مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان چقدر است؟

مدت زمان خوب شدن آبله مرغان چقدر است؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید

بیماری آبله مرغان نوعی بیماری ویروسی است که از طریق تماس مستقیم با بثورات پوستی و انتقال هوایی از طریق رطوبت هوا منتقل می‌شود. رعایت مراقبت‌های بهداشتی و پیشگیری از تماس با افراد مبتلا یا حساس به آبله مرغان بسیار مهم است. مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در بزرگسالان ممکن است بین 10 تا 14 روز طول بکشد.

approved-by-doctors

تأیید‌‌‌‌‌‌‌ شده توسط پزشکان متخصص دکترتو

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان دکترتو مشاوره بگیرید.

زمان مطالعه : 6 دقیقه
مدت زمان خوب شدن آبله مرغان

خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:

آبله مرغان یک بیماری ویروسی شدید است که توسط ویروس واریسلا زوستر (VZV) ایجاد می‌شود. دوره بیماری و مدت زمان خوب شدن آبله مرغان به عوامل متعددی بستگی دارد مانند سن و سلامتی فرد مبتلا، شدت عفونت، سیستم ایمنی بدن و نیز فاصله زمانی بین ابتلا و تداوم درمان. این بیماری بیشتر در کودکان و نوجوانان رخ می‌دهد، اما می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد. علائم اصلی بیماری آبله مرغان تب، خستگی، سردرد و مهم‌تر از همه ظهور جوش و دانه‌های قرمز و خارش هستند که به تدریج به زخم‌های آبله‌ای تبدیل می‌شوند. زخم‌هایی که معمولا از سر و صورت شروع شده و به سایر قسمت‌های بدن گسترش می‌یابند.

به طور کلی، آبله مرغان در انسان ممکن است به طور طبیعی خودبه‌خود خوب شود، اما بهبودی کامل و کاهش قرمزی‌ها و زخم‌های آبله‌ای ممکن است مدت زمانی طولانی‌تر نیاز داشته باشد. در این مطلب با ما باشید تا با مدت زمان خوب شدن آبله مرغان و روش‌های بهبود بیشتر آشنا شوید.

اگر علائم این بیماری در بدن شما ظاهر شده است به متخصص عفونی یا دکتر عمومی مراجعه کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با پزشکان وجود دارد.

مدت زمان خوب شدن آبله مرغان

به‌طورکلی ریکاوری و دوره بهبودی آبله مرغان معمولا در چند مرحله اتفاق می‌افتد که مدت زمان هر مرحله بسته به شدت عفونت، سیستم ایمنی فرد و عوامل دیگری متغیر است:

مراحل آبله مرغانشرح هر مرحله
مرحله اولدر این مرحله، جوش‌ها و دانه‌های قرمز همراه با خارش روی پوست در مناطقی مانند صورت، سر و گردن ظاهر می‌شوند و به تدریج به سایر قسمت‌های بدن گسترش می‌یابند.
مرحله دوم (زخم‌های آبله‌ای)در این مرحله، جوش‌های سرقرمز به زخم‌های آبله‌ای کوچک، پر آب و قرمز روی پوست تبدیل می‌شوند.
مرحله سوم (کوره‌های آبله‌ای)در این مرحله، زخم‌ها به تدریج خشک شده و کوره‌های آبله‌ای به شکل قرمز و پوستی تشکیل می‌دهند. معمولا خارش کمتر شده و طی این مرحله، کوره‌ها به تدریج ترک می‌خورند و پوست به طور طبیعی بهبود می‌یابد.
مرحله چهارم (بهبودی کامل)در این مرحله، تمام زخم‌ها و کوره‌های آبله‌ای به خوبی بهبود می‌یابند و پوست به حالت عادی برمی‌گردد و علائمی مانند خارش، درد و تورم نیز به طور کامل از بین می‌روند. در این مرحله، فرد بهبود یافته به فعالیت‌های روزمره برمی‌گردد.
مراحل خوب شدن آبله مرغان

متن انگلیسی:
it will take another 7-10 days from the full stage to the complete recovery. However, for people with weakened immune systems, chickenpox can also take 2 to 3 weeks to completely heal
ترجمه متن:
مدت زمان خوب شدن آبله مرغان ۷ تا ۱۰ روز از مرحله آخر بیماری تا بهبودی کامل است. البته در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند مدت زمان خوب شدن آبله مرغان ۲ تا ۳ هفته طول می‌کشد.

vinmec

مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در نوزادان

مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در نوزادان ممکن است کمی بیشتر از مدت زمان در بزرگسالان باشد که علت این امر  سیستم ایمنی نسبتا ضعیف نوزادان است. در نوزادان، مدت زمان خوب شدن آبله مرغان و بهبودی بین ۱۴ تا ۲۱ روز طول می‌کشد.

مراقبت‌های ویژه و مراقبت‌های بهداشتی از نوزادان با آبله مرغان بسیار مهم است. در صورت مشاهده دانه‌ها یا زخم‌های آبله‌ای در نوزاد خود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص صحیح و راهنمایی‌های لازم به شما داده شود.

اینفوگرافی مدت زمان خوب شدن آبله مرغان
مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در کودکان نسبتا مشابه بزرگسالان است و معمولا بین ۱۰ تا ۱۴ روز طول می‌کشد.

مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در کودکان

آبله مرغان در کودکان از بیماری‌های شایع این دوران است که با علائم مشابه سرماخوردگی، آبریزش بینی، عطسه و سرفه شروع می‌شود. مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در کودکان نسبتا مشابه بزرگسالان است و معمولا بین ۱۰ تا ۱۴ روز طول می‌کشد. با این حال، همانند همه بیماری‌ها، مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در کودکان بسته به فاکتورهایی مانند سن، سیستم ایمنی کودک، شدت عفونت و سلامت عمومی متغیر است.

در مدت زمان بهبودی، دانه‌های قرمز به زخم‌های آبله‌ای تبدیل شده و به تدریج خوب می‌شوند. در طول مدت بیماری آبله مرغان در کودکان، مهم است دستورات پزشک را رعایت و از مراقبت‌های بهداشتی مناسب استفاده کنید. محدودیت‌ها، درمان‌های موثر و فعالیت‌هایی که در طول این مدت باید انجام داد رعایت کنید تا بهبودی سریع‌تر حاصل شود.

تاول‌هایی روی پوست کودکت ظاهر شده؟

برای تشخیص آبله مرغان مشاوره بگیر.

مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در نوجوانان

مدت زمان خوب شدن ابله مرغان در نوجوانان تفاوت چندانی با روند بهبودی بیماری در بزرگسالان ندارد و احتمالا بین ۱۰ تا ۱۴ روز طول می‌کشد. در نوجوانان هم عواملی مانند سیستم ایمنی بدن، شدت عفونت و سلامت عمومی فرد روی مدت زمان خوب شدن آبله مرغان اثر می‌گذارند.

مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در جوانان

دوره بهبودی در جوانان تقریبا مشابه بزرگسالان و نوجوانان حدود ۱۰ تا ۱۴ روز خواهد بود، البته منوط به اینکه بیمار از سیستم ایمنی نسبتا قوی برخوردار باشد.

نکات مهم درباره مدت زمان خوب شدن آبله مرغان

مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در بزرگسالان

ابتلای فرد به آبله مرغان در بزرگسالی خطرناک است و معمولا با علائم شدیدتری نسبت به کودکان و نوجوانان بروز پیدا می‌کند. میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در بزرگسالان ۲۵ درصد بیشتر از مرگ ومیر در کودکان مبتلا است. آبله مرغان در بزرگسالان با سرگیجه، ضعف، لرزش بدن و تپش قلب شروع شده و به عفونت، حالت تهوع و استفراغ، سرفه مکرر، تب و سفت شدن گردن می‌رسد.

از زمان ابتلای فرد به بیماری ۲۱ روز طول می‌کشد تا علائم خود را نشان دهند. مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در بزرگسالان ۱۰ روز است که البته بسته به شدت بیماری، سن و شرایط سیستم ایمنی بدن فرد می‌تواند بیشتر هم باشد.

انتقال آبله مرغان تا چند روز است؟

آبله مرغان بیماری ویروسی است که از طریق تماس مستقیم با بثورات پوستی یا انتقال هوایی از طریق رطوبت هوا منتقل می‌شود. مدت زمان انتقال آبله مرغان از فرد به فرد ممکن است تا چند روز بعد از ظهور بثورات قرمز و خارش‌آور طول بکشد.

در طول دوره دانه‌ها و بثورات پوستی قرمز و خارش‌آوری روی بدن بیمار ظاهر شده و قابل انتقال به افراد دیگر است. پس از ظهور زخم‌های آبله‌ای، ویروس نیز در زخم‌ها حضور دارد و می‌تواند از طریق تماس مستقیم با زخم‌ها منتقل شود.

معمولا پس از التیام و خوب شدن زخم‌ها و رسیدن به مرحله و تشکیل کوره‌های آبله‌ای که زخم‌ها بهبود یافته‌اند، بیمار دیگر قابلیت انتقال آبله مرغان را ندارد که حدود ۷-۱۰ روز پس از ظهور اولین بثورات پوستی رخ می‌دهد.

با این حال، بهتر است تا بهبودی کامل و زمانی که زخم‌ها به طور کامل خوب شوند، از تماس مستقیم با افرادی که به آبله مرغان حساس هستند یا از تماس با افرادی که آبله مرغان را تازه گرفته‌اند، خودداری کنید تا از انتقال بیماری به دیگران پیشگیری کنید.

نگرانی مدت زمان خوب شدن آبله مرغان طول بکشه؟ از متخصص مشاوره بگیر.

دوره نهفتگی آبله مرغان چه مدت است؟

دوره نهفتگی آبله مرغان به مدت زمان بین آلودگی به ویروس آبله مرغان و ظهور نشانه‌ها و علائم بیماری اشاره دارد. در این دوره، ویروس در بدن فرد وجود دارد و در حال تکثیر است، اما هنوز نشانه‌های بالینی آبله مرغان ظاهر نمی‌شود.

مدت زمان دوره نهفتگی آبله مرغان معمولا بین ۱۰ تا ۲۱ روز است، با میانگین حدود ۱۴ روز. به این معنا که پس از آلودگی به ویروس آبله مرغان، ممکن است ۱۴ روز بگذرد تا نشانه‌ها و علائم بیماری مشاهده شوند.

در برخی موارد، دوره نهفتگی ممکن است کوتاه‌تر یا بلندتر از این باشد. همچنین، نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که طی دوره نهفتگی، شخص آلوده به آبله مرغان نیز ناقل بیماری است و می‌تواند ویروس را به دیگران انتقال دهد، حتی اگر خودش هنوز نشانه‌ها و علائم را نداشته باشد. به همین دلیل، توصیه می‌شود تا زمان بهبودی کامل و تا زمانی که زخم‌ها به طور کامل خوب شوند، از تماس مستقیم با افراد حساس به آبله مرغان یا افرادی که به تازگی آبله مرغان گرفته‌اند، خودداری شود تا از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری کنید.

متن انگلیسی:
The average incubation period for varicella is 14 to 16 days after exposure to a varicella
ترجمه متن:
متوسط دوره نهفتگی واریسلا ۱۴ تا ۱۶ روز پس از قرار گرفتن در معرض آبله مرغان است.

cdc.gov
انتقال آبله مرغان تا چند روز است؟
مدت زمان دوره نهفتگی آبله مرغان معمولا بین ۱۰ تا ۲۱ روز است.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

بیماری آبله مرغان نوعی بیماری ویروسی است که از طریق تماس مستقیم با بثورات پوستی و انتقال هوایی از طریق رطوبت هوا منتقل می‌شود. بنابراین، رعایت مراقبت‌های بهداشتی و پیشگیری از تماس با افراد مبتلا یا حساس به آبله مرغان بسیار مهم است. مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در بزرگسالان ممکن است بین ۱۰ تا ۱۴ روز طول بکشد.

البته عوامل مختلفی روی مدت زمان خوب شدن آبله مرغان تاثیر می‌گذارند از جمله سن، سیستم ایمنی بدن، شرایط و سلامت عمومی بدن. در صورت بروز هرگونه نگرانی یا سوال، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

اگر دچار آبله مرغان شده‌اید حتما به متخصص بیماری عفونی مراجعه کنید. شما می‌توانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با پزشکان وجود دارد. از مشاوره آنلاین دکتر عفونی در مورد درمان و مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در سنین مختلف کمک بگیرید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!

پرسش‌های متداول

مدت زمان واگیر بودن آبله مرغان از زمان ظهور اولین دانه‌های قرمز تا زمان بهبود زخم‌ها حدود 7-10 روز است.

آبله مرغان در بارداری ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی برای مادر و جنین شود. در واقع، بارداری باعث کاهش سیستم ایمنی مادر می‌شود و احتمال بروز عوارض جدی در صورت ابتلا به آبله مرغان افزایش می‌یابد.

علائم آبله مرغان معمولا در مدت زمان مشخصی بهبود می‌یابند که ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد، اما در بیشتر موارد علائم آبله مرغان به طور کلی طی 10 تا 14 روز از بین می‌روند.

امتیاز شما به مقاله:
(4.1از5)
دسته بندی:
برچسب:
منبع:
از سال ۹۵ فعالیت خود را در حوزه تولید و مدیریت محتوا آغاز کرده‌ام و همیشه مشتاق روبرویی با موقعیت‌های جدید شغلی‌ هستم. آشنایی با دنیای متفاوت در حوزه‌های مختلف مانند پزشکی و سلامت نیز من را به دنبال کردن سبک زندگی سالم تشویق می‌کند. به همین دلیل همکاری‌ام با دکترتو شروع شد.
مطالب مرتبط

پاسخ دادن

نظرات درباره مدت زمان خوب شدن آبله مرغان

  1. مهدیه گفت:

    سلام من اولین روز آبله مرغانمه ولی اصلا جوش قرمز نزدم فقط تاول های اب دار زدم این بیماری دیگه ای هستش تا طبیعیه ؟؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، آبله مرغان معمولاً با جوش‌های قرمز و سپس تاول‌های آب‌دار شروع می‌شود. اگر شما فقط تاول‌های آبکی را مشاهده می‌کنید، این هنوز می‌تواند نشانه‌ای از آبله مرغان باشد، زیرا این بیماری در مراحل اولیه به صورت تاول‌های آب‌دار ظاهر می‌شود. به مرور زمان این تاول‌ها خشک شده و به دلمه تبدیل می‌شوند. اگر نگرانی دارید یا علائم غیرمعمولی مشاهده می‌کنید، بهتر است با پزشک مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که این بیماری آبله مرغان است و نه بیماری دیگری.
      متخصص عفونی

  2. ناشناس گفت:

    سلام من ۱۰ روزه آبله گرفتم .الان نوبت ترمیم ابرو دارم .میتونم برم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، در صورتی که هنوز علائم آبله مانند زخم‌ها و جوش‌ها روی پوست شما وجود دارند، بهتر است از انجام هرگونه درمان یا فعالیتی که ممکن است به پوست فشار بیاورد یا باعث تحریک بیشتر شود، خودداری کنید. بهتر است از پزشک یا متخصص ترمیم ابرو مشورت کنید تا مطمئن شوید که این اقدام مشکلی برای پوست شما ایجاد نمی‌کند. همچنین، مراقبت از پوست برای جلوگیری از عفونت‌های بیشتر و بهبود سریع‌تر ضروری است.

  3. امیر حسین گفت:

    سلام بنده ۱۵ سالمه مرضی عابله مورقون گرفتم ۹ روز شده و تمامی آنها سیاه شده تا چند روز دیگه میرن از بدن بنده فقط یکمش رفته

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، با توجه به اینکه شما ۹ روز است که آبله مرغان گرفته‌اید و جوش‌ها به رنگ سیاه درآمده‌اند، این مرحله طبیعی است. معمولاً در این وضعیت، جوش‌ها خشک شده و به مرور زمان جای آن‌ها بهبود می‌یابد. این تغییرات نشان‌دهنده روند بهبودی هستند. مدت زمان بهبودی کامل ممکن است بین ۲ تا ۳ هفته باشد و در نهایت جوش‌ها خشک شده و اسکارها ممکن است باقی بمانند. برای جلوگیری از ایجاد عوارض بیشتر یا زخم‌های عمیق‌تر، بهداشت خود را حفظ کرده و از خاراندن جوش‌ها خودداری کنید. در صورت مشاهده علائم غیرعادی یا نگرانی، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
      متخصص عفونی

  4. فاطمه گفت:

    سلام‌،من‌۱۶سالم‌‌هست‌۳روزه‌که‌آبله‌مرغان‌گرفتم‌و‌تمام‌دونه‌هاش‌بیرون‌زده،میخواستم.یدونم‌چه‌چیزی‌استفاده‌کنم‌تا‌خارشش‌کم‌تر‌و زودتربهبود‌پیداکنم‌؟
    واینکه‌تاچندروزطول میکشه‌تا خوب شم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، برای کاهش خارش آبله مرغان می‌توانید از کرم‌ها یا پمادهای ضد خارش مانند کالامین یا آنتی هیستامین‌ها استفاده کنید که به تسکین خارش کمک می‌کنند. همچنین، مصرف داروهای ضد ویروسی مانند آچیکلوویر در صورتی که پزشک تجویز کند، می‌تواند به سرعت بهبود بیماری کمک کند. برای تسکین پوست، حمام سرد با جوش شیرین نیز مفید است. معمولاً دوره بیماری آبله مرغان ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشد، اما ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. در این مدت، بهتر است از خاراندن دونه‌ها خودداری کنید تا از بروز عفونت و جای زخم جلوگیری کنید. اگر علائم شدیدتر شدند یا عوارضی ایجاد شد، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
      متخصص عفونی

  5. حنا گفت:

    سلام
    من الان دو روزه ابله مرغان گرفتم
    بعد صورتم خیلی خارش داره
    و از پماد هیدروکورتیزون هم استفاده کردم اما خارشم تموم نشده چکار کنم

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! ابله مرغان معمولاً با خارش شدید همراه است و استفاده از پماد هیدروکورتیزون ممکن است کمک کند، اما باید مراقب باشید که از آن بیش از حد استفاده نکنید. برای کاهش خارش، می‌توانید از پمادهای خاص ضد خارش مانند پماد کالامین یا ژل آلوئه‌ورا استفاده کنید. همچنین مصرف آنتی‌هیستامین می‌تواند به تسکین خارش کمک کند. مهم‌تر از همه، از خاراندن تا حد امکان خودداری کنید تا از بروز عفونت جلوگیری شود
      متخصص عفونی

  6. ناشناس گفت:

    سلام
    من الان دو روزه ابله مرغان گرفتم
    بعد صورتم خیلی خارش داره
    و از پماد هیدروکورتیزون هم استفاده کردم اما خارشم تموم نشده چکار کنم

  7. R.D گفت:

    سلام وقت بخیر. داداشم ۱۱ سالشه هم کلاسی هاش آبله گرفتن… امروز متوجه شدیم بدنش داره دونه میزنه دیشب هم تب و لرز داشت و حالش بد بود خودم ۱۷ سالمه تا الان هم نگرفتم امکان داره که منم مبتلا شده باشم؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام
      با توجه به اینکه برادرتان دچار آبله مرغان شده و شما در معرض تماس با او بوده‌اید، احتمال انتقال ویروس به شما وجود دارد. آبله مرغان یک بیماری ویروسی است که به راحتی از طریق تماس مستقیم با پوست فرد مبتلا یا قطرات هوا منتقل می‌شود. اگر تا به حال آبله مرغان نداشته‌اید یا واکسن آن را نزده‌اید، ممکن است شما نیز مبتلا شوید. با توجه به علائمی که برای برادرتان ذکر کرده‌اید، پیشنهاد می‌شود که مراقب علائم خود باشید و در صورت بروز هرگونه علامت مانند تب، خارش، یا دانه‌های پوستی به پزشک مراجعه کنید.
      متخصص پوست و مو

  8. نیلو گفت:

    سلام وقت بخیر من الان سه روزه مبتلا به آبله هستم هیجده سالمه خیلی تو این چند روز تب و لرز و درد داشتم الان دانه ها به مرحله ای رسیده که توشون آب داره و کل بدنم پر شده
    توی صورتم یدونه دانه کنده شد چیکار کنم که ردش نمونه و چال نشه؟
    چقدر طول می‌کشه که دانه ها کامل از روی صورت و بدنم برن؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، وقت شما هم بخیر. برای جلوگیری از باقی ماندن رد و چال از دانه‌های آبله، سعی کنید به هیچ عنوان دانه‌ها را نخارانید و بگذارید به طور طبیعی خشک شوند. استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده می‌تواند به کاهش خشکی پوست کمک کند. همچنین، بعد از اینکه دانه‌ها به طور کامل خشک و پوسته‌پوسته شدند، استفاده از کرم‌های ترمیم‌کننده مثل ویتامین E یا کرم‌های ضدجوش می‌تواند به تسریع فرآیند بهبودی کمک کند و احتمال به جا ماندن لکه را کاهش دهد.
      آبله معمولاً حدود ۲ تا ۴ هفته طول می‌کشد تا به طور کامل از بدن و صورت برطرف شود، اما این زمان ممکن است به شرایط فردی و شدت بیماری متفاوت باشد.

  9. نیلوفر گفت:

    سلام وقت بخیر من الان سه روزه مبتلا به آبله هستم هیجده سالمه خیلی تو این چند روز تب و لرز و درد داشتم الان دانه ها به مرحله ای رسیده که توشون آب داره و کل بدنم پر شده
    توی صورتم یدونه دانه کنده شد چیکار کنم که ردش نمونه و چال نشه؟
    چقدر طول می‌کشه که دانه ها کامل از روی صورت و بدنم برن؟

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام! آبله مرغان معمولاً در عرض ۷ تا ۱۰ روز بهبودی پیدا می‌کند و دانه‌ها ابتدا به صورت قرمز و برجسته ظاهر می‌شوند، سپس پر از مایع می‌شوند و در نهایت خشک می‌شوند. برای جلوگیری از به‌جا ماندن رد یا چاله، مهم است که از دست زدن به دانه‌ها و خاراندن آنها خودداری کنید، زیرا این کار می‌تواند باعث عفونت و باقی ماندن جای زخم شود. همچنین، استفاده از مرطوب‌کننده‌ها و کرم‌های ترمیم‌کننده می‌تواند به بهبود سریع‌تر پوست کمک کند. در صورت ادامه درد یا مشکلات پوستی، پیشنهاد می‌کنم با پزشک خود مشورت کنید تا درمان مناسب تجویز شود.
      متخصص پوست و مو

  10. زلیخا گفت:

    سلام خسته نباشید من پریروز تب لرز شدید گرفتم فکر کردم سرما خوردگی بود چون هنوز دونه بدنم نزده بود رفتم دکتر سرم وصل کردم امدم خونه الان همه بدنم دونه زده ابله مرغون گرفتم چون کم خونی دارم میخواستم ببینم مشکلی برام پیش نمیاد 😭😭

    1. همیارِ دکترِتو گفت:

      سلام، با توجه به اینکه شما به ابله مرغان مبتلا شده‌اید، ممکن است بدن شما به دلیل کم‌خونی حساسیت بیشتری به عفونت‌ها داشته باشد، اما در صورتی که تحت مراقبت پزشک باشید و درمان مناسب دریافت کنید، معمولاً مشکلی پیش نمی‌آید. توصیه می‌کنم که به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت شما به دقت بررسی شود و درمان لازم برای ابله مرغان و کم‌خونی تجویز گردد. مراقبت‌های بهداشتی و استراحت نیز بسیار مهم است.
      متخصص عفونی