فهرست مطالب
عفونت لاله گوش ممکن است بعد از بریدگی، سوراخکردن یا آسیب به گوش ایجاد شود. برخی مواقع عفونت خفیف بوده و با درمانهای خانگی بهبود پیدا میکند. اما گاهی عفونت و تورم شدید شده و باید اقدامات پزشکی انجام شود. بهویژه اگر قسمت غضروفی لاله گوش سوراخ شده یا آسیب دیده باشد، احتمال عفونت افزایش پیدا میکند. سوراخکردن گوش و پیرسینگ از دلایل اصلی این عارضه هستند. در حدود ۲۰ تا ۳۰٪ از موارد پیرسینگ منجر به عفونت میشوند.
اگر شما هم گوش خود را سوراخ کردهاید یا علائم عفونت را مشاهده میکنید، در این مطلب همراه ما باشید. در ادامه توضیح میدهیم که علائم این عفونت چیست؟ کدام علل باعث بروز این مشکل میشوند؟ چگونه پزشک عفونت را تشخیص میدهد؟ چه راههایی برای درمان آن وجود دارد؟ آیا میتوان در خانه آن را درمان کرد؟ اگر درمان نشود، چه مشکلاتی به وجود میآید؟ چگونه میتوان از این مشکل جلوگیری کرد؟
عفونت لاله گوش چیست؟
عفونت لاله گوش از مشکلات رایجی است که بسیاری از افراد در زندگی حداقل یک بار با آن روبرو میشوند. اگر سوراخ یا زخمی روی لاله گوش وجود داشته باشد، امکان ورود باکتری یا هر میکروبی افزایش پیدا کرده و ممکن است علائم عفونت از جمله گوش درد ظاهر شود. البته درد گوش علل مختلفی داشته و باید پزشک سایر علائم را نیز بررسی کند.
اگر عفونت در پوست و بافت ناحیه اطراف غضروف گوش خارجی ایجاد شود، به آن پریکندریت میگویند. غضروف بافت ضخیمی است و اطراف آن را پوششی به نام پریکندریوم گرفته است. این پوشش مواد مغذی غضروف را تامین میکند. علاوه بر این ناحیه ممکن است قسمتهای دیگر لاله گوش هم دچار این مشکل شود.
درصورتیکه دچار این عفونت شدهاید، باید برای بررسی علائم و اقدامات پزشکی به متخصص گوش و حلق و بینی یا پزشک عمومی مراجعه کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین متخصصان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره تلفنی با دکتر گوش و حلق و بینی وجود دارد.
علائم عفونت لاله گوش
اگر گوش خود را سوراخ یا پیرسینگ کرده باشید، ممکن است در چند روز اول کمی احساس خارش و حساسیت کنید. مقداری قرمزی در این ناحیه هم طبیعی است. اگر سوراخ در ناحیه غضروف باشد، برآمدگی کوچکی به نام گرانولوم به وجود میآید. این نوع علائم جای نگرانی ندارند. اما درصورتیکه دچار علائم زیر شدید، ممکن است عفونت ایجاد شده باشد و نیاز به اقدامات پزشکی است.
- قرمزی و تورمی که گسترش پیدا میکند.
- ترشح
- احساس گرما در یک ناحیه خاص از لاله گوش
- چرک غلیظ به رنگ زرد یا سبز
- درد یا خارش لاله گوش
- تب
- گیرکردن گوشواره در گوش
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر علائم عفونت لاله گوش تشدید شد یا بعد از چند روز از بین نرفت، باید به پزشک مراجعه کنید. علائمی مانند تب و ترشحات زردرنگ و بدبو میتوانند خطرناک باشند. در این شرایط باید با پزشک مشورت کنید.
برای بررسی علائم عفونت لاله گوش به کدام دکتر مراجعه کنیم؟
برای بررسی علائم عفونت در لاله گوش باید به دکتر گوش و حلق و بینی یا دکتر عمومی مراجعه کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره آنلاین و تلفنی وجود دارد.
علل عفونت لاله گوش
یکی از قسمتهای اصلی در عفونت گوش، ناحیه لاله گوش است. عفونت لاله گوش علل مختلفی دارد. از دلایل شایع آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- پیرسینگ گوش: پیرسینگ در محیطهای غیربهداشتی، لمسکردن گوش با دستهای کثیف یا تمیزنکردن روزانه پیرسینگ از دلایل اصلی عفونت لاله گوش هستند. البته علائمی مانند تورم و قرمزی در چند روز اول طبیعی است.
- جراحت: آسیب یا هر ضربهای که باعث ورود باکتریها به زیر پوست شود، ممکن است علائم عفونت را ایجاد کند. بریدگی یا خراش لاله گوش، انداختن گوشواره سنگین یا کشیدن گوشواره از دلایل عفونت به شمار میروند.
- سلولیت: نوعی عفونت باکتریایی پوست است. پوست لاله گوش قرمز و متورم میشود. این نوع عفونت میتواند به جریان خون یا سایر بافتها سرایت کند.
- آبسه: این عارضه باعث برآمدگی پر از چرک زیر پوست میشود. اگر درمان نشود، علائم آن شدت پیدا میکند.
پیرسینگ در محیطهای غیربهداشتی، لمسکردن گوش با دستهای کثیف یا تمیزنکردن روزانه پیرسینگ از دلایل اصلی عفونت لاله گوش هستند.
عفونت لاله گوش بعد از سوراخ کردن
سوراخکردن گوش یا پیرسینگ از دلایل اصلی عفونت لاله گوش است. بعد از سوراخکردن گوش ممکن است ۶ تا ۸ هفته علائمی داشته باشید. اگر قسمت غضروفی لاله گوش را سوراخ کرده باشید، بهبودی بیشتر زمان میبرد. اگر هنگام سوراخکردن گوش از ابزار آلوده استفاده شده باشد یا مدام دستهای کثیف را به این ناحیه بزنید، احتمال عفونت زیاد است.
بعد از سوراخکردن گوش باید مدتی فرصت دهید تا زخمها خوب شود. اگر از گوشواره خیلی سفت استفاده کنید، زخم بهبود پیدا نمیکند و فضا برای تنفس وجود ندارد.
تشخیص عفونت لاله گوش
متخصص گوش و حلق و بینی برای تشخیص این مشکل باید علائم را بررسی کند. لاله گوش دقیق معاینه میشود تا علائمی مانند ترشحات چرکی، تورم و قرمزی تشخیص داده شود. اگر شما در این ناحیه احساس درد، سوزش یا خارش داشته باشید، پزشک تشخیص میدهد که دچار عفونت لاله گوش شدهاید.
درمان عفونت لاله گوش
درمان عفونت لاله گوش به شدت عفونت بستگی دارد. اگر علت آن مواردی مانند سوراخکردن یا پیرسینگ گوش باشد، معمولا درمان ساده بوده و آنتیبیوتیکهای بدون نسخه کارساز هستند. اما عفونتهای شدید بهویژه در ناحیه غضروف ممکن است حتی نیاز به بستریشدن در بیمارستان داشته باشند.
برای درمان عفونتهای خفیف تا متوسط ممکن است پزشک آنتیبیوتیکهای موضعی مانند باسیتراسین یا موپیروسین را تجویز کند. استفاده از این داروها در کنار درمان خانگی تاثیر خوبی در رفع عفونت لاله گوش دارد.
درمان خانگی عفونت لاله گوش
معمولا عفونتهای جزئی را میتوان در خانه درمان کرد. برای عفونتهای جزئی مراحل زیر را طی کنید.
- اگر گوش خود را سوراخ کردهاید یا زخم شده است، قبل از تماس حتما دستهای خود را بشویید.
- بهمحض مشاهده علائم عفونت، جواهرات را از گوش خارج کنید.
- اطراف سوراخ گوش را با آبنمک سه بار در روز بشویید.
- قراردادن کمپرس گرم روی گوش باعث کاهش درد و تورم میشود.
- بدون مشورت با پزشک از الکل یا پراکسید هیدروژن استفاده نکنید. این مواد ممکن است پوست را بیشتر تحریک کنند و روند بهبودی کند شود.
- اگر گوش خود را سوراخ کردهاید، دو طرف آن را با دستمال تمیز خشک کنید.
- داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن به کاهش درد و تورم کمک میکنند.
دقت داشته باشید که روند بهبودی بعد از سوراخکردن گوش یا پیرسینگ حدود ۶ تا ۸ هفته طول میکشد.
برای درمان عفونت، اطراف سوراخ گوش را با آبنمک سه بار در روز بشویید.
برای درمان عفونت لاله گوش باید به کدام تیم پزشکی مراجعه کنیم؟
اگر علائم عفونت شدید است، باید برای اقدامات پزشکی به دکتر گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. همچنین میتوانید از دکتر عمومی برای درمان مشاوره بگیرید. در دکترتو امکان مشاوره با بهترین دکتر گوش و حلق و بینی یا دکتر عمومی وجود دارد. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان علاوه بر تعیین وقت حضوری بهصورت آنلاین و تلفنی هم در ارتباط باشید.
عوارض عفونت لاله گوش
معمولا عفونتهای جزئی لاله گوش با مراقبتهای خانگی بهبود پیدا میکند. اما اگر این عارضه درمان نشود، ممکن است باعث عفونت شدیدتری به نام آبسه شود. در این عارضه گوش متورم شده و پر از چرک میشود. گاهی هم تشدید عفونت منجر به پخششدن آن در بدن و عفونت سیستمیک میشود.
به نقل از my.clevelandclinic دررابطهبا عوارض عفونت لاله گوش:
از عوارض عفونت لاله گوش بعد از پیرسینگ میتوان به بستهشدن سوراخ گوش اشاره کرد. به همین دلیل عفونت باید سریعا درمان شود.
پیشگیری از عفونت لاله گوش
برای جلوگیری از عفونت لاله گوش باید به نکات مراقبتی زیر توجه داشته باشید. اگر بعد از سوراخکردن یا پیرسینگ گوش موارد زیر را رعایت کنید، احتمال عفونت بسیار کمتر خواهد شد.
- قبل از لمسکردن گوش، حتما دستهای خود را بشویید.
- دو بار در روز پیرسینگ را با آب و صابون ملایم بشویید.
- پماد تجویزی پزشک را مرتب مصرف کنید.
- بعد از مالیدن پماد، گوشواره را بچرخانید تا سوراخ گوش آغشته به پماد شود.
- در محیط کاملا استریل و بهداشتی پیرسینگ گوش را انجام دهید.
سوالات متداول شما
اگر دچار عفونت لاله گوش شدهاید، احتمالا با سوالاتی در مورد این عارضه روبرو شدهاید. به همین دلیل در ادامه تعدادی از سوالات پرتکرار شما را مطرح کرده و پاسخ آنها را ارائه دادهایم.
بله یکی از دلایل شایع عفونت لاله گوش پیرسینگ است. بهویژه اگر پیرسینگ در ناحیه غضروفی انجام شود، احتمال عفونت افزایش پیدا میکند.
عفونت در برخی مواقع همراه با درد است. میزان درد بسته به شدت عفونت متفاوت است. معمولا این ناحیه به لمس حساس بوده و با لمس گوش، شخص احساس درد و گرما میکند.
یکی از داروهایی که برای درمان عفونت گوش استفاده میشود، داروی سیپروفلوکساسین است. گاهی ممکن است پزشک این دارو را با دگزامتازون ترکیب کند. در درمان عفونت باکتریایی گوش خارجی قطره سیپروفلوکساسین کاربرد دارد. اما اگر عفونت محدود به لاله گوش باشد، قطره کارساز نیست.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به پزشک
عفونت لاله گوش یکی از مشکلات شایع است که معمولا بعد از سوراخکردن گوش یا پیرسینگ ایجاد میشود. گاهی ممکن است یک جراحت ساده یا عفونت باکتریایی نیز باعث بروز این عارضه شوند. بعد از سوراخکردن گوش باید نکات بهداشتی را رعایت کنید. با دست کثیف به گوش دست نزنید. پیرسینگ را در محیط بهداشتی با ابزار تمیز انجام دهید. مقداری تورم و درد بعد از سوراخکردن گوش طبیعی است. اما اگر درد، تورم و قرمزی شدید شود یا بعد از چند روز از بین نرود، باید برای تشخیص عفونت لاله گوش به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
معمولا این عارضه با درمانهای خانگی برطرف میشود. باید جواهرات را از گوش خارج کنید. روزی سه بار با آبنمک آن را بشویید. هنگام لمس آن حتما دستهای خود را بشویید. میتوانید برای کاهش درد و تورم از داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن استفاده کنید. اگر عفونت شدید شود، ممکن است پزشک داروهای آنتیبیوتیک بهصورت موضعی یا خوراکی تجویز کند. در موارد نادر عفونت بهقدری شدید است که شخص باید در بیمارستان بستری شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عفونت لاله گوش و راههای درمان آن باید به فوق تخصص گوش و حلق و بینی یا پزشک عمومی مراجعه کنید. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین دکتر گوش در ارتباط باشید. در دکترتو علاوه بر سیستم تعیین وقت حضوری امکان مشاوره تلفنی با دکتر گوش و حلق و بینی وجود دارد.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!
سلام وقتتون بخیر
ببخشید من حدود ۲۰ روزی یا بیستر میشه یا بیشتر گوشم رو درمونگاه سوراخ کردم از همون موقع عفونت کرده تا الان هم مایه ترشح میشه هم بعضی اوقات خارش میگرفتن اما چن روزیه ک زیر گوشام کنار فک برامدی اندازه نخود زیر پوست هست و اینکه بعضی اوقات تیر میکشه گوش چپم درد میکنه و همراهش سمت چپ سرم هم درد میکنه و هم اون برامدگی زیر گوشم هم درد میکنه
امکانش هست کمکم کنید
و اینکه گل گوشی ک خود درمونگاه داده هنوز ب گوشمه درش یارم؟
سلام، وقت شما هم بخیر. عفونت گوش پس از سوراخ کردن آن میتواند باعث التهاب و ترشح مایع شود. برآمدگی زیر پوست و درد در ناحیه فک و گوش میتواند نشاندهنده التهاب یا عفونت در ناحیه سوراخ گوش باشد که ممکن است به غدد لنفاوی یا دیگر بافتهای اطراف منتقل شده باشد. گل گوش که به شما دادهاند باید تا زمان بهبودی کامل در گوش باقی بماند، اما اگر علائم عفونت شدیدتر میشود، بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کنید تا درمان مناسب، مانند آنتیبیوتیک یا مراقبتهای بیشتری انجام گیرد.
متخصص پوست و مو
سلام بعد از سوراخ کردن چهار سوراخ چند وقت گوش رو با اب نمک شستشو دهیم و یه مدت رو گوش نخوابیم و بعد چند روز گوشواره جدید استفاده کنیم
سلام. پس از سوراخ کردن گوش، معمولاً توصیه میشود که برای جلوگیری از عفونت و بهبود سریعتر، به مدت یک تا دو هفته از شستشو با آب نمک (محلول نرمال سالین) استفاده کنید. این شستشو باید روزی دو بار انجام شود. همچنین تا زمان بهبودی کامل، از خوابیدن روی گوش سوراخ شده خود اجتناب کنید و بهتر است به مدت دو هفته از فشار یا اصطکاک زیاد در این ناحیه جلوگیری کنید. برای استفاده از گوشواره جدید، بهتر است پس از حدود ۶ تا ۸ هفته که لایه پوست جدید در محل سوراخ رشد کرده است، اقدام کنید. در این مدت تنها از گوشوارههای استریل و ضد حساسیت استفاده کنید.
چند روز بعد از سوراخ کردن بخش نرمی گوش اونم دو سوراخ در هر گوش میتوان رویه گوش خوابید و چند بار در روز باید گوش را با اب نمک شستشو داد ؟بهترین زمان برایه انداختن گوشواره طلا در گوش نیاز است
فاطمه عزیز
بعد از سوراخ کردن گوش، معمولاً توصیه میشود که حداقل ۴۸ ساعت تا یک هفته از خوابیدن بر روی گوشها خودداری کنید تا از فشار و تحریک ناحیه سوراخ شده جلوگیری شود. شستشوی گوشها با آب نمک میتواند روزی ۲-۳ بار انجام شود تا از بروز عفونت و التهاب جلوگیری کند. همچنین برای کاهش احتمال عفونت، باید از تماس مستقیم گوشواره با هرگونه آلودگی جلوگیری کرده و از استفاده از گوشوارههای طلا یا استیل پس از چند روز که فرآیند ترمیم آغاز شده، مطمئن شوید. بهترین زمان برای استفاده از گوشوارههای جدید معمولاً ۲ هفته بعد از سوراخ کردن گوش است، اما این زمان ممکن است بسته به شرایط فردی و سرعت بهبود ناحیه سوراخ شده متغیر باشد.
سلام من چهار روزه که بخش نرمی گوشمو سوراخ کردم تو خونه با دستگاه تمیز و نو که استفاده نشده بود و گوشواره مخصوص که تمیز بود و گوشواره ها خیلی اذیت میکرد و مدام به موهام شب گیر میکرد مامانم اومد نخ انداخت که گیر نکنه و راحت پماد بش بخوره تا وقتی دست نزنم یا شال نپوشم درد نداره ولی وقتی میام بش پماد بزنم و نخو تکون میدم درد میگیره و گاهی مقدار کمی خون یا خون اب ازش میاد طبیعیه؟و اینکه تا چند وقت نمیتونم سرمو رو بالشت بزارم؟بهم گفتن بزار و چون نخ تو گوشته مشکلی نیست اما میترسم و اینکه من دوتا سوراخ گوش چپ دوتا گوش راست انجام دادم
سلام! طبیعی است که بعد از سوراخ کردن گوش کمی خون یا خونآب بیرون بیاید و درد یا ناراحتی به خصوص هنگام لمس یا حرکت آن احساس شود، چون فرآیند سوراخ کردن باعث تحریک پوست و بافتهای اطراف میشود. اما اگر خونریزی ادامهدار یا زیاد باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. در مورد خوابیدن، بهتر است تا زمانی که بهبودی کامل حاصل نشده و گوشها التهاب یا درد ندارند، از خوابیدن بر روی گوشها خودداری کنید. همچنین استفاده از نخ برای جلوگیری از تکان خوردن گوشواره میتواند مفید باشد. در نهایت برای پیشگیری از عفونت، حتماً به رعایت بهداشت و توصیههای پزشک توجه کنید.
متخصص پوست و مو
سلام من چهار روزه گوشمو تو خونه با دستگاه نو و تمیز و گوشواره مخصوص و تمیز سوراخ کردم و پماد هم میزدم اما همش به موهام گیر میکرد برا همین مامانم بجا گوشواره نخ تمیز و نو انداخت که گیر نکنه پماد هم میزنم ولی وقتی شال میپوشم یا چیزی بش میخوره درد میگیره و موقع پماد وقتی نخو یکم تکون میدم که پماد توشم بره کمی خون میاد طبیعیه؟رو غضروف هم نیست
سلام. سوراخ کردن گوش در ناحیه غیرغضروفی معمولاً بعد از چند روز کمی خونریزی یا درد مختصر به همراه دارد که طبیعی است. خونریزی کمی که هنگام تکان دادن نخ یا زدن پماد مشاهده میکنید ممکن است به دلیل تحریک پوست باشد، اما اگر این خونریزی ادامه پیدا کند یا علائم عفونت (مثل قرمزی، تورم یا ترشح بدبو) مشاهده کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. استفاده از گوشوارههای تمیز و مناسب و جلوگیری از فشار به گوش در هنگام استفاده از شال یا سایر پوششها کمک میکند تا روند بهبودی سریعتر و راحتتر باشد. همچنین، توجه به بهداشت و استفاده از پماد طبق دستور پزشک برای جلوگیری از عفونت اهمیت زیادی دارد.
متخصص پوست و مو
تا چند وقت بعد سوراخ کردن گوش نمیشود رویه گوش خوابید و حموم رفتن هم مضر است؟ و چند بار در روز باید گوش را با اب و نمک شست
سلام
بعد از سوراخ کردن گوش، بهتر است حداقل ۲ تا ۳ روز از خوابیدن روی گوش سوراخشده خودداری کنید تا از فشار و تحریک جلوگیری شود. همچنین، برای جلوگیری از عفونت، توصیه میشود که به مدت ۲ تا ۳ روز از تماس با آب (خصوصاً در حمام) پرهیز کنید. برای شستوشو، بهتر است روزی ۲ بار گوش خود را با آب و نمک شستوشو دهید تا از عفونت جلوگیری کنید و روند بهبودی تسریع یابد. در صورت وجود هر گونه علائم عفونت (مثل قرمزی یا ترشحات) حتماً به پزشک مراجعه کنید.
متخصص پوست و مو
چه مدت باید گوش را با اب نمک شستشو داد و تا چه زمان رویه گوش نباید خوابید من دو سوراخ در هر گوشم دارم تاکی نباید گوشواره جدید بندازم
سلام وقتتون بخیر من ۵ روزه که گوشمو سوراخ کردم درد نداره ورمم نکرده ولی ازش آب میاد بعد یکم زخم میشه باید چیکار کنم
سلام، ممکن است که ترشح آب از گوش شما پس از سوراخ کردن طبیعی باشد، به خصوص اگر تازه این کار را انجام دادهاید. این ترشحات معمولاً نشاندهنده این است که بدن در حال واکنش به سوراخ شدن است. با این حال، برای جلوگیری از عفونت و بهبود زخم، بهتر است که گوش خود را تمیز نگه دارید و از دست زدن به آن خودداری کنید. استفاده از محلول نمکی برای شستشو و جلوگیری از عفونت میتواند مفید باشد. اگر زخم یا ترشحات ادامه پیدا کرد یا علائم عفونت مانند قرمزی، درد شدید یا تب مشاهده کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
سلام خسته نباشید من حدودا ۶روز میشه پیرسینگ دوم گوش قسمت غضروفی لاله گوشم زدم و گشواره استیلی فکر میکنم ضد زنگ گذاشتم از با گفته های پزشک از قرص سفالکسین ۵۰۰ استفاده میکنم بعد روز اول و دوم خوب بود نه قرمزی و نه ورم داشت ولی الان مخصوصا یکی از گوشام دچار ورم کم و قرمزی اب زرد شده هرروز هم از پد الکی و پماد اریترولیدین استفاده میکنم و قسمت پایین گوشم یک برامدگی کم احساس میکنم که خیلی درد میکنه فقط میخواستم بدونم ورم و قرمزی چرکی زیاد جای قالب گشواره رو لاله گوشم طبیعیه جای نگرانی نیست؟؟؟ لطفاً پاسخ دهید
سلام! ورم، قرمزی و ترشحات زرد بعد از انجام پیرسینگ گوش میتواند طبیعی باشد، اما درد زیاد و برآمدگی که احساس میکنید ممکن است نشانه عفونت باشد. ترشحات زرد میتواند ناشی از ترشحات بدنی طبیعی در پاسخ به زخم باشد، اما اگر شدت پیدا کند یا با تب، درد شدید و افزایش تورم همراه باشد، ممکن است نشاندهنده عفونت باشد که نیاز به درمان فوری دارد. مصرف سفالکسین برای پیشگیری از عفونت مناسب است، اما در صورت ادامه مشکل یا بدتر شدن علائم، باید دوباره با پزشک خود مشورت کنید. برای جلوگیری از عفونت، همیشه محل پیرسینگ را تمیز نگه دارید و از لمس کردن آن با دستهای آلوده پرهیز کنید.
متخصص پوست و مو
سلام من قسمت غضروفی گوشم رو سوراخ کردم و الان۴ماهه خوب نشده گوشواره هام استیله و طلا نیست دردشم خیلی زیاده توصیه ای دارید؟
سلام
اگر گوش شما چهار ماه پس از سوراخ کردن هنوز درد دارد و بهبود نیافته، احتمالاً دچار عفونت یا التهاب مزمن شده است. استفاده از گوشوارههای استیل ممکن است به دلیل خاصیت حساسیتزا یا ایجاد واکنشهای آلرژیک مشکلساز باشد. توصیه میشود که از گوشوارههای طلا یا نقره که معمولاً برای پوست حساستر مناسبتر هستند، استفاده کنید. همچنین، برای کمک به درمان، میتوانید محل سوراخ را با آب نمک گرم (نصف قاشق چایخوری نمک در یک فنجان آب گرم) شستشو دهید تا التهاب و عفونت کاهش یابد.
اگر درد و التهاب ادامه یافت، یا اگر علائم عفونت مانند ترشح، قرمزی، یا تورم شدید وجود داشت، بهتر است به پزشک متخصص پوست یا جراح گوش و حلق و بینی مراجعه کنید. ممکن است نیاز به درمانهای آنتیبیوتیکی یا بررسی دقیقتر باشد. از دست زدن به گوشواره و فشار آوردن به ناحیه سوراخ شده خودداری کنید تا روند بهبود تسریع یابد.
متخصص پوست و مو
سلام من قسمت غضروفی گوشم رو سوراخ کردم و الان۴ماهه خوب نشده گوشواره هام استیله و طلا نیست دردشم خیلی زیاده توصیه ای دارید؟
سلام من سه روز دیگه میشه یک ماه که گوشمو سوراخ کردم گوش سمت راستم یه مایع بی رنگ و بی بو ازش میاد اصلا هم درد ندارم ورم هم نکرده ایا این عفونته
سلام
اگر مایع بیرنگ و بیبو از گوش شما میآید و هیچگونه درد، ورم یا علائم عفونت دیگر ندارید، احتمالاً این مایع طبیعی است و به دلیل التیام زخم سوراخ کردن گوش ایجاد شده است. اما اگر مایع بدبو، درد یا قرمزی در محل سوراخ مشاهده کردید، ممکن است نشانهای از عفونت باشد. در صورت تداوم یا بدتر شدن علائم، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
متخصص پوست و مو