فهرست مطالب
- قوز قرنیه چیست؟ (کراتوکونوس چشم چیست؟)
- علائم قوز قرنیه چشم چیست؟
- علت قوز قرنیه چیست؟ (چرا کراتوکونوس چگونه به وجود می آید؟)
- روش تشخیص بیماری کراتوکونوس چشم چیست؟
- درمان قوز قرنیه؛ آیا قوز قرنیه درمان دارد؟
- درمان قطعی قوز قرنیه با عمل قوز قرنیه
- ایا قوز قرنیه باعث کوری میشود؟
- آیا با قوز قرنیه میتوان لازک، لیزیک و prk را انجام داد؟
- نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید
قوز قرنیه یا کراتوکونوس یک بیماری چشمی است که بر ساختار قرنیه تأثیر میگذارد و موجب کاهش بینایی و در موارد شدید حتی باعث نابینایی میشود. این بیماری معمولا در سن بلوغ شروع میشود و تا اواسط دهه سوم زندگی یعنی بین سی تا چهل سالگی پیشرفت میکند. برای تشخیص و درمان قوز قرنیه باید به چشم پزشک مراجعه کنید. در دکترتو میتوانید با بهترین متخصصان چشم آشنا شوید، با آنها بهصورت آنلاین یا تلفنی مشورت کنید و در صورت نیاز برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
قوز قرنیه چیست؟ (کراتوکونوس چشم چیست؟)
بیماری قوز قرنیه یا کراتوکونوس (قوز قرنیه به انگلیسی Keratoconus) با نازکشدن قرنیه و ایجاد بینظمی در سطح قرنیه مشخص میشود. قرنیه که لایهی بیرونی و رنگی چشم است در وسط ضخیم میشود و از کلاژن تشکیل شده است. کلاژن قرنیه را قوی و انعطافپذیر میکند و به حفظ شکل منظم و گرد آن کمک میکند. در واقع وظیفه قرنیه این است که نور را متمرکز کند تا شما بتوانید با وضوح کامل ببینید. بیماری کراتوکونوس باعث میشود که قرنیه فرد نازک شود و به شکل مخروطی نامنظم و برآمده در بیاید، در نتیجه نور بهخوبی روی شبکیه متمرکز نمیشود و ممکن است شما تصاویر اطراف را بهخوبی نبینید.
این بیماری معمولا از سن بلوغ شروع میشود و تا اواسط دهه سوم زندگی پیشرفت میکند. هیچ راهی برای پیشبینی سرعت پیشرفت این بیماری وجود ندارد. قوز قرنیه معمولا هر دو چشم را درگیر میکند و در یکی از چشمها شدیدتر است و آن را بیشتر تحت تأثیر قرار میدهد.
متن انگلیسی:
mayoclinic
«In keratoconus, your cornea thins and gradually bulges outward into a cone shape.»
ترجمه فارسی:
«در قوز قرنیه، قوز قرنیه شما نازک میشود و به شکلی مخروطی شکل برجسته میشود.»
علائم قوز قرنیه چشم چیست؟
بسیاری از بیماران قوز قرنیه از ابتلا به این بیماری بیاطلاع هستند. اولین علامت، تاری خفیف در دید است که بهتدریج شدیدتر میشود و اصلاح نمیشود. سایر علائم کراتوکونوس عبارتاند از:
- نورهای معمولی را به صورت تابش خیرهکننده ببینید یا در زمان نگاه به چراغها متوجه هالهای در اطراف آنها شوید.
- دید در شب ضعیف
- سوزش چشم یا سردرد همراه با چشم درد
- افزایش حساسیت به نور روشن
- تیرگی ناگهانی دید
- نزدیک بینی ( مشکل در دیدن اجسام دور)
- آستیگماتیسم نامنظم
- میل مداوم به مالیدن چشمها
- خستگی چشم
- در موارد نادر ممکن است قرنیه تاول بزند و باعث زخم و تورم در چشم شود.
قوز قرنیه تا چند سالگی ادامه دارد؟
این بیماری معمولا در سن بلوغ شروع میشود و تا اواسط دهه سوم زندگی یعنی بین سی تا چهل سالگی پیشرفت میکند. تقریبا از هر ۲۰۰۰ نفر، یک نفر به قوز قرنیه مبتلا میشوند. مراحل اولیه این بیماری و قوز قرنیه خفیف را میتوان با عینک درمان کرد، اما با پیشرفت بیماری در اواخر کودکی یا در اوایل بزرگسالی ممکن است برای درمان، نیاز به پیوند قرنیه باشد.
علت قوز قرنیه چیست؟ (چرا کراتوکونوس چگونه به وجود می آید؟)
با وجود سالها تحقیق، علت دقیق بروز بیماری قوز قرنیه هنوز ناشناخته است. تصور میشود که علت اصلی این بیماری وراثت است. یعنی اینکه برخی افراد با استعداد ابتلا به این بیماری زاده میشوند. از آنجایی که قوز قرنیه بهدلیل ازبینرفتن کلاژن قرنیه به وجود میآید، ممکن است عدم تعادل بین تولید و تخریب بافت قرنیه یکی دیگر از علل بروز این بیماری باشد. بهطورکلی عوامل زیر میتوانند باعث بروز کراتوکونوس شوند:
- بیمارانی که سابقه خانوادگی قوز قرنیه دارند یا دارای برخی اختلالات سیستمیک و ناهنجاریهای کروموزومی همچون سندروم داون هستند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
- التهاب مداوم ناشی از قرارگیری در معرض محرکها و انواع آلرژی به تخریب بافت قرنیه کمک میکنند. در نتیجه ممکن است التهاب مزمن چشم موجب بروز قوز قرنیه شوند.
- مالش مکرر چشم در مرور زمان باعث تخریب قرنیه میشود و ممکن است شما را به کراتوکونوس مبتلا کند. همچنین اگر از قبل به این بیماری مبتلا باشید، مالش چشم سرعت پیشرفت قوز قرنیه را افزایش میدهد.
- بیماری قوز قرنیه معمولا در سنین نوجوانی به وجود میآید، اما ممکن است زودتر در دوران کودکی ظاهر شود. البته ناگفته نماند افراد بالای چهل سال هم میتوانند به این بیماری دچار شوند، اما احتمال آن بسیار کم است.
- مطالعه روی بیش از ۱۶۰۰۰ بیمار مبتلا به قوز قرنیه نشان میدهد که افراد با نژاد سیاهپوست یا لاتین تبار تقریبا ۵۰ درصد بیشتر از دیگر نژادها مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
کدام بیماری های چشمی باعث ایجاد قوز قرنیه چشم (بیماری کراتوکونوس) میشوند؟
آتوپیک چشم بیماری است که منجر میشود بافت قرنیه چشم تجزیه شود و ممکن است شما را به بیماری کراتوکونوس مبتلا کند. رتینیت پیگمانتوزا هم بیماری دیگری است که روی قرنیه تأثیر میگذارد. بهطورکلی بیماریهای چشم متعددی میتوانند موجب بروز قوز قرنیه شوند. پس اگر به یکی از بیماریهای چشم مبتلا هستید، بهتر است در مورد شانس ابتلا به قوز قرنیه هم با پزشکتان مشورت کنید.
روش تشخیص بیماری کراتوکونوس چشم چیست؟
برای تشخیص کراتوکونوس، چشم پزشک (چشم پزشک یا اپتومتریست) سابقه پزشکی و خانوادگی شما را بررسی میکند و یک معاینه چشم انجام میدهد. همچنین برای تشخیص دقیق این بیماری نیاز هست که آزمایشات دقیقتری روی چشم شما صورت گیرد. تشخیص قوز قرنیه از روی عکس به تنهایی قابل انجام نیست. در ادامه به برخی از روشها اشاره کردهایم:
۱. تشخیص کراتوکونوس با توپوگرافی قرنیه
این آزمایش دقیقترین راه برای تشخیص سریع قوز قرنیه و پیشگیری از آن به حساب میآید. در این آزمایش یک تصویر کامپیوتری از چشم شما تهیه میشود که در آن منحنی قرنیه شما به خوبی مشخص میشود.
۲. دستگاه اسلیت لامپ برای تشخیص کراتوکونوس
در این آزمایش پزشک یک پرتو عمودی نور را روی سطح چشم شما هدایت میکند و از یک میکروسکوپ کم مصرف برای مشاهده چشم شما استفاده میکند. با دستگاه اسلیت لامپ شکل قرنیه شما بررسی میشود، همچنین احتمال ابتلا به دیگر بیماریهای چشمی هم مورد بررسی قرار میگیرد.
۳. پاکیمتری قوز قرنیه
در این آزمایش چشم پزشک یک دایره نور را روی قرنیه شما متمرکز میکند و انعکاس آن را اندازه میگیرد تا شکل اصلی قرنیه شما را تعیین کند.
تشخیص قوز قرنیه در خانه؛ از کجا بفهمیم قوز قرنیه داریم؟
اگر نورهای معمولی را خیرهکننده میبینید یا هالهای در اطراف نور میبینید و دائما دوست دارید چشمهایتان را بمالید، ممکن است به قوز قرنیه مبتلا باشید. برای تشخیص این بیماری باید به چشم پزشک مراجعه کنید.
درمان قوز قرنیه؛ آیا قوز قرنیه درمان دارد؟
درمان کراتوکونوس به شدت و سرعت پیشرفت بیماری شما بستگی دارد. بهطورکلی، برای درمان کراتوکونوس از دو فاکتور پیشگیری از پیشرفت بیماری و بهبود بیماری استفاده میکنند. در برخی مواقع استفاده از عینک و لنزهای تماسی به خوبی مشکل شما را حل میکنند، اما در موارد شدید ممکن است شما نیاز به عمل داشته باشید. لیزیک، لازک، prk و پیوند قرنیه همگی انواع عمل چشم هستند که برای درمان بیماریهای چشمی مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه تمامی شیوههای مورد استفاده برای درمان قوز قرنیه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
انواع لنز تماسی برای درمان قوز قرنیه
بهبود بینایی به شدت کراتوکونوس بستگی دارد. قوز قرنیه خفیف تا متوسط را میتوان با عینک یا لنز تماسی درمان کرد. این سبک از درمان طولانیمدت خواهد بود، بهخصوص اگر وضعیت قرنیه شما با استفاده از پیوند متقابل (در ادامه توضیحات بیشتری درباره این تکنیک خواهیم داد) پایدار شده باشد. بهطورکلی از لنزهای متفاوتی برای درمان کراتوکونوس استفاده میشود.
۱. عینک و لنزهای تماسی نرم
عینک و لنزهای تماسی نرم میتوانند تاری یا تحریف دید را در قوز قرنیه اولیه (غیر پیشرفته) اصلاح کنند. هرچند بیشتر مردم با گذشت زمان نیاز به تغییر نسخه لنز یا عینک خود خواهند داشت، چرا که بهدلیل بیماری شکل قرنیه آنها تغییر میکند.
۲. لنز سخت برای قوز قرنیه
لنزهای تماسی سخت یا لنزهای گازی (این لنزها قابلیت عبور گازهای مورد نیاز چشم همچون اکسیژن را دارند) گام بعدی در درمان قوز قرنیه پیشرفتهتر هستند. لنزهای سخت ممکن است در ابتدای استفاده باعث ناراحتی در چشم شما شوند، اما بیشتر افراد پس از مدتی به این لنزها عادت میکنند. این لنزها دید عالی را به چشمان شما میدهند و میتوان آنها را متناسب با قرنیه شما ساخت.
۳. لنزهای سفارشی Piggyback
از آنجایی که استفاده از لنز تماسی گازی روی قرنیه مخروطیشکل گاهی اوقات ممکن است برای فرد مبتلا به قوز قرنیه ناراحتکننده باشد، پزشکان در برخی موارد استفاده از لنزهای piggyback را توصیه میکنند. در این لنز از دو لنز تماسی نرم و سخت به صورت همزمان استفاده میشود.
برای استفاده از این لنز ابتدا یک لنز تماسی نرم از جنس هیدروژل سیلیکون در چشم شما قرار داده میشود، سپس روی آن یک لنز سخت قرار میگیرد. این رویکرد، قرارگیری لنز در چشمان شما را بسیار راحتتر میکند، چرا که لنز تماسی نرم همچون یک بالشتک نرم زیر لنز تماسی سخت عمل میکند.
این لنزها باید به دقت روی چشم شما نصب شوند، چرا که ممکن است با استفاده از این لنز اکسیژن کافی به چشم شما نرسد و مشکلی بزرگتر از قبل شما را درگیر خود کند. البته بیشتر لنزهای تماسی سخت و نرم معمولا نفوذپذیری قابل توجهی در برابر اکسیژن دارند.
۴. لنزهای هیبریدی
این لنزهای تماسی دارای یک مرکز سفت و سخت با یک حلقه نرمتر در اطراف برای افزایش راحتی هستند. افرادی که نمیتوانند لنزهای تماسی سخت را تحمل کنند، ممکن است لنزهای هیبریدی را ترجیح دهند.
۵. لنزهای اسکلرال
این لنزها برای تغییر شکل نامنظم قرنیه در بیماری کراتوکونوس پیشرفته، طراحی شدهاند. لنزهای اسکلرال برخلاف لنزهای تماسی سنتی که روی قرنیه قرار میگیرند، روی قسمت سفید رنگ چشم (صلبیه) مینشینند و بدون لمس و به صورت خودکار روی قرنیه قرار میگیرند.
درمان قوز قرنیه در منزل
روشهای درمانی خانگی قوز قرنیه چندان کمک کننده نیستند و باید برای درمان این بیماری به چشم پزشک مراجعه کنید. اما ممکن است که با رعایت برخی نکات و داشتن تغذیهی سالم و مناسب قوز قرنیه چشم، سرعت پیشرفت بیماری را کاهش دهید. در طب سنتی مصرف برخی گیاهان دارویی مانند زردچوبه، آلوئه ورا، گلاب و گلگاوزبان برای بهبود قوز قرنیه توصیه شدهاند. پس به خاطر داشته باشید که درمان قوز قرنیه در منزل قطعی نیست.
درمان قطعی قوز قرنیه با عمل قوز قرنیه
اگر کراتوکونوس شما در مرحله پیشرفته باشد، به طوری که رفتهرفته بینایی خود را از دست میدهید، باید از انواع عمل چشم برای درمان قوز قرنیه کمک گرفته شود. عمل پیوند قرنیه رایجترین شیوهای است که برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار میگیرد. این عملها میتوانند پیشرفت این بیماری را کند کنند و در مواردی شرایط بینایی شما را بهبود ببخشند، اما نمیتوان گفت که درمان قطعی قوز قرنیه با عمل امکان پذیر است.
اگر میخواهید هزینه عمل قوز قرنیه را بدانید (انواع روشهای جراحی درمانی قوز قرنیه) با دکترتو همراه باشید و مقالهی قراردادهشده را مطالعه کنید.
پیوند متقابل کلاژن قرنیه
همانطور که اشاره کردیم از این روش اصولا برای پیشگیری از پیشرفت قوز قرنیه استفاده میشود، اما در موارد نادری ممکن است به بهبود این بیماری هم کمک کند. این روش که اتصال عرضی قرنیه یا CXL هم نامیده میشود، بافت قرنیه را تقویت میکند تا از برآمدگی سطح چشم در کراتوکونوس جلوگیری کند. دو نوع پیوند متقابل قرنیه وجود دارد:
- اپیتلیوم خاموش
- اپیتلیوم روشن.
در پیوند متقابل کلاژن قرنیه، لایه بیرونی قرنیه (اپیتلیوم) برداشته میشود. سپس قطره ریبوفلاوین (نوعی ویتامین B) روی قرنیه ریخته میشود و با استفاده از اشعه ماورا بنفش فعال میشود. این کار باعث ایجاد اتصالات عرضی قرنیه میشود که موجب سفتشدن این بافت میشود تا از تغییر شکل بیشتر جلوگیری شود.
در اپیتلیوم خاموش، اپیتلیوم قرنیه در طول درمان دستنخورده باقی میماند. از مزایای این روش میتوان به کاهش احتمال خطر عفونت، ناراحتی کمتر و بهبود بصری یکروزه اشاره کرد. در حال حاضر تنها روش درمانی پیوند متقابل قرنیه که مورد تائید سازمان بهداشت جهانی است، اپیتلیوم خاموش است که در آن از محلولهای اختصاصی ریبوفلاوین استفاده میشود.
اتصال عرضی قرنیه ممکن است نیاز به پیوند قرنیه را در بین بیماران قوز قرنیه به میزان قابل توجهی کاهش دهد. همچنین به عنوان راهی برای درمان یا پیشگیری از عوارض پس از لیزیک یا سایر جراحیهای اصلاح بینایی، در حال بررسی است.
کراتوپلاستی نافذ یا لایه ای (پیوند قرنیه)
اگر زخم قرنیه یا نازکشدن شدید قرنیه دارید، احتمالاً به عمل پیوند قرنیه (کراتوپلاستی نافذ) نیاز خواهید داشت. کراتوپلاستی نافذ پیوند کامل قرنیه است. در این روش، پزشکان تمام ضخامت قرنیه مرکزی شما را برمیدارند و آن را با بافت اهداکننده جایگزین میکنند.
کراتوپلاستی لایه ای قدامی عمیق (DALK)
در این روش پزشکان پوشش داخلی قرنیه (اندوتلیوم) را حفظ میکنند. این کار به جلوگیری از رد پیوند (رد پیوند زمانی رخ میدهد که بدن شما بافت اهدا کننده جایگزین را قبول نکند و شروع به تجزیه آن کند) این پوشش داخلی حیاتی، کمک میکند.
پیوند قرنیه برای قوز قرنیه بهطورکلی بسیار موفق است، اما عوارض احتمالی شامل رد پیوند، ضعف بینایی، عفونت و آستیگماتیسم است. آستیگماتیسم اغلب با استفاده مجدد از لنزهای تماسی سخت کنترل میشود که معمولا پس از پیوند قرنیه تحمل آن راحتتر است.
کراتوپلاستی رسانا با هدایت توپوگرافی
در این روش با استفاده از انرژی امواج رادیویی، سطح جلویی چشم را تغییر میدهند. هنگام جراحی کراتوپلاستی رسانا، انرژی امواج رادیویی را با استفاده از یک پروب (وسیلهای برای انتقال امواج رادیویی) به صورت نقطهای در حاشیه قرنیه اعمال میکنند تا با استفاده از آن شکل قرنیه را تغییر دهند. در این روش از نقشه توپوگرافی بهعنوان نقشه راه استفاده میکنند.
ایا قوز قرنیه باعث کوری میشود؟
کراتوکونوس در شرایط پیشرفته ممکن است در قسمت مخروطی قرنیه باعث زخم شود که میتواند باعث نابینایی فرد شود. قوز قرنیه ممکن است به سرعت متورم شود و باعث کاهش ناگهانی دید و زخمشدن قرنیه شود. این اتفاق به این دلیل است پوشش داخلی قرنیه شکسته میشود و مایع اطراف وارد آن میشود (هیدروپس). تورم ناشی از قوز قرنیه در کاهش بینایی تاثیر دارد. معمولا این تورم بهخودیخود فروکش میکند اما ممکن است باعث شود زخمی در چشم شما ایجاد شود که بینایی شما را تحت تأثیر قرار دهد.
آیا با قوز قرنیه میتوان لازک، لیزیک و prk را انجام داد؟
افراد مبتلا به قوز قرنیه ممکن است مشکلات دیگری مانند دوربینی، نزدیکبینی، آستیگماتیسم و غیره هم داشته باشند. همانطور که میدانید عملهای مختلفی برای درمان مشکلات انکساری چشم وجود دارد، مثل لیزیک، لازک و غیره. این عملها ممکن است با کراتوکونوس تداخل داشته باشند. در ادامه هر یک از این عملهای لیزری را بررسی میکنیم:
نوع عمل | توضیحات |
---|---|
با قوز قرنیه میتوان عمل لیزیک انجام داد؟ | جراحی لیزیک چشم شناختهشدهترین و رایج ترین جراحی انکساری لیزری است که برای اصلاح مشکلات بینایی انجام میشود. لیزیک نزدیکبینی و سایر عیوب انکساری را با تغییر شکل قرنیه اصلاح میکند. از آن جایی که لیزیک هم بر نازکسازی قرنیه متمرکز است، بهطورکلی این درمان برای افراد مبتلا به کراتوکونوس توصیه نمیشود. در واقع، اگر بافت قرنیه در افراد مستعد کراتوکونوس بیشازحد برداشته شود ممکن است فرد دچار بیماریهای خطرناکتری همچون قوز قرنیه اکتازی شود. |
با قوز قرنیه میتوان عمل لازک انجام داد؟ | لازک یک جراحی چشم است که بسیاری از مزایای سایر جراحیهای اصلاح بینایی همچون لیزیک و prk را با هم ترکیب میکند. جراحی لازک چشم برای درمان آستیگماتیسم، نزدیک بینی یا دوربینی استفاده میشود. قوز قرنیه و عمل لازک هر دو باعث نازکترشدن قرنیه میشوند. با انجام این عمل، چشم فرد مبتلا به کراتوکونوس ممکن است از حالت پایدار خارج میشود و به حالت ناپایدار در بیاید. |
با قوز قرنیه میتوان جراحی PRK انجام داد؟ | کراتکتومی فتورفرکتیو یا PRK نوعی جراحی لیزری چشم است و مانند جراحیهای گفتهشده برای بهبود بینایی با اصلاح عیوب انکساری چشم استفاده میشود. در بیشتر مواقع این عمل لیزری به افراد مبتلا به قوز قرنیه توصیه نمیشود. اما اگر از prk همراه با عمل متقابل پیوند قرنیه به طور همزمان استفاده شود، میتواند انتظار نتیجه خوبی را داشت. از ترکیب این دو درمان در مراحل اولیه قوز قرنیه (قوز قرنیه خفیف) استفاده میشود. |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
قوز قرنیه اختلالی است که باعث نازکشدن قرنیه میشود. این نازکشدن باعث میشود قرنیه شما شکل گنبدی معمولی خود را از دست بدهد و به شکل مخروطی دربیاید. در نتیجه ممکن است شما دچار برخی انحرافات بینایی همچون دوربینی، نزدیکبینی و آستیگماتیسم شوید.
روشهای مختلفی برای درمان و جلوگیری از پیشرفت قوز قرنیه وجود دارد. در مراحل ابتدایی از عینک و انواع لنزهای تماسی استفاده میشود. عمل به نام پیوند متقابل کلاژن برای جلوگیری از پیشرفت بیماری انجام میشود که در آن بافت قرنیه تقویت میشود. در نهایت اگر بیماری خیلی پیشرفت کرد باید پیوند قرنیه انجام داد.
تشخیص و درمان قوز قرنیه در مراحل اولیه موجب میشود که تغییرات در بینایی شما به حداقل برسد. علاوه بر این اگر بیماری تشخیص داده نشود و خیلی پیشرفت کند ممکن است باعث زخم شدن قرنیه و حتی نابینایی شود. پس اگر علائم قوز قرنیه را در خود شناسایی کردید یا در خانواده شما کسی به این بیماری مبتلاست، باید به بهترین دکتر چشم پزشک مراجعه کنید. در دکترتو میتوانید با بهترین متخصصان چشم آشنا شوید، با آنها بهصورت آنلاین یا تلفنی با دکتر چشم پزشک آنلاین مشورت کنید و در صورت نیاز برای دریافت نوبت حضوری اقدام کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام خسته نباشید ۴۴ سالمه و الان دارم از عینک پیرچشمی استفاده میکنم . یه سوال داشتم اونم اینکه من زمانی که عینک مطالعه میزنم حتی دور و هم خوب میبینم و اشیا با فاصله ی یک یا دو متر و خیلی واضحتر و بهتر میبینم با اینکه از هر کسی میپرسم میگه ما با عینک پیرچشمی دور و خوب نمیبینم. اینم بگم که ۲۲ سال پیش عمل پی آر کی انجام دادم و پارسال معاینه کرد دکتر و گفت همه چی خوبه . آیا من که با عینک مطالعه خوب میبینم میتونم لنز استفاده کنم ؟ اصلا این قضیه طبیعیه ؟
سلام
بله، این حالت میتواند طبیعی باشد، بهخصوص اگر در گذشته عمل پیآرکی (PRK) داشتهاید. ممکن است عینک پیرچشمی شما بخشی از دید دور را هم بهبود ببخشد. این به ساختار چشم و قدرت عینک بستگی دارد. اگر مایل به استفاده از لنز هستید، میتوانید با متخصص چشمپزشکی مراجعه کنید تا لنزی مناسب برای نیازهای نزدیک و دور شما تجویز کنند.
متخصص چشم
با سلام من میخواستم عمل prk کنم ولی چندتا دکتر که رفتم تشخیص ندادن قوز قرنیه رفتم عکس orbscan گرفتم گفتن قوز قرنیه داری و نمیتونی عمل کنی دیگه گفت باید بیای اشعه بزنی تا جلوی قوزقرنیه رو بگیری ایا بعد از اینکه اشعه زدم میتونم عمل prk کنم؟ کلا راهی هست بعدش بشه از شر عینک خلاص شد ۱۲ ساله دارم عینک میزنم خیلی خسته شدم الان ۲۴ سالمه
سلام
اگر تشخیص داده شده که شما قوز قرنیه دارید، به طور کلی انجام عملهای لیزری مانند PRK یا LASIK برای شما توصیه نمیشود، زیرا این عملها ممکن است وضعیت قوز قرنیه را بدتر کنند. Orbscan نیز به شما کمک کرده تا این مشکل را تشخیص دهید.
درباره درمان قوز قرنیه:
روشهای درمانی برای جلوگیری از پیشرفت قوز قرنیه شامل کراس-لینکینگ (CXL) یا اشعهای است که پزشک شما پیشنهاد کرده است. این درمان با تقویت الیاف کلاژن قرنیه، جلوی بدتر شدن قوز قرنیه را میگیرد.
بعد از کراس-لینکینگ (CXL)، امکان انجام عملهای لیزری مانند PRK یا LASIK بسته به شرایط شما و نتایج درمان متفاوت است. در برخی موارد، پس از موفقیتآمیز بودن درمان CXL و تثبیت قرنیه، ممکن است عمل PRK انجام شود، اما باید توسط یک متخصص با تجربه و با ارزیابی دقیق انجام شود.
در صورت عدم امکان عمل لیزری، روشهای جایگزین برای اصلاح بینایی مانند لنزهای داخل چشمی یا لنزهای تماسی خاص وجود دارند که میتوانند شما را از عینک خلاص کنند.
توصیهها:
حتماً با یک متخصص قرنیه مجرب مشورت کنید تا بهترین روش درمانی برای وضعیت شما مشخص شود.
کراس-لینکینگ میتواند برای جلوگیری از پیشرفت قوز قرنیه مفید باشد، اما باید زمان کافی برای بهبودی و بررسی وضعیت چشم پس از درمان داده شود.
اگر میخواهید از عینک خلاص شوید، با مشورت دقیق و انجام درمانهای مناسب، گزینههایی برای شما وجود دارد که باید با پزشک خود در مورد آنها صحبت کنید.
متخصص چشم
سلام
آیا باعکس ORA میشه تشخیص داد که فرد به طور قطع درحال نابیناشدن هست؟
سلام
ORA یک تکنولوژی پیشرفته است که میتواند مقداری از تغییرات بینایی را پیشبینی کند، اما نمیتواند به صورت قطعی اظهار کند که آیا فرد در آینده نابینا خواهد شد یا خیر.
سلام خسته نباشید من دو سه سال هست که قوز قرنیه دارم پیش دکتر متخصص قوز قرنیه رفتم به من گفت که درمانی نداره و فقط باید از لنز یا عینک استفاده کنم و برای پیشگیری از پیشرفت بیماری باید رینگ بیندازم رینگم انداختم الانم عینک میزنم ولی نمیتونم خوب ببینم میخواستم ببینم آیا راهی هست که کاملاً درمان بشم چون گواهینامه هم نمیتونم بگیرم
سلام
بستگی به میزان قوز قرنیه
و شماره چشم شما دارد
در مواردی که کنترل شده باشد پزشک با تجربه می تواند از فمتولیزیک و یا prk استفاده کنید
متخصص چشم
سلام خسته نباشید من دو سه سال هست که قوز قرنیه دارم پیش دکتر متخصص قوز قرنیه رفتم به من گفت که درمانی نداره و فقط باید از لنز یا عینک استفاده کنم و برای پیشگیری از پیشرفت بیماری باید رینگ بیندازم میخواستم ببینم آیا راهی هست که کاملاً درمان بشم چون گواهینامه هم نمیتونم بگیرم
ممنون میشم از پاسخگویتون
سلام
خیر
بسته به برند لنز رنگی دارد و استاندارد بودن ان باید بررسی شود
ولی خشکی چشم و قرنیه نازک هم می تواند به این علایم و مشکل دامن بزند
توصیه می شود سه ماه دیگر بررسی های چشمی تان مجدد تکرار شود
متخصص چشم
سلام دکتر وقت بخیر من چشم چپ شماره اش ۶ و چشم راستم ۵/۲۵ نزدبک بینم. و استیگمات هر دو چشمم حدودا ۲ الی ۲ونیمه.
خشکی چشم دارم چون چشمام در طول روز سوزش دارن
دو بار عکس مخصوصا گرفتم و دکترا گفتن قوز قرنیه ندارم ولی ضخامت قرنیهام نازکه و کیس قابل عمل لیزر و لازک و فمتو و… نیستم.
ولی لنز رنگی ک میزارم فیکس نمیشه رو قرنیه ام ولی لنز طبیعی اوکیه. میخوام ببینم چرا لنز رنگی فیکس نمیشه ؟ممکنه قوز قرنیه داشته باشم و تشخیص ندادن؟
سلام
خیر
بسته به برند لنز رنگی دارد و استاندارد بودن ان باید بررسی شود
ولی خشکی چشم و قرنیه نازک هم می تواند به این علایم و مشکل دامن بزند
توصیه می شود سه ماه دیگر بررسی های چشمی تان مجدد تکرار شود
متخصص چشم
سلام
من ۲۴ سالمه
۵ساله که عینک میزنم اولین دکتری که رفتم گفت قوز قرنیه داری و نمیشه عمل کرد
چشمام هم آستیگماتیسم هم ضعیف
دو دکتر آخری برای تعویض عینک رفتم گفتن معلوم نیست داشته باشی یانه باید عکس بگیری
درضمن بچه شیرمیدم
باید چیکار کنم میترسم قابل عمل نباشه چشمام
سلام
با توجه به این توضیحات
ابتدا باید ازمایشات لازم صورت گیرد تا قوز قرنیه تایید شود
بعد از ان اقدامات درمانی صورت گیرد
زیر نظر پزشکان با تجربه باشید
متخصص چشم
سلام من امروز رفتم دکتر یکی از چشام۱/۵ درصد و دیگری ۷۵ درصد ضعیف بود واسم عینک نوشت۔من زیاد با گوشی کار میکنم خشکی چشم هم دارم که از اشک مصنوعی استفاده میکنم به نظرتون واسه اینکه زیاد از گوشی استفاده میکنم عینک بلوکات یا عینک کنترل کننده بخرم خوبه؟
سلام
قطره ایرادی ندارد
مفید هم هست
ولی برای عینک باید حتمن با پزشک خودتان مشورت کنید
سلام وقت بخیر من تو عرض چند ماه چشام یهو دیدش تار شد تشخیص قوز قرنیه دادن یه چشمم بشدت دیدش کمه کلا تار هستش خاستم راهنمایی کنید پیوند قرنیه به چه صورت هستش چه مدت زمانی باید تو سف انتظار باشیم
سلام
در صورت تشخیص قوز قرنیه
بستگی به مرکز جراحی دارد
ولی چندان منتظر نمی مانیدد
حتمن طبق توصیه پزشک جراحی را انجام دهید