد عضلانی
- تب
- از دستدادن اشتها و کاهش وزن
- درد، خشکی و تورم مفاصل و ماهیچهها
- ضایعهی پروانهای شکل روی صورت در ناحیهی گونهها و پل بینی یا وجود ضایعات در سایر قسمتهای بدن
- دانه های قرمز روی پوست که با قرار گرفتن در معرض آفتاب ظاهر شده یا بدتر میشوند (حساسیت به نور)
- کاهش جریان خون به دست و پا و سفید یا آبیشدن انگشتان (پدیده رینود)
- زخم دهان
- تنگی نفس
- درد قفسه سینه در اثر تنفس عمیق
- خشکی چشمها
- ریزش مو
- سردرد، گیجی و از دستدادن حافظه
التهاب ناشی از لوپوس میتواند بر روی بسیاری از مناطق بدن تأثیر بگذارد از جمله:
مناطق درگیر لوپوس | علائم آنها |
---|---|
پوست | جوش پروانهای روی گونه و بینی و ایجاد لکه پوستی با قرار گرفتن در معرض نور |
سیستم اسکلتی عضلانی | درد و تورم مداوم در مفاصل مختلف بهخصوص مچ دست و زانو |
کلیه | ایجاد لوپوس نفریت با علائمی مانند تورم پاها به دلیل احتباس مایعات، فشار خون بالا و خون در ادرار |
خون و عروق خونی | کمخونی، علائم خستگی و رنگ پریدگی |
سیستم عصبی | سردرد، سرگیجه، تشنج و اختلال شناختی (مه لوپوس) |
بافت استخوانی (نکروز آواسکولار) | شکستگیهای کوچک استخوانی و در نهایت فروپاشی استخوان |
علائم بیماری لوپوس در زنان
زنان خیلی بیشتر از مردان (به خصوص در سنین ۱۵ تا ۴۵ سالگی) به لوپوس مبتلا میشوند. علائم شایع لوپوس در زنان شامل خستگی، بثورات پروانهای در سراسر گونهها و بینی، درد و سفتی مفاصل، تب و کاهش وزن است.
زنان همچنین ممکن است عوارضی را در دوران بارداری تجربه کنند. احتمال سقط جنین در زنان مبتلا به لوپوس، خطر ابتلا به فشار خون بالا در دوران بارداری (پره اکلامپسی) و زایمان زودرس از مهمترین عوارض لوپوس در بارداری هستند. برای کاهش خطر این عوارض معمولا پزشکان توصیه میکنند که بارداری را تا زمانی که بیماری برای حداقل ۶ ماه تحت کنترل باشد به تاخیر بیاندازید.
علائم بیماری لوپوس در مردان
اگرچه لوپوس در مردان شیوع کمتری دارد اما وقتی اتفاق میافتد میتواند علائم شدیدتری را ایجاد کند. خستگی شدید، درد مفاصل و ضعف عضلانی بیشتر از زنان، کمخونی و نارسایی کلیه از علائم لوپوس در مردان هستند.
علائم بیماری لوپوس در کودکان
علایم لوپوس در کودکان میتواند متفاوت و تهاجمیتر باشد. کاهش اشتها و کاهش وزن، حساسیت شدید به نور خورشید، تورم در پاها و اطراف چشم و مشکلات عصبی مانند سردرد و تشنج از علائم لوپوس کودک هستند. به دلیل درگیر شدن اندامهای حیاتی در کودکان، تشخیص و مدیریت سریع لوپوس بسیار مهم است.
علائم لوپوس خفیف
افراد مبتلا به علائم لوپوس خاموش یا خفیف ممکن است فقط چند علامت مانند بثورات پوستی یا درد مفاصل را داشته باشند. اما در برخی افراد لوپوس میتواند به اندامهای ضروری از جمله کلیه و مغز آسیب برساند.
علائم شعله ور شدن لوپوس بدخیم
علائم لوپوس میتواند خفیف باشد و بعد از مدتی ظاهر شود یا آنقدر شدید باشد که فرد را اذیت کند و باعث ایجاد لوپوس بدخیم شود. معمولا نشانههای شعلهور شدن لوپوس شامل تب، خستگی بیدلیل و متورمشدن یا درد مفاصل هستند که نیاز به مراجعه به متخصص دارند.
علت بیماری لوپوس چیست؟
زمانی که سیستم ایمنی بدن به بافتهای سالم حمله میکند، لوپوس اتفاق میافتد. احتمال دارد که لوپوس ریشه ژنتیکی و محیطی داشتهباشد. به این صورت که فرد مستعد به لوپوس از نظر ژنتیکی با قرار گرفتن در معرض یک عامل محیطی علائم لوپوس را نشان میدهد. مهمترین عوامل خطر ابتلا به لوپوس عبارت است از:
- قرار گرفتن در معرض نور خورشید
- ابتلا به انواع عفونتها
- قرار گرفتن در معرض دود تنباکو
- مصرف برخی داروها مثل داروهای فشار خون، ضد تشنج و آنتیبیوتیکها (افراد مبتلا به لوپوس ناشی از دارو معمولا بعد از قطع مصرف دارو بهبود مییابند)
- فعالیت هورمونی
- جنسیت (لوپوس در زنان رایجتر است)
- سن (بیشتر در سنین ۱۵ تا ۴۵ سالگی)
- نژاد (لوپوس در نژادهای آفریقایی-آمریکایی، اسپانیایی و آسیایی-آمریکایی رایج است)
- سابقهی خانوادگی (احتمال بروز این بیماری در فردی که یکی از نزدیکان درجه اول یا دوم آن مبتلا به لوپوس است، بیشتر است)
- برخی پزشکان معتقدند که تغییر در کروموزوم جنسی X باعث ایجاد لوپوس میشود.
لوپوس را چگونه تشخیص می دهند؟
به دلیل تشابه لوپوس به سایر بیماریها، تشخیص افتراقی این بیماری اهمیت زیادی دارد. باتوجه به اینکه انواع بیماریها میتوانند علائم مشابهی با لوپوس داشتهباشند، مرکز پزشکی روماتولوژی برای تائید تشخیص لوپوس از یک طرح طبقهبندی استاندارد استفاده میکند. اگر فرد حداقل ۴ مورد از ۱۱ مورد زیر را داشتهباشد، پزشک به بیماری لوپوس شک میکند:
- بثورات پروانهای شکل که در سراسر گونهها و بینی
- ضایعات پوستی یا دیسکوئیدی: لکههای قرمز پوستی گسترده
- حساسیت به نور: پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، خارش پوستی ظاهر میشود
- زخم دهانی یا بینی
- آرتریت (التهاب مفصل) غیر فرسایشی: استخوانها در اطراف مفاصل از بین نمیروند، اما در ۲ یا بیشتر مفاصل محیطی، حساسیت، تورم یا تجمع مایع وجود دارد.
- التهاب پوشش اطراف قلب (پریکاردیت) یا ریهها (پلوریت)
- اختلالات کلیه
- اختلالات عصبی مثل تشنج، اختلالات روانی یا مشکل در تفکر و استدلال
- اختلالات هماتولوژیک (خونی): کمخونی همولیتیک همراه با کاهش تعداد گلبولهای سفید و پلاکتها
- اختلالات سیستم ایمنی: وجود آنتیبادی علیه DNA و کاردیولیپین (فسفولیپیدی برای لختهشدن خون)
- مثبت شدن تست ANA: بدون استفاده از هر گونه دارو تست ANA مثبت میشود.
با این وجود بعضی از افراد با بیماری لوپوس خفیف شناسایی نمیشوند زیرا علائم و نشانههای لوپوس اختصاصی نیستند و برخی از آزمایشهای خون میتواند باعث تشخیص لوپوس مثبت کاذب شود؛ زیرا افراد سالم میتوانند آنتیبادیهای مشابه با کسانی که بیمار هستند داشته باشند.
متخصص روماتولوژی با در نظر گرفتن علائم، معاینات بالینی و سابقهی پزشکی فرد و خانواده او میتواند لوپوس را تشخیص دهد و ممکن است آزمایش خون و سایر آزمایشهای پاراکلینیکی را درخواست کند:
- آزمایش خون: آزمایش آنتیبادیهای ضد هسته، آنتیبادی ضد فسفولیپید، آنتیبادی ضد DNA، آنتیبادی ضد dsDNA، آنتیبادی علیه اسمیت، اندازهگیری سطح سرمی کمپلمانها
- آزمایش ادرار: تعداد پروتئینها، گلبولهای قرمز وسفید
- بیوپسی: بیوپسی از پوست و کلیه
- اشعه ایکس: نشان دادن اندامهای تحت تاثیر بیماری
بیماری بافت همبند مختلط
این بیماری با همپوشانی علائم لوپوس، اسکلروز، پلیمیوزیت و وجود آنتیبادیهای Anti-RNP با تیتر بالا مشخص میشود و تشخیص این بیماری سخت و پیچیده است.
بیماری های نامشخص بافت همبند
افراد مبتلا به این بیماری علائم ابتلا به یک بیماری خودایمنی را دارند اما مانند لوپوس و بیماری بافت همبند مختلط معیار طبقهبندی شده در بیماریهای بافت همبند را ندارد.
اسکلروز سیستمیک
پدیدهی رینود همراه با رفلاکس معده به مری در بیماران اسکلروز دیده میشود اما این علائم اختصاصی نیست و ممکن است در مبتلایان به لوپوس و افراد سالم هم مشاهده شود.
سندرم شوگرن
بیماران مبتلا به شوگرن اختلالات نورولوژیک و ریوی مشابهای با لوپوس دارند، با این تفاوت که مبتلایان به شوگرن علائمی مانند ورم ملتحمه چشم، خشکی دهان و ناراحتی در غدد بزاقی دارند و آنتیبادیهای ضد Ro و La مختص این بیماری است.
واسکولیت
ضایعات پوستی، نوروپاتی و نارسایی کلیوی در لوپوس ممکن است مشابه با واسکولیت عروق کوچک و متوسط باشد. با این وجود در این نوع واسکولیت تست ANA منفی است و این بیماران دارای آنتیبادی علیه آنتیژن سیتوپلاسمی نوتروفیل هستند.
سندرم بهجت
آفتهای دهانی، بیماری التهابی چشم، بیماری عروقی و آرتریت هم در بیماران مبتلا به بهجت و هم در بیماران لوپوس وجود دارد. اما بیشتر بیماران مبتلا به سندرم بهجت مرد هستند و آنتیبادی ANA ندارند. همچنین اختلالات عروق کوچک، متوسط و بزرگ بیشتر در سندرم بهجت دیده میشود.
درماتومیوزیت و پلی میوزیت
معمولا درجات خفیفی از میوزیت (التهاب بافت همبند همراه با تغییرات تخریبی در ماهیچه) در مبتلایان به لوپوس دیده میشود، در حالی که بیماران مبتلا به درماتومیوزیت و پلی میوزیت دچار ضعف شدید عضلانی میشوند و ۳۰ درصد از آنها دارای آنتیبادی ANA هستند در صورتیکه تقریبا همهی افراد مبتلا به لوپوس این آنتیبادی را دارند.
بیماری استیل بالغین
تظاهرات بالینی مثل تب، التهاب و درد مفاصل و لنفادنوپاتی (تورم غدد لنفاوی) در بیماران مبتلا به هر دو بیماری دیده میشود. با این تفاوت که بیماران مبتلا به لوپوس دارای لکوپنی و آنتیبادی ANA هستند اما مبتلایان به استیل بالغین آنتیبادی ANA ندارند و دارای لکوسیتوز هستند.
بیماری کیکوچی
علائم بیماری کیکوچی شامل درد عضلات و مفاصل با شیوع کمتر هپاتواسپلنومگالی (بزرگی کبد و طحال) است. از نظر علائم بالینی این بیماری شباهتهایی با لوپوس دارد اما معمولا درمان آن بهخوبی انجام میگیرد و تشخیص دقیق آن بر اساس نمونهبرداری از غدد لنفاوی که تجمع سلولی در بافت را نشان میدهد، صورت میگیرد.
بیماری سرم
علائم مشابه بیماری سرم با لوپوس شامل تب، لنفادنوپاتی (تورم غدد لنفاوی)، تظاهرات پوستی، آرتریت و در موارد شدید نتایج سنجش پروتئینهای کمپلمان غیر طبیعی است اما بر خلاف لوپوس آنتیبادی ANA در این بیماران منفی است.
فیبرومیالژیا
علائمی مثل درد عضلات و مفاصل و خستگی در هر دو بیماری دیده میشود اما آرتریت، ضایعات حساس به نور و درگیری ارگانهای داخلی در فیبرومیالژیا دیده نمیشود. فیبرومیالژیا بیشتر در افراد مبتلا به بیماریهای روماتوئیدی سیستمیک وجود دارد بنابراین بیماران مبتلا به لوپوس هم ممکن است فیبرومیالژیا داشتهباشند.
انواع عفونت ها
عفونتهای ویروسی مانند سیتومگالوویروس، ویروس هپاتیت B و C و برخی باکتریها مانند سالمونلا و توبرکلوزیس میتوانند علائمی شبیه به لوپوس را ایجاد کنند. علت عفونت ویروسی را میتوان با انجام آزمایش تشخیص داد.
مولتیپل اسکلروزیس (بیماری MS)
برخی از بیماران مبتلا به لوپوس علائم آسیب عصبی دارند. التهاب عصب بینایی و سندرم هرمی (پیرامیدال) مشخصهی اصلی بیماری MS هستند که با MRI تشخیص داده میشود.
درمان لوپوس چیست؟
در حال حاضر برای بیماری لوپوس درمان اختصاصی وجود ندارد اما افراد مبتلا به لوپوس میتوانند علائم و عوارض بیماری را با تغییر سبک زندگی و دارودرمانی کنترل کنند. هدف از کنترل لوپوس، کاهش درد و تورم، تنظیم فعالیت سیستم ایمنی، تنظیم تعادل هورمونی، کاهش و جلوگیری از آسیب مفاصل و اندامها، کنترل فشار خون، کاهش خطر ابتلا به عفونت و کنترل کلسترول خون است.
داروهای لوپوس
درمان دارویی تنها با تجویز و صلاحدید پزشک انجام میشود. داروهای لوپوس شامل کورتیکواستروئیدها، داروهای ضد مالاریا، داروهای سرکوبکنندهی سیستم ایمنی و داروهای بیولوژیک هستند:
- داروهای ضد التهاب کورتیکواستروئید: آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و سولینداک
- داروهای ضد مالاریا: هیدروکسی کلروکین (روی سیستم ایمنی اثر میگذارد و از عود لوپوس جلوگیری میکند)
- داروهای سرکوبکنندهی سیستم ایمنی: آزاتیوپرین، مایکوفنولات موفتیل و متوتروکسات
- داروهای بیولوژیک: مانند بلیموماب وریتوکسی مب
- قرص هیدروکسی کلروکین سولفات
درمان لوپوس با خون بند ناف
مطالعات اخیر نشان میدهند که سلولهای بنیادی خون بند ناف ممکن است یک راه درمانی جدید برای درمان لوپوس ارائه دهند. این سلولها دارای خواص تقویتکننده سیستم ایمنی هستند و میتوانند به تنظیم مجدد سیستم ایمنی کمک کنند. بهطور کلی، مهمترین کاربرد خون بند ناف این است که پیشرفت بیماری و شدت علائم لوپوس را با تقویت سیستم ایمنی بدن کاهش میدهد.
درمان خانگی لوپوس
به غیر از دارودرمانی، اقدامات زیر هم ممکن است به کاهش درد یا کاهش بروز لوپوس کمک کند:
- مدیتیشن، مراقبه، یوگا و تای چی
- انجام منظم ورزش
- پرهیز از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید
- پرهیز از استرس
بعضی از افراد از مکملهای گیاهی استفاده میکنند که متخصصان در مورد ایجاد مسمومیت با داروهای گیاهی هشدار دادند، بنابراین حتما قبل از استفاده از داروهای گیاهی با پزشک متخصص مشورت کنید.
تغذیه مناسب بیماری لوپوس: برای درمان لوپوس چه بخوریم؟
حفظ یک رژیم غذایی متعادل و مغذی میتواند به مدیریت علائم و کاهش التهاب بیماران لوپوس کمک کند. موارد زیر از مهمترین و پرخاصیتترین مواد غذایی برای بیماران هستند:
- میوهها و سبزیجات
- غلات کامل مانند برنج قهوهای و نان گندم
- ماهی و مرغ
- اسیدهای چرب امگا ۳
- غذاهای کم سدیم
مبتلایان بیماری خود ایمنی لوپوس همچنین باید از مصرف برخی غذاها مانند غذاهای فرآوریشده و پر چرب و همچنین موارد خاص مانند سیر و آلبالو پرهیز کنند.
عاقبت بیماری لوپوس: آیا بیماری لوپوس خطرناک است؟
بله، لوپوس به دلیل آسیبی که به اندامهای مختلف بدن وارد میکند میتواند خطرناک باشد. در افرادی که دچار نارسایی کلیه، بیماری قلبی عروقی و عفونتهای شدید شدند، خطر تهدید زندگی وجود دارد. به همین دلیل افراد مبتلا به لوپوس باید تحت نظر پزشک باشند.
علائم | علت | درمان |
---|---|---|
تب | وراثت | مدیتیشن، مراقبه، یوگا و تای چی |
ضایعهی پروانهای شکل روی صورت | محیط | ورزش منظم |
از دستدادن اشتها و کاهش وزن | نژادهایی مثل نژاد آفریقایی-آمریکایی، اسپانیایی و آسیایی-آمریکایی | پرهیز از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید |
درد، خشکی و تورم مفاصل و ماهیچهها | سن و جنسیت | دارو درمانی |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
لوپوس یک بیماری خودایمنی است که با بثورات پوستی روی صورت، درد مفاصل و خستگی شدید مشخص میشود. علت این بیماری میتواند ترکیبی از وراثت و محیط باشد و انتخاب روش درمان لوپوس به علت ایجاد و نوع بیماری بستگی دارد. اگر نشانههایی از بيماري لوپوس را دارید، به دکتر متخصص داخلی یا دکتر روماتولوژی مراجعه کنید. در دکترتو میتوانید با بهترین پزشکان در شهر خود آشنا شوید و علاوهبر دریافت نوبت ویزیت حضوری از دکتر داخلی آنلاین یا دکتر روماتولوژی آنلاین مشاوره بگیرید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام خسته نباشید ۲۱ سالم هست ببخشید ایا لوپوس باعث نزدیک بینی یک چشم میشود تو رو خدا جوابم رو بدین از بس برای بیماریام از روستارفتم شهر دکتر دیگه خستم من یه متنی توی تلویزیون با فاصله ۳و نیم الی ۴ متر رو با چشم چپم میتونم بخونم ولی با چشم راستم تار میبینمش و نمیتونم بخونمش ولی وقتی عینک مامانم رو به چشم راستم میزنم با عینک دیگه متن رو مثل همین چشم چپم خوب میبینم ایا ممکنه خوده این یک موردی که براتون توضیح دادم خدایی نکرده علائمی از داشتن لوپوس باشه یا ایم یک مورد به لوپوس مرتبط نیست
سلام
نزدیکبینی (میوپیا) معمولاً به دلیل تغییرات ساختاری در چشم ایجاد میشود و به طور مستقیم با لوپوس ارتباط ندارد. اما لوپوس میتواند مشکلات چشمی مانند التهاب یا آسیب به عروق چشم ایجاد کند که ممکن است بر بینایی تأثیر بگذارد. تاری دید در یک چشم ممکن است ناشی از مشکلات دیگری مانند استرابیسم (چشمچپ بودن)، تغییرات در نسخه عینک یا مسائل دیگر باشد. پیشنهاد میکنم به یک چشمپزشک مراجعه کنید تا مشکل دقیق بررسی و درمان شود.
متخصص چشم
سلام خسته نباشید روپوس هم مثل لوپوس علائمش یافرق داره
سلام
بیماری روپوس نداریم
همان لوپوس است که اشتباه شده است
سلام هفت ساله دارو برای لوپوس میخورم صورتم کک ومک زیادداره ازبیماریه یاازدارو
سلام
از هردو مورد می تواند باشد
از چه داروهایی استفاده می کنید؟
سلام،من طحالم رو حدود نه ساله که برداشتم بخاطر یه توده که چسبیده بود بهش ،و حدود دو ساله بیماری لوپوس ماهیچهای دارم،واقعا خیلی درد میکشم ،خواستم بدونم که بخاطر طحال نداشتنم هس که این بیماری رو گرفتم یا نه،در ضمن من حدود شش تا سقط هم داشتم.ممنون میشم جواب بدین
سلام
بهر حال اسپلینکتومی می تواند روی سیتم ایمنی تاثیر بگذارد
ولی این بیماری بیشتر جنبه ژنتیکی دارد
اگر فرد در کروموزومهای خود زمینه ژنتیکی را داشته باشد برخی عوامل محیطی همانند عفونتها، بعضی داروها و قرارگیری زیاد در معرض نور آفتاب بروز بیماری را تسریع میکنند. سابقه خانوادگی در ۴ درصد از بیماران مبتلا به لوپوس دیده میشود که نشاندهنده تأثیر عوامل ژنتیکی در بروز بیماری است.
سلام
کسی که لوپوس داره میتونه لیزر موهای زائد انجام بده ؟
واینکه لوپوس من روی کلیه هم تاثیر گذاشته
وداروی مایفورتیک ،پردنیزولون ده میلی گرم ،انالاپریل ده میلی گرم مصرف میکنم
سلام
ترجیحا تا کنترل لوپوس لیزر نکنید
تشخیص افتراقی لوپوس ارزنده و سپاس بابت مطالب علمی سایت دکتر تو
سلام و سپاس از توجه شما دوست عزیز
سلام من خانمی ۲۶ ساله هستم سوال من خیلی ضروری هست و از نگرانی دارم آب میشم غصه میخورم
دوماه پیش رفتم کربلا آفتاب و هوای گرم و مخصوصا دادن غذا های گرم مثل بادمجان در اون جا و همچنین چون پوستم چربه با نظر دکتر شوینده کرم نرم کننده و ضد آفتاب مخصوص پوست چربم مدام اون جا مصرف میکردم و یکی دوبارم مکمل غذایی خوردم تا این که برگشتم اول اوکی بود یک روز بعد با خوردن گرمی جات زیاد قسمت زیر چشم حالت قرمز شده بود و با گرما میخارید بعد که غذاهای حساسیت زا را ترک کردم کمرنگ میشد خوب میشد خارشم نداشت البته این اول یک طرف صورتم بود بعد دوباره داخل یه غذایی گردو بود خوردم طرف دیگه صورتم همین جوری شد نه همه جا فقط زیر چشم دکتر دید گفت حساسیت شدید و گرما زدگیه یه کرم خارش حساسیت داد با یک قرص
طی یک هفته مصرف کاملا خوب شد خداروشکر و الحمد الله خوبه دیگه اون علائم خارش قرمزی نیست منتها دکتر برام آزمایشم نوشته بود که قبل از مصرف دارو ها دادم جواب آزمایش نابودم کرده تقریبا آزمایش همه چی بود همه چی خوب بود خداروشکر غیر از آنزیم های کبدی و تست نور حساسیت آنزیم های کبذی ast=44 که کنار دو تای اولی های خورده بود ولی سومی نرمال بودalt=74alp=66دکترم کاملا متعجب بود با وجود ورزشکار بودن داشتن تغذیه مناسب نخوردن الکل غیره چرا بایذ این جوری باشه حتی گرما زدگی بالا را هم دلیل ندونستن گفتن امکانش هست آزمایشگاه اشتباهی کرده باشه مجدد آزمایش نوشتن در کنارش چیزی که خیلی داغونم کرد تست Ana=1/320 که گفتن اینم مثبت شده و شما لوپوس داری هیچ علائمی ندارم فقط همون حساسیته بود که خداروشکر اونم رفع شد و الان فقط موندم نتیجه آزمایشم
میشه راهنمایم کنید مجدد آزمایش میخوام برم بدم از نگرانی دارم ممیرم برای تشخیص لوپوس خدایی نکرده باید چه گلی به سرم بگیرم خداروشکر به نور خورشیدم حساس نیستم جز چشام اونم تو نور زیاد اون حالت پروانه ای رو هم نمیدونم ولی فکر میکنم نداشتم خداروشکر درد تورم این ها هم نبوده اما دکتر این جوری گفتن دکتر پوستم هستند علت جویا شدم گفتن من نمیدونم برو از دکتر داخلی بپرس واقعا موندم میشه کمکم کنید درضمن جوش های هورمونی هم زدم به مرور زمان که هر دو طرف صورت شد اول یک طرف بود زیر چانه ها الان با نزدیکی به پریودی اون جوشا درد ناک میشه و بعد پریودی کم رنگ میشع
خیلی ممنونم
سلام
آیا خارش شدید پوست بدن هم از علائم لوپوس است؟؟