اریترومایسین چیست؟ کاربرد و نحوه مصرف آن

آنچه در این مقاله می‌خوانید

داروی اریترومایسین نوعی آنتی‌بیوتیک است که برای درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی، بیماری‌های مقاربتی، عفونت دستگاه گوارش، عفونت دستگاه ادراری و عفونت‌های پوستی به شکل قرص، شربت، محلول موضعی و کرم یا آمپول تزریقی در بیمارستان استفاده می‌شود. این دارو برای بزرگسالان و کودکان با نسخه پزشک قابل استفاده است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
اریترومایسین چیست؟ کاربرد و نحوه مصرف آن

اریترومایسین نوعی آنتی‌بیوتیک ماکرولید است که برای درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی از جمله برونشیت، ذات الریه، سیاه سرفه، دیفتری (یک عفونت جدی در گلو)، بیماری‌های مقاربتی از جمله سفلیس، عفونت گوش و روده، عفونت دستگاه ادراری و عفونت‌های پوستی استفاده می‌شود. همچنین این دارو برای جلوگیری از تب روماتیسمی مکرر هم کاربرد دارد. باتوجه به اینکه اریترومایسین یک آنتی‌بیوتیک است، برای درمان عفونت ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا کاربرد ندارد و مقدار مصرف آن باید با نظارت پزشک باشد. اگر دچار بیماری عفونی شدید، حتما به متخصص عفونی یا پزشک عمومی مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری و مشاوره آنلاین با بهترین پزشکان برای شما فراهم شده است.

داروی اریترومایسین چیست؟

اریترومایسین یک آنتی‌بیوتیک است که برای درمان عفونت‌های قفسه سینه مانند ذات الریه، بیماری‌های پوستی مانند آکنه و روزاسه، آبسه دندان و عفونت‌های مقاربتی استفاده می‌شود. در کودکان شربت اریترومایسین برای درمان عفونت گوش یا عفونت قفسه سینه کاربرد بیشتری دارد.

این دارو به صورت قرص، کپسول، شربت، قطره چشمی یا محلول موضعی و محلول تزریقی در دسترس است که معمولا شکل آمپول یا تزریقی آن در بیمارستان استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در زمانی که به آنها نیازی نیست باعث می‌شود اثربخشی دارو در مواقع نیاز به آنها از بین برود. حتما با نظارت پزشک از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کنید.

شناسنامه داروییتوضیحات
قرص اریترومایسین چیست؟داروی اریترومایسین نوعی آنتی‌بیوتیک است که برای درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی، بیماری‌های مقاربتی، عفونت دستگاه گوارش، عفونت دستگاه ادراری و عفونت‌های پوستی استفاده می‌شود.
نام عمومی دارواریترومایسین- Erythromycin
نام تجاریاریتروسین
نوع داروآنتی‌بیوتیک ماکرولید
فرمول شیمیاییC37H67NO13
دسته بندی بارداریدسته B (مطالعه کافی و کنترل شده‌ای روی زنان باردار وجود ندارد) در ایالات متحده و دسته A (خطری ندارند) در استرالیا
نیمه عمر۱.۵ تا ۲ ساعت
دفع دارومدفوع
مکانیسم اثراریترومایسین با مهار سنتز پروتئین با اتصال به مولکول rna ریبوزومی در موجودات باکتریایی حساس عمل می‌کند.
بهترین شرایط نگهداریدر اتاق‌، دور از رطوبت و گرما نگهداری شود
نحوه مصرفهر ۶، ۸ یا ۱۲ ساعت یکبار با یا بدون غذا
اشکال دارویی اریترومایسینقرص خوراکی، قطره چشمی، شربت، محلول موضعی و آمپول اریترومایسین
داروهای هم گروهآزیترومایسین، کلاریترومایسین، اسپیرامایسین
اطلاعات دارویی درباره اریترومایسین

تفاوت اریترومایسین با آزیترومایسین چیست؟

قرص آزیترومایسین اثر طولانی‌تری نسبت به اریترومایسین دارد. با این حال بر خلاف اریترومایسین، آزیترومایسین تداخل دارویی زیادی ندارد و بیشتر برای درمان گاستروپارزی (تخلیه معده) و اختلال حرکتی دستگاه گوارش تاثیرگذار است.

داروی اریترومایسین چیست؟
یکی از اشکال دارویی اریترومایسین شکل قرص یا کپسول آن است.

نحوه مصرف اریترومایسین

اریترومایسین را به صورت خوراکی و به اندازه‌ای که پزشک تجویز کرده، معمولا قبل از وعده غذایی مصرف کنید. بهترین حالت جذب دارو مصرف آن با معده خالی است. اگر دچار تهوع شدید، قرص اریترومایسین را همراه با غذا یا شیر مصرف کنید. این قرص اگر شکسته شود مزه تلخی دارد بنابراین قرص کامل را قورت دهید و از جویدن یا شکستن آن خودداری کنید.

برای تاثیر بهتر داروی اریترومایسین، آن را در ساعات مشخصی بخورید تا میزان دارو در بدنتان ثابت بماند. مصرف این دارو را تا میزانی که دکتر عفونی تجویز کرده ادامه دهید حتی اگر احساس کردید علائم عفونت از بین‌رفته است. قطع این دارو موقع درمان بیماری عفونی ممکن است باعث شود عفونت باکتریایی دوباره رشد کند و مشکل‌ساز شود. اگر وضعیت‌تان بهبود نیافت یا بدتر شد با پزشک تماس بگیرید.

اگر یکی از نوبت‌های مصرف داروی اریترومایسین را فراموش کردید، در اولین فرصت آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به مصرف دوز بعدی به‌یاد آوردید که دارو را مصرف نکرده‌اید، نیازی به مصرف دو برابر داروی اریترومایسین نیست و کافی‌ است فقط دوز مقرر را مصرف کنید.

برای نگهداری صحیح داروی اریترومایسین، آن را در دمای اتاق، دور از حرارت و رطوبت و خارج از دسترس کودکان قرار دهید و در حمام نگهداری نکنید. توجه داشته باشید که داروی منقضی شده را هم مصرف نکنید.

مقدار مصرف اریترومایسین در کودکان و بزرگسالان

برای درمان عفونت‌های باکتریایی از اشکال دارویی خوراکی آزیترومایسین (قرص و شربت) در بزرگسالان قرص ۴۰۰ میلی‌گرمی هر ۶ ساعت، ۳۰۰ میلی‌گرم شربت هر ۸ ساعت یا ۸۰۰ میلی‌گرم قرص و ۵۰۰ میلی‌گرم شربت اریترومایسین هر ۱۲ ساعت باتوجه به شدت عفونت استفاده می‌شود. دوز معمول در کودکان نیز ۳۰ تا ۵۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن هر ۶ ساعت یکبار است. برای پیشگیری از حملات مکرر تب روماتیسمی در بزرگسالان، ۲۵۰ میلی‌گرم دارو ۲ بار در روز تجویز می‌شود.

نحوه مصرف اریترومایسین در کودکان و نوزادان چطوریه؟

برای اطلاع دقیق، مشاوره دارویی بگیر.

قرص اریترومایسین (کپسول اریترومایسین) برای چیست؟

قرص یا کپسول اریترومایسین برای پیشگیری و درمان عفونت در قسمت‌های مختلف بدن از جمله دستگاه تنفسی، پوست و لگن استفاده می‌شود و برای درمان سیاه سرفه و سیفلیس موثر است. این دارو برای جلوگیری از حملات مکرر تب روماتیسمی در بیمارانی که واکنش آلرژیک به داروهای پنی سیلین داشته‌اند هم کاربرد دارد.

متن انگلیسی:
Erythromycin is a macrolide antibiotic used to treat and prevent a variety of bacterial infections.
ترجمه فارسی:
اریترومایسین یک آنتی‌بیوتیک ماکرولید است که برای درمان و جلوگیری از انواع عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود.

به نقل از سایت drugbank

کپسول اریترومایسین برای عفونت دندان

برای عفونت دندان معمولا در درجه اول آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند پنی سیلین و آموکسی سیلین استفاده می‌شوند. اگر به پنی سیلین حساسیت داشته باشید، اریترومایسین (اریتروماکس) جایگزین آن می‌شود.

قرص اریترومایسین برای گلو درد

گلودرد معمولا به دلیل عفونت ویروسی یا باکتریایی ایجاد می‌شود. اگر عفونت باکتریایی باشد، پزشک ممکن است ممکن است قرص اریترومایسین ۴۰۰ یا سایر دوزهای آن را به عنوان آنتی بیوتیک برای گلو درد تجویز کند.

اریترومایسین برای درمان گلو درد نيست بلکه برای درمان عفونتی که باعث گلودرد شما شده است به کار می‌رود.

کپسول اریترومایسین برای سرماخوردگی

آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند اریترومایسین برای سرماخوردگی، آنفولانزا یا سایر عفونت‌های ویروسی موثر نیستند. مصرف کپسول اریترومایسین در صورت عدم نیاز به آن خطر ابتلا به عفونت‌های بعدی را افزایش می‌دهد.

شربت اریترومایسین برای چیست؟
شربت اریترومایسین برای کودکان مصرف می‌شود.

شربت اریترومایسین برای چیست؟

شربت مایع اریتروماکس یا اریترومایسین عفونت‌های باکتریایی را درمان می‌کند. این دارو متعلق به گروهی از داروها به نام آنتی بیوتیک‌ها است و فرم مایع (شربت) آن بیشتر برای کودکان یا افرادی که نمی‌توانند قرص یا اشکال دارویی دیگر آن را استفاده کنند تجویز می‌شود.

شربت اریترومایسین برای کودکان

شربت اریترومایسین برای کودکان در درمان عفونت گوش یا عفونت تنفسی کاربرد بیشتری دارد. داروی اریترومایسین برای کودکان در عفونت‌های خفیف تا متوسط ۳۰ تا ۵۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن هر ۶ ساعت یکبار تجویز می‌شود.

محلول اریترومایسین برای چیست؟

از داروهای موضعی اریترومایسین روی پوست برای کمک به کنترل آکنه استفاده می‌شود. آنها ممکن است به تنهایی یا با داروهای دیگر روی پوست استفاده شوند یا به صورت خوراکی مصرف شوند. محلول موضعی اریترومایسین ۴ درصد و سایر دوزهای آن برای درمان عفونت پوستی هم کاربرد دارد.

محلول ضد جوش اریترومایسین

برای درمان آکنه از ترکیب محلول اریترومایسین ۲ درصد و بنزویل پراکسید استفاده می‌شود. این داروها با از بین بردن باکتری‌های ایجاد کننده آکنه و تمیز نگه داشتن منافذ پوست (دهانه‌های کوچک روی پوست) عمل می‌کنند و فقط با نسخه پزشک در دسترس هستند.

محلول ضد جوش اریترومایسین چیست؟
محلول موضعی اریترومایسین را حداقل ۳۰ دقیقه روی پوست نگه دارید و بعد آبکشی کنید.

محلول اریترومایسین برای لک صورت خوبه؟

محلول اریترومایسین برای درمان جوش و آکنه صورت کاربرد دارد و برای از بین بردن لک صورت تائید نشده است. هرگز بدون توصیه پزشک از این دارو خودسرانه استفاده نکنید زیرا ممکن است لک صورتتان بدتر شود.

محلول اریترومایسین چقدر روی پوست بماند؟

ژل اریترومایسین یا محلول اریترومایسین ۲ درصد و سایر دوزهای آن را حداقل تا نیم ساعت روی پوست خود نگه دارید و سپس آن را بشویید. اگر علائمی مانند تورم و قرمزی مشاهده کردید حتما به پزشک اطلاع دهید. از این دارو معمولا برای ۱۰ روز استفاده می‌شود اما ممکن است پزشک زمان مصرف آن را برای شما تغییر دهد.

قطره اریترومایسین برای چیست؟

قطره چشم اریترومایسین برای درمان عفونت‌های چشم استفاده می‌شود. همچنین ممکن است برای جلوگیری از برخی عفونت‌های چشمی نوزادان تازه متولد شده مانند التهاب ملتحمه نوزادان تجویز شود. در زمان تجویز قطره برای عفونت چشم ممکن است اریترومایسین با داروهای دیگر ترکیب شود.

پماد اریترومایسین برای چیست؟

پماد اریترومایسین برای پیشگیری یا درمان التهاب چشم نوزادان که به باکتری کلامیدیا تراکوماتیس یا نیسریا گونوره آلوده شدند استفاده می‌شود. پماد چشمی اریترومایسین برای نوزادان با نسخه پزشک استفاده می‌شود و برای عفونت‌های سطحی چشم در بزرگسالان هم کاربرد دارد.

پماد اریترومایسین برای زخم

کرم اریترومایسین که به اسم پماد اریترولیدین در ترکیب با سایر داروهای دیگر تهیه شده است، برای بهبود زخم و عفونت پوستی کاربرد دارد. این دارو با مهار سنتز باکتری‌ها به درمان زخم کمک می‌کند.

بهترین روش درمان گلودرد طولانی مدت چیست؟

عوارض داروی اریترومایسین

مصرف اریترومایسین ممکن است باعث عوارضی مانند درد شکم، اسهال، ضعف، کاهش اشتها و استفراغ و یا دردهای غیرعادی شکمی شود در این صورت بهتر است دارو را با غذا مصرف کنید تا باعث کاهش عوارض جانبی شود. عوارض جانبی زیر خطرناک هستند و باید حتما با مشاهده آنها به پزشک متخصص یا اورژانس مراجعه کنید:

  • تغییرات شنوایی (مانند کاهش شنوایی یا ناشنوایی)
  • مشکلات بینایی (مانند پرش پلک و تاری دید)
  • ضعف عضلانی
  • مشکلات کبدی (مانند زردی چشم یا پوست و ادرار تیره)
  • خستگی غیرمعمول
  • تپش قلب ناگهانی
  • بی‌حالی شدید و غش کردن
  • اسهال شدید و مداوم
  • خون در مدفوع
  • خارش و تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)
  • طولانی شدن فاصلهQT
  • کهیر
  • درد شکمی
  • کاندیدیاز دهانی
  • هپاتیت
  • آنافیلاکسی

استفاده مداوم از این دارو برای دوره‌های طولانی ممکن است موجب ترشحات دهانی یا عفونت‌های مخمری شود. در صورت مشاهده علائم سفید رنگ در دهان و یا تغییر در ترشحات واژن با پزشک مشورت کنید.

با توجه به اینکه لیست عوارض کامل نیست، ممکن است با عارضه ای برخورد کنید که ذکر نشده باشد. در این موارد با پزشک مشورت کنید. برای اطلاع از موارد مصرف، نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی این دارو بهتر است از سرویس مشاوره دارویی دکترتو استفاده کنید.

موارد احتیاط مصرف اریترومایسین

قبل از مصرف داروی اریترومایسین اگر به اریترومایسین حساسیت دارید یا سابقه‌ی آلرژی به این دارو یا دیگر آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آزیترومایسین و کلاریترومایسین را دارید و به بیماری‌هایی مانند مشکلات کبدی، مشکلات کلیه و بیماری‌های بافت عضلانی مانند میاستنی گراویس مبتلا هستید، این موضوع را با پزشک عفونی یا دکتر داروخانه در میان بگذارید.

داروی اریترومایسین ممکن است باعث تاثیراتی روی ریتم قلب (افزایش سطحQT کیوتی) شود. افزایش سطح کیوتی به ندرت موجب تپش قلب (به ندرت خطرناک) و علائمی مانند سرگیجه و غش کردن می‌شود که سریعا نیاز به مراجعه به پزشک دارد. احتمال افزایش کیوتی در صورتی که شرایط خاص پزشکی داشته باشید یا داروهای دیگری مصرف کنید بالا می‌رود. قبل از مصرف اریترومایسین در مورد داروهای مصرفی خود با پزشک مشورت کنید.

برخی از محصولات اریترومایسن ممکن است حاوی سدیم باشند. اگر رژیم غذایی محدودیت نمک یا شرایطی مانند نارسایی احتقانی قلبی دارید با پزشک مشورت کنید. سالمندان نیز ممکن است نسبت به عوارض پس از مصرف این دارو مخصوصا افزایش سطح کیوتی قلب و ریزش مو حساسیت بیشتری از خود نشان دهند.

موارد منع مصرف اریترومایسین

داروی اریترومایسین معمولا برای افرادی که مشکلات کبد یا کلیه دارند و موارد زیر، منع مصرف دارد:

  • اختلال خونی نادر و ارثی به نام پورفیریا
  • ضربان قلب سریع، تپش یا نامنظم
  • بیماری ضعیف‌کننده عضلات به نام میاستنی گراویس
  • سطح پتاسیم یا منیزیم پایین
عوارض داروی اریترومایسین چیست؟
درد شکمی و اسهال از عوارض داروی اریترومایسین است.

علائم اوردوز اریترومایسین یا اریتروماکس

اگر مشکوک به مصرف بیش از حد اریترومایسین هستید یا علائم شدیدی مانند تهوع ، استفراغ ، اسهال و درد شکمی دارید ، فورا به پزشک مراجعه کنید یا با اورژانس تماس بگیرید.

اریترومایسین در بارداری

این دارو برای زنان باردار فقط با نسخه و صلاحدید پزشک مصرف می‌شود و تابه حال عوارض جانبی جدی نداشته است. اگر حامله هستید قبل از مصرف این دارو به پزشک خود اطلاع دهید. اریترومایسین از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود. در این زمینه با پزشک مشورت کنید.

سازمان بهداشت جهانی اریترومایسین را برای کلامیدیا در زنان باردار توصیه می‌کند.

تداخلات دارویی اریترومایسین با داروهای دیگر

تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تاثیر داروی اریترومایسین را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آن شود. این مقاله شامل تمامی تداخلات دارویی ممکن، نیست بنابراین لیست تمامی داروهای مصرفی‌تان را با پزشک یا دکتر داروخانه در میان بگذارید و بدون صلاحدید پزشک شروع به مصرف، قطع یا تغییر دوز داروی اریترومایسین نکنید.

داروهایی که ممکن است با اریترومایسین تداخل دارویی داشته باشند عبارت‌اند از:

  • رانولازین، رپاگلینید
  • مشتقات ریفامایسین، ریفاکسیمین
  • ریلپیویرین، ریمگپنت
  • ریواروکسابان، ریسپریدون
  • رومیدپسین، روپاتادین
  • روکسولیتینیب، سالمترول، ساکوئیناویر
  • ساکساگلیپتین، سلپرکاتینیب
  • سلومتینیب، سرترالین
  • سیلدنافیل، سیمپرویر
  • سیلودوسین، سیمواستاتین

تقریباً اکثر آنتی‌بیوتیک‌ها بر روی هورمون‌های کنترل بارداری مانند قرص‌ها،‌ برچسب‌ها و حلقه‌های کنترل بارداری تاثیر می‌گذارند و برخی از این آنتی‌بیوتیک‌ها (مانند ریفامپین و ریفابوتین) تاثیر این محصولات را کاهش می‌دهند و ممکن است موجب بارداری شوند. اگر از هورمون‌های کنترل بارداری استفاده می‌کنید قبل از مصرف این آنتی‌بیوتیک‌ها با پزشک خود مشورت کنید.

این دارو ممکن در برخی از آزمایش‌های پزشکی (آزمایش‌های ادرار) دخالت کرده و نتیجه آن را تغییر دهد. مصرف این دارو را به پرسنل آزمایشگاه و پزشک اطلاع دهید.

اشکال داروییتداخل داروییعوارض جانبی
اریترومایسین مدیفارم ۴ درصدرانولازینخارش و تورم (مخصوصا در صورت، زبان و گلو)
قرص اریترومایسین لقمان ۴۰۰ میلی‌گرمرپاگلینیدطولانی شدن فاصلهQT
قرص اریترومایسین روزدارو ۴۰۰ میلی‌گرمریفاکسیمینکهیر
سوسپانسیون اریترومایسین سی دی ۲۰۰میلی‌گرم/۵میلی لیتر ۱۰۰ میلی لیتررومیدپسینکاندیدیاز دهانی
قرص اریتروماکس ۴۰۰ میلی‌گرمسالمترولدرد شکمی
سوسپانسیون اریتروماکس ۲۰۰ میلی‌گرم /۵ میلی لیتر ۱۰۰ میلی لیترساکوئیناویرهپاتیت
قرص اریترومایسین-اکسیر ۴۰۰ میلی‌گرمسیلودوسینآنافیلاکسی
جدول دارویی اریترومایسین

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اگر عفونت باکتریایی دارید، پزشک ممکن است درمان با اریترومایسین را برای شما پیشنهاد کند. اریترومایسین یک داروی آنتی‌بیوتیک است که در بزرگسالان و برخی از کودکان برای درمان طیف گسترده‌ای از عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود. این دارو به شکل قرص، شربت، آمپول، پماد و قطره چشمی موجود است و معمولا هر ۶ تا ۱۲ ساعت یکبار مصرف می‌شود.

باتوجه به اینکه داروهای آنتی‌بیوتیک باید با نظارت پزشک مصرف شوند، برای درمان عفونت باکتریایی به پزشک عفونی یا دکتر عمومی مراجعه کنید. در سایت دکترتو امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری و استفاده از سیستم ویزیت آنلاین دکتر عفونی و ویزیت آنلاین پزشک عمومی نیز برای شما فراهم شده است.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

اریترومایسین برای پیشگیری و درمان عفونت در قسمت‌های مختلف بدن از جمله دستگاه تنفسی، پوست و لگن استفاده می‌شود و برای درمان سیاه سرفه و سیفلیس موثر است.

هردو آنتی‌بیوتیک برای درمان آکنه صورت موثر هستند. با اینحال در ترکیب دارویی از دوز بالاتری از اریترومایسین استفاده می‌شود.

بله، کرم یا پماد اریترومایسین می‌تواند آکنه صورت یا عفونت پوستی را درمان کند.

برای درمان عفونت‌هایی مثل عفونت دندان، آموکسی سیلین موثرتر است.

برای درمان عفونت باکتریایی چشم به خصوص در کودکان و نوزادان کاربرد دارد.

برای عفونت دندان معمولا در درجه اول آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند پنی سیلین و آموکسی سیلین استفاده می‌شوند. اگر به پنی سیلین حساسیت داشته باشید، اریترومایسین (اریتروماکس) جایگزین آن می‌شود.

امتیاز شما به مقاله:
(3.4از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره اریترومایسین

  1. ارمین گفت:

    ایا ازیترومایسین باعث بالا رفتن فشار خون میشه؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      خیر
      احتمال افت فشار خون را به همراه دارد

  2. رضا گفت:

    سلام بعد مصرف اریترومایسین شدیدا احساس گرسنگی میکنم و ۲برابر غذا میخورم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام رضای عزیز
      احتمالا دچار ضعف می شوید که از عوارض این داروست
      مصرف اریترومایسین ممکن است موجب عوارضی مانند درد شکم، اسهال، ضعف، کاهش اشتها و استفراغ و یا دردهای غیرعادی شکمی شود. مصرف این دارو همراه با غذا ممکن است باعث کاهش این عوارض جانبی شود. اگر هر یک از این عوارض ادامه یافتند با پزشک خود تماس بگیرید

  3. خانم درویشی گفت:

    من سنگ کلیه دارم مصرف این دارو‌ مشکلی نداره؟

  4. شهلا رحمان پور گفت:

    دکتر این دارو رو برای بواسیر تجویز کرده ایا درسته

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      در صورت بروز عفونت بله درست است
      سلامت باشید

  5. خانم باقری گفت:

    سلام دوست عزیزمن ۶تاازاریترومایسن خوردم هر۸ساعت معده دردشدیدواستفراغ وعرق سرد ایجادشدمن هم مصرف قطع کردم ولی یک معده در گرفتم که نگونظرشماچیست

  6. داود گفت:

    سلام ایا اریتروماکس با ازیترومایسین تفاوت دارد

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      این دو دارو یکسان با اسم های تجاری متفاوت است.

  7. ناشناس گفت:

    دل درد شدید

  8. ناشناس گفت:

    سلام من با مصرف داروی اریتروماسین دچار گز گز بدن و گر گرفتن و خارش شدید شدم ایا خوب میشود؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      دوست عزیز
      این عوارض از واکنش آلرژیک به دارو است و بهتره با پزشک معالج خود در خصوص تعویض دارو مشورت کنید.

  9. آسنا گفت:

    سلام من بامصرف اریتروماسین حساسیت کردم علتش چیست

  10. محمدحسین گفت:

    سلام
    من با مصرف اریترومایسین دچار کاهش بینایی شده ام
    آیا این کاهش بینایی دائمی است یا موقتی است؟

    1. همیار دکترِتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      چنانچه با عوارضی نادر اما جدی‌ای مشکلات بینایی (مانند پرش پلک و تاری دید)، دید تار مواجه شدید، سریعا به پزشک خود اطلاع دهید. این عارضه ممکنه موقتی باشد ولی در صورت تشدید بهتره به پزشک مراجعه کنید.

      1. ناشناس گفت:

        سلام من این قرص را می خورم باعث گر گرفتگی درد پای چپ ودل درد می شوم

        1. همیارِ دکترِتو گفت:

          سلام
          در صورت عدم ناسازگاری دارو را قطع کنید