قرص ترازودون چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

ترازودون (ترازولکس) یک داروی ضد افسردگی است که برای درمان اختلال افسردگی عمده، اختلالات اضطرابی و بی‌خوابی استفاده می‌شود. این دارو برای بزرگسالان با تجویز متخصص روانپزشکی قابل استفاده است و ممکن است عوارض جانبی رایجی مثل خشکی دهان، استفراغ و سردرد را به همراه داشته باشد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 10 دقیقه
قرص ترازودون چیست؟ کاربرد و عوارض مصرف آن

ترازودون یک داروی ضد افسردگی است که برای درمان علائم افسردگی، اضطراب یا ترکیبی از افسردگی و اضطراب استفاده می‌شود. این دارو با افزایش سطح سروتونین و نورادرنالین کار می‌کند تا به بهبود اختلالاتی مانند خلق و خوی پایین، بی‌خوابی و تمرکز ضعیف کمک کند. اگر افسردگی یا علائم آن را دارید، بهتر است ابتدا به دکتر روانشناس مراجعه کنید. برای تجویز دارو روانشناس شما را به روانپزشک ارجاع خواهد داد. اگر به دنبال متخصص باتجربه هستید، به سایت دکترتو مراجعه کنید و با خواندن نظرات مراجعین، متخصص مورد نظرتان را پیدا کنید. در وبسایت نوبت‌دهی آنلاین دکترتو می‌توانید از بهترین پزشکان در سراسر ایران نوبت دریافت کنید. همچنین برای آگاهی از نحوه مصرف و عوارض این دارو می‌توانید از مشاوره دارویی کمک بگیرید.

ترازودون (ترازولکس) چیست؟

داروی ترازودون نوعی داروی ضد بازدارنده سروتونین است که به بهبود خلق‌و‌خو، اشتها، سطح انرژی و همچنین کاهش اضطراب و بی‌خوابی مربوط به افسردگی کمک‌می‌کند. ترازودون عوارض جانبی معمولا خفیف اما عوارض جدی احتمالی شامل ضربان قلب سریع، مشکلات بینایی و افزایش افکار خودکشی را به همراه دارد.

شناسنامه داروییتوضیحات
ترازودون چیست؟ترازودون مشتق تریازولوپیریدین از آنتاگونیست‌های گیرنده سروتونین و مهار کننده‌های جذب مجدد (SARIs) از داروهای ضد افسردگی است و در بزرگسالان استفاده می‌شود.
نام عمومی داروترازودون به انگلیسی Trazodone
نام تجاریدسیرل، Trittico
نوع داروترازودون یک مهار کننده جذب سروتونین است که برای درمان اختلال افسردگی عمده استفاده می‌شود
فرمول شیمیاییC19H22ClN5O
دسته بندی بارداریدسته c، مطالعه کافی و کنترل‌شده‌ای روی زنان باردار وجود ندارد
نیمه عمر۵ تا ۱۳ ساعت
دفع داروادرار
مکانیسم اثرترازودون انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، نورادرنالین، دوپامین، استیل کولین و هیستامین را کاهش می‌دهد.
بهترین شرایط نگهداریدر دمای اتاق‌، دور از رطوبت و گرما نگهداری شود
نحوه مصرفمصرف یک دوز قرص حداکثر ۳۰۰ میلی‌گرمی ۱ یا ۲ بار در روز
اشکال داروییقرص و کپسول فقط با نسخه پزشک
داروهای هم گروهنفازودون
اطلاعات دارویی ترازودون

نحوه مصرف داروی ترازودون چگونه است؟

پیش از شروع مصرف داروی ترازودون و قبل از هر بار مصرف مجدد راهنمای مربوط‌به مصرف دارو را مطالعه‌کنید. داروی ترازودون را به‌صورت خوراکی، طبق دستور پزشک، معمولا ۱ یا ۲ بار در روز مصرف کنید. در‌صورتی‌که از بی‌خوابی رنج می‌برید و این دارو را تنها یکبار در روز مصرف می‌کنید، استفاده از دارو را به قبل از خواب موکول کنید.

اگر داروی ترازودون را ۲ بار در روز مصرف می‌کنید، بهتر است یک دوز آن را پیش از خواب استفاده‌کنید. با‌دقت از دستورات پزشک پیروی کنید. برای کاهش ابتلا به عوارض جانبی این دارو، ممکن است پزشک شما تشخیص بدهد ابتدا دوز کمتری مصرف‌کنید و سپس دوز مصرفی دارو را به‌تدریج افزایش دهد.

داروی ترازودون را دقیقا طبق تجویز پزشک مصرف‌کنید. توجه داشته‌باشید که دوز دارو را خودسرانه به بیشتر از مقدار تجویزی افزایش ندهید. در این‌صورت، نه تنها بیماری شما سریع‌تر بهبود نمی‌یابد، بلکه احتمال ابتلا به عوارض جانبی نیز بیشتر می‌شود.

ممکن است در حدود ۲ تا ۴ هفته طول بکشد تا تاثیرگذاری کامل دارو را مشاهده‌کنید. در‌صورتی‌که بیماری‌تان بهتر نشد یا اوضاعتان وخیم‌تر شد، به پزشک خود اطلاع دهید. برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.

ترازودون (ترازولکس) چیست؟
برای درمان بی‌خوابی، داروی ترازودون قبل از خواب مصرف می‌شود.

بهترین زمان مصرف قرص ترازودون کی است؟

این دارو را باید سر زمان مشخصی مصرف کنید. نیازی به نگرانی در این مورد نیست که صبح باشد یا شب. بهتر است که شب باشد تا گیجی و ناهشیاری شما به آن زمان موکول شود. همچنین اگر برای بی‌خوابی این دارو را مصرف می‌کنید، مصرف قبل از خواب بهترین موقع است.

شرایط نگهداری قرص ترازودون (ترازولکس)

برای نگهداری صحیح داروی ترازومین، آن را در دمای اتاق و به دور از حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان قرار‌دهید. همچنین دارو را در حمام نگهداری نکنید. توجه داشته‌باشید که داروی منقضی‌شده را دور بریزید.

قطع ناگهانی ترازودون مجاز است؟

حتی در‌صورتی‌که احساس کردید بیماری‌تان رو به بهبود است، مصرف داروی ترازودون هیدروکلراید را بدون تشخیص پزشک متوقف نکنید. به یاد داشته‌باشید که هر روز در زمان مقرر دارو را مصرف‌کنید. استفاده از دارو را بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید، زیرا در این‌صورت ممکن است به عوارضی مانند اضطراب، آشفتگی و مشکل در خواب مبتلا شوید.

استرس و اضطراب داری و نمی‌دونی چطور درمانش کنی؟

همین الان با بهترین متخصص مشورت کن.

موارد مصرف ترازودون: قرص ترازودون برای چیست؟

قرص ترازودون برای درمان اختلال افسردگی عمده (MDD) و افسردگی تک قطبی تولید شده است. این دارو به عنوان درمان‌ کمکی در اختلال وابستگی به الکل، درمان اضطراب و اختلالات خواب مانند بی‌خوابی هم کاربرد دارد. قرص ترازودون برای موارد زیر هم کاربردی است:

  • بهبود آلزایمر
  • درمان اضطراب و وسواس حاد
  • کاهش علائم افسردگی
  • درمان بی‌خوابی
  • ترک کوکائین
  • ترک الکل
  • پیشگیری از میگرن

متن انگلیسی:
Trazodone works by increasing the amount of serotonin within the brain. The increased levels of serotonin are believed to affect sleep, mood disorders, pain, and other conditions.
ترجمه فارسی:
ترازودون با افزایش مقدار سروتونین در مغز کار می‌کند. اعتقاد بر این است که افزایش سطح سروتونین روی خواب، اختلالات خلق و خو، احساس درد و سایر شرایط تأثیر می‌گذارد.

به نقل از سایت poison

ترازودون برای افسردگی

ترازودون یا قرص ترازولکس یک داروی ضد افسردگی خوراکی است که روی انتقال‌دهنده‌های عصبی در مغز که اعصاب برای برقراری ارتباط با دیگر اعضای بدن از آنها استفاده می‌کند، تأثیر می‌گذارد. انتقال‌دهنده‌های عصبی اصلی استیل کولین، نوراپی نفرین، دوپامین و سروتونین هستند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند که عدم تعادل بین انتقال‌دهنده‌های عصبی مختلف علت افسردگی است. اگرچه مکانیسم دقیق عمل ترازودون ناشناخته است، اما احتمالا با مهار جذب سروتونین توسط اعصاب در مغز، نشانه های افسردگی را بهبود می‌بخشد.

ترازودون و آلزایمر

داروی ترازودون هیدروکلراید با کاهش سرعت عملکرد شناختی، تأثیر مثبتی بر زوال عقل مرتبط با بیماری آلزایمر (AD) نشان داده است. ترازودون و حافظه اثرات خود را با افزایش طول موج خواب می‌گذارند.

از ۱۶ فرد مورد مطالعه، ۷ مورد هیچ تاثیری از ترازودون بر شناخت انسان نشان نداند در حالی که ۵ مورد اثر مثبت خود را با کاهش عملکرد شناختی در بهبود زوال عقل یا آلزایمر و ۴ مورد اثر منفی با اختلال در عملکرد شناختی نشان دادند.

قرص ترازودون برای چیست؟
ترازودون یا قرص ترازولکس می‌تواند روی عملکرد شناختی مغز تاثیر بگذارد.

ترازودون برای زود انزالی (قرص ترازودون و نعوظ)

مصرف ترازولکس ممکن است در مردان عوارضی مانند نعوظ دردناک یا طولانی‌مدت به وجود آورد که در بعضی مواقع بیشتر از ۴ ساعت طول می‌کشند. در صورت مشاهده‌ی چنین عوارضی، مصرف دارو را قطع کرده و به‌سرعت به پزشک مراجعه‌کنید. در غیر این‌صورت، ممکن است این مشکلات برای همیشه ادامه داشته‌باشند.

ترازودون برای درمان بی خوابی

ترازودون ۲۰ یا ترازودون ۵۰ یکی از داروهای ضد افسردگی و قرص خواب است و برای درمان بی‌خوابی استفاده می‌شود. دوزهای ترازودون به طور کلی برای درمان بی خوابی از ۵۰ تا ۱۵۰ میلی‌گرم استفاده می‌شوند.

با این حال نظریه‌ای از مجله سلامت American family physician وجود دارد که می‌گوید: «ترازودون نباید برای درمان بی‌خوابی استفاده شود. ترازودون تعداد بیداری‌های شبانه را کاهش می‌دهد و ممکن است کمی کیفیت خواب ذهنی را بهبود بخشد، اما زمان خواب کلی، کارایی خواب (نسبت زمان خواب به زمان در رختخواب)، تاخیر خواب یا زمان بیدار شدن پس از شروع خواب را بهبود نمی‌بخشد.»

دوز مصرفی قرص ترازودون (ترازولکس)

قرص‌های ترازودون دوزهای ۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ میلی گرم دارد. برای افسردگی در بزرگسالان معمولا از ۱۵۰ میلی گرم تا حداکثر ۳۰۰ میلی گرم تجویز می‌شود. در کودکان این دوز باید توسط دکتر و با بررسی تنظیم شود. برای تنظیم دوز به مقدار بیشتر یا کمتر، باید بررسی‌های دقیق‌تری انجام شود.

دوز مصرفی داروی ترازودون به سن، وضعیت بیماری و پاسخگویی بدن شما به درمان بستگی دارد. تجویز و تعیین دوز مصرفی این دارو برای درمان افسردگی یا دیگر اختلالات روانی تنها برعهده روانپزشک است، از‌این‌رو از مصرف خودسرانه دارو جدا خودداری کنید.

به دنبال راهی برای درمان افسردگی هستی؟ همین الان مشاوره بگیر.

عوارض ترازودون (قرص ترازولکس چه عوارضی دارد؟)

از عوارض جانبی داروی ترازودون، می‌توان به تهوع و استفراغ،‌ اسهال، خواب‌آلودگی و دردهای عضلانی، خستگی و گیجی، خشکی دهان، سردرد، تغییر وزن، گرفتگی بینی و تغییر در میل و توان جنسی اشاره کرد. برای از‌بین‌بردن خشکی دهان از آب‌نبات‌ یا آدامس‌های بدون قند استفاده‌کنید یا آب بیشتری بنوشید. برای کاهش خطر سرگیجه و عوارض قرص ترازولکس، به‌آرامی از جایتان بلند شوید. در‌صورتی‌که هر کدام از این عوارض به‌صورت مداوم ادامه داشت یا وخیم‌تر شد، به پزشک یا دکتر داروخانه اطلاع‌دهید.

در‌صورتی‌که پزشک داروی ترازودون را برای شما تجویز کرده‌است، مطمئن باشید فواید آن بیش از مضراتش بوده‌است. همچنین لازم است بدانید اکثر افرادی که داروی ترازودون را مصرف کرده‌اند، هرگز عوارض جدی این دارو را تجربه نکرده‌اند.

اگر عوارض جانبی جدی زیر را مشاهده کردید، به‌سرعت به پزشک خود اطلاع دهید:

  • لرزش
  • کابوس دیدن
  • زنگ زدن گوش
  • مشکل در ادرار کردن
  • مشاهده‌ی خون در ادرار
  • علائم عفونت مانند تب و گلودرد مداوم
  • تنگی نفس
  • درد معده و شکم
  • درد سینه
  • احساس درد در فک
  • درد بازوی چپ
  • بی‌هوش شدن
  • ضربان قلب سریع و نامنظم
  • تشنج
  • درد، ورم یا سرخی چشم
  • گشاد شدن مردمک چشم
  • تغییرات بینایی مانند دیدن رنگین‌کمان در اطراف نور

عوارض خطرناک قرص ترازولکس

در‌صورتی‌که علائم خطرناکی مانند توهم، تب ناگهانی، آشفتگی غیرمعمول، از‌دست‌دادن هماهنگی اعضای بدن یا سرگیجه‌ی شدید را تجربه کردید، در کوتاه‌ترین زمان به پزشک مراجعه کنید. بهتر است حتما لیست کامل داروهای مصرفی‌تان را پزشک خود یا دکتر داروخانه در میان بگذارید.

لازم است بدانید که واکنش آلرژیک جدی در مورد ترازودون نادر است. با‌این‌وجود، اگر واکنش آلرژیک جدی مانند خارش، تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)، گیجی شدید و اختلال تنفسی را تجربه کردید به اورژانس مراجعه کنید و از پزشکتان بخواهید داروی جایگزین تجویز کند.

با‌توجه‌به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضه‌ای برخورد کنید که ذکر نشده‌باشد. در این موارد با پزشک یا دکتر داروخانه مشورت کنید.

ترازودون در دهه ۱۹۶۰ در ایتالیا به عنوان داروی ضد افسردگی توسعه پیدا کرد. اما به دلیل عوارض جانبی منفی از جمله سرگیجه، غش و ضربان قلب نامنظم، در جامعه پزشکی مورد توجه قرار نگرفت. در نهایت متوجه شدند زمانی که در دوزهای پایین تجویز شود می‌تواند اثرات خوبی داشته باشد.

آیا قرص ترازودون چاق کننده است؟

ممکن است با مصرف این دارو با تغییر وزن مواجه شوید. این تغییر وزن می‌تواند به شکل لاغری یا چاق شدن بروز کند. ترازودون و لاغری معمولا به دنبال کاهش اشتها بعد از مصرف دوزهای بالاتر قرص اتفاق می‌افتند. اگر هنگام مصرف ترازودون با تغییر وزن خود مشکل دارید، با پزشک یا داروساز صحبت کنید.

عوارض قرص ترازولکس ۵۰ چیست؟
ترازولکس می‌تواند وابستگی ایجاد کند.

ترازودون و قاعدگی

در موارد نادر، ترازودون ممکن است عوارض جانبی خاصی برای زنان مانند تاخیر در سیکل قاعدگی ایجاد کند. به طور کلی، قرص ترازودون می‌تواند باعث تغییرات هورمونی در مردان و زنان شود. ممکن است باعث تغییر علاقه به فعالیت جنسی یا توانایی جنسی شود. همچنین ممکن است باعث بزرگ شدن سینه، تولید شیر (حتی در صورت عدم شیردهی) یا تغییر در چرخه قاعدگی شود.

ترازودون و ریزش مو

ترازودون ممکن است در موارد نادر منجر به ریزش مو شود. داروهای ضدافسردگی مانند لیتیوم خطر ریزش مو بسیار بیشتری نسبت به ترازودون دارند.

موارد احتیاط مصرف داروی ترازودون

پیش از مصرف داروی ترازودون، در‌صورتی‌که به این دارو حساسیت دارید، موضوع را با پزشک خود یا دکتر داروخانه در میان بگذارید. قبل از استفاده از داروی ترازودون، پزشکتان را در جریان سابقه‌ی پزشکی خود و سابقه‌ی پزشکی خانوادگی قرار‌دهید. سابقه‌ی شخصی یا خانوادگی ابتلا به اختلال دو قطبی، سابقه‌ی شخصی یا خانوادگی اقدام به خودکشی، بیماری‌های قلبی مثل تپش قلب نامنظم یا حمله‌ی قلبی، بیماری‌های کبد، بیماری‌های کلیوی، مشکلات فشار خون و سابقه‌ی شخصی یا خانوادگی گلوکوم از جمله‌ی سوابقی هستند که باید با پزشک خود در میان بگذارید.

سایر مواردی که باید درمورد مصرف داروی ترازودون در نظر بگیرید عبارت‌اند از:

  • داروی ترازودون ممکن است موجب گیجی، ناهوشیاری و تاری دید شما شود که الکل و ماری‌جوانا این حالات را تشدید می‌کند. از رانندگی و فعالیت‌هایی که نیاز به هوشیاری دارند، تا زمانی‌که در هوشیاری کامل به سر ببرید، بپرهیزید.
  • مصرف ترازودون ممکن است موجب افزایش سطح کیوتی QT قلب شود. افزایش سطح کیوتی در بعضی مواقع می‌تواند باعث تپش قلب و بروز علائم دیگری مانند سرگیجه‌ی شدید و بی‌هوشی شود. در صورت بروز این علائم، به‌سرعت نیاز به مراقبت‌های پزشکی خواهید‌داشت.
  • پزشکتان را در جریان ابتلا به بیماری‌هایی مانند مشکلات قلبی خاص (نارسایی قلبی، ضربان قلب آرام، افزایش سطح کیوتی در نوار قلب) و سابقه‌ی خانوادگی بیماری‌های خاص قلبی (افزایش سطح کیوتی در نوار قلب، ایست ناگهانی قلب) قرار‌دهید.
  • سطح پایین پتاسیم و منیزیم در خون نیز ممکن است خطر افزایش کیوتی را افزایش دهد. این خطر در صورت استفاده از داروهای خاصی مانند داروهای ادرارآور و قرص‌های آب یا ابتلا به شرایطی مثل تعریق شدید، اسهال و استفراغ بیشتر شود. با پزشک خود درباره‌ی مصرف ترازودون صحبت کنید.
  • قبل از هر جراحی، همه‌ی داروهایی که مصرف می‌کنید را با پزشک یا دندان پزشک خود در میان بگذارید.
  • سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو حساس‌تر باشند. خواب‌آلودگی، گیجی و افزایش کیوتی از جمله‌ی این عوارض است.
داروی ترازودون خواب آور است؟
ترازودون می‌تواند باعث خواب آلودگی و سرگیجه شود.

موارد منع مصرف ترازودون

اگر اخیرا دچار حمله قلبی شدید یا مشکلات قلبی، کلیوی و کبدی دارید، به بیماری صرع دچار هستید و درمان الکتروشوک درمانی داشتید، قرص ترازولکس یا ترازودون ۱۰۰ و سایر دوزهای آن ممکن است خطر ابتلا به تشنج و عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. در دوران بارداری یا شیردهی هم بهتر است استفاده نشود.

قرص ترازودون در بارداری و شیردهی

استفاده از ترازودون در دوران بارداری می‌تواند علائم موقتی مانند اضطراب، مشکلات تنفسی یا مشکل تغذیه را در نوزادان (بعد از تولد آنها) ایجاد کند. البته همه نوزادان این علائم را نخواهند داشت. ترازودون به مقدار بسیار کمی به شیر مادر منتقل می‌شود و در حال حاضر عوارض جانبی جدی به همراه نداشته است.

قرص ترازودون برای کودکان تجویز میشود؟

کودکان زیر ۱۸ سال معمولا نباید ترازودون مصرف کنند، اما در برخی موارد روانپزشک ممکن است تصمیم بگیرد که ترازودون بهترین دارو برای درمان وضعیت کودک است.

مصرف بیش از حد ترازودون ۱۰۰ یا دوزهای دیگر

مصرف بیش‌ازحد ترازودون در یک روز می‌تواند خطرناک باشد. علائم مصرف بیش‌ازحد ترازودون شامل افت فشار خون (فشار خون پایین که ممکن است منجر به غش شود) و درد قفسه سینه هستند. اگر فردی بیش از اندازه از داروی ترازودون استفاده کرده‌ بود و دچار علائمی مانند بیهوش شدن یا مشکل در تنفس شد، با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید. هنگام مصرف این دارو، فشار خون و ضربان قلب خود را به‌طور منظم اندازه‌گیری کنید و با پزشک خود درباره‌ی نحوه‌ی سنجش و نظارت‌بر فشار خون و ضربان قلب گفت‌وگو کنید.

مصرف بیش از حد ترازودون ضرر دارد؟
مصرف بیش از حد ترازودون می‌تواند باعث بی‌هوشی شود.

تداخلات دارویی ترازودون با داروهای دیگر

یکی از محصولاتی که ممکن است با ترازودون تداخل ایجاد کند، دیگوکسین است. مصرف بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز به همراه داروی ترازودون نیز احتمالا کشنده است. از مصرف بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز مانند موارد زیر در زمان مصرف داروی ترازودون خودداری کنید:

  • ایزوکاربوکسازید
  • لینزولید
  • متیلن بلو
  • موکلوبماید
  • فنلزین
  • پروکاربازین
  • رساگیلین
  • سافینامید
  • سلژیلین
  • ترانیل سیپرومین

بیشتر بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز باید ۲ هفته قبل و بعد از مصرف ترازودون استفاده‌شوند. هنگام شروع یا قطع مصرف این دارو از پزشک سوال کنید. داروهای دیگر در روند خروج این دارو از بدن تاثیر می‌گذارند و درنتیجه ممکن است تاثیرگذاری ترازودون را دستخوش تغییر کنند. از جمله‌ی این داروها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داروهای ضد قارچ آزول مانند ایتراکونازول و کتوکونازول
  • بازدارنده‌های پروتئاز HIV مانند ریتوناویر و ایندیناویر
  • آنتی‌بیوتیک‌های ماکرولید مانند اریترومایسین، ریفامایسین یا ریفامپین
  • داروهایی که برای درمان تشنج استفاده‌می‌شوند، مانند فنی‌توئین

مصرف داروهایی که باعث افزایش سروتین می‌شوند، به‌همراه داروی ترازودون، خطر ابتلا به سندروم سروتین یا مسمومیت سروتین را افزایش می‌دهد. از جمله‌ی این داروها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محصولات غیرقانونی مانند اکستازی
  • هوفاریقون
  • داروهای ضدافسردگی خاصی شامل بازدارنده‌های بازجذب سروتین مانند فلوکستین و پاروکستین
  • بازدارنده‌های بازجذب نوراپی‌نفرین مانند دولوکستین و ونلافاکسین

خطر ابتلا به سندروم سروتین در هنگام آغاز مصرف یا افزایش دوز این داروها بیشتر است.

اشکال داروییعوارضتداخل دارویی
قرص ترازولکس ۵۰ میلی‌گرمتهوعداروهای درمان تشنج
قرص ترازودون داروپخش ۵۰ میلی‌گرماستفراغآنتی‌بیوتیک‌های ماکرولید
قرص ترازودون رازک ۵۰ میلی‌گرماسهالبازدارنده‌های پروتئاز HIV
TRAZODONE HCL 100MG TABخواب‌آلودگیداروهای ضد قارچ آزول
TRAZODONE HCL 50MG TABگیجیبازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز
اطلاعات دارویی ترازودون

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

قرص ترازولکس ترازودون توسط FDA (سازمان غذا و دارو) به عنوان داروی تجویزی روانپزشک برای درمان افسردگی عمده، افسردگی تک قطبی، بی‌خوابی، درمان اضطراب و حملات هراس استفاده می‌شود. همچنین ممکن است برای ترک وابستگی به الکل یا مواد مخدر هم مورد استفاده قرار بگیرد. این دارو برای بزرگسالان (افراد بالای ۱۸ سال) با دوز حداکثر ۳۰۰ میلی‌گرم در روز توصیه شده است و برای زنان باردار، افرادی که بیماری کلیوی و کبدی یا بیماری قلبی دارند، هشدار مصرف دارد.

اگر افسردگی یا علائم اضطراب و بی‌خوابی دارید، بهتر است به دکتر روانپزشک مراجعه کنید. در وبسایت نوبت‌دهی آنلاین دکترتو می‌توانید از بهترین متخصص روانپزشک در سراسر ایران نوبت دریافت کنید. همچنین برای آگاهی از نحوه مصرف و عوارض این دارو می‌توانید از مشاوره دارویی یا مشاوره با دکتر روانپزشک آنلاین کمک بگیرید.

دکترتو مراقب سلامت شماست!

پرسش‌های متداول

قرص ترازودون یا ترازولکس برای درمان اختلال افسردگی عمده (MDD) و افسردگی تک قطبی تولید شده است. این دارو به عنوان درمان‌ کمکی در اختلال وابستگی به الکل، درمان اضطراب و اختلالات خواب مانند بی‌خوابی هم کاربرد دارد.

معمولا مصرف‌کنندگان این دارو، مصرف با دوز کم و افزایش تدریجی دوز مصرف ترازودون را توصیه کردند. برخی افراد دچار گیجی و کابوس شدند اما بیشتر بیماران از این دارو برای درمان بی‌خوابی جواب مثبت گرفتند.

بله، قرص ترازولکس ۵۰ گاهی اوقات برای افرادی که در حال ترک اعتیاد هستند و مشکل بی‌خوابی دارند تجویز می‌شود.

قرص ترازودون 50 توسط FDA (سازمان غذا و دارو) به عنوان داروی تجویزی روانپزشک برای درمان افسردگی عمده، افسردگی تک قطبی، بی‌خوابی، درمان اضطراب و حملات هراس استفاده می‌شود.

عوارض جانبی قلبی عروقی با مصرف بیش از حد ترازودون شامل فشار خون پایین، برادی کاردی، حمله قلبی میوکارد، آریتمی تهدید کننده زندگی و سکته قلبی هستند.

استفاده از آلپرازولام همراه با ترازودون ممکن است عوارض جانبی مانند سرگیجه، خواب آلودگی، سردرگمی و مشکل تمرکز را افزایش دهد. برخی از افراد به ویژه افراد مسن نیز ممکن است دچار اختلال در تفکر، اختلال قضاوت و ناهماهنگی حرکتی شوند.

بله، ترازودون ممکن است شما را خواب آلود کند. به همین دلیل اگر اضطراب و مشکل خواب (بی خوابی) دارید، ممکن است داروی مناسبی باشد.

استفاده از ترازودون یا قرص اعصاب ترازولکس در سگ‌ها معمولا بی‌خطر است و فقط عوارض جانبی خفیف و نادری مانند تحریک یا اضطراب خفیف ایجاد می‌کند. در اکثر موارد، سگ‌ها آرام‌تر یا بی‌حال‌تر از حد انتظار می‌شوند.

داروی زولیپدم برای درمان بی‌خوابی تاثیرات بهتری نسبت به ترازودون 100 یا دوزهای دیگر آن داشته است. باتوجه به اینکه داروهای خواب‌آور ممکن است باعث وابستگی شوند، حتما با تجویز و نظارت پزشک دارو مصرف کنید.

اگر دوز مصرفی داروی ترازومین را فراموش کردید، در اولین زمان ممکن آن را مصرف‌کنید. اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی به یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده‌اید، نیازی به مصرف ۲ برابر داروی ترازومین نیست؛ فقط دوز مقرر را مصرف کنید.

بله، این دارو می‌تواند وابستگی ایجاد کند.

هر دوی این داروها از داروهای ضدافسردگی هستند. ترازودون برای افسردگی ماژور مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما از سرترالین هم برای درمان افسردگی (اما نه شدید) استفاده می‌شود.

امتیاز شما به مقاله:
(4.2از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فاطمه هستم؛ یک مامای 25 ساله که همیشه از به‌روز بودن و آپدیت کردن خودش و دانسته‌هاش در زمینه پزشکی و پیراپزشکی لذت برده. به خاطر همین مسئله، مدتیه که با دکترتو همکاری می‌کنم و درباره موضوعات مختلف بهداشت و درمان مطالعه می‌کنم، می‌نویسم و با شما به اشتراک می‌گذارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره ترازودون

  1. طاهری گفت:

    سلام عرض ادب مادرمن ترازودون باتجویزدکتراعصابشون مصرف می کنند ولی الان یک‌ماهه که نیست این دارووبخاطرتبودش مادرم مجددافسردگی واضطراب وبیقراری پاشون برگشته شمارابخداراهنماییم کنیدازکجامی تونم این قرص راپیداکنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      احتمالا از مراکز هلال احمر پیدا میکنید
      و
      از پزشکتان بخواهید داروی مشابه تجویز کند

  2. میترا گفت:

    سلام وقت بخیر من یکشنبه رفتم دکتر مغز و اعصاب بهم ترازودن داده ولبان وسیپرالکس خارجی و هالوپریدن من خودم شبها کلونازپام میخوردم اونو قطع کرد الان ۳شبه من نخوابیدم حدود ۲۵سال خورده بودم یهو قطع کرده اینطوری شدم و اینکه خیلی سر درد و سر گیجه و افت ضربان دارم دکترم هم تا شنبه نبست لطف کنید کمک کنید من بتونم بخوابم ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      دوز کلونازپام را نصف دوز قبلا که مصرف میکردید ادامه دهید
      تا پزشک مجددا بررسی تان کند

  3. میترا گفت:

    سلام وقت بخیر من یکشنبه رفتم دکتر مغز و اعصاب بهم ترازودن داده ولبان وسیپرالکس خارجی و هالوپریدن من خودم شبها کلونازپام میخوردم اونو قطع کرد الان ۳شبه من نخوابیدم حدود ۲۵سال خورده بودم یهو قطع کرده اینطوری شدم و اینکه خیلی سر درد و سر گیجه و افت ضربان دارم دکترم هم تا شنبه نبست لطف کنید کمک کنید من بتونم بخوابم ممنون

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      نباید این قرص ها ناگهان قطع شود
      فعلا از دوز کمتر کلونازپام استفاده کنید

  4. هوتن گفت:

    عالی،خدا قوت چقدر کامل توضیح داده شده برقرار باشین 🙏

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      و سپاس از همراهی تان
      سالم باشید

  5. فروزان هستم ۸ ساله کلنوزپام استفاده میکنم آیا میتونم ترازودن جایگزین کنم گفت:

    سلام ۸ ساله کلنوزپام استفاده میکنم آیا میتونم ترازودن رو جایگزینش کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام. تجویز و مصرف هرگونه داروها باید تحت نظارت پزشک باشد
      لطفا از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید

    2. ناشناس گفت:

      سلام ببخشید چرا این دارو رو مصرف میکنین ؟

  6. ناشناس گفت:

    من قرص تگرتل و ریسپیریدون و سیپرالکس مصرف می کنم در ضمن متلدون هم می خورم برای درمان بی خوابی می تون ترازودون ۵۰ مصرف کنم یا آلپروزولام بخورم

  7. .... گفت:

    سلام .همسرم درحال ترک متادون هست الان ۲۷ روز پاکه .ولی مشکل خواب داره .میشه از این قرص استفاده کنه؟یا همون الپرازولام خوبه.

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      بهتره در این خصوص با متخصص روانپزشکی مشورت کنید تا داروی خواب آور با دوز کم شروع شود. شروع داروهای آرامبخش بدون نظر پزشک منجر به اعتیاد به این داروها و نیاز به مصرف بیشتر داروها می شود.

  8. مهری الهی گفت:

    سلام خسته نباشیدمن به علت بیخوابی شدیدچندسال زولپیدم مصرف کرد عوارض ان وحشتناک هست دکترم عوض کرد وبه ایشون گفتم فرمودندقرص راکم کم حذف کردندبه همراه قرص زوتانکس ۵۰ که نصفی شب میخورم میترسم چاق کننده باشددلهره دارم که چاق شوم درضمن ام اس دارم مرسی ازراهنمایی شما

  9. رضا دیبائی آرا گفت:

    باسلام. آیا این دارو که گذشته از مشکلات خانوادگی که باعث مصرف اغلب آرام بخش مانند کلو نازپام هستم و در کل ،هنگام روز ،بسیار زود خسته میشوم، و از ساعت ۵ بعدازظهر ببعد حتی برای کارهای شخصی و قرار ها ی دوستانه هم بخاطر خستگی بی دلیل زودهنگام ،آیا مصرف این قرص کمکی ب رفع این مشکل می‌نماید ‌

  10. زهرا نظری مفدم گفت:

    سلام این سایت اطلاعات خوبی در باره داروهای مختلف ارائه میدهد که خیلی به درد همه می خورد من که خیلی از سوالاتم را از این سایت می پرسم واز دکتر تو بسیار ممنونم خدا همیشه همراهتون باشه وسالم وموفق باشید.

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سپاس از همراهی شما.

      1. B.javanmard گفت:

        درود برشما
        من یک سوال داشتم اونم اینکه از ترازودون استفاده میکنم به علت افسردکی دوقطبی ولی بشدت پشتم درد میکنه
        آیا می تونه از عارضه این قرص باشه؟

        1. همیار دکترِتو گفت:

          دوست عزیز
          درد پشت اگرمنظورتان کمر و عضلات و استخوان هاست، از عوارض قرص نیست. در این خصوص با متخصص ارتوپدی مشورت کنید.