بیمارستان نجیمه تهران
دفع پروتئین از کلیه ها معمولاً به دلیل آسیب به فیلترهای کلیه رخ میدهد و میتواند نشانهای از مشکلات جدی مانند بیماریهای کلیوی، فشار خون بالا یا دیابت باشد. در حالت طبیعی، کلیهها باید از دفع پروتئین جلوگیری کنند، اما زمانی که عملکرد کلیهها مختل میشود، پروتئین وارد ادرار میشود. درمان مناسب و پیگیری منظم برای جلوگیری از پیشرفت بیماری ضروری است.
تغییر رنگ ادرار میتواند به دلایل مختلفی از جمله تغذیه، مصرف داروها یا مشکلات پزشکی رخ دهد. ادرار طبیعی معمولا زرد رنگ است، اما مصرف برخی مواد غذایی مانند لبو یا مصرف برخی داروها میتواند رنگ ادرار را تغییر دهد. در عین حال، تغییر رنگ ادرار ممکن است نشانهای از مشکلات پزشکی نیز باشد، مانند وجود خون (که ادرار را قرمز یا صورتی میکند) یا مشکلات کبدی (که ادرار ممکن است به رنگ قهوهای درآید).
آزمایش کشت ادرار یکی از دقیقترین روشها برای تشخیص عفونتهای ادراری است که در آن نمونه ادرار بر روی محیط کشت قرار میگیرد تا رشد باکتریها بررسی شود. این آزمایش به ویژه برای شناسایی عفونتهای ادراری مقاوم به آنتیبیوتیکها و تعیین حساسیت باکتریها به درمانهای مختلف کاربرد دارد.
وجود باکتریها (Bacteria) در آزمایش ادرار نشاندهنده عفونتهای ادراری است که میتواند به علت ورود باکتریها به دستگاه ادراری ایجاد شود. این باکتریها معمولا از طریق مجاری ادراری وارد مثانه یا کلیهها میشوند و در صورت عدم درمان، میتوانند به عفونتهای جدیتری مانند پیلونفریت منجر شوند.
تکرر ادرار در زنان میتواند ناشی از عوامل متعددی باشد و درمان آن بستگی به تشخیص دقیق علت زمینهای دارد. درمانهای رایج شامل تغییرات در سبک زندگی مانند کاهش مصرف کافئین و الکل، انجام تمرینات کگل برای تقویت عضلات کف لگن و در صورت وجود عفونتهای ادراری، استفاده از آنتیبیوتیکها تحت نظر پزشک است. همچنین، در برخی موارد، داروهای خاصی برای کاهش انقباضات مثانه تجویز میشوند.
تکرر ادرار یکی از علائم شایع بارداری است که اغلب در سهماهه اول و سوم بروز میکند. این وضعیت به دلیل تغییرات هورمونی، افزایش حجم خون و فشار جنین بر مثانه ایجاد میشود. هورمونهای بارداری، بهویژه پروژسترون، باعث شل شدن عضلات دیوارههای مثانه میشوند که ظرفیت ذخیرهسازی آن را کاهش میدهد. در سهماهه سوم، رشد جنین و پایین آمدن آن به سمت لگن نیز فشار بیشتری بر مثانه وارد میکند.
تکرر ادرار در زنان میتواند به دلایل مختلفی از جمله عفونتهای مجاری ادراری، مشکلات مثانه، تغییرات هورمونی و حتی استرس روانی ایجاد شود. یکی از علل شایع در زنان، عفونتهای دستگاه ادراری است که باعث تحریک مثانه و نیاز مکرر به دفع ادرار میشود. در برخی موارد، نوسانات هورمونی به ویژه در دوران بارداری یا یائسگی نیز میتواند موجب افزایش دفع ادرار گردد. این وضعیت ممکن است به دلیل ضعف عضلات کف لگن، افزایش حساسیت مثانه یا تغییر در عملکرد هورمونها باشد.
قرص پروترال اپاس دارویی پرکاربرد برای درمان بیماری پروستات در مردان است که برای درمان علائم بزرگی پروستات از جمله مشکل در ادرار کردن، ادرار دردناک و تکرر و فوریت ادرار استفاده میشود. این دارو متعلق به دستهای از داروها به نام مسدودکنندههای آلفا بوده که در کنار مزایای بسیار معایبی هم به همراه دارد.
عفونت دستگاه ادراری یک عفونت باکتریایی رایج مرتبط با سیستم ادراری است. احتمال ابتلای مردان به عفونت ادراری در سنین مختلف وجود دارد اما میتوان گفت که درصد ابتلا در مردان مسن بیشتر است. رایجترین علائم این عفونت ممکن است شامل فوریت، تکرر و سوزش هنگام ادرار کردن باشد.
سنگ کلیه باید از طریق مجاری ادراری عبور کرده و دفع شود. بسته به اندازه سنگها، معمولا این فرایند چند روز تا چند هفته طول میکشد. با مصرف برخی غذاها، میوهها و عرقیجات میتوان فرایند دفع سنگ کلیه را تسهیل کرد.
سنگ کلیه مردان به خصوص زمانی که اندازه سنگ بزرگ باشد، درد زیادی را به همراه دارد. مردان در دفع سنگ کلیه خود درد و فشار زیادی را در ناحیه بیضه احساس خواهند کرد. این آسیب میتواند منجر به نارسایی دائمی کلیه شود.
یوهمبین یک آلکالوئید گیاهی است که از پوست درخت یوهمبه استخراج میشود و به عنوان دارویی برای درمان اختلالات جنسی، به ویژه زود انزالی و ناتوانی جنسی مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده با افزایش جریان خون در ناحیه تناسلی و تحریک سیستم عصبی مرکزی عمل میکند. با این حال، مصرف آن باید تحت نظر پزشک انجام شود تا از عوارض جانبی احتمالی جلوگیری شود.