فهرست مطالب
خلاصه این مطلب را در این پادکست گوش دهید:
آبله مرغان یک بیماری ویروسی شدید است که توسط ویروس واریسلا زوستر (VZV) ایجاد میشود. دوره بیماری و مدت زمان خوب شدن آبله مرغان به عوامل متعددی بستگی دارد مانند سن و سلامتی فرد مبتلا، شدت عفونت، سیستم ایمنی بدن و نیز فاصله زمانی بین ابتلا و تداوم درمان. این بیماری بیشتر در کودکان و نوجوانان رخ میدهد، اما میتواند در هر سنی اتفاق بیفتد. علائم اصلی بیماری آبله مرغان تب، خستگی، سردرد و مهمتر از همه ظهور جوش و دانههای قرمز و خارش هستند که به تدریج به زخمهای آبلهای تبدیل میشوند. زخمهایی که معمولا از سر و صورت شروع شده و به سایر قسمتهای بدن گسترش مییابند.
به طور کلی، آبله مرغان در انسان ممکن است به طور طبیعی خودبهخود خوب شود، اما بهبودی کامل و کاهش قرمزیها و زخمهای آبلهای ممکن است مدت زمانی طولانیتر نیاز داشته باشد. در این مطلب با ما باشید تا با مدت زمان خوب شدن آبله مرغان و روشهای بهبود بیشتر آشنا شوید.
اگر علائم این بیماری در بدن شما ظاهر شده است به متخصص عفونی یا دکتر عمومی مراجعه کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با پزشکان وجود دارد.
مدت زمان خوب شدن آبله مرغان
بهطورکلی ریکاوری و دوره بهبودی آبله مرغان معمولا در چند مرحله اتفاق میافتد که مدت زمان هر مرحله بسته به شدت عفونت، سیستم ایمنی فرد و عوامل دیگری متغیر است:
مراحل آبله مرغان | شرح هر مرحله |
---|---|
مرحله اول | در این مرحله، جوشها و دانههای قرمز همراه با خارش روی پوست در مناطقی مانند صورت، سر و گردن ظاهر میشوند و به تدریج به سایر قسمتهای بدن گسترش مییابند. |
مرحله دوم (زخمهای آبلهای) | در این مرحله، جوشهای سرقرمز به زخمهای آبلهای کوچک، پر آب و قرمز روی پوست تبدیل میشوند. |
مرحله سوم (کورههای آبلهای) | در این مرحله، زخمها به تدریج خشک شده و کورههای آبلهای به شکل قرمز و پوستی تشکیل میدهند. معمولا خارش کمتر شده و طی این مرحله، کورهها به تدریج ترک میخورند و پوست به طور طبیعی بهبود مییابد. |
مرحله چهارم (بهبودی کامل) | در این مرحله، تمام زخمها و کورههای آبلهای به خوبی بهبود مییابند و پوست به حالت عادی برمیگردد و علائمی مانند خارش، درد و تورم نیز به طور کامل از بین میروند. در این مرحله، فرد بهبود یافته به فعالیتهای روزمره برمیگردد. |
مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در نوزادان
مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در نوزادان ممکن است کمی بیشتر از مدت زمان در بزرگسالان باشد که علت این امر سیستم ایمنی نسبتا ضعیف نوزادان است. در نوزادان، مدت زمان خوب شدن آبله مرغان و بهبودی بین ۱۴ تا ۲۱ روز طول میکشد.
مراقبتهای ویژه و مراقبتهای بهداشتی از نوزادان با آبله مرغان بسیار مهم است. در صورت مشاهده دانهها یا زخمهای آبلهای در نوزاد خود، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص صحیح و راهنماییهای لازم به شما داده شود.
مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در کودکان
آبله مرغان در کودکان از بیماریهای شایع این دوران است که با علائم مشابه سرماخوردگی، آبریزش بینی، عطسه و سرفه شروع میشود. مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در کودکان نسبتا مشابه بزرگسالان است و معمولا بین ۱۰ تا ۱۴ روز طول میکشد. با این حال، همانند همه بیماریها، مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در کودکان بسته به فاکتورهایی مانند سن، سیستم ایمنی کودک، شدت عفونت و سلامت عمومی متغیر است.
در مدت زمان بهبودی، دانههای قرمز به زخمهای آبلهای تبدیل شده و به تدریج خوب میشوند. در طول مدت بیماری آبله مرغان در کودکان، مهم است دستورات پزشک را رعایت و از مراقبتهای بهداشتی مناسب استفاده کنید. محدودیتها، درمانهای موثر و فعالیتهایی که در طول این مدت باید انجام داد رعایت کنید تا بهبودی سریعتر حاصل شود.
مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در نوجوانان
مدت زمان خوب شدن ابله مرغان در نوجوانان تفاوت چندانی با روند بهبودی بیماری در بزرگسالان ندارد و احتمالا بین ۱۰ تا ۱۴ روز طول میکشد. در نوجوانان هم عواملی مانند سیستم ایمنی بدن، شدت عفونت و سلامت عمومی فرد روی مدت زمان خوب شدن آبله مرغان اثر میگذارند.
مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در جوانان
دوره بهبودی در جوانان تقریبا مشابه بزرگسالان و نوجوانان حدود ۱۰ تا ۱۴ روز خواهد بود، البته منوط به اینکه بیمار از سیستم ایمنی نسبتا قوی برخوردار باشد.
مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در بزرگسالان
ابتلای فرد به آبله مرغان در بزرگسالی خطرناک است و معمولا با علائم شدیدتری نسبت به کودکان و نوجوانان بروز پیدا میکند. میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در بزرگسالان ۲۵ درصد بیشتر از مرگ ومیر در کودکان مبتلا است. آبله مرغان در بزرگسالان با سرگیجه، ضعف، لرزش بدن و تپش قلب شروع شده و به عفونت، حالت تهوع و استفراغ، سرفه مکرر، تب و سفت شدن گردن میرسد.
از زمان ابتلای فرد به بیماری ۲۱ روز طول میکشد تا علائم خود را نشان دهند. مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در بزرگسالان ۱۰ روز است که البته بسته به شدت بیماری، سن و شرایط سیستم ایمنی بدن فرد میتواند بیشتر هم باشد.
انتقال آبله مرغان تا چند روز است؟
آبله مرغان بیماری ویروسی است که از طریق تماس مستقیم با بثورات پوستی یا انتقال هوایی از طریق رطوبت هوا منتقل میشود. مدت زمان انتقال آبله مرغان از فرد به فرد ممکن است تا چند روز بعد از ظهور بثورات قرمز و خارشآور طول بکشد.
در طول دوره دانهها و بثورات پوستی قرمز و خارشآوری روی بدن بیمار ظاهر شده و قابل انتقال به افراد دیگر است. پس از ظهور زخمهای آبلهای، ویروس نیز در زخمها حضور دارد و میتواند از طریق تماس مستقیم با زخمها منتقل شود.
معمولا پس از التیام و خوب شدن زخمها و رسیدن به مرحله و تشکیل کورههای آبلهای که زخمها بهبود یافتهاند، بیمار دیگر قابلیت انتقال آبله مرغان را ندارد که حدود ۷-۱۰ روز پس از ظهور اولین بثورات پوستی رخ میدهد.
با این حال، بهتر است تا بهبودی کامل و زمانی که زخمها به طور کامل خوب شوند، از تماس مستقیم با افرادی که به آبله مرغان حساس هستند یا از تماس با افرادی که آبله مرغان را تازه گرفتهاند، خودداری کنید تا از انتقال بیماری به دیگران پیشگیری کنید.
دوره نهفتگی آبله مرغان چه مدت است؟
دوره نهفتگی آبله مرغان به مدت زمان بین آلودگی به ویروس آبله مرغان و ظهور نشانهها و علائم بیماری اشاره دارد. در این دوره، ویروس در بدن فرد وجود دارد و در حال تکثیر است، اما هنوز نشانههای بالینی آبله مرغان ظاهر نمیشود.
مدت زمان دوره نهفتگی آبله مرغان معمولا بین ۱۰ تا ۲۱ روز است، با میانگین حدود ۱۴ روز. به این معنا که پس از آلودگی به ویروس آبله مرغان، ممکن است ۱۴ روز بگذرد تا نشانهها و علائم بیماری مشاهده شوند.
در برخی موارد، دوره نهفتگی ممکن است کوتاهتر یا بلندتر از این باشد. همچنین، نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که طی دوره نهفتگی، شخص آلوده به آبله مرغان نیز ناقل بیماری است و میتواند ویروس را به دیگران انتقال دهد، حتی اگر خودش هنوز نشانهها و علائم را نداشته باشد. به همین دلیل، توصیه میشود تا زمان بهبودی کامل و تا زمانی که زخمها به طور کامل خوب شوند، از تماس مستقیم با افراد حساس به آبله مرغان یا افرادی که به تازگی آبله مرغان گرفتهاند، خودداری شود تا از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری کنید.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
بیماری آبله مرغان نوعی بیماری ویروسی است که از طریق تماس مستقیم با بثورات پوستی و انتقال هوایی از طریق رطوبت هوا منتقل میشود. بنابراین، رعایت مراقبتهای بهداشتی و پیشگیری از تماس با افراد مبتلا یا حساس به آبله مرغان بسیار مهم است. مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در بزرگسالان ممکن است بین ۱۰ تا ۱۴ روز طول بکشد.
البته عوامل مختلفی روی مدت زمان خوب شدن آبله مرغان تاثیر میگذارند از جمله سن، سیستم ایمنی بدن، شرایط و سلامت عمومی بدن. در صورت بروز هرگونه نگرانی یا سوال، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
اگر دچار آبله مرغان شدهاید حتما به متخصص بیماری عفونی مراجعه کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی با پزشکان وجود دارد. از مشاوره آنلاین دکتر عفونی در مورد درمان و مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در سنین مختلف کمک بگیرید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام من ۴۴ سالم وآبله مرغون گرفتم صورتم تمام دانه هاش سرش سفیده این طبیعیه وخوب میشه چقدر طول میکشه
سلام
احتمال عفونت ثانویه در اثر زونا وجود دارد
ممکن است درمان طول بکشد
حتمن زیر نظر پزشک درمان راکامل کنید
متخصص عفونی
سلام من هنوز اوایل آبله مرغونمه و دونه ها هستن و توش آب داره اشکال نداره ب جای کلایمین کرم ترمیمی بزنم یا باید بزارم خشک بشه؟
سلام
بهتر است کالامین را ادامه دهید
پس از خشک شدن از کرم ترمیمی استفاده کنید
تندرست باشید
متخصص پوست و مو
ببخشید من پسرم ۱۴ روز پیش ابله گرف داذو استفاده کرد و کم کم داشت خوب میشد اما از امروز دوباره روی پاهاش و دعانش کلا تاول زده و مثل ابله اس امکانش هس دوباره بدنش تاول بزنه و الان این تاول ها چیه ؟
دوست عزیز
طول دوره حدد ۲۱ روز است
ادامه تاول های ویروسی است
باید درمان اساسی صورت گیرد تا علایم دوباره بر نگردند
متخصص عفونی
ببخشید من پسرم ۱۴ روز پیش ابله گرف داذو استفاده کرد و کم کم داشت خوب میشد اما از امروز دوباره روی پاهاش و دعانش کلا تاول زده و مثل ابله اس امکانش هس دوباره بدنش تاول بزنه و الان این تاول ها چیه ؟
سلام
طول دوره حدد ۲۱ روز است
ادامه تاول های ویروسی است
باید درمان اساسی صورت گیرد تا علایم دوباره بر نگردند
متخصص عفونی
سلام، روزتون بخیر،دخترم۱۲سالشه، الان حدود۲۵روزه بدنش دونه ریخته شدید، اما اصلا تب وخارش نداشت، داخل دهانشم نریخته، دکتر عمومی، دکتر پوست ودکتر متخصص اطفال حاذق در بیماریهای پوستی بچه ها، تشخیص آبله دادند، دارو قرص آسیکلوویر۴۰۰، سیتریزین و ویتامینaمصرف کرده، آزمایش خون ونمونه برداری از زائده برای بررسی عفونت انجام داده، ولی خداراشکر بدون مشکل بوده آزمایشها،اما هنوز باگذشت۲۵روز زائده ی فعال داره وخوب نمیشه، واقعا دیگه نمیدونیم چکار بکنیم، میسه لطفاً راهنمایی بکنید، ممنون میشم 🙏🏻 🙏🏻
ثمین عزیز
علایم دخترتان بیشتر به آبله نزدیکتر است
بر طبق علایم
داروهای خوبی پیشنهاد شده است
از حمام اب خنک هم استفاده کنید
طول درمان ممکن است تا ۲۱ روزز هم طول بکشد
با ارزوی سلامتی
سلام ببخشید میشه در دوران آبله حموم کرد یا ایراد دارع؟
سلام
ایرادی ندارد
فقط دمای آب مهم است
فقط با اب خنک حمام کنید
سلام
من ۱۵سالمه و دو روزیه که ابله گرفتم،جوش هام زیاد شده همچنین خارش هام
برام قرص سیتریزین و پماد هیدروکورتیزون ۱درصد نوشتن بنظر شمما زود خوب میشم و راهحلش چیه
و اینکه یک نوزاد ۸ماه داریم فقط برای خوردن غذا و شبا هم تو یک محیطی دور هستیم احتمال گرفتنش رو داره؟؟
سلام
علاوه بر دارو های فوق نیاز به داروهای اصلی دارید
هم داروهای ضدویروسی و هم ترمیم کننده های پوست
بهتر است زیر نظر پزشک باشید
به نوزاد ۸ ماهه هم احتمال انتقال بالا ست
متخصص عفونی
سلام
من ۱۴سالمه دو روزه که ابله گرفتم و جوش هام زیاد شده و خارش هاهم خیلـــی زیاده بهم پماد هیدروکورتیزون و قرص سیتریزین دادن بنظر شما زود خوب میشم
و اینکه یک کودک ۸ماهه تو خونمون هست احتمالش هست ابله بگیره و فقط هنگام غذا و شبا تو جمع دورتر تو یک محیطی هستیم
دوست عزیز
علاوه بر دارو های فوق نیاز به داروهای اصلی دارید
هم داروهای ضدویروسی و هم ترمیم کننده های پوست
بهتر است زیر نظر پزشک باشید
به نوزاد ۸ ماهه هم احتمال انتقال بالا ست
متخصص عفونی
سلام شوهرم ۵روزه آبله گرفته و الان آبله های صورتش مثله جوش چرکی شدن میشه راهنمایی کنید چه قرصی یا چه پمادی تاثیر داره
سلام
درمان زونا اصول دارد
و حتمن زیر نظر پزشک نیاز به داروهای اختصاصی مثل اسیکلوویر دارید
هم خوراکی و هم موضعی
بهتر است جدی بگیرید و در خانه درمان نکنید
متخصص عفونی
سلام وقتتون بخیر من تقریبا یک هفتهای میشه که ابلهمرغون گرفتم و تقریبا داره رفع میشه اما امروز روی پیشونی و کمر دوباره چند دونه های قرمز خیلی کمرنگ هست که کمی هم خارش دارن میخواستن ببینم امکانش هست دوباره ابله باشه؟؟ لطفا جواب بدین خیلی میترسم چون روزای اول واقعا تب و خارش شدید داشتم
سلام
در صورت عدم استفاده از داروی مناسب
چه خوراکی و چه موضعی
ممکن است طول دوره طولانی شود
نیاز به داروهای ضدویروسی دارید
زیر نظر پزشک باشید
متخصص عفونی