نکات مهم درباره هفته نهم بارداری که باید بدانید – مجله سلامت دکترتو

نکات مهم درباره هفته نهم بارداری که باید بدانید

آنچه در این مقاله می‌خوانید

در هفته نهم بارداری، جنین حدود ۲.۵ سانتی‌متر طول دارد و اندازه‌ای تقریبا برابر با یک انگور بزرگ پیدا کرده است. اعضای بدن او در حال شکل‌گیری نهایی هستند و سر او هنوز از سایر بخش‌های بدن بزرگ‌تر است. حرکات ظریفی را آغاز کرده، اگرچه مادر هنوز قادر به احساس آن‌ها نیست. علائمی مانند تهوع، خستگی، نفخ، حساسیت سینه‌ها و تغییرات خلق‌وخو در این هفته شایع هستند. رحم نیز به تدریج بزرگ‌تر می‌شود. در این مرحله، مراجعه به پزشک برای بررسی‌های اولیه و انجام آزمایش‌ها ضروری است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 9 دقیقه
نکات مهم درباره هفته نهم بارداری که باید بدانید

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

در هفته نهم بارداری، بدن مادر با افزایش هورمون‌ها دچار تهوع، خستگی، نفخ و حساسیت سینه‌ها می‌شود. رحم در حال رشد است اما هنوز داخل لگن قرار دارد. جنین حدود ۲.۳ تا ۲.۸ سانتی‌متر طول دارد و اندام‌هایی مانند قلب، مغز، کبد و انگشتان دست‌وپا در حال تکامل هستند. در این هفته معمولا آزمایش خون، ادرار و گاهی سونوگرافی انجام می‌شود. تغذیه سالم، استراحت کافی و پرهیز از مصرف دارو بدون تجویز پزشک اهمیت دارد و مراجعه به متخصص زنان توصیه می‌شود.

هفته نهم بارداری چگونه است؟

در هفته نهم بارداری، بدن مادر به طور جدی‌تری با تغییرات ناشی از بارداری سازگار می‌شود. ممکن است حالت تهوع، خستگی یا حساسیت به بوها افزایش پیدا کند. رحم در حال بزرگ شدن است و در برخی خانم‌ها ممکن است شکم کمی برجسته شود. احتمال مشاهده ترشحات طبیعی واژن وجود دارد. در این مرحله از تقویم بارداری، جنین شروع به تکامل بیشتر اعضای حیاتی کرده است. توصیه می‌شود مادران تغذیه متعادل داشته‌باشند، مصرف اسید فولیک را ادامه دهند و در صورت تجویز پزشک، آزمایش‌های لازم را انجام دهند.

علائم هفته نهم بارداریتغییرات جنین در هفته نهم بارداری
خستگیجنین حدود ۲.۳ تا ۲.۸ سانتی‌متر طول دارد
تهوع صبحگاهیاندام‌هایی مانند قلب، مغز، کبد و انگشتان دست‌وپا در حال تکامل هستند
تکرر ادرارسیستم عصبی، کبد و لوزالمعده در حال تکامل است
سوزش سر دلدست‌ها و پاها شروع به شکل‌گیری می‌کنند
تغییرات خلقیچشم‌ها بزرگ‌تر و واضح‌تر می‌شوند
علائم و وضعیت جنین در هفته ۹ بارداری

علائم هفته نهم بارداری

در هفته نهم بارداری میزان هورمون بارداری به بیشترین حد می‌رسد. به همین دلیل علائم بیشتر می‌شوند و اوج می‌گیرند. از مهم‌ترین علائم در هفته ۹ بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کدوم یکی از علائم بارداری در هفته نهم طبیعی هستند؟

تا دیر نشده از متخصص مشاوره بگیر.

۱. خارش سینه در هفته نهم بارداری

علاوه بر تغییرات هورمونی که باعث درد و حساسیت سینه‌ها می‌شوند، رشد و کشیده‌ شدن پوست سینه، خارش ایجاد می‌کند. خارش بدن در بارداری از علائمی است که بیشتر در سه‌ماهه دوم و سوم ظاهر می‌شود. اما ممکن است شما در اواخر سه‌ماهه اول هم کمی خارش در سینه احساس کنید. در این شرایط بهتر است از لوسیون یا کرم مرطوب‌کننده استفاده کنید.

حساسیت سینه در میان زنان باردار بسیار شایع است. ممکن است علائمی مانند درد مبهم، احساس پری یا دردهای شدید داشته‌باشید. بدن شما در حال ساخت چربی و افزایش جریان خون در آن ناحیه است و به شما کمک می‌کند پس از تولد نوزاد، توانایی شیردهی داشته‌باشید. تا زمان تسکین درد (معمولا در سه‌ماهه دوم یا سوم)، یک کیسه یخ پیچیده شده در حوله را روی سینه‌های خود قرار دهید. اگر گرما را ترجیح می‌دهید، یک دوش آب گرم (نه داغ) بگیرید.

۲. علائم سقط جنین در هفته نهم بارداری

در سه‌ماهه اول بارداری احتمال سقط جنین بیشتر است. به همین دلیل پزشک علائم سقط را به شما توضیح می‌دهد و در صورت بروز هر یک از موارد زیر باید به پزشک خود اطلاع دهید:

  • خونریزی خفیف تا شدید
  • خارج‌شدن مایع از واژن
  • خارج‌شدن بافت از واژن
  • گرفتگی در ناحیه زیر شکم، کمر و لگن

۳. علائم دوقلوها در هفته نهم بارداری

بسیاری از افرادی که دوقلو باردار هستند، در هفته نهم حاملگی متوجه این موضوع می‌شوند. معمولا علائم بارداری در این زنان شدیدتر است. در معمولا در هفته ۱۲ به بعد، دوقلو بودن جنین‌ها مشخص می‌شود.

متن انگلیسی:
If you’re 9 weeks pregnant, you’re in month 3 of your pregnancy. Only 6 months left to go!
ترجمه فارسی:
اگر در هفته نهم بارداری هستید، یعنی وارد ماه سوم بارداری شده‌اید. تنها ۶ ماه دیگر باقی مانده است!

به نقل از سایت whattoexpect

۴. علائم بارداری پسر در هفته نهم

از نظر علمی، هیچ علامت قطعی برای تعیین جنسیت جنین در هفته نهم وجود ندارد. با این حال، برخی باورهای عمومی اشاره به تهوع کمتر، تمایل به خوردن غذاهای شور یا گوشتی و افزایش انرژی مادر به عنوان نشانه‌های بارداری پسر دارند. تعیین دقیق جنسیت جنین تنها از طریق آزمایش‌های ژنتیکی یا سونوگرافی در هفته‌های بعد امکان‌پذیر است.

۵. علائم بارداری دختر در هفته نهم

همانند بارداری پسر، هیچ نشانه قطعی و علمی برای تشخیص بارداری دختر در هفته نهم وجود ندارد. برخی افراد اعتقاد دارند تهوع شدیدتر، تمایل به خوردن شیرینی یا میوه و تغییرات خلقی بیشتر، نشانه‌های بارداری دختر هستند. این موارد از نظر علمی اثبات نشده‌اند و بیشتر بر پایه باورهای فرهنگی و تجربی بیان شده‌اند. تشخیص قطعی جنسیت جنین معمولا از هفته ۱۲ به بعد از طریق سونوگرافی یا تست‌های ژنتیکی انجام می‌شود.

علائم هفته نهم بارداری
در هفته نهم بارداری، تهوع صبحگاهی، خستگی و تغییرات هورمونی شایع و قابل انتظار هستند.

جنین در هفته نهم کجای شکم قرار دارد؟

در هفته نهم بارداری، جنین درون رحم قرار دارد که در این مرحله، همچنان در بخش پایینی شکم و نزدیک به استخوان لگن قرار گرفته است. رحم هنوز به اندازه‌ای بزرگ نشده که بتوان آن را از بیرون لمس کرد یا تغییرات ظاهری مهمی در شکم مشاهده کرد. به‌تدریج با رشد بیشتر جنین، رحم به سمت بالا حرکت می‌کند و شکم مادر برجسته‌تر خواهد شد.

وضعیت جنین در هفته نهم بارداری

جنین در هفته نهم حاملگی حدود ۲٫۵ تا ۳ سانتی‌متر است. سرعت رشد بالا است و جنین هر روز بیشتر شبیه به یک نوزاد می‌شود. در این هفته اندام‌ها، سیستم‌های بدن، اجزای صورت و ویژگی‌های فیزیکی به رشد ادامه می‌دهند. تغییرات در هفته ۹ بارداری شامل موارد زیر می‌شود:

  • بدن جنین به‌مرور صاف می‌شود.
  • دم جنینی از بین می‌رود و دست و پا شروع به شکل‌گیری می‌کند.
  • لبه گوش ایجاد و نوک بینی در حالت نیم‌رخ دیده می‌شود.
  • پلک‌ها به رشد ادامه می‌دهند و بیشتر روی چشم را می‌گیرند.
  • قلب و سیستم شریانی به رشد ادامه می‌دهند.
  • استخوان‌های دنده و جناغ در حال شکل‌گیری است.
  • لوزالمعده، کبد و مجاری صفراوی در این هفته تشکیل می‌شوند.
  • جنین می‌تواند تکان بخورد و خم شود، اما هنوز آن را احساس نمی‌کنید.
  • چشم‌ها بزرگ‌تر و واضح‌تر می‌شوند. رنگ‌دانه آنها به وجود می‌آید.

اندازه جنین ۹ هفته چقدر است؟

جنین در هفته ۹ بارداری به اندازه یک زیتون متوسط است. اندازه جنین از سر تا پا به ۲٫۵ سانتی‌متر می‌رسد. در این هفته سر صاف می‌شود، دست و پا شکل می‌گیرد و اجزای صورت واضح‌تر می‌شوند. جنین به‌مرور شبیه به نوزاد می‌شود.

ضربان قلب جنین در هفته نهم بارداری

در هفته نهم بارداری می‌توانید از طریق سونوگرافی صدای قلب جنین را بشنوید. قلب به اندازه کافی رشد کرده و بزرگ شده است. گاهی ممکن است در سونوگرافی صدای قلب شنیده نشود. در این شرایط نباید نگران شوید. زیرا ممکن است جنین به پشت باشد یا در قسمتی از رحم پنهان شده باشد. شما در سونوگرافی‌های بعدی می‌توانید صدای ضربان قلب را بشنوید.

ضربان قلب جنین در هفته نهم بارداری
ضربان قلب جنین در هفته نهم حدود ۱۶۰-۱۷۰ ضربه در دقیقه و قابل شناسایی است.

تغییرات بدن در هفته نهم بارداری

در هفته نهم حاملگی بسیاری از علائم اولیه بارداری شدیدتر می‌شوند. احتمالا تعداد دفعات تخلیه ادرار بیشتر از هفته‌های قبل است. لباس‌های شما نیز در اطراف کمر تنگ می‌شود. البته هنوز شکم بیرون نزده و کسی متوجه بارداری شما نمی‌شود. اما به‌مرور سایز دور کمر شما افزایش پیدا می‌کند.

یکی از نشانه‌های شایع در هفته ۹ بارداری خستگی زیاد است. احتمالا به‌ محض رسیدن به خانه فقط می‌خواهید به رختخواب بروید.

وضعیت رحم در هفته نهم بارداری

در هفته نهم بارداری، رحم در حال رشد است و به تدریج از داخل لگن به سمت بالا حرکت می‌کند. این رشد به دلیل افزایش حجم خون و بزرگ‌تر شدن جنین اتفاق می‌افتد. در این مرحله، رحم نرم‌تر و گردتر می‌شود و ممکن است پزشک هنگام معاینه داخلی آن را لمس کند. با وجود این تغییرات، معمولا زنان هنوز ظاهر بارداری نداشته‌اند و شکم به مقدار زیادی تغییر نکرده است.

اندازه شکم در هفته نهم بارداری

در هفته نهم بارداری، معمولا تغییر محسوسی در اندازه شکم دیده نمی‌شود. رحم در این مرحله هنوز در ناحیه لگن قرار دارد و فقط کمی رشد کرده است. ممکن است برخی زنان به دلیل نفخ یا احتباس مایعات، احساس کنند شکمشان کمی برآمده شده است. این تغییرات بیشتر به دلیل تغییرات هورمونی و گوارشی اتفاق می‌افتند، نه به خاطر رشد واضح جنین. معمولا تا پایان سه‌ماهه اول، شکم به تدریج شروع به برجسته شدن می‌کند.

پزشکان پیشنهادی

آزمایش های هفته نهم بارداری

احتمالا اولین ویزیت شما در هفته ۶ تا ۸ بوده است. اما اگر در هفته‌های قبل به پزشک مراجعه نکرده باشید، متخصص برای ویزیت اول آزمایش‌هایی را تجویز می‌کند. برای بررسی گروه خونی و RH خون باید آزمایش خون انجام شود. همچنین فاکتورهایی مانند تعداد گلبول‌های سفید و قرمز و بیماری‌های مقاربتی و عفونی در آزمایش بررسی می‌شوند.

در هفته ۹ حاملگی باید در مورد آزمایش‌های ژنتیکی با پزشک مشورت کنید. اگر شما بالای ۳۵ سال سن دارید یا احتمال اختلالات ژنتیکی برای جنین شما بالا باشد، در هفته ۹ تا ۱۳ بارداری آزمایش‌های زیر تجویز می‌شوند:

  • آزمایش خون و غربالگری اختلالات ژنتیکی
  • سونوگرافی یا غربالگری شفافیت نوکال برای اندازه‌گیری مایع پشت گردن جنین
  • نمونه‌برداری از پرزهای کوریونی (CVS) برای تشخیص مشکلات کروموزومی از طریق سلول‌های خارج شده از جفت

تعیین جنسیت در هفته نهم بارداری

اندام‌های تناسلی جنین از هفته هشتم بارداری شروع به شکل‌گیری می‌کنند. در هفته ۸ یا ۹ بارداری این اندام‌ها به تخمدان یا بیضه تبدیل می‌شوند. اما در سونوگرافی نمی‌توان آنها را تشخیص داد. برای تشخیص جنسیت از طریق سونوگرافی باید چند هفته صبر کنید.

تشخیص جنسیت معمولا از طریق سونوگرافی در هفته ۱۲ بارداری یا بعد از آن ممکن است.

عکس سونوگرافی جنین در هفته نهم بارداری

اگر در هفته ۸ بارداری سونوگرافی انجام نداده باشید، احتمالا پزشک در این هفته سونوگرافی را تجویز می‌کند. شما می‌توانید در این سونوگرافی صدای ضربان قلب جنین را بشنوید. سونوگرافی در اوایل بارداری می‌تواند از طریق شکم یا واژینال انجام شود. زیرا رحم هنوز پشت استخوان لگن قرار دارد. مواردی مانند حاملگی خارج رحمی نیز در این آزمایش تصویربرداری مشخص می‌شود.

عکس سونوگرافی جنین در هفته نهم بارداری
در سونوگرافی هفته نهم، جوانه‌های اندام و ضربان قلب جنین به‌وضوح دیده می‌شوند.

خود مراقبتی در هفته نهم بارداری

شما باید در طول بارداری به سلامت جسمی و روانی خود اهمیت دهید. برخی نکات ساده می‌توانند از عوارض دوران بارداری جلوگیری کنند. خستگی، قند خون پایین و استرس روی خلق‌وخوی شما تاثیر دارند. برای مراقبت از سلامت روان سعی کنید در هفته نهم حاملگی موارد زیر را رعایت کنید:

  • به اندازه کافی بخوابید.
  • مواد غذایی سالم را در برنامه خود قرار دهید. مصرف پروتئین را افزایش و مصرف قند را کاهش دهید.
  • روزانه کمی ورزش کنید.
  • زمانی را با همسر، خانواده و دوستانتان بگذرانید.
  • مدیتیشن را در برنامه خود قرار دهید.

برای تسکین خارش پوست سینه باید از دوش آب گرم، صابونی که پوست را خشک می‌کند و مواد شوینده و لباس‌های تحریک‌کننده دوری کنید.

تغذیه در هفته نهم بارداری – در هفته نهم بارداری چه بخوریم؟

یکی از مشکلات رایج در هفته نهم بارداری سوزش سر دل است. برای رفع این مشکل باید در تغذیه خود به چند مورد توجه داشته باشید. از جمله:

  • وعده‌های غذایی را کوچک و در تعداد دفعات بیشتر آنها را مصرف کنید.
  • غذا را آهسته بخورید و خوب بجوید.
  • بعد از غذا خوردن بلافاصله دراز نکشید.
  • از مصرف دخانیات و الکل خودداری کنید.

غذاهای غنی از فیبر را در رژیم خود قرار دهید. این غذاها به دفع مواد زائد بدن کمک می‌کنند. غلات کامل، میوه، سبزیجات، لوبیا و نخودفرنگی غنی از فیبر هستند.

سفر در هفته نهم بارداری

سفر در هفته نهم بارداری به شرط آن‌که بارداری کم‌خطر بوده و پزشک محدودیتی اعلام نکرده باشد، بی‌خطر است. برای سفرهای طولانی، باید استراحت‌های منظم، نوشیدن آب کافی و جلوگیری از نشستن‌های طولانی مدت در نظر گرفته شوند. در سفرهای هوایی، بهتر است از کمربند ایمنی به‌درستی استفاده شود و جوراب ضد واریس پوشیده شود. قبل از هر سفری، مشورت با پزشک انجام شود تا اطمینان از سلامت مادر و جنین حاصل شود.

نوبت سونوگرافی برای بررسی جنین رو الان رزرو کن.

بایدها و نبایدهای هفته نهم بارداری

یکی از سوالات متداول، رابطه جنسی در دوران بارداری است. شما در هفته نهم و سایر هفته‌های بارداری می‌توانید سکس داشته‌باشید. رابطه جنسی در هفته نهم بارداری بی‌خطر است مگر اینکه پزشک محدودیتی اعلام کند. زیرا جنین با مایع آمنیوتیک احاطه شده و پلاگ مخاطی دهانه رحم را بسته است. اگر مشکلاتی مانند خونریزی غیرطبیعی، سابقه زایمان زودرس یا نارسایی دهانه رحم دارید، باید در مورد رابطه جنسی در بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

در پایان سه‌ماهه اول بارداری باید لباس‌های جدید تهیه کنید. احتمالا در هفته‌های آینده لباس‌های قبلی دیگر اندازه شما نشود. سینه‌های شما بزرگ شده و نیاز به سوتین‌های سایز بزرگ دارید. همچنین باید شلوارهای راحت خریداری کنید تا به شکم فشار وارد نکنند.

خطرات هفته نهم بارداری

در هفته نهم بارداری، خطراتی مانند سقط جنین، توقف رشد جنین یا مشکلات مرتبط با لانه‌گزینی وجود دارد. این خطرات معمولا با علائمی مانند خونریزی، درد شدید زیر شکم یا از بین رفتن ناگهانی علائم بارداری همراه می‌شوند. در صورت مشاهده این نشانه‌ها، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. همچنین، مصرف داروهای نامناسب، استرس شدید یا ابتلا به برخی عفونت‌ها می‌تواند باعث بروز مشکلات شود:

  • توقف رشد جنین
  • خونریزی واژینال یا لکه‌بینی غیرعادی
  • درد شدید شکم یا کمر
  • ابتلا به عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی
  • مصرف داروهای ناسازگار با بارداری
  • قرار گرفتن جنین در وضعیت غیرطبیعی در رحم
  • سطح پایین هورمون‌های بارداری مانند HCG یا پروژسترون
  • استرس زیاد یا تغذیه نامناسب

علت نزدن قلب جنین در هفته نهم

در هفته نهم، معمولا صدای قلب جنین از طریق سونوگرافی واژینال قابل شنیدن است. اگر صدای قلب شنیده نشود، ممکن است چند علت وجود داشته‌باشد. از جمله اینکه سن بارداری دقیق محاسبه نشده باشد، سونوگرافی زودتر از موعد انجام شده باشد یا متأسفانه رشد جنین متوقف شده باشد. گاهی نیز دستگاه سونوگرافی یا موقعیت رحم مانع شنیده شدن می‌شود. در این شرایط، پزشک معمولا سونوگرافی دیگری را چند روز بعد تکرار می‌کند تا تشخیص قطعی داده شود.

خونریزی در هفته نهم بارداری نشانه چیست؟

خونریزی در هفته نهم بارداری می‌تواند دلایل مختلفی داشته‌باشد. برخی از آن‌ها بی‌خطر هستند، مانند لکه‌بینی ناشی از لانه‌گزینی یا حساس شدن دهانه رحم پس از رابطه جنسی یا معاینه. اما اگر خونریزی شدید، همراه با درد یا لخته باشد، ممکن است نشانه‌ای از سقط جنین یا حاملگی خارج‌رحمی باشد. در چنین مواردی، مراجعه سریع به پزشک ضروری است.

خطرات هفته نهم بارداری
در هفته نهم، خطر سقط جنین هنوز وجود دارد و نیاز به مراقبت‌های جدی است.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

در هفته نهم بارداری میزان هورمون بارداری به بیشترین حد خود می‌رسد و علائمی مانند حالت تهوع، یبوست، نفخ شکم و حساسیت سینه‌ها بیشتر از قبل می‌شوند. در این هفته ممکن است علائم گوارشی مانند سوزش سر دل یا سوءهاضمه داشته‌باشید. باید وعده‌های غذایی کوچک‌تر را در تعداد دفعات بیشتر مصرف کنید.

اندام‌های مختلف بدن جنین مانند لوزالمعده و کبد در این هفته تشکیل می‌شود. پاها و دست‌ها شکل می‌گیرند و انگشتان ظاهر می‌شوند. پلک‌ها رشد می‌کنند و بیشتر روی چشم را می‌گیرند. نوک بینی در نیم‌رخ دیده می‌شود و لب بالا رشد می‌کند. جنین در هفته نهم حاملگی بیشتر شبیه به نوزاد می‌شود.

با توجه به اوج گرفتن تغییرات هورمونی و رشد سریع جنین در هفته نهم، پیگیری دقیق وضعیت مادر و جنین بسیار اهمیت دارد. بهتر است برای بررسی سلامت مادر، دریافت مکمل‌های مورد نیاز و انجام آزمایش‌ها، به پزشک زنان یا مامایی مراجعه کنید. اگر علائمی مانند خونریزی، درد مداوم یا از بین رفتن ناگهانی نشانه‌های بارداری را تجربه می‌کنید، ویزیت فوری ضروری است.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

در هفته نهم بارداری، جنین نه هفته تقریبا اندازه یک زیتون درشت یا حدود ۲.۳ تا ۲.۸ سانتی‌متر است. سر هنوز بزرگ‌تر از سایر بخش‌های بدن است. پلک‌ها در حال پوشاندن چشم‌ها هستند و بینی به‌صورت برجسته‌تر دیده می‌شود. لب بالایی و نوک بینی شکل گرفته‌اند. انگشتان دست و پا از هم جدا شده‌اند و ستون فقرات در حال رشد است.

لکه‌بینی قهوه‌ای در هفته ۹ بارداری، اگر همراه با درد خفیف زیر شکم باشد، می‌تواند نشانه‌ای از تغییرات دهانه رحم یا لانه‌گزینی باشد. اما اگر درد شدید یا ترشحات زیاد شوند، احتمال وجود مشکلی مانند عفونت یا تهدید به سقط وجود دارد. در هر صورت، برای اطمینان باید فورا به پزشک مراجعه شود. تشخیص دقیق فقط با معاینه و سونوگرافی امکان‌پذیر است.

بله، درد خفیف زیر شکم در هفته نهم معمولا طبیعی است. این درد به‌دلیل کشیده‌شدن رباط‌های رحمی، رشد رحم و تغییرات فیزیولوژیکی بارداری ایجاد می‌شود. البته اگر این درد همراه با خونریزی، لکه‌بینی یا حالت تهوع شدید باشد، باید بررسی فوری انجام شود. در غیر این صورت، با استراحت و نوشیدن مایعات معمولا بهبود پیدا می‌کند و جای نگرانی ندارد.

کمردرد در هفته نهم معمولا به دلیل تغییرات هورمونی، افزایش جریان خون و شل شدن رباط‌های لگن ایجاد می‌شود. هورمون «ریلاکسین» باعث نرم شدن عضلات و مفاصل برای آماده‌سازی بدن جهت زایمان می‌شود. همچنین اضافه‌وزن یا تغییر حالت بدن در خواب هم می‌تواند باعث درد کمر شود. انجام تمرینات سبک و استراحت کافی به کاهش این درد کمک می‌کند.

نه هفته بارداری یعنی وارد ماه سوم شده‌اید. بارداری معمولا به سه سه‌ماهه تقسیم می‌شود و هفته نهم در پایان اولین بخش آن قرار دارد. تا پایان هفته دوازدهم، جنین از مرحله جنینی به جنین کامل با اندام‌های اصلی می‌رسد. این زمان برای رشد سیستم عصبی، قلب، اندام‌های داخلی و تثبیت بارداری بسیار حیاتی است.

لکه‌بینی در هفته نهم همیشه خطرناک نیست اما باید با دقت بررسی شود. لکه‌های روشن یا قهوه‌ای کمرنگ که بدون درد ظاهر می‌شوند، معمولا ناشی از تغییرات هورمونی یا تحریک دهانه رحم هستند. اما اگر خونریزی شدید، درد زیر شکم یا لخته وجود داشته‌باشد، احتمال سقط یا عفونت وجود دارد. در این شرایط، مراجعه فوری به پزشک لازم است.

اگر علائم بارداری مانند تهوع، خستگی یا حساسیت سینه‌ها به‌طور ناگهانی و کامل ناپدید شوند، نیاز به بررسی وجود دارد. در برخی موارد ممکن است نشان‌دهنده توقف رشد جنین باشد. البته در برخی زنان، این تغییرات طبیعی و بدون خطر هستند. برای اطمینان، انجام سونوگرافی یا مشورت با پزشک توصیه می‌شود. هیچ‌گاه نباید این تغییر را نادیده گرفت.

ویار یکی از علائمی است که در هفته ۹ بارداری شدت می‌گیرد. تغییرات هورمونی ممکن است باعث احساس گرسنگی شوند. در این شرایط هوس غذاهای خاصی می‌کنید و مدام تمایل دارید، غذا بخورید. شما باید مراقب اضافه‌وزن در بارداری باشید.

گاهی ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش هورمون بارداری دچار سردرد شوید. معمولا با گذشت چند ماه از بارداری این عارضه برطرف می‌شود.

تغییرات هورمونی در بارداری روی چربی پوست تاثیر می‌گذارند. در نتیجه غدد چربی پوست فعال شده و ممکن است جوش و آکنه بزنید. پوست برخی زنان باردار فقط کمی چرب می‌شود. اما برخی دیگر تا چند هفته جوش می‌زنند.

در دوران بارداری میزان هورمون پروژسترون بیشتر می‌شود. این هورمون ماهیچه‌ها را شل می‌کند. در نتیجه باعث شل‌ شدن ماهیچه اسفنکتر در بالای معده می‌شود. با این وضعیت غذا و اسید معده راحت‌تر به مری باز می‌گردد و دچار سوزش سر دل و سوءهاضمه می‌شوید.

در هفته نهم بارداری اندام‌های مختلف بدن جنین به رشد ادامه می‌دهد. انگشتان دست و پا به‌مرور شکل می‌گیرند. بدن جنین صاف و بیشتر شبیه به نوزاد می‌شود. احتمالا بیشترین علائم را در این هفته احساس خواهید کرد.

امتیاز شما به مقاله:
(4.3از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید ... با هر بار نوشتن بیشتر یاد می‌گیرم. خوشحالم در دکترتو فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره هفته نهم بارداری

  1. مهیا گفت:

    سلام من هفته ۹ بارداری هستم،توی هفته هفتم سونو رفته بودم همه چی خوب بود صربان قلب هم شنیده شد ولی حالا چون لکه بینی داشتم به کتر مراجعه کردم دوباره سونو انجام دادم ولی اینبار ضربان قلب توی سونو مشاهده نشد و گفتن اندازش ۱۶ میلیمتره یعنی رشدش متوقف شده…تو رو خدا راهنمایی کنید یعنی به یک سونو اعتماد کنم یا میتونم مجدد سونو تکرار کنم؟احتمالش هست سونوگرافی اشتباه کرده باشه؟؟چون لکه بینی کمی دارم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، در هفته نهم بارداری، عدم مشاهده ضربان قلب و توقف رشد جنین می‌تواند نشانه‌ای از سقط جنین باشد، اما گاهی اوقات به دلیل شرایط فنی یا نحوه انجام سونوگرافی ممکن است نتیجه نادرست باشد. در چنین مواردی معمولاً توصیه می‌شود پس از چند روز تا یک هفته، سونوگرافی تکرار شود تا نتیجه دقیق‌تری به دست آید. بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و طبق نظر ایشان برای بررسی‌های بعدی اقدام نمایید تا بهترین تصمیم گرفته شود.
      متخصص زنان و زایمان