بهترین قطره گوش برای درمان سریع درد و التهاب

آنچه در این مقاله می‌خوانید

قطره گوش به عنوان یکی از درمان‌های موثر برای عفونت‌ها و درد گوش استفاده می‌شود. این محصول باعث نرم شدن جرم گوش و رفع گرفتگی کانال گوش می‌شود. استفاده از قطره گوش به صورت مداوم می‌تواند از بروز التهاب و عفونت‌های گوش جلوگیری کند. همچنین، این محصول برای جلوگیری از انسداد مجرای گوش بسیار مناسب است.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 8 دقیقه
قطره گوش در چه مواقعی باید استفاده شود؟

درد، عفونت و گرفتگی گوش همگی اختلالات رایجی هستند که باعث کاهش شنوایی و کیفیت زندگی شما می‌شوند. به همین خاطر به محض تجربه این علائم باید به دنبال درمانی بی‌خطر و موثر باشید. قطره‌ گوش معمولا اولین گزینه درمانی برای بسیاری از اختلالات گوش است و مشکل شما را در عرض مدت کوتاهی درمان می‌کنند. اگر شما هم مکررا اختلالات مرتبط با گوش را تجربه می‌کنید و می‌خواهید بهترین قطره را برای رفع مشکلتان پیدا کنید، تا انتهای این مقاله از دکترتو همراه ما باشید. اگر برای درمان مشکلات گوش به شما نیز قطره گوش تجویز شده برای آشنایی با نحوه مصرف بهتر است با متخصص گوش و حلق و بینی در ارتباط باشید. شما می‌توانید از سامانه دکترتو برای دریافت نوبت حضوری و یا مشاوره دارویی آنلاین کمک بگیرید.

کاربرد قطره گوش چیست؟

قطره های گوش داروهای مایعی هستند که باید آن‌ها را داخل کانال گوش خود بریزید. این داروها که به صورت تجویزی و بدون نیاز به نسخه در دسترس‌اند برای درمان طیف وسیعی از مشکلات گوش مورد استفاده قرار می‌گیرند. درد، التهاب، عفونت، خارش و انسداد گوش با جرم، از جمله مشکلاتی هستند که می‌توان آن‌ها را با قطره گوش درمان کرد. در اینجا به برخی از رایج‌ترین کاربردهای این قطره‌ها اشاره کرده‌ایم:

درمان درد گوش با انواع قطره گوش امکانپذیر است؟
گاهی برای رفع درد گوش نیاز است از قطره گوش‌های حاوی مسکن استفاده کرد.

۱. درمان درد گوش با انواع قطره گوش

گوش‌درد یک اختلال رایج است که به دلیل نوسانات فشار هوا، استفاده از گوش‌پاک‌کن، وجود تومور، سرماخوردگی، عفونت، پارگی پرده گوش و غیره رخ می‌دهد. برای درمان درد گوش، باید از قطره‌های مسکن استفاده کنید. این قطره‌ های گوش درد اغلب حاوی یک بی‌حس‌کننده موضعی (مانند لیدوکائین) هستند که با بی‌حسی گوش، باعث تسکین موقت درد و ناراحتی می‌شوند.

۲. قطره درمان وزوز گوش

وزوز گوش وضعیت ناخوشایندی است که تمرکز و آرامش را از بین می‌برد و فرد را کلافه می‌کند. اما خوشبختانه با قطره گوش می‌توان این مشکل را برطرف کرد. یکی از بهترین قطره‌ها برای وزوز گوش، گلیسیرین فنیکه است که خاصیت ضدمیکروبی دارد و میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا را از بین می‌برد. این قطره همچنین با رفع ترشحات عفونی گوش، باعث کاهش وزوز و گرفتگی نیز می‌شود.

۳. قطره برای گرفتگی گوش

تولید بیش از حد جرم گوش می‌تواند منجر به گرفتگی گوش، اختلالات شنوایی و اذیت شدن فرد شود. به همین خاطر باید از قطره‌های نرم‌کننده موم یا جرم گوش استفاده کنید که به عنوان سرومنولیتیک نیز شناخته می‌شوند. این قطره‌ها حذف جرم‌های مزاحم را تسهیل می‌کنند. مطالعه‌ای که در مجله شنوایی‌شناسی آمریکا منتشر شد نشان داد که قطره‌های سرومنولیتیک در کاهش انسداد جرم گوش موثرند و در نتیجه باعث می‌شوند نیازی به روش‌های تهاجمی‌تر نباشد.

۴. قطره برای خارش گوش

علائمی همچون خشکی و خارش کانال گوش اغلب در اثر عوامل محیطی یا مصرف داروهای خاص ایجاد می‌شوند. در این موقعیت، باید از قطره‌های مرطوب کننده گوش برای درمان استفاده کنید. طول دوره درمان با این قطره‌ها نیز به شدت خارش و خشکی و صلاحدید پزشک بستگی دارد.

۵. قطره برای عفونت گوش

عفونت‌های گوش (مانند اوتیت میانی و اوتیت خارجی) نیز اختلالات شایعی هستند که می‌توانند باعث درد و ناراحتی قابل توجهی در بیماران شوند. پزشکان اغلب استفاده از آنتی بیوتیک برای عفونت گوش را به عنوان درمان اولیه برای این عفونت‌ها تجویز می‌کنند. این قطره‌ها عامل عفونت را از بین می‌برند و علائم را برطرف می‌کنند. عفونت‌های قارچی گوش نیز نوعی عفونت گوش غیر رایج هستند که برای درمان آن‌ها از قطره های ضد قارچ گوش استفاده می‌شود.

متن انگلیسی:
Ear drops can kill bacteria and fungi faster than oral medication
ترجمه متن:
قطره های گوش می‌توانند باکتری‌ها و قارچ‌ها را سریع‌تر از داروهای خوراکی از بین ببرند.

my.clevelandclinic

۶. قطره برای شستشوی گوش

یکی از راهکارهای ساده برای شست‌وشوی گوش، استفاده از قطره‌هایی همچون دبروکس است. این قطره که حاوی ماده‌ای به نام کاربامید پروکساید‌ است، برای نرم کردن جرم گوش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای استفاده از قطره دبروکس باید ۲ الی ۳ قطره از آن را داخل گوش بریزید. سپس بعد از گذشت چند دقیقه، دوش بگیرید و گوش را با آب ولرم شستشو دهید. در نهایت نیز گوش را با یک پارچه نرم تمیز کنید.

دنبال بهترین قطره برای شستشوی گوش هستی؟

از متخصص برای دریافت نسخه مشاوره بگیر.

انواع قطره گوش کدامند؟

قطره های گوش حاوی مواد تشکیل‌دهنده متفاوتی هستند و هر یک برای درمان یک عارضه مناسب‌اند. برای مثال قطره های گوش مناسب برای عفونت‌های قارچی معمولا با قطره‌های عفونت باکتریایی متفاوت هستند. این که کدام قطره برای شما مناسب‌تر است به علائمتان و نتایج معاینه بالینی بستگی دارد. در اینجا به برخی از بهترین قطره های گوش اشاره کرده‌ایم:

نوع قطره گوشترکیبات اصلیکاربردهاموارد احتیاط
قطره های نرم‌کننده و تمیزکنندهگلیسیرین، روغن معدنینرم کردن جرم گوش، تسهیل خارج شدن جرم، مرطوب‌سازی گوشدر صورت پارگی پرده تمپان با احتیاط مصرف شود.
قطره های ضدعفونی‌کنندهالکل، اسید استیک، ترکیبات یددارپیشگیری از عفونت گوش شناگر، ضدعفونی سطحی گوشممکن است باعث سوزش خفیف شوند.
قطره های آنتی‌بیوتیککلرامفنیکل، سیپروفلوکساسین، جنتامایسیندرمان عفونت‌های باکتریایی گوشممکن است باعث حساسیت شوند.
قطره های ضدالتهاب و کورتیکوستروئیدبتامتازون، دکسامتازونکاهش التهاب و خارش گوش، درمان اگزما و پسوریازیس گوشمصرف طولانی مدت ممکن است باعث نازک شدن پوست گوش شود.
قطره های ضد قارچکلوتریمازول، میکونازولدرمان عفونت‌های قارچی گوشممکن است باعث تحریک پوست شوند.
انواع قطره گوش و کاربردهای آنها

۱. قطره گوش دکسون

دکسون حاوی ۰.۱ درصد دگزامتازون است و به گروهی از داروها به نام استروئیدها تعلق دارد. این دارو برای درمان اختلالات مرتبط با چشم و گوش استفاده می‌شود. در حقیقت، دکسون قرمزی و ورم ناشی از عفونت‌ها، آلرژی‌ها و جراحات را کاهش می‌دهد و با جلوگیری از تولید برخی از پیام‌رسان‌های شیمیایی (پروستاگلاندین‌ها) که باعث این علائم می‌شوند، عمل می‌کند.

۲. قطره گوش اوتیسپت

قطره اوتیسپت یک داروی کاربردی است که برای رفع عفونت‌های گوش (نظیر بیماری گوش شناگر) تجویز می‌شود. مواد اصلی تشکیل‌دهنده این قطره گوش برای عفونت شامل هیدروکورتیزون و استیک اسید هستند. هیدروکورتیزون نوعی استروئید با اثرات ضدالتهاب است که می‌تواند هر گونه ورم، خارش و درد ناشی از عفونت را برطرف کند. استیک اسید نیز نوعی ماده ضدعفونی‌کننده است که مانع از رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها می‌شود.

۳. قطره گوش بتازونیت

یک قطره گوش رایج دیگر که اثرات ضدالتهاب دارد و برای درمان مشکلات گوش و چشم استفاده می‌شود، بتازونیت یا بتامتازون است. در مواردی که عفونت باعث سوزش، درد و التهاب شده باشد، متخصصان قطره بتامتازون گوش را تجویز می‌کنند. البته به یاد داشته باشید که افراد باردار، شیرده و کسانی که پرده گوششان آسیب دیده است نباید سراغ این دارو بروند.

۴. داروی قطره گوش جنتامایسین

قطره جنتامایسین نوعی آنتی‌بیوتیک است که برای عفونت‌های باکتریایی گوش تجویز می‌شود. این قطره، باکتری‌های عامل عفونت را از بین می‌برد و این گونه باعث رفع علائمی همچون ورم و ترشحات چرکی می‌شود. این قطره‌ها اغلب حاوی هیدروکورتیزون نیز هستند، به همین خاطر اثرات ضدالتهاب دارند.

۵. داروی افلوکساسین

قطره گوش افلوکساسین متعلق به گروهی از داروها است که آنتی‌بیوتیک نامیده می‌شوند. افلوکساسین برای درمان طیف وسیعی از عفونت‌های مجرای گوش استفاده می‌شود. اما از آنجایی که ممکن است با بسیاری از داروها تداخل داشته باشد و سبب بروز عوارضی همچون ضعف و سرگیجه شود، بهتر است تنها با تجویز پزشک مصرف شود.

۶. قطره گوش نئومایسین

قطره ترکیبی نئومایسین، پلی میکسین ب و هیدروکورتیزون، برای درمان عفونت‌های مجرای گوش استفاده می‌شود. نئومایسین و پلی میکسین ب موجود در این دارو، جزو آنتی‌بیوتیک‌ها هستند و با از بین بردن باکتری‌ها یا جلوگیری از رشد آن‌ها عمل می‌کنند. از طرف دیگر هیدروکورتیزون نیز یک عامل استروئیدی است که برای تسکین قرمزی، خارش و ورم ناشی از عفونت گوش استفاده می‌شود. این داروی ترکیبی برای درمان عفونت‌های گوش که پس از جراحی‌هایی همچون ماستوئیدکتومی ایجاد می‌شوند هم کاربرد دارد. در آخر، به دلیل اثرات قوی‌ای که قطره ترکیبی نئومایسین دارد، بهتر است فقط با تجویز پزشک مصرف شود.

۷. قطره گوش گلیسیرین فنیکه

قطره گوش گلیسیرین فنیکه کاربردهای زیادی دارد و برای رفع خارش و انسداد گوش استفاده می‌شود. در حقیقت گلیسیرین فنیکه جزو داروهای اصلی شستشوی گوش محسوب می‌شود که با نرم کردن جرم‌های به‌دام‌افتاده در گوش، به خروج آن‌ها کمک می‌کند. این قطره همچنین برای بهبود شنوایی، کاهش درد خفیف و رفع عفونت هم کاربرد دارد.

۸. قطره گوش میکساکورت

قطره میکساکورت نیز جزو داروهای ضدباکتری است و باکتری‌های بیماری‌زا را در عرض مدت کوتاهی از بین می‌برد. این دارو قابل استفاده برای کودکان و بزرگسالان است و عوارض جانبی محدودی دارد. در صورت عفونی و ملتهب شدن مجرای خارجی گوش یا پس از جراحی ماستوئیدکتومی، پزشک قطره میکساکورت را تجویز می‌کند.

۹. قطره گوش سیپلکس

قطره گوش سیپلکس یک آنتی‌بیوتیک است که در درمان عفونت‌های باکتریایی گوش استفاده می‌شود. مواد فعال موجود در این قطره با توقف رشد میکروارگانیسم‌های عامل بیماری، علائم عفونت را برطرف می‌کنند. معمولا پس از استفاده از قطره سیپلکس خیلی زود احساس بهتری خواهید داشت. با این حال، باید تا زمان توصیه شده مصرف آن را ادامه دهید تا مطمئن شوید که همه باکتری‌ها از بین رفته‌اند.

عوارض شایع استفاده از قطره گوش چیست؟
گاهی بعد از استفاده از قطره گوش، ورم یا قرمزی در اطراف گوش دیده می‌شود و فرد دچار وزوز گوش می‌شود.

عوارض شایع استفاده از قطره گوش

قطره های گوش معمولا بی‌خطر و ایمن هستند، با این حال گاهی ممکن است سبب بروز این عوارض جانبی در برخی از بیماران شوند. این عوارض معمولاً خفیف هستند و به سرعت برطرف می‌شوند مانند سوزش و خارش که بلافاصله پس از استفاده از قطره ممکن است رخ دهد و معمولاً به سرعت از بین می‌رود:

  • تب
  • دردی که قبلا وجود نداشت.
  • قرمزی یا ورم اطراف گوش، زبان، صورت و گلو
  • کاهش شنوایی
  • وزوز گوش (زنگ‌زدن گوش)
  • واکنش آلرژیک و نشان دادن علائمی مانند بثورات پوستی، مشکل در تنفس و سرگیجه شدید

در صورتی که این علائم ادامه‌دار بودند، حتما به پزشک مراجعه کنید.

متن انگلیسی:
Allergic reactions to ear drops may arise due to sensitivity to one or more ingredients in the formulation
ترجمه متن:
واکنش‌های آلرژیک به قطره گوش، ممکن است به خاطر حساسیت داشتن به یک یا چند ماده در فرمولاسیون قطره ایجاد شوند.

earpros

طریقه مصرف قطره گوش در بزرگسالان

استفاده صحیح از قطره گوش برای درمان موثر عفونت‌ها و سایر مشکلات گوش بسیار مهم است. هرگز از قطره گوش دیگران استفاده نکنید. برای استفاده از قطره گوش باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • بطری حاوی قطره گوش را در دستانتان گرم کنید. (قطره های گوش اگر خیلی سرد یا خیلی گرم باشند ممکن است باعث سرگیجه شوند).
  • حالا دراز بکشید، به‌طوری‌که گوش آسیب دیده روبه‌بالا و به سمت سقف باشد.
  • قسمت بیرونی گوشتان را نگه دارید و به آرامی به سمت عقب بکشید. این کار به صاف‌شدن مجرای گوش کمک می‌کند.
  • در این مرحله باید به میزان توصیه شده قطره در مجرای گوشتان بریزید. اگر خودتان نمی‌توانید این کار را انجام دهید، از کسی بخواهید که برای شما قطره بریزد.
  • تراگوس گوش را ماساژ دهید (تکه کوچکی از بافت و غضروف که درست در جلوی مجرای گوش قرار دارد). این کار باعث می‌شود که قطره‌ها به سمت کانال گوش بروند.
  • چند دقیقه به پهلو دراز بکشید. این گونه به قطره‌ها این امکان را می‌دهید که به پرده گوش برسند.
  • پس از چند دقیقه، بنشینید تا هر قطره اضافی از گوش شما خارج شود.
  • از چیزهایی مانند پنبه یا گوش‌پاک‌کن در مجرای گوشتان استفاده نکنید.

طریقه مصرف قطره گوش در کودکان

به دلیل ساختار شیپور استاش و سیستم ایمنی‌ که همچنان در حال تکامل است، کودکان بیشتر از بزرگسالان مستعد ابتلا به عفونت و مشکلات گوش هستند. در این موقعیت برای اطمینان از اثرگذاری قطره و رسیدن آن به گوش میانی بدون ایجاد آسیب، باید از روش صحیحی برای ریختن قطره در گوش فرزندتان استفاده کنید. برای این کار:

  • دست‌هایتان را تمیز بشویید.
  • کودک را در موقعیتی قرار دهید که گوش او روبه‌بالا باشد.
  • بطری حاوی قطره گوش را تکان دهید و به آرامی لاله گوش فرزندتان را به سمت عقب بکشید تا مجرای گوش او باز شود.
  • حالا مقدار تجویز شده از قطره گوش را در مجرای گوش کودک بریزید و از کودک بخواهید که چند دقیقه تکان نخورد.
  • اگر نیاز به ریختن قطره در گوش دیگر بود، از کودک بخواهید برگردد طوری که گوش دیگر او به سمت بالا باشد. سپس مراحل بالا را برای گوش دیگر تکرار کنید.

گوش فرزندت عفونت کرده و نمی‌دونی چه قطره‌ای مناسبه؟ از متخصص بپرس.

طریقه مصرف قطره گوش در نوزادان

نوزادان بدن حساسی دارند و در معرض بسیاری از اختلالات و عفونت‌های مرتبط با گوش هستند. در این موقعیت باید تنها با تجویز پزشک از قطره برای فرزندتان استفاده کنید. برای استفاده از قطره نیز ابتدا دستانتان را با آب و صابون بشویید. سپس نوزاد را به آرامی در یک پتو بپیچید که ثابت بماند. در مرحله بعدی نوزاد را به پهلو خم کنید و سر او را روی یک بالش بگذارید. حالا نوک محفظه حاوی قطره گوش را به آرامی داخل سوراخ گوش قرار دهید و به نحوی فشار دهید که تعداد درستی قطره از آن خارج شود. در آخر، چند دقیقه نوزاد را در همین وضعیت نگه دارید تا قطره بتواند به قسمت داخلی گوش او برسد و اثرگذاری خود را شروع کند.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

قطره‌ گوش یک داروی ساده و در عین حال کاربردی است که برای درمان طیف وسیعی از اختلالات گوش از جمله عفونت‌های داخلی و خارجی، خارش، وزوز، گرفتگی و درد استفاده می‌شوند. این قطره‌ها برای تمامی سنین قابل استفاده هستند و عوارض جانبی محدودی دارند. اگر شما هم اخیرا با علائمی مانند درد خفیف تا شدید، احساس فشار در گوش، ترشح چرک و کاهش شنوایی مواجه شده‌اید، حتما برای تشخیص درست به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. این متخصصان پس از معاینه گوش، قطره‌ای متناسب با بیماریتان را برای شما تجویز می‌کنند. خبر خوب اینکه در صورت عدم دسترسی شما به پزشک می‌توانید از خدمات غیرحضوری دکترتو برای مشاوره آنلاین با دکتر گوش و حلق و بینی استفاده کرده و یا مشاوره دارویی دریافت کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

بله قطره‌های سرومنولیتیک و گلیسیرین فنیکه برای رفع گرفتگی و تجمع جرم در گوش استفاده می‌شوند.

برای استفاده موثر و صحیح از قطره گوش، باید به نحوی دراز بکشید که گوش موردنظر به سمت بالا باشد. سپس چند قطره از این دارو را در گوش بریزید و چند دقیقه در همان حالت بمانید تا قطره به خوبی وارد مجرای گوش شود.

ریختن اشتباهی قطره گوش در چشم ممکن است باعث عوارض موقتی همچون سوزش، درد، ورم و مشکلات بینایی (همچون تاری دید) شود.

خیر تنها زمانی قطره گوش روزه را باطل می‌کند که وارد دهان شود.

بسته به نوع قطره گوش، تعداد دفعات استفاده از آن متفاوت است. اما به‌طورکلی روزانه یک یا دو بار باید ۲_۳ قطره در گوش‌تان بریزید.

امتیاز شما به مقاله:
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
فرزانه هستم، 30 ساله و عاشق دنیای سئو و محتوانویسی که با کنجکاوی دنبال آموختن چیزهای جدیدم؛ فارغ از هرگونه قرارداد و قانون و سبک خاصی. دنیای مجازی و اینترنت، فرصتی برای بودن با بهترین تیم‌ها رو برام فراهم کرده که می‌تونم بدون دغدغه و نگرانی هر روز احساس بهتر شدن و ارتقاء‌شغلی را با تمام وجودم لمس کنم. افتخار می‌کنم که با تیم خوب دکترتو، به این احساس ناب دست پیدا می‌کنم.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن