علت استفراغ نوزاد چیست؟ آیا راه درمان دارد؟ بعد از استفراغ چه کنیم؟

استفراغ نوزاد و صفر تا صد آنچه باید بدانید

آنچه در این مقاله می‌خوانید

استفراغ نوزاد بعد از شیرخوردن و آروغ زدن، اتفاق عادی است که ممکن است بنا به دلایل مختلفی ازجمله سرعت بالای مکیدن، ورود هوا به معده یا پرخوری ایجاد شود.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 7 دقیقه
استفراغ نوزاد

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

استفراغ نوزاد اتفاق شایعی در نوزادان است و به‌مرور زمان بهتر می‌شود. در بیشتر موارد هم با یک درمان ساده یا بدون درمان بهبود پیدا می‌کند. تغییر نحوه و برنامه شیر خوردن نوزاد و جابجایی مدل خوابیدن می‌تواند استفراغ نوزاد را برطرف کند. نیازی به مصرف دارو نیست، مگر آنکه تجویز پزشک باشد. در ادامه این مطلب با ما باشید تا با تعریف استفراغ نوزاد، علائم همراه با استفراغ، علت و درمان آن بیشتر آشنا شوید. اگر فرزند شما زیاد استفراغ می‌کند، حتما با دکتر اطفال مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با پزشکان وجود دارد.

استفراغ نوزاد چیست؟

علت حالت تهوع چیست؟ استفراغ نوزاد، بالا آوردن اجباری، غیرارادی و ناخوشایند شیر است که بلافاصله بعد از شیر خوردن یا در فاصله کوتاهی بعد از آن، به‌خصوص بعد از آروغ زدن اتفاق می‌افتد. بالا آوردن و پس زدن غذا در نوزادان امری شایع و عادی است، چرا که نوزادان سریع غذا می‌خورند، حین شیر خوردن، هوا را می‌بلعند، یا بیش از حد می‌خورند. البته در برخی موارد هم ممکن است نوزاد بدون دلیل مشخصی بالا بیاورد. استفراغ معمولا به‌خاطر یک بیماری یا اختلال است. والدین باتجربه فرق بین تف کردن و استفراغ را خوب می‌دانند، اما تازه پدر و مادرها در چنین مواقعی باید به پزشک مراجعه کنند.

 بالا آوردن نوزادها بعد از شیر خوردن طبیعی است.
استفراغ نوزاد، اتفاق شایعی در نوزادان است و به‌مرور زمان بهتر می‌شود.

علائم همراه با استفراغ نوزاد

این مسئله باعث از دست رفتن میزان زیادی از آب بدن می‌شود (به‌اصطلاح دهیدراتاسیون). از علائم همراه با این مسئله که باید جدی گرفته شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بی‌حالی
  • تحریک‌پذیری
  • سردرد شدید
  • درد شکمی یا نفخ
  • خون در استفراغ 
  • استفراغ سبز رنگ 
  • خون در مدفوع

‏چه موقع استفراغ نوزاد خطرناک است؟

در صورت مشاهده این علائم در نوزاد، باید به پزشک مراجعه کنید چرا که ممکن است خطرناک باشند:

  • افزایش وزن کم به‌خاطر از دست دادن غذاها با استفراغ
  • سرفه
  • احساس خفگی در گلو
  • استفراغ خونی یا استفراغ زرد رنگ و سبز رنگ 

استفراغ نوزاد تا چه حد طبیعی است؟

هرچند وقت یکبار این مسئله در نوزاد و کودکان طبیعی است. در بیشتر موارد، نباید بیشتر از ۱ تا ۲ روز طول بکشد. در این حالت، طبیعی است و نشانه وجود مشکل خاصی نیست.

علت استفراغ نوزاد

فاکتورهای مختلفی می‌توانند علت این مسئله باشند:

  • عفونت‌های جدی گوارشی یا سرماخوردگی
  • رفلاکس معده
  • حالت تهوع و استفراغ ناشی از سوار وسایل نقلیه شدن
  • عفونت مجاری ادراری
  • مننژیت
  • آپاندیس
  • یبوست

اگر استفراغ با تب و اسهال همراه شود، احتمالا علت آن عفونت ویروسی است.

‏علت استفراغ نوزاد در بدو تولد (علت استفراغ نوزاد یک روزه)

این مسئله در بدو تولد، اتفاقی کاملا متداول است، به‌خصوص اگر نوزاد، خون یا موکونیوم را بلعیده باشد. شدت زیاد جریان شیر هم می‌تواند علت استفراغ نوزاد یک روزه تا سه چهار روزه باشد.

بالا آوردن نوزاد بعد از آروغ زدن

یکی از اتفاقات طبیعی در نوزادان، بالا آوردن بعد از آروغ زدن است. علت بالا آوردن نوزاد بعد از آروغ زدن این است که عضله اسفنکتر بین معده و مری (لوله بین دهان تا معده) به‌اندازه کافی قوی نیست و باید رشد کند.

‏استفراغ نوزاد بعد از خوردن شیر خشک

این مسئله در نوزادانی که با شیرخشک تغذیه می‌شوند، اتفاق عادی است که بعد از پرخوری یا به‌خاطر عدم تحمل شیرخشک روی می‌دهد. انسداد فیزیکی که مانع از عبور عادی غذا از طریق دستگاه گوارش شده نیز می‌تواند علت استفراغ نوزاد بعد از خوردن شیرخشک باشد. بیشتر نوزادان به‌خاطر اینکه دستگاه گوارششان هنوز رشد و تکامل نیافته، بعد از خوردن شیر خشک، بالا می‌آورند.

استفراغ نوزاد در خواب

نوزادان معمولا روی شکم به خواب عمیق‌تری می‌روند و در آن حالت شیر را کمتر فرو می‌برند. اگر نوزاد در خواب استفراغ کند یا شیر را بالا بیاورد، غذا در دهانه مجاری تنفسی نوزاد جمع شده و ممکن است وارد ریه یا مجرای تنفسی نوزاد شود. استفراغ نوزاد در خواب می‌تواند خطرناک باشد و باعث مسدود شدن راه تنفس و خفگی شود. 

نوزادت حتی در خواب هم استفراغ می‌کنه؟

همین حالا با پزشک متخصص مشورت کن.

‏خون در استفراغ نوزاد

شایع‌ترین علت خون در استفراغ نوزاد یا مدفوع خونی، خونریزی نوک سینه مادر است که ممکن است دردناک باشد یا نباشد. هرزمانی که در استفراغ یا مدفوع نوزاد خون مشاهده کردید، باید بررسی شود که خون نوزاد است یا مادر. دلایل احتمالی وجود استفراغ خونی عبارتند از:

  • اختلالات لخته خون که در نوزادان با کمبود ویتامین E  شایع‌تر است.
  • استفراغ بیش از حد یا به‌زور که باعث خراشیدگی گلو و حلق می‌شود.

قطره آد و استفراغ نوزاد

برخی نوزادان به قطره آد حساسیت دارند و با خوردن آن دچار استفراغ می‌شوند و بالا می‌آورند. در این صورت باید الگوی شیردهی و قطره آد را تغییر دهید. قطره را قبل از شیر به نوزاد بدهید و دوباره بعد قطره هم شیر بدهید. اگر این راهکار مناسب نبود، می‌توانید به‌جای قطره آد از قطره مولتی ویتامین استفاده کنید. 

بعد از استفراغ نوزاد چه کنیم؟

نوزاد را در جای خنک و آرام قرار دهید و دور دهانش را تمیز کنید. او را آرام در آغوش بگیرید و به‌حالت نیمه خم شده نگه دارید تا فشار کمتری به دستگاه گوارش نوزاد وارد شود. این کار به جذب راحت‌تر غذا کمک می‌کند. اگر نوزاد به‌صورت مکرر استفراغ می‌کند، یا علائم جدی مانند تب بالا، سرفه شدید، تنفس سخت، استفراغ همراه با خلط یا استفراغ رنگی و بدبو دارد، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

برای درمان استفراغ شدید به دکتر اطفال مراجعه کنید.
درمان استفراغ نوزاد بستگی به علت آن دارد.

آیا بعد از استفراغ نوزاد شیر بدهیم؟

اگر نوزاد یک بار بالا آورده باشد، نصف زمان معمول در فاصله یک تا دو ساعت یکبار به نوزاد شیر بدهید. در صورتی که تعداد دفعات بالا آوردن نوزاد بیشتر از یک بار باشد، هر ۳۰ تا ۶۰ دقیقه یکبار، ۵ دقیقه به نوزاد شیر بدهید. اگر تا ۴ ساعت نوزاد استفراغ نکرد، روند شیردهی را به حالت معمول برگردانید. در صورت ادامه استفراغ، بهتر است از شیر مادر دوشیده شده و از شیشه شیر کمک بگیرید. 

بهترین راه درمان استفراغ در نوزادان شیرخوار این است که میزان شیر از حالت معمول کمتر شود. اگر دوباره استفراغ کرد، شیر دادن را ادامه دهید، اما هر بار ده دقیقه از هر سینه باشد. اگر نوزاد تا ۸ ساعت بعد استفراغ نکرد، می‌توانید دوباره مثل قبل از هر دو سینه به نوزاد شیر بدهید.

‏راه های درمان استفراغ نوزاد

درمان این مسئله بستگی به علت آن دارد. برخی از راه‌های درمان استفراغ نوزاد عبارتند از:

  • کنترل عفونت و تسکین علائم در مواردی که استفراغ نوزاد به‌خاطر عفونت دستگاه تنفسی، معده و روده یا ادراری باشد.
  • تغییر رژیم غذایی مادر یا استفاده از شیر خشک در مواردی که نوزاد به‌خاطر حساسیت یا آلرژی بالا می‌آورد.
  • تغییر رژیم غذایی، مصرف مایعات بیشتر وقتی که نوزاد به‌دلیل مشکلات گوارشی دچار استفراغ می‌شود.
  • تغییرات در تغذیه نوزاد یا تجویز داروهای معده درمانی اگر استفراغ به‌خاطر نارسایی معده یا کیسه صفرا باشد.

اطمینان حاصل کنید که نوزاد به خوبی می‌تواند نفس بکشد و مجرای هوایی او آزاد است. نوزاد را به طور عمودی نگه دارید و پس از تغذیه، به مدت حداقل ۳۰ دقیقه فرصت دهید تا غذا به معده فرستاده شود. شیردهی باید قطره‌قطره و به آرامی باشد، تا بیشتر از حد شیر نخورد. 

‏درمان استفراغ نوزاد ۵ ماهه

برای درمان این مسئله در نوزادان کوچک‌تر از ۶ ماه، بلافاصله باید به پزشک مراجعه کنید. چنانچه که نوزاد ۵ ماهه‌تان بالا می‌آورد یا دچار التهاب معده‌ای-روده‌ای است، تنها راه درمان، مراجعه به پزشک است.

درمان استفراغ نوزاد ۱۰ ماهه

برای درمان این مسئله در نوزاد ۱۰ ماهه می‌توان از محلول‌های خوراکی مانند پدیلات استفاده کرد که بهترین محلول برای نوزادانی است که دل درد و دل پیچه دارند. البته نوزادانی که استفراغ و اسهال دارند نباید دارو مصرف کنند. 

نوزادت زیاد استفراغ می‌کنه و نگران هستی؟ همین حالا با پزشک مشورت کن.

‏درمان خانگی استفراغ نوزاد

اگر نوزاد استفراغ کرده اما حال عمومی او خوب است و هیچ علائم خطرناک دیگری ندارد، می‌توان از روش‌های درمان خانگی کمک گرفت: 

  • تغییر رژیم غذایی
  • محل خواب آرام و ساکت
  • اگر نوزاد در خودرو استفراغ کرده است، بهتر است صندلی ماشین را عوض کنید تا کمتر تکان بخورد یا چند لحظه از حرکت بایستید تا نوزاد آرام شود.
  • ماساژ شکم با استفاده از حرکات ملایم و گردشی
  • مصرف مایعات کافی مانند شیر مادر، شیرخشک، آب یا محلول‌های الکترولیتی مخصوص نوزادان

‏انواع استفراغ نوزاد

این مسئله بسته به علت ایجاد آن، انواع مختلفی دارد:

انواع استفراغ نوزاد توضیحات
استفراغ فیزیولوژیک یا استفراغ عادیبه معنای استفراغ بی‌سبب یا غیرمرتبط با بیماری یا مشکل جدی است.
رفلکس گوارشیبه معنای برگشت محتوای معده به مری به علت ناتوانی عضله ایسوفاگوس (عضله بین معده و مری) در نوزادان
عفونت‌های مختلفمانند عفونت دستگاه تنفسی، عفونت معده و روده، عفونت ادراری
حساسیت به مواد غذایی، محصولات لبنی، آلرژی‌های تنفسیهمراه با علائم دیگری مانند ترشح بینی، خارش، قرمزی پوست و تورم صورت
ترشحات صفراهمراه با مخاط زرد یا سبز، خاکستری رنگ با بوی نامطبوع
انواع استفراغ نوزاد

‏استفراغ زرد نوزاد

استفراغ زرد نشان می‌دهد که اسید معده با شیر مادر یا شیرخشک ترکیب شده است. این نوع رفلاکس معده معمولا خطری برای نوزاد ندارد و به‌مرور زمان برطرف می‌شود. 

‏استفراغ سبز رنگ نوزاد نشانه چیست؟

استفراغ سبزرنگ نشانه صفرایی بودن استفراغ است که از مایع صفرا کبد ایجاد می‌شود. استفراغ سبز رنگ نوزاد، نشانه انسداد یا پیچ خوردگی روده است که باید بلافاصله درمان شود. 

استفراغ پنیری نوزاد

نوزادانی که مشکلات گوارشی دارند و به‌راحتی نمی‌توانند شیر را هضم کنند یا از رفلاکس اسید معده رنج می‌برند، معمولا استفراغ پنیری دارند. برای درمان استفراغ پنیری نوزاد، بهترین راهکار، تغییر الگوی غذایی نوزاد است. 

‏استفراغ خلطی نوزاد

برخی نوزادان برای دفع مخاط از حلق، بالا می‌آورند. اگر میزان خلط و مخاط نوزاد زیاد باشد، با گرفتن بینی و تخلیه آن می‌توانید مانع از استفراغ خلطی نوزاد شوید. عفونت دستگاه ادراری، ذات‌الریه، مننژیت، آپاندیس، گلودرد و عفونت گوش از دلایل ایجاد استفراغ خلطی نوزاد هستند. 

‏استفراغ آبکی نوزاد

از آنجایی که نوزاد هنوز فین کردن و تخلیه بینی را یاد نگرفته یا نمی‌داند که چطور با سرفه و از راه دهان، خلط را بیرون بریزد، مخاط زیادی را می‌بلعد و همین باعث استفراغ می‌شود. این مخاط قورت داده به شکل مایع شفاف و آبکی حین استفراغ بیرون می‌آید.

عوارض استفراغ نوزاد کم آبی بدن است.
یکی از شایع‌ترین عوارض این مسئله، کم آبی بدن یا به اصطلاح دهیدراتاسیون است.

‏عوارض استفراغ نوزاد

یکی از شایع‌ترین عوارض این مسئله، کم آبی بدن یا به اصطلاح دهیدراتاسیون است. نوزاد به‌خاطر استفراغ، مایعات زیادی از دست می‌دهد، به‌خصوص اگر استفراغ بیشتر از یک شبانه روز طول بکشد و با اسهال همراه باشد. عدم درمان کم آبی می‌تواند خطرناک باشد. کم آبی، توازن بین نمک و قند بدن را از بین برده و اجازه درست کار کردن را به بدن نمی‌دهد. درنتیجه، پوشک نوزاد کمتر خیس می‌شود، حین گریه اشکی ندارد و دهانش خشک می‌شود.

متن انگلیسی:
Because a child loses substantial amount of fluids with vomiting, especially if the vomiting lasts for more than 24 hours and is accompanied by diarrhea, it can lead to dehydration, which untreated can be life threatening
ترجمه متن:
از آنجایی که کودک با استفراغ مقدار قابل توجهی از مایعات بدن را از دست می‌دهد، به خصوص اگر استفراغ بیش از ۲۴ ساعت طول بکشد و با اسهال همراه باشد، می‌تواند منجر به کم آبی بدن شود. اگر درمان نشود، تهدید کننده زندگی است.

hopkinsmedicine

راه های پیشگیری از استفراغ نوزاد

در بیشتر موارد، با بالا رفتن سن نوزاد، عضلات معده هم رشد می‌کنند و استفراغ نوزاد خودبه‌خود بهبود می‌یابد. راه‌های پیشگیری از این مسئله عبارتند از:

  • پرهیز از زیاد غذا دادن به نوزاد
  • وعده‌های غذایی کوچک‌تر با فواصل کمتر
  • تا ۳۰ دقیقه بعد از شیر خوردن کودک را در حالت راست نگه داشته و آروغش را بگیرید.

‏نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

استفراغ نوزاد اتفاق عادی و شایعی است که به‌دلایل مختلفی از جمله بلعیدن هوا، پرخوری یا مشکلات عفونتی یا آلرژی ایجاد می‌شود. این اتفاق ناخوشایند و غیرارادی ممکن است بلافاصله بعد از شیر خوردن یا کمی بعد از شیر خوردن پیش بیاید. اگر تعداد دفعات استفراغ زیاد شود، می‌تواند خطرناک باشد و باید به پزشک مراجعه کنید.

برای پیشگیری از این مسئله، می‌توانید اقداماتی مانند تغذیه منظم و کم‌حجم، آروغ گرفتن بعد از شیر خوردن، اجتناب از پرخوری، اجتناب از عوامل تحریک‌کننده، استفاده از صندلی خودرو مناسب و ماساژ را انجام دهید. با این حال، همواره بهتر است با دکتر کودکان مشورت کنید تا با بررسی شرایط و وضعیت خاص نوزاد، راهکار درمانی مناسب را ارائه دهد. 

شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره دکتر اطفال آنلاین وجود دارد.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

اگر استفراغ همراه با کاهش وزن، سرفه و خفگی، استفراغ خونی، استفراغ زرد رنگ و سبز رنگ یا خون در مدفوع همراه باشد، خطرناک است و باید به پزشک مراجعه کنید.

این مسئله امری شایع است که معمولا به‌خاطر بیماری خفیف یا عفونت ویروسی اتفاق می‌افتد و خودبه‌خود بدون درمان بهبود پیدا می‌کند.

باتوجه به اینکه دستگاه گوارش نوزاد هنوز رشد کامل ندارد، احتمال استفراغ پنیری نوزاد وجود دارد. این برگرداندن شیر پنیری به‌خاطر کوچک بودن حجم معده نوزاد است و نشان می‌دهد نوزاد سریع شیر خورده و حین آن، هوا وارد معده نوزاد شده است.

امتیاز شما به مقاله:
(3.2از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره استفراغ نوزاد

  1. سلام گفت:

    وقت بخیر پسرم ده ماهشه شیرمادر میخوره خوبه در کنار شیر مادر فرنی .حریره بادام یا هر چیز دیگه ای میدیم بالا میاره دلیل چیه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      وقت بخیر. بالا آوردن در این سن می‌تواند طبیعی باشد و ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد، از جمله ناتوانی دستگاه گوارش در هضم سریع مواد غذایی جدید، حساسیت به برخی غذاها، یا حتی خوردن زیاد یا سریع. اگر فرنی، حریره بادام یا غذاهای دیگر به تدریج به رژیم غذایی اضافه می‌شود، سیستم گوارشی کودک ممکن است هنوز به این تغییرات عادت نکرده باشد. اگر این مشکل ادامه داشته باشد یا همراه با علائم دیگری مثل تب، اسهال، یا مشکلات دیگر باشد، بهتر است با پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق بررسی شود.
      متخصص اطفال

  2. رادمان گفت:

    سلام وقت بخیر پسر من ۱۱ ماهشه از ۵ صبح بی‌حال بود ..ساعت ۶ شیر خورد و دیدم تب داره بعد بلافاصله بالا آورد و دمای بدنش بالا بود بهش پاراکید دادم… لطفاً راهنمای کنید …شیر مادر میخوره…

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام. با توجه به اینکه پسر شما تب دارد و بالا آورده، ممکن است دچار عفونت ویروسی یا بیماری دیگری باشد. تب در کودکان معمولاً نشانه‌ای از واکنش بدن به عفونت است. پاراکید که به او دادید، به کاهش تب کمک می‌کند، اما اگر تب ادامه پیدا کرد یا علائم دیگری مانند بی‌حالی شدید، اسهال، استفراغ مداوم یا مشکل در تنفس مشاهده کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. چون شیر مادر به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند، ادامه دادن آن مفید است، اما مراقبت پزشکی برای تشخیص دقیق ضروری است.
      متخصص اطفال

  3. دلوین گفت:

    سلام دخترم۷ماهشه خستم کرده از بس بالا میاره پیش۴تا متخصص بردم کارشون هم خوب بوده ولی هیچ نتیجه ای از داروهاشون نگرفتم خودم شربت فاموتیدین میدم۴ماه نمیدونم چیکارکنم با این وضعیت تورو خدا حداقلش شما یه دارویی چیزی برام بگید بدمش من واقعا دیگه ضله شدم😔

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، متوجه نگرانی و خستگی شما هستم. وقتی کودک در این سن مرتب بالا می‌آورد، می‌تواند به دلایل مختلفی مانند رفلاکس معده، حساسیت به برخی مواد غذایی یا حتی مشکلات گوارشی دیگر باشد. شربت فاموتیدین ممکن است برای کاهش اسید معده مفید باشد، اما اگر علائم همچنان ادامه دارند، ممکن است نیاز به ارزیابی دقیق‌تری از وضعیت گوارشی او باشد. پیشنهاد می‌کنم با متخصص گوارش اطفال مشورت کنید تا آزمایش‌های تکمیلی مثل سونوگرافی یا تست‌های دیگر انجام دهند تا دلیل اصلی مشکل مشخص شود. در کنار درمان دارویی، توجه به تغذیه مناسب و رعایت نکات خاص مانند نگه داشتن کودک در وضعیت عمودی پس از غذا خوردن نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد. متاسفانه به دلیل شرایط خاص هر کودک، توصیه دارویی خاص برای شما ندارم، اما قطعاً تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به نتیجه بهتری برسید.
      متخصص اطفال

  4. راشد گفت:

    سلام نوزاد من ۲۱ ماهشه تازه از شیر مادر گرفتیمش دیگه بهش شیر نمیدیم نه خشک نه مادر هر دو سه روز برخی مواقع بالا میاره میشه راهنمایی کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      در این سن، برخی نوزادان ممکن است به دلیل تغییر در رژیم غذایی یا عادت‌های جدید، گاهی اوقات دچار استفراغ یا بالا آوردن غذا شوند. این ممکن است به دلیل تغییرات در سیستم گوارش باشد که هنوز به شیر خشک یا غذای جدید عادت نکرده‌اند. برای کاهش این مشکل، بهتر است که از وعده‌های غذایی کوچک‌تر و مکرر استفاده کنید و از فشار دادن زیاد به معده خودداری کنید. همچنین، مطمئن شوید که غذاهایی که به کودک می‌دهید، مناسب سن و مراحل رشد او هستند. اگر این مشکل ادامه یافت یا همراه با علائم دیگری مانند تب یا اسهال بود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
      متخصص اطفال

  5. روناک نوری اصل گفت:

    سلام وقت به خیر ، نوزاد من ۳۸ روزشه ، هر یک ساعت یکیار شیر میخوره به مدت ۶ دقیقه و بلافاصله یا شیر بالا میاره یا چند دیقه بعد از اینکه اروغش رو میگیریم پنیر بالا میاره ، شیر خودم رو میخوره ، واقعا شیر دادن بهش عذاب اور شده ، بعضی وقتا هر نیم ساعت یکبار شیر میخواد و گریه میکنه ، با اینکه میدونم زیاده براش بهش میدم و دوباره بالا میاره ، کلا در طول روز یا گریه میکنه شیر میخواد یا خوابه که خوابش به نظرم اصلا عمیق نیست ، ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، وقت شما هم بخیر. به نظر می‌رسد نوزاد شما دچار مشکلاتی مانند رفلاکس (بازگشت شیر) یا سوء هاضمه باشد که باعث می‌شود شیر را پس بزند یا راحت نخوابد. این حالت در نوزادان رایج است و معمولاً با رشد کودک بهبود می‌یابد، اما اگر گریه و بی‌قراری ادامه دارد یا تغذیه کافی نداشته باشد، بهتر است با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. تغییرات کوچکی مانند شیر دادن به او در وضعیت عمودی‌تر، استفاده از سر شیشه‌های مناسب و تقسیم شیر به وعده‌های کوچک‌تر ممکن است کمک‌کننده باشد.
      متخصص اطفال

  6. دلناز گفت:

    سلام پسرم ۶ماهوچهارروزه پسرم کرونا گرفته چندتا دکترم بردم هرچی میخوره بالا میاره حتی شیر خشک وقرصایی که بهش دادن پسرمن نارسایی شدید قلبی هم داره داروهای قلبشم بالا میاره نمی‌دونم چی کارکنم

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      متاسفانه علایم گوارشی موجب تهوع شده است برای تجویز داروهای تزریقی و ضد تهوع به متخصص اطفال مراجعه کنید .

  7. اسماعیل گفت:

    کودکم بعد از هر بار شیر خوردن استفراغ می‌کنه چیکار کنم نوزادان چند روز دیگه سه ماهه تمام میشه

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      استفراغ بعد از هر بار شیر خوردن در نوزادان ممکن است به دلایل مختلفی از جمله رفلکس گاستروازوفاژیال (برگشت شیر به مری) یا مصرف زیاد شیر باشد. اگر کودک شما در حال رشد طبیعی است و علائم دیگری مانند بی‌قراری یا کاهش وزن ندارد، ممکن است این وضعیت طبیعی باشد. پیشنهاد می‌شود که نوزاد را بعد از هر وعده شیر به مدت چند دقیقه نگه دارید تا از برگشت شیر جلوگیری شود. همچنین، مطمئن شوید که میزان شیر مصرفی مناسب است و از شیشه یا سینه با جریان آرام شیر استفاده کنید. اگر استفراغ ادامه پیدا کرد یا کودک علائم دیگری نشان داد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا دلایل دیگر بررسی شوند.

      متخصص اطفال

  8. خانم موسوی گفت:

    تند تند استفراغ میکنه وزن گیریش خوبه عالی من استرس دارم شیر خشک هم میخوره نان خوب بود بعد از دو ماه این جوری شده که بالا میاره الانم ۳ماه هشه

    1. همیار.دکترتو گفت:

      پیشنهاد می‌کنم هرچه سریع‌تر از یک متخصص اطفال نوبت بگیرید تا وضعیت نوزاد شما به‌طور دقیق بررسی و درمان مناسب تجویز شود.