بهترین آمپول برای درد سیاتیک را در این مطلب به شما معرفی کردهایم. به کمک اطلاعات موجود در این مقاله شما امید پیدا میکنید که میتوان به کمک این آمپولها درد و گرفتگی رگ سیاتیک را تسکین داد و درمان کرد. سیاتیک که رادیکولوپاتی کمری نیز نامیده میشود، دردی است که در امتداد عصب سیاتیک شما ایجاد میشود. این عصب از پشت لگن شما به سمت پشت ران شما امتداد مییابد. عصب سیاتیک، عصب اصلی پا و همچنین بزرگترین عصب در کل بدن شماست. سیاتیک معمولاً با استراحت و زمان خود به خود بهبود مییابد اما در برخی موارد نیاز به تزریق و حتی در موارد شدیدتر نیاز به جراحی دارد. اگر پس از خواندن این مقاله از دکترتو باز هم نیاز به مشاوره با یک پزشک مغز و اعصاب و متخصص ارتوپدی در این زمینه داشتید از سایت دکترتو کمک بگیرید. دکترتو مرجع نوبتدهی آنلاین از تمامی پزشکان در سرتاسر ایران است که روند دریافت نوبت ویزیت حضوری و آنلاین را برای شما بسیار ساده کرده است.
بهترین آمپول برای درد سیاتیک چیست؟
انواع مختلفی از آمپول برای درد سیاتیک وجود دارد که ممکن است توسط پزشک متخصص هر بیمار تجویز شوند. پزشک پس از سنجش میزان درد و گرفتگی هر شخصی ممکن است به صورت دورهای یک یا چند نوع از انواع آمپول مناسب برای درد و گرفتگی سیاتیک را تجویز کند. به این نکته توجه داشته باشید که دوره مصرف و دوز هر آمپول را پزشک اعلام میکند و هیچ فردی نباید اقدام به مصرف خودسرانه این داروها کند.
۱. آمپول پیروکسیکام برای سیاتیک
پیروکسیکام یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) است که برای درمان درد و کمک به تسکین علائم آرتریت (مانند آرتروز و آرتریت روماتوئید) مانند التهاب، تورم، سفتی و درد مفاصل استفاده میشود. با این حال، این دارو آرتروز را درمان نمیکند و تنها تا زمانی که به استفاده از آن ادامه دهید به شما در تسکین شرایطتان کمک خواهد کرد. این دارو فقط با تجویز پزشک در دسترس است. در تصمیمگیری برای استفاده از یک دارو، خطرات مصرف دارو باید در مقابل فواید آن توسط پزشک سنجیده شود. این تصمیمی است که شما و پزشکتان همراه با هم خواهید گرفت.
۲. آمپول بتامتازون برای درد سیاتیک
یکی دیگر از انواع آمپول برای درد سیاتیک امپول بتامتازون است. بتامتازون در دستهای از داروها به نام کورتیکواستروئیدها قرار دارد. پزشکان و سایر کادر درمان از تزریق بتامتازون برای مدیریت نوعی درد مزمن به نام درد رادیکولار کمری (سیاتیک) استفاده میکنند که به دلیل التهاب ریشه عصب نخاعی و تحریک در ناحیه کمر ایجاد میشود.
۳. آمپول کتورولاک برای درد سیاتیک
کتورولاک برای تسکین درد متوسط تا شدید (معمولاً دردی که پس از عمل یا سایر روشهای دردناک رخ میدهد.) استفاده میشود. این دارو متعلق به گروهی از داروها به نام داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) است که در دسته انواع آمپول برای گرفتگی رگ سیاتیک قرار میگیرد. آمپول کتورولاک عوارض جانبی دارد که میتوانند بسیار خطرناک باشند. خطر عوارض جانبی جدی با دوز کتورولاک در طول درمان افزایش مییابد. بنابراین، کتورولاک نباید بیش از ۵ روز استفاده شود. قبل از استفاده از این دارو، باید با پزشک خود درباره فواید و خطرات آن صحبت کنید. این دارو فقط با نسخه و تجویز پزشک در دسترس است.
۴. آمپول متیل پردنیزولون برای سیاتیک
تزریق اپیدورال متیل پردنیزولون ممکن است بهبود کوتاهمدت درد پا و نقص حسی در بیماران مبتلا به سیاتیک را به همراه داشته باشد. تزریق متیل پردنیزولون برای تسکین نواحی ملتهب بدن استفاده میشود. این دارو برای درمان تعدادی از بیماریهای مختلف از جمله التهاب (تورم)، آلرژیهای شدید، مشکلات آدرنال، آرتریت، مشکلات خون یا مغز استخوان، مشکلات چشم یا بینایی، مشکلات ریوی یا تنفسی (مانند آسم)، لوپوس، شرایط پوستی، مشکلات کلیوی، کولیت اولسراتیو و تشدید مولتیپل اسکلروزیس مصرف و تجویز میشود. متیل پردنیزولون یک کورتیکواستروئید (داروی مشابه کورتیزون یا استروئید) است و بر سیستم ایمنی بدن تأثیر میگذارد تا تورم، قرمزی، خارش و واکنشهای آلرژیک را تسکین دهد. این دارو باید فقط تحت تجویز پزشک و با نظارت مستقیم او استفاده شود.
یا همراه با سایر داروهای ضد درد اپیوئیدی (مخدرها) برای درمان درد متوسط تا شدید تجویز و مصرف شود. توجه داشته باشید که این دارو فقط باید تحت نظارت مستقیم پزشک تجویز شود.
۵. ایبوپروفن تزریقی
ایبوپروفن یک داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) است که به تنهایی یا همراه با سایر داروها (مانند مسکنهای مخدر) برای تسکین درد خفیف تا شدید تزریق میشود. تزریق ایبوپروفن فقط باید تحت تجویز پزشک و با نظارت او انجام شود.
۶. تریامسینولون
تریامسینولون به گروه داروهای استروئیدی تعلق دارد. تزریق تریامسینولون کمری یک روش بسیار عالی برای درمان سیاتیک است. تریامسینولون به درمان بیماریهایی مانند آسم، واکنشهای آلرژیک، آرتریت، بیماریهای التهابی روده، مشکلات آدرنال و اختلالات خون یا مغز استخوان نیز کمک میکند. این دارو با کاهش التهاب، کند کردن سرعت سیستم ایمنی پیش رونده یا جایگزینی کورتیزول عمل میکند (کورتیزول هورمونی است که نقش مهمی در واکنش بدن به استرس، بیماری و آسیب دارد.)
۷. دگزامتازون
دگزامتازون یک داروی کورتیکواستروئیدی است که اثرات ضد التهابی قوی در بدن دارد. این دارو با سرکوب پاسخ ایمنی و جلوگیری از انتشار مواد التهابی به نام سیتوکینها، برای کاهش التهاب اطراف اعصاب تحریکشده، از جمله ریشههای عصب سیاتیک که در قسمت تحتانی ستون فقرات فشرده شدهاند، مؤثر است.
۸. باکلوفن
باکلوفن برای درمان اسپاسم عضلانی ناشی از شرایط خاص (مانند مولتیپل اسکلروزیس، فلج مغزی و آسیب نخاعی) استفاده میشود. این دارو باعث شل شدن عضلات میشود. عموما تزریق باکلوفن برای بیمارانی که به باکلوفن خوراکی پاسخ نمیدهند یا قادر به تحمل عوارض جانبی آن نیستند، استفاده میشود.
۹. لیدوکائین تزریقی
تزریق لیدوکائین باعث بیحسی (از دست دادن حس) در بیمارانی که تحت روشهای پزشکی خاص قرار دارند (با مسدود کردن اعصاب خاص از طریق تکنیکهای مسدود کردن شبکه بازویی، بین دندهای، کمری یا اپیدورال) میشود. لیدوکائین یک بیحسکننده موضعی است که با مسدود کردن سیگنالهای عصبی از درد جلوگیری میکند. این دارو باعث بیهوشی عمومی مانند داروهای بیهوشی نمیشود. تزریق لیدوکائین باید تنها تحت نظارت مستقیم پزشک انجام شود.
۱۰. بوپیواکائین
بوپیواکائین یک بیحسکننده موضعی قوی بوده که در بیحسیهای منطقهای، بیحسی اپیدورال، بیحسی نخاعی و انفیلتراسیون موضعی استفاده میشود. این دارو باعث مسدود شدن پتانسیل عمل سلولهای عصبی میشود و به تسکین درد کمک میکند.
۱۱. آمپول تتراکوزاکتاید (Tetracosactide)
تتراکوزاکتاید که با نام کوسینتروپین نیز شناخته میشود یک پپتید مصنوعی بوده که در دورههای کوتاهمدت یک تا ۲ هفتهای برای بیماران مبتلا به درد مزمن که به درمانهای معمول پاسخ مثبتی ندادهاند، تجویز میشود.
۱۲. آمپول هیدروکورتیزون (Hydrocortisone)
تزریق هیدروکورتیزون که به آن کورتیکواستروئید نیز گفته میشود، برای درمان تورم مفاصل و درد عضلانی انجام میشود. این دارو ممکن است پس از آسیبدیدگی یا آرتریت برای تسکین درد استفاده شود. تزریق هیدروکورتیزون همچنین برای درمان تاندونهای دردناک و بورسیت مؤثر است. این دارو میتواند با کاهش درد و تورم، حرکت را آسانتر کند.
۱۳. آمپول مسکن قوی برای درد سیاتیک
بعضی آمپولهای مسکن به اندازهای قوی هستند که خیلی سریع درد سیاتیک را تسکین میدهند. این آمپولها توسط پزشک تجویز میشوند و در اکثر موارد قابل خریداری بدون نسخه نیستند. در ادامه برخی از مهمترین و اصلیترین آمپولهای مسکن قوی برای درد سیاتیک را معرفی کردهایم.
نوع آمپول | ترکیب اصلی | مکانیسم اثر | موارد مصرف | عوارض جانبی رایج |
---|---|---|---|---|
استروئیدهای موضعی (مثلاً دکسا متازون) | دکسا متازون یا مشابه آن | کاهش التهاب و تورم در ناحیه عصب سیاتیک | کاهش درد و التهاب ناشی از فشار بر عصب سیاتیک | افزایش قند خون، افزایش فشار خون، عفونتهای محل تزریق |
پروبوفول (برای بیحسی و تسکین درد) | پروبوفول (بیحسی موضعی) | بیحسی و تسکین درد در ناحیه اعصاب | تسکین درد شدید و ناگهانی | حساسیت به دارو، افت فشار خون |
آمپولهای ترکیبی (مثل Lidocaine + B12) | لیدوکائین و ویتامین B12 | بیحسی موضعی و بهبود عملکرد عصبی | کاهش درد و تقویت بهبود عصب | حساسیت به دارو، سرگیجه، خوابآلودگی |
آمپولهای عصبی (نظیر بلوک عصبی epidural) | استروئید و لیدوکائین | بلوک کردن درد از طریق تزریق مستقیم به ناحیه عصبی | تسکین دردهای مزمن عصب سیاتیک | آسیب به عصب، عفونت محل تزریق، درد موقت |
آمپولهای ویتامین B1 و B12 | ویتامین B1، B6، B12 | تقویت و ترمیم عصبهای آسیبدیده | بهبود عملکرد عصبی و کاهش درد | عوارض گوارشی، واکنشهای آلرژیک |
مورفین
مورفین از گروه داروهایی به نام مسکنهای مخدر (داروهای ضد درد) است. برای تسکین درد روی سیستم عصبی مرکزی (CNS) اثر می گذارد. تزریق مورفین برای درمان دردهای شدید که نیاز به درمان اپیوئیدی داشته باشند و زمانی که سایر داروهای ضد درد به اندازه کافی خوب عمل نمیکنند، انجام میشود. همچنین ممکن است قبل یا در حین جراحی همراه با داروی بیهوشی استفاده شود. هنگامی که یک داروی مخدر برای مدت طولانی استفاده میشود، باعث ایجاد عادت شده و وابستگی روحی یا جسمی ایجاد میکند. با این حال، افرادی که درد مداوم دارند نباید اجازه دهند ترس از وابستگی آنها را از مصرف داروی مورد نیاز برای تسکین دردشان باز دارد.
اگر مصرف مورفین به طور ناگهانی قطع شود، وابستگی فیزیکی ممکن است منجر به عوارض جانبی ترک شود. با این حال، معمولاً میتوان با کاهش تدریجی دوز در طی یک دوره زمانی قبل از قطع کامل درمان، از عوارض جانبی شدید جلوگیری کرد. این دارو فقط باید توسط پزشک تجویز شود.
فنتانیل
تزریق فنتانیل برای تسکین درد شدید حین و بعد از جراحی استفاده میشود. همچنین همراه با سایر داروها قبل یا در حین عمل برای کمک به عملکرد بهتر داروی بی حسی استفاده میشود. فنتانیل متعلق به گروهی از داروها به نام ضد دردهای اپیوئیدی (داروهای ضد درد) است. در سیستم عصبی مرکزی (CNS) یا مغز برای تسکین درد عمل میکند. برخی از عوارض جانبی آن نیز شامل خواب آلودگی یا سرگیجه هستند. این دارو فقط باید توسط یا تحت نظارت فوری پزشک تجویز شود.
ترامادول تزریقی
ترامادول دارویی است که برای تسکین کوتاهمدت دردهای شدید استفاده میشود. این دارو زمانی باید استفاده شود که سایر روشهای تسکین درد مؤثر یا قابل تحمل نباشند.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
از آنجایی که سیاتیک از فشار روی عصب ناشی میشود، پزشکان اغلب اوقات درمان آن را با تزریق آمپولهای مختلفی شروع میکنند. چرا که تزریق این امکان را میدهد که داروهای ضد التهابی قوی مستقیماً به نواحی تحریک شده و ملتهب ستون فقرات، یعنی فضای اپیدورال، برسند و بیشترین اثربخشی را داشته باشند. همانطور که در طول این مطلب خواندید آمپولهای متنوع و مختلفی وجود دارند که بسته به شرایط هر بیماری توسط پزشک تجویز میشوند. این آمپولها اثربخشی سریعی دارند و خیلی زود بیمار را تسکین میدهند.
اگر نیاز دارید تا هرچه سریعتر با یک پزشک ارتوپد یا متخصص نورولوژی صحبت کنید و در مورد بهترین آمپول برای درد سیاتیک شما را بررسی و راهنمایی کند، از سایت دکترتو کمک بگیرید. دکترتو به شما امکان دریافت نوبت مشاوره آنلاین و ویزیت حضوری از پزشکان متخصص در سرتاسر ایران را میدهد؛ بدون آنکه نیازی به مراجعه حضوری به مطب یا مراکز درمانی برای دریافت نوبت داشته باشید. شما با چند کلیک نوبت خود را در روز و ساعت دلخواهتان ثبت خواهید کرد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!